Радиа и телевизии: Неприкосновеността на личния живот е основно правило

В отворена позиция се призовава за спазване на етичните стандарти в медиите.

© Юлия Лазарова

В отворена позиция се призовава за спазване на етичните стандарти в медиите.Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори и обществените медии БНТ и БНР излязоха с позиция за професионализма в медиите. Повод за реакцията е публикация в ПИК, която възмути както десетки журналисти и медии, така и много политици.


В позицията не се съобщават имена на конкретни сайтове и действия, но се настоява за спазване на етичните стандарти в журналистиката.


"Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори и обществените медии - БНТ и БНР дълбоко вярват в отговорността, която медиите носят за спазването на етичните правила на журналистическата професия. Тази отговорност и високите професионални стандарти определят решенията на медиите по отношение на съдържанието на програмите ни", се казва в позицията.
В нея се припомня и че медиите, членове на АБРО, БНТ и БНР са приели и спазват Етичен кодекс, част от който са основни правила като уважението към неприкосновеността на личния живот, придържането към добрия тон и благоприличие в публикациите.


"Ние не приемаме каквито и да било лични, политически или финансови стимули, които могат да повлияят на нашата способност да предоставяме на обществото точна информация. Ние вярваме, че взаимоотношенията между медиите, както и между медийните професионалисти, работещи в тях, трябва да се характеризират с взаимно уважение и честна конкуренция, с цел запазване на авторитета на професията", се посочва в позицията.


"Високите професионални стандарти ни задължават да правим разлика между информация в обществен интерес и информация, която задоволява само любопитство на автора или обществото към личния живот на публична личност. От обществен интерес може да бъде защитата на здравето, безопасността, сигурността, информация, която е свързана с предотвратяване и разкриване на тежки престъпления и злоупотреба с власт и която предпазва обществото от опасността да бъде сериозно заблуждавано", пишат журналистите.


В текста се посочва и че етичните правила на професията, които членовете на асоциацията спазват, са потвърдени и от трайната практика на Европейския съд по правата на човека за осигуряване на баланс между информационните свободи и неприкосновеността на личния живот.


"Медиите, членове на АБРО, БНТ и БНР ценят доверието на обществото. Вярваме в грамотността и критичността на аудиторията да разпознае в работата на нашите екипи високите професионални стандарти и да ги отличи като надежден, достоверен и независим източник на информация. Убедени сме също, че да се ценят критичността и упорството в търсенето на точната информация, е признак и на политическа култура и грамотност. Спазването и уважението към етичните стандарти на журналистическата професия е белег за зрелостта на демокрацията в държавата", се посочва в позицията.


Как реагираха от Асоциацията на европейските журналисти - България - четете тук.


Каква е позицията на "Дневник" и още десетки медии, журналисти и политически фигури - тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 40 Любопитно

  НО само когато се издънват демократични българи!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Неутрално

  Вносителите на вибратори, особено от една марка, която е видна, вече поръчват огромни, допълнителни доставки...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 3. 3 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  "Неприкосновеността на личния живот е основно правило"

  Но НЕ и в България, където личната информация, често добита по престъпен начин е оръжие на върхушката срещу неудобните...

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5516 Весело

  А Пеевските медии имат свой "етичен" кодекс :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Такова натрапване на темата постига обратния ефект. Смятана за луда хипотеза, че брата на Асен Йорданов, Недялко Недялков размахва "Червена херинга" заради "освобождението на Гундяв-Решетников, става все по-малко луда.

  п.с. "Червена херинга":
  "Една друга отдавна известна техника за манипулиране на общественото мнение е "червената херинга". Червена херинга – red herring – е термин, който се използва на английски за информация в медиите, имаща за цел отвличане на вниманието на обществото от нещо неудобно за властта към нещо съвсем друго." /Владимир Левчев/

 6. 6 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1729 Любопитно

  Радиа и телевизии: Неприкосновеността на личния живот е основно правило
  ...
  не так аскачахте, когато ваши колеги пресрещаха роднини на разни жертви на произшествия или престъпления, тропаха по вратите на домовете им и им задаваха въпроси "Как сте" ,"Как се чувствате"?
  Или когато шутовете от Господари на ефира преследваха хора и им препречваха пътя. Разбирам да е за някаквоа важно разследване, но за да се връчи някаква статуетка???
  Сигурно връчването на статуетка е с надделяващ обществен интерес? Тогава мълчахте!

  В Русия съм! В Русия съм!
 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Фактите са свещени, коментарите - свободни!"

  "Има медии и медии. И у нас и по света. ПИК е класически таблоид. И то от балкански тип. Който иска го чете, който не – подминава го. Подобни снимки са излизали и в други развити демокрации /пак – не го одобрявам/, но само там, където им е мястото – в таблоидите.
  Вие мислите, че ако на „Сън“ му паднат подобни снимки на гаджето на кандидат-кмет на Лондон в предизборна кампания няма да ги публикува? Айде бе…"
  Гендо - http://vevesti.bg/224633/otnosno-seks-snimkite-i-politicheskata-pornografia/

 8. 8 Профил на olga_kokoshkina
  olga_kokoshkina
  Рейтинг: 277 Неутрално

  "В позицията не се съобщават имена на конкретни сайтове и действия".

  А защо не?! Някой някъде направил нещо, но няма да ви кажем кой, къде и какво- това също не е журналистика.

 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Фактите са свещени, коментарите - свободни!"

  "TELEGRAF.BG IS FOR SALE
  DOMAIN FOR SALE / ДОМЕЙНЪТ СЕ ПРОДАВА"

  https://telegraf.bg/

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Любопитно

  Значи, в САЩ - може, където хиляди медии през годините, са с материали за стотици сенатори, конгресмени, техните жени, любовници, дори и президенти, изпаднали в подобни ситуации?
  Политиката е мръсна работа, кой го беше казал?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1091 Весело

  На Мутробойко шишкавия ортак и етнически кодекс, вие сериозно ли?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Само за макаровчета!!!

  "Проф. д-р Драгомир Драганов: СССР не ни освободи през септември 1944 г., окупира ни"

 13. 13 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  Личен и обществен интерес били май различни категории, а? Когато човек е политик, или кандидат за политик личният живот е отишъл на кино, другари. Всеки нещо от личния му живот става достояние на обществото. Така и трябва да бъде. Обществото разбира се е лошо, ще го съди за деяния, за поведение, за връзки, за минало, за роднини, за снимки, за всичко. Ако си решил да ставаш политик (което само по себе си е диагноза) би трябвало да си готов да живееш в стъклена стая, би трябвало да знаеш че минало и настояще ще бъдат на обществен показ.

 14. 14 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3069 Весело

  И какво? Двамата братя Асен и Недялко от двете страни на барикадата...
  Ха-ха-ха!

 15. 15 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ба ти избирай Сульо и Пульо, после викай, ама те ма компрометират.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 16. 16 Профил на честита промяна
  честита промяна
  Рейтинг: 1042 Неутрално


  Не е ли по-добре изобщо да не се пише, отколкото да се демонстрира там някаква си солидарност. и да се оглассява събитието.
  Ако някой досега не беше разбраал за разкрачената кандидат кметица, вече със сигурност е:)

 17. 17 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1729 Любопитно

  И какво? Двамата братя Асен и Недялко от двете страни на барикадата...Ха-ха-ха!
  —цитат от коментар 14 на pamela


  така властта остава в семейството! :)

  В Русия съм! В Русия съм!
 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Неутрално

  Истината е, че тези, от "ДБ", реално вече нямат кандидат, колкото тролове да са се регистрирали и да гласуват против очевАдното!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 19. 19 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1729 Любопитно

  Проф. д-р Драгомир Драганов
  —цитат от коментар 12 на plebs


  КОООЙ????

  В Русия съм! В Русия съм!
 20. 20 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Личния ти живот, да, но когато не е на вибрато, което е споделено в порно чат.
  Не изкривявайте нещата.
  И на нас не ни е приятно да ни разказвате цели статии за гейове и лесбийки, но вие не спирате да го правите.
  Въпреки, че това би трябвало да се счита също за личен живот...

 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Неутрално

  До коментар [#20] от "НеКой":

  Точно!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 22. 22 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Весело

  Ами, като са толкова съпричастни, като са такива моралисти и щом в крайна сметка, както се разбра в последните два дни, всяка жена си умира да се снима с вибратор в г.з@, а порното е всъщност изкуство, нека всички журналисти да сложат на стените си във Фейсбук " Je suis с вибратор в з@дник@ " и да си направят по една арт инсталация разкекерини с вибратор, два или повече. Аман от лицемери. И в медиите, и в този все по- жалък форум.

 23. 23 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "Неприкосновеността на личния живот е основно правило"Но НЕ и в България, където личната информация, често добита по престъпен начин е оръжие на върхушката срещу неудобните...
  —цитат от коментар 3 на Боян Таксиров


  Така е ! Освен това , прочитайки материала , научих неща , които не съм и предполагал за нашата , пък и въобще за журналистиката - те са просто едни СЕРАФИМИ /ангели с по 6 крила / и въобще - порядъчни , почтени и образовани ! Никога , ама никога не си служат с компромати , а какво остава - с порнографски фотографии ! Звучат ми като НЕ научна фантастика ! Защо НЕнаучна ? Ами защото в НАУЧНАТА нещата често стават - виж 1984 /Оруел / или дори Ян Бибиян /може и на Луната - по Елин Пелин /!

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Неутрално

  Как може подобен индивид, с подобни "рецитали", публикувани къде ли не, да е до кандидата за кмет на "ДБ"?! Майтап ли си правите?! И искате да гласуваме за Вас?!
  Жалка история...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 25. 25 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Недялко Недялков
  Собственик и главен редактор на ПИК

  Политическа демагогия на гърба на ПИК. Надпреварват се политици от всякакви бои да се възмущават за снимките на годеницата на кмета от „ДеБъ“. А всъщност се борят за гласовете на градските десни на балотажа. Подмазват им се най-мерзко, уж в името на политкоре добрите нрави. "Добрите нрави" ли казах? Къде в тази история има добри нрави?
  Аз ли съм карал „горкото момиче“ да се обслужва с два вибратора, бре? Аз ли съм я снимал?
  Истински ли са снимките?
  Нейна работа било…Що сме се ровели под юргана на хората? Щото и юрган даже няма. Само долно порно от най-евтин калибър. …
  Не ми дреме, разбира се, какви ги върши приятелката на архитекта от „ДеБъ“. Не ми дреме до момента, в който годеникът да се кандидатира за кмет на българската столица. Тогава той доброволно се превръща в публична фигура, а личният му светкавично попада под прожекторите. И неговия, и на семейството му.
  И друго. ПИК е частен сайт, не е национална телевизия и не ползва държавен ресурс. Лично моя работа - на собственика! … Ако има недоволни, обидени или уязвени, биха могли да търсят правата си по съдебен път.
  Всичко останало е масова истерия, лов на вещици, сговор на конюнктурата, опит за смачкване на неудобни гласове.
  Щото така. Щото смятам, че е важно. Щото е истина. Щото трябва да се вадят на показ кирливите ризи и мръсните тайни н политиците. … Щото на многомилионни грантове от „Америка за България“, Сорос, европрограмите или държавните поръчки. Щото се издържа сам. И това не може да ми бъде простено. Особено от онези в професията, които се провалиха.
  Не е ли ясно, че годеницата от „ДеБъ“ е снимана доброволно от неин сексуален партньор? Оня, който й подава вибратори ясно, че той е държателят на безценното фото и той би могъл да го предостави на медиите? Както се случва често, твърде често.
  Мразя ви тъкмо заради безподобната ви демагогия. Къпете се в грантове, охолство, привилегии и властови разкош, а … се пишете за жертви, мъченици, онеправдани, носители на абсолютната истина и перфектната нравственост.
  Цъкате си ежедневно есемесчета с Борисов, кадрувате в правителствата му, предлагате му министри, срещате се тайно с резиденцията му в Бояна (справка – скорошните маневри на Христо Иванов и Атанас Атанасов), …?!
  P.S.Сега, чувам, копоите на Прокопиев обмисляли кампания срещу ПИК - насъсквали партии ...
  Желязна логика - сякаш издателят на ПИК, а не на "Капитал" и "Дневник" е три пъти подсъдим за пране на пари. Сякаш и аз се събудих за една нощ мултимилионер, на мен Костов ми подари "Каолин" и Винпром "Дамяница", аз разграбих народното богатство с разбойническо-мениджърската приватизация...
  Няма да стане вашата, драги. Хич и не мислете, че ще ме стреснете. Войната ми с вас тепърва започва.

 26. 26 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 921 Любопитно

  Истината е, че тези, от "ДБ", реално вече нямат кандидат, колкото тролове да са се регистрирали и да гласуват против очевАдното!
  —цитат от коментар 18 на hamiltonf


  Ти сега ли забеляза това? Не виждаш ли ,че се пише предимно за Манолова,плюене срещу Фандъкова и тишина за кандидатурата на ДБ за кмет на София? Ми те си го знаеха ,че е нефелен и не става за кмет.Просто опитваха да го използват за прикритие ,докато работят за Манолова.

 27. 27 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 288 Весело

  Пэследно, пояснете ко е лично и кое обществено, че за едни е едно,а за други друго. Обърках се... Пустия му Ганьо...

  mihala
 28. 28 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Става вече досадно преиграване.Снимане и качване на порно снимки в разни сайтове е белег за моралните качества на индивида,това е точно обратното на неприкосновеността на личния живот.

 29. 29 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Въобще нямаше да знам за палавата кака ако не бяха тези декларации от вчера и днес.
  Аз приветствам да се публикува всичко, което е истина. Защо за личните данни и отпечатъците от пръсти да няма проблем, а за надничане в мрежата да има?

 30. 30 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Дневник, още колко статии ще напишет на тази тема? Има толкоз теми за писане, а не за една дето решила да става порнозвезда. Ставате смешни.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  БОЙКОТ на свинските медии!!!!!

 32. 32 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Какво значи да не се пише за личния живот на някой, решил сам да става публична личност? Разбирам, че не е правилно да ходят и тайно да им снимат в спалнята (то е и незаконно) или да ровят в здравния статус на членове от семейството му, ама това са неща, които имат пряка връзка с годността на един човек да заема обществена длъжност. Има хора, за които подобно поведение е недопустимо и не биха гласували за кандидат, който очевидно няма против жената до него да се занимава с подобни неща - в миналото или сега. На други не им пука, ама им е важно от кой отбор е - хора всякакви. Ролята на журналистите е да дават информацията, не да се правят на морална полиция.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Весело

  Между другото, ще издам една истина, като хлапе от махалата, първата видео касета която гледах, наистина първата, беше в дома на съседа, бащата на Недялко младши, и беше с някакво "странно" съдържание... Бяхме все хлапаци. На първата минута ги попитах, стават ли ви чурките, никой не ми отговори, бяха безмълвни, но и двете им ръце бяха заети. Кофти качество, но беше велико!
  Та, талант явно си е имал съседа...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Весело

  До коментар [#22] от "zle_platen_trol":

  Хохохо, яко!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 35. 35 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ако искаш личен живот,не се буташ във властта

 36. 36 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1442 Весело

  Няма, няма дъно което да се опре на гьобелсовите умнокрасиви лицемери живеещи от ровенето и хвърлянето на мръсотия по опонентите с всички основно около и отвъд ръба/неетични средства а сега жертва на същото :)

  Facing Worlds
 37. 37 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Бре, какви моралисти! А омазаната със сперма рокля на Моника Люински, дето не слизаше от екрана и първите страници на същите тия медии, не беше ли част от личния живот?

 38. 38 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1761 Весело

  До коментар [#36] от "Saint of Me":

  Мдаааа - последните години омаскариха кой ли не, за какво ли не. То не беше кой с кого спи, кой с кого пил кафе някога, да не говорим пък как препечатваха всяка мръсотия за Тръмп от западните фейк нюз централи. Сега когато им го върнаха и изведнъж станаха стожери на морала. Това е същото като с "cancel"-културата на родеещите се с нашите умнокрасиви пак на запад. Търсят някакви реплики на хора от преди 30 години за да ги ползват като причина да ги "заличат" сега, но когато някой от техните получи от това лекарство и веднага започват да се обясняват, че не трябвало така...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 39. 39 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#25] от "vxx57592865":

  На този боклук, собственика на ПИК, бих му дал хубава "война", ако го видя...

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Ама за какъв професионализъм става въпрос в Пеевските медии. Те могат само да плюят и да калят. Кой ли им плаща?

 41. 41 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 228 Весело

  "Ние не приемаме каквито и да било лични, политически или финансови стимули, които могат да повлияят на нашата способност да предоставяме на обществото точна информация. Ние вярваме, че взаимоотношенията между медиите, както и между медийните професионалисти, работещи в тях, трябва да се характеризират с взаимно уважение и честна конкуренция, с цел запазване на авторитета на професията", се посочва в позицията.______________

  Ахахаха, особено пък финансовите... Хич не влияят! 🤭

  Тиа за какви ви вземат? Не всички са умнокрасиви! 😏

  (не се чете)
 42. 42 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 228 Весело

  И от това "събитие", вече правят Сериал...

  Колко ли още кликбейт статии ще има по повода, и дали ще се счупи рекорда на апартаментгейт? Поне на НАПгейт? 🤔

  (не се чете)
 43. 43 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 228 Весело

  Ама за какъв професионализъм става въпрос в Пеевските медии. Те могат само да плюят и да калят. Кой ли им плаща?
  —цитат от коментар 40 на Роси

  Ама за какъв професионализъм може да става и дума, при капиталистическа система, с частни медии правещи "бизнес" от новини?! Ми нали ВСИЧКИ са ЗАВИСИМИ от $$$, къде директно от НПО-та, къде от реклами, къде под масата... 🙄

  (не се чете)
 44. 44 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#38] от "Тюфлекчия":

  Умнокрасивците са абонирани за морала и правдата бе мой човек, не ги чаткаш нещата, питай 'Килъра', щи обясни сичко с 'факти' :)

  Facing Worlds
 45. 45 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 288 Весело

  На някой сигурно му е тъжно,че него не са го изтапанили със свалени гащи или кюлоти.
  За порно се плаща повече от обикновена снимка. Нямат ли срама ,та се занимават с проблемите на извратените-то манифестации,то голоизлагации и още какво ли ще измислят. Не си гледат работата, а чакат парАта за сметка на друг.Порно се продава навсякъде, но акъл още не се продава.

  mihala
 46. 46 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Правило ,което нескрепено със санкция и други механизми за налагането на спазването му е реално нищо,както и право,за което няма ефективен механизъм за защита и препятстване ,налагане прекратяване на действията ,с които се нарушава ,санкциониране на извършителите и компенсация на щетите от нарушаването му не е никакво право ,дори както в случая с неприкосновенноста на личния и семеен живот е прогласено изрично в Конституцията.

 47. 47 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#43:"Бойчо Огнянов"][/quote]

  Бизнеса на медиите не са новини,а реклама,включително и политическа и пропаганда .
  Тези на които бизнеса са им новини,такива са много малко ,основно за финансови новинио,една недостроверна новина може да ги ликвидира и се е случвало .

 48. 48 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#36] от "Saint of Me":Мдаааа - последните години омаскариха кой ли не, за какво ли не. То не беше кой с кого спи, кой с кого пил кафе някога, да не говорим пък как препечатваха всяка мръсотия за Тръмп от западните фейк нюз централи. Сега когато им го върнаха и изведнъж станаха стожери на морала. Това е същото като с "cancel"-културата на родеещите се с нашите умнокрасиви пак на запад. Търсят някакви реплики на хора от преди 30 години за да ги ползват като причина да ги "заличат" сега, но когато някой от техните получи от това лекарство и веднага започват да се обясняват, че не трябвало така...
  —цитат от коментар 38 на Тюфлекчия


  Който изобщо формира мнението си за някой на база на публикация за нечий личен и семеен живот ,и вземе решение на база това е идиот и твърде вероятно да упълномощи идиот да го представлява .Такава публикация евдинствено може да формира негативно отношение към съответната медия,

 49. 49 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#36] от "Saint of Me":

  Не , че не си ги знаем какви гьонсурати са умните и красивите , но все пак е приятно да ги гледа човек как се гърчат в собствените си фекалии . То не бяха глупости за Тръмп и Мелания , е засега нищо не са изкопали , но ако изкопаят ще забравят много бързо какви са ги писали тези дни за личният живот , тогава друга песен ще запеят и как за политиците не важат правилата за личен живот . освен ако не са техните политици , за тях важат ....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK