Кабинетът даде на административни съдилища стари сгради на здравното министерство

Сградата на Министерството на образованието на площад "Св. Неделя" №5 и ще се ползва от Върховния административен съд

© Цветелина Белутова, Капитал

Сградата на Министерството на образованието на площад "Св. Неделя" №5 и ще се ползва от Върховния административен съдМинистерският съвет предостави две сгради на Висшия съдебен съвет (ВСС), които да бъдат използвани от Върховния административен съд (ВАС) и от Административен съд - София-област.


Едната е шестетажна, намира се на площад "Света Неделя" №5 и ще се ползва от ВАС. Административният съд - София-област, пък ще бъде настанен в 5-етажна сграда и сутерен, която разполага с вътрешен двор и се намира на бул. "Александър Стамболийски" №39.


И двете сгради до момента са се използвали от Министерството на здравеопазването, но вече са с отпаднала необходимост за ведомството, информират от правителствената пресслужба.
"Решението за новото управление на имотите ще влезе в сила след придобиване от държавата и предоставяне за управление на Министерството на здравеопазването на нова административна сграда, част от комплекс административни сгради, на бул. "Цариградско шосе" в столицата. Предвижда се новото здание да бъде изградено в срок от 21 месеца от страна на "Държавна консолидационна компания" ЕАД", се казва в решението на кабинета.


ВСС поиска да бъдат предоставени сградите по идея на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков. Предложението е ВАС да се разшири и чрез топла връзка да се стига от сегашната сграда на съда до съседната – централна за здравното ведомство в момента.

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK