Един сертификат В1, por favor

Пламен Георгиев е учил 140 часа испански език по проект "Усъвършенстване на системата за установяване на активи в България".

© Георги Кожухаров

Пламен Георгиев е учил 140 часа испански език по проект "Усъвършенстване на системата за установяване на активи в България".Езикови грешки, разминавания в датите, обществена поръчка за обучение, Норвегия и ниво В1 - това са част от фактите, които изникват при проверка на показаната нова диплома по испански език на бъдещия консул във Валенсия Пламен Георгиев. Документът, издаден от фирмата "Никанор" ООД, бе публикуван преди ден във вестник "24 часа" под заглавие "Пламен Георгиев готов за разговор на испански език, вижте дипломата му".


Бившият председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и настоящ прокурор в специализираната прокуратура, беше определен за генерален консул на България във Валенсия с правителствено решение, за което не беше официално съобщено. Според най-актуалната му публично достъпна автобиография Пламен Георгиев владее три езика, като сред тях е испанският, но на базовото ниво А2.


Степента на владеене на езика става повод за поредица от шеги по адрес на Георгиев в социалните мрежи, въпреки че според Външно министерство изискванията за езикова компетентност, важащи за посланиците, не се прилагат към консулите. Преди дни премиерът Бойко Борисов защити назначението с думите: "Пламен Георгиев е с няколко образования, с хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика."


Усъвършенстване от В1 към... А2
Сравнението на документите за езикова подготовка на Пламен Георгиев показва неочаквано развитие от по-високо към по-ниско ниво.


Сертификатът на Пламен Георгиев, издаден от "Никанор" на 2 март 2017 г. и публикуван от вестник "24 часа"

Сертификатът на Пламен Георгиев, издаден от "Никанор" на 2 март 2017 г. и публикуван от вестник "24 часа"

Още през 2017 г. Пламен Георгиев е покрил ниво В1 от европейската референтна езикова рамка за владеене на испански език, пише във вчерашната публикация на "24 часа", в която е показана и снимка на издадения сертификат. Вестникът, който единствен се е сдобил с документа, но не посочва откъде и как, подчертава, че именно ниското ниво - А2, е било основното възражение срещу назначението на бъдещия консул.


Референтната езикова рамката включва три степени - А, В и С, всяка от които има два нива. Най-ниското е А1, което се придобива при първите стъпки в нов език, а най-високо - С2, означава владеене на езика на нивото на майчин език. Според нея ниво В1 предполага умение за участие в разговори на позната тематика, изразяване и аргументиране на мнение, съставяне на несложен свързан текст, водене на лична кореспонденция. В публикацията на "24 часа" се посочва, че именно това ниво на владеене на испански език е записано и в официалните документи, с които България е поискала от Испания да приеме Георгиев за консул във Валенсия.


Посочената в сертификата дата на издаване е 2 март 2017 г. Близо година по-късно, подавайки автобиографията си като кандидат за шеф на новосформираната антикорупционна комисия, Пламен Георгиев посочва, че владее испански на по-ниското ниво А2.


Автобиографията на Пламен Георгиев, публикувана на сайта на парламента, в която на 8 февруари 2018 г. той е определил нивото си по испански език.

Автобиографията на Пламен Георгиев, публикувана на сайта на парламента, в която на 8 февруари 2018 г. той е определил нивото си по испански език.

Биографията, която още може да се види на сайта на Народното събрание, носи дата 8 февруари 2018 г. "Дневник" направи няколко опита да се свърже с Георгиев, за да изясни защо е предпочел да посочи по-ниска степен, след като вече е имал покрито ниво В1, но той не отговаря на мобилния си телефон. Преди седмица от специализираната прокуратура обявиха, че той отново е в платен отпуск (след четирите месеца принудителен отпуск преди оставката от КПКОНПИ заради скандала с незаконната тераса към апартамента си). По информация на "Дневник" от община "Слатина" той все още не се е явил да получи и заповедта за събаряне на постройките върху терасата, което трябваше да стане на 19 август.


Испански по обществена поръчка


От публикувания сертификат е видно, че обучението на бъдещия консул от фирмата "Никанор" ООД е осъществено по проект, финансиран от Норвежкия финансов механизъм. Придобилата в последните години популярност в България програма осигурява безвъзмездно финансиране от Норвегия, Исландия и Лихтеншайн по проекти в различни сфери - местно развитие, енергетика, околна среда, култура, правосъдие, вътрешни работи и др. Целите на финансирането е намаляване на икономическите и социалните различия в Европейското икономическо пространство, задълбочаване на двустранните отношения с държави - членки на ЕС, и укрепване на основни европейски ценности като демокрация, толерантност и върховенство на закона.


На 9 декември 2014 г. Пламен Георгиев - председател на тогавашната Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), обяви пред медиите началото на проект "Усъвършенстване на системата за установяване на активи в България". Той се реализира по Норвежкия финансов механизъм 2009 - 2014 и се осъществява в партньорство със Съвета на Европа. Стойността на проекта е близо 1 милион евро, като 85% са предоставени от Кралство Норвегия.


Конкретният проект включва различни дейности, сред които 14 специализирани работни срещи и семинари с участието на експерти от Съвета на Европа, купено е техническо оборудване, компютри, телефони и други служебни устройства на стойност над 200 000 лв.


Програмата включва и езиково обучение, за което е проведена обществена поръчка. Фирмата, спечелила конкурса и сключила договор с КОНПИ, е "Никанор" ООД с управители Витлена Василева и Николай Николов. Компанията не е специализирана в езикова подготовка, а има доста по-широко портфолио. На сайта й е посочено, че предлага професионално обучение в различни сфери - за ресторантьори, озеленители, камериери, портиери, шивачи, охранители, аниматори в туризма и много други. Заедно с това се предлагат курсове по английски, немски, руски, гръцки, испански, френски и италиански език.


По обявената обществена поръчка максималната стойност на курса за един служител на антикорупционната комисия трябва да е 733.42 лв. без ДДС. От "Никанор" са предложили 385 лв. без ДДС (462 лв. с ДДС) и сертификат за завършена езикова степен.


Договорът все още е достъпен на сайта на антикорупционната комисия, като в него са достъпни личните данни на двамата управители на фирмата. "Дневник" публикува документа със заличени данни.


В документацията, разменена между фирмата и КОНПИ, е записано, че обучението ще бъде проведено за до 20 служители. "Никанор" поема ангажимента служителите да минат тест, който да определи нивото на знанията и уменията, а след това да е разпределен в група според нивото си. От документите се вижда, че са проведени общо 140 часа, а курсът е бил в сградата на КОНПИ два пъти седмично. Обучението според документа е завършило с тест и сертификати. Сред обучените е и председателят на комисията Пламен Георгиев.


... и по други езици


Езиковото обучение по проекта е било не само по испански, но и по други езици, обясни пред "Дневник" собственикът на фирмата "Никанор" Витлена Василева. Тя посочи, че компанията кандидатствала по Закона за обществените поръчки и е спечелила процедурата по обучение на всички служители на КОНПИ, в това число и на Пламен Георгиев. Проектът приключил с издадени сертификати преди две години.


"В момента не обучаваме служители на КПКОНПИ", каза Василева.


От КПКОНПИ не можаха да съобщят колко души точно са минали езиков курс, какви езици са учили и какъв сертификат за степен на владеене са получили. Заместникът на Георгиев и настоящ временен шеф на комисията след оставката му Антон Славчев със сигурност не е сред обучаваните, тъй като по това време все още работи в ДАНС.


Справка в търсачката на "Биволъ" показва, че от 2007 до 2017 г. "Никанор" ООД е спечелила 7 обществени поръчки и печалбата от тях е общо 449 987.40 лв. Кандидатствали са и са печелили проекти и по оперативни програми, като от тях печалбата им е 770 369.16 лв.


Фирмата се е явявала за изпълнение на проекти, обявени не само от КОНПИ, но и от други институции - Министерството на вътрешните работи, Националния осигурителен институт, Агенцията по заетостта и няколко общини.


Google translate: какво пише в сертификата


Ден след публикуването на сертификата преподавателят по испански език Боряна Кючукова реагира в писмо до медии, че документът е пълен с елементарни грешки, което поставя под съмнение както компетентността на фирмата, която го е издала, така и нивото на самото обучение.


"Има правописни, синтактични, пунктуационни и лексикални грешки, липсват ударения, както и задължително членуване на някои места. Записано е, че "настоящият документ е приготвен", вместо изготвен. Описано е, че курсът е провеждан "в светлата част на деня", като вероятно авторите са имали предвид това, че е целодневен", коментира пред "Дневник" Кючукова, която е доктор по филология, главен асистент в Катедра по испанистика и португалистика на Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Мотото на фирма "Никанор" е "Обучението е отношение", показва справка в сайта им. В сертификата обаче мотото е записано като "Обучението е уважението", преведе тя.


"Не може човек да преподава ниво В1 и да напише такова нещо. Ако наистина там има испанист, би било редно да го погледне. Превеждано е дума по дума като с Google translate и на места са използвани думи, които означават нещо съвсем различно", каза Кючукова и добави, че подобен текст на документ би предизвикал смях, ако бъде представен като официален в държава, в която се говори на испански език.


Документът - официален, ако е признат


От института "Сервантес" - испанската обществена институция, която отговаря за разпространението на испанската култура по света и организира най-уважаваните курсове по езика в България, коментираха за "Дневник", че не познават никого от фирмата, провела обучението, не знаят какви са преподавателите, нито какво е нивото на обучение в тази частна езикова школа.


"Г-н Георгиев си е завършил някакъв курс. Документът има официален характер, доколкото е издаден от частна школа. Но какво се случва в тази школа не можем да знаем. Ако например Пламен Георгиев дойде при нас с този документ и желае да продължи обучението си, задължително ще му направим тест за определяне на нивото въпреки сертификата, тъй като не е издаден от нас. В някои случаи нивото се покрива, в други знанията не отговарят на посоченото в сертификата", казаха от института.


В отговор на въпрос оттам допълниха: "Дали този документ служи като официален зависи от това дали го искат и дали ще го признаят там, където трябва да се представи."


Според Закона за дипломатическата служба ръководител на задгранично представителство трябва да "владее най-малко два чужди езика, поне единият от които официален за Организацията на обединените нации, или процедурен език, използван от Европейската комисия". В Закона не е упоменато изрично изискване за нивото на владеене на чуждите езици, уточниха за "Дневник" от пресцентъра на външно министерство, когато стана известно назначението на Пламен Георгиев.


Рor favor - испански израз, който означава "Моля"

Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Готино.

  Добре е, че отдавна нЕма ора по тези територии, които за се изненадват от подобни неща.

 2. 2 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  😳Правилно ли разбрах, че чиновници учат чужди езици за пари нашите данъци?🤦🏻‍♂️

  "Чуждестранен агент"
 3. 3 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Достатъчно е, че човекът е усвоил испанската дума "terrazza",
  и дори е намерил нейното практическо проложение.
  Това доказва наличие на базови знания по езика.

  Не ща да влизам у затвора!
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  Обществена тайна е ,че от герберите захлеба езиковите школи и много университети! Ама кой си е некомпетентен никаква диплома не помага!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 6. 6 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#3] от "Прокопеевски":

  Коментар № 4 не се отнася до Вас.

 7. 7 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Весело

  Сертификат менте, като за консул менте. Какво толкова чудно има? А и в края на краищата, колко испански му трябва на един консул?

 8. 8 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 923 Неутрално
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  Напълно нормално поведение за човека, който до неотдавна се бореше с корупцията в неоживковистка България.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Animals As Leaders
  Animals As Leaders
  Рейтинг: 422 Гневно

  На тоя скудоумник по физиономията му личи, че в Испания ще вика само "Кво речи?"

 11. 11 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3952 Гневно

  Абе картинката е ясна...записали са го човека на "курс",ние сме платили.....и сега подмазвача,кротко ше се препича във Валенсия(на наши разноски) !За заслуги към Него!Абсолютна свинщина и безочие!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 12. 12 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Конграчулейшънс!
  —цитат от коментар 8 на parcaleste


  Ни пузна. Гуглето казва, че е Felicidades :)

 13. 13 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Този сертификат е менте, като всичко сътворено от най-долнопробната партийка герб.

 14. 14 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 734 Неутрално
 15. 15 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 734 Неутрално
 16. 16 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 734 Неутрално
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Това злобарско настъпление е истински срам за Дневник. Не е първото, няма и да е последното, но е много грозно.
  Идващо от екип, в който поне половината редактори не владеят елементарна българска граматика и правопис, а за английски език да не говорим - на мен ми идва в повече.

  Междувременно Георгиев ако обича да спре да се обяснява и оправдава като ученичка.
  Не му издържаха нервите, не е за такъв пост, докато децата му са малки - стига толкова сеири.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  "Дневник" направи няколко опита да се свърже с Георгиев, за да изясни защо е предпочел да посочи по-ниска степен, след като вече е имал покрито ниво В1, но той не отговаря на мобилния си телефон.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Ми как ще отговори бе господа.
  Ще вземе да изтърси някоя глупост и отиде коня у ряката!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Любопитно

  Поредната излагация с този Георгиев, голямо бутане, голямо наместване...
  Но, като става дума за сертификати, от "Дневник" да направят едно разследване родните консули и посланици по целия свят на какво ниво владеят (ако въобще владеят) езика на страната, в която заемат тези постове?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Браво на Ина Друмева, едно добро попълнение за Дневник
  (че иначе напоследък са рядкост).

 21. 21 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 320 Весело

  Абе Борисов действа по примера на най-върлите комунисти - мести некадърни, провалени, но верни хорица на топли държавни службици. Те това ли е бойковския антикомунизъм?!

  Борисов си върна властта благодарение на протестите срещу назначаването на Пеевски, а сега Борисов кара все по-скандални назначения - Цацаров, Гешев, Пламен Георгиев, Мавродиев ... Докога ще търпим клоуни на хранилка с нашите пари?!

 22. 22 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Конграчулейшънс!
  —цитат от коментар 8 на parcaleste


  ....каза др.Костов и си" плю под опашката !"

 23. 23 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  Е, какво? Трябва да си затворят очите пред явни абсурди? Пацо, като е искал да не го атакуват трябваше да лъже по- рафинирано, а не така грубо, като столипиновско цигане.

 24. 24 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Насила хубост не става...

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#21] от "iceman_bg":

  "Абе Борисов действа по примера на най-върлите комунисти - мести некадърни, провалени, но верни хорица на топли държавни службици. Те това ли е бойковския антикомунизъм?!"

  Ами за тези, които дледим внимателно изказванията му, изненада няма. Човекът още преди 10 години си беше казал, че негов учител по държавническо изкуство бил не друг, а лично другара Тодар....

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 417 Весело

  Айде да го пратят в Лондон, че да се успокоите ...

  Английският му нали е на добро ниво

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":

  "дледим" >> следим

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 289 Разстроено

  Миш - маш по герберски, сигурен съм че могат много повече, стига само някой да иска да бръкне в раната, но кой да бръкне Цацаров ли, новия кандидат ли нали всички са сложени да пазят насрания д.рник Тиквата.

 29. 29 Профил на bua50633401
  bua50633401
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#2] от "putinxujlo":

  не Ганя, плащат се пари от вашите данъци, но реално никой не учи.

  Ганя, знаеш какая у меня самая любимая книга болгарская? Бай Ганя - етот Константинов сумел только на 100 страниц описать всю вашу еволюция на всю вашу историю. Шикарный человек. Он жив?
 30. 30 Профил на pwj18583757
  pwj18583757
  Рейтинг: 62 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  Една малка подробност - никой от Дневник не отива консул във Валенсия, така че забележката е безпредметна. Пък и никой от Дневник не се е о*рал толкова, колкото въпросния калинчо с фалшивите сертификати ( и терасите).

 31. 31 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3952 Разстроено

  До коментар [#25] от "Norman Granz":

  Скоро не е събирал неграмотници по кръстовищата.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 32. 32 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 752 Гневно

  сега, и аз ако имам сведения за Мишо Бирата....могат и сертификат С2 да ми издадат по японски и да ме пратят посланик в Токио

  изобщо, поредната свинска история, с безцеремонна наглост е лансирана поредната калинка от ГЕРБ и в случая ЛИЧНО ОТ БОРИСОВ !

 33. 33 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 655 Неутрално
 34. 34 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 752 Весело

  Айде да го пратят в Лондон, че да се успокоите ...Английският му нали е на добро ниво
  —цитат от коментар 26 на 001


  ако го пратят в Лондон Алек Попов ще се окаже по-голям пророк от Нострадамус

 35. 35 Профил на lobster
  lobster
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Най-добре е да се засече дали Пацо въобще е бил физически в сградите на КОНПИ, където се е провел въпросният езиков курс, защото явно доста си пада по дълги платени отпуски.

  Бизнесмен-комунист и религиозен комунист влизат в един бар. Кой е по-жадния?
 36. 36 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 506 Весело

  Купил си го е за 50 кинта, сигурно. Това малко като "сертификата" кУректна фирма.

  мурзилка
 37. 37 Профил на Konstantin Georgiev
  Konstantin Georgiev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  Да ходи където си иска, стига да не му плащаме заплатата и издръжката.

 38. 38 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Хем са нагли, хем са глупави. Кой би публикувал във вестник съмнителната си диплома, ако има поне капчица акъл?

  Не ме търсете преди обяд
 39. 39 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Откъдето и да го разровиш - мирише! Фалшиви езикови курсове, фалшиви сертификати, усвоени едни пари, дадена/получена комисионна. Мила родна картинка!

 40. 40 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "В закона не е упоменато изрично изискване за нивото на владеене на чуждите езици"

  Много ясно! Откъде да предположат, че ще предлагат за дипломати, хора, които не стават и за метачи в посолствата...

 41. 41 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Пламен mepacama къpmи мивkи
  😁😁😁😁😁😁

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#38] от "nikidimi":

  "Хем са нагли, хем са глупави."

  Чисто и просто - къпан милиционер.

  Това трябва да им е девизът, да си го запишат под логото.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":
  А Пламен владее? Извадете ми, ако обичате момент, в който лицето ползва чуждите езици, които владее!

 44. 44 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#26] от "001":
  Убеден съм! Кен лий, диби, диби, даут, ю....... :)))

 45. 45 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тая фирма никанор, дали не е на банда роми измамници? Които очевидно не владеят чужди езици, или поне не владеят испански.

  мурзилка
 46. 46 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Голям отпускар излезе Пацата. Народецът благородно завижда.

 47. 47 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Поредната излагация с този Георгиев, голямо бутане, голямо наместване...Но, като става дума за сертификати, от "Дневник" да направят едно разследване родните консули и посланици по целия свят на какво ниво владеят (ако въобще владеят) езика на страната, в която заемат тези постове?
  —цитат от коментар 19 на hamiltonf


  Те са пратени так да ръководят, а не да говорят езика. Наскоро ни го обясняваше една друга калинка.

 48. 48 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  До коментар [#29] от "haq53617395":

  плащат се пари от вашите данъци, но реално никой не учи
  ==================
  това означава, че трябва да се разстройвам, че никой не учи езика, а не че за сметка на нашите данъци те учат езици?)

  "Чуждестранен агент"
 49. 49 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Весело

  Егати, фиксацията в личността на ПГ, сякаш ще го назначават за пилот на совалка...

  Някъв консул...в някъв испански град. Все едно някой се интересува... никой не го е грижа.

  Дребна душица си, Прокопи... не ни занимавай с глупости.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 50. 50 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Един сертификат В1, PER favor е по-правилният вариант за Generalitat Valenciana.Очаквам сега великия борец с корупцията да се сдобие и със сертификат за валенсиано.

 51. 51 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Весело

  До коментар [#26] от "001":


  Айде да го пратят в Лондон, че да се успокоите ...Английският му нали е на добро ниво
  —цитат от коментар 26 на 001


  Или пък, просто, да си го върнат в Конпи. Аз проблем с тересата му нямам.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 52. 52 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сипи там...да има.

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 53. 53 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Е, какво значение, дали е А2 или В1. И в двата случая НЕ го знае. И изобщо не е вярно, че С2 е ниво на майчин език. Това ниво (нейтив) достигат само учили го от най-ранна детска възраст и живяли дълго в страната, посещавали ичилище, общували. Един език е житейска задача. Не може представител на страната да срича на езика, защото не го приемат сериозно. А и при двете нива ще срича. За плажа става. И “на кое ниво владее език” е нон-сенс. Владеене означава познаване до тънкости, както показва и самата дума. А това започваш да учиш едва от С2 нагоре.
  А този няма ли пари сам да си плати курса, че го пращат по програма? По тези програми да обучават студенция, младоци, дето нямат пари, защо трябва да ги дават на висши държавни служители?
  А историята със сертификата си е резил, откъдето и да я погледнеш, ако е така. Ще питам синчето, той е с DELE superior на испански и, между другото, никога не е твърдял, че го знае в тънкости! Това по повод сертификатите!

  Мърфи е оптимист!
 54. 54 Профил на sebastians
  sebastians
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Много ''интересна'' обществена поръчка, почти противозаконна!

  "По обявената обществена поръчка максималната стойност на курса за един служител на антикорупционната комисия трябва да е 733.42 лв. без ДДС. От "Никанор" са предложили 385 лв. без ДДС (462 лв. с ДДС) и сертификат за завършена езикова степен."


  ЗДДС гласи: -Доставка, свързана с образование, спорт или физическо възпитание
  Чл. 41. Освободена доставка е:
  1. (доп. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) предучилищната подготовка и възпитание, училищното или университетското образование, професионалното образование и обучение, следдипломното обучение, преквалификация и повишаване на квалификацията, обучението за придобиване на ключови компетентности, предоставяни от:
  а) (доп. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 79 от 2015 г., в сила от 01.08.2016 г.) институции в системата на предучилищното и училищното образование по Закона за предучилищното и училищното образование, институции в системата на професионалното образование и обучение по Закона за професионалното образование и обучение, доставчици на обучение за придобиване на ключови компетентности, включени в списък, утвърден от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта или културно-просветни или научни институции;
  б) висши училища по Закона за висшето образование;
  2. предоставянето на частни уроци, заместващи училищното или университетското образование по т. 1;

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 55. 55 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да напомня, Марийка Габриел е една от рекордьорите по манипулиране на вот. Тва естествено ни Бокоратурата интересува, ни жорнальорките. Се ено не сме у Путинстан

  Vernam Cipher
 56. 56 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 565 Неутрално

  с тоя ход успяха да направят родната "професионална" дипломация да изглежда направо добре, на фона на тези абсурдни ходове. те са като едни гении на езиците там, да не говирм за квалифиакцията, уменията.
  ако не беше така тъжно, щеше да е ужасно смешно

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#30] от "pwj18583757":

  “Пък и никой от Дневник не се е о*рал толкова, колкото въпросния калинчо с фалшивите сертификати ( и терасите).”

  Аз си мисля друго: истината за тоталната непригодност на този верен партиен кадър излезе покрай останалите скандали, в които се е замесил. Ние дори не можем да ЗАПОЧНЕМ да си представяме какви по-големи некадърници от него с фалшиви, купени или издадени от съмнителни учебни заведения дипломи работят на всички нива в държавната администрация, в общини, изпълнителни агенции, дипломатически мисии, силови ведомства и пр.

  Ние само виждаме РЕЗУЛТАТА: най-бедната, най-корупмираната, най-изостаналата държава в Европейския съюз.

  Благодарим ти, ГЕРБ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Как е конграчулейшън на испански?

 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#8] от "parcaleste":

  Felicitaciones, май беше на моя ограничен испански!

 60. 60 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#10] от "Animals As Leaders":

  Аз мога да му преподам урок по кръчмарски испански: Una servesa por favor! Una mas!

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Весело

  До коментар [#12] от "Silence":

  Ох, значи кръчмарският ми испански не е правилен! 😂

 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Весело

  До коментар [#46] от "Индиана":

  Да, бе! Четири месеца в отпуск от КОМПИР, а сега - в отпуск от прокуратурата! Много отпуск дава тази държава, бе!

 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  [quote#18:"Храбър"][/quote]


  Дневник е трябвало да потърси не само КПКОНПИра, а онзи от Банкя с думите :
  " Абе СИКаджийска мутра, имаш ли представа кого предлагаш за консул във страната на Сервантес бе, мутра сбъркана ? "

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Любопитно

  До коментар [#49] от "Кой се страхува от Иван Гешев":

  Дребнана душица сте Вие, драги! Не Ви интересува как Ви крадат, нали?

 65. 65 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":
  „Ами за тези, които дледим внимателно изказванията му, изненада няма. Човекът още преди 10 години си беше казал, че негов учител по държавническо изкуство бил не друг, а лично другара Тодар....”

  Знаете ли кое е най-лошо. Не че Борисов е признал Тодор Първи за негов учител. Най-лошото е, че Борисов има манталитета и мисленето на комунистически диктатор от 80те - меко, но стабилно държане на властта и държавата като бащиния. „Аз дадох, аз ще дам, направих ...”

  И ако трябва да сме честни, голяма част от т.нар. електорат и избиратели съзнателно или подсъзнателно се нагаждат към такова мислене на бащицата, и се чудят що така нещата не вървят ...

 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Айде да го пратят в Лондон, че да се успокоите ...Английският му нали е на добро ниво
  —цитат от коментар 26 на 001  В Лондон, ли ?
  Бай Ставри вече в Лондон ли приема ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "заради скандала с незаконната тераса към апартамента си"

  а не заради фалшифицираната от самия него декларация??? гиди жорнальорки нахитрели

  Vernam Cipher
 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#65] от "iceman_bg":

  "Най-лошото е, че Борисов има манталитета и мисленето на комунистически диктатор от 80те - меко, но стабилно държане на властта и държавата като бащиния. „Аз дадох, аз ще дам, направих ...”..."

  Абсолютно точно наблюдение. И очевидно народо харесва да му "дават", та си го чува и преизбира.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#2] от "putinxujlo":не Ганя, плащат се пари от вашите данъци, но реално никой не учи.
  —цитат от коментар 29 на haq53617395  Дуся-Дусенька,
  чии го дириш в България, Дусенька ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 70. 70 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Заместникът на Георгиев и настоящ временен шеф на комисията след оставката му Антон Славчев"

  Тони Балкони и основен участник в позорното "дело" Иванчева, също авер на Ваклин?

  Vernam Cipher
 71. 71 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Егати, фиксацията в личността на ПГ, сякаш ще го назначават за пилот на совалка...Някъв консул...в някъв испански град. Все едно някой се интересува... никой не го е грижа.Дребна душица си, Прокопи... не ни занимавай с глупости.
  —цитат от коментар 49 на Кой се страхува от Иван Гешев  И аз съм дребна душица, но мутрата не ме прави консул на Мюнхен, макар, че владея немски по-добре отколкото Пацо Терасата " владее " испански .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 72. 72 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сертификат менте, като за консул менте.
  —цитат от коментар 7 на zle_platen_trol


  идващ от държава с премиер менте... премиер фалшифициращ избори

  Vernam Cipher
 73. 73 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Това злобарско настъпление е истински срам за Дневник. ...
  —цитат от коментар 17 на АзКлавдия  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  - Не е Дневник. Фабриката..., част от която може да е и 24 часа:

  "Нови въпросителни около испанския език на Пламен Георгиев ...

  https://btvnovinite.bg › bulgaria › novi-vaprositelni-okolo-ispanskija-ezik-...
  Преди 1 ден - Ден по-късно в публичното пространство се появи нова диплома на Пламен Георгиев – сертификат за владеене на испански език, ниво ...

  Филолог от СУ: Сертификатът на Пламен Георгиев е пълен с ...

  https://frognews.bg › novini › filolog-sertifikatat-plamen-georgiev-palen-g...
  Преди 8 часа - Пиша Ви по повод на новината, че Пламен Георгиев има диплома за владеене на испански език ниво B1. 1. Като човек, занимаващ се ...

  Пламен Георгиев готов за разговор на испански език, вижте ...

  https://www.24chasa.bg › novini › article
  Преди 1 ден - ... на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е в състояние да ... Пламен Георгиев готов за разговор на испански език, вижте дипломата му ... Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев пратен консул във ...

  На какво ниво владее испански език Пламен Георгиев? | Днес.dir.bg

  https://dnes.dir.bg › Начало › Днес › Политика
  Преди 23 часа - В автобиографията на Георгиев, публикувана в сайта на парламента, обаче ... "24 часа" публикува друга диплома на Пламен Георгиев ...

  Как Пламен Георгиев е пропуснал да се похвали, че владее ...

  https://clubz.bg › 87124-kak_plamen_georgiev_e_propusnal_da_se_pohv...
  Преди 10 часа - "Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, милиарди ... Към нея са приложени и сканирани копия от дипломите на ...

  Лъснаха разминавания в дипломите по испански на Пламен ... - Сега

  https://www.segabg.com › hot › lusnaha-razminavaniya-diplomite-po-ispa...
  Преди 21 часа - Според бившия премиер изпращането на бившия шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за консул във ...

  Гаф със сертификата по испански на Пламен Георгиев | Вестник ...
  https://duma.bg › gaf-sas-sertifikata-po-ispanski-na-plamen-georgiev-n198...
  Преди 10 часа - Странна история се появи около бъдещия консул във Валенсия Пламен Георгиев и познанията му по испански език. За тях вече се знае ..."

 74. 74 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#65] от "iceman_bg":Абсолютно точно наблюдение. И очевидно народо харесва да му "дават", та си го чува и преизбира.
  —цитат от коментар 68 на Norman Granz


  Поредните глупости от тебе!
  „Народо“ е гласувал за листата на ГЕРБ, в която е г-н Борисов.
  Но онези от ДСБ – Иван Костов и Радан Кънев – гласуваха за лицето Бойко Борисов да бъде министър-председател.

  До коментар [#68] от "Norman Granz":

 75. 75 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#65] от "iceman_bg":Абсолютно точно наблюдение. И очевидно народо харесва да му "дават", та си го чува и преизбира.
  —цитат от коментар 68 на Norman Granz


  Поредните глупости от тебе!
  „Народо“ е гласувал за листата на ГЕРБ, в която е г-н Борисов.
  Но онези от ДСБ – Иван Костов и Радан Кънев – гласуваха за лицето Бойко Борисов да бъде министър-председател.

  До коментар [#68] от "Norman Granz":

 76. 76 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  Е, какво? Трябва да си затворят очите пред явни абсурди? Пацо, като е искал да не го атакуват трябваше да лъже по- рафинирано, а не така грубо, като столипиновско цигане.
  —цитат от коментар 23 на zle_platen_trol


  Лъже като дърт Бойко Борисов.

  Vernam Cipher
 77. 77 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#23] от "zle_platen_trol":

  Не знам за какви абсурди говориш.
  Много важно какъв точно е сертификатът за испански и кое ниво е.
  Стоя си зад мнението, че абсолютно се оляха журналистите от ляволибералната преса.

  Доброто е заразно
 78. 78 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Иван Тодоров от ТАД Груп бе обвинен за подбудител на хакерската атака срещу НАП и задържан в ареста , а Пламен Георгиев е хакнал информация от "Никанор" ООД и в качеството му на такъв издава документи с невярно съдържание с което неправомерно се облагодетелства .Тези му действия представляват рецидив по закона ,след като веднъж е получил документ с невярно съдържание за терасата в жилището си.Този човек е опасен за сигурността на държавата ни !

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 79. 79 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  И кво излезе сега - че по-добре Пацо да изпитва обучаващите за нивото им по испански...

 80. 80 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Лъже като дърт Бойко Борисов.
  —цитат от коментар 62 на vassilun


  "Ало, Ваньо" нема нищо общо

  Vernam Cipher
 81. 81 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 558 Неутрално

  ... А историята със сертификата си е резил, откъдето и да я погледнеш, ако е така. Ще питам синчето, той е с DELE superior на испански и, между другото, никога не е твърдял, че го знае в тънкости! Това по повод сертификатите!
  —цитат от коментар 53 на султана глаушева

  Вероятно синът Ви не твърди, че знае знае езика в тънкости защото го използва в общуване с хора от различни нации по различни поводи. И поради някои други чисто човешки качества. Които не са характерни са представителите на родния Елит.
  Господин Пламен Георгиев използва сертификата за да докаже на обществото знания. Съмнителен сертификат за определено липсващи знания.

 82. 82 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не знам за какви абсурди говориш.
  —цитат от коментар 77 на АзКлавдия


  ма в свински тръст да друсаш сланини знаеш?

  Vernam Cipher
 83. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#75] от "trj09592697":

  "Но онези от ДСБ – Иван Костов и Радан Кънев – гласуваха за лицето Бойко Борисов да бъде министър-председател."

  Е, крайно време беше някой да каже, че Костов е в дъното И на това безобразия.

  Кумбрачулейшън, фелисидадес, маладец, ашколсун.

  Лека от мен, че ме чака Up Country на Нелсън ДеМил. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 84. 84 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#30] от "pwj18583757"... Аз си мисля друго: истината за тоталната непригодност на този верен партиен кадър излезе покрай останалите скандали, в които се е замесил. Ние дори не можем да ЗАПОЧНЕМ да си представяме какви по-големи некадърници от него с фалшиви, купени или издадени от съмнителни учебни заведения дипломи работят на всички нива в държавната администрация, в общини, изпълнителни агенции, дипломатически мисии, силови ведомства и пр.Ние само виждаме РЕЗУЛТАТА: най-бедната, най-корупмираната, най-изостаналата държава в Европейския съюз.Благодарим ти, ГЕРБ.
  —цитат от коментар 57 на Norman Granz

  Какво ниво на владеене на български език би могъл да покрие депутатът от българския парламент Стефан Апостолов?

 85. 85 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Любопитно

  До коментар [#22] от "doroteus":

  Вкусно ли е под опашката на Пацо Терасата, пардон Консула?

 86. 86 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Да кажеш "сбогом" на една тераса
  около декар - декар и полвина.
  Последен теферич на тая маса -

  прощавай, барбекю, балкон, родина!
  Прощавайте, аз трябва да замина
  прокуден консул в жарката Валенсия.
  Аз паднах жертва, аз настъпих мина
  и пратиха ме в нещо като пенсия,
  в изгнание из пустата чужбина...

  Ще плувам в средиземните морета,
  ще носталгирам посред Балеарите.
  Българийо, родино моя клета,
  един твой син напуска те и жали те!
  Напразно ще да търся мирен пристан,
  ще спомням за имот и бира-скара,
  и ще сънувам свойта Реконкиста,
  печално ще се чеша, ще се барам...

  (...)

  Ще се завърна кротко след години,
  парче месо ще сложа в барбекюто.
  Ще да почерпя близки и роднини,
  и люто ще ридая, люто, люто

 87. 87 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Жени Марчева няма ли да го покани сега като Бареков и да го помоли да преведе нещо от Испански :)

 88. 88 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#81] от "zhivko6461":
  Той просто има реална представа за нещата. Двуезичен е и може да прави сравнение какво е да знаеш и да познайваш един език. Много се учудваше на термина “ползвам език” и ме питаше “какво е това ползвам? Или го знаеш, или не го знаеш”. Тук термина “ползвам” си го ползват баш на ангро - пуснал ли е нещо през гугъл-транслатора и успял ли е да го разшифрова, може да си го пише в автобиографията на абсурдното ниво “ползвам”. Това по повод езиците.

  Мърфи е оптимист!
 89. 89 Профил на Аptekar4eto
  Аptekar4eto
  Рейтинг: 229 Весело

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  Твоят пост ме разчувства! Сълзи блестят в ъглите на моите очи- и те чисти, бистри и прекрасни като гордостта на българската прокуратура, острието на борбата с корупцията, величието на герберската външна политика. Плача!

 90. 90 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Покъртително слабо представяне на всички замесени в този скандал! Пламката е много ниско ниво. Страхотни гимнастики направиха, за да му намерят някакъв пост на хранилка, че иначе я е закъсал жестоко. Такива хора остават вечно на държавна хранилка.

  Иначе го кара добре - в платен отпуск е. Не успя да си почине през последните четири месеца.

  Явно е много ценен за ГЕРБ, че продължават да стрелят към собствената си врата.

 91. 91 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Както виждаме от стиховете по-горе, лирическият герой тъгува за родината, но е готов да се жертва за нея в слънчева Валенсия и оше по-слънчеви Балеари. Какво значение има испанският език. когато е поставен на карта патриотизмът му и жертвоготовността му.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Не е първото, няма и да е последното, но е много грозно.Идващо от екип, в който поне половината редактори не владеят елементарна българска граматика и правопис, а за английски език да не говорим - на мен ми идва в повече. Междувременно Георгиев ако обича да спре да се обяснява и оправдава като ученичка. Не му издържаха нервите, не е за такъв пост, докато децата му са малки - стига толкова сеири.
  —цитат от коментар 17 на АзКлавдия

  Ако си адвокат на господина те разбирам. А сега нека да си спомним действията на този господин ,който "осакати" едни почтени хора и техните семейства , и деца не по малки от неговите . И сега следва най важното . Изпълни задание от най тъмните сили в това правителство а като юрист би трябвало да спазва основните принципи на правото и конституцията "невинен до доказване на противното".

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 94. 94 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Много е интересно да се види, точно кога ги е взел тия 150 часа обучение. Защото това е един месец отсъствие от всякакви други задължения, работа като прокурор и всякакви други. Кога е било това негово отсъствие?!?
  Или брилянтният комисар представя документи с невярно съдържание на министерски съвет???

 95. 95 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#92] от "jvr26585378":
  Не пий повече. И спри да пишеш. Утре ще те е срам.

  Мърфи е оптимист!
 96. 96 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Дон терасо ел лимпиадоре е нумеро уно по наглост. гьонсуратлък и обекновен тарикатлък.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1389 Весело

  До коментар [#23] от "zle_platen_trol":Не знам за какви абсурди говориш. Много важно какъв точно е сертификатът за испански и кое ниво е. Стоя си зад мнението, че абсолютно се оляха журналистите от ляволибералната преса.
  —цитат от коментар 77 на АзКлавдия

  Коя е ляволибералната преса, другарко милиционер? Придполагам - дневник, дойче веле и свободна европа... за разлика от правоверната дясна преса на Шиши и Блъсков.
  Крайно време е да почнете не само да заглушавате, но и да преследвате и тия дето четат/слушат тия вражески медии, точно както навремето при бае Тодор 1.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 99. 99 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#75] от "trj09592697":"Но онези от ДСБ – Иван Костов и Радан Кънев – гласуваха за лицето Бойко Борисов да бъде министър-председател."Е, крайно време беше някой да каже, че Костов е в дъното И на това безобразия....
  —цитат от коментар 83 на Norman Granz


  Не казвам, че Костов е в дъното И на разните безобразия.
  Казвам, че Иван Костов е един интересчия, на който ако вътрешният министър на Жан Виденов му предложи властта срещу обещание да не съди министрите на БСП, то Иван Костов е човекът за такава сделка.

  До коментар [#83] от "Norman Granz":

 100. 100 Профил на trj09592697
  trj09592697
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#75] от "trj09592697":"Но онези от ДСБ – Иван Костов и Радан Кънев – гласуваха за лицето Бойко Борисов да бъде министър-председател."Е, крайно време беше някой да каже, че Костов е в дъното И на това безобразия....
  —цитат от коментар 83 на Norman Granz


  Не казвам, че Костов е в дъното И на разните безобразия.
  Казвам, че Иван Костов е един интересчия, на който ако вътрешният министър на Жан Виденов му предложи властта срещу обещание да не съди министрите на БСП, то Иван Костов е човекът за такава сделка.

  До коментар [#83] от "Norman Granz":

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK