Откъде прокуратурата черпи опит срещу тероризма...с пръскачки

Прокурор Евгения Станкова

© Анелия Николова

Прокурор Евгения СтанковаНаблюдаващият прокурор по разследването срещу "Тад груп" за изтичането на данните на НАП - Евгения Станкова, е била част от делегация от трима български обвинители, посетили Русия през май 2018 година. Това става известно от данните, предоставени от държавното обвинение по заявление за достъп до обществена информация, отправено от "Дневник".


Прокурорите, предвождани от заместник-главния прокурор Иван Гешев (който по това време оглавява специализираното обвинение) са участвали в работна среща с тема противодействие на финансирането на тероризма, става известно от сайта на руското държавно обвинение. "Особено внимание беше отделено на въпросите, свързани с борбата с радикализацията и насилствения екстремизъм. Бяха обсъдени практики в за противодействие на разпространението на идеологията на екстремизма и тероризма в интернет", става известно още от съобщението.


В сряда Станкова обяви, че "Тад груп" можело да дестабилизират политическата система като пуснат пръскачките пред парламента.
Снимката е от сайта на руската прокуратура от май 2018 година. На нея се вижда Гешев (от дясно), заедно с още няколко души, част от българската делегация в Русия. Последна е и прокурор Станкова

Снимката е от сайта на руската прокуратура от май 2018 година. На нея се вижда Гешев (от дясно), заедно с още няколко души, част от българската делегация в Русия. Последна е и прокурор Станкова


"Осъществено е посегателство върху сървъра на "Поливни системи", които се намират пред парламента, като в данните, които се съдържат в материалите по делото, става въпрос, че е имало такова желание, евентуално при преминаването на автомобили на... различни, може би държавен глава или гости на нашето Народно събрание, евентуално да бъде активирана поливната част пред парламента, с което да се създаде някакво затруднение при придвижването, което пък от своя страна може, и за нас като прокурори е важно да направим своя извод, че, създавайки такава нестабилност, води след себе си веднага знаете какво – това е нестабилност въобще на цялата ни политическа система и т.н.", обясни наблюдаващият прокурор по случая Евгения Станкова.По случая до момента бяха задържани и обвинени в кибертероризъм трима души - собственикът на компанията Иван Тодоров, търговският директор Георги Янков и соченият за пряк извършител служител на фирмата Кристиян Бойков. На 23 юли заместник главният прокурор Иван Гешев обяви, че "Тад груп" се занимава киберрекет.


Станкова е редови прокурор в специализираната прокуратура от март тази година. Преди това тя е работила в Софийската районна прокуратура, като през 2017 година е наградена от главния прокурор Сотир Цацаров със служебна благодарност. През 2016 година е командирована от него в специализираното обвинение.


За посещението в Русия

Гешев, който към момента е и единствен кандидат за поста на Сотир Цацаров, Станкова и Детелин Георгиев от Софийската районна прокуратура са били в Русия от 16-ти до 18-ти май 2018 година, като разноските за хотела - по 150 долара на вечер, са поети от руското държавно обвинение.

Платените от българската прокуратура разноски са за самолетни билети - 3 по 543,41 лева или общо 1630, 23 лв. На тримата са направени и медицински застраховки - общо 21,12 лева, както и разходи за дневни пари - общо 315 долара - по 35 долара на ден, става известно още от данните. Те бяха предоставени след опит от страна на държавното обвинение да скрие информацията за пътуванията в Русия.


Първо - с мълчалив отказ по заявление на "Дневник" от март тази година, след това - твърдейки пред Административния съд - София (пред който отказът беше обжалван), че държавното обвинение не води регистър за командировките на обвинителите. И накрая - след като съдът отмени отказа - с писмо до "Дневник", подписано от заместник главния прокурор Ася Петрова, в което се твърди, че в прокуратурата не се води официална статистика и не се обобщава информация за пътуванията на прокурорите. В писмото (от 8 юли) се уточняваше, че обвинителите пътуват в чужбина със заповед на главния прокурор и копия от тях се съхраняват в администрацията на главния прокурор.


Иван Гешев засега е единственият кандидат за поста на главен прокурор.

© Надежда Чипева, Капитал

Иван Гешев засега е единственият кандидат за поста на главен прокурор.


На 15 юли "Дневник" отправи ново запитване до прокуратурата с искане за информация за конкретно посещение в Русия през май 2018 година - колко и кои прокурори са били, както и на чии разноски е било пътуването. Повод за него беше факта, че информация за българска визита в Русия е достъпна на сайта на руското държавно обвинение, но от българското отказваха подробности. Опит да се разберат детайли около посещенията на прокурори в Русия беше направен за първи път в началото на годината от "Капитал". За тези визити имаше данни на сайта на руското държавно обвинение, но не и на българската прокуратура.

От интернет страницата на прокуратурата се виждаше, че има програма за сътрудничество, подписана в края на 2014 г. от руския генерален прокурор Юрий Чайка и от Сотир Цацаров, според която само за 2015 и 2016 г. е имало поне четири посещения - две на български прокурори в Москва и две - на руски прокурори в София.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (207)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Да, де- дневник като заинтерисувана страна, какво друго ще пише, освен злобни пръски и слюнки:) Сега схващате ли защо дневник едностранчиво отразява казуса наплийкс?:) Ако някой очаква да прочете обективни факти по този казус в дневник- да забрави- тук се дава поле на изява на всякакви лаици, които очернят всеки, който прояви капка здрав разум и попита- от кога всички , списващи статии в сайта на дневник, станаха юристи- пеналисти, че чак и ревизират основни правни положения на наказателноправната доктрина в България....

 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  Би било комично, ако не беше страшно.

  На практика никой български гражданин не е защитен от подобен произвол. Утре някаква подобна калинка може да обвини опозиционен политик или разследващ журналист, че е хакнал склон на Витоша и от образувалото се свлачище са разместени тектоничните плочи под президентската резиденциа в Бояна - ами това си е тероризъм пар екселанс!

  Докато се хилим на глупостите им, те ни надяват примката на врата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4867 Неутрално

  До коментар [#1] от "cmy12603507":

  Личи си почеркът на Чайка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4867 Неутрално

  До коментар [#1] от "cmy12603507":

  Верно ставаш смешна и ... Хайде ще ти го спестя, че ми е малко жал за теб !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 546 Неутрално

  В Русия си имат Юрий Чайка, а ние вече си имаме Иван Шайка, личният прокурор на шайката...

 6. 6 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Дневник, време е за статия със заглавие "Кой се страхува от прокуратурата "

 7. 7 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  Не мисля, че Гешев или Станкова трябва да отговарят по Глава Първа от Особената част на Наказателния кодекс за престъпления против Републиката, защото нямат интелектуален капацитет да осъзнаят какво и как се работи в полза на чужда държава.
  Но пък затова са напълно дееспособни да носят наказателната отговорност по чл.360 от Наказателния кодекс. При това трябва да си сложат незабавно и публично белезниците.

  Закон за съдебната власт

  Чл. 211 (2) Съдиите, прокурорите и следователите са длъжни да пазят като служебна тайна сведенията, които са им станали известни в кръга на службата и засягат интересите на гражданите, юридическите лица и държавата.

  Чл. 212. Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела, които не са им възложени.

  Наказателен кодекс

  Чл. 360. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който разгласи
  сведения от военно, стопанско или друго естество, които не са държавна тайна, но чието разгласяване е забранено със закон, заповед или друго административно разпореждане, се наказва с лишаване от свобода до една година или пробация. 

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 8. 8 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Прокурорите, предвождани от заместник-главния прокурор Иван Гешев (който по това време оглавява специализираното обвинение) са участвали в работна среща с тема противодействие на финансирането на тероризма, става известно от сайта на руското държавно обвинение. "Особено внимание беше отделено на въпросите, свързани с борбата с радикализацията и насилствения екстремизъм.

  Май основното внимание е било насочено към даване на тъпи отговори и съчиняване на налудничави хипотези.

 9. 9 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  Акото мирише на руско, даааам.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 10. 10 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  Личи си почеркът на един олигарх

 11. 11 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 546 Неутрално

  "Веднага всички, който опровергават едноличната ми номинация за главен прокурор на Р БъГария да влезнат сами някъде на тъмно, да призоват инстинкта си за самосъхранение и да преценят дали ще се съгласяват с мен следващите 7 години или ще ги пращам с дизела на Луната!!!"

  Иван Шайка - Гештапото

 12. 12 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Глупостта на тази жена може да се сравни с тази на туристическата началничка! Никой ли от управляващите не разбира, че, като използва такива куухи лейки, става за посмешище? Или не им пука, защото на голямата част от популацията това й харесва и е доволна от последните изявления на Корифея еднокнижник!

 13. 13 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 450 Гневно

  Като гледам тази одиозна фустанела, като чета какви мъдрости бълва, се чудя дали става за "оператор на пръскачките".
  А бе кой им дава образование на тези, че и дипломи!
  Много бих искала да подгонят професорите си един ден!
  Малко по маоистки!
  Заслужават си го!

 14. 14 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 563 Неутрално

  По логиката, сега всичкото герб ще защитава Гештапото и прокуратурата. ПРОКУРАТУРАТА(!), с 3% доверие, пардон 4%. Ебати......

 15. 15 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Когато чух за пръв път за пръскачките, не се напънах да прочета внимателно за какво става дума, и в началото помислих, че някой си прави тъпа шега или е злостна подигравка. После дойде потресът, когато разбрах, че прокурор го е казал на сериозно. Няма да се учудя, ако посещението в Русия е инспирирало подобна идиотия.

 16. 16 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Делото КТБ беше дипломната работа на Иван Шайка - Гештапото, която успешно защити пред СУ "Доганеевски" (СУ да се чете Сарайски Университет). Темата на дипломната работа е била "Щом в делото КТБ ги няма Обама и Путин, то Пеевски също не е там, а и на Луната не е", като тезата си Иван Гештапото революционно доказва, отивайки с дизелова ракета до спътника на Земята и пуска СРС (снимки) от там, показвайки празнотата на лунната повърхност, безбрежната празнота на космоса и празнотата в собствената му глава...

 17. 17 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Предател до мошеник мила моя майно лю ... прокуратурата това ... трябва да я изтрием тази кочина септември

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 18. 18 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#13] от "nonsens2":

  Е-е, то те, пръскачките, са опасни за калинките!

  Eddie lives... somewhere in time!
 19. 19 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 890 Весело

  Хорошая девушка...ама има руски бръмбари в главата.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  ,,...Наблюдаващият прокурор по разследването срещу "Тад груп" за изтичането на данните на НАП - Евгения Станкова, е била част от делегация от трима български обвинители, посетили Русия през май 2018 година....,,
  -----------------------------------------------------------------------
  ,,....Прокурорите, предвождани от заместник-главния прокурор Иван Гешев (който по това време оглавява специализираното обвинение) са участвали в работна среща с тема противодействие на финансирането на тероризма, става известно от сайта на руското държавно обвинение. "Особено внимание беше отделено на въпросите, свързани с борбата с радикализацията и насилствения екстремизъм. Бяха обсъдени практики в за противодействие на разпространението на идеологията на екстремизма и тероризма в rнтернет", ...,,

  И такаа значи, според този олигарх имало програма за сътрудничество от 2014 година, но защо този олигарх забравя да ни информира, че тази програма е още от когато главен прокурор беше Велчев. Това едно, другото под сурдинка се признава, че наистина са се обсъждали неща за които и от Русия можем да почерпим опит. Не се пише за топлата връзка на Американските и Руските служби относно тероризма от всякакъв вид
  Айде сега на амбразурата с картечницата да застане кметчето,„ервейчето тайпи и тругите тролчета на този олигарх

 23. 23 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Айде и ИТ компаниите една по една ще попаднат в ръцете на Делян и Доган. Имаше някаква надежда за българското ИТ, но като гледам до 5 години ще е убито и сринато.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  До коментар [#22] от "сидер":

  Велчев, дето го инсталирахте за конституционен съдия ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#6] от "kaiser":

  Забрави да добавиш “некомпетентната”

 27. 27 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Помня, преди 60 години навсякъде във властта се бяха намърдали грозновати комунистически мутри, първа селска разбойническа жилка. но такава тивесто- грозновата милиционерска порода, каквато сега се е навъдила в ГЕРБ, никога не е имало ...

  Дедо Крум
 28. 28 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Весело

  До коментар [#1] от "cmy12603507":
  Муцка, ти дежурна ли си днес? Синдикатът на червените тролове как ще ти плаща? В рубли? Рублата пада. Май е по-добре да искаш в монголски тугрици...
  п.п. За наказателно-правната доктрина Чайка си имал и говорителка?
  Маладец!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 29. 29 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1389 Любопитно

  Гешев на инструктаж ли е бил?

 30. 30 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Весело

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":
  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, моите уважения за позицията ти.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 31. 31 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#22] от "сидер":

  Няма нещо лошо в сътрудничество с руската прокуратура за тероризма. Въпросът е защо нашата прокуратура се опита да скрие това. Знайно е, че гузен негонен бяга, а който бяга го гонят. Дали е обсъждан тероризма или специални мероприятия срещу противниците на управляващите - риторичен въпрос.

  Eddie lives... somewhere in time!
 32. 32 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  До коментар [#26] от "Chubachubs":

  Още по зле, за онези които се страхуват. Представи си да беше компетентна...

 33. 33 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#11] от "SaveBG":

  Това от къде е? В смисъл наистина ли го е казал?! :О

 34. 34 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Весело

  До коментар [#17] от "danvan":
  Обективното и реално място на прокуратурата е в изпълнителната власт. В противен случай имаме прокурорска (мафиотска) република!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 35. 35 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Дееба, навсякъде гнусна порода милиционер-комунисти, пълно е в ГЕРБ с отвратителни простаци, грозници, корумпирани мръсни порове. Червената чума погуби България.

  Дедо Крум
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1752 Неутрално


  в тази стринка на снимката тъпотията и грознотията си оспорват първото място !

  " Не искам никой да ме рита, но, ако се налага, по-добре да ме ритне турчин с ботуш, от колкото циганин с бос крак "

  Народна поговорка

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#33] от "Chubachubs":

  "Това от къде е? В смисъл наистина ли го е казал?! "

  Колегата пародира едно негово изказване за задържания млад хакер: че като прекара една нощ на тъмно в килията, инстинктът му за самосъхранение ще сработи и ще си изпее всичко.

  Типичен сталинизъм, дори Гешев да не знае кой е Сталин (не ми изглежда много начетен).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#33] от "Chubachubs":

  Не, оригиналния цитат е:

  Иван Гешев посъветва задържаният за атаката срещу НАП, а в впоследствие освободен срещу подписка Кристиян Бойков да остане сам някъде на тъмно, да призове инстинкта си за самосъхранение и да прецени дали да съдейства на прокуратурата, или да си понесе отговорността. Междувременно днес от прокуратурата в съобщение до медиите посочиха, че събраните до момента доказателства не разколебават обоснованото предположение, че Кристиян Бойков е извършил компютърното престъпление, в което е обвинен.

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/07/23/3941908_firmata_na_zadurjaniia_kristiian_se_zanimava_s_kiber/

  Но това ще е курса му на действие срещу враговете на Народната власт, явно...

 39. 39 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Фантомасовците още имат да учат от руските си колеги, но се стараят да наваксат. В Русия колкото по-фантастично и нелогично е едно обвинение, толкова по-добре.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 40. 40 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Весело

  До коментар [#22] от "сидер":

  Сайдер, статията е за тези трима прокурори, които миналата година са били ТАЙНО в Русия. И Цацаров се опита да скрие този факт, защото по презумция знае, че е срамен.
  Ти това отричаш ли го?
  Или просто си тролиш по твойте си теми...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 41. 41 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1389 Любопитно

  Когато чух за пръв път за пръскачките, не се напънах да прочета внимателно за какво става дума, и в началото помислих, че някой си прави тъпа шега или е злостна подигравка. После дойде потресът, когато разбрах, че прокурор го е казал на сериозно. Няма да се учудя, ако посещението в Русия е инспирирало подобна идиотия.
  —цитат от коментар 15 на Мондиана
  Вчера, когато прочетох анализа на Евгени Дайнов, в който пише за тези и думи, потърсих видео в нета, за да повярвам...

 42. 42 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 901 Весело

  До коментар [#40] от "Депутат 241":

  "са били ТАЙНО в Русия"

  Лъжа

  Facing Worlds
 43. 43 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  Самопризнанието като царица на доказателствата е принцип на Вишински Андрей Януаревич - един от бащите на съветската наказателно-правна система от времето на Сталин и Главен прокурор.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#28] от "Депутат 241":


  " Муцка, ти дежурна ли си днес ? "


  " Муцката " бърза да оползотвори времето докато е в домашен отпуск и докато още не са и нахлузили усмирителната риза .
  Не и задиряй .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#36] от "niksan1":


  грознотията
  грозотията
  Извинения .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1553 Любопитно

  Ти мани пръскачките, ами и поливача намерили

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7588856

 47. 47 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Давай бате Гешев! Би'ги тез хакери и хакерки.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#33] от "Chubachubs":"Това от къде е? В смисъл наистина ли го е казал?! "Колегата пародира едно негово изказване за задържания млад хакер: че като прекара една нощ на тъмно в килията, инстинктът му за самосъхранение ще сработи и ще си изпее всичко.Типичен сталинизъм, дори Гешев да не знае кой е Сталин (не ми изглежда много начетен).
  —цитат от коментар 37 на Norman Granz  Това " не ми изглежда много начетен " си е направо комплимент за голия охльов, известен с тъпите си слугински изцепки !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ми то тоя хакер, Криссс, се оказа толкова тъпо парче, че нищо чудно да се опитвал да хакне и оффлайн пръскачките.

  Още по-вероятно е да му е била поставена такава задача от тъпия му шеф.

  Аз вярвам на българската държава и институции, а не на Дневник и абдолютни престъпници.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 50. 50 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 474 Гневно

  Не ми е приятно с пари от моите данъци да се плащат разходките до Русия на който и да било!

 51. 51 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 672 Неутрално

  ентуално да бъде активирана поливната част пред парламента, с което да се създаде някакво затруднение при придвижването, което пък от своя страна може, и за нас като прокурори е важно да направим своя извод, че, създавайки такава нестабилност, води след себе си веднага знаете какво – това е нестабилност въобще на цялата ни политическа система и т.н.", обясни наблюдаващият прокурор по случая Евгения Станкова.  ОЛЕЛЕ, МАЙКО....КОЙ МОЖЕ ДА ОПОНИРА НА ПОДОБЕН...ИНТЕЛЕКТ, АКО РЕШИ ДА ТЕ ОБВИНИ?!?!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 52. 52 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3079 Весело

  До коментар [#12] от "Gai-jin":

  Не забравяй виетнамката от Пекин Караянчева , която се зае да ремонтира руските самолети . Плеядата кухи лейки в ГЕРБ е безкрайна

 53. 53 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  До коментар [#46] от "dosetliv":

  Да!България клати правителството с пръскачки 😄😅😂🤣

 54. 54 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 845 Весело

  До коментар [#36] от "niksan1":

  „в тази стринка на снимката тъпотията и грознотията си оспорват първото място !“

  Бъдете милостиви бе хора. От снимката се вижда, че жената е тежко болна. Има сериозно бъбречно и жлъчно заболяване. (За умственото няма какво да говориме)

 55. 55 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#54] от "joro4900":

  :) :) :)

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 56. 56 Профил на block
  block
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Ми то тоя хакер, Криссс, се оказа толкова тъпо парче, че нищо чудно да се опитвал да хакне и оффлайн пръскачките.Още по-вероятно е да му е била поставена такава задача от тъпия му шеф.Аз вярвам на българската държава и институции, а не на Дневник и абдолютни престъпници.
  —цитат от коментар 49 на Срам ме е че чета Дневник


  много ми е жално за теб, че упорито правиш нещо от което те е срам :)

 57. 57 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  С Чайка са обменили опит по разследването на такива терористични актове, https://www.youtube.com/watch?v=sXy1bDUf_PU

 58. 58 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Е ся кво, от Русия ли, таквоз?
  Безсмислено подрънкване на едни и същи факти за едно и също пътуване.
  Никаква Русия не им е виновна.
  Глупост, гъзоблизане и слагачество - оттук са бедите на прокуратурата.

 59. 59 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 546 Весело

  До коментар [#57] от "slonsco":

  Ха-ха, явно целта на хакерите-вълшебници е било да вържат отводнителната канализационна система с НАПоителните системи зад парламента и отделно геонасочването на говновозите, които да отидат да поливат пред парламента вместо водоноските...

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5918 Неутрално

  ТАД груп може и да са хакнали работни сървъри на НАП(съмнявам се), но това е нищо в сравнение с другото, че руските прокурори са "хакнали" мозъците на българските си "колеги"...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  До коментар [#42] от "Saint of Me":

  До коментар [#40] от "Депутат 241":"са били ТАЙНО в Русия"Лъжа
  —цитат от коментар 42 на Saint of Me

  Кое е лъжа бе, рожбе? Че Цацаров отказа НЯКОЛКО пъти по Закона за достъп на информация да каже за руските командировки и трябваше да бъде ОСЪДЕН да даде тези данни? Да е публикувано на сайта на прокуратурата това и другите руски посещения? За Европа пише всичко - кой кога къде е ходил и с кого за какво е говорил.
  За Чайка - пълно мълчание и тъмнина.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 63. 63 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Адвокат на мафията в Европарламента?

  Евродепутатът Емил Радев искал от либийците 4,5 милиона евро за освобождаването на танкера БАДР
  Радев летял до Либия заедно със скандалния оръжеен търговец Николайчо Гигов

  by Биволъ юли 24, 2019
  https://bivol.bg/emil-radev-gigov-badr.html

  В началото на август 2018 г. евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП), заедно с оръжейния бос Николайчо Гигов и Димитър Борисов от сметопочистващата фирма “Титан””, е летял до Триполи с предложение до държавната либийска компания GNMTC – консултантски договор с близка до Радев кантора за 4,5 милиона евро, срещу съдействие за освобождаване на арестувания в България либийски танкер БАДР.

  ***

  Консултация, с мирис на рекет

  Уреждането е трябвало да мине през консултантски договор с кантора, близка до Радев, като сумата за консултациите е впечатляваща – 4.5 милиона евро, от които 1,5 милиона предварително плащане, неподлежащо на връщане, какъвто и да е резултатът от посредничеството.

  ***

  Преференциалният евродепутат

  На последните избори за Европейски парламент, Емил Радев от ГЕРБ беше преизбран трудно, въпреки че цели села далеч от родната му Варна гласуваха за него преференциално, както показва анализът на изборните резултати. Този феномен беше обяснен от свидетел пред онлайн изданието “Офнюз” с наказуемата практика да се купуват гласове. “Аз купих гласовете за Радев” – твърди в прав текст свидетелят пред репортерите.

  Това обаче не беше достатъчно и Радев не набра нужния брой преференции, за да се пререди в листата. Но вътрешните рокади на ГЕРБ с Мария Габриел и Лиляна Павлова, които се отказаха от местата си, все пак го изтикаха на избираема позиция.

  Веднъж в Европейския парламент, Радев успя да заеме важния пост на заместник-председател в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи...

  Емил Радев е служил в секретното поделение “Тихина” заедно с шефовете на групировката ТИМ. Покойният немски разследващ журналист Юрген Рот в публикация, задава въпроси дали именно Радев не е топлата връзка на Борисов със скандалната варненска групировка.

  ***

 64. 64 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  До коментар [#49] от "Срам ме е че чета Дневник":

  Ми то тоя хакер, Криссс, се оказа толкова тъпо парче, че нищо чудно да се опитвал да хакне и оффлайн пръскачките.Още по-вероятно е да му е била поставена такава задача от тъпия му шеф.Аз вярвам на българската държава и институции, а не на Дневник и абдолютни престъпници.
  —цитат от коментар 49 на Срам ме е че чета Дневник

  Явно ти си от ония 3% роднини или следствени, които вярват в прокуратурата. Останалите 97% не вярват!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 65. 65 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Иван Костов: Всяка ... - Dnevnik.bg

  [Search domain www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/26/1112591_ivan_kostov_vsiaka_lentichka_e_vreme_otkradnato_ot/]

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/26/1112591_ivan_kostov_vsiaka_lentichka_e_vreme_otkradnato_ot/

  Иван Костов "Това правителство за две години загуби много подкрепа. Всяка лентичка е време откраднато от арбитраж на спорове между министри, от решаване на проблеми, от обяснения на политиката, която се води".

 66. 66 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3019 Весело

  Само прокуратурата ли е?
  Ето писмо с благодарност от ☝️Министерството на финансите на Република България от 2014 г.
  Също бяха в Москва❗😁

  РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ
  ГЛАВЕН СЕКРЕТАР
  99-00-256 Изх. N 20.06 2014 г. София,

  Г-НУ АРТЮХИНУ РОМАНУ ЕВГЕНЬЕВИЧУ РУКОВОДИТЕЛЮ ФЕДЕРАЛЬНОГО КАЗНАЧЕЙСТВА РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ
  УВАЖАЕМЫЙ Г-Н РОМАН ЕВГЕНЬЕВИЧ,
  От имени Министерства финансов Республики Болгарии и лично от моего имени, а также от имени членов болгарской делегации, я хотела бы Вас поблагодарить и поздравить за исключительную организацию и постигиутые результаты во время пленарной встречи всех практикующих сообществ РЕМРАL, состоявшейся в г. Москве, в мае месяце с.г. В первые три дня встречи нам была предоставлена возможность разговаривать ка очень важную для всех государств тему-отчетность и прозрачность бюджета, а также поделиться нашим опьтом и получить ценную информацию о практиках наших коллег из других держав. Я хочу поблагодарить Вас также за прекрасную прогулку по Москве реке, за вкусную пищу, за насыщенную культурную прогримму и за Ваше исключительное гостеприимство. Я особенно высоко оцениваю теплое отношение, проявленное к болгарским участникам встречи. Благодаря Вашему приглашению, нам представилась возможность познакомиться со многими достопримечательностями города Москвы. Мне хотелось бы выразить также свою особую благодарность сотруднице из Отдела международных связей с Федерального казвачейства (Анна), которая нас сопровождала, посвятила нам свое время и раскрыла перед нами страницы истории и архитектуры Вашей столицы. Благодаря её самоотдаче и сопричастности, нам представилась возможность убедиться в профессионализме и ангажированности сотрудников Федерального казначейства Российской Федерации. Желаю Вам крепкого здоровья и много успехов. Надеюсь на будушее сотрудничество До новых встреч на российской и болгарской земле.

  ЖЕНИНА ЖИЛЕВА ГЛАВНЫЙ СЕКРЕТАРЬ МИНИСТЕРСТВА ФИНАНСОВ Р БОЛГАРИИ

  "Чуждестранен агент"
 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  Няма почти нищо мракобесник, случващо се у нас напоследък, е което руснаците да не са замесени и то по покана на пазвантина на Тошо.......Разчита се постепенно, тихо и с лукавство да се възвърне тогавашния бленуван мракобесен строй....

 68. 68 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  хакването не НАП с политическа цел е същото като взривяването на влакове и обиране на мандри от комунистите преди 75 години

 69. 69 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Не съм съгласен, примката си я надянахме сами като общество в момента в който бяха преизбрани. Така работи демокрацията. И все повече и повече си мисля, че българина нито му е нужна нито я иска, защото масово е овца.

  This is the place where puddings die.
 70. 70 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "Срам ме е че чета Дневник":
  До коментар [#46] от "dosetliv":
  До коментар [#42] от "Saint of Me":
  До коментар [#22] от "сидер":

  тва жулите ли го у смрадливи трол-лелки-ГЕРБ ве?

  https://github.com/marak/faker.js

 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4867 Неутрално

  До коментар [#22] от "сидер":

  Сайдерчо айде по -умно. Спогодба имаше ама формална а по ваше време, СЛЕД преподписването ѝ от сегашния, се изпълни със СЪДЪРЖАНИЕ - КОНКРЕТНО, ВИДИМО И ЗЛОВЕЩО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Звучи комично, но защо, все пак, са хакнати въпросните поливни системи пред парламента. И какви са тия материали по делото, от които стават ясно намерения да се изпръскат високопоставени гости? Наистина ли са обсъждали обвиняемите това. Хайде, прокурорката го е тропосала и се е изложила. Обаче въпросните обвиняеми - те с какъв акъл са замисляли идиотската акция. Твърде екстравагантно и иновативно.

 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4867 Весело

  До коментар [#22] от "сидер":

  Абе милиционерче - тази СНИМКА ИСТИНСКА ЛИ Е !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#1] от "cmy12603507":
  ". . . Ако някой очаква да прочете обективни факти по този казус в дневник- да забрави- тук се дава поле на изява на всякакви лаици, които очернят всеки, който прояви капка здрав разум . . ."

  А ма, рошло, 'ма много си в час бе, скъпа. Знаем, че си "специалист", ама това български език и граматика не учите ли в "Селскостопанския" във Враца. Мазохистка ли си? Ти преди да си публикувала текст, вече имаш поне 20 минуса. Това кефи ли те? И ако "да", то обичаш ли и да те бият с камшик, докато . . ., а?
  Кажи . . . сподели с нас простите, тъпите и неучените.

 75. 75 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Добре де, избирате да ви управляват идиоти и очаквате назначените от идиотите да дават други обяснения освен идиотски? Ами няма да стане. От хора набирани из кръстовищата и околовръстното, толкова.

 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4867 Весело

  До коментар [#25] от "Darth Plagueis":

  Това е нормално. Подобна кариера чака и Цацаров. Или в КС или посланик. Друго ще е регрес.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  Защо се подигравате на женицата, вижте какви торбички има под очите от денонощната работа по случая!!!
  Или по Т Колев- къде са ти паричките- в торбичките- под очичките!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 78. 78 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 901 Весело

  До коментар [#62] от "Депутат 241":

  Посещението НЕ е било тайно. Доколко е било огласено с фанфари и как прокуратурата е комуникирала с ЛИЧНО заинтересовани да водят война с нея са отделни въпроси.

  Съответно твърдението че е било тайно е лъжа

  Facing Worlds
 79. 79 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  сега всичкото герб ще защитава Гештапото
  —цитат от коментар 14 на jony


  сега ли??? че те две седмици не са спали от извънредни

 80. 80 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#22] от "сидер":

  А бе, да те питам . . . не, че много ме интересува, ама защо си "сидер"? 'Щото си от войводите ли?

 81. 81 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "dosetliv":

  Още повече,бче само тука още не са публикували, че поръчителите за кибертерорма е от Дай България и негов другар. Интересно ми е кой как ще реагира.

  —цитат от коментар 3 на Да вярваме на истината


  мафиотската гробарска ферма се молете верно да не реагират. че от комунарските ви помиярщини бая народ ги сърбели ръцете

  па и не е като Дневник да немаха ени слабости. ма нищо де, продължавайте си със свинщините сичките свинско-депесарски трол-лелки-ГЕРБ. вие сте недосегаеми

 82. 82 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 901 Весело

  До коментар [#64] от "Депутат 241":

  "Останалите 97% не вярват"

  Умнокрасивият когнитивен дисонанс е забележителен, от една страна умнокрасивците се считат за малка но висша каста отделно от огромната маса ганчовци пиещи ракия и търкащи талончета. Като им уйдисва обаче охотно почват да се изявяват като упълномощени представители на 97% от хората.

  Давате ли си изобщо сметка колко е нелепо шепа събрана под опашката на коня да се плющите с изказвания от името на 97% от хората, ехо

  Facing Worlds
 83. 83 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Откъде-накъде (кандидат) главен прокурор ще ходи в Русия? И то на държава, членка на ЕС. Каква работа има там? В що за държава се преврщаме пак, колко пъти ще залитаме към тая родина на тоталитаризма и човешка глупост - Русия?

  Нямам думи.

 84. 84 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4867 Весело
  До коментар [#80] от "Косьо Генчев":
  Иде от сайдер сиреч головодник !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 85. 85 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  хакването не НАП с политическа цел е същото като взривяването на влакове и обиране на мандри от комунистите преди 75 години
  —цитат от коментар 68 на kaiser


  тц, ръсите простотии за да прикриете престъпления в НАП. което между другото също е престъпление. изгъзиците там са вътрешни

  на Криско евентуалните простотии са мноооого по-близко до Хулиганството, отколкото до ТЕРОРИЗЪМ

 86. 86 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  хакването не НАП с политическа цел е същото като взривяването на влакове и обиране на мандри от комунистите преди 75 години
  —цитат от коментар 68 на kaiser


  Мисля, че всички изтърваме една доста забавна от многото лъжи на Бокоротурата

  "Видно ... Кристиян Бойков е експлоатирал пропуски в сигурността на уебсайта на Агенция Митници"

  https://www.prb.bg/media/cms_page_media/common/12.pdf

  Видни са ви единствено т-ш-ц-те от това скрийншотче. Видни са също и отчайващата ви некомпетентност, че дори и неграмотност

  Смехотворно е да се говори за post exploitation ситуация

  https://duckduckgo.com/?q=post +exploitation

  да бяха показали reverse shell нещо?

  https://duckduckgo.com/?q=reverse +shell

  Ма, и аз ставам смехотворен, щото това не е дори и pre-exploitation. Не е задължително да бъде и слабост в сайта. Между другото, без бъкел да отбирам, бих предположил, че всеки начинаещ пентестър би се кикотил на тази очарователна комбинация от елементарен опит за SQL injection и елемементарен опит за XSS

  за тези де па ептен бъкел не отбират, сайтът връща малоумното query

  https://en.wikipedia.org/wiki/Query_string

  част от което е джаваскрит алерт-а, който както казах се връща при него и се изпълнява в неговия браузър

  Да повторя, това дори не означава задължително уязвимост в сайта на Агенция Митници. Подобен пропуск би бил проблематичен за Дневник да речем, но само ако би бил видим от други усери.

  Проблематичен, с условности и евентуалности, за усерите на Дневник. Веднъж, някой не беше ли направил да излиза такъв алерт бокс с нещо от сорта на "Борисов пед---рьст" точно в Дневник?

 87. 87 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#15] от "Мондиана":

  "Когато чух за пръв път за пръскачките, не се напънах да прочета внимателно за какво става дума, и в началото помислих, че някой си прави тъпа шега или е злостна подигравка. После дойде потресът, когато разбрах, че прокурор го е казал на сериозно."

  Потресаващото заключение е направено не просто от прокурор, а от Евгения Станкова, завеждащ Отдел „Антитероризъм” в Спецпрокуратурата... представяте ли си?
  Допълнително "напрежение" по темата внася и актьорът Мариан Бачев с предположенето, че:
  От IT фирмата са се опитали да хакнат и сървъра на Пикаещато Момченце в Брюксел, та когато минат оттам членове на българска правителствена делегация, обилно да ги...
  🤣🤣🤣

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 88. 88 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  избирате
  —цитат от коментар 75 на Мърмор


  избираме???? на последните незначителни избори фалшивите "гласове" за ГЕРБ са ено 20%. добави и по Путин свободните медии и секакви селски апаши-ГЕРБ ииии....

 89. 89 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  До коментар [#72] от "nik_77.":

  От записа се чува, че Бойков и шефа му се готвят да хакнат нап-системите. И прокурорката разбрала, че става дума за напоителни системи, както се съкращава на руски - главкомросдуракнадзор.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 90. 90 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#89] от "Депутат 241":

  "От записа се чува, че Бойков и шефа му се готвят да хакнат нап-системите. И прокурорката разбрала, че става дума за напоителни системи..."

  Това е единственото логично обяснение... :)))))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 91. 91 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Прокуратурата, в днешния й вид, трябва да бъде закрита.
  Трябва да се изгради нова, европейска, модерна институция там където й е мястото - в Изпълнителната власт. А не да опорочава и компроментира цялата Съдебна власт , а оттам - чрез особеното място, влияние и политически зависимости , да се разклаща и подменя конституционно установеното държавно устройство, основаващо се на равнопоставени и независими три вида власт - Съдебна, Законодателна, Изпълнителна.
  Въпросът не търпи никакво отлагане, защото умишленото му или от глупост заобикаляне през годините доведе до масовото усещане за несправедливост, произвол и провалена държава!

 92. 92 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  До коментар [#82] от "Saint of Me":

  Цецо, ти ли си бе, душа? Цветан Цветанов, бивш втори в Герб, който вярва в Бойко, вярва в прокуратурата и в съда, но най-вече вярва в тъщата и апартаментите ѝ?
  Как не те познах още от първия пост!
  Ха със здраве!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 93. 93 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  До коментар [#83] от "katerina_slavova":
  Според мен са ходили в Русия за обмяна на семенни течности:
  Отмечается, что в 2018 году ВИЧ выявили почти у 86 тысяч человек. Всего в России зарегистрировано 896 тысяч ВИЧ-положительных.
  ВИЧ - на български ХИВ (СПИН).
  https://lenta.ru/news/2019/08/03/hiv_10years/

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 94. 94 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Лора Филева
  -----------------------
  Тероризмут еси е тероризъм независимо дали са бомби самолети или нещо друго.
  Значи куршум може да те уцели и да оживееш, но ако некой хакер те "застреля" и помен нема да остане от теб в тази държава. Ни ЕГН , ни банкови сметки , ни собственост....нищичко.
  После се оплаквай на европейските журналисти.
  Мислата ми е, че дали е кибер или старата школа се е едно, даже първото е по-страшно, щото има мащаб, в който да заприлича на ядрена война - последиците ще са почти същите.
  А тъпи заигравки - кой ходил в Русия, и то по договори от преди 7-8 години....
  Ми явно голем стах ви гони ква случка ще се случи , ако пропее Криссс .
  та и целата таа атака срещу държавата,.
  Ако сте чисти, къде е проблема, та даже лъжете в статиите си???

 95. 95 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Дневник, време е за статия със заглавие "Кой се страхува от прокуратурата "
  —цитат от коментар 6 на kaiser


  КОЙ не се страхува от прокуратурата, защото прокуратурата е КОЙ.

 96. 96 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 890 Неутрално

  П.П
  За лъжливите статии - едно "имам" или "нямам" нещо говори ли ви ???
  Дето целия смисъл на интервюто променя???
  И не е неволна, ами съвсем умишлена "грешка".

 97. 97 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2327 Весело

  Откъде прокуратурата черпи опит срещу тероризма...с пръскачки
  __________
  Може пък да се консултират с гения на обоснованите предположения и експерт по сигурността- Цветан Цветанов!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 98. 98 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар # 2 от Norman Granz :
  Разбрах и Ви подкрепям , но не използвайте изрази от геологията на Витоша , защото е изградена изцяло от магмени и метаморфни скали (отчасти) и там няма плочи , а само тектонски обработени зони , които дори и при срутища не образуват плочи.
  Иначе дерзайте , поста Ви ми хареса ! !)

 99. 99 Профил на today
  today
  Рейтинг: 796 Неутрално

  За прокуратура по сталински модел е нормално да си праща прокурорите в СССР или както там както му е името в момента.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 100. 100 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1027 Весело

  До коментар [#46] от "dosetliv":
  "Ти мани пръскачките, ами и поливача намерили"

  Даааа, така е. Ето ги "мръсниците": "Член на “Да, Бългаpия” и негов дpyгаp cа поpъчали атaката cpещy НАП, наyчи “24 чаcа”. "
  Негов другар . . . . нали за тях всички са все още "другари".
  А Иван Костов къде е в тази "схема"???? Защо още мълчи прокуратурата за "този злодей", който няма начин да не е пряко замесен? Бива ли така.


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK