Кратки новини: Ограничава се движението през "Траянови врата"

Кратки новини: Ограничава се движението през "Траянови врата"

© Георги КожухаровКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Ограничава се движението през "Траянови врата"


Утре – 12 септември, от 10 ч. до 15 ч. ще бъде ограничено движението в активната лента в тунел "Траянови врата" на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, съобщи пътната агенция. Ще се извършва ремонт на противопожарната система и светофарната уредба. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Кабинетът ще освободи честоти за 5G
Освобождава се радиочестотен спектър за стартиране на изграждането на 5G мрежи, реши правителството с промени в Националния план за разпределение на радиочестотния спектър. По този начин се създават условия за предприемане на действия от Комисията за регулиране на съобщенията за организиране на дейността по предоставяне на операторите радиочестотен спектър в обхват 700 MHz и радиочестотна лента 24.25-27.5 GHz, необходими за изграждане на 5G мрежи.


Пътната агенция обяви поръчка за археологически обект


Агенция "Пътна инфраструктура" започна обществена поръчка за пълно археологическо проучване на открития обект в района на село Градище, по трасето на "Хемус", в участъка от п. в. Белокопитово до п. в. Буховци.
При първоначалното обследване на трасето е разкрит многослоен археологически обект. По време на предварителното му проучване се откриват селища от бронзовата, римската епоха и Средновековието. Пълното спасителното археологическо проучване на обекта трябва да продължи не повече от 65 календарни дни. Прогнозната стойност на поръчката е 500 хил. лв. без ДДС.


"Ватия кварц" АД взе концесия за кварцов пясък


Тя ще добива и каолинова суровина в два от участъците на находище "Златен дол", реши правителството. "Златен дол" се намира в община Ветово, област Русе. Концесията е за 35 години, като през този период концесионерът ще вложи 24.5 млн. лв. инвестиции в добива. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 15.6 млн. лв. без ДДС. По закон 50% от тях постъпват в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ - в случая това е община Ветово.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK