Комисията за защита на личните данни глобява с милиони приходната агенция

Председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов обясни, че освен финансова санкция към НАП ще бъдат отправени и предписания.

© Надежда Чипева, Капитал

Председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов обясни, че освен финансова санкция към НАП ще бъдат отправени и предписания.Проверката на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) по случая с изтеклите данни на над 5 млн. българи от базите на Националната агенция за приходите (НАП) е приключила и данъчните ще бъдат глобени с милиони. Максималната санкция за подобно нарушение е 20 млн. лв., обясни председателят на КЗЛД Венцислав Караджов пред "Дневник".


Той обаче не пожела да уточни сумата, с която ще бъде глобена приходната агенция, тъй като актът за установяване на административно нарушение ще бъде връчен официално утре. Тогава започва да тече и 3-дневен срок, в който санкцията може да бъде обжалвана по съдебен ред.


"Акт ще има. За определяне на санкцията трябва да бъдат отчетени много фактори – и броя на засегнатите лица, и какво е направила агенцията преди, по време и след незаконосъобразния достъп до техните бази данни – т.нар. хакерска атака. Всичко това трябва да бъде описано и отразено", обясни Караджов.
При проверката КЗЛД е извършила цялостна ревизия на НАП като администратор на лични данни и това също ще бъде отразено в самия акт. "Комисията ще отправи и задължителни предписания, ще има и срокове. Има неща, които сме констатирали, и НАП ще трябва да предприеме действия във връзка с тези предписания", подчерта Караджов.


Заради разпространените лични данни в комисията са получили и частни жалби от граждани, които са засегнати от теча. "Постъпили са жалби за изтекли ЕГН, но тези жалби ще бъдат присъединени към производството и комисията ще се произнесе за всички физически лица, чиито данни са изтекли, заедно с произнасянето за НАП", каза Караджов.


Той съобщи, че няма информация за това дали вече има случаи на злоупотреби с личните данни на граждани.


"Сумата от глобата на НАП не може да бъде използвана за нищо от нас. Имаше възражения от неправителствени организации, че комисията може да налага високи санкции, за да си попълва бюджета. Комисията не може да използва сумите от глоби, които постъпват в нейния бюджет, освен за посочените в закона за публичните финанси цели. Нито една от тях не е приложима и тези глоби отиват директно в централния бюджет", посочи Караджов.


"На заседание от 20 август КЗЛД разгледа резултатите от проверката, направена в НАП по повод на нарушението на сигурността на личните данни, засегнало над 5 милиона български граждани. С оглед констатациите, които е направил проверяващият екип на КЗЛД, комисията взе решение за налагане на корективна мярка спрямо администратора на лични данни за съобразяване на операциите по обработване на лични данни с разпоредбите на Общия регламент относно защитата на данните. Нужно е да се посочи, че тази корективна мярка се налага с мотивиран индивидуален административен акт на надзорния орган, който подлежи на съдебен контрол", съобщиха официално от КЗЛД.


"Общият регламент относно защитата на данните предвижда възможността заедно с корективната мярка да бъде наложена и имуществена санкция, респективно глоба. Налагането на корективна мярка под формата на "имуществена санкция" се извършва по реда на Закона за административните нарушения и наказания, като производството се образува със съставяне и връчване на акт за установяване на административно нарушение", пише още в съобщението.


"Индивидуалният размер на санкция се определя, след като се вземат предвид направени от страна на нарушителя възражения в законоустановения срок. Съставяне и връчване на акта за установяване на нарушението, извършено от НАП, ще бъде направено до края на настоящата седмица. Доколкото сроковете в административно-наказателното производство са законовоопределени, очаква се конкретното административно-наказателно производство срещу НАП да приключи до 29 август 2019 г.", посочват от КЗЛД.


Проверката на комисията по случая започна на 22 юли, а в последния ден от миналия месец изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова е поискала и приела оставките на ръководителите на звената за информационните системи и за информационна сигурност на приходната администрация.


Говорителят на НАП Росен Бъчваров обясни за "Дневник", че приходната агенция все още не може да даде отговор на въпроса кога и с какви средства НАП ще плати наложената глоба. "Нека изчакаме актът да бъде връчен официално и ще дадем отговори на всички въпроси", каза Бъчваров.


Националната агенция по приходите обяви телефонни номера, на които може да се получи информация за изтекли лични данни след хакерската атака, които са насочени предимно към българите в чужбина. Беше разработено и приложение за проверка, което дава възможност за справка със SMS.


При изтекли лични данни на над 4 млн. живи българи от НАП все още твърдят, че едва за 189 има излязла опасно много информация. От приходната агенция смятат, че не е нужно гражданите да вземат специални мерки - смяна на лична карта, пароли на електронни пощи и други.


От НАП качиха на сайта си и отговори на някои от най-сериозните притеснения на хората от възможни измами. Експерти обаче все пък съветват да се предприемат известни мерки.


Със заповед на премиера Бойко Борисов вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова е определена за председател на Съвета по киберсигурността, съобщи вчера правителствената пресслужба.


По-рано днес Николова каза, че ще направи предложение за промяна на Наказателния кодекс, с която да бъдат увеличени наказанията за компютърни престъпления.


Обвинения за неправомерното изтичане на данни от НАП имат трима служители от "Тад груп". Собственикът на фирмата Иван Тодоров бе обвинен за подбудител заедно с търговския директор Георги Янков, а за извършител обвинение има Кристиян Бойков.


Как да потърсите правата си, ако личните ви данни са изтекли - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  От единия джоб, в другия. Трябва да платим не ние, а тези, които са го допуснали.

 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  Хаха глобили са НАП!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Глобата ще платим ние данъкоплатците

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Агенцията ясно, а шефовете ѝ няма ли да бъдат глобени персонално със солени глоби?

 5. 5 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 274 Неутрално

  От единия джоб, в другия. Трябва да платим не ние, а тези, които са го допуснали.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  АБСУРДИСТАН! Някой "там горе" не разбира ли че това АБСУРД: Един държавен орган глобява друг държавен орган?!? Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Но е само гротескно.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 6. 6 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Нане и Вуте се връщали от нивата, на пътеката имало едно много гадно л..но. Нане решил да се избъзика и решил да предложи на Вуте 5 кинта, ако го изяде. 5 кинта са това, а всеки самоуважаващ се шоп е готов на почти всичко за това, Вуте си го хапнал с отвращение.

  След няколко километра двамата срещнали още по-гадно л..но, имайки предвид неприятният вкус в устата си Вуте искал реванш, и предложил на Нане да му върне парите, ако изяде л..ното. Първоначално Нане възразил, но насреща се задала жена му, която крещяла: "Какво правите бе, трябват ми пари за посеви."

  Без замисляне Нане приел сделката и отговорил:"Какво да правим, въртим едни пари."

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 7. 7 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 886 Неутрално

  За нуждите на изчисляването на бонусите в НАП, би трябвало глобата да се извади от събраните с ревизионни актове вземания. Или директно глобата да се извади от сумата за бонуси в НАП. Така наистина ще се спестят бюджетни средства.

 8. 8 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  ЛИЧНА отговорност - КОГА??!

 9. 9 Профил на Карма
  Карма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хайде сега да ги раздаде и на потъвпевшите, тоест на всички нас.

 10. 10 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1093 Весело

  Да издават по-бързо този акт, та да стане ясно колко струват личните данни на един брой български данъкоплатец. Според мен няма да им стиска за повече и ще е под 1 лв./глава

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  Голям праз! Едната ръка ще даде на другата едни (наши) пари.

  Шефката на НАП (дето не благоволи да си прекрати ваканцията) уволнена ли е? Министърът на финансите подаде ли оставка? Личните данни на 5 милиона души са в компютрите на всички възможни мафии, държавата е продънена, а държавни институции се "глобяват" една друга...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 605 Весело

  КЗЛД преди няколко месеца предупредили НАП че не може достъпа до лични данни да се осъществява само с ЕГН и НАП поправили грешката - въвели втори идентификатор - рожденната дата :-)

 13. 13 Профил на Marinov
  Marinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Глобяват НАП, тоест глобяват данъкоплатците. Пак са си измили ръцете и виновните ще останат ненаказани, за шефката - отпускарка нещо наказание???

  Marinov
 14. 14 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Комисията не глобява НАП, а всички нас!
  Да се наложат персонални глоби по 7-8 заплати на висшия ръководен състав ма НАП и да се лишат от премии. За да си направят сметката следящия път.

 15. 15 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Може ли с поне по няколко хилки персонално шефката на НАП и ресорния министър Влади Горския? Ей тъй, за елементарна справедливост спроти наглата им неадекватност сепак

 16. 16 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Christo Komarnitski
  3 hrs
  Сигурно трябва да се радваме масово, че ще платим само глоба, защото ни изтекоха личните данни от НАП.
  Би могло да има и ефективни присъди...
  които трябваше пак всички ние да излежим.

 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Глобата ще платим ние данъкоплатците
  —цитат от коментар 3 на neut


  Ти надали плащаш и собствените си данъци , а се туряш към данъкопладците! Данаците за коли и къщи не се смятат, защото са местни данъци!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 274 Весело

  Ама как така ще ги глобяват? НАП са невинни! Ужас, тези от КЗЛД са гадове, как може да глобяват невинни?!?!?! :):):) Да глобяват хакерите, защо НАП глобяват? Чакам отговор от защитаващите НАП, да организират един протест пред КЗЛД с искане за оставка!!! :):):) Абсурд е да глобяват невинни институции :):):)

 19. 19 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  И аз така правя като се осера, глобявам се с три бири и бутилка малцово, каса шампанско и бутилка олио. Ще ги намажем с олио, за да им мине.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 20. 20 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Любопитно

  А утре ще каже ли колко са ни глобили?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 21. 21 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1855 Любопитно

  А защо не цялото учреждение НАП да остане без заплати и бонуси за няколко месеца?
  Какво ще им стане? Най-много да пропуснат някое и друго симпозиумче...

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  Фарс!
  Глобяват бюджетна структура с глоба, която отива в бюджета!

  "Реакцията" е отчетена и разтръбена, "наказана" е безлична структура, персонално виновни нЕма ...

  Даже шефката си изкара най-лежерно отпуската до края. Явно добре си познава системата!

 23. 23 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  това е някаква комедия вече.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Фарс!Глобяват бюджетна структура с глоба, която отива в бюджета!"Реакцията" е отчетена и разтръбена, "наказана" е безлична структура, персонално виновни нЕма ...Даже шефката си изкара най-лежерно отпуската до края. Явно добре си познава системата!
  —цитат от коментар 22 на xm...


  Смешно е да глобят НАП, защото глобите ги събира НАП! Обаче не НАП е извадил личните ми данни на показ! Тия, които са го свършили трябва да полежат из затворите най-малко десетина години!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Избори се задават, време е да се симулира дейност. Останаха ли риби, обаче?

 26. 26 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Отново геребрастка подигравка! Глобяват НАП (данъкоплатците) а НАП-аджийските миризливи пръчове остават на работа. Със същите заплати.

 27. 27 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А оставка и съд за министър Доганов? А регрес? А разследване на престъпленията в НАП?

  Vernam Cipher
 28. 28 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#24] от "lz2":

  https://www.segabg.com/touche/tush-08212019

  Успехи на талази заливат народното ни стопанство! А медиите подло мълчат!
  Под мъдрото ръководство на г-н Борисов страната ни строи хъб след хъб и завод след завод

  17 Авг. 2019 автор Петьо Цеков 19138
  https://www.segabg.com/category-observer/uspehi-na-talazi-zalivat-narodnoto-ni-stopanstvo-mediite-podlo-mulchat

  Борисов преобърна математиката
  Когато много нули се съберат на едно място, се получава още по-голяма нула като Мегасъвет за борба с корупцията

  21 Авг. 2019 автор Светослав Терзиев 27182
  https://www.segabg.com/category-observer/borisov-preoburna-matematikata

  Vernam Cipher
 29. 29 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 753 Весело

  Сладури, мили, нещо сте се объркали. Веднъж дадете ли парите на НАП, те престават да са Ваши. Следователно, глобявайки НАП КЗЛД ще намали бонусите на цялото МФ. И току-виж (о, Боже на пожелателното мислене) някой в МФ се замисли какво да направи че това да не се повтаря. Ами да, бонусите са велика сила.

 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  Правилно решение ! Въпросът е, че понеже става въпрос за държавни институции, тази санкция ще се плати от ...бюджета, демек от всички нас ! Персонална отговорност по случая напълно лиспва, калинката начело на институцията, сгазила лука, даже не благоволи да си прекъсне отпуската - е, какво пък толкова е станало ? Някакъв си теч на 5 милиона лични данни, голяма работа ! И не е само тя - какво става на ниво министър ? А премиер ?

 31. 31 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  АБСУРДИСТАН! Някой "там горе" не разбира ли че това АБСУРД: Един държавен орган глобява друг държавен орган?
  —цитат от коментар 5 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  Ъпсурт е у кухарата ти, като е държавен орган кво? да не би за държавните органи законът да е врата у поле? -- то не че не е така -- проблемът е че тук лична отговорност имат шефът на НАП и министър Доганов

  защо мафията ГЕРБ категорично отказва дори дума да се издума за разследване в НАП?

  а рибата се вмирисва от Борисов

  Vernam Cipher
 32. 32 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Данаците за коли и къщи не се смятат, защото са местни данъци!
  —цитат от коментар 17 на lz2


  като стана дума, какво търси информация от местни данъци в НАП? това не говори ли за престъпления в НАП?

  Vernam Cipher
 33. 33 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1549 Весело

  До коментар [#8] от "Borislav Jordanov":
  нали уволниха две калинки, стига толкова ,системата ще бъгне съвсем

  ум море, глава шамандура
 34. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  [quote#31:"Дедо Лойко"][/quote]

  Рибата драги се вмирисва от към едни олигарси с червени бузки и от към др.Бойкикев и др. Сорос!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 35 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Непрекъснато Един-друг си се глобяват,
  търсят начин от къде пари да изкарат.

 36. 36 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  е за какво НАП, преливане от пусто в празно....да глобят ТАД груп, ама яко, за да не си мислят други да правят подобни неща.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 37. 37 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Плащането ще е чисто формално и само на хартия... Едни 20 милиона (ако наложат толкова), ще излязат от бюджета и ще влязат обратно пак там.
  Демек - и вълкът сит (отчитаме се, че сме спазили закона, има глоба), и агнето цяло (нито лев от бюджета не липсва).
  Наказанието тук трябва да е персонално. Иначе е абсурдно!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  До коментар [#29] от "john_3volta":

  " Сладури, мили, нещо сте се объркали. Веднъж дадете ли парите на НАП, те престават да са Ваши. Следователно, глобявайки НАП КЗЛД ще намали бонусите на цялото МФ. И току-виж (о, Боже на пожелателното мислене) някой в МФ се замисли какво да направи че това да не се повтаря. Ами да, бонусите са велика сила."

  Отговорните за цялото това престъпно безхаберие нямат нужда от бонуси - те са се уредили доживот, че и внуците си...На бонусите се надяват чиновници, с по няколко стотин лева заплати, от които нищо не зависи, които обаче ще почустват ефекта от санкцията..." Героите" по случая ще бъдат повишени - всеки с мутренски манталитет се е уредил досега на държавната ясла с многохилядна заплата....

 39. 39 Профил на kumanistan
  kumanistan
  Рейтинг: 330 Неутрално

  А дано, ма надали глобата да е за сметка на годишните премии.

 40. 40 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#17] от "lz2":

  Ооо,парцал грозно-тъп, къде се губиш? Закъсняваш. Бързо да спасявате положението, чè току виж Баце получил някой инфаркт (де тоз късмет)... По принцип не обиждам хора в лично качество, но такива гнусни безгръбначни като теб заслужават да бъдат тъпкани, но не от властта, което е твой фетиш, а на улицата - с тояги, пръчки, кубинки....Всичките сте толкова гнусни, толкова противни гербавите, че като дойде ден да падне бацето от власт, такива шутове ще ядете навсякъде, такива шамари, и вие, и родата ви, макар че по-скоро такива като теб не се размножават - тя Природата си знае работата! Комунист прост безпринципен!

 41. 41 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре, а повдигане на обвинения за престъпна небрежност? Награда за изключително тежкото решение да не се прекъсва отпуската? Или какво, професионална некомпетентност, довела до щети за десетки милиони левове и само 2 оставки на служители средно ниво?

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 42. 42 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Какъв е смисала да глобяваш държавна агенция бе бастун. Държавната агенция не плаща данъци, техните пари идват от данъците. Тая глоба ще вземи пари от една агенция и ще ги прехвърли в друга. Значи хем се оправдават с това че нямали достатъчно пари, хем сега ще ги глобят и ще им вземат малкото което имат? Това е че безмозъчни чиновници. Имаме нужда от ново правителство. ВЕДНАГА. Тия съсипаха страната.

 43. 43 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 293 Весело

  До коментар [#6] от "Trolling Stones":

  Хаха
  Вица навремето беше не с шопи, а с милиционери!
  +

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 44. 44 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#34] от "lz2":

  Другарю, вас ще ви запомня с това, че под всяка тема говорите за Бойкикиев (каквото и да е това)! Фиксацията ви в Бойкикиев говори само, че или майка ви навремето е имала вземане даване с него, и сега имате колебания относно родствената ви връзка, или че вие сте имал връзка с някой с това име, или пък ви се е искало. Относно червените олигарски - правилно сте познали цвета, другарю, защото то други тук няма - огледайте се в Партията на Простите(ГЕРБ), и ще видите много червени там, даже повече отколкото в БСП. Но, вие, другарю, няма как да осъзнаете факта, че сте комунистическа подлога именно поради факта, че цял живот сте бил такъв - сигурно навремето и баща ви е искал да е голЕм комунист, но най-вероятно и той е бил я шофьор, я чистач, на комунетата, досущ като роднините на вашите кумири от ГЕРБ, и само сте цъкали и сте завиждали...Но днес, оооо, днес простите прислужници от едно време са взели властта, и за такива като вас това е знак, че и най-тъпото говедо може да стане "ЦАР"! Гнусен трол гербав, пожелавам ти някой ден да изпиташ лично любовта народна към любимата ти партия, и да няма как да се скриеш за тролската си анонимност! Важи за всички гербави тролове - С пожелания един ден съвсем скоро да бъдете бити като пиняти!

 45. 45 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#6] от "Trolling Stones":ХахаВица навремето беше не с шопи, а с милиционери!+
  —цитат от коментар 43 на Kamenarski


  Както Ви харесва, би казал моят приятел Уйлям. :) +

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 46. 46 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  До [#24]:

  Никой няма реално да глобява НАП. Ще ѝ се отпуснат допълнително пари от фонда за кризисни ситуации, понеже атаката е извършена от терористи.

 47. 47 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Смешни статии и новини. Няма държава, това е ясно.

 48. 48 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 293 Неутрално

  "Комисията за защита на личните данни глобява с милиони приходната агенция"


  да се чете: Комисията за защита на личните данни се подигра с 5 милиона Български граждани

  Отврат герберска!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 49. 49 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 847 Неутрално

  НАП са към бюджета и глобите отиват пак в бюджета.Не виждам никакъв смисъл.По добре по 10х лв на всяко лице,което е допуснало това да се случи.Ще има повече ефект.

 50. 50 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 947 Неутрално

  От единия джоб в другия джоб. Пак ще се плаща с нашите пари.

 51. 51 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Данните не са изтекли, а са източени!!!! има разлика

  ATX
 52. 52 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Данните не са изтекли, а са източени!!!! има разлика
  —цитат от коментар 51 на WC1


  Вие от къде знаете?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 53. 53 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Гневно

  От НАШИТЕ данъци. А шефката взе тежкото решение да не си прекъсва отпуската!
  Гласувайте пак за ГРОБ, съселяни, да не забравите!

 54. 54 Профил на bobacko
  bobacko
  Рейтинг: 15 Неутрално

  НАП предупреждава всички, на които са изтекли личните данни, че имат неплатени задължения към Комисията за защита на личните данни.

 55. 55 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Глобата ще платим ние данъкоплатците
  —цитат от коментар 3 на neut

  +++++++++++++
  От 21.08.2019 влиза в сила по висок процент на данъците ,осигуровките ,.За всички търговски дружества с ъс същата дата се променят изискванията към касовите апарати, най неприятното от които е че ще влязат в сила от датата на наложеното наказание от КЗЛД като неизпълнилите изискванията ще бъдат глобявани. За фирма 5000 до 10000 лв,за физически лица търлговци 500 до 1000 лв.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 56. 56 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Весело

  най готино беше, че като защита вместо търсене по ЕГН търсене по рождена дата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 57. 57 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  А прокуратурата ? Нея ще я глобят ли ? за изнесените безчет лични данни по какви ли не медии.

 58. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Весело

  До коментар [#55] от "Чърчил":

  това за кои КА важи?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 59. 59 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Глобен Министър , няма такова нещо. Той човекът няма къде да живее и още е в стрес от земетресението.

  BG e мини империя на злото.
 60. 60 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#52] от "Trolling Stones":

  не вярвам НАП да са ги изпратили на медиите

  ATX
 61. 61 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Проблемът се прехвърля от болната глава (хакерите) на не толкова здравата (НАП). "Дръжте крадеца" казали хакерите.

  ATX
 62. 62 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Историята с изтеклите лични данни от НАП може да се обобщи така: Едни дебили са избрали други дебили, които са назначили трети дебили, които са позволили, в резултат на бездействие и безотговорност, лични данни на почти всеки български гражданин, че и на граждани на други държави да станат общодостъпни. Това е единственото, което има значение в тази история. Няма значение, колко държавата ще глоби себе си да плати на себе си с парите на потърпевшите. Няма и голямо знамение, кой е конкретният извършител, възползвал се от бездействието и безотговорното поведение на споменатите по-горе дебили. Има знамение само, дали искаме да бъдем част от този парад на дебили?

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 63. 63 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Весело

  Рибата драги се вмирисва от към едни олигарси с червени бузки и от към др.Бойкикев и др. Сорос!
  —цитат от коментар 34 на lz2


  Герберунгел, трагикомична картинка сте!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 64. 64 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  А прокуратурата ? Нея ще я глобят ли ? за изнесените безчет лични данни по какви ли не медии.
  —цитат от коментар 57 на Симо


  Срещу прокуратурата и лично срещу гешев и цацаров, трябва задължително да бъдат заведени дела за престъпна злоупотреба с власт!
  Нашият представител в ЕС Радан Кънев, трябва да запознае европейските институции които имат отношение със защитата на личните данни и дори да поиска среща с Кьовеши по въпроса за престъпното деяние на гешев и цацаров!
  Това е задължителен ход!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 65. 65 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Интересното е дали НАП ще обжалва глобата в съда. Никой не е казал, че ще се откажат от това си право (на жалба), а съдът като нищо може да отмени имуществената санкция (глобата) - заради допуснати от КЗЛД процесуални нарушения при налагането ѝ. Може и да я намали, може и да я потвърди...

  Между другото, и най-простото такова производство включва минимум:
  - издаване на акт за установяване на админ. нарушение (на този етап сме в момента);
  - право на писмени възражения в тридневен срок.
  - издаване на наказателното постановление (всъщност то налага санкцията, а не актът);
  - жалба в съда - ако наказаният поиска...

 66. 66 Профил на music_joker
  music_joker
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Това е тъп виц, но не е смешен, а тъжен!

 67. 67 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Преди 8 месеца подадох жалба в Комисията за защита на личните данни за това, че при сключване на застраховка ГО дружество Булстрад ме принуждава да подпиша съгласие да дават личните ми данни на свои партньори, за да ми предоставяли те "услуги близо до мен" (без това да има каквото и да било пряко отношение към въпросната застраховка). Иначе (ако не подпиша съгласието) ми отказаха да сключат застраховката.

  Е, аз не се съгласих. Подадох жалба до Комисията. Още чакам отговор от тях по този "страшно сложен" казус. Чакам от умрял писмо.

 68. 68 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  После Комисията по телекомуникации ще глоби Комисията за личните данни, а накрая Агенцията за закрила на дедето ще глоби Комисията по телекомуникации. В това време Сметната палата ще глоби Министелство на Финансите, а то от своя страна ще глоби НОИ. Комисията за финансов надзор ще си увеличи заплатите, докато всички гледат шоуто, а Народното събрание ще си купи нови лимузини. Някой да пропуснах?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 69. 69 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Тая специално е спала на студено! Ти си остави нещата неподдържани за над 5-10 години и аз ше те чакам, няма те избомбя. И после 15 години! А че си безхаберствал?!

 70. 70 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#48] от "Kamenarski":

  Самата комисия, ако се позаигрете...

 71. 71 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Нямам думи, безхаберници пълни!

 72. 72 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 846 Неутрално

  И кой от НАП ще се бръкне?
  А... Забравих...
  Тя Шефката беше дала фира тогава; нея трябва да я наградим!

 73. 73 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  До коментар [#4] от "vhv":

  Всички шефове солидарно трябва да платят глобата

 74. 74 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Горанов с колко ше се бръкне? А другите горановчета?

  Мърфи е оптимист!
 75. 75 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 274 Неутрално
 76. 76 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#18] от "dedo_goshko":

  Ше организират протест пред КЗЛД ама нанайци:) я погледни адреса:) а се опитаха да ги хакнат през вифи:) кой, кой питам аз, от военните се опита да хакне тез хорица:)

 77. 77 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  Ега ти гербсджийските игри. НАП ще бъде глобена с милиони,а никой не иска оставката на директора на НАП за безхаберието,а то трябва да бъде и съдена.

 78. 78 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1830 Любопитно

  хахаха, за това, че искам да глобят ТАД груп имам 10 минуса, хахахаха, май има много поддръжници на обвиняемите за хакерската атака в този чат :D

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 79. 79 Профил на 1mp
  1mp
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ама какво е това - милиони?
  Да започнат направо с милиарди! Или трилиони!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK