Когато сайт пуска порнографски снимки, това е въпрос на морал, смята Бетина Жотева

Бетина Жотева

© Юлия Лазарова

Бетина ЖотеваКогато сайт пуска порнографски снимки, това е въпрос на морал и за това няма регулация, смята Бетина Жотева, член на медийния регулатор СЕМ, посочена от президентската квота на Росен Плевнелиев през 2016 г. и участвала в съставянето на Европейската директива за аудио-визуални медийни услуги. "Няма регулация, която да каже на един сайт дали да пуска такива снимки или не. Всички закони на света да се съберат, ако хората нямат ценностна система, няма да стане", казва тя в интервю за в "24 часа".


Експертът разяснява, че все пак регулация на онлайн изданията трябва да се създаде под една или друга форма.


Според директивата трябва да има мониторинг от страна на наблюдател върху т.нар. платформи за видеосподеляне. Това означава, че всяко място в интернет, където може да се сподели аудио- или визуална информация, подлежи на регулация. Това са сайтове, платформи или видео по поискване.
Алгоритъм за наблюдение и правила, които могат да са приложими във всички въпросни платформи, се очаква да бъде даден от Брюксел през ноември. Така ще може да се реагира на дума или на конкретни кадри, но самата методология на наблюдение е нещо сложно, отбелязва Жотева.


"Ако сайтовете станат електронни медии и влязат в регулация по закона за електронни медии (за нас това е Законът за радиото и телевизията), за тях ще важи условието да няма език на омразата, заплахи за целостта на индивида, подстрекателство към етническо напрежение или на расова или верска основа. Такава регулация в онлайн пространството липсва", казва още тя.


Жотева подчертава обаче, че на регулация според новата директива ще подлежи само аудио-визуалната информация, но не и написаното. Това означава, че самата статия с реч на омразата няма да може да бъде спряна, докато не започне да се разпространява в социална мрежа или в друг вид платформи. Когато държава членка прецени, че дадена новина е фалшива, тя ще има право да изиска от платформата, която я разпространява, нейното сваляне и дори да налага глоба.


Когато фалшива новина се появи в български информационен сайт например, ще действа приетият закон за регистриране на сайтове, подобно на санкциите, които СЕМ налага, когато радиата и телевизиите не спазват правилата на дадените им лицензи.


"По същия начин, когато се прави този регистър на собствеността на медиите, сайтовете могат да заявят тематично с какво основно се занимават, какъв е профилът им. Тогава, ако си казал, че правиш политематичен сайт, а пускаш порно, се вижда разминаване и може да има санкции."


В момента в Министерството на културата има работна група, която подготвя промени в закона за радиото и телевизията според новата директива, защото ако тя не бъде транспонирана след една година, ще започнат да текат глоби от ЕС, допълва Жотева пред изданието.


Тя се надява в процеса на писане на нашия нов медиен закон "да се чуе думата на оперативните журналисти, а не на някакви културтрегери, професори, преподаватели, които пишат абсолютно неприложими и неизпълними текстовете и нямат нищо общо с действителността". "Затова се притеснявам от тази група интелектуалци, събрана в Министерство на културата, които ще пишат закон за телевизията", допълва Жотева


Фактът, че сайтовете не се припознават за електронни медии, пречи и на тяхното финансиране с евросредства, което тя отдава и на факта, че "явно лобитата на телевизията и на радиото са много силни, за да не може на сайтовете до този момент да им бъде дадена възможност за такова нещо".

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. Хайде пак.......а бе не разбрахте ли?
  Тоя кандидат не става.......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 3. 3 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#2] от "There is Voise of Amerika Says Edgar Hoover":

  А кой става?

 4. 4 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Другарире пишмандемократи от Европа правят поредна крачка към цензуриране на интернет съдържанието и споделянето. Скоро комунизма ще ни се струва като детска игра пред либералболшевизма, който са ни подготвили. :-(

 5. До коментар [#3] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Според теб фъндъкова, според останалите мамая ....
  Ще поживеем, ще видим....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2429 Любопитно

  Сайтовете не трябва ли да спазват етичния кодекс на журналистите ?

 7. 7 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Айде още регулации и още държавни чиновници :)

 8. 8 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  То няма регулации, но трябва да има. За какъв дявол сте там, тогава?

 9. 9 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Тъй ли? Още една калинка, коят влиза в челен сблъсък с наказателния кодекс.
  Чл. 159. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Който разпространява чрез информационна или съобщителна технология или по друг подобен начин порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

 10. 10 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5417 Неутрално

  Все пак не е порно сайт за да пуска тези снимки.

 11. 11 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  официално няма проблем, защото ПИК е порнографски сайт !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 12. 12 Профил на Yarak4You
  Yarak4You
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Щом на замесената в скандала дама да се снима и показва по секс сайтовете и е правило кеф, за мен не е никакъв проблем, тъй като живота си е неин, но в моментът, в който тези снимки станат публично достояние (и то това тя го е правила със свое собствено желание), то нямат право да се сърдят, че накрая снимките са се разпространили и са стигнали до обществото.
  Аз тези снимки съм ги виждал още преди години, преди дори да зная коя е жената в тях или кой е мъжът и, но ако искаш да си публична личност трябва да знаеш, че всяко твое действие след време може да ти носи негативи.

  ПИК естествено, че ще ги разпространят, защото с тея новини за два дена навъртяха трафик, колкото за година...

  Ти чукаш и влизаш, а аз влизам и чукам........
 13. 13 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#12] от "Yarak4You":

  Прочети чл. 159 от НК, и пак помисли.

 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Гербеските онлайн издания ще ме изкефят ако продължат и с гей-порно скандали с електроуреди!  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Жотева и тя няма морал, съдя по решенията и в СЕМ.

 16. 16 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 475 Любопитно

  Все пак не е порно сайт за да пуска тези снимки.
  —цитат от коментар 10 на Peni Nikol


  А какво е според теб?

  over the under
 17. 17 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 475 Любопитно

  Жотева и тя няма морал, съдя по решенията и в СЕМ.
  —цитат от коментар 15 на Роси


  Само по решенията ли? А за какво говори репликата ѝ към журналист: „Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става”?

  over the under
 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Да, у нас всичко опира до морал, желание, съзнание и не знам още какво. Включ и правилата, и законите дали ще се спазват, желанието за работа на институциите, законотворците....
  Единствено лапането на заплати е гарантирано, и премии, и привилегии.

 19. 19 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Всичко е въпрос на морал. Когато ПИК поискаха да получат разрешително за телевизия, шефът на СЕМ Георги Лозанов не можа да се възпротиви по друг начин и подаде оставка. Въпрос на морал. Бетина остана. А си спомням и как стана популярна водеща в телевизията с въздишките си и протяжното говорене от екран. Въпрос на морал.

 20. 20 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Това е неморално разбира се, но има ли изобщо морални медии по света? Колко време се занимаваха с омазаната със сперма рокля на Моника Люински? От друга страна, нали същите тия замесени либерали не виждат нищо лошо в порнографията, те са разкрепостени и модерни, та дали снимката е с вибратор или как кара колело е все тая. Защо е тоя рев тогава?

 21. 21 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Неутрално

  Жотева по пронографията и морала е висококвалифициран експерт, така че ВЯРВАМ ...

 22. 22 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1744 Любопитно

  Е, нали тези снимки бяха невинна шега, плод на детска неопитност?
  Сега пък порнография? Официално ли е това?😉

 23. 23 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  А хващането на висшия червен аристократ Огнян Чампоев е въпос на добра сметка, от която всяко младо момиче да се поучи. Моралът е за глупачките.

 24. 24 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#13] от "Doge":

  Само с четене не става. Необходим е и капацитет за да осмисли и разбере прочетеното.

 25. 25 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#15] от "Роси":

  Жотева ще пее друга песен, ако някое старо гадже я покаже в поза...

 26. 26 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  А когато някой позира за порнографски снимки въпрос на какво е? А когато някой има връзка с позирал за порнографски снимки въпрос на какво е? А когато този някой иска да бъде обществен служител въпрос на какво е? А когато гласуваме за подобен някой?

 27. 27 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Ботева са я метнали на амбразурата. Поднася ни поредното "ами то си е така, другари, свиквайте". Жалка е.

 28. 28 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Все пак не е порно сайт за да пуска тези снимки.
  —цитат от коментар 10 на Peni Nikol


  Ако сложат линк към порно сайта където са пуснати брои ли се? ;)

 29. 29 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 482 Неутрално

  "Когато сайт пуска порнографски снимки, това е въпрос на морал и за това няма регулация"

  ПИК и морал - несъвместими неща

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 30. 30 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  НЕМА ЛИ КОЙ ДА ПЛЬОСНЕ В НЕТА НЕКОЕ РАЗКРАЧЕНО ФОТО НА БЕТИНЧЕТО, С НЕЙНОТО ИМЕ ЗА ДА ЧУЕМ К'ВА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕ ТОГАВА??

 31. 31 Профил на @
  @
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Въпросът за "морала" е третостепенен. Важният е за участието на МВР/Борисов и играта му по плейбука на Путин.
  —цитат от коментар 1 на Мунчету на Боeку


  Знаех си, че Путин е замесен в заговора срещу Игнатов и неговата любима Йорданка. Според мен Путин е казал на Недялко за скандалните снимки, затова трябва да връчим протестна нота на руския посланик в България.

 32. 32 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ТАЯ КИФЛА ТОЛКОВА РАЗБИРА ОТ МОРАЛ,КОЛКОТО СВИНЯ ОТ КЛАДЕНЧОВА ВОДА.КОЕТО Е НЕОБХОДИМО УСЛОВИЕ ЗА ДА ПРОГРЕСИРА...

 33. 33 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Инструментът за анализ на съдържание на сайтове similarweb.com
  Доказва недвусмислено, че pik.bg и blitz.bg са порнографски сайтове:
  https://www.similarweb.com/website/blitz.bg #alsoVisited
  https://www.similarweb.com/website/pik.bg #alsoVisited
  https://ibb.co/hWjNmtz
  Като blitz.bg е една идея по-порнографски

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 34. 34 Профил на Кайзер Созе
  Кайзер Созе
  Рейтинг: 8 Весело

  Бетинчето е станала хубав МИЛФ, ейвалла!

 35. 35 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Каква друга регулация на реакцията е необходима, недрага лейко?
  Има НК и чл.159, но няма нито една институция, готова да приложи закона.
  СЕМ-каджийски куки оправдания.

 36. 36 Профил на @
  @
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Е, нали тези снимки бяха невинна шега, плод на детска неопитност?Сега пък порнография?
  —цитат от коментар 22 на ju.li


  Бяха просто "голи снимки", или "обичайни снимки, които си прави всяко второ момиче", или "нищо особено", или "нещо, което може да възмути само задръстеняци". Това трябваше да е описанието на снимките, когато говорим за многобройните фотосесии на Йорданка. Сега, когато мозъчният тръст на умнокрасивите снесе поредния си бисер, а именно, че Недялко трябвало да бъде съден за "разпространение на порнография", трябва да наричаме изявите на Йорданка "порнография".

 37. 37 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#26] от "Таралеж":

  А дано разбереш какво е, когато видиш дъщеря ти/синът ти, над.пени в "медията" на пърдялков! (А защо не и жена ти! Знам - невъзможно!!! Спокойно. Всички така си мислят...)

 38. 38 Профил на bobacko
  bobacko
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Тая, която е в СЕМ от квотата на Пеевски и която избра Кошлука (също от квотата на Пеевски) за Ген. дир. на БНТ да говори за морал и ценности? Е това е гавра

 39. 39 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#26] от "Таралеж":А дано разбереш какво е, когато видиш дъщеря ти/синът ти, над.пени в "медията" на пърдялков! (А защо не и жена ти! Знам - невъзможно!!! Спокойно. Всички така си мислят...)
  —цитат от коментар 37 на vhv


  Казва се "да си знаеш голия гъз". Щото кат и ако се кандидатираш за нещо, дори и да си неизбираем "голия гъз" ще ти лъсне. Също и "голите гъзове" на приятели, роднини, всички свързани с тебе. И що ли у българския кандидат политик го няма това чувство за само контрол? Дали защото "гювечът" от обществената служба е твърде голям? Дали защото примерите са твърде светли. Защо ли?

 40. 40 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 437 Весело

  До коментар [#26] от "Таралеж":А дано разбереш какво е, когато видиш дъщеря ти/синът ти, над.пени в "медията" на пърдялков! (А защо не и жена ти! Знам - невъзможно!!! Спокойно. Всички така си мислят...)
  —цитат от коментар 37 на vhv


  +++
  Уточнението в скобите ме довърши.
  Хахаха...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 41. 41 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Тази на времето беше тъпа и хубава сега е само първото.

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Любопитно

  Тъй ли? Още една калинка, коят влиза в челен сблъсък с наказателния кодекс.Чл. 159. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева.(2) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Който разпространява чрез информационна или съобщителна технология или по друг подобен начин порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева.
  —цитат от коментар 9 на Doge


  Добър цитат на закона ! В публичното пространство се упражняват знайни и незнай образи по темата с компромата, който сараите пуснаха срещу десния кандидат за кмет ! 99 % просто не познават закона и си мислят, че все трябва нещо ново да се приемело, че да имало някакъв регламент ....Тази специално си прибира едни пари за едни общи приказки, които на това отгоре са пълна лъжа, според цитираните от вас текстове по НК.....

 43. 43 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  [quote#40:"Kamenarski"][/quote]

  Дали колежката/колегата е позирал за снимки? Или мечтае да позира? Или никой не се интересува да я снима? Дали се радва икли съжалява че е дошло времето когато всеки и навсякъде може да бъде сниман? Независимо дали протестирате или не?

 44. 44 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Гаднярите от ПИК са получили още снимки, още по-брутални, но нямало да ги публикуват. Само Недялко ще им се радва...

  Ако някой се добере до тия кадри да пуска линк.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 45. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  " Когато сайт пуска порнографски снимки, това е въпрос на морал и за това няма регулация, смята Бетина Жотева, член на медийния регулатор СЕМ, посочена от президентската квота на Росен Плевнелиев през 2016 г. и участвала в съставянето на Европейската директива за аудио-визуални медийни услуги. "Няма регулация, която да каже на един сайт дали да пуска такива снимки или не. Всички закони на света да се съберат, ако хората нямат ценностна система, няма да стане", казва тя в интервю за в "24 часа"."

  Какво прозрение, какви съвети от член на СЕМ ? Тази на ценности ли го кара в Съвета или на тлъста заплата ? Тая държава предоставя най - важните си позиции и постове на хора, които са напълно некомпетентни относно това, в което се изказват. Остави другото, ами не си дават труда и да се консултират с добри юристи по темата, поне да не създават " фалшиви новини" самите те.....

 46. 46 Профил на who cares
  who cares
  Рейтинг: 438 Гневно

  ... някак си това става банално вече... когато БНТ или другите тъ.нъ. национални телевизии говорят за "една информ. агенция" или "една телевизия" и тъ.нъ. - това какво е? Чиста порнография си е. Въпросът тук се измества от това, че се издига кандидат за кмет, който не знае какви ги върши най-близкия му човек, а какво остава да управлява София. Не съм фен на ПИК, мик, вик и тъ.нъ, обаче. Какво щеше да стане, ако бяха публикували информацията, без снимките. Веднага ще скочат някакви тролове - ау, това е долна лъжа, фейк, мейк. А какво ще стане, ако публикуват линкове към порното. Това какво е - порно, "склоняване към порнография"? В коментарите се цитира НК, който по отношение на порното си е тотално извън времето. Сякаш няма интернет във всеки телефон или компютър. Хайде стига - интернет има вече в контактите, фризерите, печките, колите и ... Марс. Ами "шпионските" изцепки на прокуратурата, Десислава Иванчева, Чората... е.си порното!

 47. 47 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#43] от "Таралеж":

  Темата е сложна, въпросите много, няма единствен "правилен" отговор.
  Светът не е чернобял.Всеки има право да изрази мнение (все още).
  Грешките натрупани в незряла възраст понякога те дамгосват доживот.
  И не само теб, но и близките ти. Казват, че любовта била сляпа, не знам дали е така, но примери - колкото щеш...
  Това, обаче в което съм сигурен е че парцала ПИК е "поръчкова" медия на статуквото. Лошото е, че на "населението" му харесва да го облъчват така напоително...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 48. 48 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#12] от "Yarak4You":

  Тази ваша опорка е поредната ви лъжа, активизирали сте се троловете да я повтаряте, като явно разчитате че хората няма да проверят и ще повярват на глупостите ви. Но аз лично направих мета търсене на снимките и излизат само в ПИК. Няма ги никъде другаде в нета!

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5614 Неутрално

  Беззъбо и разлято, за да каже че иска да конотрлира повече.
  А с ИК трябва да се занимава прокуратурата и МВР. В България обаче не е възможно. Тя вярва само на разни "Петна"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1155 Любопитно

  До коментар [#12] от "Yarak4You":

  Ама ся нали не трябва да се забранява на публичните личности да ходят до тоалетната, че току са лъснали и такива техни снимки? И че ПИК е порнографси сайт, е така, но друго тогава да не публикуват.

 51. 51 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  До коментар [#41] от "olimpipanov":

  То за първото не се знае вие до каква степен ще го докарате. Иначе никак не ми е симпатична тази личност.

 52. 52 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2484 Разстроено

  Вечер, след работа, не мога да намеря нещо по телевизиите, което да слушат и децата.
  Кървища, убийства, изнасилвания......................... да помисли над това Жотева.
  За детските канали да коментирам ли, по Дисни Ченъл деца говорят на малки имена на родителите си и и ги обиждат, в рамките на "шега".

  Тя взела да се притеснява за имиджа на кандидат-политик-

  Любовта ще спаси света!!!
 53. 53 Профил на legaltk
  legaltk
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Беззъбо и разлято, за да каже че иска да конотрлира повече........."
  —цитат от коментар 49 на penetrating


  За това съм съгласен.
  Но дали искат да контролират точно ПИК?
  Или покрай скандала ще решат да контролират някои други интернет медии, които са всъщност независими от власта?

 54. 54 Профил на @
  @
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева
  —цитат от коментар 9 на Doge


  Ето новия слоган на умнокрасивите шпицкоманди - да изчистим България от порнография! Недялко е първи на дръвника, щото показва порнофотосесии на половинка на политик. Следват други сайтове, после сексшопове, продаващи порнографски дивидита, после кабелни оператори, които предлагат на потребителите си порноканали. Да се готвят и българите, които създават домашно порно в панелките си /намиращи се в Република България/, и после гордо го пускат в интернет /създаването според закона също е престъпление/ - за тях няма да има пощада!

 55. 55 Профил на Ivan Bojkov
  Ivan Bojkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази шмъркащата от екрана да говори за морал е все едно чичолина да говори за морал...Хайде знаем и подвизите , ама не са тук!

 56. 56 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  Капка Тодорова прави паралел между скандал, в който журналисти от жълто британско списание подслушват и следят известни личности, за да публикуват пикантерии от личния им живот, и публикуваните снимки в ПИК.
  С удовлетворение прочетох, че дамата ще пише вече за "Клуб Z", а не за "24 часа".
  https://clubz.bg/87655-a_ti_shte_se_kandidatirash_li_imame_papka_i_za_teb

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 57. 57 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#12] от "Yarak4You":... Но аз лично направих мета търсене на снимките и излизат само в ПИК. Няма ги никъде другаде в нета!
  —цитат от коментар 48 на galleen


  Вчера преди обед в един от последните коментари към тази статия:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/09/10/3961521_borislav_ignatov_dolnoto_povedenie_na_edna_propaganda/
  се възмутих, че дори и сега след избухването на скандала никой явно не предприема действия да свали пикантните снимки от порно-сайтовете.

  Чета Ви коментара и реших да проверя днес .... Тц, положението е абсолютно същото (на конкретния Ви въпрос: в мръснишката дискусия в дата.бг под един от коментарите има атачната картинка, отваряте я и пред Вас ще се открие Йорданка в цялата си прелест заедно с крака на "фотографа", без да е пикселизирана каквато и да е част). Датата на поста е от януари 2013 /нарочно не съм по-конкретен/

  Палавата мома грее и от новата галерия в pornhub.com и от единични снимки в галерии в xhamster.com. Тия последните пише, че били качени преди 6 години. Дали лъжат?? Всичките свободно достъпни. Не знам Вие каква търсачка ползвате, но явно не върши работа.

  Не знам за друго, ама вече една седмица цяла България да говори за физиологичните дадености и моралните качества на жена ти и ти упорито да не предприемаш НИЩО за да бъдат свалени снимките поне от големите порно-сайтове ... това е вече диагноза.

  И поздрави на екипа юристи ... да продължават все така упорито да работят...

 58. 58 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#36] от "@":

  "Бяха просто "голи снимки", или "обичайни снимки, които си прави всяко второ момиче", или "нищо особено", или "нещо, което може да възмути само задръстеняци". Това трябваше да е описанието на снимките, когато говорим за многобройните фотосесии на Йорданка. Сега, когато мозъчният тръст на умнокрасивите снесе поредния си бисер, а именно, че Недялко трябвало да бъде съден за "разпространение на порнография", трябва да наричаме изявите на Йорданка "порнография". "


  Умнокрасивите се опитаха да омекотят удара обяснявайки, че били съвсем нормални снимки. Обаче нещо не се получава, защото Данчето явно си е доста голяма звезда и има още много подобни освен показаните. Направо си е в бранша, така да го кажем.

 59. 59 Профил на @
  @
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Капка Тодорова прави паралел между скандал, в който журналисти от жълто британско списание подслушват и следят известни личности, за да публикуват пикантерии от личния им живот, и публикуваните снимки в ПИК.
  —цитат от коментар 56 на Bramasole


  Щеше да има логика в този паралел, роден в главицата на Капчето, ако Недялко беше подслушвал или записвал със скрита камера Йорданка Михайлова, или беше хакнал нейни лични снимки. Не се изненадвам, че голямата анализаторка Капчето не може да направи разлика между двата случая.

 60. 60 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Защо коментирате само факта на публикуването от пик на снимките?! Защо гражданското общество не иницира дискусия относно самите снимки?! Хубави ли са, качествени порно-снимки ли са, порно-звездата добър професионалист ли е? За мен това е същността на темата, а не кой ги публикувал и чия любоовница е в момента порно-актрисата. Защо отнемате на жената славата, която й се полага - защо я дискриминирате, като говорите само за мъжете около нея?!!! Искам още нейни снимки, защото според мен тя е много добра - искам актови, междурасови, с животни и поне няколко садо-мазо!!!

 61. 61 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Има и още нещо: в пик са отвратителни мачисти! Защо дадоха трибуна за изява само на тази порно-звезда - заради връзките й с един бъдещ кмет! Защо не дават трибуна на всички млади и талантливи българки, които искат и имат какво да покажат? Защото нямат партийни и кметски връзки, нали?! Аман от връзкарство и шуробаджанащина! Искам равен старт за всички български курви!!!!

 62. 62 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Никакъв шанс ПИК да бъдат подведени под отговорност по чл.159(1) от НК, Вижте дефиницията за "порнографски материали" в чл.93, т.28 от НК и може би ще разберете защо. Кодова дума "обтекаемост". С тази дефиниция и най-невинната снимка в близък план на атрактивна девойка, наслаждаваща се на захарно петле ще мине за порнография, а други, много по-откровени снимки, но пикселизирани където трябва - не.

  Самия "порнографски член" е безвъзратно остарял още някъде миналия век. Според мен.
  Хората следва да са напълно свободни да правят каквото си искат, да се снимат И да разпространяват снимките или видеата, ако всичко е напълно доброволно (Разбира се, детската порнография е категорично изключена, но в момента не говорим за това)
  Пак според мен.

  В конкретния случай огромният проблем е във вероятното използване на снимките от главната героиня за възбуждане на сексуална похотливост у посетителите на нейния профил в елмаз.сом. С каква цел можем да гадаем. Не много дълго.

  Следват въпроси относно нейните морални качества, а оттам се прехвърляме и върху личността на арх. Игнатов. Щото той е кандидат-кмет номиниран от определящите се като демократични сили.
  Ако беше някоя неизвестна мацка, да си се снима и омайва със снимките колкото, когото, когато и както си иска. Дреме ми на ... Такива има стотици, ако не хиляди. В най-благопристойния вариант им викат "златотърсачки".

  Но арх.Игнатов е отговорен. Пред номиниралите го и пред симпатизантите на издигналата го формация. Контеминирайки шансовете си за успех /или поне за добро представяне/ той всъщност предава техните интереси. Така дали е разбираемо???

  И не е вярно, че "какво той можел да направи за миналото на приятелката си". Най-малкото е, че можеше да не се кандидатира. Самият той каза пред Ризова, че "бил дочул за случая"...

  Предположението си базирам единствено на достъпната информация в интернет. И на елементарна логика. Може и да греша, разбира се. Сравнително лесно може да бъде оборено това предположение: Оператора на елмаз.сом едва ли ще се възпротиви да даде информация от кой ИП-адрес е направена регистрацията в елмаз.сом на името на Йорданка на 20. февруари 2012г. Качвани ли са снимки там и пак от кое ИП. Да обяснявам ли в подробности какво още трябва да се направи??

  Бе изобщо, ако беше невинна Йорданка, екипа юристи досега да са ни заринали с детайлна информация.

  Да, ама не...

 63. 63 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2484 Весело

  До коментар [#61] от "Митко Палаузофф":

  Хахахаахаах ..

  Любовта ще спаси света!!!
 64. 64 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#56] от "Bramasole":

  Добър текст, благодаря!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 65. 65 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 269 Неутрално

  А когато някой позира за порнографски снимки въпрос на какво е? А когато някой има връзка с позирал за порнографски снимки въпрос на какво е? А когато този някой иска да бъде обществен служител въпрос на какво е? А когато гласуваме за подобен някой?
  —цитат от коментар 26 на Таралеж

  Явно нищо не е. Публиката това не я занимава или напротив, занимава я, но кво от това, било лична работа. Не знам каква тъпа кифрла с мозък колкото кокошия е тази за да си прави гнусни снимки, после да се появява до мъж публична личност и да си мисли, че това няма да се разбере. Кандидат кметът знаел, но си траел. За една сметка от ресторант и хотел с някаква жена френски бивш министър и кандидат за президент го разпънаха на кръст. А пик си е жълт та оранжев и с това си изкарва хляба. С пикантерии. А тези като започнат да се възмущават и който не знаеше и той научи. :))))

 66. 66 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Предлагам на дискусиите да се сложи точка. Кой видял, видял. И всеки ще си направи собствените изводи. Паднал не се рита. Каквато ще да е, какъвто ше да е и мъжът й, душа носи. Време е да се спре. Вече става жестоко.

  Мърфи е оптимист!
 67. 67 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 498 Весело

  До коментар [#3] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Ами жена му, Данчето

  гошо
 68. 68 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 498 Гневно

  До коментар [#66] от "султана глаушева":

  Жестото го прави той самия със смотаните си обяснения ,за жалби изнудвания Ама нито казва кой е изнудвал женена му нито къде и кога жалба е подадена Снимките в случая вече почти нямат значение

  гошо
 69. 69 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#68] от "гошо":
  Ти и аз не сме “той самият”, нали? Просто тази тема да се приключи. Човешко е.

  Мърфи е оптимист!
 70. 70 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Капка Тодорова прави паралел между скандал, в който журналисти от жълто британско списание подслушват и следят известни личности, за да публикуват пикантерии от личния им живот, и публикуваните снимки в ПИК.С удовлетворение прочетох, че дамата ще пише вече за "Клуб Z", а не за "24 часа".https://clubz.bg/87655-a_ti_shte_se_kandidatirash_li_imame_papka_i_za_teb
  —цитат от коментар 56 на Bramasole

  Е,тук е зарито кучето:
  "По стара българска традиция жертвата е обвинена, че сама си е виновна. Ако не се снимаш, няма да те изнудват, ако не ходиш с къса пола, няма да те изнасилват, ако не се кандидатираш за кмет, няма да те закачат. Повтаря се в несвяст, че така било навсякъде по света. Жълтите вестници се ровели в личния живот на политиците и публикували безнаказано най-интимното."

 71. 71 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#69] от "султана глаушева":

  Кое е човешкото Да си приказва и хвъря обринения ,обраха ме изнасилиха ме ,оплаках се и никой не ми обърна внимание Също като цигани когато са го приклещили в чужда къща А да каже ,кой е изнудвал жена му ,кога, къде са подали оплакване Шушумига е тоя , женана му просто да си търси друг Ако не друго ,от снимките се видя ,че ако не красива е хубава

  гошо
 72. 72 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ...Вече става жестоко.
  —цитат от коментар 66 на султана глаушева


  Жестокото само Игнатов може да го спре, от днес за утре, че и по-бързо. Какво се е запънал като магаре на мост. Да започна ли да изброявам качествата, които той покрай този случай показа, че НЯМА. Не за кмет, за кандидат-кмет. И не на София, а ми и на най-провинциалното градче. Превърнал се е в огромна тежест, но явно никой не смее да му го каже, за да не го обвинят в пораженчество.

  Борисов ми е много противен като политик, най-вече с вроденото му "умение" да руши институциите, още от времето на "ние ги хващаме, те ги пускат", но не мога да му отрека изявената решителност в трудни моменти: Какво направи като гръмна "Апартаментгейт"??? Моментално отстрани Цветанов от всички постове и си пое партията на ръчен режим. Не ми се гледа сега в календари и стари вестници, ама колко време оставаше тогава до европейските избори и колко остава сега??

  Най-правилното в момента е архитекта да събере остатъците от достойнството си и да се оттегли за да си решат личните въпроси насаме с изгората си, според мен.
  А на негово място /това не знам дали е теоретично възможно, и не ми се проверява/ да застане някой от "шефчетата", защо не и Христо Иванов.
  Ама май на такава решителност само Костов беше способен, и то навремето.

 73. 73 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#72] от "kenkoz":
  Архитектчето може да го спре жестокото, но не го прави. Негова си работа. А иначе всичко вече е казано. За такива случаи немците имат една хубава приказка. Genug ist genug. Достатъчното е достатъчно. Е, вече е достатъчно. А що касае Костов, аз съм възможно най-грешният адрес за адмириране на неговата личност. За този, дето стопи 2М седесари до шепа лилява боза, а останалите прати за вечни времена в лоното на негласуващите, от мен добра дума няма да чуеш. Точно обратното.

  Мърфи е оптимист!
 74. 74 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#73] от "султана глаушева":

  Да речем, че Костов ми се е изплъзнал в яда ми от случващото се. Не съм манияк на тема митологии.
  Но място не мога да си намеря, че отново ще бъде изпуснат момента, който макар и крехък, се появи след европейските избори, за някакъв коректив на Борисов.

  Не ми пука особено за пустинята, която вилнее вляво от няколко години - самия факт, че изкараха възможно най-силната си кандидатура: Манолова, говори за безнадеждността на положението им. Но в по-общ план, особено ако Борисов се наложи още след първия тур, ще си спомняме с носталгия за времената, когато Цацаров беше главен прокурор и някои все още се притесняваха терасите дали са им декларирани като техни или не. Че то още не бяха преброени всички бюлетини от европейските избори и някои избранници дадоха да се помирише какво ще значи истински непукизъм.

  Затова залога на тези избори е много голям, особено за София. А то какво се оказа, че всичко е на върха на един ... вибратор.

  Та това е моя прочит на ролята на личността и порнографията в историята.

 75. 75 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#74] от "kenkoz":
  И кой да бъде този коректив? Архитектчето с шнапс-идеите си ли? От трън, та на глог! На СФ й трябва кмет като инж.Иван Иванов, дето е кметувал 10 г. в царското време и това са били десетте златни години на града. Ама той е друг модел. Такъв в сегашното политблато не вирее.

  Мърфи е оптимист!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK