БНР пенсионира директора на Програма "Хоризонт" Ивайло Савов (обновена)

БНР

© Цветелина Белутова, Капитал

БНРС решение на новия управителен съвет на Българското национално радио директорът на Програма "Хоризонт" Ивайло Савов е пенсиониран, тъй като е придобил право на пенсия, съобщават от радиото.


До избора на нов директор изпълняващ длъжността ще е досегашният главен редактор на програмата Николай Кръстев.


От март 2017 до началото на септември Кръстев бе част от екипа на Bloomberg TV Bulgaria като водещ на предаването в "В развитие". Той се завърна в БНР в първите дни на месеца. Именно в програма "Хоризонт" започва и журналистическата му кариера, още докато е студент в СУ "Св. Климент Охридски" през 1992 г.. В периода 2015 - 2017 е кореспондент на БНР в Русия и постсъветското пространство.
Смяната не е неочаквана. Информация, че такава предстои, се появи още в началото на август. Тогава според източници на "Офнюз" на Общо събраните новият генерален директор на БНР Светослав Костов обяви, че се очаква тя да е след изборите и преди края на годината.


По същото време бе обявена и друга промяна в състава на държавната медия. За нов технически директор на БНР бе определен Пламен Костов, а директорът на дирекция "Техника" Свилен Узунов бе съкратен. Според информация на медията тогава е бил съкратен и целият отдел "Комуникация".


Кадровите промени в радиото започнаха още през юли, когато за директор на радио "София" бе назначена 27-годишната социоложка Роселина Петкова, която уволни предшественичката си Антония Енева.


Досегашният директор на Програма "Хрозионт" Ивайло Савов бе избран през 2017 г. Той има над 30 години опит в електронните медии. Започва като новинар, репортер и водещ на младежки предавания в Радио Шумен, където впоследствие става директор.

Преди това е член на Комисията за защита от дискриминация. Савов е и преподавател по радиокомуникации, радиосистеми и радиопрограмиране в Шуменския университет "Еп. Константин Преславски" и един от създателите на специалността журналистика в учебното заведение.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK