Антимонополната комисия не видя проблеми в търга за новите лични карти

Антимонополната комисия не видя проблеми в търга за новите лични карти

© Юлия ЛазароваКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) не видя проблеми в обжалването на обществената поръчка за нова електронна система за лични документи с биометрични данни и остави търга да продължи, съобщава "Капитал". Решението е потвърдено от Върховния административен съд (ВАС).


До жалбата се стигна, след като в началото на юли МВР допусна до подаване на оферти два от четири кандидата. В средата на същия месец един от отхвърлените кандидати – обединението "Дермалог Ани БГ консорциум", се оплака в КЗК, че МВР е нарушило Закона за обществени поръчки. В документацията за участие не са били заложени ограничения във времето, на които възложителят може да се позове за събиране на информацията за достъп до класифицирана информация, и в протоколите не е уточнено кога комисията по процедурата е инициирала тази проверка, за да е ясно, че срокът е изтекъл.


КЗК отчита още, че спирането на процедурата би оказало негативно въздействие както върху възложителя, така и върху обществото, тъй като МВР трябва да издаде нови документи в най-бърз срок предвид увеличения прием на заявления от граждани в периода 2019-2020 г.


Повече за мотивите на антимонополната комисия да пусне търга за новите лични карти четете тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK