Комитет "Лозенец" сезира прокуратурата за бездействие на строителния надзор за "Златен век"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Прокуратурата ако не е за недовлни от власта няма да си мръдне пръста ...

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 279 Неутрално

  комитет "Лозенец",
  --------

  кои ги държи?

 3. 3 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2414 Разстроено

  Нали г-н Борисов каза, че ще оправи всичко по случая. За какво ви е прокуратура? За какво ви е държава?

  Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
 4. 4 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 709 Неутрално

  В доста градове кметовете бутнаха незаконни цигански постройки, сега да бутнат и на тези цигани - Артекс!!

 5. 5 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Дръгалевските терористични банди саботират всяко бизнес начинание, но инак радикалните комунисти на ДС ченгето Атанасаф най-силно врекат колко били "десни", че и "демократи". Е, туй беше преди Бойкикев да обяви, че "нема лево, нема десно", а сал на Рада у знамето тесно...

 6. 6 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поредният фарс. Ако строежа е незаконен трябва да се закрие и Община, и ДНСК.

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  " Съдията се произнася, че отменя заповедта за временно спиране, но в самия край на мотивите за това свое решение изразява и становище, което не е свързано с предмета на делото. Той обявява, че срокът на валидност на разрешението за строеж на "Златен век" е до 2028 г., с което според ИК "Лозенец" въпросният съдия от Административния съд е повторил позицията на инвеститорите от "Артекс" за срока на валидност на разрешението за строеж.

  По тази причина гражданският комитет настоява Инспекторатът на ВСС да провери въпросния съдия за почтеност, конфликт на интереси и за действия, накърняващи престижа на съдебната власт. Тези обвинения са по член 54, ал. 1, т. 8 от Закона за съдебната власт."

  Сега става ясно защо председателя на ВАС беше назначен с помощта на главния прокуроро, изразител на модела на сараите в нашата съдебна система ! Бързат, бързат господата от ВАС да си изпълнят поръчката, за която са ги поставили там - пишат неща, за които не са и сезирани, ей така - за всеки случай, някой да не се обърка и да вземе да приложи действителната воля на закона.....

 8. 8 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 279 Неутрално

  действителната воля на закона.....
  —цитат от коментар 7 на samoedin


  Ааааха-ха-ха-ха... Ненадминати са верно дръгалефските капацитети, ей Богу! Ей на, веке разбрахме, че законите имали и воля. Неотдавна разбрахме и че туй, дека всички от векове си го пъхаме у пантальоне и потури, било "знаме" за радикалните дръгалевски комуня. Бе винаги има какво да научиш от "умните и красивите"! Да жувеят вовеки поди опашката на коня!

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#3] от "plamen_b":

  " Нали г-н Борисов каза, че ще оправи всичко по случая. За какво ви е прокуратура? За какво ви е държава?"

  Ми то това беше " оправянето" - пращане на горещия картоф в съда, правилно произнасяне от " нашия човек", както в случая, след което излизане пред публиката и официално оправдаване защо схемата трябва да продължи......Е, това " оправяне" е в полза на статуквото, ама това е дреебничка незначителна подробност, която при сегашното управление винаги се подразбира !

 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8432 Неутрално

  Управляващите са бетонирали строежа с асансьора на Цветанов...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 695 Весело

  из спомените на петьо ервото, по делото срещу бившия военен министър цонев...трябва да дадеш 20 000 евро на следователя да 'забатачи' делото,при което цонев отвърна,ама това са много пари ей...и петьо еврото отвърна ,съдията иска 200 000 и не се пазари...та така :)

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 12. 12 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 695 Весело

  До коментар [#2] от "WWW":

  баба ти...ако е жива

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#8] от "Mike Crazy":

  " Ааааха-ха-ха-ха... Ненадминати са верно дръгалефските капацитети, ей Богу! Ей на, веке разбрахме, че законите имали и воля. Неотдавна разбрахме и че туй, дека всички от векове си го пъхаме у пантальоне и потури, било "знаме" за радикалните дръгалевски комуня. Бе винаги има какво да научиш от "умните и красивите"! Да жувеят вовеки поди опашката на коня!"

  Сменете ги тия опорки с тия " под опашката на коня" дето моя " приятел слънчо постоянно я повтаря, с тия драгалевски и производните му словосъчетания, с тия еднотипни общи приказки. То си е писано в прав текст:

  ....... но в самия край на мотивите за това свое решение изразява и становище, което не е свързано с предмета на делото....


  Та вие като толкова държите държавата ни да бъде кочина, в която да живеят вместо хора познайте какво - ваша си работа ! Моят избор е друг. Ами не било воля на закона, а на законодателя, изразена чрез нормативния акт. Та това сега променя по отношение на дискутираното в статията ? И защо статуквото се прави, че го вълнува закона, след като го гази всеки изминат ден ?

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  Та това сега КАКВО променя по отношение на дискутираното в статията ?

  Пропуснал съм го в бързината....

 15. 15 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 605 Неутрално

  За лозенец от японския до парадайза където няма ни път ни тротуар комитетя ни рива сега са се разривали. Как се застрои токуда и околността усвоявайки парк отново бе нормално

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#5] от "Mike Crazy":

  " Дръгалевските терористични банди саботират всяко бизнес начинание, но инак радикалните комунисти на ДС ченгето Атанасаф най-силно врекат колко били "десни", че и "демократи". Е, туй беше преди Бойкикев да обяви, че "нема лево, нема десно", а сал на Рада у знамето тесно..."

  От 1992 та до днеска вилнеят мутренски бандити, банди, мафиоти, както искаш ги наричай ! Благодарение на същите тия, чиито деца в момента са в управлението ! Много от героите на тази кочина, наречена " преход " са отдавна 2 метра под земята, много други - извън страната, живееще под фалшиви самоличности. Много обаче и до днеска си правят " бизнес начинания" в родината - черепи, вълци, успели млади хора, маргинали, паши, султани.....каквото му дойде на човек на ум. За всички има място в кочината - живковата школа е на почит в момента , тя дава от баницата щедро и без отговорно ! Държавата е парцелиранан между престъпните кланове, но , не - умнокрасивите виновни.....Те са гадовете, дето ще ни вземат царството, дето искат тая държава да я превърнат в нормално общество...Бий ги, ето ги драгалевските бандити, бий терористите, дето ще ни правят преврат с пръскачките пред парламента, тия 2 - 3 % маргинали, как смеят.....

 17. 17 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Сменете ги тия опорки с тия " под опашката на коня"... с тия драгалевски и производните му словосъчетания, с тия еднотипни общи приказки. Та вие като толкова държите държавата ни да бъде кочина
  —цитат от коментар 13 на samoedin

  другарю, вижте си първо вие опорките, които използвате не от години, а от десетилетия - второ вече захванахте! Това за "мтрата", това за "Буда", това за "едната прочетена книга" и т.н. Ако на мен любима книга ми е "Винету", това принципно значи, че съм прочел повече, за да мога да избера измежду тях, нали? Що вие лъжете, че Борисов бил казал, че това била "единствената прочетена", като въпросът е бил за "любима"? Ми щото сте мръсни комунисти и поради това лъжите са в кръвчицата ви.

  На следващо място - кочина действително има, но тя не е България, както много ви се иска, а дръгалефската ви кочина, където сте се сбрали само мръсни комунистически нерези и квичите като да ви евтаназират ката ден срещу всички и всеки. Помиярникът ви се нарича "Дневник", а ние, нормалните люде, влизаме тук само за да се надсмеем над фалцетното ви квичене, а след това сядаме да си пием узото по гръцките курорти. Демек - вие сте част от забавната програма на нормалните български граждани. Миризлива и зловонна, но все пак програма. Огледайте се малко, другарино, ослушайте се и най-паче се подушете. Ще видите, че гнусната свинска миризма иде именно от вас и съпартийците ви, незаконно окупирали държавната сграда на Кърниградска - вече три години! Комунистически нерези мръсни!

 18. 18 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Така и не разбрах какво им пречи на разните екоталибана "Златен век". Човек трябва да е изпълнен със завист и злоба, за да се вре в дупките по цял ден и да се чуди как да саботира начинанията на другите, без той самият да може да съгради нещо. Кажи му Никола Вапцаров и повече не го обиждай. :-)

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#17] от "Mike Crazy":

  Бесней и злобей - това е положението ! Дневник, та Дневник - боли, че не е притежание на успелия млад мъж, нали ? Били се събрали комунисти - да, събрали са се ! Къде е членувал онбашията ? В СДС ? Какви си ги подбира до него ? А ? Майката на нацията каква е била ? На кой ходи да се извинява " като пред по - голям" ? Къде ? " Комунистическите нерези" до един са горе.....опа - ето че ти сам си призна за кочината - там живеят нерези, не хора !
  Злобата е лош съветник, злобей още да лъсва още от същото....
  Държавата ни не била кочина ! Ми то няма държава, ни държавност - всичко е парцелирано между едни редници, всичко е на " нашите хора" ! Ама вече няма къде да скрием - хвърляме бясно оставка след оставка..не работи другарю....Ама Костов бил виновен:
  " Аз съм костовист бе, костовист съм, разбра ли " е цитат на кого ? Ще падна от смях колко сте жалки в опитите си да избягате в реалността на кочината, в която живеете...или може би като гледам писанията ви е по - правилно да кажа " грухтите" ?

 20. 20 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Инициативните няма думата,не са страна по делата,могат да пият една студена вода...

 21. 21 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4982 Неутрално

  До коментар [#18] от "ambros":

  Ако живееш в близост до сградата, би разбрал!

 22. 22 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Ако Никола е пуснал доноса, защо в заглавието пише, че това е направил "Комитет Лозенец", каквото и да е това!?

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7232 Неутрално

  Платили са си хората и всички решения са в тяхна полза.

 24. 24 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  От чие име действат тези? Аз да съм ги упълномощила? Да са ме питали? И аз живея там точно така, както и те! С какво мислят? Ако го спрат сега, нали това ще стърчи десетилетия така недовършено - като печатницата, като руините на Аркутино и като сума ти трупове на започнати и зарязани сгради?

  Мърфи е оптимист!
 25. 25 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Арх. Мирянова е "поолекнала" сериозно последните месеци.

  Да видим колко жалка ще се окаже държавата и в този случай.

 26. 26 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  е защо не са сезирали Борисов? нали той ги нареди и теа изгъзици? или Бокоратурата е независимия му, кхе-хе, орган?

  Vernam Cipher
 27. 27 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  До коментар [#25] от "Нико":

  Т.е. държава, която не угажда на завистливия комшия е жалка или как?

 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  "...— Остави се, тате, насред пътя строшихме теглича. Захванахме да викаме неволята. Викахме, викахме, гърлата си продрахме, но тя не се обади, сякаш беше потънала в земята. Тогава се запретнахме сами и си направихме нов теглич, по-як от стария..."

  По Ангел Каралийчев

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3172 Любопитно

  До коментар [#18] от "ambros":

  "Така и не разбрах какво им пречи на разните екоталибана "Златен век"."

  Някои може да са екоталибани, други са собственици на имоти или наематели на ул. "Златен рог" - задръстена от преди изменението на ЗУТ и … затворена поради строежа (и не само тая улица - за три седмици затвориха и бул. Марко Семов за да прокарат електричество до друг пишман-инвеститор, а после оставиха квартала без ток за по четири часа дневно - поради липсваща мощност).
  Вие бихте ли се съгласили да Ви падне данъчната оценка на имота, а също и пазарната стойност, защото някой "инвеститор" е направил "бунище" (в случая от паркирани коли) край имота Ви. А Вие да си му плащате високия данък за "зелен и просторен квартал", определен преди "уплътняването"? Там Данчето Фандъкова въведе и "зелена зона" … за да се вдигне стойността на "инвестициите" и прецака същинските инвеститори -живеещите от 50-100 години в квартала и създали привлекателността на квартала, осрана от пишман-инвеститорите. Освен високия данък за осраното положение, сега собствениците ще трябва да плащат и абонамент за паркиране … на два километра от дома си или да се откажат от автомобила си.
  А това че не Ви влиза в жилището никаква слънчева светлина поради тъмната сянка на "Златния век", Йън Мъск ще Ви предложи "златно решение" да си светите с батерии.

 30. 30 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3172 Весело

  До коментар [#24] от "султана глаушева":

  "От чие име действат тези?"

  От собствено име действат. При такова "уплътняване" на София както "уплътняването" на подмостовото пространство на магистрала "Струма", когато стане земетресение/пожар/наводнение нямат да имат време да Ви питат накъде ще се катурне "Златния век". Пък и Вие не сте Бог (застрахователите отказват защита при стихийни" герберски явления) да ги обезщетите за претърпените ( и търпените) вреди.

 31. 31 Профил на kbderror
  kbderror
  Рейтинг: 225 Гневно

  Аз съм на страната на Артекс, а тоя пинко недостоен с фамиля Вапцаров се надявам да му друснат регресен иск.
  аАа и пак да кажа, аз искам тази сграда там и нямам общо с Артекс (органите да проверят) и другия път като ми преградят пещоходната пътека смешковчките, начело с топ протестиращия ше ги бия до Витоша и обратно.
  Артекс.... пуснете му дело на тоя спешник за уронвене престиж, пропунати ползи (в БГ едва ли) и т.н.

 32. 32 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 232 Весело

  Комитет "Лозенец" са като онези наивни идиоти, които през 40те години са чакали електричеството да дойде, за да не го пуснат в града си....

 33. 33 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Как ще се оплаквате от на герберите фирмата бе...

 34. 34 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Дайте първо да видим що за стока е този т.нар. активист...
  За да стане ясно има ли изобщо някаква кауза или всичко е както се пее в едно парче "от з@дник звуци". Най-накрая от Артекс ще го осъдят, и ще му наврат тиквата дълбооко в меките части - точно където и е и мястото.
  Златен век е проект за много мангизи и инвеститорът се е постарал да си подсигури съотв. подкрепа о всички фронтове. Адвокатите на Артекс със сигурност са по-грамотни от този тиквеник и ще го таковат така както му се полага.
  Колкото до самия проект - да побиеш 120м билдинг - супер лукс, който да граничи почти на калкан с някакво халипаво ЖСК е пълен "нонсенс".

  I Want To Believe
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK