Протестът на застрахователна компания пред "Капитал" е симптом за нещо страшно

Изпълнителният директор на застрахователя Павел Димитров

© Надежда Чипева

Изпълнителният директор на застрахователя Павел ДимитровМалко преди 11 часа днес по софийската улица "Иван Вазов", която заради безкраен ремонт в последната повече от една година е виждала всякаква строителна техника, влизат полицейски коли. Бус и автомобил на полицията паркират пред номер 20, където са редакциите на "Дневник" и "Капитал". От оскъдните отговори на няколко полицейски служители се разбира, че са на улицата, за да охраняват протест, но не казват какъв. Пред номер 30 се събира група от хора, друга групичка е на ъгъла на "Иван Вазов" и "Цар Иван Шишман". На този номер са административни офиси на "Икономедиа" (издател на "Дневник" и "Капитал"). От общината отговарят пред "Дневник", че има уведомление за протест между 11 и 13 часа на този адрес, но не уточняват от кого.


Какво всъщност се случва


На въпрос какво се случва, няколко човека от групата пред номер 30 отвръщат глави, но момче се доближава и казва, че е протест, заради статия в "Капитал" и отказва повече коментар. Обясненията са оставени за по-късно, за пред камерите, пред които говорят шефовете и адвокат.
Преди това в съобщение, което не е получено на редакционната поща на "Дневник", но разпратено до други медии, застрахователна компания "Лев инс" съобщава, че служителите й ще посетят офис на "Икономедиа", "за да предоставят доказателства за установени застрахователни измами, чрез които се източва национален ресурс". След това съобщението продължава с обвинения към медийната група за публикации срещу тях. Разпространени са и неверни твърдения, че са имали отказ за среща с ръководството на "Икономедиа", а са получавали предложения за спонсорство (бел.ред. - вероятно компанията обърква с други издания, които могат да гарантират мълчание по теми срещу реклама).


От "Лев инс" твърдят, че в последна публикация на медиата (без да уточняват коя) е имало "призив за политически натиск срещу дружеството в съчетание с опит за рекет, което преля чашата на търпението" и затова служителите им искат да знаят - защо "Икономедиа" дестабилизира сигурността на България, защо публикации нанасят удар по българския бизнес и продължават да говорят за рекет върху тях.


Последната статия в "Капитал" (от 26 юли), в която се говори за "Лев инс", е за остро писмо до КФН и среща на регулатора с Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA) по повод проблеми с неизплащани щети от застрахователя по "Зелена карта". Тя отразява факти и какви са възможните последствия.


Текстът информира, че "КФН обяви, че е обсъдила с EIOPA "спешни мерки" за влизането на България в механизма ERM II. Срещата се е състояла в София, а по информация на "Капитал", поводът за нея е изпратено преди няколко седмици остро писмо на международния регулатор, с което се иска разрешаване на проблемите със системата "Зелена карта" и по-конкретно отказът на "Лев инс" да изплати претенции по щети в чужбина. Това означава, че при липса на политическа воля за изчистването му проблемът в застрахователния сектор може да се превърне в пречка по пътя на страната към еврото, тъй като EIOPA е институция, чието становище ще се вземе предвид от Европейската комисия при окончателното решение за приемане на България във валутния механизъм."


Текстът припомня и казуса - повод за писмото и срещата, че през ноември 2017 г. Съветът на бюрата "Зелена карта" посочи два български застрахователя - "ДаллБогг: живот и здраве" и "Лев инс", като некоректни заради бавене или неизплащане на заведени щети по катастрофи със застраховани от тях автомобили в чужбина. С времето "ДаллБогг: живот и здраве" е изплатил всички висящи претенции, докато "Лев инс" отказва да плаща, защото смята, че е източван от некоректни партньори в чужбина.


Симптом за нещо страшно


"Прoтестът на Лев инс" е уникален, защото по същество е срещу позиция на Европейската централна банка (ЕЦБ) и застрахователния регулатор на съюза EIOPA за заздравяване на надзорните функции в банковия и небанков сектор във връзка с потенциалното членство на България в Банковия съюз и еврото. С две думи, Европа иска да се убеди, че българските регулатори държат изкъсо банките и застрахователите и те разполагат с достатъчно капитал и резерви да обслужват рисковете, които са поели и не застрашават интересите на вложителите и застрахованите лица", се казва в позиция на "Капитал", разпространена след протеста.


В нея се обяснява, още че "протестът на застрахователна компания пред редакцията на "Капитал" е симптом за нещо страшно. Институциите и регулаторите са абдикирали напълно от вменената им по закон отговорност за защитават парите и интересите на данъкоплатците. Поради това много често една или няколко медии се оказват единствената преграда пред своеволията и неспазването на правилата в ущърб на интересите на вложители и застраховани. Така беше при сагата КТБ, така е със "Зелената карта". Вместо подкрепа от институциите, екипът на "Капитал" и фирмата-издател получават единствено нарастващ натиск и репресия, от тези които уж трябва да се грижат за спазване на правилата и законите." (Вижте цялата позиция в края на текста)


В съобщението на "Лев инс" беше уточнено, че на протеста освен шефове и служители на компанията, ще присъстват и "водещи български медии". От сайта ПИК и свързвания с Пеевски "Канал 3" бяха от рано на линия, за да пакетират малко след това новината в обичайната си атака срещу Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник" и "Капитал"). Всъщност шефовете на компанията говориха пред камерите и микрофоните, а служителите останаха за фон. Така премина "протеста", продължил по-малко от час с присъствието на около 50 служители на фирмата. И това оставя впечатлението, че реакцията на застрахователната компания е поредна акция за употреба от медии (тв покритие и заглавия) срещу редакционната политика на "Капитал" и издателя му.


"Лев Инс": Защо прокуратурата не работи


Пред микрофоните от "Лев инс" обаче се оплакаха, че и прокуратурата и институциите не обръщат внимание на техните сигнали за вероятно измами в чужбина. От застрахователя твърдят, че ако платят обезщетенията по тях, това ще "източи национален капитал" и ще "застраши цялата финансова система на България", но отказват да кажат какъв е общият размер на исканите обезщетения. На въпрос защо не протестират пред отговорните институции, изпълнителният директор на застрахователя Павел Димитров обясни, че "Капитал" нажежавал обстановката и разпространявал невярна информация. По-късно каза, че част от усилието им днес било призив на проблема да се даде гласност. Адвокатът на фирмата каза, че са сезирали прокуратурата и Комисията за защита на конкуренцията. И попита няколко пъти защо прокуратурата не работи, кой покровителства тази схема и не търси виновниците, които искат да източат "национален капитал".


От компанията твърдят, че ще покажат, че има хора, които претендират за обезщетения, а не знаели за това. След като приключиха медийните си изяви представителите на "Лев инс" бяха поканени от екипа на "Капитал" за разговор в редакцията, за да представят документите, които носят. (Повече - тук)


"Лев инс" е лидер на този пазар и застрахова близо милион шофьори, в сектора според "Капитал" компанията е свързвана с бившата барета Алексей Петров, който беше разследван по делото "Октопод", но оправдан на първа инстанция.


Протестът на застрахователна компания пред "Капитал" е симптом за нещо страшно

© Надежда Чипева


"Капитал": Този протест е уникален и изключително симптоматичен


"През над 25 годишната история на "Капитал" сме виждали почти всичко, но протестът на служители застрахователно дружество ЛЕВ ИНС пред офисите на редакцията е нещо уникално и изключително симптоматично.


Прoтестът на ЛЕВ ИНС е уникален, защото по същество е срещу позиция на Европейската централна банка (ЕЦБ) и застрахователния регулатор на съюза EIOPA за заздравяване на надзорните функции в банковия и небанков сектор във връзка с потенциалното членство на България в Банковия съюз и еврото.


С две думи, Европа иска да се убеди, че българските регулатори държат изкъсо банките и застрахователите и те разполагат с достатъчно капитал и резерви да обслужват рисковете, които са поели и не застрашават интересите на вложителите и застрахованите лица.


В случая с ЛЕВ ИНС, дружеството е продало застраховки "Зелена карта" в Италия, а отказва плащания по някои щети, като твърди, че е било източено и измамено от местен партньор. Казусът е известен от години, и доведе до това България да бъде вкарана в безпрецедентна процедура по мониторинг и да бъде заплашена с изключване от споразумението "Зелена карта", поради това, че неин застраховател не изпълнява задълженията си по него.


"Капитал е писал многократно по темата (виж тук и тук ), но досега българският регулатор КФН отказваше да предприеме действия по въпроса. През миналата седмица въпросът за необходими мерки е бил поставен остро от ръководителя на EIOPA пред КФН, в контекста на кандидатурата ни за еврозоната и от там последва съобщение за предстоящи "спешни действия". За това "Капитал" разказа тук.


Протестът срещу "Капитал" по същество е за това, че отново е приносителят на "лошите" новини - следи темата отблизо и предупреждава българския застрахователен пазар за възможните последици.


Ако България бъде извадена от споразумението зелена карта, освен репутационен шамар, ще засегне всички пътувания на български автомобили в страните извън евросъюза.


Част от мисията на "Капитал" е да защитава интересите на инвеститорите, вложителите и застрахованите лица. През годините, много често преди и въпреки регулаторите, сме сигнализирали за очевидни нередности. Достатъчно е да споменем за пирамидите и източването на банките от 90-те години на миналия век, аферата КТБ, крипто и исторически пирамиди от новото поколение в наши дни. Темата "Зелена карта" не прави изключение, защото е от подобен мащаб и засяга милиони български граждани.


Протестът на застрахователна компания пред редакцията на "Капитал" е симптом за нещо страшно. Институциите и регулаторите са абдикирали напълно от вменената им по закон отговорност за защитават парите и интересите на данъкоплатците. Поради това много често една или няколко медии се оказват единствената преграда пред своеволията и неспазването на правилата в ущърб на интересите на вложители и застраховани. Така беше при сагата КТБ, така е със "Зелената карта". Вместо подкрепа от институциите, екипът на "Капитал" и фирмата-издател получават единствено нарастващ натиск и репресия, от тези които уж трябва да се грижат за спазване на правилата и законите.


Злобното публичното говорене срещу "Капитал" и останалите независими медии от страна на прокуратурата, правителството, БНБ (по времето на Иван Искров) и КФН (по времето на Стоян Мавродиев), подстрекава всички, като ЛЕВ ИНС да опитват да си решат проблема не по същество, а като атакуват медиите, които информират обществото за него.

Ключови думи към статията:

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Правото на протест е дИмократично право на всеки дИмократичен гражданин на демократична държава, народна рИпунлика и друго дИмо организации, особено когато е подлатен със заплати, заплахи и лицемерни политически обещания и други инсинуации.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 3. 3 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Прoтестът на Лев инс" е уникален, защото по същество е срещу позиция на Европейската централна банка (ЕЦБ)

  Ами защо не отидат пред ЕЦБ? И защо не плащат по Зелена карта (както и каквото и да е друго)?

  Не ме търсете преди обяд
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  Много скоро ще има големи сътресения в сектора. Самозабравиха се !!
  Гарантирано от ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3905 Любопитно

  Пак да питам :тези мургавите "протестъри " ли са,от Уев Инс ли са или са обикновени "артисти"???

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 6. 6 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 55 Разстроено

  Става страшноооо!
  Демократичния кръг "Капиталъ" го атакуват възмутени либерали!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Значи ония са пирамиди, а КТБ афера... :)
  Цветан Василев харесва това.

 8. 8 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Бахти смеха, едни мутри протестират пред един вестник...

  Не виждам обаче нищо страшно, както се опитва да ни внуши статията. Реално даже е глупаво, защото така Лев Инс изваждат посраните си гащи на показ, много малко хора четат капитал, но много повече хора сега вече ще знаят, че Лев Инс има сериозни финансови проблеми.

 9. 9 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Аз само да попитам, защо Лев Инс лепят стикери по колите, застраховани при тях, след като е абсолютно забранено по закон?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 10. 10 Профил на ЛиБератор
  ЛиБератор
  Рейтинг: 456 Разстроено

  В Държавата на Буда, инж.Доган и Д.П. , всякаква проява на разум от граьданското общество е случайност.

  Кафевите медии на гореизброените са на първа линия в отразяването на абсурдите, които със скалъпени доводи се представят като аргументи.

  Без съпротива, дебелите са готови да ни погребат до Коледа, както наскоро каза Дайнов!

  Гешев- прокурор, Пацо Георгиев - обратно на работа, (а не в кафез!?) и обвинения в тероризъм заради хакнатите пръскачки пред парламента... Нещата са на дъ-но-то

  #СъдебнаРеформа ‬
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Я, и тия от Лев Инс се закъхарили за "стабилността" и как я били "клатели" гаднярите от Икономедия, гледам.

  Е, тогава е ясна работата!
  Стърчат до болка познати уши ...

 12. 12 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1675 Любопитно

  Колко акъл трябва да имаш в главата си за да идеш да протестираш за "Лев инс"?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 13. 13 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  За тези, които не знаят: собственик на Лев Инс е Алексей Петров ака Трактора.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 14. 14 Профил на ЛиБератор
  ЛиБератор
  Рейтинг: 456 Неутрално

  До коментар [#12] от "Нефертити":

  Яестно казано, толкова, колкото им трябва на хората, за да НЕ отидат на протеста СРЕЩУ Гешев.

  #СъдебнаРеформа ‬
 15. 15 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Аууу.. някой протестирал пред Дневник и Капитал и това било "симптом за нещо страшно". А когато вие протестирате и подбуждате към недоволство е симптом за нещо хубаво. И когато гонят нашите олигарси също е симптом за нещо страшно, а когато плюем по другите олигарси е симптом за нещо хубаво. Не усещате ли, че олеквате???

 16. 16 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Демокрацията и протестите стигнаха и до Дневник!

  Изведнъж се оказва ,че това не им се харесва?
  Защо така господа демократи?
  Трябва ,ако ядете мед ,да опитате и жилото на пчелите...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 17. 17 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#13] от "nv":


  Това няма никакво значение!
  Всички са равни според българската конституция !

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 18. 18 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#9] от "nv":


  Това май го правят всички застрахователи...
  Маркират си територията както правят лъвовете, за да вземат страха на хиените...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 19. 19 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Канал 3 и Пик ТВ са се озовали доста бързо на мястото на събитията, а? Големи работяги се оказаха... особено Ива Николова

  I shave with Occam's razor
 20. 20 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Ха, две банки и едно застрахователно дружество ОФИЦИАЛНО са с констатирани нередности.
  Много се мълчи с пенсионните фондове ... там ако има бум, ще има много лабут за политиците.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 21. 21 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#18] от "Котаранц":

  Правят го само трите мутренски застрахователи: Лев инс, Бул инс и Армеец.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 912 Любопитно

  До коментар [#1] от "НеКой":

  От твоя профил в миналото съм чел някой и друг смислен коментар. Напоследък забелязвам, че или някой те е пернал с лопата по главата и съвсем е изправил мозъчните ти гънки или си преотстъпил профила си на някой друг. Нема по-тъпи коментари от твоите баце.

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Любопитно

  тоя плитичък номер със "застрашеното слово" още ли някой си мисли, че минава

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 986 Весело

  застрахователна компания прави протест пред офис на вестник заради статия... боже, боже кога ще си прибереш вересиите..?

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2381 Любопитно

  Защо вместо да организират протест Лев Инс не са се възползвали от право на отговор?

  I Want To Believe
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Доста грубо, но за жалост очаквано поведение от силовите групировки.

 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  До коментар [#12] от "Нефертити":

  " Колко акъл трябва да имаш в главата си за да идеш да протестираш за "Лев инс"?'

  Кой говори тука изобщо за акъл в главите ! То мероприятието толкова силно вони на тенденциозност и злоба от страна на влстимащите срещу издателите на Дневник и Капитал, че просто ми е чудно коментарите на някой съфорумници по случая.....

 31. 31 Профил на Angel Simeonov
  Angel Simeonov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Повече застраховка при тези изперкали застрахователи никога. да протестираш пред вестник ???

 32. 32 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Подкрепям Икономедия! В завладяната от мафията държава е гадно, гнусно и опасно... Още се опитваме да се противопоставяме, да видим как ще се развият нещата.

 33. 33 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Гневно

  СИК не се плашат от ЕЦБ, ни могат да страхуват Прокопиев. Що, кой ше ги спре?! Полиция, прокуратура, съд? То няма такива органи

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  До коментар [#22] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":


  Дневник - не се обяснявайте. Бизнеса на Лев Инс ли искате да съсипете?
  —цитат от коментар 22 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  А ти прочете ли статията?

 36. 36 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Аз само да попитам, защо Лев Инс лепят стикери по колите, застраховани при тях, след като е абсолютно забранено по закон?
  —цитат от коментар 9 на nv


  То не са само те. Армеец са същите.

 37. 37 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 605 Весело

  застрахователна компания прави протест пред офис на вестник заради статия... боже, боже кога ще си прибереш вересиите..?
  —цитат от коментар 25 на tucker case


  И то никой не оспорва фактите, единственият "проблем" е, защо се пише за тях :D

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 38. 38 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 898 Неутрално

  До коментар [#12] от "Нефертити":

  Става дума за 50лв. не за акъл 😀

 39. 39 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 898 Любопитно

  Лев Инс да не последва Олимпик ?

 40. 40 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  За тези, които не знаят: собственик на Лев Инс е Алексей Петров ака Трактора.
  —цитат от коментар 13 на nv


  А същият Трактор беше активен участник в Костинброд, наред с Кунева, Кънев, Манолова и Нинова .

 41. 41 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Интересно как се източва национален ресурс като засрахователните компании са частни първо, и второ щом са толко заинтересовани от националния ресурс - що не питат Ковачки, Домуса и Доган кво смятат да правят с тея 50 милиона свежа кръв ?

 42. 42 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Застраховател пратил служителите си да вдигат джангър против медия - смях в залата. В Мутростан обаче всичко е възможно.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 43. 43 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Дневник, държите са като прасешките медии. Тази статия на кого е? Прасешките медии пишат глупости, обиждат хората и после твърдят, че такъв човек, посочен като автор, нямало. То била на трудовия колектив псевдоним. Вие пък изобщо не посочвате автор - Дневник! Сега, ако аз съм се почувствал засегнат, кого да съдя за клевета, напр.? Що за евтини, селски номера? Освен това, какво страшно видяхте в протест срещу ЕЦБ или европейските институции? Това е абсурдно. Иначе друго от измислената ви статия не съм чел, та не мога да преценя мотивите на протестиращите. Ако искате да чета анализите ви, пишете името на журналиста, който е разследвал, изследвал и заключил. Иначе по нищо не се отличавате от праспрес.

 44. 44 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 535 Весело

  Падението Прокопиево....

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 45. 45 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#10] от "ЛиБератор":

  “В Държавата на Буда, инж.Доган и Д.П. всякаква проява на разум от граьданското общество е случайност.”
  ——
  Може и да сте прав, но поводът за коментара е малко странен. Някаква компания си направила пикник за служителите пред сградата на критикуващия ги вестник. Тая групичка ли е гражданското упщество? Майтап.

  Вестникът пък интерпретира протеста като посегателство върху европейските ценности и институции ... майтап. Като цяло — майтап на квадрат

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 46. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Такъв пиар-автогол са си набутали, че няма накъде. Не сме забравили за протестите на "работниците на Булгартабак" пред същата сграда, преди фирмата да бъде засилена към стената от нейния корпулентен собственик.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Много интересно, какво ще се случи и как ще се закончи?)
  ☝️Коментар № 23 от „Големи яйца“ до „НеКой“ нарушава всички правила на форума, ☝️но този коментар написан в защита на „Капитал“)
  Какво ще направят модераторите? Тъй като вече има изтрити коментари преди и след коментар # 23) Не го виждат?) Съмнявам се) Или моя коментар ще изтриете?)
  Много интересна ситуация, какво мислите модератори?) 😏

  "Чуждестранен агент"
 49. 49 Профил на vespasian0303
  vespasian0303
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Каквато ни е държавата, такива са ни и спортът, бизнесът, изкуствата и пр. - т.е. измислени, целящи бърза печелба с минимална инвестиция или измама. А от ЛевИнс съм ял дървото лично.

 50. 50 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Наденахте се най-накрая.Не може само вие даплювате по другите, ще видите колко е приятна слюнката...
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Мдааа, в нашата държава който говори истината, позовавайки се на факти, бива плют бит, арестуван, заплашван и т.н. А който удобно е седнал с вазелин в скута на Бойко, пише ли пише злостни коментари.

 51. 51 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Мнооого отдавна съм приключил с Лев Инс! Тея симпатяги, ако имахме адекватно КаФеНе отдавна да са аут! В случая изпълнението им е "...от дузпа в тъч.."!

 52. 52 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 279 Неутрално

  е не може да се отрече, че в Италия и Румъния стават огромни злоупотреби, но самата система Зелена Карта функционира така - идва уведомление и фактури за плащане. Съвсем по буквата на закона е да платиш 500 евро материални щети и 50 000 евро нематериални, защото силния стрес е обусловил временно разстройство на здравето. Нищо, че става въпрос за одраскана броня при неспазена дистанция.
  Лев Инс никой не им пречи да си завеждат дела за застрахователни измами, но първо трябва да платят. Не на последно място, след като стават измами (безспорна част от застрахователния риск) и се точи "национален" ресурс, защо продължават да продават най-евтино застраховки за тежкотоварни и автобуси?

 53. 53 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 284 Любопитно

  Корпоративни протести, политически арести... "ЛЕВ Инс" коя партия ще спонсорира и е спонсорирала?

 54. 54 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Наденахте се най-накрая.Не може само вие даплювате по другите, ще видите колко е приятна слюнката...
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Ганьо пръв заработил копейка ;) Мишок, ще се нахендриш и ти някъде, внимавай в картинката.

  No Pain No Gain
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#54:"Умнокрасив"][/quote]

  " Ганьо пръв заработил копейка ;) Мишок, ще се нахендриш и ти някъде, внимавай в картинката. "

 57. 57 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Защо вместо да организират протест Лев Инс не са се възползвали от право на отговор?
  —цитат от коментар 27 на 2.5


  Щото няма какво да отговорят. Говорим от една страна за медия, която отразява позиция на ЕС и нашия регулатор, а от друга страна - компания, която протестира срещу публикуването на информация, а не я оспорва. Ако имат проблем с измами - да се обърнат към прокуратурата и регулатора, а ако те не свършат работа - да протестират пред тях или пред парламента. Напълни се с малоумници тази държава.

  No Pain No Gain
 58. 58 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Активирането на Алексей Петров под крилото на държавата и нападките му към "враговете" на Гешев са опасен симптом за настъпление на мафията. Вчера бяха нападки към Огнян Стефанов, онзи ден към проф. Минеков, днес към Прокопиев ... май карат по списък.
  Темата на акцията излага Лев инс като некоректна, но Пик и Канал 3 така ще го поднесат, все едно Капитал е осуетил плащанията. Важно е да има шум и сплашване, имената на Гешевите врагове да се въртят негативно, а матреала и без това е плашлив и функционално неграмотен я разбере, я не .
  Мордор настъпва, слугите му стават все по -нагли..... прасетата са се развихрили, но както винаги предозират и да не го отнесе бай Хой в суматохата.

 59. 59 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Тогава очаквайте да дойде и Цеко Минев и компания под прозорците, заради статията, която показва незадоволителните резултати от стрес теста за Първа инвестиционна банка :)

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 60. 60 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Мутрите не са това което бяха.

  Тракторите също.

 61. 61 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  днешната българска държава започва много да ми прилича на държавата на бай тошо - същите бутафорни "институции", пълни с някакви роби-послушковци.

 62. 62 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Тук взе да става като в Русия.

 63. 63 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Що пък да е страшно . Едни се тръшкат пред прокуратурата, други пред някаква редакция. Нали така требвало - с протести и крясъци да решаваме проблемите .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 64. 64 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Хахахахахаах.

  Бой с левашките камъни на Дневник по левашкия Дневник.

  ХАхахахахахаах, МНОГО ДОБРЕ!

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 65. 65 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#12] от "Нефертити":

  Колкото и да гласуваш за герб.

 66. 66 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Дневник, по данни на Полицията протестуиращите са били само 300, ама ние знаем, че са били поне 3000, нали така? ;)

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 570 Неутрално

  "Гражданите срещу Мафията. И Гражданите ще победим!"

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 69. 69 Профил на Вяра555
  Вяра555
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "Сахаров":

  Винаги готови да хвърлят лайната!

 70. 70 Профил на Вяра555
  Вяра555
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "attitude":

  Само се чудя дали някой неплатен все още вярва на ПИК, Свик, Канал3, Канал1 и други. Има ли наистина толкова тъпи хора, или мутрафните използват трибуната да пускат опорки.

 71. 71 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2558 Любопитно

  Я! Не всеки протест е приемлив - така излиза от статията? Що така?

  Мараба, С-ДС доносници!
 72. 72 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Обикновено Лев Инс не плащат

 73. 73 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1233 Весело

  Хахахахахаах.Бой с левашките камъни...
  —цитат от коментар 64 на puhpuhan4o

  - Че какви камъни са "Пик" и "Канал 3"?
  Това са едни кафяви миризливи неща, не се бъркай, че трудно се мие ;)

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 74. 74 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1233 Весело

  Я! Не всеки протест е приемлив - така излиза от статията? Що така?
  —цитат от коментар 71 на Манчо

  Всеки граждански протест е приемлив.
  Това обаче не е никакъв протест, а е корпоративно мероприятие, организирано от собствениците на Лев инс. Не вярвам тези задължения на служителите да са описани в длъжностните им характеристики. Но за това да се произнесат синдикатите.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 75. 75 Профил на Грую
  Грую
  Рейтинг: 360 Весело

  Ся кво - да чакаме и от ПИБ да отидат да протестират ли :)

 76. 76 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Въпрос на време е драгалевската мафия и медийните й слуги да бъдат погнати от гражданите с камъни и дървье. Толкова мръсотии, колкото драгалевската радикална компартия направи за двадесетина години, БКП не успя да направи за 70...

 77. 77 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  "Такъв пиар-автогол са си набутали, че няма накъде.
  До коментар [#46] от "cinik":
  Не им е за първи път. Предишият беше с изплатените 200 лева общо, за 20-те жертви от Своге.

 78. 78 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5872 Неутрално

  Капитал, Бивол...
  Да се готвят Медияпул, и Сега

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 79. 79 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1042 Любопитно

  Я Петров облужва с ез...
  От Фрог също се оплакват .
  За пореден път Петров претопля някогашната разработка на ДАНС „Галерия“ и сайта „Опасните новини“. С нова порция „разкрития“. Чрез тях изгонения от ДАНС съветник се опитва да прокара мост към скандала с хакерската атака срещу НАП.
  Във въпросното интервю, Петров обилно и жертвоготовно подкрепя славната прокуратура и номинираният за главен прокурор Иван Гешев. Едновременно с това им дава знаци, подсказва и предлага да започне ново разследване за онзи сайт „Опасните“, който бил началото на тероризма в тази област у нас. Разбира се и първият терорист е моя милост.
  Във въпросното интервю Петров се изявява и като голям спец по антитероризъм. Според него по телевизиите обикаляли псевдо експерти, които заслужавали да им се пише тройка за коментарите по случая с хакерската атака срещу НАП. За да ни отвори очите Трактора дава своя дефиниция за тероризъм, която била истинската: „Действия, след които последващият ефект е страх в група хора и от това се предизвика недоволство към властта, това е тероризъм“. И допълва: „Не, страхът не е целта – той е средство. Чрез страха се цели предизвикване на недоволство срещу властта“.
  Случилото се на 9/11 в Ню Йорк опровергава Петров от А до Я. Американците не намразиха правителството си, макар да бяха уплашени.
  Във Франция гражданите не възроптаха срещу властта заради терористичните актове. Така е и другаде.
  Едно от най-разпространените обяснения за тероризъм е: Това е метод, посредством който организирани групи или партии се стремят да постигнат своите цели чрез насилие.
  Петров се опитва да манипулира, като дефинира всяко недоволство от действия на някоя от властите като тероризъм. Не си съгласен Гешев да е главен прокурор – това е тероризъм. Не харесваш управляващите – сегашни или други – терорист си. За протестиращите – бой и арести. Както в Москва преди няколко дена.

  Петров не може да изповядва друго, защото в него здраво е залегнал милиционерския манталитет. Така е учен още в кръжока „Млад милиционер“ и след това. Това е теорията за насилието на служби и власт над населението. Ама бил доцент в УНСС, ти да видиш. Ами жалко за УНСС. В Библиотекарския може и професор да го направят. Мислещите хора обаче са наясно. Докато има милиционерщина - ще е така.


 80. 80 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Лев Инс не беше ли свързана с Трактора?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  В мутренска държава, по мутренски.

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  Аз на друго се чудя: кой вменяем човек би застраховал КАКВОТО И ДА БИЛО в Лев Инс?! Кои са им клиентите на тия?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  И у нас преписват от Путин, Сър!

 84. 84 Профил на hkk06592402
  hkk06592402
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересна статия. Напълно нормално е да се протестира пред ВСС, но е направо страшно да се протестира пред Икономедиа за това, че не ти дават право на отговор и те натискат да рекламираш при тях Бог да пази комсомолеца олигарх Прокопиев и да поразява неговите противници.

 85. 85 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2558 Весело

  Всеки граждански протест е приемлив.
  Това обаче не е никакъв протест, а е корпоративно мероприятие, организирано от собствениците на Лев инс.
  —цитат от коментар 74 на keen


  И кой точно е оторизиран да дефинира всичко това? Вие? Дневник? Господ? Путин?
  Кой?

  Мараба, С-ДС доносници!
 86. 86 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#82] от "Norman Granz":
  Кои са им клиентите на Левчовците? Навремето бяха набитите. Сега вероятно лоботомитите.😱

 87. 87 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#85] от "Манчо":
  Канчо, определението по принцип представлява част от цялото, притежаващи специфични свойства /качества/. Ако трябва да те дефинираме тебе: част от хората в България , придобили една от малкото си гънки от удар в радиатора в много млада възраст. За съжаление, гънките са малко, но хората с толкова малко гънки са много.Те това е проблема.

 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  Трактор бойс.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 89. 89 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Майко мила.... Явно у вас са се активирали всички мутрокомунистически фирми, лица и спящи клетки.... Прецакани сте и ще става по-зле.

 90. 90 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Весело

  До коментар [#48] от "putinxujlo":

  Много интересно, какво ще се случи и как ще се закончи?)
  ☝️Коментар № 23 от „Големи яйца“ до „НеКой“ нарушава всички правила на форума, ☝️но този коментар написан в защита на „Капитал“)
  Какво ще направят модераторите? Тъй като вече има изтрити коментари преди и след коментар # 23) Не го виждат?) Съмнявам се) Или моя коментар ще изтриете?)
  Много интересна ситуация, какво мислите модератори?) 😏
  =====================

  Ще умря от смях.😁😂😂
  Модераторите изтриха коментар №1 от "НеКой" ❗(въпреки че, освен истината, нямаше нищо обидно!) Дъното е пълно, а не модератори!👎😁

  "Чуждестранен агент"
 91. 91 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Мъчим са, другари.
  Старайм ся.
  Почти станааме заможни И легитимни капиталисти.

  Обективните пречки пречат.

  Великата патреотическа война на Маркс против Капитала
  и въобще Капиталистически свет в ползи за социалистически лагер
  ни изостави с неизлечими поражения.

  Временно.
  Будеще принадлежит на Манифеста!
  На Левите сили!
  На Лева (Лъв) килнат Лево... под влияние.

  Апропо, мероприятието на Лева инс и подакакващи органи
  не всева ли смут и страх сред населението!?

  Где прокуратура бди или сладко сладко спи?
  Где Фъндъкина (кметицата) се потрива (скрито скри)?

 92. 92 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  UNITED EU UNION

  тъй тъй ;)
  Не бой се. Свикни превантивно.

  Следва новичък Борис Елцин, на танк F16.
  Разгром на Партийния дом!

  До коментар [#89] от "LiberalToTheBones":

  Майко мила.... Явно у вас са се активирали всички мутрокомунистически фирми, лица и спящи клетки.... Прецакани сте и ще става по-зле.

 93. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  МОЧА имени В.И.Лелина

  Така е, деби.
  Представи си че Сталин излезе да протестира
  на красния умен Красний площад..

  Би си уронил диктаторския престиж.

  За диктатор трактор нема избор.
  Само напред.
  Докато го разкулачат.

  Хрущов изхвърли останки на Сталин (колко?) от Мавзолея на Ленин
  в неидентифицирано бунище на историята.

  От кумова срама, скрепи отпред бюст.
  Но не е същото...

  До коментар [#71] от "Манчо":

  Я! Не всеки протест е приемлив - така излиза от статията? Що така?

 94. 94 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#82] от "Norman Granz":

  Всички служебни автомобили на Кауфланд (които почти на 100% са Ауди, говорим за десетки коли) са затраховани при тях. Преди това бяха в Армеец, но след като откраднаха една А 6-ица се преместиха при тях.

  Страх (все още) лозе пази.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 95. 95 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 570 Неутрално

  ДНЕВНИК МИ ИЗТРИЛИ КОМЕТАРА, КОЙТО НЕ ИМ ХАРЕСВА!

  ХААААААААААААААААААААХАХАХАХАХАХАХ

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:

  Дневник, радвайте се - това, все пак, е протест срещу лъжливата и корумпирана преса в странта, която отслужва чужди олигархични кръгове.

  Нали точно затова се борихте? Повече такива протести трябват!

  АХАХАХАХАХАХАХАХАХ

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:

  Дневник, радвайте се - това, все пак, е протест срещу лъжливата и корумпирана преса в странта, която отслужва чужди олигархични кръгове.

  Нали точно затова се борихте? Повече такива протести трябват!

  АХАХАХАХАХАХАХАХАХ
  —цитат от коментар 67 на puhpuhan4o


  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 96. 96 Профил на meruduja
  meruduja
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Значи Ако се плаща е източване на националния капитал. Ако остане в джоба на Алексей Петров, няма общо с националния капитал. Ебаси и логиката...

 97. 97 Профил на cvetomir_borisov_11_22
  cvetomir_borisov_11_22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ейй не те се спря г-н Мавродиев. Ти и твоите приятелчета Пеевски, Андон Георгиев, Митрев и т.н. Не се наядохте. Не ви ли е срам от това, което правите?

 98. 98 Профил на Дилян Пеев
  Дилян Пеев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В началото на април, след бурята около отпуснат от Българската банка за развитие кредит от 75 млн. лв. за колекторска фирма насред пандемията, министър-председателят Бойко Борисов максимално публично "уволни" цялото ръководство на институцията по телевизията. Почти веднага след това главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев беше отстранен.

 99. 99 Профил на stasyyy1
  stasyyy1
  Рейтинг: 8 Любопитно

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица

 100. 100 Профил на Камелия Романова
  Камелия Романова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица, сподвижници от предишните му кариерни стъпки - като офшорен адвокат и като председател на Комисията за финансов надзор (КФН)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK