Прокурорът Васил Миков е открит мъртъв в жилището му

Прокурорът Васил Миков е открит мъртъв в жилището му

© Надежда Чипева, КапиталПрокурорът от Върховната касационна прокуратура Васил Миков е намерен мъртъв днес. Според прокуратурата той се е самопрострелял.


Ето официалното съобщение, което беше разпространено в края на работния ден: "Днес, 04.09.2019 г. в 15.35 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал от член на семейството на Васил Миков – прокурор от Върховна касационна прокуратура, за това, че същият е намерен починал в жилището си в гр. София. По първоначални данни смъртта е настъпила след самопрострелване със законно притежаван от прокурор Миков пистолет. В жилището се извършва оглед, като на място са изпратени прокурор и дежурен прокурор."


Повече официална информация до този момент няма. Ако първоначалното съобщение се потвърди след самоубийството на военния прокурор Николай Джамбов през 2000 г. това ще е втори такъв случай в системата на прокуратурата.
Според негови колеги, които са го срещали преди седмици, бил унил - повече отколкото са свикнали да го виждат, но никой не коментира какво може да се е случило или какви са причините. Всички припомнят конфликтите му с Никола Филчев по времето, когато беше главен прокурор, заради критичния тон на Миков срещу управлението на институцията и че натискът тогама му е повлиял.


Кой е прокурор Миков


Васил Миков работеше в последните години до смъртта си в Инспектората на Върховната касационна прокуратура, но преди години беше окръжен прокурор на Варна, а след това и ръководител на Апелативната прокуратура на Варна.


Той е 61-годишен, роден е в Добрич, завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски", цялата му професионална кариера е преминала в съда и прокуратурата в Добрич и Варна. Съпругата му е нотариус.


След създаването на апелативните структури на съдебната система става първият апелативен прокурор на Варна. През 1999 г. след изтичане на мандата на главния прокурор Иван Татарчев, Миков беше кандидат за главен прокурор (издигнат от тогавашния председател на Върховния касационен съд Румен Янков) заедно с още трима и се класира втори при гласуването във Висшия съдебен съвет след Бойко Рашков, който беше избран, а Никола Филчев - трети. Президентът Петър Стоянов не подписа указа за назначаване на Рашков и при повторната процедура беше избран Филчев, за който беше известно, че е бил фаворитът на управляващия тогава СДС.


Конфликтът с Никола Филчев


По времето на Никола Филчев като главен прокурор, двамата влязоха в тежък конфликт, при който Миков беше подложен на натиск да спре с критиките и оплакванията към едноличния стил и методи на ръководство на прокуратурата.


Критичният тон на Миков като варненски апелативен прокурор провокираха остро негативната реакция на Никола Филчев. Публикация на "Капитал" от 2010 година припомня как е започнал мандата на главния прокурор: "Първото нещо, което прави на поста си, е да започне репресии срещу своите конкуренти в битката за поста и най-вече срещу Васил Миков. Той и съпругата му са подложени на постоянен психологически натиск, военни магистрати са изпращани във Варна, за да го заплашват...Паралелно започва психологически натиск срещу председателя на ВКС Румен Янков, който в крайна сметка не издържа и се оттегля като конституционен съдия."


Миков е "изваден" от Варна и командирован временно като редови прокурор в Окръжната прокуратура на Кърджали. През април 2000 г. избухна взрив в кантората на съпругата му в Добрич. Тогава нотариус Анета Микова коментира пред медиите, че взривът не може да е целял унищожаване на нотариални документи, тъй като те се пазят в съда, а е по-скоро за сплашване, и че не изключва връзка на инцидента с натиска срещу съпруга й.


През 2002 г. Бойко Борисов (тогава главен секретар на МВР) назначи денонощна охрана на Миков, след като той съобщи, че убитият прокурор Николай Колев се опасявал от покушение и свърза убийството му с Филчев.След приключването на мандата на Никола Филчев, Васил Миков премина във Върховната касационна прокуратура и повече не е коментирал публично старите конфликти.

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Интересно само у нас им висок онтезитет на самоубийства в прокуратурата. Явно не всички са гьонсурати и някои не издържат да са зависими от престъпници

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1131 Разстроено

  Айде бе, като се знае колко е мизата вообще да станеш прокурор!! Това "самоубийство" мирише така лошо, че няма накъде.

 3. 3 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Интересно само у нас им висок онтезитет на самоубийства в прокуратурата. Явно не всички са гьонсурати и някои не издържат да са зависими от престъпници
  —цитат от коментар 1 на danvan


  Едно самоубийство през 2000 г и едно през 2019 не бих нарекъл висок интензитет.

 4. 4 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#3] от "Jumbo Jet":

  Да не пропускаме и показния разстрел на прокурор Николай Колев през 2002 г.

 5. 5 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Булгар мафията не прощава !

 6. 6 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Да не би да са го самоубили?

 7. 7 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Бог да го прости. Каквато и да е причината, сигурно му е било много тежко, за да стигне до това.

 8. 8 Профил на tkirov
  tkirov
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Да-а-а! Има нещо гнило в Дания.

 9. 9 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Колко пъти се е самопрострелял?

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 10. 10 Профил на xlz18524590
  xlz18524590
  Рейтинг: 221 Разстроено

  С колко изстрела се е самоубил?

 11. 11 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  "по времето на Никола Филчев като главен прокурор, двамата влязоха в тежък конфликт, при който Миков беше подложен на натиск за спре с критиките и оплакванията от методите на ръководство на прокуратурата." - не само .. имаше нещо и за това, че бил поръчан от филчев на трактора ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 12. 12 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  До коментар [#2] от "charlesdegaulle":

  Сподели колко е мизата "като се знае" ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 13. 13 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 710 Неутрално

  САМОПРОСТРЕЛЯЛ СЕ Е ТРИ ПЪТИ В ГЪРБИНАТА , НЪЛ ТЪЙ

 14. 14 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Да не би да са го самоубили?
  —цитат от коментар 6 на dma12587967

  Това никога няма да разберем, или поне докато Гешев и Цацаров са начело на прокуратурата.

 15. 15 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Известно ли е кой го е самоубил ?

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 16. 16 Профил на draxter
  draxter
  Рейтинг: 273 Любопитно

  В цивилизованите държави, когато има убийство/самоубийство на магистрат първата версия е, че е засегнал едри бандитски интереси. В боков мутристан за съжаление обикновено значи тъкмо обратното - някой прекалено много се е заиграл с бандитите. Типичен пример е убития през 2002 прокурор Николай Колев.

 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#1] от "danvan":

  Чак пък висок интензитет...
  Едно самоубийство през 2000 г и сега второто.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3300 Разстроено

  " Васил Миков работеше в последните години в Инспектората на Върховната касационна прокуратура, но преди години беше окръжен прокурор на Варна и тогава - по времето на Никола Филчев като главен прокурор, двамата влязоха в тежък конфликт, при който Миков беше подложен на натиск за спре с критиките и оплакванията от методите на ръководство на прокуратурата."

  Много жалко ! От това, което чета, разбирам, че Васил Миков не се е примирявал с мракобесните методи на Филчев, а те са същите и днеска при условията на отиващия си главен прокурор ! Трябва да се направи пълно разследване, не само от прокуратурата, за да се видят мотивите за подобно самоубийство ! Ако са свързани с прокуратурата, пряка отговорност следва да носят сегашния главен и кликата около него, за цялостното състояние и мотивация на работещите в системата на прокуратурата, измежду които явно е и Миков ! Само да напомня, че още в началото на мандата на бившия главен прокурор Филчев, имаше още едно самоубиство на един прокурор от главната прокуратура. В предсмъртното си писмо до Филчев беше написал: ако сте достоен мъж ( или нещо от рода), подайте си оставката....
  Знаем колко се трогна Филчев от това.....

 19. 19 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Библиотекаро-сарайската сянка в определени сфери вои до повишен риск от самоубийства:

  Джамбов
  Ахмед Емин
  Борис Нейчев
  Васил Миков

  Mутри, вън!
 20. 20 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  Колко пъти се е самопрострелял?
  —цитат от коментар 9 на Суджук Герберите


  17.

  А пък да видиш немците как коментират новината за Уши фон дер Лайен и демонтираните микрофони...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 21. 21 Профил на Павел Кънев
  Павел Кънев
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Интересно само у нас им висок онтезитет на самоубийства в прокуратурата. Явно не всички са гьонсурати и някои не издържат да са зависими от престъпници
  —цитат от коментар 1 на danvan


  Да, самоубиват ги бързо лесно и без пари...

 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5464 Неутрално

  Бог да го прости. Имат лесен достъп до оръжие и работата им е стресова - лоша комбинация. Впрочем, дали е бил болен от нелечима болест?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#2] от "charlesdegaulle":

  "Това "самоубийство" мирише така лошо, че няма накъде."

  Николай Колев пък направо го гръмнаха на улицата една година след Джамбов.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Едно самоубийство през 2000 г и едно през 2019 не бих нарекъл висок интензитет.
  —цитат от коментар 3 на Jumbo Jet


  Доста малка извадка и въпрос на перспектива. Ако годишно самоубийствата у нас са 100 на милион, за 20 години това прави един на 500 или в нашия случай двама на 1000. Въпросът е прокурорите на това ниво колко са, за да имаме сравнение със средните данни за страната.

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 25. 25 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ОЧЕВИДНО ВСИЧКО В ПРОКУРАТУРАТА ВЪРВИ ПО МЕД И МАСЛО.АКО НЕ ВЯРВАТЕ ПИТАЙТЕ ГЕШЕВ.

 26. 26 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Айде бе, като се знае колко е мизата вообще да станеш прокурор!! Това "самоубийство" мирише така лошо, че няма накъде.
  —цитат от коментар 2 на charlesdegaulle


  Да не е три изстрела в гърба и един контролен в главата, пистолета със заглушител.

 27. 27 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 276 Весело

  Няколко изстрела в тялото и контролен в главата...

 28. 28 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 817 Разстроено

  Васил Миков: Прокуратурата се превърна в заплаха за демокрацията

  "Филчев се плаши от това, че някой може със законодателни промени така да поотнеме част от остротата на този инструмент за задоволяване на егоистични амбиции, в който той превърна прокуратурата от няколко години. За нас не е тайна, а виждам, че и за много журналисти през последните години тази тайна вече е разбулена. Той създаде един репресивен апарат, който е сглобен с механизмите на страха. Целта е да се подчинява, аз го казвам съвсем отговорно - изпълнителната и законодателната власт и прокуратурата да се обособи под негово ръководство, разбира се, като един отделен носител на властнически правомощия с характеристиките на отделна власт - така е фактически в България в момента. Считам, че прокуратурата се превърна в заплаха за демокрацията в страната.
  В самата прокуратура той създаде едно умалено болно общество, като превърна прокурорите в послушни автомати и ограби човешкия им облик. Част от тях включи в репресивния си апарат и ги увлече в неща, от които, като се опомнят, ще се срамуват. Те приеха неговия цинизъм за жизнена философия. "

  Из интервюто на апелативния прокурор Васил Миков пред “Дарик радио”.


  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2002/07/06/216155_glavniiat_prokuror_pritisnat_v_ugula/

 29. 29 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 817 Разстроено

  Васил Миков: Прокуратурата се превърна в заплаха за демокрацията

  "Филчев се плаши от това, че някой може със законодателни промени така да поотнеме част от остротата на този инструмент за задоволяване на егоистични амбиции, в който той превърна прокуратурата от няколко години. За нас не е тайна, а виждам, че и за много журналисти през последните години тази тайна вече е разбулена. Той създаде един репресивен апарат, който е сглобен с механизмите на страха. Целта е да се подчинява, аз го казвам съвсем отговорно - изпълнителната и законодателната власт и прокуратурата да се обособи под негово ръководство, разбира се, като един отделен носител на властнически правомощия с характеристиките на отделна власт - така е фактически в България в момента. Считам, че прокуратурата се превърна в заплаха за демокрацията в страната.
  В самата прокуратура той създаде едно умалено болно общество, като превърна прокурорите в послушни автомати и ограби човешкия им облик. Част от тях включи в репресивния си апарат и ги увлече в неща, от които, като се опомнят, ще се срамуват. Те приеха неговия цинизъм за жизнена философия. "

  Из интервюто на апелативния прокурор Васил Миков пред “Дарик радио”.


  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2002/07/06/216155_glavniiat_prokuror_pritisnat_v_ugula/

 30. 30 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Да не би да са го самоубили?
  —цитат от коментар 6 на dma12587967


  Напълно възможно.

  Но нека не забравяме, че ноторно известният факт, че прокурор не може да се самоубие- не е доказан научно (с малки изключения- от учените в този форум).

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 31. 31 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#9] от "Суджук Герберите":

  Два пъти с лявата ръка, в дясното слепоочие...

 32. 32 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1974 Любопитно

  "Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Васил Миков е намерен прострелян в жилището му..."
  Дали е убийство или самоубийство може да се каже след проведени следствени действия.

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 33. 33 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Явно му е дошло до гуша. Навярно е професионално свързано. Или от натиск, или от зависимост.

 34. 34 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#18] от "samoedin":

  не се плъзгай по тази плоксост, без да имаш никаква информация. ке стане , като с журналистката от варна

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 35. 35 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 443 Любопитно

  До коментар [#3] от "Jumbo Jet":

  Кое би нарекъл висок интезитет?
  Каква скалата?

  Модератора е неадекватен!
 36. 36 Профил на kaksi
  kaksi
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Бог да го прости Васко Миков, голям пич беше! Заедно сме учили и служили като прокурори, заедно през 2002 г. създадохме - напук на Филчев, независимо прокурорско сдружение, заедно и патихме преди и след това... Такива пичове-прокурори скоро няма да има даже и за цяр, за сметка на избуяли типажи като Пацо Терасата, Гешепеевски и прочие слугинаж на олигархията. Жалко, много жалко, за Васко, каквито и да са причините за смъртта му - вече го няма! Жалко и за България, защото с тази израждаща се прокуратура, нищо добро не ни чака... Бог да го прости Васко, и пак - Бог да пази България, щото ни чакат тежки дни!

  kaksi
 37. 37 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  Ами жалко за човека , дано не е убит .

 38. 38 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Бог да го прости! Но се съмнявам, че ще научим истината.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 39. 39 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#12] от "bludniq_sin":

  Преди десетина години беше около 200 000!

 40. 40 Профил на tsu47624025
  tsu47624025
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#18] от "samoedin":

  В България свестните прокурори се броят на пръсти. Те, или ги самоубиват, или ги стрелят на улицата или ги пращат в десета глуха. Бог да прости Васил Миков.

 41. 41 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Чета коментарите и виждам едно непознаване на фактологията.
  Самоубиства с множество (повече от един) изтрел макар и редки са надлежно документирани и изследвани в средите на криминалистиката.
  Това включва и повече от един изтрел във главата.
  Ако на някой му се чете:

  "The American Journal of Forensic Medicine and Pathology. 10(4):275-284, DECEMBER 1989
  PMID: 2589286
  Issn Print: 0195-7910
  Publication Date: December 1989
  Share this on facebook Share this on Twitter Share this on LinkedIn Email this article
  Print
  Suicide from Multiple Gunshot Wounds"

  Модератора е неадекватен!
 42. 42 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ivan_":

  Ето и още:

  "Suicide from multiple gunshot wounds.
  Introna F Jr1, Smialek JE.
  Author information
  1
  Department of Pathology, University of Maryland, Baltimore, MD 21201.
  Abstract
  Nine cases of multiple-shot suicides (suicides involving more than two gunshot wounds) examined in the last 6 years at the Office of the Chief Medical Examiner. State of Maryland, are reported. All victims, with the exception of one, were white: three were women and six were men, with ages ranging from 22 to 81 years. For each case, the results of the scene investigation, the ammunition used, and the autopsy and toxicological findings are described. Each victim suffered 3-5 gunshot wounds. The most common site for the gunshot wounds of entrance was the precordial region, followed by the left chest, the head, and the abdomen. Gunshot wounds were rarely localized exclusively to the head, whereas gunshot wounds scattered on different classic suicide body sites or all confined to the precordial region and the left chest were common. A distinction between instantaneously lethal targets, rapidly lethal targets, and targets of secondary importance is provided, and the guidelines for the proper determination of a multiple-shot suicide are presented."

  Модератора е неадекватен!
 43. 43 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 287 Неутрално

  " Васил Миков работеше в последните години в Инспектората на Върховната касационна прокуратура, но преди години беше окръжен прокурор на Варна и тогава - по времето на Никола Филчев като главен прокурор, двамата влязоха в тежък конфликт, при който Миков беше подложен на натиск за спре с критиките и оплакванията от методите на ръководство на прокуратурата." Много жалко ! От това, което чета, разбирам, че Васил Миков не се е примирявал с мракобесните методи на Филчев, а те са същите и днеска при условията на отиващия си главен прокурор ! Трябва да се направи пълно разследване, не само от прокуратурата, за да се видят мотивите за подобно самоубийство ! Ако са свързани с прокуратурата, пряка отговорност следва да носят сегашния главен и кликата около него, за цялостното състояние и мотивация на работещите в системата на прокуратурата, измежду които явно е и Миков ! Само да напомня, че още в началото на мандата на бившия главен прокурор Филчев, имаше още едно самоубиство на един прокурор от главната прокуратура. В предсмъртното си писмо до Филчев беше написал: ако сте достоен мъж ( или нещо от рода), подайте си оставката....Знаем колко се трогна Филчев от това.....
  —цитат от коментар 18 на samoedin


  Моите впечатления също са че Васко Миков беше свестен човек. Знам каква черна помия се изля върху него, Нели Куцкова и Румен Янков когато не се съгласиха с кандидатурата на идиота Филчев. Срам за дегенератите Йордан Соколов и Васил Гоцев които прокараха кандидатурата на кукуряка докато бат Ваньо лапаше мухи.

 44. 44 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Васил Миков: Прокуратурата се превърна в заплаха за демокрацията"Филчев се плаши от това, че някой може със законодателни промени така да поотнеме част от остротата на този инструмент за задоволяване на егоистични амбиции, в който той превърна прокуратурата от няколко години. За нас не е тайна, а виждам, че и за много журналисти през последните години тази тайна вече е разбулена. Той създаде един репресивен апарат, който е сглобен с механизмите на страха. Целта е да се подчинява, аз го казвам съвсем отговорно - изпълнителната и законодателната власт и прокуратурата да се обособи под негово ръководство, разбира се, като един отделен носител на властнически правомощия с характеристиките на отделна власт - така е фактически в България в момента. Считам, че прокуратурата се превърна в заплаха за демокрацията в страната. В самата прокуратура той създаде едно умалено болно общество, като превърна прокурорите в послушни автомати и ограби човешкия им облик. Част от тях включи в репресивния си апарат и ги увлече в неща, от които, като се опомнят, ще се срамуват. Те приеха неговия цинизъм за жизнена философия. "Из интервюто на апелативния прокурор Васил Миков пред “Дарик радио”.https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2002/07/06/216155_glavniiat_prokuror_pritisnat_v_ugula/
  —цитат от коментар 29 на danubian.whale


  Е само това да беше казал Васко Миков в онези мътни години доказва какъв човек е бил. А той каза и направи много повече неща.

 45. 45 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Със сигурност Гешев, или някоя от издигащите го финансово, или властово, силни фигури нямат нищо общо със "самоубийството". Сакън да не се объркате и да се опитате да подхвърляте такива партенки!

  мурзилка
 46. 46 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Човек с такъв опит, на тези години, в тази структура, в Бг.... Самоубил се... Хм. Бог да го прости!

 47. 47 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Не вярвам на такова самоубийство. Човек, който е имал сили да се изправи срещу Филчев, да отстоява позиции, не отговаря на тоя профил на самоубиец.
  Тоя човек е бил биткаджия. Не лакей. Не изпълнител на поръчки. Бил е боец.
  Такива се борят...

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 48. 48 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 264 Неутрално
 49. 49 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  Лека му пръст на човека.

  Случват се такива неща. Средно по двама човека се самоубиват дневно в България.

 50. 50 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  До коментар [#22] от "penetrating":Впрочем, дали е бил болен от нелечима болест?
  >>> Трябва да се разгледат всички версии... Разните плоски майтапи за самопрострелване в гърба и така 3 пъти, да оставим на форумните остроумци.

 51. 51 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3634 Неутрално

  Библиотекаро-сарайската сянка в определени сфери вои до повишен риск от самоубийства:ДжамбовАхмед ЕминБорис НейчевВасил Миков
  —цитат от коментар 19 на cinik


  Не са само те. Ще прибавя самообесването на детска площадка на лекар патолог, който трябваше да се произнесе по нашумял криминален случай, архиваря на военното разузнаване , който го убиха , пардон , самоубиха в кабинета му. Имаше и "нещастни случаи" като този с Ешкенази , който загина в зората на демокрацията...

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7624 Неутрално

  Да не е имал намерение да се кандидатира за гл. прокурор.

 53. 53 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 976 Весело

  До коментар [#43] от "Rex":

  Айде бе лапал мухите, ти още малко ще кажеш че от него нищо не е зависело? За чий гуй ручахме жабетата тогиз?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 54. До коментар [#20] от "zyb18561487":

  Дай линк

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 55. 55 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#24] от "Petko Boukov":

  "Доста малка извадка и въпрос на перспектива. Ако годишно самоубийствата у нас са 100 на милион, за 20 години това прави един на 500 или в нашия случай двама на 1000. "

  Нищо не ти се рабира. Не знам как ги правиш тези сметки, но при 100 самоубийства на 1 000 000, то в БГ би трябвало да се самоубиват 700 души (100 х 7 млн). Това за 20 години са 14 000 самоубийства. Аре сметни още веднъж и пиши пак.

 56. 56 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Тирана избива народа си...

 57. 57 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  До коментар [#55] от "z_axis":

  7.9 на 100 000 годишно. Или 79 човека на 1 милион или 80 * 7 = 560 на година.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

 58. 58 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#28] от "danubian.whale":

  Цацаров и Гешев са достойни наследници на Фичев. Вероятно има някаква конкретна причина Миков да се самоубие (или да го самоубият) точно сега, след като е оцелял по Филчево време. И наистина броят на самоубилите се служители на реда и закона у нас е доста голям.

 59. 59 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5464 Неутрално

  До коментар [#50] от "тулса":

  Едва ли ще им повярваме...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 60. 60 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  Е не е той единственият самоубит прокурор. Там из Ямбол ... Никола Филчев е споменаван с някои свои особености ...

 61. 61 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2945 Неутрално

  До коментар [#36] от "kaksi":

  Аз не го познавах толкова добре. Знаехме се през много общи познати. Все един такъв спокоен и бавен... Правили сме си услуги от време на време. Не съм го виждал от няколко години. Странно ми е, че се е случило, точно с него. Бог да го прости...!

  Бивш tww09306483.
 62. 62 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ivan_":

  Ми нимоа, аз като видя иЗТрел не мога да чета по-нататък

 63. 63 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Никакви подробности около смъртта на този човек, но мозъчният тръст от синьо-червени папагали тук вече раздава присъди на килограм...
  Типично за форума на Дневник.
  Бог да прости човека!

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 64. 64 Профил на fec32306340
  fec32306340
  Рейтинг: 403 Неутрално

  До коментар [#55] от "z_axis":

  Именно, и 14 000 делено на 7 милиона прави точно 1 на 500.

 65. 65 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  До коментар [#38] от "AModoMio":

  Понеже няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве.

 66. 66 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  До коментар [#63] от "Манчо":

  Ние сме съвестта на махалата.

 67. 67 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#55] от "z_axis": Именно, и 14 000 делено на 7 милиона прави точно 1 на 500.
  —цитат от коментар 64 на fec32306340


  и после делено на годините...?

  мурзилка
 68. 68 Профил на fec32306340
  fec32306340
  Рейтинг: 403 Неутрално

  За любопитните статистика за самоубийствата в България през годините.
  http://www.who.int/mental_health/media/bulg.pdf

 69. 69 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Дневник, има ли начин да се откажете да публикувате подобни "новини". От елементарно уважение към един човек, който вече не е м/у живите. Погледнете коментарите.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 70. 70 Профил на tunlas
  tunlas
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#28] от "danubian.whale":

  Интервю е самоубийствено !

 71. 71 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Оставете покойника да почива в мир!

 72. 72 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#69] от "tolkoli":

  Кое е невярното в новината? И кой иска да откаже медиите да публикуват неприятни новини? Цацаратурата доколкото се чува полага доста усилия.

 73. 73 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  С колко изстрела се е самоубил?
  —цитат от коментар 10 на xlz18524590


  Два и един контролен.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 74. 74 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 287 Неутрално

  [quote#51:"tacheaux"][/quote]

  Варненския мутрополит, който се гмуркал за миди в 8 часа сутринта.

 75. 75 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#22] от "penetrating":

  "Бог да го прости. Имат лесен достъп до оръжие и работата им е стресова - лоша комбинация. Впрочем, дали е бил болен от нелечима болест?"
  +++++++++++
  Най-после коректен коментар.
  Не е задължително да е така, но тука вече го самоубиха, намериха виновниците и ....
  Не може няколко конспиративни теории едновременно да са верни.
  И.... това е крайно натоварена работа /ако я вършиш/, не всеки може да издържи.

  Еретик
 76. 76 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Още Ваньо Танов , умрял скоропостижно без ясна дигноза, Мишо Бирата, с инфаркт в кавички в най подходящия момент. Списъка е дълъг.

 77. 77 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Бог да го прости! Беше от свестните.

 78. 78 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6555 Неутрално

  Самоубийство ли е, самоубили ли са го... мирише та се не трае.

 79. 79 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Сайтовете Блиц и Пик веднага забълваха "информация" че се е самоубил по тежки лични причини без да споменават какви точно . Още едно доказателство че вероятно не се касае за самоубийство.

 80. 80 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Как пък Пацо Терасата или Пеевски или Филчев/Цацаров/Гешев не се самоубиха веднъж бе, все хора, дето ритат срещу тях...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 81. 81 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Имаше и "нещастни случаи" като този с Ешкенази , който загина в зората на демокрацията...

  —цитат от коментар 51 на tacheaux


  Те това е майсторско изпълнение. Ешкенази, който всъщност се казва Ескенази, се преби с джет, докато окло него нямаше никого.

 82. 82 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#22] от "penetrating":"Бог да го прости. Имат лесен достъп до оръжие и работата им е стресова - лоша комбинация. Впрочем, дали е бил болен от нелечима болест?"+++++++++++ Най-после коректен коментар. Не е задължително да е така, но тука вече го самоубиха, намериха виновниците и .... Не може няколко конспиративни теории едновременно да са верни. И.... това е крайно натоварена работа /ако я вършиш/, не всеки може да издържи.
  —цитат от коментар 75 на Костадин Иванов


  Аз мисля, че работата на миньора е по-натоварена.
  Или на медицинските сестри, примерно онези, които работят с душевно болни или терминални случаи.
  Според Вас колко от тях се самоубиват?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 83. 83 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ... преди трепеха треторазрядните мутри... а ся прокурори, нападжии, фабриканти на оръжие, а скоро и банкери... ще, ще )

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 84. 84 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ... тоя, "свестният", да не е бил и той човек на цвинокио... м?

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 85. 85 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 255 Любопитно

  Бог да го прости Васко Миков, голям пич беше! Заедно сме учили и служили като прокурори, заедно през 2002 г. създадохме - напук на Филчев, независимо прокурорско сдружение, заедно и патихме преди и след това... Такива пичове-прокурори скоро няма да има даже и за цяр, за сметка на избуяли типажи като Пацо Терасата, Гешепеевски и прочие слугинаж на олигархията. Жалко, много жалко, за Васко, каквито и да са причините за смъртта му - вече го няма! Жалко и за България, защото с тази израждаща се прокуратура, нищо добро не ни чака... Бог да го прости Васко, и пак - Бог да пази България, щото ни чакат тежки дни!
  —цитат от коментар 36 на kaksi


  О, следователно Вие познавате Киро Шарана и игричките в земеделско-ловните-оръжейни дружинки?

 86. 86 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 443 Весело

  До коментар [#62] от "Славейко":

  Недей чети тогава...

  Модератора е неадекватен!
 87. 87 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5464 Неутрално

  До коментар [#75] от "Костадин Иванов":
  До коментар [#82] от "Боби Колев":

  Миньорите и медицинските сестри нямат пистолети...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 88. 88 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#55] от "z_axis":

  Не знам кое те затруднява повече - неспособността да проследиш аритметични операции на ниво четвърти клас или леността да потърсиш статистиките. Не са 700 на година, а 811 за България - закръглих ги за леснота, но за някои хора никога не е достатъчно лесно.

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 89. 89 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  До коментар [#36] от "kaksi":


  Бог да го прости Васко Миков, голям пич беше! Заедно сме учили и служили като прокурори, заедно през 2002 г. създадохме - напук на Филчев, независимо прокурорско сдружение, заедно и патихме преди и след това... Такива пичове-прокурори скоро няма да има даже и за цяр, за сметка на избуяли типажи като Пацо Терасата, Гешепеевски и прочие слугинаж на олигархията. Жалко, много жалко, за Васко, каквито и да са причините за смъртта му - вече го няма! Жалко и за България, защото с тази израждаща се прокуратура, нищо добро не ни чака... Бог да го прости Васко, и пак - Бог да пази България, щото ни чакат тежки дни!
  —цитат от коментар 36 на kaksi


  Не знам дали си още в системата.
  Най-вероятно не.
  Знам че има и свестни.
  Малко са, много малко в системата. Дръжте се.
  Не се самоубивайте.
  Тоя, сегашния боклук ще го отмие времето.
  Знам, не ви е лесно, дори опасно.
  Но все пак вие в момента решавате съдбата на България.
  Така се случи, че горещия картоф в момента попадна във вашите ръце - прокурори, следователи, съдии и най-обикновени полицаи.
  Дръжте се.
  Когато се наложи и сме пищисани ще "ударим едно рамо", обаче в тарапаната винаги излиза отгоре боклука.
  Баста вече на революциите!


 90. 90 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Чисто човешка реакция е ако ти някой ти оказва натиск, пък имаш пищов, да го използваш по предназанчение, а не да се прострелваш. Защо му е бил тогава на човека пищова?

  CONTADOR GRATUITO!
 91. 91 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колко пъти се е самопрострелял?
  —цитат от коментар 9 на Суджук Герберите


  Шест,в гърба.Накрая си е направил контролен в главата...

 92. 92 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  Да изчакаме все пак да се произнесат всички инстанции мъртав ли е или не.

 93. 93 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#75] от "Костадин Иванов":До коментар [#82] от "Боби Колев":Миньорите и медицинските сестри нямат пистолети...
  —цитат от коментар 87 на penetrating


  За сметка на това се убиват бавно с помощта на ударни дози алкохол.

 94. 94 Профил на Explorer
  Explorer
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Бойко си каза защо им назначава денонощна охрана-ДА ГИ СЛЕДИ! Бог да прости човекът. Докарали са го до края.

  Всеки ден стават чудеса! Коледа не е толкова далеч.
 95. 95 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  Откъм прокуратурата смърди.

 96. 96 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Тъжно. Явно не са наред никак нещата в тая проклета прокуратура...

 97. 97 Профил на White Rhino
  White Rhino
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Явно трябва законово да се отнемат правомощията за носене на оръжия от прокурори.

 98. 98 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  К'во ни будалкат с Филчев. От тогава мина доста време

 99. 99 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  С колко ли куршума се е самоубил? Ако е с един, значи е било "лични причини". Тоя филм колко пъти сме го гледали... да почива в мир.

 100. 100 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  Процентът на самоубийствата в силовите служби е по-голям от средният. По целият свят е така. А е така понеже напрежението е много голямо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK