Как да потърсите правата си за изтеклите лични данни

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  Напишете си оплакванията върху най-скъпата тоалетна хартия.

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7916 Неутрално

  НАП вече са в нарушение поради забавяне за уведомяване. НАП заплашва всички осмелили се на иск с ответни проверки, по схемата на мутрата с бухалката. Затова е и важно всички да подадат искове срещу НАП.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 919 Неутрално

  абсолютно празна работа

 4. 4 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Адвокат Станислав Станев:

  „Моята битка с „теча“ в НАП! А ако я подемат 3000?“ - https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/moyata-bitka-s-techa-v-nap-a-ako-ya-podemat-3000

 5. 5 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  Адвокат Станислав Станев:„Моята битка с „теча“ в НАП! А ако я подемат 3000?“ - https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/moyata-bitka-s-techa-v-nap-a-ako-ya-podemat-3000
  —цитат от коментар 4 на plebs


  Колега, този пасквил колко пъти ще го постваш? :):):) Безполезен е, колкото вероятно и автора е безполезен на клиентите си :):)

  Аз съм предприел вече първата стъпка - жалба към КЗЛД. След техния отговор, че НАП не е опазила личните ми данни, подавам иск срещу НАП в съда. А НАП, след като СпецСъда осъди хакерчетата с впязпа в сила присъда, да си търси регреса от тях :):):)

 6. 6 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3963 Неутрално

  НАП ще си го премести в другия крачол (образно казано). Накрая, виновни ще излязат потърпевшите, а истинските виновници, ще се разминат най-много с оставка. И ще се дадат нови десетки милиони за "подобряване" на сигурността. И пак, без някакъв видим ефект, с изключение на откраднатите пари.

 7. 7 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Каза ли ви го друг колега в очите-
  https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/moyata-bitka-s-techa-v-nap-a-ako-ya-podemat-3000
  “....След като присъдата за деянието влезе в сила, възнамерявам да заведа дело срещу осъдения, с което да претендирам обезщетение в размер на (примерно) един лев. Освен този лев, престъпникът ще се принуди да плати и адвокатският хонорар, който няма как да е под 300 лева. Ако 1 000 човека го осъдят (престъпника) за един лев, разноските, които ще му се натрупат, ще са 300 000 лева. А ако се окаже, че 3 400 човека го съдят за по един лев, разноските ще подминат 1 000 000 лева. Колкото повече хора го осъдят, толкова по-жесток ще бъде финансовият шамар за този, който е решил, че законът няма стойност за него.
  По този начин обществото ще има възможност отделно от наказателното преследване да нанесе потресаващ финансов удар, който ще бъде значително по-болезнен от затвора. Допускам, че това ще го срине като социална единица и ще подейства превантивно по отношение на всички, които биха се изкушили, по финансови, политически причини или пък его да се гаврят със закона и обществото....“. А сега нека всички политически тролове пак да твърдят, че обв. бойков е невинен, че няма никаква вина, че не е извършил нищо незаконно и други тинтири -минтири, поднесени ви за публикации от централите на политическите ви партии! Продължавайте да обвинявате само НАП и да оправдавате обв. бойков- след като имате такъв манталитет и оправдавате извършителите на компютърни престъпление, си заслужавате и теча на личните данни, и цялото подигравателно и негативно отношение на извършителите на компютърните престъпления спрямо вас! Аз съм предприела стъпките, които съм счела за нужно за семейството ми, а вие- ако щете- като ви се изхрачат още 1-2 пъти в лицето, ще се научите, че законите трябва да се спазват и да се уважават, а не да се толерира нарушаването им...

 8. 8 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Кога ще спрете с това истерясване? До вчера всяка продавачка изчуруликваше ЕГН, когато искаш фактура като частно лице, ЕГН-то ти беше написано на всяка сметка за ток, дето стърчи от пощенската кутия и може да я вземе всвки, който си поиска и това никого, ама абсолютно никого НЕ впечатляваше! Сега изведнъж това стана катастрофа, тероризъм и намсиквоси още! И креслата, дето занимава света с мъжа си-експерт, и тя тръгнала да води частни дела! А самото ЕГН като такова? Да има някъде по света, където един и същи номер да се ползва НАВСЯКЪДЕ - и в НОИ, и в НАП, и в болница, където си пациент, и в работилница, дето ти поправят кола? Няма! Имаш данъчен номер, имаш осигурителен номер, но НЕ един и същ! Защото това е рай за всеки начинаещ хакер! Да, ама за това човек трябва да се замисли, а интензитетът на мислене е обратно пропорционален на децибелите на кряскането!

  Мърфи е оптимист!
 9. 9 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ако бяхме със щатско или ес правосъдие, гъзс на Горанов щеше да изглежда като след ссдо мазо гей оргия уикенд а не нагло да бръщолеви глупости по телевизията.

 10. 10 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  "Как да потърсите правата си за изтеклите лични данни?"

  Както пишеше в един разказ на О'Хенри - "най-добре е със сопа".

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 11. 11 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  [quote#7:"cmy12603507"][/quote]

  Колега, за пореден път обяснявам - НЕКА да осъдят хакерчетата /за тероризъм просто няма как да мине, но от СпецПрокурор Станчева-Пръскачкова това не знам дали може да го проумее .../ с най-голяма строгост на закона, да ги вкарат за по 15-20 години в затвора, никого не оправдавам! Но това не омаловажава вината на НАП в случая и факта, че и спрямо тях трябва да се реализира отговорност! Аз не искам да забогатея, осъждайки НАП, а искам НАП да ми платят минимална сума за престъпната си небрежност в опазването на моите данни! Просто и ясно! И нямам намерение да чакам влизането в сила на присъдата на хакерите, което ще стане според мен поне след 2-3-4-5 години, когато вече няма да имам право на иск срещу НАП за това, че не са ми опазили данните ... След като осъдя НАП за някакво обезщетение, те да си отправят регрес към хакерите и ето ти отново същия финансов ефект с цел превантивност към последващи извършители-престъпници - като 3 000 осъдят НАП за минимално обезщетение и НАП ще има регрес към хакерите! :):):)
  А това, че прокуратурата, с публикуването на документи /защото това, което те публикуват НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВА!/ нарушава категорично презумпцията за невиновност на обвиняемите и всички ние ще бъдем осъдени в Страсбург да плащаме на тези лица, независимо дали бъдат осъдени или не ...
  П.С.: Допълнителна информация за СпецПрокуратурата по темата "тероризъм и пръскачки" - в Германия при осъждане на държавата в Страсбург заради нарушаване на някакви права на обвиняемия, 10% от глобата се плаща от ... прокурора, извършил противоправните действия или /в нашия случай/ нарушил презумпцията за невиновност.... Не е нужно да стигаме хамериканците, трябва само германците да настигнем ... :):):)

 12. 12 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  До коментар [#8] от "султана глаушева":

  Не искам да споря, нито да критикувам..но не е вярно, че навсякъде по света се ползват различни номера.

  Тук в САЩ за единицата си важи социално осигурителния номер, което е еквивалента на ЕГН в България. Навсякъде го имат - болници, застраховки, данъчни, банки - всичко, което е важно.
  Телекомите не помня, по едно време се надигна вълна, че не на всички им трябва, но общо взето впечатлението ми е, че всички системни доставчици в живота ти го имат.
  Така че просто не е вярно.

  Но ми напомни за едно забавно преживяване преди няколко години в електрото в България.
  Бях там и чаках заради някакъв трифазен ток, това е без значение.
  Една бясна гражданка ги ругаеше на интелектуален просташки език, беше много бясна (вероятно с основание) и ги правеше луди, въпреки, че конкретните хора пред нея (както й обясниха простичко няколко пъти) не бяха лично виновни - някой някъде по веригата е бил, но те го отнасяха.
  Наред с тях го отнасяхме и всички ние, които си чакахме кротко реда, ама и ние не смеехме да се обадиме, особено пък тези от нас, които идваха от САЩ щото виждате, тук стрелят съвсем за нищо...
  Та всички се бяха изпокрили като мишки, а жената нареждаше епизод след епизод и ги гарнираше с епитети, които биха накарали самия Удхауз да възкръсне и да задращи бясно в стария тефтер.
  По едно време жената каза "...и това защото сме тука! Ако бяхме в Америка досега да сте уволнени всичките, защото там хората работят, не си крият главите в задниците..."
  На това място аз, понеже съвсем наскоро бях излязъл сух от приключение с местния американски токодоставчик, забравих всякаква предпазливост и се обадих (точно като сега): "А, да Ви кажа честно тук не сте права, и там са същите идиоти..."
  На което операторката на второ бюро, която се беше скрила под него и беше придърпала стола пред лицето си за всеки случай - се подаде и извика плахо "Кажете й, бе господине, кажете й!"
  Истина ви казвам!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 13. 13 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#8] от "султана глаушева": “...И креслата, дето занимава света с мъжа си-експерт, и тя тръгнала да води частни дела! ..“ Естествено- и да не ти харесва, аз съм адвокат, знам правата си и знам как да си ги търся по законен ред. Впрочем- ти какво съветваш хората- да не си търсят правата, щото, нали, според теб “....До вчера всяка продавачка изчуруликваше ЕГН, когато искаш фактура като частно лице, ЕГН-то ти беше написано на всяка сметка за ток, дето стърчи от пощенската кутия и може да я вземе всвки, който си поиска и това никого, ама абсолютно никого НЕ впечатляваше!..“ Ти може и да си давала личните си данни под път и над пъти, но други хора не сме като теб. И не се занимавай повече с мен- гледай си живота и не се намесвай в моя живот! И да- явно те дразни, че съпругът ми е експерт по киберсигурност..,. Не мога да ти помогна- стани и ти на неговото ниво, вместо само да злобееш срещу семейството ми и дфа му завиждаш! То бива, бива злоба и омраза, но твоето минава всякакви граници.. Явно по природа си злобна и неудовлетворена жена....

 14. 14 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#11] от "dedo_goshko": “...защото това, което те публикуват НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВА!/ нарушава категорично презумпцията за невиновност на обвиняемите и всички ние ще бъдем осъдени в Страсбург да плащаме на тези лица, ...“ Пълни ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ- ВСИЧКИ 4.1. МИЛИОНА бг граждани ИМАМЕ ЗАКОННОТО ПРАВО да знаем какви са доказателствата на прокуратурата, защото ВСИЧКИ СМЕ ПОСТРАДАЛИ ЛИЦА от престъпното деяние и ИМАМЕ ЗАКОНЕН ИНТЕРЕС да знаем доказателствата. За това и при осъдителна присъда на обвиняемите, ВСЕКИ от тези 4.1. МИЛИОНА бг. граждани може да насочи исковата си претенция към осъдените престъпници за причинени ИМУЩЕСТВЕНИ вреди!

 15. 15 Профил на Нелсън Мандела
  Нелсън Мандела
  Рейтинг: 1474 Весело

  Не гласувайте за поръчителита на атката от новия отечествен фронт: Да,България и БОЕЦ ;-)

  Чехов е Толстой, а Братя Карамазови са Три Сестри!
 16. 16 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#11] от "dedo_goshko":Ако наистина си колега, да ти “припомня“:
  НПК Лице, което има качеството на пострадал
  Чл. 74. (1) Пострадал е лицето, което е претърпяло имуществени или неимуществени вреди от престъплението.
  (2) При смърт на лицето това право преминава върху неговите наследници.
  (3) Обвиняемият не може да упражнява правата на пострадал в същото производство.
  Права на пострадалия в досъдебното производство
  Чл. 75. (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г., доп. - ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) В досъдебното производство пострадалият има следните права: да бъде уведомен за правата си в наказателното производство; да получи защита за своята сигурност и тази на близките си; ДА БЪДЕ ИНФОРМИРАН за хода на наказателното производство; ДА УЧАСТВА в производството съгласно установеното в този кодекс; да прави искания, бележки и възражения; да обжалва актовете, които водят до прекратяване или спиране на наказателното производство; да има повереник; да получи писмен превод на постановлението за прекратяване или спиране на наказателното производство, ако не владее български език.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Органът, който образува досъдебното производство, уведомява незабавно пострадалия за това, ако той е посочил адрес за призоваване в страната.
  (3) (Предишна ал. 2, доп. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Правата на пострадалия възникват, ако той изрично поиска да участва в досъдебното производство и посочи адрес за призоваване в страната.

 17. 17 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Не гласувайте за поръчителита на атката от новия отечествен фронт: Да,България и БОЕЦ ;-)
  —цитат от коментар 15 на 100 Рублей за Доллар


  Аз пък съм на 100% сигурен, че не е имало никакви поръчители.
  Децата са си играли и са тъсели начин да спечелят законно пари - бил съм в техните обувки и зная дилемата им.
  Един собственик, в чиято мрежа проникнах за да му демонстрирам, че е не защитена, а трябва да бъде, вместо да ме застреля ме накара да му разкажа бизнес плана си, аз му казах, че търся начин да помогна на хората, които дори не знаят, че има нужда от помощ, а той ме погледна и каза "момче,, ти ще фалираш."
  На следвашата сутрин престанах да разбивам мрежи с идеята да покажа на собствениците им, че трябва да се защитават - повярвах на човека и не съжалявам.
  Освен това съм бил и от другата страна - получавал съм мейл от руснак с извадка от базата с клиенти и поръчки на един от сървърите ми; идеята му беше съвсем същата - виж, щом го мога аз ще го могат и други, не е ли редно поне да ми платиш нещо, че ти казвам...
  Сигурно и той е банкрутирал...във всеки случай от мен нищо не получи...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 18. 18 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  2. Жалба в Комисията за защита на личните данни

  Тя се подава в срок от 6 месеца от узнаването на нарушението
  ---

  не се офлянквайте, че два месеца вече минаха

  яж бахур
 19. 19 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  „Моята битка с „теча“ в НАП! А ако я подемат 3000?“ - https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/moyata-bitka-s-techa-v-nap-a-ako-ya-podemat-3000
  —цитат от коментар 4 на plebs


  алааааарм, трол алаааарм!

  не се връзвайте на фейктор, не случайно е любим на мафията и трол-лелки-ГЕРБ

  а тази статия трябва да бъде препоръчвана и споделяна. Министър Доганов пък трябва да си понесе вината, без мезетата... а престъпленията в НАП трябва да бъдат разследвани и осъдени

  яж бахур
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3406 Неутрално

  " Паралелно с това юристът е пратил на НАП покана за доброволно изпълнение да бъде обезщетен със символичния 1 лев за претърпени неимуществени вреди. "Вредите се изразяват в: притеснения, произтичащи от основателни съмнения за възможни злоупотреби с личните ми данни; 10 дни липса на официална информация относно това какви мои лични данни не са били опазени въпреки достъпността им в интернет пространството; загубено време в промяна на пароли, пин кодове на дебитни и кредитни карти, консултации със специалисти в сферата на сигурността; притеснения, че неограничен и неизвестен брой трети лица имат достъп до мои лични данни, в това число адрес и финансова информация и други", пише в жалбата му, предоставена на "Дневник". Към нея той е приложил номера на заявката си, с която приложението на НАП го уведомява, че има изтекли негови данни."

  Може някому това да стои доста безсмислено, но е факт че един юрист прави нещо, макар и за символичния 1 лев срещу управленското и административно безхаберие у нас ! Поздрави за активната гражданска позиция !

 21. 21 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  До коментар [#19] от "Моа Преател Тайпи":

  И с това не съм съвсем съгласен.

  Извършителя на престъплението си е извършител и ако е настъпила вреда за частно лице от деянието му, то е съвсем логично това частно лице да си потърси правата.

  Съвсем уместен е въпроса защо това частно лице не си търси загубите от проекти като Белене или КТБ; от Кремиковци...че ако щете и от Топлофикация-София, която работи всички софиянци като на световно...

  Какво се полага на държавен служител който поради невнимание или нехайство е допуснал събитие предотвратяващо доказване на вината на друг и с това възможността за търсене на отговорност по съдебен ред?
  Говоря за изчезване на тефтер със записки, примерно.
  А?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 22. 22 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#11] от "dedo_goshko":

  Вие лично каква вреда претърпяхте от оповестяване на личните ви данни - ЕГН и мейл (ако предположим че ги има) ?. Статията доста манипулативно пропуска да обясни че ще трябва да ДОКАЖЕТЕ вредата - документи, свидетел и т.н. И това важи и за морални вреди !!!

 23. 23 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 261 Неутрално

  [quote#5:"dedo_goshko"][/quote]

  Хахахаххахахахха
  мАни го тоя кретен, само глупости

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 24. 24 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Кога ще спрете с това истерясване?
  —цитат от коментар 8 на султана глаушева


  Първо, въпросът е принципен. Законът или е врата у поле, или не е.

  Второ, какво изтерясване??? Три имена, ЕГН, номер на лична карта, имоти с адреси, телефони, банкови сметки, заплати и кво ли не -- как би могла да намериш тази информация накуп?

  Трето, а информацията на чужди граждани? Гробарите, ако продължават с простотиите, ше ме накарат да им пиша на всички.

  Четвърто, какво изобщо търси информация от "местни данъци и такси" в НАП?

  пето... итн итн

  яж бахур
 25. 25 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#22] от "m17":Ако става въпрос за нас- адвокатите- всеки адвокат може да докаже имуществени вреди, защото към нашата ГДД катъо самоосигуряващи се лица, сме приложили- по закон- и копие от всички адвокатски договори с наши клиенти, в които задължително се вписват 3те имена, егн, постоянен адрес и саморъчният подпис на клиента + номера на делото му и годината му. Така, че- адвокатите много лесно можем да докажем имуществени вреди- другите му мислете....

 26. 26 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#17] от "Боби Колев":

  Не не, нито са "деца", нито това са "законни пари". Шевфето е стара кримка, още навремето се носеха легенди за варненските мутрета с кредитените карти. Но пък му признавам че ги е вложил в бизнес. А хакването без знание си е НЕЗАКОННО и наказуемо. Има маса фирми за секюрити, има и краур схеми, филенсъри и т.н., добрите специалисти печелят хиляди на час.

 27. 27 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не гласувайте за поръчителита на атката от новия отечествен фронт: Да,България и БОЕЦ ;-)
  —цитат от коментар 15 на 100 Рублей за Доллар


  моля модераторите да обръщат повече внимание на подобни гнусни комунарски клевети

  яж бахур
 28. 28 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#8] от "султана глаушева":

  Айде недейте толкова наивно, това си е класическа пропагандна схема - претопляне на старата маджа докато изстискат и последната капка хейт. Ще я претоплят докато втръсне и на последния кретен, после някаква друга подобна глупости ще въртят до побъркване. И после що хората не гласуват за ДБ - ами като ги асоциират само с такива простотии как да гласуват за тях.

 29. 29 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 733 Любопитно
 30. 30 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#25] от "cmy12603507":

  Това не го разбрах - изтекло ви е ЕГН'то евентуално, нито договори, нито клиенти нито нищо друго е изтекло. Каква вреда сте претърпели ?

 31. 31 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  [quote#16:"cmy12603507"][/quote]

  Не казвам да не ни информира прокуратурата за каквото си иска, казвам само, че предоставените документи НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВА по смисъла на НПК, защото от СЪДА зависи дали ще ги приеме за доказателства или не :) За мен подобно публикуване на документи се прави с ПР цел да се "измие срама" на спецпрокуратурата от гафа с пръскачките ... И не на последно място категоричния гаф на съда - остави в ареста евентуалния поръчител, но извършителя си е на свобода ?!?!?!?! :):):):) Нека си ги осъдят всичките хакерчета - и извършители, и поръчители, и който още е по веригата, но е по-добре да се концентрират в действия, а не в глупави обвинения в "тероризъм", което, както вероятно и сама се досещаш, няма как да мине ДОРИ и в СпецСъда на Ушев, въпреки че и там са големи "таланти" съдиите /справка делото Иванчева ...:):)/ и винаги могат да копаят дъното надолу и надолу ... :)
  И пак казвам - подобно публикуване на информация КАТЕГОРИЧНО погазва презумпцията за невиновност и е ОСНОВАНИЕ за осъждане на България в Страсбург /дори България има вече 1 загубено дело на подобна тематика, но в справката е записан само номера на делото и не мога да видя за кого се отнася ... :)/ ... А глобата я плащаме ние, не НАП и не Спецпрокуратурата /за съжаление .../ :):)

 32. 32 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Тук някои хора, още не са разбрали, че ЕГН-то не е трудно да се намери. Моите данни не са изтекли, но на повето хора са имена и ЕГН-та, нищо специално.

 33. 33 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#32] от "chepokalipsis":

  Оказа се за реално изтичане на някаква лична информация има за 189 човека. Имало доста ЕГН'та ( аз лично не намерих нито своето, нито на още 10'тина роднини и приятели което е странно а търсех по ЕГН във всички файлове) но без асоциация с друга информация като име, това са просто цифри без стойност.

 34. 34 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Децата са си играли и са тъсели начин да спечелят законно пари
  —цитат от коментар 17 на Боби Колев


  не е невъзможно теа юнаци да са правили простотии и да са преминали некоЙ граници

  въпросът е, че техните евентуални простъпки са много по-близа до ХУЛИГАНСТВО, отколкото до изсмуканото от пръстите "обвинение" на мафията в ТЕРОРИЗЪМ

  въпросът е, че с тази поредна гавра с правосъдието мафията на Борисов, Бокоратурата МУ и черезвичайният МУ "съд" прикриват престъпления извършвани от и в НАП с единствената цел да спасят министър Доганов, на всяка цена

  и не, не иде реч за прости некадърност и безотговорност

  яж бахур
 35. 35 Профил на evt
  evt
  Рейтинг: 225 Неутрално

  прокуратурата няма ли да се погрижи за правата на гражданите?!?

  странна прокуратура си имаме в България..

  навсякъде по отговорността за защитата на личните данни се носи от институцията/служителите която/ито ги ползват..

  страннно защо няма обвинени от НАП или Министество на финансите..

  evt
 36. 36 Профил на Нелсън Мандела
  Нелсън Мандела
  Рейтинг: 1474 Весело

  До коментар [#27] от "Моа Преател Тайпи":

  ХАХ... "Моа дугарката, Пешо ми каза, че съм напълнил гащите" ;-)

  Чехов е Толстой, а Братя Карамазови са Три Сестри!
 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3904 Неутрално

  Колкото и да е парадоксално, съдим ли НАП, фактически съдим себе си...

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 38. 38 Профил на evt
  evt
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#30] от "m17":

  каквото и да е изтекло, няма значение..

  изтекло е, а не трябва да изтича!!

  това е проблемът!

  evt
 39. 39 Профил на evt
  evt
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#22] от "m17":

  няма нужда да се доказва вреда..

  наружението е, че НАП не са се грижили за опазването на данните ми!

  другото няма значение!

  evt
 40. 40 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#11] от "dedo_goshko":Вие лично каква вреда претърпяхте от оповестяване на личните ви данни - ЕГН и мейл (ако предположим че ги има) ?. Статията доста манипулативно пропуска да обясни че ще трябва да ДОКАЖЕТЕ вредата - документи, свидетел и т.н. И това важи и за морални вреди !!!
  —цитат от коментар 22 на m17


  Веднага ти казвам - изтеклите мои данни, които приятели ми казаха, че са видели във файла, който е бил качен от хакерчето не-знам-си-къде-си са ЕГН, лична поща, данни от НОИ каква заплата получавам и на колко ме осигуряват и по коя банкова сметка получават обезщетенията от НАП за болнични и т.н., и къде живея ... И тъй като очаквам точно това да ми отговорят и от КЗЛД ще искам компенсация от НАП, че не са ми опазили тези данни - материална и морална /и адвокатски хонорат за делото :):)/ ... А нека НАП после да има регрес срещу хакерчетата, след като съда ги осъди, ще предоставя информация за делото на НАП незабавно, за да си предявят регреса! :)

 41. 41 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  невнимание или нехайство
  —цитат от коментар 21 на Боби Колев


  бих се обзаложил, че става дума за нещо далеч по-сериозно и извършено със (зъл) умисъл

  което е и причината да ни разиграват тези пошли спектакли с тероризъм и пръскачки, щото иначе ще вземем да се вгледаме в евентуалните престъпления в НАП

  яж бахур
 42. 42 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#39] от "emototev":

  За да получите обезщетени ще трябва да докажете вреда. Иначе безплатно може да си хейтите колкото си искате.

 43. 43 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#22] от "m17":

  алааааарм, трол алаааарм!

  яж бахур
 44. 44 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#38] от "emototev":

  Има значение, точно както има значение и как е изтекло. И затова има и наказание 5 до 15 години затвор.

 45. 45 Профил на evt
  evt
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#9] от "GreenBush":

  аз мисля , че горанов тепърва ще отговаря за теча в НАП, за субсидиите, за нерегламентираното харчене на бюджетен излишък,..

  той и шефър му могат още догодина да се окажат първите ефективно осъдени политици в България...

  това разбирасе ще се предшества от отвод на гешев разбира се..

  зависи си от нас> как гласуваме от сега нататък!

  evt
 46. 46 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Шесто: теглите една майна и пиете една студена вода.
  А наесен отново гласувате за наглата, алчна, некадърна и корумпирана разбойническа банда.

 47. 47 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#31] от "dedo_goshko":

  Съвсем са си доказателства щото са приети и затова шефчето е в панделата, въпреки усилията на Лулчева - адвокатката на мафията. Пък вие може да си пишете колкото си искате, пенсията си върви а нета е евтин.

 48. 48 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  изтекло ви е ЕГН'то евентуално, нито договори, нито клиенти нито нищо друго е изтекло
  —цитат от коментар 30 на m17


  алааааарм, трол алаааарм!

  и договори, и номера на нот.актове и заплати и и и

  бива ли така да продължавате да лъготите бетер тлъстото комунистическо мутре Борисов?

  яж бахур
 49. 49 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#45] от "emototev":

  Бахти смешниците сте - толкова сте маловажни че дори не може да влезете в парламента но мечтаете да затворите Борисов и Горанов ?!? И само едничката злобичка ви е останала да леете в медиите на Прокопиев, жалка картинка.

 50. 50 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#40] от "dedo_goshko":

  Такива данни има за 189 човека само. И отново ви питам - каква ВРЕДА сте понесли ?

 51. 51 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Оказа се за реално изтичане на някаква лична информация има за 189 човека
  —цитат от коментар 33 на m17


  алааааарм, трол алаааарм!

  а точното число е по-близо до 18 000 от лъжите на мафията ГЕРБ. а какво правим с данните на чужди граждани? аз ли да им пиша?

  бива ли така да продължавате да лъготите бетер тлъстото комунистическо мутре Борисов?

  яж бахур
 52. 52 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#48] от "Моа Преател Тайпи":

  Айде посмалете, до оня ден бяха само доходи, сега станаха и нотариални актове.

 53. 53 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  прокуратурата няма ли да се погрижи за правата на гражданите?!?
  —цитат от коментар 35 на emototev


  че те са се утрепали да обгрижват гражданите... за евразийско разсипване на Бълхария

  яж бахур
 54. 54 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колкото и да е парадоксално, съдим ли НАП, фактически съдим себе си...
  —цитат от коментар 37 на hamiltonf


  а чуждите граждани? ма верно с теа простоти на мафията ГЕРБ ше ме накарате да им пиша

  яж бахур
 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7093 Неутрално

  Ако всичко, което говори Борисов беше истина , сега щяхме да сме първи, а не последни в ЕС.

 56. 56 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Гневно

  Тия нещастници от ГРОБ ни се подиграват всеки ден

 57. 57 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#9] от "GreenBush":

  +++++++


  А дано ама надали.

 58. 58 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Жалбите следва са се подават към арменския поп.

 59. 59 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#45] от "emototev":

  Виждал ли си цъфтяши налъми напоследък...

 60. 60 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#48] от "Моа Преател Тайпи":

  Айде посмалете, до оня ден бяха само доходи, сега станаха и нотариални актове.
  —цитат от коментар 52 на m17


  хахаха, гробаро-мафиотския трол продължава най-нагло да лъже. многократно бяха показвани номера на нотариални актове за имоти. а е ясно, че са от "местни данъци и такси" защото е отбелязано, ако е постоянно жилище

  пита се в задачката, що дири инфо от "местни данъци и такси" в НАП?

  яж бахур
 61. 61 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  бтв, някой ще ми прати ли архивчето, че са махнали популярния линк, па мойто съм го затрил?

  яж бахур
 62. 62 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#40] от "dedo_goshko":Такива данни има за 189 човека само. И отново ви питам - каква ВРЕДА сте понесли ?
  —цитат от коментар 50 на m17


  Първо - не са само 189 човека, всички важни лични данни на лицата, регистрирали се в сайтове за хазарт, също ги има - 19 954 човека или нещо подобно беше цифрата :):) Второ - нека получа справката от КЗЛД, нека предявя иска срещу НАП, нека да излезе решение, пък тогава ще Ви информирам за случилото се :) Трето - нямам намерение да съдя НАП за хиляди левове /все пак ще ги вземат от мен и моите данъци! :)/, а просто да усетят и да се опитат да се почувстват и те поне малко виновни за цялата тази случка, ако Галя Димитрова не е в отпуска, разбира се ... :):):)

 63. 63 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  [quote#41:"Моа Преател Тайпи"][/quote]

  Че то и за малките деца е ясно, че е по-сериозно - тефтера съвсем съзнателно е бил загубен.

  От това са настъпили много по-големи и вероятно по-вредни последствия за много българи, най-вероятно и въпросния гражданин или гражданка там, които сега ще съдят крадеца на данни...но, за беда на всички, той/тя не е приживяла такива притеснения, каквито изтичането на ЕГН-то му/й.

  Не го/я притеснява, че родителите му/й са се блъскали цял живот, а сега той/тя трябва да ги издържа финансово...затова и не си търси правата там.

  Но пък как да ги търси като съда не е обявил никой за виновен за това.

  Но това пък как да стане като прокуратурата не се занимава с такива глупости, а бори организираната поливачна престъпност, която клати държавата докато минават коли на други държави покрай парламента...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 64. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#62] от "dedo_goshko":

  И за 1 лев да съдите някои трябва да докажете ЗАГУБИТЕ си заради негови действия и бездействия.

 65. 65 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#60] от "Моа Преател Тайпи":

  Във вашата сектичка сте много смешни - измисляте си някакваи глупости, после почвате да си ги повтаряте докато им повярвате и се надъхвате един друг.

 66. 66 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  '''След безпрецедентния теч на лични данни от Националната агенция за приходите (НАП)'''

  Откога кражбата се нарича ТЕЧ???

 67. 67 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#60] от "Моа Преател Тайпи":

  Във вашата сектичка сте много смешни - измисляте си някакваи глупости, после почвате да си ги повтаряте докато им повярвате и се надъхвате един друг.
  —цитат от коментар 65 на m17


  кво съм си измислял бе трол мафиотски??? ти лъжеше, че няма нищо

  че тиа 189 не били 18 000, ми 17 651 примерно?

  има ли нотариални актове? има. има ли лични карти? има. има ли банкови сметки на чужди граждани? има. има ли заплати? има. има ли телефони? има. има ли кой играе хазарт? има

  да продължавам ли??? ма специално заради теб&Co ше пиша на всички чужди граждани и фирми, че ептен я прекалихте с комунарските простотии. па да видим, какво ще лъготите навън

  всичко това лично съм го превъртял сто пъти. както и изборните ви покупки бтв и твърдя, че от 600 000 гласа общо ГЕРБ имат 100 000 контролиран/купен вот

  само ви чакам на следващите избори кък ше я докарате до 30% купен вот да си пратя докладчето на избрани посолства и международни организации

  яж бахур
 68. 68 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#62] от "dedo_goshko":И за 1 лев да съдите някои трябва да докажете ЗАГУБИТЕ си заради негови действия и бездействия.
  —цитат от коментар 64 на m17


  Последен отговор в дискусията /благодаря за вежливия тон!/ - морални вреди и стрес мога да докажа и за повече от 1 лев, за материални не говоря :) И е лесно да се докаже бездействие от страна на НАП, след като имаш официален отговор от КЗЛД, че са ти изтекли лични данни от НАП /ако бяха хакнали някой мобилен оператор примерно, към тях щях да отправя жалба :)/. За съда е важен ФАКТА, че НАП не е опазила Вашите лични данни, след като има ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да го прави, а справката от КЗЛД потвърждава точно това :) Пак казвам - нека държавата да осъди хакерите, НАП да си отправи регрес към тях, но НАП са отговорни ПРЕД МЕН, не хакерчетата :) Въобще не ги оправдавам хакерите, ако се докаже вината им - нека гният в затвора! Но НАП са отговорни пред МЕН и пред ВСИЧКИ 4,1 млн. хора, чиито данни НЕ СА ОПАЗИЛИ ... :):) Така по-ясен ли съм? :)

 69. 69 Профил на Todor Plamenov
  Todor Plamenov
  Рейтинг: 272 Неутрално
  До коментар [#34] от "Моа Преател Тайпи":

  Има дефиниция какво е кибертероризъм.
  Да откраднеш данните на 5млн. души и да ги пуснеш в публичното пространство не е хулиганска проява, колкото и да го повтаряш.

 70. 70 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  не са само 189 човека, всички важни лични данни на лицата, регистрирали се в сайтове за хазарт, също ги има - 19 954 човека или нещо подобно беше цифрата
  —цитат от коментар 62 на dedo_goshko


  в интерес на истината, за тва не се наемам да твърдя нищо категорично. у PLAYER_H.csv с ено относително просто търсене ги изкарах малко под 18 000 някъде, ма може съм омазал реджекса или нещо, па и там е голяма каша

  със сигурност има мнооого инфо за мнооого повече от 189 души щом почти веднага попаднах на, капутът беше баш m17:


  37
  ****
  19:34, 17 юли 19

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  За да видите коментара кликнете тук.

  Пълен текст на коментара:

  бе къде е она миризлив гробарски капут прокъсан дето вчера лъготеше като Тлъсто Комунистическо Мутре Борисов дето в теча нямало адреси? Не адреси има, ми скивайте кво става:

  Име: M****** A**** M****
  Л.К: 644******, МВР София, 2012-11-**
  Р.Д: 1983-03-**
  ЕГН: 8303******
  Адр: кв.Ботунец-2,бл,1*,вх.*,ет,*,ап,**
  IP: 88.203.***.**

  2014-09-13T23:23:23
  EUROFOOTBALL LIMITED
  BetAmount: 35.16
  ProfitAmount: 0.00
  IP: *.*.*.*
  ...
  ...
  2014-09-13T16:05:43
  EUROFOOTBALL LIMITED
  BetAmount: 150.00
  ProfitAmount: 275.03
  IP: *.*.*.*
  ...

  яж бахур
 71. 71 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#39] от "emototev":

  За да получите обезщетени ще трябва да докажете вреда. Иначе безплатно може да си хейтите колкото си искате.
  —цитат от коментар 42 на m17


  поредната гробаро-мафиотска опашата лъжа или поне манипулациа. НЕ е нужно да се доказват МАТЕРИАЛНИ щети.

  яж бахур
 72. 72 Профил на YankoNach
  YankoNach
  Рейтинг: 451 Весело

  До коментар [#33] от "m17":

  ...Оказа се за реално изтичане на някаква лична информация има за 189 човека. Имало доста ЕГН'та ( аз лично не намерих нито своето, нито на още 10'тина роднини и приятели което е странно а търсех по ЕГН във всички файлове) но без асоциация с друга информация като име, това са просто цифри без стойност.
  —цитат от коментар 33 на m17

  Браво, бе брат! А пък аз, за когото и да пусна - все излизаше нещо, било по ЕГН, било по трите имена. Изключение е само 83-годишната ми майка, която от повече от 10 години няма други доходи освен пенсията си... Я си провери заявката за търсене :-))

 73. 73 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "kaiser":

  алааааарм, трол алаааарм!

  яж бахур
 74. 74 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#30] от "m17": Глупости- при изтичане на ГДД- Годишна данъчна декларация за придобити доходи от предходната календарна година, в тази декларация се вписват моите 3 имена, постоянен адрес, ЕГН, те. имейл плюс се прилага копие от всеки адвокатски договор с клиент за изтеклата календарна година, защото в него е вписана и сумата за адвокатският хонорар и начина й на плащане- авансово или в брой.

 75. 75 Профил на YankoNach
  YankoNach
  Рейтинг: 451 Весело

  До коментар [#61] от "Моа Преател Тайпи":

  бтв, някой ще ми прати ли архивчето, че са махнали популярния линк, па мойто съм го затрил?
  —цитат от коментар 61 на Моа Преател Тайпи

  Ми пазете си ги тези неща... Може да се окажат много полезни - утре например НАП ти казва - а, какво - нема такова нещо! Никви данни не са текли и това е една мистификация :-)))

 76. 76 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Надявам се да получим подобни инструкции когато осъдят извършителите и поръчителите. Аз смятам да съдя и търся обезщетение от тях.

 77. 77 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#34] от "Моа Преател Тайпи":

  Има дефиниция какво е кибертероризъм
  —цитат от коментар 69 на tosho_toto


  алааааарм, трол алаааарм!

  можеш ли да ни запознаеш с неа, че явно и линкче ти са намирга хенди?

  а чл. 108 моем ли да покледнем или не моем? бати и мафиотизираните тлъсти лъжливи комунари дет са ва събрали у таа квазимафиотска организация ГЕРБ

  яж бахур
 78. 78 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#68] от "dedo_goshko":

  Не мисля че НАП са отговорни за КРАЖБА. Ако се докаже някаква безотговорнот от тяхна страна съм съгласен но такова нещо трудно се доказва. Те ще покажат някакъв одит който са провели някога си и край - свършили са си работата. И от там нататък виновен е крадеца т.е хакера. Ако го осъдят може да го съдите за причинени вреди, ако не може да подадете искане срещу неизвестен извършител. Но във всички случаи ще трябва да докажете ВРЕДА.

 79. 79 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2462 Любопитно

  Днес сме 12.08.2019 г. Все още на сайта на НАП не може да се провери:
  1. Дали е изтекла комбинацията от ЕГН+Три имена+Данни от лична карта за конкретен човек.

  2. Какви точно данни са изтекли за конкретен човек.

  3. Какви мерки конкретно са взети, за да не се повтаря случката.

  Няма гаранция, че наличието на някакви хакерски файлове в мрежата е всичко, което е изтекло.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 80. 80 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Как точно да си потърся правата от държавата, така че сумата да не се вземе от моите данъци? При това, докато стигне обезщетението до мен, да не намаже ръцете на половината държавна администрация по пътя?

 81. 81 Профил на YankoNach
  YankoNach
  Рейтинг: 451 Весело

  До коментар [#51] от "Моа Преател Тайпи":


  [quote#51:"Моа Преател Тайпи"][/quote]

  :-) Не си съвсем прав:
  1. Във файла GAMON/PLAYER.csv има "скромните" 329121 записа подредени така:
  ID_NO,ID_TYPE,GAMON_ID,PLAYER_ID,ID_ISSUER,ID_COUNTRY,ID_ISSUE_DATE,EIK,IBAN,MSISDN,COUNTRY,SURNAME,EIK_TYPE,LAST_NAME,BIRTHDATE,IPADDRESS,FIRST_NAME,REGISTERED,CURR_EKATTE,PERM_EKATTE,CURR_ADDRESS,PERM_ADDRESS,REGISTER_DATE,UNREGISTER_DATE,LAST_ACTION_DATE;
  2. Във файла GAMON/PLAYER_H.csv има "само" 329047 записа, подредени по същия начин.
  Сигурен съм, че двете таблици имат доста съвпадащи записа, както и, че много от записите не са пълни - липсват отделни полета, но както и да го гледаме, са МАЛКО повече от 189, нали? Е, за щастие, на повечето личните карти са с изтекъл срок и вече са сменени, но това не се отнася за трите имена, ЕГН, постоянен адрес и пр. и пр.
  По-интересно ми е за чий К*Р, на някой в НАП му е трябвала такава информация??? А, и не обвинявайте тези над 300 000 души, че са някакви пропаднали комарджии - всъщност, това са наивните клиенти на ДЪРЖАВНИЯ спортен тотализатор, решили да си спестят ходенето до тото-пункта и да си пускат фиша онлайн!

 82. 82 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#75] от "YankoNach":

  уф, и мойта не е лесна с таа мойта кухара... ко си мислиш, че е лесно да съм прост :(... она ден експериментирах и си играйх с win10 hardening, auditing и простотии, преинстал и тн и мислех че съм го турил у OneDrive, ма явно не съм, че сичките 25 гиги са пълни

  бтв, де си ми писал

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/08/10/3949457_strahut_na_bulgarite/?ref=id #comment-186

  язе, си имаме и читава щайга, па дванайсе годишното q6600 си е червена, за простотии и експерименти. па и се още върши ралта дори и за игри с компромиси. па и му са кефа още колко време ше изкара -- май шес месеца беше с откачено охладждане, шот ма мързеше го отвора. после кат му тургах още четири гиги го опрайх и са май пак треа :(

  яж бахур
 83. 83 Профил на YankoNach
  YankoNach
  Рейтинг: 451 Весело

  До коментар [#78] от "m17":

  До коментар [#68] от "dedo_goshko":Не мисля че НАП са отговорни за КРАЖБА.
  —цитат от коментар 78 на m17

  Друже, май нещо бъркаш ИНФОРМАЦИЯ (а.к.а. ДАННИ) с тенекия сирене: ако ти разбия къщата, влезна в мазето и ти открадна сиренето - това е КРАЖБА (евентуално с взлом) - резултата е, че аз вече имам сиренце, а ти вече нямаш! С инфото неща стоят малко по-другояче... Но е безспорно, че НАП е била длъжна да го пази, нали?
  И, още нещо, все повече си мисля, като гледам структурата на файловете и на папките, че никой не е хаквал/краквал сървърите на НАП чрез ЕсКюеЛ инжекции и прочие дивотии, а просто някой е изнесъл част от работните файлове на компа на някой служител (вероятно, като ги е копнал на флашка) и така са попаднали в "хакера-магьосник" и неговата "терористична ОПГ". Въпросът е, дали това е всичко, което е изнесено и дали не се изнася и в момента още?

 84. 84 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#67] от "Моа Преател Тайпи":

  И не забравяйте и на арменския поп да си пратите "докладчето". Но най-вече не забравяйте да си пиете редовно хапчетата че съвсем почвате да губите връзка с реалността.

 85. 85 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2428 Весело

  Как да ги търсим ли? Нека завърши делото и всеки да започне частно дело срещу келешчетата. Тесен ще им се види света.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 86. 86 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  По-интересно ми е за чий К*Р, на някой в НАП му е трябвала такава информация??? А, и не обвинявайте тези над 300 000 души, че са някакви пропаднали комарджии - всъщност, това са наивните клиенти на ДЪРЖАВНИЯ спортен тотализатор, решили да си спестят ходенето до тото-пункта и да си пускат фиша онлайн!
  —цитат от коментар 81 на YankoNach


  ами информацията за имоти, включително номера на натУрални актове, очевидно идваща от "местни данъци и такси"?

  ами, НАП дали ще имат наглостта да продължават да си разиграват лотарийки?

  яж бахур
 87. 87 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Така като гледам целта е да захлебят адвокатите.

 88. 88 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Тия кавали, които твърдят, че в изтеклите данни няма "нищо лошо" и че НАП са невинни и не могат да бъдат обвинявани, да ходят и да се хвърлят от някъде.

  Или сте невероятно ТЪПИ, или някой доволно ви пълни джобчета със семки и бонбонки, та да пишете пълни ГЛУПОСТИ из интернет.

 89. 89 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#83] от "YankoNach":

  Отдавна го разправям в тоя форум ама тукашната фауна не иска да го приеме. Това са тестови данни, дъмпове от реалните бази правени през годините за дев/кюеи цели. И най-вероятно ги е откраднал от някакъв вътрешен шеър, ако се вярва на хвалбите му по форумите като е бучнал киилогър.

 90. 90 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#83] от "YankoNach":

  И само да ви информирам че от юридическа гледан точка кражбата на данни си е баш кражба, независимо че "стоката" е наматериална т.е баш си е като кражба на сирене. Отделно тук се каса за кражба с цел разпространение и терор т.е дефиницията на тероризъм и затова и такова обвинение са повдигнали.

 91. 91 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  И, още нещо, все повече си мисля, като гледам структурата на файловете и на папките, че никой не е хаквал/краквал сървърите на НАП чрез ЕсКюеЛ инжекции
  —цитат от коментар 83 на YankoNach


  аз още отначалото рева, че най-вероятно са имали неккъф /нерегламентиран?/ достъп до машина/и на която НАП са вършили некви /нерегламентирани?/ простотии

  ма не, сичкото разбирач, чуло-недочуло, кряка за "инджекции". Включително и трол-лелки-ГЕРБ. Щех да падна и Доганова

  https://knetwork.capital.bg/dogwoman

  кат са включи в хора. бас ловим довчера не беше чувала тлъстата лела за сикуъл. еле па да го погледне на ко мяза. еле па да погледне, куйтуй SQLi. ма, нищо де, туй не ни пречи да метаме афтуритетну секви димки из фируметата, в които сме зачислени

  яж бахур
 92. 92 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#72] от "YankoNach":

  Заявката ми е пълнотекството търсене в цялата директория на ЕГН'то във вскод. И не, не излезе нищо за 10 човека (освен един стар сертификат където имаше асоциация егн-мейл. )

 93. 93 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#67] от "Моа Преател Тайпи":

  И не забравяйте и на арменския поп да си пратите "докладчето". Но най-вече не забравяйте да си пиете редовно хапчетата че съвсем почвате да губите връзка с реалността.
  —цитат от коментар 84 на m17


  дали па некой нема прояви интерес защо ГЕРБ стигнаха до такива висоти в покупката на гласове само и само да вкарат представителя на руската мафия ТИМ Емил Радев в Европарламента?

  пак, топ 100 преференциите му, да видите по кви цигански села и балхарски махали са се изпокрили избур-ателе ГЕРБ

  https://elector-bg-org.github.io/EP-2019-Data/etc/er.html

  само Емил Радев има над 20 000 купени "гласа"

  бътъвъ, тука пощенски кодове и линкчета за Гугъл за повечето населени места, ма има и омазани

  https://elector-bg-org.github.io/EP-2019-Data/etc/postcode.csv

  яж бахур
 94. 94 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 729 Неутрално

  [quote#91:"Моа Преател Тайпи"][/quote]

  Извинявай, без да искам ти сложих минус, вместо плюс.

 95. 95 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#83] от "YankoNach":И само да ви информирам че от юридическа гледан точка кражбата на данни си е баш кражба, независимо че "стоката" е наматериална т.е баш си е като кражба на сирене. Отделно тук се каса за кражба с цел разпространение и терор т.е дефиницията на тероризъм и затова и такова обвинение са повдигнали.
  —цитат от коментар 90 на m17


  Кражбата си е кражба, съгласен! Но НАП е било длъжно да я пази тази информация примерно да кажем с грижата на добрия стопанин! И всеки един съд, след като все пак има изтичане на данни, ще постанови, че НАП по една или друга причина, не са си изпълнили задължението за съхранение на Вашите данни и носят отговорност за това. /размера на тази отговорност не ме интересува какъв ще е .../. Целта на иска е превенция, а не задължаване на държавата да ми плати с моите пари :):). Пак повтарям - след като хакерите бъдат осъдени НАП ще имат регрес към тях за всички глоби, които са платили /как и колко ще бъдат не мога да прогнозирам, а и как ще си ги събират с регреса също не мога да кажа, а и не ме интересува :)/, но към настоящия момент аз не мога насоча ИСК срещу хакерите, докато не влезне в сила присъдата им, че те са го направили, а имам ПРАВО на ИСК към НАП за неизпълнение на задълженията им по ЗЗЛД /най-вече за нематериални вреди/ и по ЗОДОВ /ако мога да докажа материални вреди/ :):):)

 96. 96 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Aug 12 13:13:04.603 [notice] Tor 0.4.0.5 running on Linux with Libevent 2.1.8-stable, OpenSSL 1.1.1, Zlib 1.2.11, Liblzma 5.2.2, and Libzstd 1.3.3.
  Aug 12 13:13:04.604 [notice] Tor can't help you if you use it wrong! Learn how to be safe at https://www.torproject.org/download/download #warning
  Aug 12 13:13:04.604 [notice] Read configuration file "/etc/tor/torrc".
  Aug 12 13:13:04.611 [notice] Opening Socks listener on 127.0.0.1:9050
  Aug 12 13:13:04.611 [notice] Opened Socks listener on 127.0.0.1:9050
  Aug 12 13:13:04.000 [notice] Parsing GEOIP IPv4 file /usr/share/tor/geoip.
  Aug 12 13:13:04.000 [notice] Parsing GEOIP IPv6 file /usr/share/tor/geoip6.
  Aug 12 13:13:05.000 [notice] Bootstrapped 0% (starting): Starting
  Aug 12 13:13:05.000 [notice] Starting with guard context "default"
  Aug 12 13:13:06.000 [notice] Bootstrapped 5% (conn): Connecting to a relay
  Aug 12 13:13:06.000 [notice] Bootstrapped 10% (conn_done): Connected to a relay
  Aug 12 13:13:06.000 [notice] Bootstrapped 14% (handshake): Handshaking with a relay
  Aug 12 13:13:06.000 [notice] Bootstrapped 15% (handshake_done): Handshake with a relay done
  Aug 12 13:13:06.000 [notice] Bootstrapped 75% (enough_dirinfo): Loaded enough directory info to build circuits
  Aug 12 13:13:06.000 [notice] Bootstrapped 90% (ap_handshake_done): Handshake finished with a relay to build circuits
  Aug 12 13:13:06.000 [notice] Bootstrapped 95% (circuit_create): Establishing a Tor circuit
  Aug 12 13:13:08.000 [notice] Bootstrapped 100% (done): Done

  яж бахур
 97. 97 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  опа, грежжжкъ, сорей

  яж бахур
 98. 98 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Каза ли ви го друг колега в очите- https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/moyata-bitka-s-techa-v-nap-a-ako-ya-podemat-3000 “....След като присъдата за деянието влезе в сила, възнамерявам да заведа дело срещу осъдения, с което да претендирам обезщетение в размер на (примерно) един лев. Освен този лев, престъпникът ще се принуди да плати и адвокатският хонорар, който няма как да е под 300 лева. Ако 1 000 човека го осъдят (престъпника) за един лев, разноските, които ще му се натрупат, ще са 300 000 лева. А ако се окаже, че 3 400 човека го съдят за по един лев, разноските ще подминат 1 000 000 лева. Колкото повече хора го осъдят, толкова по-жесток ще бъде финансовият шамар за този, който е решил, че законът няма стойност за него.По този начин обществото ще има възможност отделно от наказателното преследване да нанесе потресаващ финансов удар, който ще бъде значително по-болезнен от затвора. Допускам, че това ще го срине като социална единица и ще подейства превантивно по отношение на всички, които биха се изкушили, по финансови, политически причини или пък его да се гаврят със закона и обществото....“. А сега нека всички политически тролове пак да твърдят, че обв. бойков е невинен, че няма никаква вина, че не е извършил нищо незаконно и други тинтири -минтири, поднесени ви за публикации от централите на политическите ви партии! Продължавайте да обвинявате само НАП и да оправдавате обв. бойков- след като имате такъв манталитет и оправдавате извършителите на компютърни престъпление, си заслужавате и теча на личните данни, и цялото подигравателно и негативно отношение на извършителите на компютърните престъпления спрямо вас! Аз съм предприела стъпките, които съм счела за нужно за семейството ми, а вие- ако щете- като ви се изхрачат още 1-2 пъти в лицето, ще се научите, че законите трябва да се спазват и да се уважават, а не да се толерира нарушаването им...
  —цитат от коментар 7 на cmy12603507

  ;Потресаващ финансов удар е когато спре ограбването на българския народ от суджук- герберите. Не спре ли това ограбване нищо добро не чака България.

 99. 99 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2462 Любопитно

  До коментар [#92] от "m17":

  Трябва да търсиш във всички файлове, а не само в директорията на ЕГН-то. При мен ЕГН и три имена бяха в едно и също поле.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 100. 100 Профил на YankoNach
  YankoNach
  Рейтинг: 451 Весело

  До коментар [#70] от "Моа Преател Тайпи":


  2014-09-13T16:05:43
  EUROFOOTBALL LIMITED
  BetAmount: 150.00
  ProfitAmount: 275.03
  IP: *.*.*.*
  —цитат от коментар 70 на Моа Преател Тайпи

  Ейй, тоя е спИчИлил от Еврофутбола 125,03 лв на 13 септември 2014 и ако не е казАл на жената - жална му майка; пък и да е казАл - също де :-)))

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK