Идеите на Гешев: ще руши мита за всевластния главен прокурор и ще огласява информация по дела

Иван Гешев е единственият кандидат за главен прокурор.

© Велко Ангелов

Иван Гешев е единственият кандидат за главен прокурор.Надграждане на постигнатото от Сотир Цацаров и промяна са двете цели, които единственият номиниран за поста главен прокурор Иван Гешев си поставя за следващите 7 години, ако бъде избран.


Гешев, чиято кандидатура получи масово декларирана подкрепа от колегите му, но предизвика обществени протести, вчера внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) концепцията си за стратегическо управление на прокуратурата под негово ръководство. Днес документът бе публикуван на интернет страницата на ВСС.


В общо 32 страници номинираният за главен прокурор заявява намерение да развенчае мита за всесилния ръководител на държавното обвинение, развива идеи за законодателни промени и дава заявка, че ще продължи с практиката да се обявяват публично данни от разследвания по висящи дела.
Този маниер в работата на прокурорите беше въведен именно от Гешев по шумни процеси като тези срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, "КТБ" и последните арести на шефове от "ТАД Груп" след изтичането на данни от Националната агенция за приходите.


В концепцията е залегнало декриминализирането на провокацията към подкуп, за което се заговори около ареста на Иванчева, в който Гешев бе сред главните действащи лица. Кандидатът предвижда и да продължи реформата в системата, закривайки още районни прокуратури.


Само преди дни Гешев обяви, че приоритет в работата на прокуратурата през следващите години ще бъде битовата престъпност, но тази идея не е залегнала в концепцията му.


"Имаме проблем с домашното насилие. Един от приоритетите на прокуратурата в следващия период според главния прокурор Сотир Цацаров ще бъде противодействие на битовата престъпност", каза тогава кандидатът за главен прокурор.


Резултатите - "видими за непредубедените"


Като част от личната си мотивация да се кандидатира за поста Гешев посочва доверието, което са му гласували всички 11 членове на прокурорската колегия.


Гешев казва, че с колегите си в прокуратурата е започнал да променя ефективността и ефикасността на прокуратурата в посоката, очаквана от българските граждани.


"Резултатите са видими за всеки непредубеден и добросъвестен зрител. Вследствие на тях, доверие започва да се формира и в обществото и всичко това е отговорност, която съм длъжен да оправдая", мотивира се Гешев.


Той посочва, че съдебната власт, и в частност прокуратурата, е длъжник на българското общество. Според него тя "може, и трябва да направи още много, за да компенсира липсата на достатъчно справедливост".


"Цената за т.нар. ,,криминален преход" не може и не трябва да бъде плащана само и единствено от обикновените български гражданин и данъкоплатци", посочва Гешев в първата част на концепцията си.


Кандидатът за главен прокурор е на мнение, че доброто начало трябва да бъде развито и продължено, а "залогът за това е всички ние да живеем в по-справедлива и правова държава. Добрите практики следва да бъдат запазени, а недостатъците – отстранени".


Законът е само инструмент за справедливост


Гешев заявява, че работодател на магистратите са българските граждани и "ние сме длъжни да му дадем "продукта", който те очакват от нас. Този продукт се нарича ,,справедливост". По думите му липсата й няма как да бъде обяснена или оправдана с нищо, още по­-малко с буквата на закона. "Защото законът е само инструмент в ръцете на конкретния магистрат за постигане на справедливост", подчертава кандидатът за главен прокурор, който в първото си интервю след номинацията каза, че не е привърженик на разделението на властите.


В концепцията си Иван Гешев се ангажира да опита да докаже, че не е вярно "създаденото усещане, че главният прокурор притежава силна централизирана власт, която му позволява да управлява и контролира всяко дело в прокуратурата". Според него, това на практика и по закон е невъзможно.


Преди 7 години, кандидатирайки се за главен прокурор, в концепцията си Сотир Цацаров изведе като приоритет в концепцията си "свръхпрокурор", правейки аналогия със "свръхчовека" на Ницше – обвинителят, който постига осъдителни присъди по всяко голямо дело.


Естеството на преобладаващата част от прокурорските функции не предполага публичност и затова често се пораждат съмнения за начина, по който се провеждат процесуалните действия в досъдебното производство, защото то по дефиниция е "тайно", посочва Гешев.


Спорд него "грешният извод за безконтролност на прокурора, който е ,,господар на досъдебното производство", следва да бъде разсеян чрез публичното оповестяване на резултатите от съдебния контрол, предвиден по отношение на процесуално-следствените действия в тази предварителна фаза на наказателното производство".


Кандидатът за главен прокурор посочва, че ще насърчава публичността при спазване на закона.


Според Гешев достижнията в работата трябва да бъдат надградени, за да могат да отговорят на актуалните предизвикателства и промени в противодействието на престъпността и едновременно с това да стабилизират постигнатите резултати и да гарантират необратимия ефект на реформите.


Гешев смята, че моделът на специализираните прокуратури е успешен и не само може, но и трябва да се адаптира в прокуратурата като цяло. В концепцията си той набляга на проблеми, свързани най-вече с делата, по които работи специализираната прокуратура, която оглавяваше преди да стане заместник на Цацаров. Сред тях са например тези за корупция по високите етажи на властта.


Най-често използваните думи в концепцията на Иван Гешев. Образът е получен чрез програма за създаване на т.нар. облаци от думи

© Дневник

Най-често използваните думи в концепцията на Иван Гешев. Образът е получен чрез програма за създаване на т.нар. облаци от думи


Иска отпадане на отговорността за провокация към подкуп


Според вижданията на Иван Гешев е наложително да се обмисли и отпадането на наказателната отговорност за провокация към подкуп по чл. 307 НК.


"Изключването на наказуемостта или създаване на възможност за замяна на наказателната отговорност с административна за лицето, дало подкуп, ако доброволно съобщи на компетентните органи, макар и не незабавно, дори и когато неправомерното му поведение е било изцяло доброволно, а не в резултат на упражнено изнудване, би увеличило съществено активността на гражданите да съобщават за подобен род негативни явления", мотивира се Гешев.


Освен това, според него, ако подкупът е в размер до минималната работна заплата, законодателството може да бъде променено така, че да се предвижда споразумение.


В концепцията си Гешев предлага да се стимулира т.нар. "сътрдудничещ обвиняем" – това е фигурата на участник в организирана престъпна група, който приема да съдейства на разследването. Според вижданията на Гешев с промяна в закона, неговият статут трябва да може да бъде променен в свидетелски.


Гешев иска и да се намали формализмът в Наказателно-процесуалния кодекс и този в обвинителните актове.


Мониторингът на ЕК се ползвал за политическо противопоставяне


Кандидатът за главен прокурор се ангажира да положи усилия и да предприеме необходимите мерки за окончателното отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка.


"Продължителното функциониране на мониторинговия механизъм в настоящата му форма постепенно започва във вътрешен план да се ползва като инструмент за политическо противопоставяне и не мисля, че е пресилено да се каже, че в определени моменти предпоставя разделение и между органите на съдебната власт, което неминуемо пречи да се отговори на обществените очаквания за справедливост", коментира Гешев в концепцията си.


Той посочва, че в досегашната си практика твърдо е отстоявал необходимостта от укрепване на авторитета на съда и това ще бъде принцип, от койо не смята да се отклонява и ако бъде избран за главен прокурор.


Ще иска финансиране за нови автомобили


В концепцията си Гешев споменава и че е нужно да се подобри материалната база и условията, в които работят обвинителите. Той посочва и че има нужда от обновяване на автомобилния парк и заявява, че ще търси съдействие от изпълнителната власт за по-голямо финансиране. През следващите 7 години, ако бъде избран за главен прокурор, ще се бори и за по-добро и съвременно техническо оборудване в базите за обучение.


Той засяга и проблема с недостига на вещи лица, които да изготвят експертизи. Това, на свой ред, води до цялостно забавяне на разследванията, смята Гешев. Той е на мнение, че този проблем няма как да бъде решен без сътрудничеството и помощта на научната общност.


Гешев предлага и да се създаде организация за сигнали за корупция и за престъпления, свързани с антисемитизма, фашизма и други форми на антидемократични идеологии. Предложението му е това да стане в реално време чрез въвеждане на "гореща" телефонна линия и имейл.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (187)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Толкова си може тъпака ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Поредната помия срещу Гешев. Много ви е страх от него. Треперите от страх май. Може би има защо. Колкото повече го плюете толкова повече подкрепата за него се увеличава. Да му мислят олигарсите и техните медии, които са се активизирали с негативна кампания срещу Гешев.

 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Дневник, видяхте ли онова в концепцията, дето "буквата на закона" не трябвало да спъва справедливостта? И как законът бил "просто инструмент" в ръцете на магистрата?
  Я да го подпуквате изречение по изречение.
  Ама ха!
  Концепция ще ми пише.
  Той не може да чете, бухалката му с бухалка, тръгнал да пише!

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 355 Неутрално

  До коментар [#2] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Кои олигарси НЯМА ИЗОБЩО да се страхуват от него.
  Това е по-важния въпрос.
  Иначе...тези, с медиите, които критикуват властта...е ясно, че...ще продължават да бъдат преследвани.

 5. 5 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2386 Любопитно


  Гешев казва, че с колегите си в прокуратурата е започнал да променя ефективността и ефикасността на прокуратурата в посоката, очаквана от българските граждани.


  Това означава ли, че до този момент Цацаров не е бил ефективен и ефикасен?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 6. 6 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2386 Любопитно

  Поредната помия срещу Гешев. Много ви е страх от него. Треперите от страх май. Може би има защо. Колкото повече го плюете толкова повече подкрепата за него се увеличава. Да му мислят олигарсите и техните медии, които са се активизирали с негативна кампания срещу Гешев.
  —цитат от коментар 2 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар  Май Вас Ви е по-страх да не би да дойде друг, а?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 7. 7 Профил на draxter
  draxter
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Този е нито по-голям нито по-малък негодник от бандита Цацаров, но е доста по тъп и безпардонен от него. Надминава дори психопата убиец Филчев.

 8. 8 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Не му вярвам една дума.

 9. 9 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 355 Неутрално

  До коментар [#2] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Абе...хайде, най-накрая обясни ти от кои си?
  От тези, които си мислят, че ГЕРБ се борят срещу комунистите, градят нова България и ако има някои неуспехи, вината не е тяхна, а на Нинова и БСП- защото саботират добрите гербери??
  От тези, които си мислят, че Бойко се бори срещу ДПС и не работи заедно с Доган??

 10. 10 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 683 Неутрално

  В концепцията си Иван Гешев се ангажира да докаже (или поне да опита), че не е вярно "създаденото усещане, че главният прокурор притежава силна централизирана власт, която му позволява да управлява и контролира всяко дело в прокуратурата".

  E, знaчи EC и мoниmopингa им ca ce зaблудили...

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Има ли как да имаме глаДен прокурор без двойна гуша или това е задължителен критерий?

 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  Май Гешев взема тертип от Баце. Га беше башмилиционерЪТ.

  Пи-ар, пи-ар и пак пи-ар, нонстоп в медиите с боНбастично вихрене.

  И най-тъжното е, че е прав.
  Мат'рялът доказано! кълве на тая кука!

 14. 14 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Тоя е в прокуратурата от ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ!
  Какво прави през тия години??? Сляп ли беше? Не виждаше ли ,,криминалният преход"?
  КОЙ, ако не такива като него са воновни за беззаконието и безнаказаността НАЙ-ВЕЧЕ на власт имащите?

 15. 15 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#9] от "foreverman77":

  То пък тези, на които ти симпатизираш работят с един друг еквивалент на Доган, казва се Ц. Василев.

 16. 16 Профил на pale4ko
  pale4ko
  Рейтинг: 233 Весело

  Има ли как да имаме глаДен прокурор без двойна гуша или това е задължителен критерий?
  —цитат от коментар 12 на Бай Ганьо


  хахахахаха
  май е задължителен!

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Не му вярвам една дума.
  —цитат от коментар 8 на Нико


  Няма значение.
  Важното е да вярваш на мен и на целия форум.
  Ние разбираме от всичко - прокуратура, самолети, зарази по животните, светещи очи, кърмене в мола, газ, мас, оцет!
  Няма да се плашиш.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  До коментар [#6] от "nessarox":Кой друг? Човек на Бойкикиев, прокопу или Рада Дълбоката?
  —цитат от коментар 11 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Как знаете кой друг :)

  От това ли се страхувате ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 19. 19 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#1] от "danvan":

  Гешев е следствие на вифаджийската политика и управлението на сикаджии и милиционери. Да, толкова може, но и БГ сапиенса е на същото ниво, след като десет години крепи една мутра на власт, а скоро ще докара и един чалгаджия, за да се установи пълна доминация на каскети и простаци в БГ.
  Ако е само Гешев с мед да го намажеш. Тежко й и горко на тая клета територия.

 20. 20 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  "Резултатите са видими за всеки непредубеден и добросъвестен зрител. Вследствие на тях, доверие започва да се формира и в обществото и всичко това е отговорност, която съм длъжен да оправдая"

  Страхотно доверие..... над 5 хил напълниха площада пред Съдебната Палата и Мин. Съвет срещу гешефтурата

 21. 21 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  Хаха, това беше добро. Малко ще го постегне докато измисли с каква помия да ти отговори.

 22. 22 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Ако тоя стане прокурор ще се наложи да се увеличи външния дълг на България, за да се взема заеми, които да покрият разходите на прокуратурата за компенсации.

 23. 23 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 666 Неутрално

  #безГеш

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 24. 24 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 355 Неутрално

  До коментар [#15] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Ясно...герберче си...от най-заблудените...че и досадни, с опитите да разсъждават и най-важното да споделят мението си с останалите.

 25. 25 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Естеството на преобладаващата част от прокурорските функции не предполага публичност и затова често се пораждат съмнения за начина, по който се провеждат процесуалните действия в досъдебното производство, защото то по дефиниция е "тайно", посочва Гешев.

  Та затова Гешев свети като елха по медиите и раздава присъди.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 26. 26 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия": верно ли на теб да вярваме? Щото “целият форум” определено не ти вярва ;)

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 27. 27 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#13] от "xm...":

  Не знам кой материал имаш предвид, защото е световно явление.
  Онзи ден четох интересно прозрение за рейтинга на Борис Джонсън, който успял да повиши и одобрението за торите като цяло.
  Оказва се, че се дължало на високата разпознаваемост. Демек, знаят му името. И през повечето време го разбират какво казва.
  Истинско чудо някакво.
  Но така знаят и кого да псуват, де.
  Нож с две остриета.

  Доброто е заразно
 28. 28 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Гешев - новият Главен прокурор на България.

 29. 29 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Дневник смениха леко тренда. Май някаква уговорка има. :)))) Ще видим. :))))

 30. 30 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#27] от "АзКлавдия":
  СРЕ спри се с глупостите

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 31. 31 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2386 Любопитно

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":Хаха, това беше добро. Малко ще го постегне докато измисли с каква помия да ти отговори.
  —цитат от коментар 21 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Не мислете, че Вие като хвърляте помия и другите правят така.
  Но толкова си можете, хубавото е, че сме различни.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 32. 32 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#26] от "danvan":

  Ха ха, ти да не си пък целият форум, джанъм?

  Пиши си там остро критичните коментари и си трай.

  Че днес съм в хейтърско настроение, а това рядко е приятно за околните.

  До коментар [#17] от "АзКлавдия": верно ли на теб да вярваме? Щото “целият форум” определено не ти вярва ;)
  —цитат от коментар 26 на danvan


  Доброто е заразно
 33. 33 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#20] от "chevyvolt, Радев - национален предател!":

  Кви 5 хил били на площада бе, момиче ;)
  55 не можаха да се съберат даже :)))

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Преразлазана е концепцията му. Добре би било да прочетем и анализ, от който да е видна гледната точка н медията. Същественото е в края на преразказа:"Кандидатът за главен прокурор посочва, че ще насърчава публичността при спазване на закона".

 36. 36 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2386 Любопитно

  До коментар [#20] от "chevyvolt, Радев - национален предател!":Кви 5 хил били на площада бе, момиче ;)55 не можаха да се съберат даже :)))
  —цитат от коментар 33 на mop36557620


  Вие бяхте ли там ?
  Защото аз бях и в момента пишете откровенни лъжи!!!

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 37. 37 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Страх тресе ГУЗНИТЕ , КРАДЛИВИТЕ , ПРИВАТИЗИРАЛИТЕ НА "ТЪМНО" , УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ФОНДАЦИИ С "НЕИЗВЕСТНО ФИНАНСИРАНЕ " , ПОРЪЧКОВИТЕ НПО , КОРУМПИРАНИТЕ ....
  Интересни са следващите "коментари " на "капацитетите " а ла Бойкикев и Атанасов ????За БКП и производните и "злокачествени израстъци " е ясно ! За тях Борис Велчев и неговото
  "симулиране на дейност при ФАКТИЧЕСКО БЕЗДЕЙСТВИЕ " беше МАННА НЕБЕСНА !

 38. 38 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  "Резултатите са видими....."
  "Цената за т.нар. ,,криминален преход"...."

  Гешев писал ли е или е преписвал? Само дето не е завършил с "Гарантирано от....!"

 39. 39 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Поредната помия срещу Гешев. Много ви е страх от него. Треперите от страх май. Може би има защо. Колкото повече го плюете толкова повече подкрепата за него се увеличава. Да му мислят олигарсите и техните медии, които са се активизирали с негативна кампания срещу Гешев.
  —цитат от коментар 2 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Надявам се, че точно с деянията на Гешев, един ден да бъдеш потърпевш!Но дори и тогава, се съмнявам, че ще осъзнаеш, колко си тъп.Така е било и при Сталин - едни наивни и глупави хора са повярвали, че в СССР се строи нов живот на равенство и свобода, а сетне - завършили живота си в Сибир, пратени там от сатрапа Сталин.Но дори и в сетния си час, те вярвали, че ако Сталин знаел, щял да ги спаси.
  А вероятно си един платен и нагаждачески сволоч.

 40. 40 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1029 Весело

  Дневник, видяхте ли онова в концепцията, дето "буквата на закона" не трябвало да спъва справедливостта? И как законът бил "просто инструмент" в ръцете на магистрата?Я да го подпуквате изречение по изречение. Ама ха! Концепция ще ми пише. Той не може да чете, бухалката му с бухалка, тръгнал да пише!
  —цитат от коментар 3 на АзКлавдия


  Като гледам четящите те приемат буквално. Не им сече пипето никак. Пък са умни и красиви.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 41. 41 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#36] от "nessarox":

  Бях там, минавах и видях няколко редовни смешника, които точно това искаха преди време - колеги да предлагат колега ;)
  А сега протестират срещу своите мераци и решения!
  Това помниш ли го, момиченце ;)

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3614 Весело

  Като му гледам опорките на тоя се сетих едно време като се беше кандидатирал Орешарски, срещу който се вдигнаха големите протести през 2013 г., ( той бе човекът, чието управление предизвика невиждани до този момент граждански протести, започнали след избора на Пеевски за шеф на ДАНС, но продължили и след отмяната на назначението като антиправителствен бунт срещу модела "КОЙ". Модел, символизиращ задкулисните договорки и политико-олигархичните обвързаности) и който в крайна сметка го свали ДПС поради невъзможност да се продължава с този компрометиран премиер по стария начин, та се сещам как същия този Орешарски се беше кандидатирал, мисля за президент, и мотивът му беше: осветляване и борба със задкулисието !
  Абе смях, ама олигархията нищо ново не можа да се напъне да измисли оттогава....

 43. 43 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3598 Весело

  До коментар [#27] от "АзКлавдия":
  Разпространеността и непреходността на явлението "мат'рял" не оправдават изобилието му на родна почва.
  Особено след като ни се пише на наш гъъъ ...ръб ...

 44. 44 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#36] от "nessarox":

  Момиче, тия дето квичаха на площада бяха изгонени от Парламента, помниш ли ?
  Не можаха депутат да вкарат!
  Тези жалки умно-крадливци ли ще определят кой да е Прокурор ?!?!
  Я отивайте при Костов и разградския подсъдим че да не ви гледат нормалните хора ;)

 45. 45 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поредната помия срещу Гешев. .
  —цитат от коментар 2 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Май не си чел статията, а?

  Гузен негонен бяга.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 46. 46 Профил на agent0
  agent0
  Рейтинг: 471 Любопитно

  Моля някой запознат да сподели малко по-сухо, обективно, боравейки с конкретни факти:
  какви успехи е постигнал този човек до момента и кои са осъдените и изтърпяващи наказанията си в затвора сериозни престъпни босове?
  За арестуваните Ветко, Миньо и осъдената на 20 години за поискан подкуп Иванчева се сещам и сам. Аа, и Прокопиев и Трайков май бяха нещо на мушката по едно време.
  Или може би с това се изчерпват лошите играчи на "криминалния преход"?

 47. 47 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#43] от "xm...":

  Явлението "материал" е едно непобедимо явление.
  И аз не намирам демокрацията за особено ефективен метод на управление при липса на образователен и трудов ценз, както и на основен курс по гражданско образование, но това е.
  На простия шофьорска книжка може да не дадеш, но право на глас си има и туй то.

  Доброто е заразно
 48. 48 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дневник смениха леко тренда. Май някаква уговорка има. :)))) Ще видим. :))))
  —цитат от коментар 29 на kaiser


  Да, Сорос е станал фен на Гешев...

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 49. 49 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 869 Гневно

  Тея съвсем за балъци ни имат, та тоя е дясна ръка на цацата!!

  На престъпници и корумпета не вярвам!!!

 50. 50 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Идеите на този некадърник са като на пенсиониран пожарникар.

 51. 51 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#40] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Има нещо такова.
  Но ти не бъди суров - имаш ли идея колко е трудно да си умен и красив едновременно?
  Щом аз не мога да намеря баланса и ту съм умна, ту красива, прави му сметка колко е трудно!!!

  Доброто е заразно
 52. 52 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 233 Весело

  Много слаба статия, Даже не е спазена директивата от Сорос, Гешев да бъде пришиван към ГЕРБ.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  Дневник, видяхте ли онова в концепцията, дето "буквата на закона" не трябвало да спъва справедливостта? И как законът бил "просто инструмент" в ръцете на магистрата?Я да го подпуквате изречение по изречение. Ама ха! Концепция ще ми пише. Той не може да чете, бухалката му с бухалка, тръгнал да пише!
  —цитат от коментар 3 на АзКлавдия  Теб не те ли смущава фактът, че единствения кандидат " пише " концепция, която е в разрез със статута на главния прокурор, но много удобна за консумация от мат'реяла ? " Концепция" която на дълго и широко се лее по медийте на ЕДИНСТВЕНИЯ кандидат ?
  Не те ли смущава фактът, че днешната прокуратура и КПКОНПИ са и днешният " народен съд ", изграден по една друга " концепция " в началото на 1945 година от дедите и бащите на днешните гешевци, цацаровци и пламенгеоргиевци ? И последен въпрос ( тъй като правото не е силната ми страна ), можеш ли да ми цитираш бяла държава, където имат институции аналогични на нашата БЕЗКОНТРОЛНА прокуратура и политическата бухалка КПКОНПИ ?

  Надявам се да не зачезнеш удобно, да ми отговориш .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 447 Неутрално

  "сътрдудничещ обвиняем" - това е пълно изкривяване в милиционерската кратуна!
  Наред с другите бля - бля!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#6] от "nessarox":Кой друг? Човек на Бойкикиев, прокопу или Рада Дълбоката?
  —цитат от коментар 11 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар  Толкова си тъп и отвратителен, че от теб струи гнусотия !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  ".....не е вярно "създаденото усещане, че главният прокурор притежава силна централизирана власт, която му позволява да управлява и контролира всяко дело в прокуратурата". Според него, това на практика и по закон е невъзможно....."

  Може да прозвучи изненадващо, ама е прав. Това, че главният прокурор е административен ръководител на прокуратурата не означава, че има право и възможност да влияе и направлява действията на всеки един прокурор по всяко едно дело. Демонизирането на "безграничната власт на главния прокурор" служи за прикриване на доста други мишкувания на редови прокурори. Както зад широкия гръб на Пеевски минават зулумите на доста други мушмуроци.

 57. 57 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Споко, той и Цацата се вричаше, че бил готов да даде живота си в битката с мафията.

  Дето имаше един виц: "е, изяде ме, да ви е**************"

  Просто не им вярвайте. Това са професионални лъжци. На тях окото им не трепва когато лъжат.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 58. 58 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#14] от "trashgirl":


  " Тоя е в прокуратурата от ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ . "


  А ти къде искаш да бъде ? Да се изправи в съдебната зала срещу лъвиците Татяна Дончева, Ина Лулчева и компания, които ще го размажат като плешива хлебарка за отрицателно време ?!
  Човекът си знае багажецът и се е обрекал на най-лесното и безпроблемно - ДА СЛУГУВА на силните на деня, независимо кои са те !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 59. 59 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Кандидатът наа Бойкикиев какво предлага?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 60. 60 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#46] от "agent0":

  Ами потърси инфо в Нет-а, стига си чакал на другите...
  Но ти просто се заяждаш.

 61. 61 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1078 Весело

  До коментар [#40] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":Има нещо такова.Но ти не бъди суров - имаш ли идея колко е трудно да си умен и красив едновременно?Щом аз не мога да намеря баланса и ту съм умна, ту красива, прави му сметка колко е трудно!!!
  —цитат от коментар 51 на АзКлавдия


  Явно този коментар си го писала докато си била красива!
  Както и всички останали де!
  С нетърпение очаквам да видя коментар когато си умна, надявам се да го дочакам, макар че дълбоко се съмнявам!

 62. 62 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Защо на Радан Кънев му казват Дълбоката...?!
  Това от Дълбоко гърло ли идва ?

 63. 63 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#2] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  "Цената на т.нар. "криминален преход" не може и не трябва да бъде плащана само и единствено от обикновените български граждани и данъкоплатци" – това пише в Концепцията си за управление на прокуратурата единственият номиниран за следващ обвинител номер едно Иван Гешев. Вижданията си за развитието на държавното обвинение през следващите седем години, които е развил на 32 страници, Гешев описва като "надграждане и промяна". В документа се говори за организационни и структурни промени, нова наказателна политика и по-голяма публичност на резултатите от дейността на прокуратурата, за бъде разсеян "грешният извод за безконтролност на прокурора"
  Ето , това е , което причинява известни "неудобства " на "престъпния контингент " от всякакъв ВИД и ПАРТИЙНА РАЗЦВЕТКА !

 64. 64 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя е в прокуратурата от ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ!Какво прави през тия години??? Сляп ли беше? Не виждаше ли ,,криминалният преход"?КОЙ, ако не такива като него са воновни за беззаконието и безнаказаността НАЙ-ВЕЧЕ на власт имащите?
  —цитат от коментар 14 на trashgirl


  Да, между другото, безкрайно глупавите хора като Гешев имат навика да пропуснат нещо, което директно ги дискредитира самите тях, когато се поразприказват малко повече.

  Борисов и той е същият.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 65. 65 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#59] от "О, ко ма напрай!":
  Кандидатът наа Бойкикиев какво предлага?“


  Ами той предлага да Се предлага на Прокопиев и Костов, на Р. Овч и Цв. василев ;)

 66. 66 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3040 Неутрално


  "....и ще огласява информация по дела"

  Туй добре, ама да не става както в незабравимия български филм "Кит", където се пееше "От нищо нещо правим и веем знамена".

 67. 67 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  [quote#53:"niksan1"][/quote]

  Пиленце, пише се "медиИте".
  Прокуратурата не е "безконтролна", а само постът на главния прокурор. Извън това прокуратурата просто участва в състезателен съдебен процес и последна дума има съдът.
  Това с концепцията, дето била в разрез със статута, не ти го разбрах, сори.
  Сравнението с народния съд е нелепо.
  КПКОНПИ е бухалка сама за Прокопиев.
  Специализирани прокуратури и съдилища има в много държави. Занимават се с различни теми.
  При нас - с организирана престъпност и корупция.
  Дано ти бях от полза, поне с първото изречение.

  Доброто е заразно
 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  Ако тоя стане прокурор ще се наложи да се увеличи външния дълг на България, за да се взема заеми, които да покрият разходите на прокуратурата за компенсации.
  —цитат от коментар 22 на bpcorp  Не вярвам да го прогласуват, защото се знае настроените на обществото против Гешев, към това добави и негативизма от африканската чума и фактът, че отиваме на избори през октомври .
  Тези три факта ще ПРИНУДЯТ мутрата да отстрани голия охльов и да потърси друг, по-приемлив кандидат, разбира се " без да се намесва " в третата власт .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 552 Весело

  Игааати методите, на нивото на най-простите и на ниско равнище сътрудници на ДС-то навремето, уличните доносници и провокатори. Които нямат мозък за нещо повече.

  мурзилка
 71. 71 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Весело

  Поредната помия срещу Гешев.
  —цитат от коментар 2 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Ами да. Всяко нещо което този каже е помия и може да се използва срещу него. Достатъчно е медиите само да го цитират. То не бяха "десни екстемисти", пръскачки, цитати от "Под игото"... ;-)

 72. 72 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#61] от "Гадьо":
  Ха ха ха! Какъв забележително остроумен коментар!!
  Възхитена съм!

  Доброто е заразно
 73. 73 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#71] от "trashgirl":

  И е прав. Най-накрая някой да каже истината за "умнокрасавците" и да не им спестява подробности.

 74. 74 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#69] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Мерси, значи Радан е розова панделка ;)

 75. 75 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Г-н Гешев с милиционерска концепция е невъзможно да защитаваш правото . Появата на този човек на небосклона като обвинител ,затвърждава убеждението на огромна част от юридическото съсловие че местото на обвинението не е в правосъдната система . По скоро местото е в изпълнителната власт.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 76. 76 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  прокопу или Рада Дълбоката?
  —цитат от коментар 11 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар  До коментар [#11] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Ама ти бъркат в душичката тези двамат, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 77. 77 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2030 Любопитно

  До коментар [#71] от "trashgirl":

  А нещо от това да е лъжа и да не е изречено?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 78. 78 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#75] от "Чърчил":

  По време на обсъждането на съдебната реформа преди четири години всички дружно врещяха, че трябва да е част от съдебната власт.
  Не помня аргументи, но голям писък беше. От съдии включително.

  Доброто е заразно
 79. 79 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Специализирани прокуратури и съдилища има в много държави. Занимават се с различни теми. При нас - с организирана престъпност и корупция.
  —цитат от коментар 67 на АзКлавдия


  Да, да, те и в Русия така съдят "престъпници" като Ходорковски и Навални.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 80. 80 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 502 Неутрално
 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  [quote#53:"niksan1"]
  —цитат от коментар 67 на АзКлавдия
  Пиленце, пише се "медиИте".Прокуратурата не е "безконтролна", а само постът на главния прокурор. Извън това прокуратурата просто участва в състезателен съдебен процес и последна дума има съдът.Това с концепцията, дето била в разрез със статута, не ти го разбрах, сори. Сравнението с народния съд е нелепо. КПКОНПИ е бухалка сама за Прокопиев. Специализирани прокуратури и съдилища има в много държави. Занимават се с различни теми. При нас - с организирана престъпност и корупция.Дано ти бях от полза, поне с първото изречение. [/quote]

  Благодаря за корекцията в първото изречение, но не бих могъл да те нарека " пиленце ", защото доколкото зная имаш 2 деца, а това значи, че отдавна не си пиленце, а по-скоро майка му .
  И кой казва, че прокуратурата не е безконтролна, а само главният прокурор ? Малко ли е, че безконтролния главен прокурор КОНТРОЛИРА прокуратурата ?
  От теб разбрах, че КПКОНПИ била бухалка само за Прокопиев . Започвам да търся връзка между престъпника Прокопиев и доказаната престъпничка Иванчева, която " светнала като коледна елха " ( по думите на Гешев и конпира ), но НЕ се доказа, че е взела подкуп, а, че само е поискала такъв и получи 20 години присъда . В същото време прокуратурата гонеше престъпниците Прокопиев, Трайков, и екс-военния министър ( " Борисов -2 " ) и много, ама много внимателно заобикаляше студения резерв на един почтен бизнесмен и варненската дупка на друг почтен бизнесмен .
  Пак от теб разбирам, че съдът имал последната дума ?!
  Да, така е по КРБ, но се питам кой съд ? Онзи който става на крака при НАХЪЛТВАНЕТО на премиера без покана и който изпраща SMSи на същия премиер ?!
  Клавке, ако се изправиш на предизборна среща с избиратели на ГЕРБ, нищо чудно да успееш да ги убедиш в горното, но пред мен и други такива като мен, ще ти бъде трудно, а по-скоро, невъзможно .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 502 Неутрално

  [quote#79:"КретенКилър"][/quote]

  Ходорковски много открадна в началото на 90-те.

  Успя да окраде 30% от активите на нефтената промишленост на Русия !

  Мошеник от най-висока класа !
  Крадеше в комбина с клана на Ротшилдите.

 83. 83 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 947 Любопитно

  [quote#6:"nessarox"][/quote]

  Ами предложете го този друг кандидат за главен прокурор бре, лилави патладжани с полирани мозъци, да ви видим! Ще предложите, ама друг път – на 30 февруари, в шестък или на куково лято!

 84. 84 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 947 Любопитно

  Този е нито по-голям нито по-малък негодник от бандита Цацаров, но е доста по тъп и безпардонен от него. Надминава дори психопата убиец Филчев.
  —цитат от коментар 7 на draxter


  Та, викаш, значи @draxter, „психопата убиец Филчев“, така ли? А би ли ни припомнил кой лансира Филчев или внезапно те споходи амнезията? М?

 85. 85 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Идеите на Гешев: ще руши мита за всевластния главен прокурор и ще огласява информация по дела
  ---

  Силно !

  Това е прокурора !

  Щом соросоида квичи - ок е !

 86. 86 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 947 Весело

  "Резултатите са видими за всеки непредубеден и добросъвестен зрител. Вследствие на тях, доверие започва да се формира и в обществото и всичко това е отговорност, която съм длъжен да оправдая"Страхотно доверие..... над 5 хил напълниха площада пред Съдебната Палата и Мин. Съвет срещу гешефтурата
  —цитат от коментар 20 на chevyvolt, Радев - национален предател!


  Да бе, да! Колкото 3 хил. бяха на протеста в Силистра!

 87. 87 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  [quote#79:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 82 на WWW
  Ходорковски много открадна в началото на 90-те.Успя да окраде 30% от активите на нефтената промишленост на Русия !Мошеник от най-висока класа !Крадеше в комбина с клана на Ротшилдите.[/quote]


  Ако Ходорковски е такъв крадец и мошеник, защо международен съд осъди Русия да му заплати 50 милиарда долара ?
  И още един въпрос : Защо Путин освободи от каторгата този толкова крупен крадец и мошеник ?
  Разбирам, че съм извън темата, но съм неприлично любопитен, а ти както виждам си вещ по този казус .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 88 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  А показни арести ще прави ли? Ще оковава ли 40 кг. жени в пранги? Ще си зададе ли най-накрая въпроса как така Иванчева имаше повече избиратели от партии със структури и субсидии? Ще си отвори ли очите, че този феномен беше вот срещу неговата личност? Персонално срещу неговата? И ще престане ли да нарича всички, дето не го траят, привърженици на ДеБъ? Ще, ама кога ще?

  Мърфи е оптимист!
 89. 89 Профил на agent0
  agent0
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#60] от "mop36557620":

  Ако под "инфо в Нет-а" имаш предвид неговите собствени брътвежи, цитирани и разкрасявани наляво-надясно от подобни на теб платени драскачи из форуми и всякакви продънени медии, не си разбрал изобщо молбата ми от предишния ми пост. Искам нещо конкретно като информация, която може да се провери и проследи, а не празни приказки от хора, на които им плащат жълти стотинки за крякане по форумите. И за цел имам именно да получа смислен отговор, а не да се заяждам с човек, който само днес има 100 малоумни коментара.

 90. 90 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#11] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Не главен прокурор, президент имаше честният и почтен собственик на Каолин и пак нищо не направи... То не може само с едни румени бузки, акъл си требе...

 91. 91 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 931 Любопитно

  вече достатъчно компрометиран ,назначен от предшественика си ,без алтернативен ,единствен кандитат , вероятно приемливо за Кремъл и северна Корея но и за демократичният свят към който УЖ принадлежим ?

 92. 92 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 947 Весело

  Защо на Радан Кънев му казват Дълбоката...?!Това от Дълбоко гърло ли идва ?
  —цитат от коментар 62 на mop36557620


  Не, от „Дълбокото селфи“, за което носителят му и до ден днешен не можа да намери кураж да осъди мамин сладък олигрух!

 93. 93 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Браво за Кристиян, беше като за Гулият

 94. 94 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 552 Любопитно

  Ако Ходорковски е такъв крадец и мошеник, защо международен съд осъди Русия да му заплати 50 милиарда долара ?
  —цитат от коментар 87 на niksan1

  За да си ги разделят после тез 50 милиарди, туЙ международните съдиЙ, с х*йдорковски? 50/50% или в друго съотношение.

  мурзилка
 95. 95 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 947 Любопитно

  [quote#64:"КретенКилър"][/quote]

  А, значи и „Борисов и той е същият“ като „безкрайно глупавите хора“, така ли? А би ли ни обяснил на нас, дето и ние сме такива, с думи прости, защо този безкрайно глупав човек управлява повече от 10 години, а такива безкрайно колосални умници и красавци като теб се спулювате под опашката на коня, разгонвате конските мухи и отчаяно пищите като вдовици за… какво беше? М? Малко разяснения?

 96. 96 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#79:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 82 на WWW
  Ходорковски много открадна в началото на 90-те.Успя да окраде 30% от активите на нефтената промишленост на Русия !Мошеник от най-висока класа !Крадеше в комбина с клана на Ротшилдите.[/quote]

  Тоест, да разбираме, че само за Навални признаваш, така ли? Ок, така да е.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 97. 97 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 572 Весело

  Може пък да е за добро ! :D

 98. 98 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 947 Весело

  А показни арести ще прави ли? Ще оковава ли 40 кг. жени в пранги? Ще си зададе ли най-накрая въпроса как така Иванчева имаше повече избиратели от партии със структури и субсидии? Ще си отвори ли очите, че този феномен беше вот срещу неговата личност? Персонално срещу неговата? И ще престане ли да нарича всички, дето не го траят, привърженици на ДеБъ? Ще, ама кога ще?
  —цитат от коментар 88 на султана глаушева


  @султана глаушева, много отдавна някои хора, хем глупави, хем грозни, са отговорили въпроса „как така Иванчева имаше повече избиратели от партии със структури и субсидии“! Иванчева имаше толкова избиратели по простата причина, че тези, дето се скъсват да се дерат до прегракване и си дерат и ризите, и гащите колко са „умни и красиви“, въобще не можаха да стоплят, че на инат не се печели! Ако не бяхте гласували така за Иванчева, сега можехте, освен завалията Раданчо, да имате още един евродепутат! Но не би! С цялата си умнокрасивост не можахте да си направите елементарната сметка, че гласовете ви са недостатъчни, за да изпратите алчната Кума Лиса в Брюксел, а тя беше независим кандидат, вместо да гласувате ан блок за партийната си листа! Ама нека ви е за урок, доколкото изобщо можете да си вземете такъв! Сега Раданчо ще си стане милионерче в европарламента само от заплатки, а вие ще търкате жълтите павета и за разнообразие ще прескачате до градинката зад парламента да попасете прясна тревица! Честито, „султана“, честито, „глаушева“!

 99. 99 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Клетото ченге дори не е разбрало какво означават думите 'върховенство на закона'...

  No Pain No Gain
 100. 100 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#64:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 95 на Santos
  А, значи и „Борисов и той е същият“ като „безкрайно глупавите хора“, така ли? А би ли ни обяснил на нас, дето и ние сме такива, с думи прости, защо този безкрайно глупав човек управлява повече от 10 години, [/quote]

  Еми отговорът се съдържа във въпроса ти.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK