Борислав Игнатов: Това е долнопробна атака, продължавам с по-голяма решимост

"Питам се с какво предизвиках такава грозна агресия, която хвърли човека до мен в дълбок шок и срив? Явно си мислят, че всичко е позволено, за да запазят отровното статукво и да откажат нормалните хора да искат промяна", пише Игнатов.

© Георги Кожухаров

"Питам се с какво предизвиках такава грозна агресия, която хвърли човека до мен в дълбок шок и срив? Явно си мислят, че всичко е позволено, за да запазят отровното статукво и да откажат нормалните хора да искат промяна", пише Игнатов.Политическите ни противници явно си мислят, че всичко е позволено, за да запазят отровното статукво и да откажат нормалните хора да искат промяна. Аз обаче не се отказвам, напротив - ще водя тази кампания с още по-голяма решимост, казва в позиция във "Фейсбук" от днес кандидатът за кмет на София от "Демократична България" арх. Борислав Игнатов. Постът му е по повод разпространените от сайта ПИК интимни снимки на приятелката му.


"Последните дни станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите", казва Игнатов.

Той уточнява, че приятелката му е невинна жертва на дългогодишен тормоз. "Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си, той си позволява да разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща, и прави всичко, за да я унижи и срине", разказва арх. Игнатов.


По думите му, тя е предприела всичко необходимо снимките да бъдат свалени. Незабавно подала и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки.


"Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, ние разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания", коментира в публикацията Игнатов.


Игнатов изразява и надежда случилото се с него и приятелката му да послужи на други млади хора да се предпазят от грешки на кого се доверяват и как се държат в дигитална среда.


"Благодаря на всички, които искрено ни подкрепят. Давате ни сили в много труден за нас момент. Стоя до моето момиче и я обичам", завършва Игнатов.


Публикацията в сайта ПИК в деня на Съединението предизвика вълна от гняв и коментари както сред лидерите на най-големите политически партии, така и сред десетки медии, които остро се обявиха срещу подобни публикации.


Асоциацията на европейските журналисти - България осъди публикацията и обяви, че започва инициатива, целяща да ограничи финансирането на подобен тип "журналистика".


Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори и обществените медии БНТ и БНР излязоха с позиция за професионализма в медиите, в която подчертават, че неприкосновеността на личния живот е основно правило, което не бива да се погазва.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK