Прокуратурата публикува докладната записка на руски език на Николай Малинов

Николай Малинов

© Цветелина Белутова, Капитал

Николай МалиновПрокуратурата публикува факсимиле от докладната записка на руски език, подписана от председателя на движение "Русофили" Николай Малинов и иззета при претърсването в дума му.


Преди ден Малинов беше обвинен в шпионаж в полза на Русия и пуснат под гаранция от 50 хил. лв.


Прокуратурата уточнява, че при публикуването на документа е водена от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи. Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Пресслужбата на държавното обвинение уверява, че в съобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица.
Практиката на прокуратурата да публикуват документи от разследвания започна от разследването на "Тад груп" за пробив в информационната система на НАП. Сега държавното обвинение изпълнява обещанието си да продължи същата практика с прокрамираната цел "прозрачност".


Докладната е писана на компютър в обем 4 страници и с 3 приложения, включващи информация за дейността на "Русофили", създаването на икономическа основа за дейността на движението и автобиография на Малинов (бел. ред. - автобиографията не е публикувана от прокуратурата, но за сметка на това са добавени други два документа - "Придобиване на контрол върху "Дунарит" от "Емко" на български език и "Предложение на Цветан Василев, собственик на "КТБ Груп", за продажба на активи" - на руски език).Не се разбира до кого е адресирана докладната, озаглавена: "Относно геополитическата преориентация на България", нито се вижда дата на съставянето или изпращането й.


В текста се казва, че над четвърт век България се намира изцяло под ударите на САЩ и дори е колония на САЩ, като се прави опит да се замени цивилизационният избор на страната - за православие и принадлежност към славянската култура, направен преди 1150 години.


Според текста България трябва да изгражда бъдещето си заедно с Русия, която е по-силна от нас и без която "няма да оцелеем".


Излага се план за създаване на силно средство за масова информация, чрез което да се разпространяват послания към русофилската общност, създаване на влиятелен аналитичен център и на профилирана русофилска партия.


Търси се помощ за осъществяването на "сериозен пробив в информационното пространство" чрез влиятелна телевизия и информационна агенция, за покупката на "Виваком" с помощта на "Внешторгбанк" и намиране на инвеститор, така че телекомът да остане под руски контрол.


Предлага се засилване на икономическите връзки между България и Русия в областта на селското стопанство, като заетите в този сектор постепенно бъдат приобщени към електоралната маса на русофилите.


Търси се помощ и за издигането на бъдещата партия до незаобиколим фактор в българския парламент, който ще се бори за геополитическата преориентация на страната.


Отправя се упрек към Русия, която "все още чака българите да се справят сами", което се обяснява с "непознаването на културното моделиране на малките народи", формирано в хода на историческото им оцеляване, както и на специфичния индивидуализъм и конформизъм на българите, формиран по време на петвековното турско робство.


Русофилите не могат да се справят сами без руска подкрепа, изразена в придобиването на печеливши отрасли на българската икономика, пише Малинов.


В приложение 2 към докладната записка се отбелязва, че "с цел създаване на адекватна икономическа основа на нашата дейност ние предприехме действия за безвъзмездно (думата е подчертана на ръка - бел. ред.) предаване на активи в размер на над 1.5 млрд. евро от страна на бившия банкер Цветан Василев на руския бизнесмен Константин Малофеев. Тези активи не трябваше да попаднат в български ръце, защото българската държава с цялата си мощ ще пречи на тяхното владение и ползване".


Между януари и март 2015 г. е постигната договорка в ръцете на Малофеев да бъдат предадени мобилният оператор "Виваком", предприятията от военно-промишления комплекс "Дунарит" и "Авионамс", телевизионните компании ТВ7 и ББТ, се казва в документа. "За съжаление не успяхме да завладеем тези компании (бел. ред. - телевизиите), защото държавата беше изцяло срещу нас, като не позволи регистрацията на новия собственик с проруски профил", пише Малинов.


В докладната се отправя молба за съдействие за овладяването на "Виваком" с помощта на ВТБ, което имало най-голям потенциал, за да има възможност да се влияе върху един от съществените икономически отрасли на страната. Според сметките на Малинов телекомът може да мине под руско влияние с инвестиция от около 800 - 850 млн. евро, което било с 200 - 400 млн. евро под пазарната оценка (бел. ред. - бизнесменът Спас Русев купи компанията за 330 млн. евро през 2016 г., финансирайки и дълг от 400 млн. евро. След сделката Русев чрез неговото дружество "Вивателеком" контролира 46%, а руската ВТБ - 20%).


Планът на Малинов е с приходите да се финансира бъдещият политически проект.


Председателят на "Русофили" вижда възможности за двустранно сътрудничество и в износа на квалифицирана работна ръка от България в Русия в строителството, комуналните услуги, транспорта.


Една от частите на публикувания от прокуратурата документ е на български език и е озаглавена "Придобиване на контрол върху "Дунарит" от "Емко" .


Отново на руски език в края на разпространеното от прокуратурата факсимиле се излага "Предложение на Цветан Василев, собственик на "КТБ Груп", за продажба на активи, които представляват около 9% от БВП на България", в което са изброени "БТК - Виваком" и НУРТС.

Коментари (253)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Любопитно

  Ква информация е издал тоа савецки шпионин?
  Диаметъра на Бузлуджанската чиния или квадратурата на мазето на женераль Атанасов?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  "....като се прави опит да се замени цивилизационният избор на страната - за православие ....."
  ..............
  Кой рушеше православните храмове и убиваше попове???

 3. 3 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Няма съмнение, че руските слуги напрягат цялото си въображение, за да увековечат зависдимостта на България от Русия и по този начин да увековечат своето собствено влияние върху съдбата на България. За мен такава докладна записка си е чисто национално предате4лство.

 4. 4 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Разстроено

  "....като се прави опит да се замени цивилизационният избор на страната - за православие ....."..............Кой рушеше православните храмове и убиваше попове???
  —цитат от коментар 2 на 4ort


  "Кой ражда болката"
  песен на Лили Иванова

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Проччетох го. Директно отидете на приложение 2. Този е за разстрел.

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Весело

  то по тази логика,сега трябва се арестуват и атлантиците ни,поставили се в услуга на чужда държава:)))


  до къде стигна преврата днес?:)))

 7. ЕГН-тата, имената и адресите на някои български велможи не са ли публикували пак?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 8. 8 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1901 Весело

  Дневник що мълчите за другаря Гебрев? Призовавам читателите да прочетат романа на Малинов а не факсимилето на дневник. Голям смях ще падне обещавам.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 9. 9 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Любопитно

  Проччетох го. Директно отидете на приложение 2. Този е за разстрел.
  —цитат от коментар 5 на EU defender


  ++++
  Одобрявам,како Дефи!
  Требе се създадат либерални отряди "Смерш"(смерт шпионов)!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 10. 10 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  Цялата парлама е за "Дунарит" и "Авионамс". Държавата(разбирай Пеевски) не можа да ги прилапа, след като изкуствено фалира КТБ. Не, че банката не беше доста източена от Василев, с активната помощ и благословия на БНБ и банковия надзор. Така и не се разбра, или се покри успешно, кредитирането на Делянчо и връзките му с банкера. На публиката бяха подхвърлени подбрани трохички, с определена насоченост.

 11. 11 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  "Председателят на "Русофили" вижда възможности за двустранно сътрудничество и в износа на квалифицирана работна ръка от България в Русия в строителството, комуналните услуги, транспорта."
  ......................
  Тоя дрогар как си представя ИЗНОС НА РАБОТНА РЪКА?!?!?! Може би с партийни поръчения давани от ППО или как?!?!
  А питал ли е дори и най-пропадналия путинист, дали иска да рАботи в савецкия саюз????

 12. 12 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 279 Неутрално

  50% от българите ще се подпишат под тази докладна записка.
  Е, какво? Ще арестувате всичките ли?

 13. 13 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 279 Неутрално

  50% от българите ще се подпишат под тази докладна записка.
  Е, какво? Ще арестувате всичките ли?

 14. 14 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1901 Весело

  Айдеее отиде у ряката общата майчина кандидатура.
  Пхахахаха

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 15. 15 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  “БЪЛГАРСКИ НОЩЕН ВЪЛК” ВОДИ КОНТРАПРОТЕСТА НА ПИК В ПОДКРЕПА НА ГЕШЕВ
  https://bivol.bg/veselin-kostov-support-geshev.html?fbclid=IwAR2i_42VG6yLiw8wYo5mCzY1UIIzc8vy4helIir_Gm9MxbE_-FxcfMz36ho

 16. 16 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Руските слуги БСП, ДПС, Атака, Възраждане, ДеБъ и друга сволоч трябва да бъдат забранени. Не гласувайте за тези шайки повече.

 17. 17 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  .... нашето православие под ударите на САЩ...
  "четвърт век...

  Към мормоните ли ще ни приобщават, др. Малинов?

 18. 18 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Любопитно

  50% от българите ще се подпишат под тази докладна записка.Е, какво? Ще арестувате всичките ли?
  —цитат от коментар 12 на vxx57592865


  Не всички!
  Само тея дека са против ИК и прайдовете!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 19. 19 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1753 Весело

  Редакцията, пускайте доуточняваща информация за форумния ииииот на лични съобщения!
  Да не мърси форума.

 20. 20 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Щом работата е толкова дебела и България не може да оцелее без руското православие,записвам се доброволец и тръгвам за инструкции към язовир Копринка.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 21. 21 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#1] от "Платон Фъшкиев":

  Лиийкнал е сорс кода на rkq05605186.

 22. 22 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1901 Весело

  До коментар [#13] от "vxx57592865":

  Ще го видим ние това на изборите др0гари. Намалете революционния плам че станахте за смЕх на гаргите.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 23. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  Все едно чета бръщолевенията на руските форумни тролове, разлика няма. Същата лепкава червена слуз.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  На едно място се среща фразата "Нашият български русофилски интерес". Аз по-голям абсурд не мога да си представя.

  Доброто е заразно
 25. 26 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1901 Весело

  До коментар [#20] от "kasko":

  Може ли и аз?
  Пхахахаха

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 26. 27 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Шпионаж разбира се води навсякъде по света и в полза на всяка една от великите сили.
  Но тука се играе някакъв театър.
  Не е възможно авторите му да не осъзнават, че публикуваното е белетристика и няма нищо общо с доказателства за шпионаж.
  Задържаните също са бутафорни и по-скоро медийни фигури, лаладжии, агитка.... а шпионите са съвсем други фигури.
  Дори почвам да мисля, че се търси обратен ефект на този, който изглежда на пръв поглед.
  Толкова нескопосано и съмнително се прави. Не е възможно в прокуратурата да са чак толкова тъпи.

 27. 28 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2740 Неутрално

  До коментар [#9] от "Платон Фъшкиев":

  само че либералите просто емигрират и оставят вас 80% да си шляпате весело в кочината

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 28. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  50% от българите ще се подпишат под тази докладна записка.Е, какво? Ще арестувате всичките ли?
  —цитат от коментар 12 на vxx57592865


  Разбира се.
  Всички, които желаят безвъзмездно да предават на чужда държава български активи.

  Доброто е заразно
 29. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 31 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1753 Любопитно

  50% от българите ще се подпишат под тази докладна записка.Е, какво? Ще арестувате всичките ли?
  —цитат от коментар 12 на vxx57592865


  Нали сте 80% или Иво пуловера лъже?

 31. 32 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  то по тази логика,сега трябва се арестуват и атлантиците ни,поставили се в услуга на чужда държава:)))до къде стигна преврата днес?:)))
  —цитат от коментар 6 на САЩ се управлява от Риад


  Недей така с лошо!
  Не знаеш ли, че дружбата със САЩ е необходима като слънцето и водата за всяко живо същество.

  Историята се повтаря като фарс, а сенаторът Макарти се подсмихва някъде на оня свят.

 32. 33 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Интересо къде е шпионството на този "шпионин". Тази шпиономания по-скоро е атака от страна на тези които искат да пробутат Гешев като използват активно мероприятие 1. Да се поднажат на американцие 2. Да ударят срещу протестите които са от десния спектър.

 33. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3618 Весело

  " Русофилите не могат да се справят сами без руска подкрепа, изразена в придобиването на печеливши отрасли на българската икономика, пише Малинов."

  Че малко ли им е на русофилите президент и премиер русофили, парламент, в който всички партии без тази на Валери Симеонов, служат изцяло на руските интереси ? Ами сараите и контрола им над нашето общество, които се отчитат пряко на Кремъл ?

 34. 35 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Разстроено

  Все едно чета бръщолевенията на руските форумни тролове, разлика няма. Същата лепкава червена слуз.
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  +++++
  Права си!
  Червената слуз никога нема а схване прогресивните идеи на тафровизма и норманизма!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 35. 36 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1911 Гневно

  предаване на активи в размер на над 1.5 млрд. евро от страна на бившия банкер Цветан Василев на руския бизнесмен Константин Малофеев

  Кълбото май започна да се разплита. 1.5 миларда евро активи не са лична собственост на банкера Цветан Василев, а са пари поверени нему за отговорно пазене и управление от български юридически и физически лица.

  Тук не става въпрос за шпионаж, а за грабеж в особено големи размери. Едно време в НРБ разтрелваха за кражба на 5,000 тогавашни лева.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 36. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#27] от "Стабилно крадене":

  Ти да не мислиш че обвиненията ще са заради записка?
  Засечени са парични преводи, останалото е пълнеж.
  Възмутителен и престъпен, но пълнеж.

  Доброто е заразно
 37. 38 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Интересно .. прокуратурата го обвинява по 105 НК., т.е трябва да докажат сговор/съглашение да се постави в услуга на чужда държава да издава не каква да е информация, а държавна тайна /не кой е любимият отбор на ББ например/. Тука такова нещо не изглежда да има и този документ по никакъв начин не спомага доказването на горното. Отделно .. какъв е тоя шпионин да си напише трите имена и позицията ... Много странно ако това им е доказателство.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 38. 39 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Тоя да се радва, че сегашното ВМРО не е като едновремешното. Те там такива и в чужбина да бягат ги хващаха и ги наказваха.

  This is the place where puddings die.
 39. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3618 Весело

  " Според текста България трябва да изгражда бъдещето си заедно с Русия, която е по-силна от нас и без която "няма да оцелеем"."

  Сменете " без" и поставете на негово място " с", за да получите истината за това, което пишете:


  Според текста България трябва да изгражда бъдещето си заедно с Русия, която е по-силна от нас и С която "няма да оцелеем".

 40. 41 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Разстроено

  До коментар [#9] от "Платон Фъшкиев":само че либералите просто емигрират и оставят вас 80% да си шляпате весело в кочината
  —цитат от коментар 28 на Opportunity


  Янлъш си!От 29 ( словом двадесет и девет) години не съм родината!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 41. 42 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1753 Любопитно

  [quote#30:"Платон Фъшкиев"][/quote]

  Ти ли си форумният иииот???

 42. 43 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  До коментар [#5] от "EU defender":

  Интересно .. какво точно тайно нещо пише в приложение 2, което да се класифицира като държавна тайна, каквото е изискването за да говорим за престъпление по НК?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 43. 44 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Кръгът капитал и бойкикевци напразно тръгнаха да защитават и този субект. Прочетете направо пшриложение 2 както е казал един колега по-горе.

 44. 45 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Неутрално

  [quote#30:"Платон Фъшкиев"]
  —цитат от коментар 42 на 4ort
  Ти ли си форумният иииот???[/quote]

  Да

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 45. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3618 Весело

  " Отправя се упрек към Русия, която "все още чака българите да се справят сами", което се обяснява с "непознаването на културното моделиране на малките народи", формирано в хода на историческото им оцеляване, както и на специфичния индивидуализъм и конформизъм на българите, формиран по време на петвековното турско робство."

  Те затова заговориха за 09.09.44 г., като за дата на нашето " освобождение" - искат продажниците руската армия пак да нахълта в България и пак да пролее реки от българска кръв.....Национални предатели, изобщо нищо не се е променило в рубладжийте !

 46. 47 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Кучето е заровено в Приложение 2

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 47. 48 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Изглежда нещата между Фандъкова и Манолова наистина са съвсем на кантар.
  И Боко опира до "десните" истерици.
  Ще ги прикотка за изборите с антируския камуфлаж,
  и после отново ще ги нарита в ъгъла на 4%-ното им безличие да си лаят по форумите.
  Всичко ще бъде изпипано така, че хем да не раздразни сериозно Русия, хем русофобите да налапат масура на въдицата докрай.

 48. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  " Търси се помощ за осъществяването на "сериозен пробив в информационното пространство" чрез влиятелна телевизия и информационна агенция, за покупката на "Виваком" с помощта на "Внешторгбанк" и намиране на инвеститор, така че телекомът да остане под руски контрол."

  Телевизията, дето се изявява лидера на АТАКА не върши ли работа ? Разбирам ви, ама така и не проумяхте, че никой не размита за поредното руско престъпно посегателство върху обществото ни, подобно на това от 44 г. На този фон как се канят руснаците да строят Белята, просто не е истина.....

 49. 50 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Шпионският скандал" е част от разследването на КТБ!

  Муравей Радев:
  " В заключение, винаги съм застъпвал тезата, че КТБ можеше и трябваше да бъде спасена. И ако бяхме го направили щяхме да платим няколко пъти по-малко. КТБ е уникално явление. Явление с две лица.

  Едното е банка, другото – пирамида

  В банката парите са на населението, бизнеса и държавните институции. Те трябваше да бъдат спасени, а пирамидата решително и безкомпромисно разградена. Сега, след принудителния фалит, потънаха и двете. Парите загубихме, а порочните връзки между пари и власт създали пирамидата се заметоха. И ако за създаването на този двулик конгломерат с право можем да виним собствениците и ръководството на банката, ведно с политическата класа и държавните институции, то за недомисления фалит основната вина носят управляващите по това време БСП, видно по безспорен начин от публикуваната стенограма. "
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/vtorata-stenograma-za-ktb-ili-kak-bsp-otnovo-spasi-bednite-balgari

  Другото е бла, бла.

 50. 51 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#12] от "vxx57592865":
  А колко процента от българите искат да живеят в Русия? 2-3 % или далече по-малко?! И защо е така?!

 51. 52 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 42 Разстроено

  Кучето е заровено в Приложение 2
  —цитат от коментар 47 на neut


  Тека е Дневникъ!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 52. 53 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1779 Любопитно

  Ако можехте да прочетете докладите дето отиват при Шиши, а и тези дето той ги пише до господарите си, всичкки ще ревнете в един глас за цял ешелон шпиони.
  Същите са и докладите от Отворено общество.
  А какви неща пише в докладите на чуждестранните компании у нас дето им викаме инвеститори....
  Какъв шпионаж? Елементарни глупоси и бълнувания.
  Този е за психодиспансер. С цялото си НПО.
  Къде по сериозни планирания на посегателства срещу националната сигурност има в докладите на НПО-та свързани с норвежкия фонд. ЗА изкупуване на ДЕЦА става дума. Това е шпионаж, диверсия и промяна на политическа ориентация.
  Давайте да отваряме Белене за ВСИЧКИ ШПИОНИ - източни и западни. Докато още ни има.
  !

 53. 54 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3419 Весело

  специфичния индивидуализъм и конформизъм на българите, формиран по време на петвековното турско робство.
  =========
  Хе ......
  Жалко че новото бг поколение не знае да чете и пише на руски......
  Интересен доклад......

  Bukalemun
 54. 55 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1901 Весело

  До коментар [#53] от "AzDebil":

  Пускай да четем тогаз. Или? Мммм?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 57 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#16] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":
  Замени ДБ с ГЕРБ и ще получиш представителен списък от партии - руски слуги.

 57. 58 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Прокуратурата публикува докладната записка

  Виждам само преразказ,

 58. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 60 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Поредната постановка на Цацаратурата-ГешеФтура за отвличане на вниманието. Драскал си е Малинов болните фантазии на руски, много важно. Като се вижда съпоставката във времето, това е поне от преди 4 години.
  Въпросът е какво от написаното дйствително се е случило или не.

  Очевидно целта е и ПиАр акция на прокуратурата в полза на частните интереси на Пеевски, във войната му срещу Цв. Василев - не могат да пропуснат удобен момент да вържат образа му на "злия гений на задкулисието", врагът на нацията и държавата. Само дето все така има куца основния момент как Цв. Василев всичко сам със себе си е договарял и организирал и всички други са невинни.

 60. 61 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4141 Неутрално

  До коментар [#42] от "4ort":

  Не се притеснявай. Нямаш конкуренция !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 62 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2027 Любопитно

  Руските слуги БСП, ДПС, Атака, Възраждане, ДеБъ и друга сволоч трябва да бъдат забранени. Не гласувайте за тези шайки повече.
  —цитат от коментар 16 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  До коментар [#16] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  По твоята логика остава да се гласува за герп "русофили", нали?

  И каква е таз дума "сволоч "?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 62. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4141 Неутрално

  До коментар [#44] от "Jumbo Jet":

  И какво престъпно прочете ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 64 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 279 Неутрално

  А кандидата за кмет (оня с вибратора) ще вибрира в диапазона 4% и ще мечтае за балотаж.
  Балотаж обаче, няма да помирише и ще му остане единствено да превключи вибратора на по-висока степен волтаж.

 64. 65 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Пълен фарс. Според закона "шпионаж" е предаване на информация на чужда държава или организация, представляваща държавна тайна. Кое в съответната записка може да се определи като "държавна тайна"?

  Колкото до "геополитическата преориентация на България", никъде в закона не е споменато, че да работиш за промяна на геополит. ориентация е наказуемо. Всеки гражданин е свободен да работи колкото си иска за излизане на страната от ЕС и НАТО и за вкарването ѝ в Африканския съюз, Евразийския съюз, Арабската лига и пр. Що за тоталитарни глупости?

 65. 66 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Обясненията за ЕМКО/КТБ оставят впечатление за процес на събиране на пари за някой ужилен от КТБ руски вложител и това съвпада с една от теориите, че руснаците са изгорели с "едни пари", а едно местно момче трябва да им ги събере с помощта на квесторите, КПКОНПИ, съдебната власт и прокуратурата най-паче.

 66. 67 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Да де, ма се пак кому е докладвал шпионът?
  Неизвестно!

  Но пък е добре известно, че шпионът е пуснат поживо, по здраво!

  Това, което кой знае защо нарича себе си Прокуратура(с главна буква!), очевидно не сФаща, че в България освен бокулизачи, живеят и нормални хора.
  На тях как ще отговорят?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 67. 68 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3244 Неутрално

  Това си е програмата на "Атака", която е отдавна известна. А икономическите мерки са вече изпълнени. Което също е отдавна известно. Както е известно, че Цацаров и Гешев през последните десет години са живели в България, а не са кацнали току-що от Марс.

 68. 69 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1403 Любопитно

  предаване на активи в размер на над 1.5 млрд. евро от страна на бившия банкер Цветан Василев на руския бизнесмен Константин МалофеевКълбото май започна да се разплита. 1.5 миларда евро активи не са лична собственост на банкера Цветан Василев, а са пари поверени нему за отговорно пазене и управление от български юридически и физически лица.Тук не става въпрос за шпионаж, а за грабеж в особено големи размери. Едно време в НРБ разтрелваха за кражба на 5,000 тогавашни лева.
  —цитат от коментар 36 на Сатана Ликующий


  Хайде сега да проверите колко % имаше руската банка/ВТК ли беше/ в КТБ и колко % имаше Оманският фонд + колко % Цветан Василев.

  Мислете преди да пишете.
  Та къде е грабежа?
  КТБ професионално и целенасочено беше източена........
  И къде забравихте първият прокурор на КТБ, който "изчезна" безследно, след като свърза Пеевски с КТБ ?А първите синдици ,забравихте ли?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 69. 70 Профил на uuy59391985
  uuy59391985
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тия рублажии за кви се имат. съвсем са изтрещели. В кой век живееш бе товарищ руска подлога? За какво приобщаване говори тоя и кой ще му се върже на акъла? България отдавна не е евтина а Руската икономика продължава да пропада.

 70. 71 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  " В докладната се отправя молба за съдействие за овладяването на "Виваком" с помощта на ВТБ, което имало най-голям потенциал, за да има възможност да се влияе върху един от съществените икономически отрасли на страната. Според сметките на Малинов телекомът може да мине под руско влияние с инвестиция от около 800 - 850 млн. евро, което било с 200 - 400 млн. евро под пазарната оценка (бел. ред. - бизнесменът Спас Русев купи компанията за 330 млн. евро през 2016 г., финансирайки и дълг от 400 млн. евро. След сделката Русев чрез неговото дружество "Вивателеком" контролира 46%, а руската ВТБ - 20%)."

  Даже никакви инвестиции не им трябват - да си пращат изпълните на мокри поръчки и да действат по следващото похищение на наши граждани, а властта ще им осигури безнаказаност и, ако е необходимо, мощно рамо по неговото овладяване за доста под 850 - те милиона евро, които се цитират....

 71. 72 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Шпионаж разбира се води навсякъде по света и в полза на всяка една от великите сили.Но тука се играе някакъв театър. Не е възможно авторите му да не осъзнават, че публикуваното е белетристика и няма нищо общо с доказателства за шпионаж.Задържаните също са бутафорни и по-скоро медийни фигури, лаладжии, агитка.... а шпионите са съвсем други фигури. Дори почвам да мисля, че се търси обратен ефект на този, който изглежда на пръв поглед. Толкова нескопосано и съмнително се прави. Не е възможно в прокуратурата да са чак толкова тъпи.
  —цитат от коментар 27 на Стабилно крадене


  И според мен е така. Това не са никакви доказателства. Всеки може да напише нещо такова. По логиката на Гешеф Том Кланси трябва да е с доживотен затвор. Колкото за възможностите на прокуратурата, според цирка, който разиграват, са или тъпи или политически гъз*лизци.

 72. 73 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Весело

  Вече няма съмнение тоя дали ще лежи в затвора...въпроса е само колко...ако руснаците не побързат да го изведат от страната може и линч да има...

 73. 74 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  До коментар [#37] от "АзКлавдия":

  паричните преводи не те правят виновен за престъплението шпионство (или това по 105).

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 74. 75 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2027 Любопитно

  Тоя да се радва, че сегашното ВМРО не е като едновремешното. Те там такива и в чужбина да бягат ги хващаха и ги наказваха.
  —цитат от коментар 39 на Deadpudding


  Абе, то сегашното вмро е направо е колективен член на "русовили".

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 75. 76 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Такива неща се пишат , а после се слагат в тайни места ? Това са ......:)

 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 78 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Прокуратурата публикува докладната запискаВиждам само преразказ,
  —цитат от коментар 58 на ahasver  До коментар [#58] от "ahasver":

  https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/syob-sht-enie-24

  https://www.prb.bg/media/cms_page_media/Докл. записка, приложения_0.pdf

 78. 79 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#12] от "vxx57592865":

  Руснак ли си и ти?

 79. 80 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Нещо не е наред тук. Не стават така тези работи с писане на докладни записки. Глупаво е някак - губи се всякаква поверителност.
  Също ми се струва, че искат да изкарат 10 герой, който се е борил с руското икономическо влияние, като е присвоявал имущество на КТБ, което са го искали русофилите. споменаването на Ц. Василев също пресолява манджата. Сега очаквам и Иванчева и Хр. Иванов да бъдат намесени по някакъв начин.

 80. 81 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Вече няма съмнение тоя дали ще лежи в затвора...въпроса е само колко...ако руснаците не побързат да го изведат от страната може и линч да има...
  —цитат от коментар 73 на BiGman1


  Ти добре ли си. За тези писания, няма да стане нищо. Това са нереализирани намерения и не се знае дали са намерения или само писания.

 81. 82 Профил на legaltk
  legaltk
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Уж в Православието се вричаме, а накрая какво - пак за сребърниците става реч.
  Да си дойдем на думата! На какво ли не са способни дупедавците за шепа рубли!?

 82. 83 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 991 Неутрално

  В Русия често се говори, че България е полуколония на Запада. Чудя се кое е по-лошо (или по-добре). Полуколония на Запада или пълна колония на Русия?

 83. 84 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  До коментар [#68] от "Един препатил":

  Точно така. Затуй другари вие за да го предотвратите решихте да гласувате за Румен Десин. Ей Богу каква малоумна сволочь сте и вие. Що поне не си скриете насраните задни части ми постоянно ги показвате? Малоумни ли сте?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 84. 85 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2740 Неутрално

  До коментар [#41] от "Платон Фъшкиев":

  може да изведеш някого от кочината, но не може да извадиш кочината от него...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 85. 86 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4141 Неутрално

  До коментар [#73] от "BiGman1":

  Ку-Ку !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 86. 87 Профил на vespasian0303
  vespasian0303
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Всички русофили и путлеристи, които познавам имам айфони, носят американски и европейски дрехи и карат европейски или японски коли. Като ги питаш защо ползват стоки от врага - няма отговор. Това е най-лесният и примитивен начин да затапиш тези.

 87. 88 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Нещо не е наред тук. Не стават така тези работи с писане на докладни записки. Глупаво е някак - губи се всякаква поверителност.Също ми се струва, че искат да изкарат 10 герой, който се е борил с руското икономическо влияние, като е присвоявал имущество на КТБ, което са го искали русофилите. споменаването на Ц. Василев също пресолява манджата. Сега очаквам и Иванчева и Хр. Иванов да бъдат намесени по някакъв начин.
  —цитат от коментар 80 на tos_buratino


  Не нещо, нищо не е наред тук. Както писах последните дни това е една гърбава предизборна пушилка, позиционирана точно във времето.

 88. 89 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 433 Любопитно

  Не разбрах само как тая "докладна" кореспондира с обвинението в шпионаж. Все пак трябва да става въпрос за сведения и факти, представляващи държавна тайна. Тоя че е агент за влияние и рубладжия е ясно, но обвинението би следвало да се прецизира.

 89. 90 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#75] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  Имат си и стабилна доза русофоби и то бая русофоби. Русофилистиците са в Атака и Възраждане. ВМРО са повече 50-50, за НСФБ нямам наблюдения но май там са рядкост.

  This is the place where puddings die.
 90. 91 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1779 Весело

  Абе, какво стана с преврата?
  :)
  !

 91. 92 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 878 Неутрално

  минимум 15 години

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 92. 93 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  ...Хайде сега да проверите колко % имаше руската банка/ВТК ли беше/ в КТБ и колко % имаше Оманският фонд + колко % Цветан Василев.

  Мислете преди да пишете. ...
  —цитат от коментар 69 на nessarox  До коментар [#69] от "nessarox":

  Тйъ де, мисля, че Малофеев имаше 100% от КТБ. :)

  Оманския Фонд се представляваше от Стоян Денчев, ВТБ - от Милен Велчев. С делът на Мустака МЧалофеев закръгли 100%. :)

  Ко прайм със Спас Русев? Виваком и Левски...

 93. 94 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Весело

  До коментар [#86] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#73] от "BiGman1":Ку-Ку !
  —цитат от коментар 86 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, продължавай си да кукаш...не ми пречиш...ма да ти кажа всички във форума знаят, че си икукал...

 94. 95 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#69] от "nessarox":

  Хайде сега да проверите колко % имаше руската банка/ВТК ли беше/ в КТБ и колко % имаше Оманският фонд + колко % Цветан Василев.

  Г-н Малофеев ВТБ и Оманкият фонд ли е (по съвместителство)!
  И колко лични пари е имал Цветан Василев в КТБ
  Ако твърдите че са над 400,000 лива, то незабавно КОНПИ и ДАНС трябва да му назначат ревизия.
  И това ли е начинът да се превеждат пари

  Помислете сериозно за съответствие с добрите практики в банковото дело, а също така защо ЕЦБ няма да ни допусне до еврозоната.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 95. 96 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1901 Весело

  До коментар [#88] от "Uprsport":

  Пти женераль вие ли сте?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 96. 97 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4141 Весело

  До коментар [#87] от "vespasian0303":

  Аз пък всички "умници" като теб , които познавам, ги питам с какво гориво си карат колите и с какво се отопляват и си светят ?
  Толкова си умен, че чак пращиш от акъл !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 97. 98 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 620 Неутрално

  "Прокуратурата уточнява, че при публикуването на документа е водена от интереса на българските граждани"

  Страно защо прокуратурата и ДАНС не се поинтересуват какво прави един евродепутат (предишен и настоящ) от една управляваща в момента (и преди) партия в РБ в секретни списъци (на Сорос) за "вътрешни хора на Сорос в парламента на ЕС"? Какви ли интереси защитава той в европарламента и за коя държава и/или организация? Дали това не е също против интересите на РБ? Страно избирателни са прокуратурата и ДАНС в отстояване на държавния суверенитет и интересите на РБ.

  И в морето ми е до колене .....................
 98. 99 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Абсолютно вярно. И това е шпионство?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 99. 100 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#9] от "Платон Фъшкиев":само че либералите просто емигрират и оставят вас 80% да си шляпате весело в кочината
  —цитат от коментар 28 на Opportunity


  Точно така. 20 %, които създаваме 80 % от приходите на страната. Като си тръгнем, остават ромите, които ги облагат в Германия, ако въобще плащат данъци, пенсионерите, които няма къде да отидат, и простолюдието, което ръкопляска на 1000 лева заплатка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK