Прокуратурата изненадващо разпространи доказателства срещу "ТАД Груп", за да защити обвинението

Това е снимка, разпространена от прокуратурата, за която се твърди, че показва как Кристиан Бойков се подготвя да изпрати втория мейл до няколко медии.

Снимката била от камера в офиса на "ТАД груп"Специализираната прокуратура изненадващо изпрати до медиите част от доказателствата по разследването за кибертероризъм срещу собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров, търговския директор във фирмата Георги Янков и 20-годишния служител Кристиян Бойков, който бе първият задържан по случая.


Това са общо 13 файла, сред които снимки на файлове от компютри, телефон, както и стоп кадри от охранителни камери в "ТАД груп" с обяснителни бележки кое какво е.


"По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определената мярка за неотклонение "парична гаранция" на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров и с разрешение на наблюдаващия прокурор публикуваме части от доказателствения материал, събран в хода на разследването", казват от държавното обвинение в имейл.
От файловете са заличени всички лични данни, факти и обстоятелства, които според държавното обвинение биха навредили интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази.


Освен това е разпространен и скрийншот, за който се твърди, че е на личния телефон на Кристиян Бойков - на него се вижда приложението "Телеграм" и заключен чат с наименование "Биволъ". Вчера пред "Дневник" собственикът на "Биволъ" Асен Йорданов каза, че обмисля да заведе дело за клевета срещу наблюдаващия прокурор Евгения Станкова заради твърденията за таен чат през "Телеграм" с един от тримата обвинени по случая.


"Установено е, че има неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества", твърдят от държавното обвинение ден след като Специализираният наказателен съд пусна под гаранция от 100 000 лв. Иван Тодоров.


Фотогалерия: Какви доказателства показа прокуратурата срещу "ТАД груп" >


Събрани са личните данни на магистрати - основно за прокурори и следователи, а папката е със заглавие: "Ne se chistiiiii", съобщават от Специализираната прокуратура.


"Публикуваме и част от свидетелски показания, които ще бъдат представени в цялост на Специализирания наказателен съд", пишат от прокуратурата.


Тествали сайтове на дружества, за да ги набират като клиенти


"Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи – И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти", се казва в показания на свидетел по делото.


"Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между И. и К., като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти", твърди още свидетелят.


От прокуратурата съобщават, че са открили запис от камера за видеонаблюдение от тераса в офиса на "ТАД Груп". На кадрите се виждат Георги Янков и Кристиян Бойков, а според прокуратурата, разговорът между двамата е проведен на 15 юли между 14:05 ч. и 14:15 ч. (4 часа и 52 минути след публикуването на базата данни на НАП в интернет пространството).


Кристиян Бойков споделя на Георги Янков: "Знаеш ли какво почвам да се замислям...тея неща дето съм ги изпратил и по медиите сега в момента никой няма да ги отрази...всичко ще приберат като информация за...ще си го приведат такова като информация за вътрешно ползване...шеумръ от смях.:а...това ше е най-жалко...ще бъде...ха...аз съм го пратил до Би Би Си и до "Ройтерс"...така, че.... "


Няколко часа по-късно, отново запис на охранителна камера, показва телефонен разговор между Георги Янков с неустановено лице. Разговорът е проведен на 15 юли между 19:39 ч. и 19:42 ч. т.е. 9 часа и 26 минути след публикуването на базата данни от НАП.


Данните били пуснати точно до медиите, за да ги верифицират


От прокуратурата твърдят, че по време на разговора Георги Янков казва: "напротив...то би трябвало да създаде работа за нас по принцип...да не говорим, че Бивол разполагат с информацията от две седмици...", "директно с Атанас Чобанов от Бивол се говори...имай предвид, че те не са пуснати всички...те са пуснати точно до медиите, за да ги верифицират, за да ги видят, че са верни и да видят за какво става въпрос правителството трябва да си замине с всички...с всички".


Не става известно обаче по какъв начин от прокуратурата са установили съдържанието на разговорите и дали охранителната камера е записвала и звук.


Трети видеоматериал е заснел Кристиян Бойков на работното му място. Записът е направен на 16 юли в 11:13 ч. Тогава Бойков отваря tor.com. която предлага услуга за анонимно получаване и изпращане на имейли.


Установеното от камерите за видеонаблюдение се потвърждава и от историята на търсенията, извършени от служебния компютър на Кристиян Бойков, твърдят от прокуратурата. В 11:21 ч. същия ден Кристиян търси в Гугъл Би Ти Ви, след което отваря интернет страницата на Би Ти Ви и влиза в менюто за контакти, откъдето копира имейл адреса на телевизията.


После това отваря интернет страницата на "Капитал", където открива имейл за контакти. В 11:24 ч. Кристиян отваря страницата translate.google.com, където търси превод на ключови фрази, установени и в историята на браузъра като съответстващи с определени части от пратения текст до медиите Би Ти Ви, "Нова телевизия" и "Капитал".


Според данните на прокуратурата Бойков е търсил - "Капитал контакти", "btv", "tor mail services" (имейл услуга с Top), "russian anonymous mail" (руски анонимен имейл), както и "обективна журналистика" и "уважаеми журналисти".


В периода от 11:24 и 11:46 ч. той изготвя или редактира текст. На 16.07.2019г. в 11:50 ч на електронните пощи на БТВ (news@btv.bg), НОВА (novinite@ntv.bg и Капитал (editors@capital.bg) е получено съобщение от "анонимния руски хакер" от e-mail minfin@mail2tor.com - съвпадащ със страницата tor.com., в която Бойков влиза по-рано, казват от държавното обвинение.


От прокуратурата твърдят и че от служебния си компютър Бойков е търсил пропуски в сайта на Агенция "Митници".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (416)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5477 Неутрално

  а неюо за пръскачките???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2779 Любопитно

  'ми дайте файловете и ние да изплакнем очите или първо собственика трябва да прецени какво да се пусне на раята?

  I Want To Believe
 3. 3 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Крайно време беше да запушат устите на разбеснелите се грантаджийски медийни бухалки и пишман-политици, дето изкараха наглите хакери "жертви".

 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1669 Весело

  Между доказателствата са половин рог от бивол, хакнат болт от пръскачка и косъм от чистачка в парламента.

 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5425 Неутрално

  "От файловете са заличени всички лични данни, факти и обстоятелства, които според държавното обвинение, биха нарведили интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази."

  Така могат да бъдат и добавени неща срещу обвиняемите

 6. 6 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 1354 Весело

  Снимка от заключрн чат с Бивол?

  От моя могат да вземат снимка от заключен чат със Сорос 😂

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 7. 7 Профил на Magare
  Magare
  Рейтинг: 233 Гневно

  Тези заприличаха на Цветан Цветанов във времето, през което беше вътрешен министър. Разпространяват поверителна информация и доказателства, в същото време направо раздават присъди, преди делото да е стигнало до съда.

 8. 8 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  Заформя се нещо много , много интересно ! От какъв зор прокуратурата ще се "оправдава " и пред кого е ДЛЪЖНА ДА ГО ПРАВИ ???Щом има данни - значи наистина има ! Дали ще са достатъчни - това само специалистите знаят . все пак това е ИНСТИТУЦИЯ , а не НПО , което "разпространява " ПОРЪЧКОВИ КОМПРОМАТИ !

 9. 9 Профил на jvy22574843
  jvy22574843
  Рейтинг: 11 Неутрално

  А с пръскачките да си измие прокуратурата л............

 10. 10 Профил на Opportunity
  Opportunity
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  папката е със заглавие: "Ne se chistiiiii"

  нали.

  The Universe is under no obligation to make sense to you.
 11. 11 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2623 Неутрално

  Доста объркваща информация, но приемам, че има доказателства за повдигане на обвинение.

 12. 12 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Попринцип бягат от споменаването на името по медиите като дявол от тамян. А сега бивол та бивол. Май целта е ясна.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5477 Неутрално

  До коментар [#8] от "doroteus":

  Ами май са гузни. Освен това нарушават законите и собствените си "умозаключения" !!! Особено тези на началника франтишек.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4201 Любопитно

  " пециализираната прокуратура изненадващо изпрати до медиите част от доказателствата по разследването за кибертероризъм срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, търговския директор във фирмата Георги Янков и 20-годишния служител Кристиян Бойков, който бе първия задържан по случая.


  Това са общо 13 файла, сред които снимки на файлове от компютри, телефон, както и стоп кадри от охранителни камери в "ТАД Груп" с обяснителни бележки кое какво е.


  "По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определената мярка за неотклонение "парична гаранция" на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров и с разрешение на наблюдаващия прокурор, публикуваме части от доказателствения материал, събран в хода на разследването", казват от държавното обвинение в имейл."

  Очаквано, прокуратурата продължава да се изживява като медийна примадона и да се опитва да въвлича общественото внимание на своя страна ( засега напълно безуспешно), а в същото време единственият орган, който легитимно определя има или не събрани годни доказателства по обвинението - съда, да приема, че относно исканата мярка за неотклонение на един от обвиняемите няма достатъчно такива....Що така съда не се впечатлява от активната дейност на прокуратурата ?

 15. 15 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Лоша новина за журналята прокопиеви...

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 16. 16 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1288 Весело

  Заснето театро на една от терасите на "ЕСТЕ" - ама това вече сме го гледАли 😁 нали, ВЛАТКО ДОГАНОВ ?

 17. 17 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1292 Весело

  :D:DD:D:
  то не са биволи то не са чисти то не са бели хакери

  с един процес(куршум)всички зайци :D:D:D:

  смях в залата къде са тайните чатове на илюминатите и рептилите в цялата схема :D:D:D

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  Само да не стане като с бебето във фризера!!!

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5477 Неутрално

  До коментар [#12] от "ozd05563707":

  Ясна е и за слепите. Но не се знае какво ще стане като дойде Нейно Превъзходителство.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Тези не разбраха ли, че колкото повече се опитват да замажат резила, толкова по-жалки и пародийни изглеждат... такива "доказателства" за два часа може да изфабрикува и ученик, и да ги прати до медиите, и нито едно от тях не звучи като годно доказателствено средство.

  Нищо, африканската чума прокурор не я лови, и на мноооого места по села и паланки властта ще си загуби кметовете.

 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3681 Весело

  Ти да видиш!

  Значи недоверието и подогравките към прокуратурата са били наистина масови и повсеместни, щом се е наложило чак пък така да доказват нещо си на общетсвото.

  Ма кат' ти излезе име ...
  Чиляк за едното красно име живей, дет' рекъл Рачко Пръдлето ...

  Прочее ... а скрийншот на взломената система на Пръскачките?

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4201 Весело

  " "По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определената мярка за неотклонение "парична гаранция" на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров и с разрешение на наблюдаващия прокурор, публикуваме части от доказателствения материал, събран в хода на разследването", казват от държавното обвинение в имейл."

  Не става с публикации, а с професионализъм, който изобщо ви липсва ! Затова обвиненията ви не издържат и на една инстанция в съда !

 23. 23 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 957 Разстроено

  От изпълняването на политически поръчки и некадърност, доверието в прокуратурата е паднало на толкова критично ниски нива, че са принудени да пращат доказателства по медиите, за да ги вземе някой насериозно. Институционалният разпад навлиза в последна фаза.

 24. 24 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Хич не вярвам на тези клоуни от т.н. Спецкаракатура. Пълен цирк - при течащо разследване да се публикуват уличаващи доказателства е скандално. Най-вероятно тези "доказателства" са измислени от самите тях, а и са си намерили кошаревски свидетел.

  www.commcrime.blogspot.com
 25. 25 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 1031 Весело

  До коментар [#3] от "izt21595181":

  пееФски, ти ли си, бре? Или е някой твой измекяр от кафяво-жълтите ти медии? По малоумните си никове ви познаваме и по още по-малоумните ви коментари! Кухите ви и празни кратуни не могат да родят нищо, могат само да преписват спуснатите от Корпулентния опорни точки

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 26. 26 Профил на cgl09310346
  cgl09310346
  Рейтинг: 255 Неутрално

  да не стане като тефтера на златанов, прожектира се 3 и 5 стр, а 7 не, после на седма стр. две букви стават 10, и накрая експерта на който е даден тефтера за експертиза отива да пикае у храстите и тефтера е откраднат, или като бюлетините у Костинброд, дето 16 прокурори ги броиха 3 месеца, па се оказа че не е имало престъпление, или дето една задържана "светнала като коледна елха" от белязаните пари, па после не я осъдиха че е взела тия същите белязани пари от които "светнала", а само защото ги била поискала. практиката сочи, че като се прожектират доказателства предварително, после всичко се спихва

 27. 27 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Попринцип бягат от споменаването на името по медиите като дявол от тамян
  —цитат от коментар 12 на ozd05563707


  "По принцип" си е за по принцип, сега ситуацията е извънредна, защото има организирана атака на платени от чужбина НПО-та, медии и политици срещу институциите и населението на Република България.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5477 Неутрално

  До коментар [#20] от "gmranger":

  Освен това изпратените файлове НЕ СА ОРИГИНАЛНИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Лоша новина за журналята прокопиеви...
  —цитат от коментар 15 на Santa_Claus


  Бе да не ти хакне някой педофилските снимки на компа, че тогава и Обединени педофили няма да могат да те спасят.

 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4201 Весело

  ...и от прокуратурата да внимават с пръскачките в цяла София - ако някой бъде по погрешка напръскан и поразхладен в днешния задушен топъл августовски ден, да докладва незабавно - това ще да е свързано с терористичните помисли и пъклени планове на тия от ТАД да всяват страх и ужас сред населението и да клатят стабилността на властта !

 31. 31 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Аре сега- спрямо всички политически платени тролове, които твърдяха, че прокуратурата нямала никакви доказателства, да се походи по 1 от двата начина:
  1/ "Строяване“ до стената на срама, публично заклеймяване и разонличение на лъжите им и гаврене с “разбирачеството“ им по въпроси из областта на наказателният процес и законосъобразното им събиране от разследващите органи в хода на досъдебното производство
  2/ Разследване на поръчители им от всички политически партии, които имат политически интерес да внушават, че българската прокуратура е калпава, че там са неграмотни хора, че трябвало да си "скъсат юридическите дипломи“ и това разследване да е пак за тероризъм- извършване на действия от членове/ симпатизанти/ платени тролове на бг. политически партии, НЕЗАВИСИМО КОИ СА, с които се внушава страх и уплах у обществото с цел да се срути държавното ръководство на България и да се предизвикат въоръжен бунт срещу законно избраната държавна власт! Ако прокуратурата иска да отреже веднъж завинаги подбудителството и поръчителството към тероризъм в България, трябва да се започне от там!
  А на всички коментатори- платени тролове или просто невежи и неграмотни иди*ти,които се гавреха по принцип с юристите в този форум и в частност- с мен- един голпм среден пръст в задният им двор от мен и едни три букви- ДГД!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Със сигурност са били манипулирани 🤔

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 34. 34 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  Боже, когато прочетох заглавието потрих с ръце, отидох да си налея кафе и минах през тоалетната за всеки случай. Преди да съм прочел материалите, предоставени любезно от Жени-пръскачката, само да кажа, че колкото повече данни изнасяш в случай като подобния, толкова повече затъваш. Цацата трябваше още в началото на мандата си да забрани на подопечните да обвиняват по медиите, да задържат по медиите, да се изказват по медиите и изобщо да се появяват по медиите, обаче вече е късно …

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5477 Неутрално

  До коментар [#27] от "izt21595181":

  вЕрно ли ?!?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Май след 2-3 години матряла все още живеещ на територията ще олекне с едни няколко стотин хиляди лева от дела във Страсбург!

 37. 37 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1413 Весело

  НАПраво да полудееш. Евгения Станкова - шефа на "Антитероризъм", известна вече като Жени Пръскачката е решила да подкрепи с доказателства лийка на НАПоителни системи. Оказва се, че водоноските, с които се поливат тревните площи пред парламента били автономни сървъри, които лесно се хаквали с маркуч-флашка Ф20 и по този начин лийкнали личните данни на 5 милиона българи. Евгения Станкова предупреди, че благодарение на бързата реакция на нейният отдел и бил спярн опит за хакване на метерологичния сървър и това е осуетило намерението на хакерите да лийкнат психометричните данни на прокуроската колегия директно от облака с очаквания следобед дъжд над столицата. Молим всички, които са били известени с мейл да носят кофи за събилане на дъждовния лийк да се предадат в най-близкото районно управление...

 38. 38 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 437 Неутрално

  "снимки на файлове от компютри"

  ъъъъЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪъъъъъ??????????????

  яж бахур
 39. 39 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 905 Неутрално

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7586108
  Що ли дневник ни спестяват всички публикувани доказателства и по специално това:
  "Правителството трябва да си замине със всички... със всички"
  Думи на Георги Янков, търговски директор на ТАД Груп, записани по време на телефонен разговор

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 40. 40 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 2247 Весело

  За сведение на всички платени политически тролове- за 5ти път от началото на м. юни отиваме на почивка, с вие си кесите тук, пържите се на комповете си в жегата, потите се и пишете идиотии:) ДГД:)

 41. 41 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 953 Неутрално

  До коментар [#15] от "Santa_Claus":
  Мда; направо на едно въже и всичките на бесилото
  .Интересен начин е намерила прокуратурата, за да защити тезата си. Между другото , освен скрийнове на телефони и сякви други простотии е хубаво да покажат и няква доказателство- например, че са клатили политическата система.👨‍✈️👻
  Горката прокуратура, превърнала се във филиал на школата в Симеоново

 42. 42 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Ето снимките:
  http://www.glasove.com/categories/novini/news/prokuraturata-publikuva-dokazatelstva-sreshtu-tad-grup
  но я да помислим даването на публичност на тези неща какво говори? Че Цацароцирка се опитва да създаде обществено мнение срещу "хакерите", защото състав на престъпление в техните действия няма?
  Сега си спомнете снимките и схемите които ни показваха от Цацароцирка как "убийците на Пеевски" са следяли ескорта, снимали са наблюдавали са....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 43. 43 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Ха-ха, Цацаратурата отново блесна! То това си е медийна агенция - пресконференции, видеа, снимки... А изказванията им - фалшиви новини! То не бяха палети с бюлетини, чували с пари, тефтерчета с поръчки, пране на пари, организирани престъпни групи от 1-2 човека, тайни чатове, пръскачки... Смях! А в съда хвърлят няколко тома нечетими записки и после тишина!

 44. 44 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Този път рушвета са го прилапали съдиите, като така са ядосали прокурорите. На кого да дадеш рушвет и кога ще ти излезне по-евтино е интелигентно изчисление. ТАД са изчислили правилно.

 45. 45 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 3078 Гневно

  1000% съм сигурен, че това са изфабрикувани "доказателства", които няма да издържат в съда. Гледайте как прокуратурата се опитва да накисне Биволъ, че да спрат да ровят в калните им дела!
  КОЛКО ДОЛНО, НИЗКО. Това са магистрати, хора с предполагаем висок морал и съвест.
  Тъжна деградация, за няколко лева в повече.

 46. 46 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 661 Неутрално

  [quote#27:"izt21595181"][/quote]

  Има организирана атака на рептилите с психотропно оръжие върху празната ти глава!

  Що се касае до "доказателствата", нека да ги видим. Засега 0.

 47. 47 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 437 Неутрално

  "а папката е със заглавие: "Ne se chistiiiii", съобщават от специализираната прокуратура"

  ъъъъЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪъъъъъ??????????????

  Това статия от НеНовините ли е?

  яж бахур
 48. 48 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 905 Неутрално

  До коментар [#11] от "stedim":

  Объркваща е защото дневник не публикуват всичко публикувано от прокуратурата.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7586108

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4201 Весело

  До коментар [#8] от "doroteus":

  " Заформя се нещо много , много интересно ! От какъв зор прокуратурата ще се "оправдава " и пред кого е ДЛЪЖНА ДА ГО ПРАВИ ???Щом има данни - значи наистина има ! Дали ще са достатъчни - това само специалистите знаят . все пак това е ИНСТИТУЦИЯ , а не НПО , което "разпространява " ПОРЪЧКОВИ КОМПРОМАТИ !'

  Да, ама гузен негонен бяга нали ? Иначе я питай прокуратурата нещо за източването на КТБ например ! Или пък по делото " Мишо бирата" ! Там да не мислиш, че ще научиш нещо определено ?

 50. 50 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  какво имаме - някаква недорасла фирма за "киберсигурност", която се чуди от къде да забърше пари.
  Главния и специалист е някакъв пубер без специфично образование, обучавал се по форуми и чрез Гугъл.
  Решават, че могат да пробият фирми и да ги изнудят да им станат клиенти.

  Някой ги натапя... Или просто са толкова зле, че се издънват левашки.

  По принцип е добре, че въпросната фирма приключи съществуванието си. Лошото е, че материята е толкова специфична, че прокуратурата няма шанс да удържи обвинението в съда. Но това не е проблем само в БГ де, по цял свят киберпрестъпленията се доказват много трудно, защото материята е много специфична... също както с лекарските грешки.

 51. 51 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Снимката много ситна, не виждам въобще как може да се използува за доказателство нещо, на което не се различава нищо. Това като снимка на НЛО, бе.

  мурзилка
 52. 52 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3614 Весело

  Вчера пред "Дневник" собственикът на "Биволъ" Асен Йорданов каза, че обмисля да заведе дело за клевета срещу наблюдаващия прокурор Евгения Станкова заради твърденията за таен чат през "Телеграм" с един от тримата обвинени по случая.
  ________________
  Обяснителни бележки кое какво е ли? Прокуратурата дето не може да хване автоджамбази,джебчийските кражби и клептомани по магазините, изведнъж се специализира по "престъпни" IT фирми и е събрала доказателства!
  Смешни сте господа, когато България бъде осъдена за вашата некомпетентност, трябва да разпродавате терасите и да платите от джоба си!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 53. 53 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Тази прокуратура-цацаратура окончателно стана за смях.
  То бива, бива тъпотия но тъпотията на цацаратурата-ГЕШЕФТура е на междугалактическо ниво.

 54. 54 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 957 Весело

  За сведение на всички платени политически тролове- за 5ти път от началото на м. юни отиваме на почивка, с вие си кесите тук, пържите се на комповете си в жегата, потите се и пишете идиотии:) ДГД:)
  —цитат от коментар 40 на cmy12603507


  Много отпуски бе - да не бачкаш у НАП?

 55. 55 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Дневник, Капитал, силно се надявам да публикувате ИЗЦЯЛО какво са ви пратили мафиот-помиярите на Борисов

  яж бахур
 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5477 Весело

  До коментар [#31] от "cmy12603507":

  Тишината в спалнята ти се е отразила твърде зле на и без това малкия заралийски капацитет.
  Моля те не ни мъчи повече с присъствие и коментари.
  А и не каза кой ти е преподавал НК и НПК та имаш такива очеизвадни бели полета в теорията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7246 Неутрално

  И прокуратура, и изпълнителна власт окончателно се оакаха

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 58. 58 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Къде са разпространените файлове? На сайта на прокуратурата не намирам нищо. Или не търся където трябва?

 59. 59 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1669 Весело

  До коментар [#34] от "zlo38528262":

  Ха, Цацата да забрани медийните показни процеси! Ами нали самият той развяваше "фалшиви бюлетини" от Костинбродската печатница и гонеше бусове с двойни дъна. :))))

 60. 60 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Идиоти в този форум се радват че НАП била нападната от хакери, плюят си държавата ...
  Що за болни мозъци сте бе?!
  КМЕТА е най-жалък, ама и много други му пригласят!

 61. 61 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Между доказателствата са половин рог от бивол, хакнат болт от пръскачка и косъм от чистачка в парламента.
  —цитат от коментар 4 на spiegel


  пучи?

  яж бахур
 62. 62 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  А снимка на бебе във фирмения фризер няма ли?
  Начи, гаси следствието, доказателствата и тайните...

 63. 63 Профил на Brad Mehldau
  Brad Mehldau
  Рейтинг: 538 Неутрално

  В останалите новинарски сайтове има толкова много снимки, скрийншоти и доказателства, та е малко любопитно защо Дневник са ги спестили :)

 64. 64 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2731 Неутрално

  Пръскачките, къде са пръскачките :)

  Обичам да грухтя и плюскам.
 65. 65 Профил на Hitar Petar
  Hitar Petar
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Аз на тролетатурата не вервам ама хич вече, отдавна са ме изгубили като слушател, виждам само едни същи л@йномети да бълват, че някой друг им е ср@ал в гащите, терминал...3...докато не се самоизядът сами като няма кой да им плаща данъци...
  Бацили...

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Тази прокуратура-цацаратура окончателно стана за смях.То бива, бива тъпотия но тъпотията на цацаратурата-ГЕШЕФТура е на междугалактическо ниво.
  —цитат от коментар 53 на anty


  Трай си че гешеф фашиста може да те погне за тия приказки.

  мурзилка
 68. 68 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 3078 Разстроено

  Ясно, целта е Биволъ. Сега ще им припишат всички дигитални грехове, а тия пичове от ТАД явно са комбина с държавицата. Ще ги изперат после.
  БОЖЕ, в каква "държава" живеем...

 69. 69 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#6] от "aleks ivan":

  Рептилът не се ли е гътнал още?

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 70. 70 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 437 Неутрално

  папката е със заглавие: "Ne se chistiiiii"нали.
  —цитат от коментар 10 на Opportunity


  майтап ли ти се струва?

  "а папката е със заглавие: "Ne se chistiiiii", съобщават от специализираната прокуратура"

  яж бахур
 71. 71 Профил на Albert Hoffmann
  Albert Hoffmann
  Рейтинг: 643 Неутрално


  Смрадливите милиционерски фурашки този път настъпиха грешната мотика ! Биволь ще им приседне , това не са просто некви бабички на пазара, дето не дали касова бележка или контрабандните цигари на Буда , дето сам си ги произвежда , сам си ги пласира и накрая сам хваща собствените си контрабандисти в зрелищни циркаджийски акции пред ТВ-то...

 72. 72 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#61] от "Моа Преател Тайпи":

  Това вече е специална специализирана тайна на специализираната прокуратура.

 73. 73 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 929 Неутрално

  По принцип изнасянето на материали по делото в процеса на разследването е непрофесионално , а и в някои случаи и незаконно.
  Но след конфуза с пръскачките, чрез които дистанционно се събаряло правителството, тези от прокуратурата трябваше да направят нещо, за да отвлекат вниманието.
  Изглеждат сериозни хора и навярно са добри юристи.
  Необяснимо е, как се вкараха в подобна глупост с тези пръскачки?

 74. 74 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Хахахахах, аааааааахахахаха

  Жени пръскачката и Гешев сифоня …
  Прокуратурата е за разформироване, а всички които са в нея, да имат забрана за заемане на публична длъжност и/или в съдебната власт до живот.

  Щом специализирания прокурорски съд е освободил и тримата обвиняеми за воден тероризъм и опит за сваляне на правителството, като им мокри колите, смятайте какви са обвиненията.

  ХОРА, на местните избори гласувайте за който искате, но не и за ГЕРБ.
  Само ако загубят изборите, ще им светне лампата за съдебна реформа, щото ще загубят и парламентарните, а тогава, с това чудовище КПКОНПИ и прокурорски съд, Пеевски и Доган ще ги изповкарат в затворите първенците на ГЕРБ

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 75. 75 Профил на Opportunity
  Opportunity
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  До коментар [#70] от "Моа Преател Тайпи":

  не е майтап направо си е жив пенетрейшън на гол ...

  The Universe is under no obligation to make sense to you.
 76. 76 Профил на Qnyx
  Qnyx
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Няколко въпроса:

  1) Камерите в офиса със запис на звук ли са също? Щото ако не са - всичките "доказателства" за "разговорите" са абсолютна измислица, както това с пръскачките.

  2) Папката НЕСЕЧИСТИИИИИ кога е създадена? Защото странно как данните на Тодорова бяха качени едва на 18 юли, два дни след скандала.

  3) Лог-файловете от коя дата са? Да не би след 16-ти?

  Trust no one.
 77. 77 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Много неща мога да приема, и те имат да хранят деца, ся... хора сме.
  Ама да ми хакнеш пръскачките не е добросъседско поведение.
  Първи август е, мама му и жега!
  Жега в центъра на София.
  Евала на холдинга!

 78. 78 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 2247 Весело

  До коментар [#42] от "chichka": “...но я да помислим даването на публичност на тези неща какво говори? ...“ Говори, че им се ЕПМ на всички политически тролове и на партийните им централи, защото те ревяха в един глас, как ПРОКУРАТУРАТА НЯМАЛА ДОКАЗАТЕЛСТВА, а един нещастник дори твърдеше, че свидетелските показания на пряк свидетел- очевидец в досъдебното производство по наказателно дело, НЕ БИЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, а просто твърдения- хахахахахаха;0 Ама така е то- нормален човек с професия никога не би станал платен партиен трол:):):)

 79. 79 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 573 Неутрално

  За сведение на всички платени политически тролове- за 5ти път от началото на м. юни отиваме на почивка, с вие си кесите тук, пържите се на комповете си в жегата, потите се и пишете идиотии:) ДГД:)
  —цитат от коментар 40 на cmy12603507


  И кога ходиш на тия почивки, като ти виждам датите на коментарите бе, тъпан, по-тъп си и от прокуратурата :) На осемчасов работен ден си по форумите :)

 80. 80 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1767 Весело

  Офффф
  Отивам да пера килима.
  Ще пусна маркуча.
  Споделям за скрийншота.
  Да се не мъчат.

 81. 81 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#8] от "doroteus":

  Пред своите шефове от Сараите и КОЙ!

  www.commcrime.blogspot.com
 82. 82 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  тая госпожа била шеф на антитероризъм....няма какво повече да добавя...kleta maika balgariq...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 83. 83 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  Вижте, на който му е интересно, да си намери информация от друго място.
  Дневник не са успели да вместят цели 13 страници в пдф, трудно е.
  А Кристиян Бойков и шефовете му категорично не са особено умни и предпазливи хора.

  Доброто е заразно
 84. 84 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Това си е опит за държавен преврат, явно нещатните хакерчета са просто върха на айсберга, под който се крие добре смазана организация от НПО-та, грантаджийски медийни бухалки, политически проекти, армия от платени протестъри и пр.

 85. 85 Профил на Indiana Jones
  Indiana Jones
  Рейтинг: 262 Неутрално

  "От файловете са заличени всички лични данни, факти и обстоятелства, които според държавното обвинение, биха нарведили интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази."Така могат да бъдат и добавени неща срещу обвиняемите
  —цитат от коментар 5 на pet_fire


  Те затова и не се приемат за доказателства снимки и видео, ако не са направени със СРС и заповед.

  It’s not the years, honey. It’s the mileage.
 86. 86 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#77] от "Петър":

  Жегата се заформя за есента. Нека си припомнят вечерта на Белия автобус и блокадите на София и да се замислят дали да продължат с тоя цирк. Отново ще има пребледнели депутати като Чобанката, която беше напълнил гащите, а може и някоя счупена дупетатска тиква да има този път, не се знае...

  www.commcrime.blogspot.com
 87. 87 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 794 Весело
 88. 88 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 437 Неутрално


  "Правителството трябва да си замине със всички... със всички"
  —цитат от коментар 39 на clarkv622


  ахахаха, ма за гробарската мафия в ехо камерата, да ма прощава Ивлампий, верно ли е изненада дето половин София така си говори? че и по-зле? че и далеч не е само София

  яж бахур
 89. 89 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 3140 Любопитно

  Работата на прокуратурата е да префоставя доказателства пред съда! Не да ги ползва за диалог по медиите,

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4712 Весело

  Лоша новина за журналята прокопиеви...
  —цитат от коментар 15 на Santa_Claus


  Къде видя новина бе глупчо?
  Хеле пък лоша!!!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Неясно защо в прокуратурата си мислят, че всеки следобед трябва да бълват глупости и во-донос-ки от единствен подал свдетел. Къде са свидетелите от изнудваните фирми?
  Хората са в отпуска, почиват си и не могат да се занимават постоянно с бездарните им лъжи.

 92. 92 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Вижте, на който му е интересно, да си намери информация от друго място.Дневник не са успели да вместят цели 13 страници в пдф, трудно е.А Кристиян Бойков и шефовете му категорично не са особено умни и предпазливи хора.
  —цитат от коментар 83 на АзКлавдия


  Недей обвинява Дневник, щото да публикуваш ЕГН-тата на ДП,ББ, СЦ и другите не е особено умно! Преди малко се обадих в КЗЛД, че публично се разпространяват ЕГН-тата на тези хора.

 93. 93 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 2164 Весело

  Изглеждат сериозни хора и навярно са добри юристи.
  —цитат от коментар 73 на Прокопеевски


  Това е само маска и костюм, театър. Всъщност са тъпи като галоши...Не, така обиждам галошите.

  мурзилка
 94. 94 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Е може ли тия да са толкова тъпи, нагли и алчни?

 95. 95 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#12] от "ozd05563707":

  +++++++++++.....

  www.commcrime.blogspot.com
 96. 96 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 2247 Любопитно

  До коментар [#73] от "Прокопеевски": “...По принцип изнасянето на материали по делото в процеса на разследването е непрофесионално , а и в някои случаи и незаконно...“ Хайде, бе- ти кой си, че да отнемаш законни правомощия на наблюдаващите прокурори?!
  Из статията „...."По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определената мярка за неотклонение "парична гаранция" на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров
  И С РАЗРЕШЕНИЕ НА НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРОКУРОР ....“
  НПК Разгласяване на материалите по разследването
  л. 198. (1) Материалите по разследването не могат да се разгласяват БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ПРОКУРОРА
  (2) Когато е необходимо, органът на досъдебното производство предупреждава срещу подпис лицата, които присъстват при извършване на действията по разследването, че не могат да разгласяват без разрешение материалите по делото и в противен случай носят отговорност по чл. 360 от Наказателния кодекс.

 97. 97 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 2247 Весело

  До коментар [#79] от "gmranger": “...И кога ходиш на тия почивки,...“ Някои коментари ги пиша директно от плажа :):):)

 98. 98 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#70:"Моа Преател Тайпи"][/quote]

  Такова име на файл беше за съдия Тодорова, на която от инспектората публикуваха пълните лични данни.
  Само че, когато излезе този файл, вече бяха в ареста двамата обвинени, а третият беше в Канада.

  Сега се пита в задачата, по теорията на вероятностите, как може да съвпадне името на файл, създаван от два независими субекта, като името е специфично
  Ne se chistiiiii

  Покуратурата на Р. България за пореден път създава фалшиви доказателства.
  Този път обаче е проследимо.

  Кой сега ще повдигне обвинения на Жени пръскачката, Гешев сифоня и Цацаров ?!
  Кой ?!
  А те са за затвора.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 99. 99 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 641 Любопитно

  Работата е Кьорфишек!

  www.commcrime.blogspot.com
 100. 100 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  За сведение на всички платени политически тролове- за 5ти път от началото на м. юни отиваме на почивка, с вие си кесите тук, пържите се на комповете си в жегата, потите се и пишете идиотии:) ДГД:)
  —цитат от коментар 40 на cmy12603507


  Не е ли редно истинските експерти по киберсигурност в момента да работят ден и нощ по запушване на пробойните в националната сигурност?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK