На руската изложба за освобождението на Европа от нацизма - възторзи и гняв

Пред Руския културен център граждани издигнаха плакати на български, английски и руски с текст "Защо ни обявихте война" и "Съветско-българската война от септември 1944 няма нищо общо с войната срещу нацизма".

© Велко Ангелов

Пред Руския културен център граждани издигнаха плакати на български, английски и руски с текст "Защо ни обявихте война" и "Съветско-българската война от септември 1944 няма нищо общо с войната срещу нацизма".Въпреки че организираната от посолството на Русия документална изложба бе обявена под наслов "75 години от освобождението на Централна и Източна Европа от нацизма", в речите на откриването прозвуча многократно друга формулировка на повода - "75 години от освобождението на България". Всяко споменаване на "освобождението" на 9 септември 1944 г. бе посрещано от препълнената зала с мощни аплодисменти, някой дори викна "ура" От балкона въодушевен гражданин, който развяваше руското знаме, по едно време извика с все сила: "Искаме пак да ни освободите, сега от Европа и НАТО".


През това време отвън пред Руския културно-информационен център група от стотина граждани скандираше "окупатори" и развяваше огромен плакат "Русия - врагът на българската държавност".


На откриването на изложбата речи произнесоха освен посланик Анатолий Макаров, и ръководители на руски военно-исторически общества и сдружения. В словото си ръководителят на военно-историческото общество в Русия Мяхков изрази саркастично благодарност на Външно министерство на България "за информационната поддръжка на събитието", намеквайки, че декларацията на българското МВнР срещу организирането на изложбата й е направило реклама. Вметката на оратора бе посрещната с овации, сред които едва се чуха и два-три самотни гласа, вероятно на журналисти, които оцениха иронията на оратора като "доста нахална".
От българска страна слово произнесе председателят на Българския антифашистки съюз Симеон Игнатов. Според него на 9 септември 1944 "страната е била освободена от фашистката власт".


Гражданинът, който призова Русия отново да освободи България.

© Велко Ангелов

Гражданинът, който призова Русия отново да освободи България.


Самата изложба представя над сто документални фотоса от архивите на руските министерства на отбраната и външните работи. Тя е първата от 21 изложби, които ще представят документално в различни страни от Източна и Централна Европа ключови моменти от Втората световна война по повод 75 години от разгрома на нацизма.


Докато едни разглеждаха изложбата, други излязоха на стълбите да видят протестиращите на отсрещния тротоар и така се заформи словесна свада, която придоби комичен оттенък, когато на стълбите се появи и гражданинът с руското знаме, който започна да държи импровизирана реч в прослава на Червената армия и СССР и да овиква с обиди протестиращите. Когато въодушевеният гражданин стигна до финалните си заклинания, изречени с френетичен плам, че "Съветският съюз е нашият освободител, Да живее Русия, фашисти и фашистки вън от България", отсреща го посрещна земетръсно "ууу", оглушително освиркване и викове, но до ексцесии не се стигна, полицията бдеше.


На руската изложба за освобождението на Европа от нацизма - възторзи и гняв

© Велко Ангелов


"Дневник" разговаря с посланик Макаров


През това време вътре в залата посланик Анатолий Макаров беше заобиколен от кордон журналисти и отговаряше на въпросите им. "Дневник" успя да се добере до него и дори можахме да влезем в разговор, наподобяващ учтив спор: Попитах защо е обявена война на България при положение, че към 5 септември 1944 страната ни е със статут на неутралитет и освен това е единственият съюзник на Райха, който не е воювал срещу Червената армия. Посланик Макаров каза - с уговорката, че по тези въпроси трябва да говорят специалистите историци, че решенията са вземани от съюзниците заедно, а не само от Съветският съюз. Освен това - продължи той, "да не забравяме че България беше предоставила територия на нацистките войски и стопанска помощ, нали така". Напомних, че към датата 5 септември на територията на България няма нацистки войски, нито стопанска помощ за тях, но той смени посоката: "България беше бомбардирана от английски и американски самолети, но вие за това не говорите - защо? 118 техни самолети са били свалени от българските летци през войната, знаете ли това?, запита посланик Макаров. "Естествено че ще бъдат свалени, Ваше превъзходителство, българските летци защитават София, нали така? А дали не говорим за бомбардировките на съюзниците - напротив, журналистите говорим, и то доста." Посланик Макаров се усмихна и ми подаде визитката си.

Коментари (159)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Различен прочит на едни и същи исторически факти

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Днес гледах няколко пъти новини по различни телевизии и по Бтв нарекоха въпросната изложба събитие, а червения фонтан - провокация и вандализъм.По Нова пък имаше репортаж от поне минута от изложбата в другарски, приятелски тон, а фонтана - натъртване на глоба и акт за автора.По БНТ само в КултураБГ рано сутринта беше казана истината и фактите за съветската агресия, но Кошлуков сигурно скоро ще спре това предаване, което пречи на другарите му.
  И като гледам колко тъпи българи има и празнуват тази срамна и страшна дата - няма надежда за нас!

 3. 3 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 676 Неутрално

  1. Освободител не краде 30 тона злато от БНБ
  2. Освободител не изнасилва, убива и граби освободените !!!
  Георги Димитров (комунистически лидер на БКП) изпраща нарочно писмо до Сталин, Червената армия да престане с убийствата, изнасилванията и грабежите !!!!!
  3. Освободител не взима целия държавен архив, и да го задържа че е военен трофей !!!

  Руснаците са роби, които все ги тегли да освобождават.
  Франция къде е, Германия къде е, а все са "освобождавани" от руски безмозъчни !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 4. 4 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 391 Неутрално


  Радой Ралин

  Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
  Помниш ли кагда пришол със танка?
  Беше млад, но се държеше мъжки.
  Зарази семейството ми с въшки…

  Взе на мама златните пендари
  и дори галошите ми стари.
  Помниш ли, как кушаше картошки?
  Наконец забърса три кокошки.

  После си преспал със какa Сия
  и изпил си всичката ракия.
  А след време чухме и мълвата,
  че си гръмнал тате във главата!

  Длъжен бях да те обичам, Ваня.
  Даже кръстих дъщеря си Маня.
  Залъкът си давахме насила
  на Русия – тая дива сила.

  После цели девет петилетки
  грабихте уран и руди редки.
  Грабихте и жито, папироси…
  Зарад тебе ходим голи-боси!


  Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
  Ние всички хранехме танкиста.
  А пък ти ни пазеше със танка
  и ни взе последната луканка…

  Пазеше и немците, и чехите.
  Ние тук възпявахме успехите.
  С паметник стърчиш ни на главата
  и скверниш небето и земята..

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 5. 5 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Весело

  Ами, гледайте сеир на пАцелуйковците. Русия да ги освободяля от ЕС и НАТО, развяват се руски знамена. Жалки промити остатъци от едно отваратително робство!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Ако не бяха решили да правят провокация точно на тоя гаден ден, щеше да е просто изложба на фотоси.
  Даже бих отишла, защото ми е интересна темата.
  А сега ако бях в София, щях да съм отпред с плакатче Върнете ни архива.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 976 Весело

  Нещо става в България!

  Преди три дни МВнР, днес /09.09.!/ арестуван бивш главен редактор на "Дума", сега Петя с променен на 180 градуса тон...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 8. 8 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Така, като се замисля, май тези двамата, дето са арестували днес са капка в морето от национални предатели и изменници...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Уважаема, Европа може и да е освободена, ама ЗАПАДНА. И не е "освободена" от Сталин и СССР. Източна Европа е ОКУПИРАНА от войските на Сталин.

  Кога и защо се въвеждат термините Западна и Източна Европа пише в

  „Проф. д-р Драгомир Драганов: СССР не ни освободи през септември 1944 г., окупира ни“ - https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7642490

 10. 10 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Още един път да поздравя русиянците по случай празника им, да им покажа колко много ги уважавам:

  Ех, каква навалица,
  днес е ден на дупедавеца.
  Знамена червени,
  русиянци верни
  а в з... им наврени
  кремльовските ръжени!

  Дядя Вова най-обича,
  русиянски кучета да трича.
  А пък те си знаят,
  според нагайката да лаят...

  Ех, че съм поет, поет като Пишурката!

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  Нагла, престъпна история, а тази Светлана Шаренкова, нея не знам как по-точно да е определя, ще кажа само една проруска лъжкиня. Водещата по БНТ я пита, има ли Русия презрително отношение към България, и как ще коментира примерно, блъскането на руския патриарх по масата пред държавния глава на България. Тази лъжкиня казва - "това не е вярно, не е блъскал". Водещата само пояснява, че има видео материал, и то на руска телевизия, онази пак - "ами не е вярно, не е блъскал, няма такова нещо".
  Та, за какво ги канете подобни антибългари по студията, си е един много интересен въпрос...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 12. 12 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Гневно

  Жалко наследство от северноазиатското робство!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 13. 13 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Всеки път все повече се убеждавам, че Макаров не е посланик, а редовен третокласен агент на КГБ)
  Освен това, посредствен, като и шефа му в Кремъл)

  "Чуждестранен агент"
 14. 14 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Руското нахалство - изключително тяхна запазена марка - в съчетание с автентичната им византийщина и цинизъм, заедно с гьонсуратлъка на самонареклите се "русофили", произвеждат само едно - същинска погнуса и досада, без елементи на съжаление, а те на това му викат "русофобия".
  На всичко отгоре искат да ги обичаме - това вече е НАГЛО!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 15. 15 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Лошото е, че не е имало хвърлени камъну, коктейли мо;отов, домати и яйца по стъклата на изложбата. Да се насерат кремълските джуджета !

 16. 16 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Такива изложби и събития са от само от полза за България, защото изкарват на дневен дълго замитаната под килима дискусия за спорната роля на Русия и СССР в българската история.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 17. 17 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 911 Неутрално

  В България не само има търпимост към комунистите, продължава да се правят свирки на официална Москва и да се прокарват проекти, за които се знае, че пълнят единствено гушите на шепа хора от съветския колхоз и няколко десетки души в БГ, маскирани като гербаджии, а всъщност откровени фуражки и активисти на БКП.
  Срамно продължава в България да се говори за бай тодор и съветската армия, все едно са донесли най-голямото благоденствие в цялата й история.
  Милостиви сме към комунделите и техните родители от Москва.
  Затова и не вървят никак нещата у нас - простаци с фуражки, прогизнали от мръсни пари ДС сътрудници и техните протежета продължават да управляват територията. В правителството е пълно с лизачи на съветските чепици, бивши и настоящи ченгета, бивши и настоящи комунисти.
  Начело с Боко тиквундела.

 18. 18 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1210 Весело

  Пенсионирани русофилски отрепки кво да очакваш от облъчени кухи кафези?! За тях е нормално, как беше... мой адрес не дом и не улица, мой адрес советский союз…Откачени измекяри!

  Имало едно време ссср...
 19. 19 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  Руската наглост и откровена провокация са цинични!Идиотът със знамето трябва да бъде арестуван и съден като предател!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#9] от "plebs": продължение

  Заглавието в момента е

  "На руската изложба за освобождението на Европа от нацизма ..."

  Това за да не ми се случи случка. :)

 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 911 Неутрално

  До коментар [#16] от "DDR":

  Дрън-дрън - такива изложби трябва да са при закрити врати и да си ги гледат само кагебистите от североизточната кочина.
  На такива изложби се нагледахме още от деца. Промиваха ни мозъците с филми, оркестри и всякакви комунистически помии години наред.
  Да гледам мазната физиономия на някакъв офицер от съветското посолство, как ми обяснява нещо все едно съм му длъжен доживот...аре мерси.
  Боклуци.

 22. 22
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 23. 23 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  Поне безродниците са се преброили!Ебати позора!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 24. 24 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3054 Разстроено

  "Искаме пак да ни освободите, сега от Европа и НАТО". - докато има такива вопли, България ще е подвластна на назначени ОПравници - от всякакъв "велик" произход, окачили портрета на Апостола зад себе си. Докато има разделение сред народа, дотогава България ще е "вярна" на поредния загрижен "брат". Докато се намерят доблестни български управници, които да казват на народа си ИСТИНАТА и само ИСТИНАТА - за миналото, за настоящето, без уговорки, без увъртания за светлото ни бъдеще. Дотогава цветът на българската нация ще намира почва извън страната - без да са хъшове, без да са меценати, без да са полезни за народа си. Тъжно разсейване, поредно, безсмислено, предначертано...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 25. 25 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  И нито една дума за протест..)

  "Руският посланик в България Анатолий Макаров изрази съжаление, че „след т. Нар. Демократичен преход събитията от онези години станаха модерни да се наричат ​​окупация“. .....Тези дни преди 75 години българският народ посрещна с тържествуване и радост Червената армия. Без нито един куршум, без нито един изстрел съветските войници маршируваха из цялата страна, имаше една цел - да освободи България от нацизма ", каза руският посланик в България Анатолий Макаров, откривайки експозицията..."

  СОФИЯ, 9 септември. / ТАСС /
  https://tass.ru/obschestvo/6865800/amp?__twitter_impression=true

  "Чуждестранен агент"
 26. 26 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  Лошото е, че не е имало хвърлени камъну, коктейли мо;отов, домати и яйца по стъклата на изложбата. Да се насерат кремълските джуджета !
  —цитат от коментар 15 на LiberalToTheBones


  Ти си егати либерала, верно!

  Доброто е заразно
 27. 27 Профил на Иосиф Давыдович
  Иосиф Давыдович
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-гнусното в този дебат за освобождението на България от фашисзма е това, че той реално започна преди 5-6 години, когато поколенията роденени през периода 1910-1925 година, имащи съзнателни спомени от тези времена, и които можеха да разкажат за мракобесията на монархофашизма като преки свидетели, вече отидоха в по-добрия свят... Сега разни псевдоучени от НБУ, пренаписват историята ни в интерес на новите ни господари...
  Аз съм роден 1939 и нямам съзнателни спомени, но майка ми, която си отиде 2012 на 94 годишна възраст, ми е говорила за бранниците и германците, които бяха базирани в нашето село, където имаше немска авиобаза, за насилствените изземвания на селскостопанска продукция и добитък от дворовете, за безплатната ангария в полза на немските фашисти , за бомбардировките, за гоненията над инакомислещите- чичо ми получил 12 годишна присъда само за разпространението на анархическа литература(аз съм от Ямболско и нашият край бе центъра на анархизама в периода между войните).
  Не е честно да се изкривява историята.....
  Чвстит празник на всички честни българи и специално на дядото на Прокопиев - бивш активен борец...

  Я не люблю, когда мне врут, Но от правды я тоже устал, Я пытался найти приют, Говорят, что плохо искал. И я не знаю, каков процент Сумасшедших на данный час, Но, если верить глазам и ушам - Больше в несколько раз...
 28. 28 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#4] от "tolkoli":

  Няма да ми омръзна да чета тези стихове.
  А най-голямата ми мечта на връх девети е никога да не бяха ставали актуални. :(
  А на тези НЕбългари, които са празнували с пасола - позор. Да не им е просто от хората и сега и след края им.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 29. 29 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Весело

  Като си помисли човек: Руското пАсолство преброи Безродниците!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  На ПСА:
  "Социалисти отсвириха редовната сбирка пред паметника на Съветската армия в столица и решиха да останат в Руския културно-информационен център и да се насладят на болшевишката изложба на Анатолий Макаров по случай 75-годишнината от кошмарния 9-и септември. Пред ПУЧА пристигнаха около 40-50 души. Сред тях бяха лидерът на столичното БСП Калоян Паргов и председателят на АБВ Румен Петков. Двамата поднесоха заедно венец пред "жертвите на фашизма". Имаше венец и от Руското посолство. поднасянето обаче беше толкова тайно, че приличаше на партизанска завера от времето на бригада "Чавдар". "

  https://faktor.bg/bg/articles/pametnikat-na-savetskata-armiya-osirotya-za-9-i-septemvri-sotsialistite-izbraha-da-se-gushnat-v-ruskiya-poslanik

 31. 31 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 960 Неутрално

  От момента, когато Московията започва да раздава рушвети в България на рубладжиите (нека историците издирят датата, но не вярвам да е по-късно от средата на 19 век), нашият народ е разделен безвъзвратно на патриоти и подлоги.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 32. 32 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3393 Весело

  Преброиха се фъшкиите излизащи от задницата на дръгливата магарица Русия. По Ботев:

  Защо Ботев видя българските русофили като фекалии от дръгливото магаре Русия?

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/-zashto-botev-vidya-balgarskite-rusofili-kato-fekalii-ot-draglivoto-magare-rusiya-46800

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 33. 33 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Не е честно да се изкривява историята.....
  —цитат от коментар 27 на Иосиф Давыдович


  Къде го виждаш това изкривяване?
  Никой не отрича, че до лятото на 1944 в България е имало диктатура. Въпросите към Русия са съвсем други.
  Защо след 9-ти септември зверствата са започнали отново?
  Защо са провалили нашите преговори за примирие?
  Защо са ни обявили война, след като вече сме изпълнявали условията на Съюзниците?
  Защо са ни обявили война, след като ясно сме заявили, че няма да стреляме срещу тях?
  Защо са ни отказали примирие вечерта на 5-ти септември?

  Не беше честно между 1944 и 1989 да изкривявате историята.
  И сега продължава да не е честно.

 34. 34 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Браво на журналиста за точните въпроси. И........ безсилието на посоля кефи

 35. 35 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  До коментар [#21] от "SSS":

  Ще си позволя да не се съглася и ще дам аргументи:
  1. Забранявайки такива изложби, зорлем ще направиме някои герои.
  2. Колкото и да са неприятни и дразнещи, но через такива изложби и мероприятия обществото може да си свери часовника ”колко му е акъла”, да се ”осветят” нездравите русофили и да се оборват с аргументи тезите им. Такива изложби държат на щрек обществото.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 36. Още стихотворения няма ли?
  Ако са се изчерпали кажете нещо смислено най-накрая, със свои думички........

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8247 Неутрално

  Руснаците първо да освободят себе си. Крепостни са били и роби ще си останат. Не знам защо непрекъснато предизвикват нашия гняв. Защо ни карат да ги мразим и обиждаме. Какво целят с това.

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  А, ма верно ли? Дянко Марков е жив все още. Той ми е разказвал доста неща, които май нема да ти влезат в мотото?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#16] от "DDR":

  Не си разбрал , че тази изложба, показана на самия ден 9.9 и под наслов "освобождение на България от фашизма" е гнусна провокация и подигравка с националното достойнство на българите, което е много жалко за теб.

 40. 40 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Като си помисли човек: Руското пАсолство преброи Безродниците!
  —цитат от коментар 29 на Realist


  Те се знаят , но неочаквано тук, във форума се свалиха някои маски.

 41. 41 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Провокация на Русия обслужваща предизборно ГЕРБ, после ще им се отплатят с Белене и разни газови потоци.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Любопитно

  Нямаше ли снимка и от:
  "Денят е 9 септември 1944 година, часът – 18:30. Мястото – дежурната стая на 10-и допълващ ескадрон към 10-и конен полк в Шумен. Няколко офицери и подофицери от българската и от Червената армия влизат, за да обезоръжат дежурния офицер –подпоручик Петър Добрев Петров на 42 години.

  – Предайте оръжието си! – извиква офицер от Червената армия.
  – Български офицер никога не е предавал оръжието си! – отвръща гордият подпоручик, става на крака, зарежда своя „Валтер“ и с изстрел в слепоочието слага край на живота си."

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 43. 43 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 337 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  Баща ми 32 набор къщата на дядо ми е до щаба на германците а поле щаб на руснаците първите са давали на хората какао шоколад ИТН а вторите са били пладнешки разбойници влизащи на сила по къщите

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  Пандемониум-лепрозориум.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5979 Весело

  Макаров след толва време подгряване - и неподоготвен :)
  Няма "поддакващи" медии насреща си :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5979 Неутрално

  До коментар [#45] от "penetrating":

  толкова :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Много ме кефят десетки лозунги напечатани на един принтер.

 48. 48 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 337 Неутрално

  от Руската паплач е проплакала цяла Европа

 49. 49 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 911 Неутрално

  До коментар [#35] от "DDR":

  Няма нищо в 90% от българите, което да ги държи нащрек, точно от такива активни мероприятия. В България има страх от това да не "нараним" с нещо "братята", да внимаваме непрекъснато с приказките си, да не им боядисваме паметниците и ако е възможно да не говорим нищо лошо за КПСС и техният сегашен ръководител Путя.
  Тези изложби само наливат вода в мелницата на Москва - те са щастливи отново да ни иронизират, поучават и да се държат с наъ, като отрепки. Онзи ден, реакцията на вВъншно беше само кратък проблясък на неугодничество. Следд това се наслушахме на словестната помия от Москсва.
  Едно трябва да е ясно - като го нахокаш руснака, той повече ще те уважава, иначе ще ти се качи на главата и ще танцува казачок до откат.
  С комунисти и руснаци само с тояга в ръка.

 50. 50 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  "Различен прочит на едни и същи исторически факти"

  Прочитът е дотолкова различен, че човечеството (единият четящ) постави комунизма а фашизма в една и съща категория античовешки идеологии, а ти (другият четящ) искаш да ни внушиш, че трябва да се кланяме на комунизма, щото ни е "освободил" от фашизма.
  Друг въпрос е, че в Блъгария никога не е имало фашизъм като практика и статут на обществото- спасяването на българските евреи е повече от доказателство! Да напомня, че със спасяването се е ангажирал целият елит на България, който след това е унищожен или е пратен в Белене да служи за храна на прасетата.
  От "освободителите". И да напомня- докато те не са си свършили работата, България е била със статут на окупирана държава. Едва когато мандраджийските нищожества са взели здраво властта, Червената армия се е изтеглила. Но е оставила мракобесието и органите, които да го контролират. Сега искат да ни убедят, че всичко това трябва да се нарича "освобождение", за което следва да благодарим во веки веков и даже след това..

 51. 51 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  Абе тавариш за какви немски бомбардировки в България говориш бе?Дядо ми беше полковник и интендант на 6 Врачанска дивизия!На неговите спомени и тези на баща ми ли да вярвам или на демагогията Ви?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 52. 52 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  Абе тавариш за какви немски бомбардировки в България говориш бе?Дядо ми беше полковник и интендант на 6 Врачанска дивизия!На неговите спомени и тези на баща ми ли да вярвам или на демагогията Ви?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 53. 53 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  Абе тавариш за какви немски бомбардировки в България говориш бе?Дядо ми беше полковник и интендант на 6 Врачанска дивизия!На неговите спомени и тези на баща ми ли да вярвам или на демагогията Ви?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 54. 54 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  Абе тавариш за какви немски бомбардировки в България говориш бе?Дядо ми беше полковник и интендант на 6 Врачанска дивизия!На неговите спомени и тези на баща ми ли да вярвам или на демагогията Ви?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 55. 55 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  Абе тавариш за какви немски бомбардировки в България говориш бе?Дядо ми беше полковник и интендант на 6 Врачанска дивизия!На неговите спомени и тези на баща ми ли да вярвам или на демагогията Ви?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 56. 56 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  Абе тавариш за какви немски бомбардировки в България говориш бе?Дядо ми беше полковник и интендант на 6 Врачанска дивизия!На неговите спомени и тези на баща ми ли да вярвам или на демагогията Ви?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 57. 57 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  Абе тавариш за какви немски бомбардировки в България говориш бе?Дядо ми беше полковник и интендант на 6 Врачанска дивизия!На неговите спомени и тези на баща ми ли да вярвам или на демагогията Ви?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 58. 58 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  Абе тавариш за какви немски бомбардировки в България говориш бе?Дядо ми беше полковник и интендант на 6 Врачанска дивизия!На неговите спомени и тези на баща ми ли да вярвам или на демагогията Ви?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 59. 59 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1083 Весело

  Много ме кефят десетки лозунги напечатани на един принтер.
  —цитат от коментар 47 на Локомотив


  И на мен сте ми смешни лъжците командвани от един и същ център. Като започна да ви цитирам съветските документи и книги, започвате да беснеете, да се пените... а някои направо млъквате изненадано. :)

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  До коментар [#29] от "Realist":

  "Руското пАсолство преброи Безродниците!"

  По-скоро са привикани по списък.

  На отписаните като безнадеждни пациенти в Карлуково.

  Като си представя, че Ахмак Будала Лъснибастун Гей цял ден се е гърбил да им ОТСЕРВИРА, жал ми става за смотаното червено лузърче... 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":
  "Аз съм роден 1939 и нямам съзнателни спомени"

  Не случайно в Библията е разказана притчата за родените в робство , но то се подразбира и за родените малко преди робството, израснали, възпитани и живели в робство и с безвъзвратно промити мозъци.
  При днешната продължителност на живота 40 години са малко. 100 години трябва да минат , за да се съвземе България от убийственото половин вековно руско комунистическо робство.
  Жив и здрав да си, но тежко на България с хора като теб.

 62. 62 Профил на bobo59
  bobo59
  Рейтинг: 337 Неутрално

  До коментар [#50] от "Дон Кихот":

  четящ) постави комунизма а фашизма в една и съща категория античовешки идеологии. За фашизма съм съгласен но не и за социализма

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 64. 64 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  До коментар [#39] от "tacheaux":
  Добре.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 65. 65 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1083 Весело

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":Абе тавариш за какви немски бомбардировки в България говориш бе? Дядо ми беше полковник и интендант на 6 Врачанска дивизия!На неговите спомени и тези на баща ми ли да вярвам или на демагогията Ви?
  —цитат от коментар 58 на Willy Messerschmitt


  Не, той казва, че е имало немски самолети, но има предвид съюзническите бомбардировки.

  А немските бомбардировачи са летели да бомбардират Плоещ... за да нямат немците нефт. :))
  Поне така твърдят едни хора.
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/09/03/3958546_vunshno_ministerstvo_za_ruskata_izlojba_9_septemvri/? #comment-250

 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2170 Неутрално


  « Искаме пак да ни освободите, сега от Европа и НАТО . «


  Дебилът развяващ руското знаме и извикал с пълен глас горната гадост, няма представа колко еврофондове прибират българо- руските мафиоти от същата Европа и, че именно тези НЯМА да се съгласят да България да напусне Европа . Никой не коля кокошката която снася златни яйца .
  А дебила нека си въобразява, че някой днес му пука за идеологически простотии и, че на някой му пука за него и такива като него - СОЦИАЛНИ АУТСАЙДЕРИ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 299 Весело

  Само да внимават, че привържениците им, бидейки на преклонна възраст, току-виж, се капичнали от превъзбуди!

 68. 68 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:
  Какво да коментираме Източна Европа. Да видим какво е донесла авлията на СССР на народите, живеещи в нея. Ето случка:
  https://www.kommersant.ru/doc/4087800
  Чеченските певци едикои си са задържани за възпитателна беседа
  Поразрових се. Рекох, тия ще са някои дисиденти. Да бе. Ето текст на техен хит .
  https://vk.com/topic-26551990_34721109?post=38646
  коментар на 14 авг 2017 в 17:33
  ----------------------------------------------------
  Сега добре ли е?
  Красиви са твоите черни очи
  Смеят ми се, сякаш се присмиват
  Виждам, смееш се, любима моя,
  нима не разбираш любовта
  ............................................................
  Ха-ха-ха.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 69. 69 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  Програма Хоризонт на БНР - т.е. издържана от българските данъкоплатци медия коментира случилото се с отбелязването на "спорната дата 9 септември",която будела противоречие, и пуснаха запис от речта на националния предател Кимон Георгиев. Да наричаш спорна дата комунистическия просъветски преврат и да ми пускаш речта на превратаджията Георгиев по този повод,в страна , в която поне официално комунистическия режим е обявен за престъпен е меко казано неадекватно.

 70. 70 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Дали е имало достатъчно памперси на изложбата?

 71. 71 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#50] от "Дон Кихот": четящ) постави комунизма а фашизма в една и съща категория античовешки идеологии. За фашизма съм съгласен но не и за социализма
  —цитат от коментар 62 на bobo59


  А, за национал-социализма?

 72. 72 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Различен прочит на едни и същи исторически факти
  —цитат от коментар 1 на neut


  Ще ти дам пример за различно тълкуване на един факт, макар и не исторически.
  Примерно , аз ти удрям шамари.
  Ти тълкуваш това като побой, който аз ти нанасям. Но аз също тълкувам това действие като побой , който ти ми нанасяш. В случая ти удряш със твоите бузи моите длани и по този начин ме биеш. Това са физически закони. Всичко е относително. Всяко действие има противодействие.
  Моето тълкуване ти се вижда абсурдно?
  Да тълкуваш поробването като освобождение също е абсурдно.

 73. 73 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 580 Неутрално

  БТв имаше хвалебствен репортаж от с.Обнова. Хора, танци, петолъчки, паметник на Т.Живков. Ще излезе, че е полезно Северозапада да умре! Всички млади хора от Северозапада така и така са в западна ЕВропа. Няма нито един в Русия. Така след време ще се завърнат с пари и излекувани от червената болест.

 74. 74 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#65] от "tamada":

  Лично Сталин е нстоявал пред англо-американците да бомбардират България, въпреки че тя не им е била важна цел. Хитър е бил червения престъпник! Разделяй и владей! Подготвял е омраза за запада и любов за него, след като вече е бил сигурен, че ще лапне България.

 75. 75 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#27] от "Иосиф Давыдович":

  "германците, които бяха базирани в нашето село, където имаше немска авиобаза, за насилствените изземвания на селскостопанска продукция и добитък от дворовете, за безплатната ангария в полза на немските фашисти"

  Що лъжеш? Не само ти си имал раоднини помнещи ония времена. Някак си разказите нещо се разминават с твоите измишльотини.

 76. 76 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Този с руското знаме и мустаците си е купил ризата в Москва през 1966 г.

 77. 77 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3892 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  "Нагла, престъпна история, а тази Светлана Шаренкова, нея не знам как по-точно да е определя, ще кажа само една проруска лъжкиня."

  Да я наречем само "лъжкиня", би било комплимент за Шаренкова. Да си продава достойнството като обслужващ персонал на руски политици със сигурност е доходен бизнес. Припомням, че на съпруга ѝ е било отнето правото да пребивава у нас от правителството на ОДС заради участие в международна престъпна групировка.
  И друг път съм поствала тристишието на Борис Христов, но ми се струва изключително подходящо за коментираната от нас особа:
  ЗА РОБСТВОТО:
  Не лишавайте от радостта бъде роб
  този,
  който не иска да е свободен.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 78. 78 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  БТв имаше хвалебствен репортаж от с.Обнова. Хора, танци, петолъчки, паметник на Т.Живков. Ще излезе, че е полезно Северозапада да умре! Всички млади хора от Северозапада така и така са в западна ЕВропа. Няма нито един в Русия. Така след време ще се завърнат с пари и излекувани от червената болест.
  —цитат от коментар 73 на Мавродинов


  Гледах го , подтискаща тъпотия и неграмотност . Крайно време е , в противовес ,добруджанци , да си направят един паметник на фюрерът - освободител и да танцуват и те около него . Желаещи не липсват и поне ще имат някакво основание .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 79. 79 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 239 Весело

  "Пред Руския културен център граждани издигнаха плакати на български, английски и руски с текст "Защо ни обявихте война" и Съветско-българската война от септември 1944 няма нищо общо с войната срещу нацизма"._____

  Плакатите им, кат от КАЛЪП извадени... 😏 И защо на английски?! Откъде знаят, че руснаците понимаят английски?

  Докарва на майданчиците, в разни страни. Нямаше ли и малко Stars and Stripes(краварски знамена) за цвят? 🙄

  (не се чете)
 80. 80 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 993 Неутрално

  чувстват че губят почва под краката и се опитват да се задържат още малко на повърхността, но времето им изтича, фактите вече стават достъпни и разбираеми дори и за децата. лъжата не е вечна рано или късно нещата си идват по местата.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 81. 81 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Няма ли да мрете бе, предатели!

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 82. 82 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 239 Весело

  Само да внимават, че привържениците им, бидейки на преклонна възраст, току-виж, се капичнали от превъзбуди!
  —цитат от коментар 67 на fio41315648

  Привържениците..., от КОЯ страна? 😏

  Ако съдим по ПЪРВАТА снимка, повечето от размяталите плакати от "умерената опозиция" изглеждат взели- дали... 🤭

  (не се чете)
 83. 83 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 239 Весело

  Русия да ги освободяля от ЕС и НАТО, развяват се руски знамена.
  —цитат от коментар 5 на Realist

  Тъкмо питах, дали из "калабалъка" умерени протестиращи, няма развети Stars and Stripes... 🗽🇺🇸😎

  (не се чете)
 84. 84 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2464 Любопитно

  "През това време отвън пред Руския културно-информационен център група от стотина граждани скандираше "окупатори" и развяваше огромен плакат "Русия - врагът на българската държавност".

  Сред тях ся били Ненчев и Местан които вече са неразделни! Надявам се да са ги забелязали от руското посолство за да са наясно с антируската турска политика и да престанат с абсурдният достлук с Ердоган!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 85. 85 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 239 Любопитно

  Жалко наследство от северноазиатското робство!
  —цитат от коментар 12 на Realist

  Да не видял вече изложбата? Дай линк на фотки?

  (не се чете)
 86. 86 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2464 Весело

  До коментар [#65] от "tamada":Лично Сталин е нстоявал пред англо-американците да бомбардират България, въпреки че тя не им е била важна цел. Хитър е бил червения престъпник! Разделяй и владей! Подготвял е омраза за запада и любов за него, след като вече е бил сигурен, че ще лапне България.
  —цитат от коментар 74 на Мавродинов


  Да бе лично ги е насъсквал да бомбардират иначе те в никакъв случай не биха пуснали и ръчна граната!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 87. 87 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7157 Разстроено

  По скоро поробване, отколкото освобождение, затова сме на това дередже и още 30 години едва ли ще се оправим.

 88. 88
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 239 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Лошото е, че не е имало хвърлени камъну, коктейли мо;отов, домати и яйца по стъклата на изложбата. Да се насерат кремълските джуджета !
  —цитат от коментар 15 на LiberalToTheBones

  Уж сте "умерени" талибани, а все на насилие ви избива!?

 89. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#88] от "Бойчо Огнянов":

  Като използвам Аутан против комари, това е насилие?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 90. 90 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 798 Неутрално

  ФАБРИЧНИ ПЛАКАТИ ЕДНАКВИ , КВО ПОВЕЧЕ ДА ГОВОРИМЕ , СИЧКО НИ Е ТАКОВА

 91. 91 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 239 Любопитно

  Такива изложби и събития са от само от полза за България, защото изкарват на дневен дълго замитаната под килима дискусия за спорната роля на Русия и СССР в българската история.
  —цитат от коментар 16 на DDR

  Точно. Стана "спорна", след светлата демократическа дата. Вече 30 годин се пренаписват (и) учебниците! Нека видим...

  Тридесет години вече стигат. Времето ви изтича! Поне изживейте остатъка му пълноценно...

  Поздрав! https://youtu.be/yxqN3gBURTI

  (не се чете)
 92. 92 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Брутална беше гаврата с тия! Като жандармерията започна да им проверява документите 4-5 тръгнаха в свински тръст надолу))) Двама се спънаха, а един го удари бусче от паркинга - смеееех))))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 93. 93 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Всичко това е предозиране и навеждане пред Запада. Когато слугуваме на някого, ние се оливаме в слугинажа.По-рано се оливахме в слугинажа към СССР, сега към новите господари. Явно сме родени да бъдем слуги и лакеи на висшестоящите.

 94. 94 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 239 Весело

  Няма ли да мрете бе, предатели!
  —цитат от коментар 81 на Мизийски

  И това го казва, (уж) вярващ православен християнин?!

  Ей за тва хората избягват религиозните откачалки!

  Добре е, че и вие сте под опашката. Амин! 👍☦

  https://snipboard.io/vL2ywh.jpg

  (не се чете)
 95. 95 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 239 Любопитно

  Едно време поне протестите ви бяха по- смислени...

  https://youtu.be/nXfwZACgkhM?t=103

  (не се чете)
 96. 96 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Да си продава достойнството като обслужващ персонал

  До коментар [#77] от "Bramasole":

  Това ми звучи тъкмо като описание на Грънеца, Дифендърчето и твоя милост, да не те пропусна.....
  Това, че си мислиш, че твоят господар е по-по-най, не те прави по-малко слуга, нали?
  Да си слуга, е състояние на духа, и конкретиката на кого точно слугуваш, не е важна.....също като при ибрикчията......

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 97. 97 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Нямаше ли снимка и от:"Денят е 9 септември 1944 година, часът – 18:30. Мястото – дежурната стая на 10-и допълващ ескадрон към 10-и конен полк в Шумен. Няколко офицери и подофицери от българската и от Червената армия влизат, за да обезоръжат дежурния офицер –подпоручик Петър Добрев Петров на 42 години.– Предайте оръжието си! – извиква офицер от Червената армия.– Български офицер никога не е предавал оръжието си! – отвръща гордият подпоручик, става на крака, зарежда своя „Валтер“ и с изстрел в слепоочието слага край на живота си."
  —цитат от коментар 42 на hamiltonf


  Единственият, който е защитил честта на Българската армия...

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 239 Весело

  До коментар [#65] от "tamada":Лично Сталин е нстоявал пред англо-американците да бомбардират България, въпреки че тя не им е била важна цел. Хитър е бил червения престъпник! Разделяй и владей! Подготвял е омраза за запада и любов за него, след като вече е бил сигурен, че ще лапне България.
  —цитат от коментар 74 на Мавродинов

  Не ВИ ли е поне малко СРАМ, да ПРОДЪЛЖАВАТЕ да ЛЪЖЕТЕ така безотговорно?! Или ще го докажеш? 🤥

  П.П. Нали не си въобразяваш, че всичко дето го дращите, остава покрито, и че си анонимен? Всичко излиза НАЯВЕ! 😉

  Вземи си едно наум, от скандала с порно снимките... 😎

  (не се чете)
 100. 100 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Жалък опит на Северна Нигерия да раздели българското общество. Не се получава, поради просто причина, че комунягите вече съвсем оредяха и идвам запълват залата на Русийския център. Хи-хи 😅

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK