Съдебният съвет отложи за септември освобождаването на съдия Методи Лалов

Съдия Методи Лалов поиска да си тръгне от Софийския районен съд считано от 2 септември, но заседанието по молбата му бе отложено за 9 септември.

© Красимир Юскеселиев

Съдия Методи Лалов поиска да си тръгне от Софийския районен съд считано от 2 септември, но заседанието по молбата му бе отложено за 9 септември.За втори път заради отпуски съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи обсъждането и гласуването на молбата на съдия Методи Лалов да напусне Софийския районен съд.


Поради липса на кворум и днешното заседание не се проведе, а причината е отново, че почти всички членове на ВСС са в отпуск. На заседанието присъстваха само председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, Боян Новански и Севдалин Мавров. Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков също е в отпуск, но дойде за заседанието.


Обсъждането на въпроса с оставката на Методи Лалов бе отложено за 9 септември от 13:30 ч.
Пред "Де Факто" той обясни, че ще заведе дело срещу Висшия съдебен съвет, както и срещу членовете на дисциплинарния му състав Вероника Имова, Даниела Марчева и Боян Магдалинчев.


На 1 август съдията от Софийския районен съд и негов бивш председател съобщи на страницата си във Фейсбук, че е подал оставката си пред Висшия съдебен съвет.


Съдия Лалов пише, че си тръгва от съда, но сърцето му остава завинаги там. "Правя го, за да работя за промяна, която ще позволи в съдебната система да влизат и да остават почтените, независими и компетентни магистрати. Излизам, за да се боря в съдебната система да се завърне справедливостта", заяви тогава съдия Лалов.


В заявлението си до ВСС той е посочил, че моли да бъде освободен от поста, считано от 2 септември.


"Причината да напусна професията, която упражнявам повече от 16 години и която винаги ми е носела удовлетворение, е, че честта и достойнството не ми позволяват да наблюдавам как съдебната власт прави поредната крачка към своята гибел", пише до ВСС Лалов. Той написа и подробни мотиви за оставката си.
Миналата седмица Лалов каза, че не изключва възможността да се кандидатира за кмет на София, и уточни, че за да се случи това, някой трябва да му се довери и да го подкрепи.


На представянето на кандидата за кмет на "Демократична България" архитект Борислав Игнатов съпредседателят на обединението и лидер на "Да, България" Христо Иванов съобщи, че се очаква Методи Лалов да бъде водач на листата за общински съветници.


Преди да бъде освободен, съдия Лалов трябва да изготви актовете си по всички дела, които са му били разпределени и по които се е произнесъл. От момента, в който подаде оставка, той имаше 122 дела, обявени за решаване, по които още не бе изготвил актовете си. През последния месец е успял да приключи над 100 от тях, съобщи lex.bg.

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Нали Лалов има дела за отчитане, да се скатае ли мисли?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 2. 2 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Вероника Имова: Методи Лалов трябва да изготви съдебни актове по 111 дела, преди ВСС да приеме оставката му"

  "Създават се погрешни представи в обществото, че ВСС нарушава права на магистрати."

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7611684

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 724 Неутрално

  И тоя е един съдия, ако и като съветник е такъв.
  Не че ще влезе де...

 4. 4 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Хехеее, а как се разтичаха за Пацо ди Тераса....

 5. 5 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Колкото повече тиквени номера 0 толкова повече рачел наесен.
  Свършва се герболяшката стабилност, бавно, но сигурно.

 6. 6 Профил на zocho1
  zocho1
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Нали Лалов има дела за отчитане, да се скатае ли мисли?
  —цитат от коментар 1 на О, ко ма напрай!


  "От момента, в който подаде оставка, той имаше 122 дела, обявени за решаване, по които още не бе изготвил актовете си. През последния месец е успял да приключи над 100 от тях, съобщи lex.bg."

  Или не четем, или най-паче не ни се иска да четем.

 7. 7 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3975 Неутрално

  Нали Лалов има дела за отчитане, да се скатае ли мисли?
  —цитат от коментар 1 на О, ко ма напрай!


  Ко та я направила деменцията. Тя не прощава. Трудно осмисляш прочетени текстове.

 8. 8 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 677 Неутрално

  #КОЙ се страхува от Методи Лалов ?

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 9. 9 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Я, мицифайките как наскочиха веднага 😁😁😁

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 10. 10 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 589 Неутрално

  "Вероника Имова: Методи Лалов трябва да изготви съдебни актове по 111 дела, преди ВСС да приеме оставката му""Създават се погрешни представи в обществото, че ВСС нарушава права на магистрати."https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7611684
  —цитат от коментар 2 на plebs


  Абе прокурорите нямат ли дела за приключване? И отпуските си прекратяват кога стане дума някой прокурор да си замине или друг да дойде.
  Айде холан не ни пробутвайте прочетени вестници!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 11. 11 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  М,да-а, голям страх тресе кочината. Много им се иска да премахнат почтените хора като Методи Лалов, ама страхът си е голямо шубе. Като нищо тези членове от ВСС, които са нищожества и страхливци ще влезнат два път в собствения си капан. Единият път като освободят Пацо Терасо да ходи консул във Валенсия, откъдето най-вероятно ще бъде наританн. Втори път като попречат на Методи Лалов да се яви на местните избори и отиде на парламентрани.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 12. 12 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":


  И тоя е един съдия, ако и като съветник е такъв.Не че ще влезе де...
  —цитат от коментар 3 на НеКой

  Ще ти се да не влезе. А инак той винаги е един и същи. И като съдия и като баща и като всичко друго. Почтен и принципен.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 13. 13 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От години имал нас 100 дела, приключил ги за месец. Браво.

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3618 Весело

  До коментар [#4] от "truly":

  " Хехеее, а как се разтичаха за Пацо ди Тераса...."

  То това му е работата - да се грижи за лекетата, които сервилно служат на престъпното статукво ! Почти целият му състав обслужва престъпния елит ! Ще се разтича за Пламен Терасата, не ами и други работи ще почне да прави, дето не са за споменаване.......

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3618 Весело

  " Поради липса на кворум и днешното заседание не се проведе, а причината е отново, че почти всички членове на ВСС са в отпуск. На заседанието присъстваха само председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, Боян Новански и Севдалин Мавров. Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков също е в отпуск, но дойде за заседанието."

  И тоя ВСС в отпуск - какво да се прави, почиват хората, колко вярна служба в обществото са отметнали до тука ! Тя и шефката на НАП толкова уморена завалийката от тежките отговорности в служба на обществото, че теча настъпи, но тя преуморена и още невъзстановена от непосилния труд, продължи да отмаря и хвърли в боя всички останали....Да почива, даже ако може изобщо да си ходи - най - добре, ама сараите имат своите заръки към лекетата, та няма скоро да се оттървем от тях !

 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Селскио от Дръндар ще съсипе ГЕРБ по същия начин, по който съсипа БСП през 2013-14 г. Гешев, Ковачки, Пацо, Франтишек, студен резерв, Манджуков, боклук от Италия - от библиотекарите скандалите, за ГЕРБ - сметката.

 17. 17 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5484 Неутрално

  Така е като няма тераса...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 18. 18 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Не може за всеки да се прекъсва заслужената почивка на членовете на ВСС. Те са такива измъчени от мислене хора. И изведнъж им се явява някакъв си Лалов, който да ги безпокои. И ако стане общински съветник, да безпокои и заместник слънцето или Костинбродска.

 19. 19 Профил на Граф де Моне
  Граф де Моне
  Рейтинг: 30 Неутрално

  "Обсъждането на въпроса с оставката на Методи Лалов бе отложено за 9 септември..."

  Ясна е работата - тогава пък ще излязат в дълъг отпуск по случай най-важния им празник - 9 септември, а като свърши и тази отпуска, хоп! Срокът за регистрация за местните избори взел, че изтекъл. Опааа...

 20. 20 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Е, за сметка на това Пламен Георгиев беше въстановен като прокурор МЪЛНИЕНОСНО, а после, пак така, беше и освободен за да стане малка консулска свин...

  Докато Ахмед Доган и Бойко Борисов си имат съдебната ни система, мафията ще си има държавата ни.

 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7378 Неутрално

  ВСС ще направи всичко възможно, за да не може да оглави листата на ДБ.

 22. 22 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Мъкнал 120 дела с години като оная мърла Тодороша, ама притупал за 100 за месец преди който искаше да бъде освободен и сега пак иска ама има още 20 за приключшане.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK