Над една трета от българите не могат да си позволят лятна ваканция, сочи изследване
Въпреки че масово българските туристи смятат, че курортите по Черноморието са презастроени, а обслужването не на достатъчно добро ниво, те все пак избират да почиват в страната. Това показва маркетингово проучване на "Маркет линкс", проведено за Би Ти Ви сред 1034 лица над 18 г., в периода 23-30 юли по метода на прякото лично интервю.


Над една трета от българите обаче така и няма да почиват по време на лятната си ваканция. Според социолозите основната причина за това е ниският социален статус, който не позволява да се заделят достатъчно средства за почивка.


86% от запитаните са съгласни, че по морските ни курорти е презастроено, 65% пък мислят, че е замърсено. Близо половината от анкетираните (45%) са на мнение, че обслужването е лошо.


Въпреки това близо половината от запитаните, които ще пътуват за лятната си ваканция, са отбелязали, че ще го направят в България, 9% са отговорили, че предпочитат Гърция, а 8% - друго място в чужбина.


На въпрос "Ако нямате финансови ограничения, къде бихте избрали да почивате" 24% отговарят българското Черноморие, 29% - гръцкото, и 29% - другаде.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK