Защо Пламен Георгиев е подходящ за консул според Бойко Борисов

Бойко Борисов откри новите производствени мощности на "Кока-Кола" в Костинброд. Инвестицията е за над 34 млн. лв. Правителството ще отпусне финансова помощ за изграждане на инфраструктура до завода

© Велко Ангелов

Бойко Борисов откри новите производствени мощности на "Кока-Кола" в Костинброд. Инвестицията е за над 34 млн. лв. Правителството ще отпусне финансова помощ за изграждане на инфраструктура до заводаДве седмици след решението за изпращане на бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев за консул във Валенсия премиерът Бойко Борисов защити назначението. В отговор на въпроси на журналисти днес той обяви: "Пламен Георгиев е с няколко образования, с хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика".


Борисов коментира темата пред журналисти след откриването на разширение на завода на "Кока-Кола" в Костинброд. Той отговори на въпрос за критиките на президента Румен Радев за управлението на страната и за назначаването на Пламен Георгиев на дипломатическия пост в Испания.


На реплика на журналист, че нивото, на което Георгиев владее испански език, не е високо, Борисов каза: "Има достатъчна езикова подготовка. Така че не виждам за консул... Вие не можете да изброите никъде консулите в Европа". После допълни: " Явно това е някаква поръчка, щото една седмица... Ето днеска откриваме поредна инвестиция, 200 милиона са това, работни места, паралелки за специално образование. Вие идвате и ме питате за това. Добре, отговорих ви" и даде да се разбере, че е на откриването на нова производствена мощност такива въпроси са неуместни.
На въпрос на журналист от Би Ти Ви как ще убеди хората в назначаването на Пламен Георгиев на дипломатическия пост, премиерът каза: "Нямам никакво желание да ви убеждавам вас, вие сте убедени по друг начин и затова няма да се вкарвам повече в тая работа. Днес спрях от уважение към медията ви, за да не кажете: "Той избяга".


"Хиляди такива консули има"


"Взехме решение. Изпратихме го консул във Валенсия. Хиляди такива консули има", допълни Борисов. Той добави, че срещата днес е, за да се покаже как върви строежа на магистрала "Европа", както и за новите производствени мощности.


Само за десет дни Пламен Георгиев смени три поста - след скандала с незаконните навеси върху терасата си, за която твърдеше, че не е негова, той напусна работата си в антикорупционната комисия и за два дни бе върнат на работа в специализираната прокуратура (още четете тук и тук).


По повод критиките на президента Румен Радев премиерът Бойко Борисов каза само, че на държавния глава не му отива да говори на Шипка такива неща. По-рано в отговор на "казаното вчера за неговото управление" той съобщи за рекорден износ от България за Западна Европа само до средата на годината - близо 28 млрд. лв.


Борисов обяви още, че решението за смяната на директора на Националната служба за охрана Данчо Дяков е дошло изненадващо за него, но Министерският съвет го е приел.


Премиерът Борисов не пожела да отговаря на други журналистически въпроси, но посъветва медиите "да пуснат каквото са казали посланиците на Гърция и САЩ", присъствали на откриването в Костинброд. Двамата дипломати оцениха средата в България като добра за правене на бизнес и обещаха още инвестиции.


В края на миналата седмица при посещение в Крумовград за откриването на инвестиция на "Дънди прешъс металс" премиерът по подобен начин отклони въпросите по различни теми с аргумента, че не са подходящи за случая, като каза: "Ще се научите да ме питате нещо, което е важно, а не измишльотините на някой".


Какво пише в биографията на Георгиев


Според биографията, внесена в парламента при избора му за шеф на антикорупционната комисия, Пламен Георгиев е завършил "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". След това е добавил едногодишна магистратура в същото учебно заведение по "Право на Европейския съюз".


В биографията се посочва, че владее три езика - английски, руски и испански. С най-висока степен е английският, за който е посочено ниво С1. Според Общата европейска референтна езикова рамка това е предпоследното ниво преди съвършеното владеене на езика. Степента предполага, че достигналият до нея може да разбира дълги изказвания,телевизионни предавания и филми, да възприема при четене дълги и сложни текстове, включително специализирана литература, статии и технически инструкции. Очаква се да се изразява гладко и непринудено, както и да умее да пише добре структурирани писмени текстове-писма, доклади, есета и др.


За руския Пламен Георгиев е отбелязал ниво В2 за четене и разговор и по-ниското В1 за писане. В2 предполага умение да се четат статии и доклади със съвременна проблематика, както и съвременна литературна проза, да се участва безпроблемно в дискусии на познати теми.


С най-ниско ниво на познаване е посочен испанският език. Нивото - А2, означава умения за общуване с елементарни изрази, задаване и отговаряне на прости въпроси и писане на кратки текстове като пощенски картички или попълване на формуляри.

Коментари (174)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Защото така...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8246 Любопитно

  Ми за к'во да е подходящ ?

  karabastun1@abv.bg
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3079 Весело

  ,,Хиляди награди. милиарди задържани и много езици" Бай Х е пропуснал да каже ,, милиони езици"

 4. 4 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1606 Любопитно

  "Взехме решение. Изпратихме го консул. Хиляди такива консули има", допълни Борисов.  Е, какво?
  Значи трябва да има хиляди уволнени на мига.

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3829 Неутрално

  Стара живковистка практика: когато някой наш човек-висш управленски кадър се о***е тотално на постовете, които е заемал в България, заради личната му преданост на Вожда да бъде изпращан на синекурна работа в някое дипломатическо представителство (на Запад, не в Бирма, СКорея или Камерун*).
  _______________
  * Примерно казано - да не вземе сега някой окомуш гербаджия да ми обяснява, че в Бирма се нарича Миянмар или в Камерун нямаме посолство. :)))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5238 Гневно

  Пацо Терасата очевидно добре е защитил "милиярдите" на шефа....че даже и без испански ще се пече във Валенсия......Отвратителна наглосте изказването на илитерата!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 7. 7 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  "РАБОТАТА" НА ДОН ПАЦО ДЕ ТЕРАСИН Е "ИЗМИШЛЬОТИНА"
  ТИКВАТА САМ НЕ ЗНАЕ КОЛКО Е ПРАВ.

 8. 8 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  Това е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. Такъв е, не може да се промени.
  Наесен има избори, не забравяйте!

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Пък Пол Пот беше завършил Сорбоната.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 10. 10 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3302 Неутрално

  "... Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, милиарди задържани и конфискувани средства, няколко езика..."!

  И с всичките тия качества, го пращат консул? Това е направо обидно, за капацитета на Пламен Георгиев. ;)

  Бивш tww09306483.
 11. 11 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Критериите на тиквата са ненормални.

 12. 12 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  За да има за какво да пищите.

 13. 13 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  Това е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. Такъв е, не може да се промени.Наесен има избори, не забравяйте!
  —цитат от коментар 8 на historama


  Да. Пак ще го изберем.

 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3284 Весело

  ... Бойко Борисов защити назначението. В отговор на въпроси на журналисти той обяви: "Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, милиарди задържани и конфискувани средства, няколко езика" ...

  Космически безкрайният като Космоса Баце Го "понесло" ...

  Жакузита - макузита, алабаланици, Пунти Мари, кибачита - мибапчита и те' така ...

  Прочее ... ако Пацата им е такоф Стаханов на Труда и Титан на ОбразУванието - то смЕтайте "по-простите" им и "нисши" другаре к'во са!

 15. 15 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  "РАБОТАТА" НА ДОН ПАЦО ДЕ ТЕРАСИН Е "ИЗМИШЛЬОТИНА"ТИКВАТА САМ НЕ ЗНАЕ КОЛКО Е ПРАВ.
  —цитат от коментар 7 на aramissss


  Кратуните нали знаят?

 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3284 Весело

  ,,Хиляди награди. милиарди задържани и много езици" Бай Х е пропуснал да каже ,, милиони езици"
  —цитат от коментар 3 на hodounski


  Абе милиони!
  Един, ама заврян на правилното място!
  И с упоение!

 17. 17 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Ако всичките ни консули са като този, значи нямаме един читав консул по света.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  "Взехме решение. Изпратихме го консул. Хиляди такива консули има", допълни Борисов."

  Да са хиляди, да са хиляди, колко хиляди да са? Вярно е, че калинките в герб са хиляди, ама консулствата ни не са чак толкова много.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  Критериите на тиквата са ненормални.
  —цитат от коментар 11 на Тони КОСТОВ


  Белята е там, че са си напълно нормални.
  За Него ...

 20. 20 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  Това е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. Такъв е, не може да се промени.Наесен има избори, не забравяйте!
  —цитат от коментар 8 на historama


  Да изметем мафията от властта! Да докараме най-сетне Курнелия на власт, че вече е освирепяла от глад!

  Gunter glieben glauchen globen
 21. 21 Профил на lanparty13
  lanparty13
  Рейтинг: 130 Разстроено

  Цялата държава се управлява по този начин... К'вото Баце каже - т'ва е. Няма какво да се обяснява квалифициран ли бил Пацо, езици знаел ли... Щом Баце е решил, значи е подходящ.

 22. 22 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1364 Весело

  Пицата много тярбва да е изтъняла за да се навие Сополя да пусне Дънди в Крумовград. По време на Гнойната коалиция Джевдет ги спираше отсекъде. Доганивите тогава с куманизите пробутаха зловещата практика на мълчаливия отказ за да задушат всякакъв бизнес и да подготвят почвата за ББ (Борисовата Бухалка).

 23. 23 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  По същата причина, по която Дарина Такова не е подходяща да преподава пеене.

 24. 24 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 719 Весело

  всичко е голяма поръчка срещу тъпоглавците от герп

 25. 25 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Ами... пълен ужас. И да, пак ще го изберат - бедността е справедливо наказание за глупостта.

  Хората, на които им липсва соцът, трябва много сериозно да се замислят как щеше да изглежда България днес, ако БКП не бе сдала политическата власт
 26. 26 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Ще се научите да ме питате…“ – Б.Борисов

  А някой разказват, че идеите на Г.Димитров за управлението на държавата били вече мъртви в България.
  Ето ви жив пример. Ако Б.Б. беше се родил при Г.Димитров, щеше да е най-малко член на ЦК (редом с Ц.Драгойчева)

 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3284 Весело

  "Взехме решение. Изпратихме го консул. Хиляди такива консули има", допълни Борисов."Да са хиляди, да са хиляди, колко хиляди да са? Вярно е, че калинките в герб са хиляди, ама консулствата ни не са чак толкова много.
  —цитат от коментар 18 на tribiri


  Е, Баце се е разпищолил на милиарди и милиони - къде хиляди, къде стотина - все тая!

  Мат'рялът требе да са държи ошашавен у перманентен съспенс с боНбастични лакардии.
  Че току-виж са усетил ...

 28. 28 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  Баце по баджанашка линия, явно дължи много услуги на булахко-прокуроратурата и олигархията!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3302 Неутрално

  До коментар [#18] от "tribiri":

  Забелязал съм, че за Борисов точните стойности нямат значение. Всичко е хиляди, милиони, милиарди... Няма нищо точно и конкретно. И показва, че доста често Борисов приказва, преди да е помислил. Но, на повечето хора не им прави впечатление, че ги лъжат. Някои даже са доволни.

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2184 Гневно

  Защо Пламен Георгиев е подходящ за консул според Бойко Борисов ...
  —цитат от коментар 0 на Заглавие


  Отдавна е ясно. Причината е само една - спасяването на мутрата-"премиер" от съд заради аферата "Ало Ваньо...."
  ".............Името на Пламен Георгиев за първи път се появи в общественото пространство във връзка с аферата „Ало, Ваньо“. От изтеклите през 2010 г. в медиите записи стана ясно, че в разговор между тогавашния премиер Бойко Борисов шефа на митниците по това време Ваньо Танов, Борисов настоява да бъде прекратена проверка във бирената фабрика на Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата.
  "...поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", заявява по телефона мутрата Борисов.
  Самият Борисов отхвърли автентичността на записите, но няколко месеца след това не отрече, че е водил подобен разговор с покойния Танов. Съдържанието на разговора беше потвърдено и от Танов.
  Записите са направени с помощта на поръчани от Пламен Георгиев специални разузнавателни средства! По това време мутренската подлога е прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП). Подслушването на тогавашния шеф на митниците било по сигнал за корупция. От получена от МВР справка от записите Георгиев научил за въпросния разговор, за който обаче се посочвало че е проведен между Танов и неустановено лице. Прокурорът не се поинтересувал от този разговор и записите били унищожени. Така възможността да бъде образувано дело по случая е възпрепятствана.
  След случая "Тановгейт", кариерата на Георгиев тръгва стремглаво нагоре. През 2011 година той е избран за прокурор в Специализираната прокуратура, а по-късно стана заместник-министър на правосъдието по времето на Диана Ковачева в първото правителство на Борисов.
  Само месец преди Борисов да хвърли оставка, в рамките на един ден, той е възстановен като прокурор в Специализираната прокуратура, освободен от поста и назначен за председател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество ("КОМПИР"). На този пост той остана до избирането му за председател на новата антикорупционна комисия, в която се вля и "КОН-КОМПИР".

  Българите в Испания трябва да знаят що за стока им изпращат мутрите от България, да отделят няколко часа от времето си и да посрещнат това недоразумение, както се полага....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  До коментар [#29] от "Petleshev":

  И на мен ми липсва честното управление на Курнелия и Гумен Речев. Е, скоро може и да го имаме.

  Gunter glieben glauchen globen
 32. 32 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  "Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, милиарди задържани и конфискувани средства, няколко езика".

  няколко образования... Туморни ли?
  Аман от герберастка простотия! Става вече нарицателна!

 33. 33 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  Явно е много добър с езика. За свирки, за лизане на задни части. И за милиардите е прав Тиквоний - колко милиарда е прикрил и спестил данъци върху тях. И всичко е чисто и ясно, точно по закона. Е, как да не му се отблагодари човек, с една синекурна службичка близо до къщичката в Барселона? Таман ще я наглежда. А мнението на хората няма значение. Важното е, че нашите хора са добре.

 34. 34 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Бог ще те накаже, Бойко, за престъпленията ти!

 35. 35 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  "...На въпрос на журналист от Би Ти Ви как ще убеди хората в назначаването на Пламен Георгиев на дипломатическия пост, премиерът каза: "Нямам намерение да ви убеждавам вас, вие сте убедени по друг начин. В знак на уважение към медията ви"..."

  Опа, баце без малко да се опущиш!
  Нещо за свободна журналистика да си чувал...
  Тиква празноглава банкянскя!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 36. 36 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#8] от "historama":

  Имаше избори преди 3 месеца, видяме какво мислят хората. Ще има и след 2 месеца, пак ще видим. Но както върви, автентично-десните пак ще ходят насрани.

 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#13] от "Jumbo Jet":

  За какъв!? За кмет на Чапръчене ли?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Как защо? Причината в България винаги е една и съща - защото е "наш човек".

 39. 39 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 1215 Неутрално
 40. 40 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Всичко е точно, Баце! Да сме живи и здрави...

 41. 41 Профил на Граф де Моне
  Граф де Моне
  Рейтинг: 155 Неутрално

  "премиерът каза: "Нямам намерение да ви убеждавам вас"

  Последният, който така не смяташе да се обяснява, го гласят за консул във Валенсия. За какво ли го гласят обаче Борисов? За жител на Барселона може би? Дали пък просто торбата с лъжите не е поизтъняла и му е време да се поразходи до сараите за презареждане и нови опорни точки. Ще видим...

  "...няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве" (Лука 8:17)
 42. 42 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#26] от "trj09592697":

  Където щеше да седи до Бойкикиева - майката на Х.Иванов - лидер на ДБ и Берберян - майката на Малеева, основателка на ДБ. Все подбрана компания.

 43. 43 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 492 Неутрално

  " Явно това е някаква поръчка" и даде да се разбере, че е на откриването на нова производствена мощност и такива въпроси са неуместни.

  "Ще се научите да ме питате нещо, което е важно, а не измишльотините на някой".

  Деба глупака!

 44. 44 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Най-накрая почнаха да го питат и неудобни въпроси. Баце да не се изнервя ами да почне да обеснява на хората кое наложи видимо не дотам подтотвен човек да отиде във Валенсия.

 45. 45 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1934 Весело

  "Есента на тиквата" по Маркес

 46. 46 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3302 Неутрално

  До коментар [#20] от "Alarmstufe: Rot":

  Кой...? Корнелия да е освирепяла от глад? Да бе...! Другарят Гергов и той, нали? Много са я закъсали червените. Умират от глад... Това Домусчиев, това Ковачки, Ганчев и всякакви подобни, два лева нямат в джоба! За Пеевски да не говорим. :)))

  Бивш tww09306483.
 47. 47 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Ето така се прецаква мотивацията за израстване в администрацията. Нормалният служител трябва да има подходящо образование, да притежава какви ли не умения, да крета нагоре по стълбицата, и изведнъж от нищото се появява поредният връзка/поредната калинка, или просто любовницата на Х или У, и заема място, за което гарантирано няма ценз. После се чудим защо блатото расте ли расте.

  master
 48. 48 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  "Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, милиарди задържани и конфискувани средства, няколко езика"... И най-важното, потули разследвания срещу него.
  Любов до живот. Чакайте истината от устата на вечните заинтвресовани в прикриването й...
  Иначе и двамата са за едно място. Тясно, хладно, с решетки...

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 49. 49 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3296 Весело

  Радвам се, че интервюто на каката от бичиви успя да приключи, без тя да получи гърч и пяна по устата.
  Само Беновска и Диков бях виждала в подобно, да го наречем по Достоевски, изстъпление на граждански възторг.
  Беше забавно.

  #КогаЩеПораснетеБе.

  Доброто е заразно
 50. 50 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Друго също ми се вижда странно - при инвестиция само 34мл.лева, държавата се ангажира да оправи инфраструктората. Не знам така къде ще му излезе края, да несе окаже накрая че ще плащаме на чуждестранните инвеститори да правят бизнес у нас.😁😁😁

 51. 51 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3302 Неутрално

  До коментар [#31] от "Alarmstufe: Rot":

  Корнелия не е управлявала. Била е в управлението на високи нива, но други са били премиери. Тоест Костов и Станишев.
  Колкото до времето когато Румен Гечев беше част от управлението, къде ли е бил Бойко Борисов и с какво се е занимавал? Този въпрос, кара ГЕРБ-ерите да започват да мънкат и да се изчервяват. Как ли е гласувал Борисов на изборите през 1997-ма година, а? Дали е гласувал за СДС или е гласувал за БСП? Ти как мислиш...? :)))

  Бивш tww09306483.
 52. 52 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  Видяхте ли бе. Мангизите за терасата са му от преподаване на частни уроци по езиците в извънработно време.

 53. 53 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  ... В отговор на въпроси на журналисти той обяви: "Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, милиарди задържани и конфискувани средства, няколко езика"...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Ама много велик бил този екземпляр Пламен Георгиев!
  Сигурно притежава и квалификацията ITcard.
  При това е бил член на бкп и идва в мутренската партия герб, директно от партията на Позитанските комунета!
  Вярно е че е много пдодходящ.
  И какво излиза на практика? С гласовете на наивни демократи, отново изпращаме бивши комунисти за да ни представят в чужбина!
  Срам! На есен, гласувайте пак за прокремълските мутри от герб....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 54. 54 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8246 Неутрално

  А ми е интересно – с какви документи се е сдобил Пацо Терасата по време на седенето си като КОНПИр?

  karabastun1@abv.bg
 55. 55 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 869 Неутрално

  ..."да пуснат каквото са казали посланиците на Гърция и САЩ", присъствали на откриването в Костинброд. Двамата дипломати оцениха средата в България като добра за правене на бизнес и обещаха още инвестиции.

  Всъщност, България е инвеститор и в Гърция, и в САЩ. Забравил ли е Борисов 3те млрд от миналата седмица?

 56. 56 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8246 Неутрално

  Какво знае, какво има – та е толкова важен и цял Министерски съвет се грижи за устройването му?

  karabastun1@abv.bg
 57. 57 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8246 Неутрално

  Както спешно ВСС го уреди като прокурор…

  karabastun1@abv.bg
 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3825 Неутрално

  "Две седмици след решението за изпращане на бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев за консул във Валенсия премиерът Бойко Борисов защити назначението. В отговор на въпроси на журналисти той обяви: "Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, милиарди задържани и конфискувани средства, няколко езика"."

  Пределно ясно е, че този човек всячески го крият от поръчковите безобразия, които натвори в обществото ! Въпросът е, че с подобни изказвания лично от премиера, се демонстрира паниката сред най - високо ниво на управляващите да не би тяхната креатура да каже нещо необмислено, а неща за казване бол.....
  Та с две думи - нищо, което да не знаем или да се нуждае от коментар, просто става въпрос за поредното безумно изказване на премиера, което почти никого не впечатлява - просто вече никой не държи сметка за подобни изблици на примитивни разсъждения......

 59. 59 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Ще се научите да ме питате…“ – Б.Борисов

  А някой разказват, че идеите на Г.Димитров за управлението на държавата били вече мъртви в България.
  Ето ви жив пример. Ако Б.Б. беше се родил при Г.Димитров, щеше да е най-малко член на ЦК (редом с Ц.Драгойчева)
  За да бъде Борисов министър-председател за него са гласували от ДСБ и СДС. Той никога не е получавал гласове от БСП и ДПС.

 60. 60 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Радвам се, че интервюто на каката от бичиви успя да приключи, без тя да получи гърч и пяна по устата.Само Беновска и Диков бях виждала в подобно, да го наречем по Достоевски, изстъпление на граждански възторг.Беше забавно. #КогаЩеПораснетеБе.
  —цитат от коментар 49 на АзКлавдия


  Не знам на кого му излиза пяна на устата, ама от последните изяви на Баце става видимо, че му е все по-трудно да си контролира негативните емоции. И няма как да е иначе, защото много добре вижда накъде се е запътил ГЕРБ.

 61. 61 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Радвам се, че интервюто на каката от бичиви успя да приключи, без тя да получи гърч и пяна по устата.Само Беновска и Диков бях виждала в подобно, да го наречем по Достоевски, изстъпление на граждански възторг.Беше забавно. #КогаЩеПораснетеБе.
  —цитат от коментар 49 на АзКлавдия


  Според вас как трябваше да се държи " каката" - да вика браво Бойко ли? Каката е журналист, не е симпатизант на Герб.

 62. 62 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 629 Неутрално
 63. 63 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  До коментар [#46] от "Petleshev":

  Я кажи високо и ясно - Курнелия не иска властта.

  Gunter glieben glauchen globen
 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4684 Неутрално

  До коментар [#13] от "Jumbo Jet":

  Щом ви харесва да ви крадат и лъжат, изберете го! Тя простотията не ходи по гората!

 65. 65 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3825 Неутрално

  До коментар [#30] от "Рим":

  " Отдавна е ясно. Причината е само една - спасяването на мутрата-"премиер" от съд заради аферата "Ало Ваньо...."
  ".............Името на Пламен Георгиев за първи път се появи в общественото пространство във връзка с аферата „Ало, Ваньо“. От изтеклите през 2010 г. в медиите записи стана ясно, че в разговор между тогавашния премиер Бойко Борисов шефа на митниците по това време Ваньо Танов, Борисов настоява да бъде прекратена проверка във бирената фабрика на Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата.
  "...поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", заявява по телефона мутрата Борисов.
  Самият Борисов отхвърли автентичността на записите, но няколко месеца след това не отрече, че е водил подобен разговор с покойния Танов. Съдържанието на разговора беше потвърдено и от Танов.
  Записите са направени с помощта на поръчани от Пламен Георгиев специални разузнавателни средства! По това време мутренската подлога е прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП). Подслушването на тогавашния шеф на митниците било по сигнал за корупция. От получена от МВР справка от записите Георгиев научил за въпросния разговор, за който обаче се посочвало че е проведен между Танов и неустановено лице. Прокурорът не се поинтересувал от този разговор и записите били унищожени. Така възможността да бъде образувано дело по случая е възпрепятствана.
  След случая "Тановгейт", кариерата на Георгиев тръгва стремглаво нагоре. През 2011 година той е избран за прокурор в Специализираната прокуратура, а по-късно стана заместник-министър на правосъдието по времето на Диана Ковачева в първото правителство на Борисов.
  Само месец преди Борисов да хвърли оставка, в рамките на един ден, той е възстановен като прокурор в Специализираната прокуратура, освободен от поста и назначен за председател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество ("КОМПИР"). На този пост той остана до избирането му за председател на новата антикорупционна комисия, в която се вля и "КОН-КОМПИР".

  Българите в Испания трябва да знаят що за стока им изпращат мутрите от България, да отделят няколко часа от времето си и да посрещнат това недоразумение, както се полага...."


  Това е върхът на айсберга ! И същевременно е напълно достатъчно, за да падне всяко управление...Не у нас, а в една нормална държава - видяхме в Австрия какво се случи, след като излязоха наяве записите с вицеканцлера Щрахе, който бил записан тайно от две германски издания да обещава строителни проекти на мнима племенница на руски олигарх в замяна на дарения за неговата формация......

 66. 66 Профил на Зори
  Зори
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  "Ще се научите да ме питате нещо, което е важно, а не измишльотините на някой".......

  Колкото и въпроса да е неуместен и зададен на неподходящо място, лично аз мисля че това пък никак не е адекватен отговор!
  Народа има право да знае всичко. Нали не живеем в тоталитарна република??? Всяко едно назначение и всяка една смяна на позицията на магистрати би било нормално да се обясни,понеже при много такива ,,назначения" често липсва всякаква логика.
  Но вероятно управляващите са доста изнервени предизборно.

 67. 67 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  До коментар [#51] от "Petleshev":

  Баси, как само храбро браниш Курнелия! Маладец!

  Gunter glieben glauchen globen
 68. 68 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  Стара живковистка практика: когато някой наш човек-висш управленски кадър се о***е тотално на постовете, които е заемал в България, заради личната му преданост на Вожда да бъде изпращан на синекурна работа в някое дипломатическо представителство (на Запад, не в Бирма, СКорея или Камерун*)._______________* Примерно казано - да не вземе сега някой окомуш гербаджия да ми обяснява, че в Бирма се нарича Миянмар или в Камерун нямаме посолство. :)))
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz

  То няма такива окомуш гербери. Те по принцип са нискообразовани и затова стават Гербери, за да калинчат.

 69. 69 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#60] от "danubian.whale":

  Баце е тъп като галош! Не стига, че няма какво да отговори на журналистите и да защити "терасата", ами не му достига и езикова култура! Иначе нервен го раздава.
  Как му липсва бухалката само!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 70. 70 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  Не знам на кого му излиза пяна на устата, ама от последните изяви на Баце става видимо, че му е все по-трудно да си контролира негативните емоции. И няма как да е иначе, защото много добре вижда накъде се е запътил ГЕРБ.
  —цитат от коментар 60 на danubian.whale


  Есента наближава...
  Една искра само трябва за да излязат хиляди по площадите и мутрата от Банкя, заедно с престъпния проект АЕЦ БелЯне и гешев барабар, да отидат там където им е мястото...
  Този момент застрашително наближава! Това изнервя мутрите и бездарните калинки издигнати във властта от тях...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 71. 71 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 2731 Неутрално

  Нещо подобно обяснява Богомил Райнов в " Един наивник на средна възраст", някъде 70-те. Аташето е преди всичко е шпионин. Само че това важеше за времето на студената война, шпионин да бъде назначен за културно аташе. Шпионаж и култура, формата обратно пропорционална на съдържанието. Та тоя дали става, кой знае, но журналистите, ако знаят повече, да кажат, инак си е чисто заяждане.

 72. 72 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3825 Весело

  ".....милиарди задържани и конфискувани средства.."

  Ми като ви е толкова полезен, що не си го държите на поста още ? Ще ви конфискува още милиарди ! Какъв ви е зора да го махате от там - една тераса и един имотен скандал милиарди ли трябва да струва на обществото ? Дръжте си го още този мамин златен безподобен.....

 73. 73 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Бойко, никой не може да ни забрани да те обичаме :) Няма значение прав ли си, крив ли си, ти си щастие неземно!

 74. 74 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4826 Неутрално

  Боце тръгна пак из Родината, с ножицата и лентичките. Избори идат, ей!!!
  А льотчикът бучи ли, бучи по съседната писта, с високи обороти, на празен ход...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 75. 75 Профил на САЩ се управлява от Риад
  САЩ се управлява от Риад
  Рейтинг: 1128 Весело

  ще отиде консул,няма да има време си бутне сауната по дяволите:)))

 76. 76 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3296 Весело

  До коментар [#61] от "foxa5":

  Не е журналист, а обикновен изпълнител със слушалка в ухото.
  Да си имаме уважение.

  Преди няколко дни имаше годишнина от кончината на друг един "нарочен" от други подобни "журналисти". Вероятно помниш "мистър 10%"?
  На мен неговата история винаги ми е обица на ухото.
  По тази причина Пацо Терасата, Рада Дълбоката, Трайчо Енергото и прочие кръчмарски простотии не ми минават.

  Доброто е заразно
 77. 77 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4684 Неутрално

  До коментар [#31] от "Alarmstufe: Rot":

  Според Вас Баце е алтернатива на Корнелия? Та то ГЕРБ и БСП са две страни на една и съща монета! Кой управлява в момента? ГЕРБ, ДПС и БСП управляват заедно. Това е единственното обяснение защо Баце "избра" Радев за пРезидент!

 78. 78 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 901 Неутрално

  както върви, автентично-десните пак ще ходят насрани.
  —цитат от коментар 36 на m17


  Че те кога са били други?

 79. 79 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  Милиардите конфискувани средства са на хартия. На практика тази комисия. не е прибрала и толкова средства, колкото и е. бюджета, т.е. тя дори не може да се самоиздържа. Иначе на приказки го докарват.

 80. 80 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3825 Весело

  До коментар [#61] от "foxa5":

  " Според вас как трябваше да се държи " каката" - да вика браво Бойко ли? Каката е журналист, не е симпатизант на Герб."

  Ми може например да го погали по главата - толкова ценна част за обществото ни в момента...от една човешка благодарност за свършеното дотук де - мостовете, естакадите, метрото ...А тя му задава неудобни въпроси и дразни слънцето.....

 81. 81 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Същите отговори, както се обясняваха другите комунисти, като назначиха Пеевски в ДАНС!!!Едно към едно, само, че с различен участник и изпълнител.
  Едва ли ще преживее катарзис, като Станишев, но е същият мошеник, лъжец и наглец.
  Между ГЕРБ и БСП разликата е само една - че герберите минават вторите по наглост и безочие!И това - само за 10 години.
  Пак гласувайте за тях!

 82. 82 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Сичко е топноо, успокойте се, вашият вожд така наредии. Пийте си ракията, политиката не е за вас

 83. 83 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1934 Любопитно

  До коментар [#63] от "Alarmstufe: Rot":

  тъпата ви опорна точка,че който е против тиквата е за корнелия ,е отдавна изтъркана и тотална компрометирана , дали мафията ще управлява чрез борисов или нинова е все тая ,проблема на шайката е ,че след 10 години управление вече е абсолютно изчерпана и е писнала на абсолютно всички

 84. 84 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#51] от "Petleshev":

  Как ли е гласувал Борисов на изборите през 1997-ма година, а?

  Гласувал е с бухалка в ръка - за мир и светло бъдеще!
  А такива, като теб, които са гласували за него или ГЕРБ, дори веднъж!!!, са идиоти и най-виновни за дереджето ни!

 85. 85 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Срам! На есен, гласувайте пак за прокремълските мутри от ДСБ / ДеБъ, които подариха Нефтохима на Путин...
  —цитат от коментар 53 на Рим


  Че кога пък сме гласували за радикалните комунисти от ДСБ, че си се притеснил толкова? Ние вече втори мандат ги държим под опашката на коня и идеално се сливат с това, което пада изпод нея. Просто са си лика - прилика с конските фъшкии. те затова се опитаха да откраднат и царските конюшни де. Че там фъшкии като тях - бол, та поне в конюшнята щаха да са с пълно мнозинство. нейсе, пак не им се получи... Споко, муцка, пак ще гласуваме за ГЕРБ!

 86. 86 Профил на tolkoli
  tolkoli
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Прав е човека. Много ме кефи, как ги е поставил на място.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 87. 87 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#53] от "Рим":

  Я бегай да четеш коментарите в тази статия:
  https://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2019/08/26/3955178_kude_popadna_bjustut_na_georgi_dimitrov/

  Там ще разбереш, че сте победили комунистите.

 88. 88 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#53] от "Рим":

  Я бегай да четеш коментарите в тази статия:
  https://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2019/08/26/3955178_kude_popadna_bjustut_na_georgi_dimitrov/

  Там ще разбереш, че сте победили комунистите.

 89. 89 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Чудех се защо Боко застава на амбразурата да защитава Пламен Георгиев, дали си струва усилията, но след постинг №30 ми се изясни. Значи аферата Ало Ванъо е в основата на нещата, последвана вероятно и от други афери. Ясно, заработил си е консулския пост гражданинът Георгиев, копче не можем да му кажем. А за образованието и квалификациите му, както и за езиковите му умения бяхме подробно и детайлно запозанти от самия премиер.

 90. 90 Профил на Пакоджет
  Пакоджет
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Стилна къща с тераса, златен ланец за украса, на почивка във Валенсиана, айм ловинг кеш, бейби...

  Пакистанец кара джет ;)
 91. 91 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 361 Разстроено

  Гарван гарвану око не вади ... срам ме е.

 92. 92 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2789 Неутрално

  Това е, което имаме като премиер. Селска мутра. Ето фактите:
  - Пламен Г. има едно образование - право в Софийския. НЕ няколко.
  - Награди? Няма публични данни за такива, освен от фондации със силно съмнителен произход и действие като Конрад Аденауер
  - Милионни иззети? Вярно. 12 милиона, според техен отчет - http://www.ciaf.government.bg/web/attachments/Page/56/3148/5c828fe972bb5.pdf
  Чии точно са тези пари, и защо точно тях, прозрачност липсва.

  Бойко си говори, народа си верва

 93. 93 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10684 Весело

  "..той обяви: "Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, милиарди задържани и конфискувани средства, няколко езика"..." и дабавя "знае много за Борисов, предмет на членове на наказателния кодекс" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 94. 94 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1862 Весело

  До коментар [#10] от "Petleshev":

  Милиардите задържани от бюджета ли са?

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 95. 95 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10684 Весело

  Ако е толкова "заслужил", защо не върне Цецо? Той е "по-заслужил"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 96. 96 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ...Между ГЕРБ и БСП разликата е само една - че герберите минават вторите по наглост и безочие!И това - само за 10 години. Пак гласувайте за тях!
  —цитат от коментар 81 на Капабланка


  Точно за това Иван Костов и Радан Кънев гласуваха
  за „Борисов-1“ и „Борисов-2“.
  Защото харесват повечето наглост и безочие.

  До коментар [#81] от "Капабланка":

 97. 97 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  кажи малко за президентската институция баце

 98. 98 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  Според вас как трябваше да се държи " каката" - да вика браво Бойко ли?
  —цитат от коментар 61 на foxa5


  Като за начало поне да поиска да му пипне мускула.

 99. 99 Профил на tolkoli
  tolkoli
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Радвам се, че интервюто на каката от бичиви успя да приключи, без тя да получи гърч и пяна по устата.Само Беновска и Диков бях виждала в подобно, да го наречем по Достоевски, изстъпление на граждански възторг.Беше забавно. #КогаЩеПораснетеБе.
  —цитат от коментар 49 на АзКлавдия


  Родените да пълзят, не могат да летят. За жалост света е на подобно дередже, щото поне 70% от попоулацията на Планетата си падат да пълзят. По комфортно им е някак.
  Вчера сериозно се замислих, да призова все още нормалните и останали със здрав разум хора, да спрат да четат медии, камо ли пък да коментират. Че ги храним и с кликове.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 100. Пращат го във Валенсия защото ако нещо му се случи тук ще е удар по реномето на Бойко........мисля си че консулството е само първа серия.....следват още епизоди.......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK