Кошлуков привлече юрист, за да предоговори сключени от БНТ договори

"Да бъдете справедлив коректив на генералния директор, да бъдете в негова помощ и в помощ, всъщност, на БНТ", каза на Томов председателят на СЕМ София Владимирова.

© Юлия Лазарова

"Да бъдете справедлив коректив на генералния директор, да бъдете в негова помощ и в помощ, всъщност, на БНТ", каза на Томов председателят на СЕМ София Владимирова.Членовете на Съвета за електронни медии утвърдиха юриста Христо Томов за член на Управителния съвет на Българската национална телевизия с четири гласа "за" и един "против". Той ще заеме мястото на подалата оставка Зина Трифонова, предаде БНР.


Кандидатурата на юриста е предложение на генералния директор на обществената медия Емил Кошлуков. По негови думи причината за това е финансовото състояние на телевизията, за което е нужна повече експертиза. "Имаме необходимост да предоговаряме поредица от договори, вече получаваме покани, нотариални дела са заведени", заяви Кошлуков.


"11 години работя в Министерство на финансите и по стечение на работата, която съм заемал там, са обсъждани такива въпроси, които касаят чисто финансови взаимоотношения, бюджета, финансовата дисциплина. В тази насока също бих могъл да бъда полезен", коментира назначението си Томов.
"Да бъдете справедлив коректив на генералния директор, да бъдете в негова помощ и в помощ всъщност на БНТ", каза на Томов председателят на СЕМ София Владимирова.


Бившият юрист на БНТ Зина Трифонова подаде оставката си в средата на юни в края на заседанието, по време на което Кошлуков представи отчета на финансовото състояние на БНТ за периода март - май 2019 г., за който телевизията още беше под управлението на Константин Каменаров. Тогава Кошлуков обяви, че БНТ практически е във фалит и подложи тогавашния управителен съвет на обществената медия на остри критики. Преди да подаде оставката си, Трифонова нарече заседанието "публичен линч".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK