След оставката в антикорупционната комисия Пламен Георгиев става консул във Валенсия (допълнена)

Пламен Георгиев

© Георги Кожухаров

Пламен ГеоргиевСамо за десет дни доскорошният шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е сменил три работни места и вече е консул на България във Валенсия по решение на правителството.


Георгиев подаде оставка от поста председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) в последния работен ден на парламента преди лятната ваканция - 31 юли, след месеци на принудителна отпуска, по време на която течеше проверка по изнесената в медиите информация, че притежава незаконна тераса към апартамента си в София. На 5 август Висшият съдебен съвет прекъсна отпуската си, за да го възстанови в специализираната прокуратура, като това изрично беше направено със задна дата, за да не се прекъсва юридическият му стаж. Четири дни по-късно Министерският съвет е взел решение да го назначи за генерален консул във Валенсия.


Решението, публикувано в системата за правна информация на Министерския съвет, носи дата 9 август (петък), но е взето в закритата част на редовното правителствено заседание на 7 август (в по-ранната версия на текста беше посочено, че решението е взето на 9-ти, когато не е имало заседание на кабинета - бел. ред.). Правителствената пресслужба не е съобщавала официално за него. В публикувания документ се казва, че Пламен Георгиев Димитров е назначен за генерален консул във Валенсия, а пресслужбата на Министерството на външните работи потвърди пред "Дневник", че става дума за бившия председател на КПКОНПИ. Консулската служба във Валенсия действа на територията на испанските автономни области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.


За добра координация с местните служби
За "Дневник" от пресслужбата на Външно министерство обясниха, че предстои откриване на консулство на България в Барселона и тъй като се очаква то да бъде изключително натоварено, за негов ръководител е определен опитният досегашен консул във Валенсия Цветелин Цолов. Георгиев пък ще заеме неговото място в района, обслужващ практически цяла Южна Испания, който според източници от Външно министерство е изключително натоварен заради големият брой живеещи и работещи там българи.


Назначаването на консули не изисква потвърждение от президента, както е при посланиците. Законът за дипломатическата служба позволява по изключение за ръководител на задгранично представителство (посланик, консул, генерален консул) да бъде назначен човек, който не е от състава на дипломатическата служба, ако това е "изявена личност, която се ползва с безспорно добро име и авторитет в Република България".


На въпрос на "Дневник" какви са мотивите за избора на Пламен Георгиев от пресслужбата на Външно министерство отговориха: "Той е работил до момента изключително добре с испанските правоохранителни органи, а работата на генералния консул в този консулски окръг изисква изключително добра координация с местните служби, той владее и испанския език". В официалната биография на Пламен Георгиев, публикувана на сайта на Народното събрание покрай процедурата за избора му за шеф на КПКОНПИ в началото на 2018 г., е посочено, че той владее испански език на ниво А2 за четене, писане и разговор. Законът за дипломатическата служба изисква от дипломатите да владеят два чужди езика, единият от които официален в ООН. Дипломатически източници коментираха за "Дневник", че при назначенията на хора, които не са от кариерата, това изискване не важи.


През спецпрокуратурата до Валенсия


Потърсен от "Дневник" за коментар защо заменя с дипломатически пост работата в спецпрокуратурата, след като неведнъж е коментирал борбата с корупцията като лична кауза, днес Пламен Димитров не отговори на мобилния си телефон.


Не е известно защо Висшият съдебен съвет беше свикан спешно, прекъсвайки отпуската си, да върне Георгиев в спецпрокуратурата, а единственото логично обяснение за момента е да няма прекъсване на юридическия му стаж, докато текат процедурите по изпращането му във Валенсия.


Според юристи, до които "Дневник" се допита, този път Пламен Георгиев ще трябва да напусне прокуратурата, за да заеме новата длъжност. В предишните случаи - когато беше назначен за зам.-министър на правосъдието в първия кабинет "Борисов", и когато пое антикорупционната комисия, той излезе в предвидения от закона отпуск от съдебната власт, през времето на който юридическият му стаж продължаваше да тече. Тази законова възможност му даде и право тази година да поиска да се върне на последната заемана позиция в системата.


Отново в отпуск


Ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Франтишек коментира пред "Дневник", че при него не е постъпвало досега искане за напускане от Георгиев и уточни, че е научил от медиите за консулското назначение. Той добави, че в момента Георгиев е в платен отпуск за седмица, който изтича около 20-ти август.

Георгиев трябва да подаде молба за напускане пред Висшия съдебен съвет (ВСС) и прокурорската колегия да гласува той да бъде освободен от длъжността. Възможно е молбата за напускане вече да е подадена, обясни пред "Дневник" говорителят на прокурорската колегия на ВСС Даниела Машева.


"От тук нататък следва да има процедура през Външното министерство след като ние го освободим от длъжност, те трябва да го назначат фактически със съответния договор – дали трудов, или по закона за държавния служител", обясни процедурата Машева. Тя подчерта, че вече няма как да му се пази прокурорското място.

В момента повечето от членовете на ВСС са в отпуск и съветът ще заседава на 11 септември. Има принципна възможност да бъде свикано извънредно заседание и този въпрос да се гласува, ако има кворум. "Възможно е, но не знам каква е спешността и важността, тъй като има процедура по размяна на книжа между българскто външно министерство и испанските власти", коментира Даниела Машева.


Терасата, заради която се стигна дотук


Пламен Георгиев напусна поста си в антикорупционния орган покрай скандала с незаконните навеси върху терасата си, за която твърдеше, че не е негова, а проверка на данъчната администрация не откри разминаване в доходите му. Преди това той беше сочен за фаворит за поста главен прокурор на мястото на Сотир Цацаров.


Скандалът започна с публикация на организацията "Антикорупционен фонд" , че е пропуснал да декларира 186 кв.м тераса на покрива на своя апартамент на три етажа в кв. "Гео Милев". Шефът на КПКОНПИ отрече и неколкократно поясни, че терасата е обща площ на сградата, макар че достъп до нея има само от неговото жилище, както и че постройките вече са били на покрива, когато той е купил жилището през 2017 г.


Въпреки уверенията, че не е извършил нарушение, премиерът Борисов прати Георгиев в отпуск, който беше удължен впоследствие. Данъчните инспектори в София и прокуратурата започнаха ревизия на имуществото и доходите - негови и на съпругата му, за периода 2013 – 2018 г. В деня, когато подаде оставка, Пламен Георгиев обяви, че проверката на данъчните не е установила нарушения. Официално съобщение от данъчната администрация все още няма.


В началото на лятото община "Слатина" нареди на Пламен Георгиев да събори навесите, под които има сауна и барбекю. Малко след това скандалът взе още една оставка - на директора на общинския "Строителен контрол" в София - арх. Влади Калинов, който спря назначената процедура по събарянето на незаконните постройки. Два дни по-късно на среща с Фандъкова архитектът подаде оставка, тъй като не можа да покаже строителните книжа на въпросната постройка.


На 9 август община "Слатина" излезе с резултати от повторната проверка на терасата, като окончателно обяви, че постройките са незаконни и трябва да бъдат съборени. По информация на общината заповедта за събаряне ще бъде връчена на Георгиев на 19 август. Той трябва да премахне незаконно построеното за своя сметка до първите дни на октомври.

Ключови думи към статията:

Коментари (307)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Е тва вече е наглост!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 2. 2 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Кога стана сиганин, кога му почерня г.за ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 3. 3 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 535 Гневно
 4. 4 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Хак да му е и обица на ухото! Ще строи незаконни тераси и барбекюта. Има власт в тая държава и ето сложила го е на място.

 5. 5 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Даа така се правеше и по времето на ТаТо - когато някой се издънеше го пращаха колкото се може по-далеч - я посланник в Австралия или търговско аташе на Огнена земя. Так хем чиляка изчезваше от полезрението хем нямаше начин да се издъни отново защото тези места бяха курорт!

 6. 6 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 308 Неутрално
 7. 7 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2847 Гневно

  Топло местенце за "нашият човек"Далеко и сигурно....Еб@ти свинщината....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 8. 8 Профил на Ivo Georgiev
  Ivo Georgiev
  Рейтинг: 216 Гневно

  Пасете ли овци, пасете ли? Такива като него вместо при Бай Ставри, ги пращат да събират тен в Испания на наши разноски. Това си е подигравка със стадото вече.

 9. 9 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1090 Весело

  Заслужена почивка?
  —цитат от коментар 6 на Jumbo Jet


  Да , обаче за нас

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 10. 10 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  О-о-о-о, испанците ще се обръщат към него с Ваше превъзходителство! Лицето на България в Испания - кой да е по-подходящият (само да не консултира нашенците за прехвърляне на общи части на сгради, щото ще ги обърка яко). Да им заверява пълномощните, както са си написани, декларациите по ДОПК също да ги заверява - и те са си на отговорност на издателя (нищо, че на някои издатели на неверни декларации по ЗПКОНПИ нищо не им се случва).

  Иначе преквалификацията на "дипломат от кариерата" след "прокурор от кариерата" - много му отива.

 11. 11 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Тоя трябваше в некоя уранова мина да го пратят.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 12. 12 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Гневно

  Това е ГЕРБ - БКП в сини дрехи. ОСТАВКА, Бойко Борисов. Ако не ще има протести до дупка!

 13. 13 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Това е пълна гавра с народа. Отпадат всякакви илюзии, че сме държава, а не просто територия.

 14. 14 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  И без дрогаря Живков по Живковски.

 15. 15 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 138 Неутрално

  ХАХАХАХАХХАХАХХААХАХХААХАААААААААААААААААААААААААААА

  Мийнуайл на същата територия:


  Борисов иска да види в затвора виновниците за пожара на "Струма" и за погрома в столично заведение

  😂😂😂😂😂😂😂😂


  Боце боцеееее,
  вече и децата ви се смеят! В детската градина, Боце!

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 16. 16 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Това да се е[email protected]в@ш с цял народ, не всеки го може, но нашите управници са царе!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 397 Неутрално
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Както биха казали дежурните ГЕРБ-ери: Силно...!

  Ха-ха-ха-ха-а-а-а-а-а-а...! Ха-ха-ха-ха-ха-ха-а-а-а-а-а...!


  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#5] от "telqk":

  Даа така се правеше и по времето на ТаТо - когато някой се издънеше го пращаха колкото се може по-далеч - я посланник в Австралия или търговско аташе на Огнена земя.
  ===============================================================

  Понякога ги пращаха и по-близо, в Софийския централен затвор. Например там пратиха мастития Янчо Таков , сина на члена на Политбюро Пеко Таков Защото беше пренесъл едни кужухчета от Турция, за да ги продава в България.

 22. 22 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  На това му се вика... корупция?

 23. 23 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Весело

  До коментар [#4] от "Пламен Данаилов":

  "Има власт в тая държава и ето сложила го е на място."

  Лиши го от барбекю и сауна. Властта го изпържи на каталунските пясъци.
  Язък за непрекъснатия юридически стаж ... и 20-те брутни заплати при славно пенсиониране като Петьо Еврото.

 24. 24 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Ухааа, гербаристи, къде сте?! Аре кажете какъв професионалист е Пацо и как с натрупания прокурорски опит - по замазване, веднага ще се докаже в дипломацията!

 25. 25 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Е това вече на нищо не прилича...
  Па и във Валенсия, едно от най-хубавите места за живеене в Европа!

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 26. 26 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  !la vida es buena.
  Режийни, дипломатически статут, шофьор, Ваше Превъзходителство.
  Кастиля ла Манча, лозя, плажове, абе.... рай.

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Заслужила калинка... Вие да не мислите, че ще го пратят в Сибир?

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Весело

  Който служи вярно на модела на сараите, получава заслужена награда, нали ?

 30. 30 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#27] от "Matrix":

  Чакат указания.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Тоя си падна на краставичката.

 33. 33 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 559 Неутрално

  А избирателите на море...

 34. 34 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Всички л@йна в ГЕРБ, които сгазят лука се пращат в чужбина. Ебаси държавата!

 35. 35 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Абе, къде е Говнолампи бе, ми КлаВдия селската тьотка от Септемврийските селаМихаилчо- М17- аа него жена му го оправя със страпона, има извинениеДжъмбо самолета къде е ве?
  —цитат от коментар 27 на Matrix


  Защитават Гешев в съседната статия! Така са се възпламенили, че няма накъде повече.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 36. 36 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 138 Неутрално

  [quote#35:"Минас Бахдасарян"][/quote]

  Отивам 🤣

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 37. 37 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Както се казва- На есен с песен!Нали Данче.... 😂😂😂Тия нарочно ли се закопават, или просто имат гомн@ у главата? За един прЕател питам...
  —цитат от коментар 31 на Matrix


  Част от играта
  След Гешев, сега и това назначение, е по- вероятно ББ да се хлъзне като змия и да изкара друг кандидат за прокурор.

  Търпението ни има граници.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 38. 38 Профил на Ivo Georgiev
  Ivo Georgiev
  Рейтинг: 216 Неутрално

  Мдаааа, май отиват нещата на протести..... Не знам, не знам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 138 Неутрално

  [quote#37:"nessarox"][/quote]

  Уикенда площад атрябва да е почернял!

  Това е гавра със нормалните мислещи хора!
  Това е БЕЗОБРАЗИЕ!

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 41. 41 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Стара българска традиция е сгафилите висши чиновници, разполагащи с чувствителна информация, да бъдат назначавани на синекурни длъжности далече от държавата, вместо да бъдат съдени (и евентуално да натопят началниците си)...

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 43. 43 Профил на zocho1
  zocho1
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Тези си правят гаргара с нас.Какви качества и умения притежава въпросният дебил да външно министерство да го изпраща където и да е на дипломатическа служба?
  —цитат от коментар 19 на Минас Бахдасарян


  Ами сигурно владее перфектно испански и английски

 44. 44 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 138 Неутрално

  Мдаааа, май отиват нещата на протести..... Не знам, не знам.
  —цитат от коментар 38 на Ivo Georgiev


  ДАНО си прав!

  В смисъл, да излезем поне тройно на "ония стотина човека" от миналата седмица,като за начало !
  И после БЕЛИЯТ АВТОБУС 2

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 45. 45 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Нормално. Наше момче, гербераст. От най-нашите - некадърен, та дрънка. Може и 1 книга да не е чел. Ами, гласувайте, роби, гласувайте за боко.

 46. 46 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Мдаааа, май отиват нещата на протести..... Не знам, не знам.
  —цитат от коментар 38 на Ivo Georgiev


  Уффф..от такива мъжленца като тебе ми се повръща. Щял да протестира! Първо, че с протести нищо не се постига, второ ти и политическите ти приятели сте два файтона хора. Добре, че има форуми да ви се дига самочувствието.

 47. 47 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 737 Любопитно

  Гербоухите тролетарии къде са? Флашките ли закъсняват?

  Мома, връщай 12 и 12А!
 48. 48 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Сега ще си направи къща с тераса във Валенсия. И ще стане комшия на Бойковата в Барцелона.

 49. 49 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Ние своите не ги предаваме. Като сме обещали, че няма да ги пипаме, не ги пипаме. Мъжката дума за нас е закон (закона). Точка.

 50. 50 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 673 Гневно

  гаргара с матряла!!!

  Боко, Боко, нищо старо не си забравил, пак ще даващ оставка и ще вдигаш кръвно !!!!

 51. 51 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Е тва вече е наглост!
  —цитат от коментар 1 на Noise


  Що да е наглост? А ако има такова усещане в теб, значи наглост в отговор на наглост.
  Аз го наричам "страничен пас". Спасяват си един добър, безкрайно омаскарен кадър. И със заплахи за живота му. И аз бих постъпила така. Мъдро решение.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 52. 52 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Весело

  До коментар [#28] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Е, един главен (главоч) го пратиха в Астана. Забави се да връчи акредитивните си писма, що не знаеш кой полет да хване - за Алма Ата, Астана или просто някъде в Казахстан.

 53. 53 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  А защо не на Борсата на труда?!?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 54. 54 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 796 Весело

  Местят терасата във ВаленЦия

  No Pain No Gain
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Ivo Georgiev
  Ivo Georgiev
  Рейтинг: 216 Неутрално

  До коментар [#46] от "von_seeckt":

  Аз не съм "мъжленце" както казваш ти, който нямам представа изобщо кой си, ами реализиран и пълноценен мъж, гражданин и данъкоплатец. И второ, не знам за кой файтон говориш. Аз нямам политически приятели.
  П.С. Файтони има у Виена, там където съм аз няма.

 57. 57 Профил на propeller
  propeller
  Рейтинг: 216 Неутрално

  По-интересният въпрос е - защо го правят, нарочно ли се закопават както пита колегата горе? Някак зорлем се осират баш като замириса на кметове.

  Най-вероятно ше има подаръци за опозицията като с леля Цецка. Да дойдат по-лошите, после л@йната удрят вентилатора, и Тиквата яхва протестите да ни спасява. Ъгейн.

  Матриале!?!?!? пак ли?

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Весело

  До коментар [#51] от "tolkoli":

  "И със заплахи за живота му."

  "Живото-заплашените" Баце ги спасява в ареста, на сигурно място. Който откаже "сигурното място", го гърми с гранатомед. Тъй де, да види какво значи заплаха за живота, а не да блее оплаквачески като Пеевски.

 60. 60 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#46] от "von_seeckt":Аз не съм "мъжленце" както казваш ти, който нямам представа изобщо кой си, ами реализиран и пълноценен мъж, гражданин и данъкоплатец. И второ, не знам за кой файтон говориш. Аз нямам политически приятели. П.С. Файтони има у Виена, там където съм аз няма.
  —цитат от коментар 56 на Ivo Georgiev


  Хубаво, не били файтони, най били каруци. Туй да е проблемът! Та я кажи, с кого ще протестираш.

 61. 61 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Защо консул, а не шеф на ДАНС? Или това е от номенклатурата на БСП?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 62. 62 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 265 Весело

  Веднага ще вдигне една незаконна терасата на сградата на консулството и ще ипотекира в полза на испанска банка :):):)

  Браво на Бойко, браво на Захариева, браво на Външно! Изключително ценен кадър, само се чудя защо не го бяха направили консул още преди години, та трябваше да го тормозят да оневинява толкоз хорица като шеф на КПКОНПИ, толкова дипломатичност и такт има в него, излъчване, интеУект, мале-леле ... :);):)

 63. 63 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Гневно

  Хора, ако не излезем да протестираме, сами сме си виновни. След 3 дни И това ще отшуми и ГЕРБ ще назназчи поредната калинка някъде. Защото им позволяваме!

 64. 64 Профил на Павел Николов
  Павел Николов
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Знае ли господин консулът Испански?

  pavelni
 65. 65 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1278 Любопитно

  а другия ,заместника му къде ще иде ???

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 66. 66 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Хора, ако не излезем да протестираме, сами сме си виновни. След 3 дни И това ще отшуми и ГЕРБ ще назназчи поредната калинка някъде. Защото им позволяваме!
  —цитат от коментар 63 на arcanum


  Абе ще излезеш ти. Тук ти е на теб работното място.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на lio30501754
  lio30501754
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Според мен - провокация...

 70. 70 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев става консул в Солун"

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/02/2602380_bivshiiat_shef_na_dans_vladimir_pisanchev_stava_konsul/

  Вместо да отговаря за КТБ,той консул.Какво великодушие от страна на правителството.Дано все пак не е вярно защото е отвратително.
  —цитат от коментар 2 на chicago514


  Рейтинг на поста -2/+129

  ...

 71. 71 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#51] от "tolkoli":

  Аре малко срам, поне..Не за друго, ами щото и гьонсуратлъка требе има некви граници! Апропо, дали ще командироват и охраната му от НСО с него?!Щото иначе да не отиде зян, тва национално съкровище?

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 72. 72 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Ха, ха...безпомощен рев на умнокрасавци. Тиквата си прави, каквото си поиска, ристювчетата лапат мухите и ревЪт. Кеф!

 73. 73 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1484 Весело

  Ха ха ха! Удар под кръста за биволарите.

 74. 74 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Любопитно

  Някой още да спори, че герберастията върна на бай-тошовите порядки?

 75. 75 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Пацо нали се движеше с охрана от НСО, сега като става консул, държавата ще е на далавера, ще спести от охраната.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 76. 76 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 265 Весело

  Спасяват си един добър, безкрайно омаскарен кадър. И със заплахи за живота му.
  —цитат от коментар 51 на tolkoli


  Първо - добър кадър какво значи? Послушен, глупав, некадърен, неспособен, нагъл и безочлив?!?! Ако да, добър кадър е :)
  Второ - омаскарен? Това означава, че не е имало причина да бъде омаскаряван ли? Че не може да докаже средствата, с които е купил апартамента, че го е купил на по-ниска цена от реалната, за да спести данъци на държавата, че не го е декларирал в данъчната си декларация, че НЕПРАВОМЕРНО го е ипотекирал в полза на банкова институция, за вземане на кредит, че НЕПРАВОМЕРНО поиска актуализиране на данъчната оценка на имота си СЪС ЗАДНА ДАТА, че "изпра" сума ти народ с неадекватни и кухи становища, че скри преписката срещу Цецо Цветанов за разликата в доходите и приходите му? Това е само малко омаскарен човек, реално отдавна трябваше да е в затвора!
  Трето - заплахи за живота му е имало точно толкова, колкото и срещу ПееФски и срещу Бащицата, демек нула ... :):):)
  Четвърто - да защитаваш подобно назначение означава само едно - притежаваш същите качества, като посочените в точка 1! И гусин Гешев ги притежава и затова и него обожаваш, разбирам те ... :):):) Но това говори само за изключително ниското ниво на интелигентност на подкрепящия ги тези индивиди ... :):):)

 77. 77 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#51] от "tolkoli":Аре малко срам, поне..Не за друго, ами щото и гьонсуратлъка требе има некви граници! Апропо, дали ще командироват и охраната му от НСО с него?!Щото иначе да не отиде зян, тва национално съкровище?
  —цитат от коментар 71 на Noise


  Това е декокрацията. Има ли легални методи да осуетят маймунджалъците на Тиквоча? Няма! Тогава умнокрасавците нека реват.

 78. 78 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Е ся някой гербер да почне да ми възразява, че ГЕРБ не е едно и също като БКП. Партията кърмилница винаги ще намери някое уютно, топло местенце за свидната си номенклатурна рожба. Каквито и безобразия да е насътворила и в каквито и скандали и гафове да се е замесила.

 79. 79 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Как какви качества има? За да се издигнеш в Боковистан трябва да си нагъл, крадлив, напълно аморален, некадърен, много да лъжеш и най-важното е да слушаш и пазиш Вожда и Партията.

 80. 80 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Хаха, пращат го 'на топло'.

  S
 81. 81 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 602 Весело

  Хахах. Евала, ще може да ходи на гости на Баце в Барселона.

 82. 82 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Накрая ги компенсират за вярната им служба с дипломатически постове. Мястото на всеки бивш политик е в някое посолство по света, независимо какви золумища е направил и независимо от нищоправенето му през мандата му,

 83. 83 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Не знам доколко е вярна информацията, а както се вижда и самите Дневник не са много наясно. Въпреки това, от позицията си на гражданин на тая държава, съм крайно против подобни кадри с цялата специфика и особености на професията им, да бъдат оставяни извън полезрението на държавната машина. Имам пред вид, че този, както и Сертов и други тям подобни, са изградени изцяло с държавни средства - образование, после кариера в правоохранителни органи, та чак до този най-висок пост. След това, работят като шефове на ДАНС, разполагат и жонглират с най-сериозните тайни на държавата, влизат във взаимоотношения с всички партньорски служби, извършват тайни операции и какво ли още не в тази сфера. Накрая какво? Като го свалят от поста му, да го подарим на някоя частна фирма, чуждо разбирай руско или подобно разузнаване или на престъпна групировка, като "консултант по сигурността"?
  Давам си сметка, че той/те така или иначе могат и на държавна служба пак да работят против България или за собствените си интереси, най-вече материалните. Но все пак, когато бъде запазен на такава, макар и синекурна длъжност, той остава под надзора и контрола на държавният апарат. Не може да се създават висши кадри с парите ни, а после да ги подаряваме заедно с цялата им известна информация на враговете или на мафията.
  —цитат от коментар 16 на Чичи (Ice Man's fan)


  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/02/2602380_bivshiiat_shef_na_dans_vladimir_pisanchev_stava_konsul/

 84. 84 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Е ся някой гербер да почне да ми възразява, че ГЕРБ не е едно и също като БКП. Партията кърмилница винаги ще намери някое уютно, топло местенце за свидната си номенклатурна рожба. Каквито и безобразия да е насътворила и в каквито и скандали и гафове да се е замесила.
  —цитат от коментар 78 на petyo9


  Дори и така да е, не ти остава нищо друго, освен да ревеш по форумите като настъпено пале.

 85. 85 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Това е незаконно нарушение. Пламен Георгиев изобщо не се ползва с добро име в Република България, дори напротив, името му е синоним на наглост и подигравка със закона. Той публично ИЗЛЪГА като каза, че терасата му била "общи части". Това ли е да се ползваш с добро име? Да лъжеш пред микрофон и камера?

 86. 86 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  [quote#51:"tolkoli"]
  —цитат от коментар 55 на Matrix
  а ма, кадъно проста,не те ли е срам бе, говедо герберско?Я си бърши австрийски задници и толкова....Говеда нагли нещасни човечета!И ВАШИЯТ РЕД ЩЕ ДОЙДЕ, БОКЛУЦИ![/quote]

  На вниманието на модератора. Независимо от редакционната ви политика, смятам за недопустимо да се използват подобни изрази към когото и да е било.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 87. 87 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  Не се радвайте. Последната им грижа е "да се съобразят с исканията на протестиращите". Кой знае кой ръб го гласят за наследник.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 88. 88 Профил на sturmgewehr
  sturmgewehr
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Елементарни и наивни коментари.Не разбирам защо се учудвате,че е назначен за консул.Какво очаквате да стане?Тираджия?Общак по строежите?Овчар?Сякаш не знаете как е в България.Дори утре властта изцяло да се смени,човекът пак ще си намери местенце в някоя от безбройните агенции,комитети,министерства,фондации,институти и т.н.,с които е пълна София.И това важи за издънилите се от всички политически сили.Хайде малко по-сериозно.

 89. 89 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Това е незаконно нарушение. Пламен Георгиев изобщо не се ползва с добро име в Република България, дори напротив, името му е синоним на наглост и подигравка със закона. Той публично ИЗЛЪГА като каза, че терасата му била "общи части". Това ли е да се ползваш с добро име? Да лъжеш пред микрофон и камера?
  —цитат от коментар 85 на lechevalier


  Ха, ха..специалисте, ами като решението е незаконно, оспори го пред съда бе.

 90. 90 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2373 Весело

  И сега кой ще се разполага на терасата с каручката?

 91. 91 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Аз лично съм донякъде доволен.
  Както искаше да става прокурор, можеше да върши още по-големи поразии в България и да изпълнява политически поръчки.
  В Испания ще е в 9-та глуха, но пък ще живее приятно.
  Учудващо не е в Барселона. Там има имот за наглеждане.

 92. 92 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Твърде близо е и от Валенсия може да продължава да вреди, не може ли в Папуа-Нова Гвинея, или на остров Пасха да е консул?

  мурзилка
 93. 93 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1090 Весело

  [quote#60:"von_seeckt"][/quote]

  С 5 те % , нощните Ви кошмари

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 94. 94 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#51] от "tolkoli":Аре малко срам, поне..Не за друго, ами щото и гьонсуратлъка требе има некви граници! Апропо, дали ще командироват и охраната му от НСО с него?!Щото иначе да не отиде зян, тва национално съкровище?
  —цитат от коментар 71 на Noise


  Няма да е зле да командироват и охраната му. Само като ви чета коментарите се убеждавам в това.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 95. 95 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Тоя трябваше в некоя уранова мина да го пратят.
  —цитат от коментар 11 на Свинчуга


  Недей така, че урана ще пострада от терасомен и ще спре да се дели

  мурзилка
 96. 96 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#77] от "von_seeckt":

  Мани "умнокрасивите", Баце и прочие.. Говорим за елементарна хигиена, в случая..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 97. 97 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  [quote#60:"von_seeckt"]
  —цитат от коментар 93 на nessarox
  С 5 те % , нощните Ви кошмари[/quote]

  Да, да...чеп за зеле не става от вас. Единственото, дето го можете е да ревете като заклани по форумите. Жалка история!

 98. 98 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Стана ясно защо си подаде оставката толкова бързо. Валенсия е била спазарена. Няма как наглец ей така да си подаде оставката.

 99. 99 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#77] от "von_seeckt":Мани "умнокрасивите", Баце и прочие.. Говорим за елементарна хигиена, в случая..
  —цитат от коментар 96 на Noise


  Виж сега, когато славославяш някаква система, трябва да си готов да приемеш и недостатъците и. Пак питам, има ли легален начин за осуетяването назначаването на консула?

 100. 100 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#94] от "tolkoli":

  Няма да е зле , да командироват и тези, които го назначиха, мен ако питаш. За дълго...На уютно и приветливо място, като Централният Софийски.Как е казал поета, може пък да станат ора!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK