Депутатският лобизъм не пожали и животните от варненския делфинариум

Един от морските лъвове, за които се отнася законовата попразвака, внесена от трима депутати на ГЕРБТрима народни представители от ГЕРБ - Нели Петрова, Красимир Вълев и Лъчезар Иванов, са внесли между двете четения на Закона за ветеринарномедицинската дейност поправка в полза на единствения у нас делфинариум, собственост на "Феста холдинг". Това каза в интервю за БНР Явор Гечев от сдружението за защита на животните "Четири лапи".


Справка в сайта на Народното събрание показва, че текстът, внесен от депутатите, изключва морските лъвове от списъка на животните, за които е забранено да бъдат използвани за представления в делфинариуми. В същото време единствената двойка морски лъвове у нас се отглежда в атракциона на дружеството "Феста делфинариум" във Варна.


Въпреки ограниченията,
регламентирани в сега действащия Закон за защита на животните, те вече години наред се използват за развлечение на туристите срещу заплащане.


"Въпросът защо делфинариумът във Варна е купил тюлените, при положение че тяхното използване за атракции в България е забранено, вероятно има лесен отговор, каза Явор Гечев. Ще си внесем животните, а след това ще си оправим закона, защото той ни е най-малкият проблем.


Просто


някой си купува депутати много лесно".


Според Гечев, опит за прокарване на поправката, предложена от депутатите Петрова, Вълев и Иванов е бил направен още през миналата година с изменение на Закона за защита на животните. Тогава обаче тя не е била приета. Сегашният опит е втори като този път се използват преходните и заключителни разпоредби на Закона за ветеринарномедицинската дейност, където промените биха минали незабелязано. (Вижте текста на предложението в прикачения файл)Двойката морски лъвове, които след приемането на поправката в закона ще могат не само да "целуват" туристи, както до сега, но и да участват в спектакли, изгуби новороденото си през 2017 г. Причината беше немарливост от страна на персонала във варненския делфинариум. Тюленчето се удави в неремонтирна помпена шахта при първия опит на майката да го научи да плува, а дружеството - собственик на атракциона, скри смъртта му.


Депутатите от ГЕРБ, внесли поправката в Закона за ветеринарномедицинската дейност. От ляво на дясно: Нели Петрова, Красимир Вълев и Лъчезар Иванов

© Дневник

Депутатите от ГЕРБ, внесли поправката в Закона за ветеринарномедицинската дейност. От ляво на дясно: Нели Петрова, Красимир Вълев и Лъчезар Иванов


Кои са депутатите, внесли лобистката поправка в Закона за ветеринарномедицинската дейност?


Първият от тримата е Лъчезар Иванов.


Неговата парламентарна кариера е съпътствана от множество скандали, като най-шумният от тях избухна, когато Иванов опита да спре телевизионен репортаж за близък до него митничар.
Нели Петрова е депутат от Варна. През миналата година в статистиката на Би Ти Ви тя попадна сред


народните представители, които не са казали нито дума


от парламентарната трибуна.


Варненец е и Владимир Вълев. Той е трикратен европейски и световен шампион по кикбокс за професионалисти. Повод за


единствената поява на Вълев в медиите


като депутат стана благотворителния търг, в който той се раздели с най-ценния си трофей - златният медал от Световния шампионат за професионалисти по кикбокс през 2016 г.
В началото на лятото през м.г. разследване на "Дневник" показа, че от "Феста холдинг" са скрили и


смъртта на четири новородени делфина след 2014 г.


Спектакъл във варненския Делфинариум

Спектакъл във варненския Делфинариум


В последният подобен случай - миналия петък, делфинче умря по време на представление, в което бе принудено да участва заедно с майка си.


Така смъртните случаи на животни във варненския Делфинариум станаха 6, а оцелял за сега е само един делфин, който се появи на бял свят през есента на м.г.


На 9 август от делфинариума във Варна отново направиха опит да скрият смъртта и на последния новороден делфин. След преждевременно прекратеното представление, по време на което това се случи, всички посетители на кафето, от което се е виждало мъртвото делфинче, са били помолени да го напуснат. Но във фейсбук страницата на атракциона се появи


странно съобщение.


Според неговото съдържание следващите две представления бяха отложени заради "довършителни работи по профилактиката на системи".


В същото време пред Би Ти Ви биологът на делфинариума обясни, че смъртта на новороденото китоподобно е настъпила заради


"проблеми в мозъка".


"Има и един сериозен проблем, който ние, хората, трудно осъзнаваме – делфините имат изключително остър слух, а за ориентиране и общуване използват ехолокация чрез своя биосонар, каза за "Дневник" Явор Гечев от "Четири лапи". Затварянето на едно толкова чувствително същество в тясно пространство с висока акустика както под водата, така и над повърхността, е
все едно човек да трябва да прекара целия си живот


между платната на натоварена магистрала


или в шумна дискотека".


Според морските биолози смъртта на новородени делфини много често настъпва в следствие на силен шум и резонанс в празнините на черепната им кутия, които са запълнени с въздух.


Звукът разкъсва деликатните мембрани


и тъкани около мозъка и ушите на делфините.


Спектакъл във варненския Делфинариум

Спектакъл във варненския Делфинариум


Точно това вероятно се е случило и с делфинчето, което умря в атракциона на "Феста делфинариум" миналия петък, така и с всички преди него. Те са започвали живота си в пика на туристическия сезон, когато представленията там са три, а често и четири на ден.


До пълно изтощение


в тях участват всички делфини, в това число и новородените, които не могат да бъдат отделени от майките си. Но непрекъснатите аплаузи и овации на публиката явно са се оказали непоносимо натоварване за тях.


След предстоящото приемане на поправките в Закона за ветеринарномедицинската дейност в подобни спектакли ще могат да участват вече и двата морски лъва на делфинариума във Варна.
"Предложението няма мотиви, обясни в предаването "Преди всички" на Националното радио Явор Гечев. Тази практика предполага, че се избягват становища на ресорни министерства,


избягва се обществено обсъждане


и дори нуждата от внасяне на мотиви. В нормалните държави тези депутати (Нели Петрова, Красимир Вълев и Лъчезар Иванов) директно си подават оставките и приключват с политиката", каза още той.


Гечев обясни също, че от 2014 година в Холандия представленията с диви животни, чиито видове спадат към дивата природа, са забранени. "Там са стигнали до извода, че животните страдат и има много висока смъртност, особено в делфинариумите", обясни Гечев.

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 765 Весело

  Моля, моля...

  Загалвието да се чете:

  Депутатския дебилизъм не пожали и животните от варненския Делфинариум

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4242 Неутрално

  Буквално са измъчвани и експлоатирани животните, в това безкрайно тясно, мръсно, не ремонтирано десетки години място, наречено "делфинариум", не отговарящо на никакви изисквания. Ако имаше действителна, сериозна проверка от държавни институции, същият точно след няколко час щеше да бъде затворен.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Каква била причината?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 4. 4 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Буквално са измъчвани и експлоатирани животните, в това безкрайно тясно, мръсно, не ремонтирано десетки години място, наречено "делфинариум", не отговарящо на никакви изисквания. Ако имаше действителна, сериозна проверка от държавни институции, същият точно след няколко час щеше да бъде затворен.
  —цитат от коментар 2 на hamiltonf


  Това звучи по-разумно.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5647 Неутрално

  "Ще си внесем животните, а след това ще си оправим закона защото той ни е най-малкият проблем."

  Така се коват законите у нас

 6. 6 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Всички душегубки от тип зоопарк цирк делфинариум и т.н. Трябва да се бойкотират и естествено да отмрат. Одобрявам цирка само в частта с акробатите тоест човешките артисти.

 7. 7 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Всички душегубки от тип зоопарк цирк делфинариум и т.н. Трябва да се бойкотират и естествено да отмрат. Одобрявам цирка само в частта с акробатите тоест човешките артисти.

 8. 8 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Тез 3-те боклука на снимката направо са готови със снимки за затвора.

 9. 9 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  Да пуснат тия три примата, вместо тюлени, много по-забавно ще е!

 10. 10 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Не само в Холандия, и в много други страни почнаха да забраняват представленията с животни във водните паркове и възпитават децата че това е нехуманно.

 11. 11 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 455 Неутрално

  ДА ВИДИМ ГЕРБЕРАСТИТЕ във форума на Дневник как ще защитят тази мръсотия. Ще измислят нещо, сигурен съм, или ще им пуснат опорки. Егаси мръсниците, всичко герберастко са готово да защитават.

 12. 12 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 702 Весело
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  На 9-ти август представленията са спрени, защото делфините усетили смъртта на малкото делфинче и отказали да играят.

 15. 15 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 762 Разстроено

  От Лъчо Мозъка /личен лекар на бате Лойко/,

  какво да очакваме?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 16. 16 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Гневно

  Ужас!
  Лобизъм, корупция, тормоз над животни...
  Ето ТОВА е ГЕРБ!

 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  Не беше ли Петя Славова собственик на делфинариума?

 18. 18 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 287 Весело

  "... в следствие на резонанс в празнините на черепната им кутия, които са запълнени с въздух."

  "... Владимир Вълев е трикратен европейски и световен шампион по кикбокс за професионалисти."

  Тези двата цитата, ако се слеят ве дно изречение, то ще бъде обяснението за някои особености в менталните девиации на некои от депутатите.

 19. 19 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Включихме и делфинариума в предизборната пропаганда, значи..Да се готвят зоопарка и аквариума!
  —цитат от коментар 13 на karabastun


  Лошо ли ще е? ТОВА СА СУПЕР МИЗЕРНИ ДУПКИ, които увреждат психиката на децата, а не ги доближават до природата.

 20. 20 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 700 Неутрално

  На 9-ти август представленията са спрени, защото делфините усетили смъртта на малкото делфинче и отказали да играят.
  —цитат от коментар 14 на Fiji


  Хората трябва просто да бойкотират този делфинариум

  Политиците така или иначе не ги е грижа, важното е ,че делфинариума е на наш човек.

  Изверги

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 21. 21 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Хората трябва просто да бойкотират този делфинариум
  —цитат от коментар 20 на nessarox


  Предполагам,че повечето посетители за чужденци, нямащи представа за цялата българска мизерност.

 22. 22 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 237 Гневно

  Това е отвъд вбесяващо.

 23. 23 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Тримата престъпници от опг гроб с лобистките поправки. Няма ли възмездие за тия и направо от банката в кауша. Ей тъй, щото са изроди, на снимките си им личи, дори и от Луната да ги гледаш и явно не представляват избирателите си, а само ограничен кръг бизнес интереси.

  мурзилка
 24. 24 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 237 Гневно

  Забравих да допиша, преди много години с мой приятел отидехме точно във Варненския делфинариум. В процеса на шоуто толкова се депресирахме от това, което видяхме, че си скапахме останалта част от деня и цялата вечер след това. Нямахме желание за абсолютно нищо. Цялата "атракция" беше точно експлоатация на робски труд.

  Случаи като този оттогава ме изкарват ИЗВЪН НЕРВИ.

  Подчовеци, незаслужаващи въздуха, който дишат.

 25. 25 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#13] от "karabastun":

  Те са на опашката, karabastun. Преди тях са терариумът и природонаучният музей ;) Вие нямате ли някоя позитивна читателска новина за тях преди изборите?

 26. 26 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  До коментар [#13] от "karabastun":

  Е,лява прогресистка медия.Ясно е,че не е за изпускане.

 27. 27 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6585 Весело

  До коментар [#25] от "Спас Спасов":

  Имам позитивна новина от Шишковата градинка :)
  Снощи Радан се навърташе около нея ...
  Може пък и да приключат с ремонта...:)

  [email protected]
 28. 28 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Не беше ли Петя Славова собственик на делфинариума?
  —цитат от коментар 17 на Fiji


  Точно Петя Славова, софийската мутреса която ще строи небостъргач на пъпа на Варна. На Тиквата приятелка, върла русофилка

 29. 29 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Голям праз. Омръзна ми еко щуротии. Заради подобни идиотии нямаме нормални циркове вече. Тъй че ме боли фара дали е лобистка или. Мене лично много повече ме дразни ценоразписа на въпросният делфинариум.

 30. 30 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Като чета такива работи и ме избива на натюрекстермизъм.
  Няма ли кой в тъмна доба да разбие туй прокълнато място и да освободи нещастните животинки?
  Апропо, в Индия делфините са със статут на разумни личности.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 31. 31 Профил на waldemaar1
  waldemaar1
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#29] от "ozd05563707":

  Голям праз, омръзнана ми от хуманност, аре в газовата камера.

 32. 32 Профил на chlamydia
  chlamydia
  Рейтинг: 351 Неутрално
 33. 33 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#11] от "Дундурук":

  герберастите от форума тук няма да коментират ,както и Пацо терасуата , в момента плючят кандидата на ДБ за кмет на София.

 34. 34 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2938 Весело

  До коментар [#15] от "arnautsky":

  лъчо мозъка е гинеколог . бай Х да не е травестит?

 35. 35 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  За съжаление има доста безмозъчни хора, които посещават тези "спектакли". Ако няма посетители, няма да имат стимул и да мъчат животните. И това се случва в държава претендираща да е европейска...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 36. 36 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2938 Весело

  До коментар [#26] от "yanne":

  Нещо за тримата дебили няма ли да кажеш ?

 37. 37 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Включихме и делфинариума в предизборната пропаганда, значи..Да се готвят зоопарка и аквариума!
  —цитат от коментар 13 на karabastun


  Сега остава някой депутат да ти прегази децата на пешеходна пътека, и да те слушам как ревеш и да ти викам стига предизборни хленчове. Нещастник!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Владислав Димитров
  Владислав Димитров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да връщат мечките на циганите и хората с недъзи в цирка и да я закриваме държавата.

 40. 40 Профил на Hydroxy
  Hydroxy
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Всякакви атракциони с животни трябва да бъдат закрити, в това число зоопаркове, циркове, делфинариуми и т.н. Тоя лобизъм наистина е пълен дебилизъм, а присъствието на Лъчо "Мозъка" не е случайно, този отдавна трябваше да си е заминал покрай всички останали калинки на ГЕРБ.

 41. 41 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  Аз в началото помислих, че са публикували още снимки на издирваните от МВР.

 42. 42 Профил на carpe_diem_
  carpe_diem_
  Рейтинг: 477 Гневно

  Никога не ходя на такива представления - нито в България, нито в чужбина.

  Виж, на няколко часова разходка с корабче сред делфините в морето или океана си е друго - те много ни се кефят там. Ама горките, ако знаят какво се случва на техните събратя по подобни затвори/концлагери, сигурно няма и те да са много щастливи...

 43. 43 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Дивите животни трябва да живеят в дивата природата. Който иска да се радва отблизо на животните, да си отглежда домашни любимци.

 44. 44 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Просто
  някой си купува депутати много лесно".

  Ами апартамент за изгоден закон, не е много скъпо.
  В нормалните държави тези депутати (Нели Петрова, Красимир Вълев и Лъчезар Иванов) директно си подават оставките и приключват с политиката", каза още той.

  Не само с политиката, Със свободния живот също приключват за определено време. При нашите реалии по-вероятно е да станат консули.

 45. 45 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 863 Неутрално

  [quote#37:"gmranger"][/quote]

  не знам дали знаеш отворко , но дъщерята на "лошия" депутат Нели Петрова бе блъсната на пешеходна пътека и загина... така че си мери приказките човече , не е хубаво. А това че дневник и гравитиращите политици започнаха предизборната си пропаганда ,а вие ги аплодирате показва само вашето интелектуално ниво ...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5521 Неутрално

  Защото Лъчо Мозъка е опериран от мислене, но е петимен да получава пачките си...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Феста беше на Митко Събев - човек, който още като ученик е бил доносник на ДС. И после се включи и сервитьорката на Любен Гоцев. С две думи - гнусни свине.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 48. 48 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  В цял свят се води тая полемика, като цяло обаче засега не се бърза със затварянето на зоопарковете.

  Та да не се правим на по свети от папата.

 49. 49 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1033 Гневно

  Лъчо мозъка?
  —цитат от коментар 12 на antikvarno


  Да проблема е МОЗЪКА... но на герберистите.Явно им идва в повече толкова време на високо.Липсата на ориентир и морал направо им е разяла човешкото лице а за мозък още като се прикачваш към Б.Б . е ясно ,че в черепната кухина всичко е тор .За жалост, милост и прочее няма място, в черепните им кухини кънти само звука на монети.
  Г в абривиатуарта идвало от Гадове.

 50. 50 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Това е реалността.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7900 Неутрално

  "някой си купува депутати много лесно"
  Никой не ни е бил по главата , да ги избираме. Прости и корумпирани, това е болшинството в НС.

 52. 52 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 455 Неутрално

  [quote#37:"gmranger"]
  —цитат от коментар 45 на too_many
  не знам дали знаеш отворко , но дъщерята на "лошия" депутат Нели Петрова бе блъсната на пешеходна пътека и загина... [/quote]

  Ми добре, явно жената е влязва в политиката, за да промени нещата и да говори по темата. Защо обаче тогава този "добър" депутат "попадна сред народните представители, които не са казали нито дума от парламентарната трибуна"?

 53. 53 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1667 Весело

  Ами ….най-вероятно поради липсата на свинско да са мернали тюленското….

 54. 54 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Тези 3-мата са по-малко интелигентни от животните затворени в т.нар. "делфинариум".

  Само съжалявам, че послушах жена ми и отидох на представление там миналата седмица.

 55. 55 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1892 Весело

  ...Апропо, в Индия делфините са със статут на разумни личности.
  —цитат от коментар 30 на rapidfire


  Сакън, ако и тук ги признаят, ще ги обложат с данъци и ще им плащат МРЗ (минималната рибна заработка)...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 56. 56 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 511 Неутрално

  този първия вляво от снимката с тримата герберасти, заедно със средния, много ме кефят, лъхат на интелект, та чак вони, а за лъчо мозъка достатъчно е писано и е хващан в какви ли не излагащи го ситуации...

 57. 57 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Ей ги, и тук се разделиха на два лагера! Няма значение за какво иде реч - делфини ли, вампири ли, все тая! Бой по врага! И кой ти гледа какво пише, важното е ти да си напишеш твоето, че ония там са @#№€&*%! А децата от пета детска има да им се чудят на акъла!

  Мърфи е оптимист!
 58. 58 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Похвално е, че „Дневник” публикува снимките на комуноидните гербаджийски калинки, напазарувани от другарката Славова, позволяващи и да тормози тези красиви животни. Не съм наминавал от доста години към т.нар. Делфинариум, но съдейки по някои от коментарите по горе, явно и тук способните назначени за бизнесмени другаре и другарки са успели да оакат всичко. Цялата червена измет, поставена в пазарни конкурентни условия би фалирала до месец максимум - те толкова си знаят и могат - обусловено е семката им голташка и ратайска.
  Иначе тия тримата полупримати са готови да чиракуват при бай Ставри.

 59. 59 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3472 Неутрално

  До коментар [#34] от "hodounski":

  "лъчо мозъка е гинеколог ."

  Оказва се, че от 4 години този Лъчо е доцент в Мед. факултет на СУ. Пак добре, че се е ориентирал към общественото здраве, дори той осъзнава, че може да повреди студентите сериозно. За представянето на чужди статии от Иванов като негови публикации да не напомням. Нечистоплътни, некомпетентни, недостойни личности.
  Оруел има мисъл, че народ, който избира корумпирани и самозванци, не е жертва; той е съучастник. Тъжна мисъл, все едно изречена за нас.

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 60. 60 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Делфинът умрял от овацийте, такава идиотия не бях чувал !!!

 61. 61 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  Физиомутрите от снимките стават за рубриката "Издирва се"

 62. 62 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  Добре де няма ли малко по-подготени журналисти, ако за такива пари не се навиват и студенти ще свършат все пак някаква работа!?

 63. 63 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 848 Весело

  До коментар [#43] от "evpetra":

  Па дедко мноо обича животни, та свкагидина си гледа едно или две прасенца. По Коледа, как става, ама все му се спъват в най острата чикийка. Тъз година, му ги свитнаха едни серсеми, щот някъде в супурнайсет километровата зона имало африканска, нелегално пресякала границите мръст. Ся като гледам, да взема му подаря, две такиа лъвчета, чи бая мас може да падне от тях. Пъ и вожда, къде някои му казват бай Хей, и той лъв чиляк станал, от филиите с мас.

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Делфинът умрял от овацийте, такава идиотия не бях чувал !!!
  —цитат от коментар 60 на valtoro


  Де да го чуеш бе , олигофрен ? Ни в хоремага ще ти каже някои ни от Планета ще те осведомят.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Представям си как Лъчо тъп. то си подава оставката.... Не не мога...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 68. 68 Профил на oxw21556150
  oxw21556150
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Жестока държава сме, щом позволяваме една шепа престъпни типове да се подиграват с нас и при това да си плащаме за унижението... Колко ли чиновника си спят спокойно след като стават слуги на мафията? Аз лично не станах слуга и бях помолен да напусна работа. Но нашето бездействие води до такива смъртни случаи като тези на малки делфинчета в делфинариума, а съвсем скоро и до края на Третата Българска Държава. Примирението с всяка една нередност в нашата държава, колкото и малка да е, доведе и продължава да води до упадъка ни като нация. Време е да помъдреем и проумеем, че 30 години сме били лъгани и демокрацията е била фасада, зад която старата номенклатура и престъпни кръгове около нея са си имали план за развитие - лично обогатяване за сметка на обществено обедняване. Повече не може да се търпи! На първо време протести срещу Иван Гешев назначен за ГП докато не изберем достоен човек, предложен от гражданското общество. Главният прокурор Иван Гешев ще сложи края на България, ако бъде избран... Нима не виждаме, че подигравката с нас е пълна и безкрайно нагла по всички направления? Народе????

 69. 69 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#30] от "rapidfire":

  Нещастните животинки не могат да издържат и 5 минути на "свобода". Законът може и да е лобистки, но всяко друго действие ги обрича на моментална смърт. Тези животни не могат да живеят на свобода. И хайде нека да не прекаляваме с изцепките на екотерористите. Тези, които тук се възмущавате от "нечовешката експлоатация" на практика обричате делфините от делфинариума на истинска смърт. Добре или зле хората в делфинариума се грижат за тях и са единствените, гарантиращи живота им. Не се вързвайте на писанията на неграмотния журналист. Коментарите тук само показват как невежеството на тълпата улеснява действията на манипулатори като изцепилия се тук драскач.

 70. 70 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#15] от "arnautsky":
  'От Лъчо Мозъка /личен лекар на бате Лойко/,
  какво да очакваме?'
  ---
  Чудя се защо мъж би си избрал за личен лекар гинеколог?

 71. 71 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 321 Любопитно

  До коментар [#11] от "Дундурук":

  Ама то голяма мръсотия! Аз да попитам, по тази логика, домашните кучета и котки, канарчета и папагали, аквариумни рибки и хамстери, също изключително страдат в тяхната среда?! Трябва ли да се забрани домашно отглеждане на всякакви животни?

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 72. 72 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 321 Весело

  До коментар [#35] от "rumen_s":

  Това коя от 4те европейски ценности нарушава - свободното предвижване на хора, стоки, услуги и капитали? Абе вие зеленясалите съвсем психясахте?! Горките тюленчета/делфинчета/морски лъвчета, щели да си играят с топка пред хора, с което да заслужат храната, грижите и медицинското си обслужване, ужас някакъв би-турбо-нехуманен! А природата толкова храна, грижи и такова първокласно медицинско обслужване предоставя, ехеееей! А тези расисти, фашисти, ксенофоби и неоконсерватори, ще ги карат да играят с топка?! Това е ултра-транс-би-турбо-нехуманно! Нямам думи! Съсипаха я тая Европа! Трябва бай-ганьовците да бъдат наритани от ЕС веднага! И санкции до дупка и изолация на България от цивилизования свят! Да ходят да правят компания на Сев.Корея и Венецуела!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 73. 73 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#37] от "gmranger":

  И с какво човека заслужи тези твои "силни" думи?! Ти кълнеш като дърта ромка, и къде е модераторът?

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 74. 74 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 321 Весело

  До коментар [#43] от "evpetra":

  Мила, те домашните любимци и те са диви животни? Котката ти, или рибките ти, или папагалчето ти, не са се пръкнали непорочно! И те са взети от природата? С тях какво правим? Овце, коне, крави и те са от природата, не сме ги създали ние?! Ами растенията които гледаме в саксии, цветята които продават по магазините, ами те ги режат, направо ги убиват, обричат ги на бавна и сигурно мъчителна смърт за горкото цвете, едва ли му е приятно, че ще умре бавно до 1 седмица? Ами плодовете - даже ще бъдат брутално нарязани и дори изядени! Малииииий, ужас ти казвам!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 75. 75 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 321 Весело

  До коментар [#52] от "Дундурук":

  В парламента, не всичко е една парламентарна трибуна, дете! :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK