Протестът срещу свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова (видео на живо)

Протестът срещу свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова (видео на живо)

© Велко Ангелов
Журналисти от БНР и други медии се събраха пред сградата на държавното радио, за да протестират срещу вчерашното решение на ръководството на медията да свали от ефир дългогодишният водещ на сутрешния блок и редактор в програма "Хоризонт" Силвия Великова и да я отстрани от ресора й - правосъдие и съдебна система, с аргумента, че не го отразява безпристрастно. Можете да проследите протеста на живо във видеото на "Дневник" - в момента ръководителят на програма "Хоризонт" Николай Кръстев дава пресконференция.


В края на вчерашния ден - след декларация на работещите в радиото, позиция на Асоциацията на европейските журналисти в България и поредица от остри реакции в социалните мрежи, решението беше отменено. Великова остава водещ и ще продължи да отразява и съдебния ресор, но в него ще има и втори човек, който да осигурява плурализма в него.
Междувременно тази сутрин от 6 до 11 ч. - във времето на предаването "Преди всички", което Великова трябваше да води, радиото не излъчваше, а от ръководството вчера обявиха, че това е заради профилактика на предавателите на "Хоризонт". Според журналисти от радиото обаче такова прекъсване е безпрецедентно. Спирането на ефирното излъчване може да се окаже и законово нарушение, тъй като по закон БНР е сред стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.


Протестът срещу свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова (видео на живо)

© Велко Ангелов


Протестът е обявен в защита на свободата на словото и срещу натиска, който по думите на Силвия Великова е оказан върху ръководството на държавното радио за отстраняването й от ефир. Тя обясни, че в неформални разговори й било намекнато да спре да води, докато Иван Гешев - единственият кандидат за нов главен прокурор, не бъде избран на поста.


В коментарите си пред камерата на "Дневник" повечето журналисти, участващи в протеста, обвързаха случилото се с ресора й, предстоящия избор за главен прокурор и критичността на Великова към работата на единствения кандидат за него, както и с протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев в последната седмица, които бяха придружавани от контрапротести с участието на физически здрави момчета в черни фланелки.


"Въпросът е кой и защо се дразни от БНР", коментира новинарят от БНР Николай Петров. "Не съм сигурен дали има достатъчно изострена обществена чувствителност за начина, по-който се подхожда към медиите", допълни той.


Натискът отвън е постоянен, въпросът е до каква степен ръководството на радиото и на "Хоризонт" се поддават, коментира Диана Янкулова, която от години е водещ на предаването "Преди всички" и не за първи път участва в протести срещу решения на ръководството на държавното радио.


Протестът срещу свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова (видео на живо)

© Велко Ангелов


Лилия Христовска, отговорен редактор на специализирания сайт "Де факто" и един от най-авторитетните журналисти в съдебния ресор, заяви, че случилото се с Великова е възмутително. Натискът за свалянето на водещата от ефир по думите й очевидно е външен. В отговор на въпрос тя посочи, че не би се учудила той да идва от прокуратурата, но допълни, че ако е така, то е направено фино, чрез посредник. "Силвия очевидно ще бъде върната, но това не е средата, в която сериозен журналист може да работи нормално", добави Христовска.


Силвия Великова не присъства на протеста. Освен журналисти пред сградата на радиото се появиха и лидерът на партията "Да, България" Христо Иванов и кандидатът на формацията за столичен кмет Борислав Игнатов. Към протестиращите се присъедини и председателят на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев.


Ръководството на БНР упрекна Великова в пропуски


Ръководството на БНР излезе едва днес с официална позиция по казуса, като отрече Силвия Великова да е сваляна от ефир и обяви, че в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване, една от причините за което била работата на водещата.


Протестът срещу свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова (видео на живо)

© Велко Ангелов


В позицията се посочва, че във връзка с настъпилите промени в управлението на "Хоризонт" са направени изменения в графика на водещите. Част от промените били в следствие на издадено от Съвета за електронни медии наказателно постановление на БНР за изнесени в ефира лични данни на непълнолетно дете, като част от съдържанието било изготвено от Силвия Великова. В позицията е цитиран главният редактор на програма "Хоризонт", а от вчера и и.д. директор на програмата Николай Кръстев, според когото водещата по време на годишния си отпуск е участвала в предаването "12+3", като в ефир е призовала слушателите да вземат участие в протест. "Публичното представяне на едностранна позиция в ефира на общественото радио е недопустимо и непрофесионално нарушение на журналистическите стандарти и етични норми", се казва в позицията на ръководството на БНР.


Премиерът: Сякаш нарочно го правят

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Русе, че се е обадил още вчера на Силвия Великова, като научил за отстраняването й. Двамата се познавали лично още от времето, когато Борисов беше главен секретар на МВР, а Великова отразявала работата на ведомството. Оттогава двамата се поздравявали за празници.


Протестът срещу свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова (видео на живо)

© Областна администрация - Русе


Борисов каза, че не познава директора на БНР, но е бил готов през парламентарната група да му иска оставката, ако не "оправи това безобразие" и не върне журналистката на работа. "Главанаци, главанаци е точната дума. Имам чувството, че го правят нарочно", каза премиерът. Попитан кой го прави, отговори: "И аз не мога да схвана кой".

Запитан дали вижда в казуса намесата на ДПС или прокуратурата, отговори: Не мога да кажа кой, аз знам какво щях да направя като председател на ГЕРБ, ако не я бяха върнали".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Чакаме гяурските тролове да констатират, че на протеста са само 5 наемника на кръст, докато многомилионните маси подкрепят действията на държавното и партийно ръководство и кандидатурата на Гешев.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 2. Трябваше още вчера.....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 3. 3 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 308 Неутрално

  "БНР официално: Силвия Великова не е свалена от ефир, променен е графикът ѝ, защото призова за протест и изнесе лични данни

  Ръководството на Българското национално радио (БНР) изпрати до медиите официална позиция по скандала с взетия ресор и свалянето на водещата Силвия Великова.

  Управителният съвет съобщава, че журналистката не е свалена от ефир, но е променен графикът ѝ на водене – без да се посочва какъв ще е новият график.

  УС посочва три причини за решението.

  Първо, Великова не дава различни гледни точки в предаването си и проявява пристрастност.

  Второ, заради нея на БНР е наложена глоба от СЕМ за изнасяне на лични данни в ефир. Това е станало в материал, подготвен от Силвия Великова, се посочва в съобщението, но не се цитира конкретният казус.

  Третата причина е, че по време на годишния си отпуск, „в нарушение на Кодекса на труда, тя е участвала в предаването „12+3“ като в ефир тя е призовала слушателите да вземат участие в протест.“

  Публикуваме пълната позиция на БНР по казуса:

  Поради силния обществен отзвук Управителният съвет /УС/ на Българското национално радио /БНР/ покани и изслуша и.д. Директора на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев във връзка със създалата се ситуация около журналиста Силвия Великова. УС споделя становището на Николай Кръстев, че в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите и препоръча на директора да предложи механизъм за осигуряване на плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми. Пред членовете на УС на БНР Николай Кръстев гарантира, че Силвия Великова не е свалена от ефир и продължава да работи като старши редактор в предаването „Преди всички“ на програмата. Във връзка с настъпилите промени в управлението на „Хоризонт“ обаче са направени изменения в графика на водещите. Част от тези промени са следствие от издаденото на БНР наказателно постановление от Съвета за електронни медии от 28 август 2019. Мотивите за санкцията на СЕМ са изнесените в ефира на програмата лични данни на непълнолетно лице, което е нарушение на принципа за защита на личната неприкосновеност на гражданите – чл. 17, ал. 2, във връзка с чл. 10, ал. 1, т. 4 от Закона за радиото и телевизията. Част от съдържанието е изготвено от Силвия Великова.
  Според Николай Кръстев промяната в графика на водещите в програма „Хоризонт“ следва и от факта, че по време на годишния си отпуск Силвия Великова, в нарушение на Кодекса на труда, е участвала в предаването „12+3“ като в ефир тя е призовала слушателите да вземат участие в протест. Публичното представяне на едностранна позиция в ефира на общественото радио е недопустимо и непрофесионално нарушение на журналистическите стандарти и етични норми.

  За да бъде осигурен плурализъм на всички гледни точки, УС препоръчва на г-н Кръстев да бъде определен по още един журналист във всеки ресор с цел да се гарантира неприкосновеността на обществения интерес."

 4. 4 Профил на Prozerpina
  Prozerpina
  Рейтинг: 291 Неутрално

  "Великова остава водещ и ще продължи да отразява и съдебния ресор, но в него ще има и втори човек, който да осигурява плурализма в него."

  Както изкоментира някой, плурализмът ще се състои в това, когато тя каже, че земята е кръгла, другият да опонира, че е плоска... :)

 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  "БНР официално: Силвия Великова не е свалена от ефир, променен е графикът ѝ, защото призова за протест и изнесе лични данниРъководството на Българското национално радио (БНР) изпрати до медиите официална позиция по скандала с взетия ресор и свалянето на водещата Силвия Великова.Управителният съвет съобщава, че журналистката не е свалена от ефир, но е променен графикът ѝ на водене – без да се посочва какъв ще е новият график.УС посочва три причини за решението.Първо, Великова не дава различни гледни точки в предаването си и проявява пристрастност.Второ, заради нея на БНР е наложена глоба от СЕМ за изнасяне на лични данни в ефир. Това е станало в материал, подготвен от Силвия Великова, се посочва в съобщението, но не се цитира конкретният казус.Третата причина е, че по време на годишния си отпуск, „в нарушение на Кодекса на труда, тя е участвала в предаването „12+3“ като в ефир тя е призовала слушателите да вземат участие в протест.“Публикуваме пълната позиция на БНР по казуса:Поради силния обществен отзвук Управителният съвет /УС/ на Българското национално радио /БНР/ покани и изслуша и.д. Директора на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев във връзка със създалата се ситуация около журналиста Силвия Великова. УС споделя становището на Николай Кръстев, че в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите и препоръча на директора да предложи механизъм за осигуряване на плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми. УС препоръчва на г-н Кръстев да бъде определен по още един журналист във всеки ресор с цел да се гарантира неприкосновеността на обществения интерес."
  —цитат от коментар 3 на plebs


  Ето го първият

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 6. До коментар [#5] от "cinik":

  Това му е четвърта флашка за деня.....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 7. 7 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Ей сега пудели-герб ще дойдат да ни осветлят каква гадна комунистка е тая.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 8. 8 Профил на noo
  noo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Мафията трудно ще предаде позиции. Засега слагат втори водещ, ще видим следващите й стъпки.

 9. 9 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  Че ти си го констатирал услужливо вместо тях, при това си избързал да си първи :)

  То така и порното сами си го рекламирахте, че то иначе интерес към него нямаше. И прословутия преврат, пак вие опищяхте орталъка иначе, току виж "гаурските тролове" бяха го пропуснали :) :) :)

 10. 10 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":

  А, плебсчето е доста тъпо горкото, контрол ц и в са му изтрити от натискане.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 11. 11 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":

  Не познаваме цифричките явно или имаме проблем с късата памет... Ок, простено ти е.

 12. 12 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  "БНР официално: Силвия Великова не е свалена от ефир, променен е графикът ѝ, защото призова за протест и изнесе лични данниРъководството на Българското национално радио (БНР) изпрати до медиите официална позиция по скандала с взетия ресор и свалянето на водещата Силвия Великова.Управителният съвет съобщава, че журналистката не е свалена от ефир, но е променен графикът ѝ на водене – без да се посочва какъв ще е новият график.УС посочва три причини за решението.Първо, Великова не дава различни гледни точки в предаването си и проявява пристрастност.Второ, заради нея на БНР е наложена глоба от СЕМ за изнасяне на лични данни в ефир. Това е станало в материал, подготвен от Силвия Великова, се посочва в съобщението, но не се цитира конкретният казус.Третата причина е, че по време на годишния си отпуск, „в нарушение на Кодекса на труда, тя е участвала в предаването „12+3“ като в ефир тя е призовала слушателите да вземат участие в протест.“Публикуваме пълната позиция на БНР по казуса:Поради силния обществен отзвук Управителният съвет /УС/ на Българското национално радио /БНР/ покани и изслуша и.д. Директора на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев във връзка със създалата се ситуация около журналиста Силвия Великова. УС споделя становището на Николай Кръстев, че в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите и препоръча на директора да предложи механизъм за осигуряване на плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми. Пред членовете на УС на БНР Николай Кръстев гарантира, че Силвия Великова не е свалена от ефир и продължава да работи като старши редактор в предаването „Преди всички“ на програмата. Във връзка с настъпилите промени в управлението на „Хоризонт“ обаче са направени изменения в графика на водещите. Част от тези промени са следствие от издаденото на БНР наказателно постановление от Съвета за електронни медии от 28 август 2019. Мотивите за санкцията на СЕМ са изнесените в ефира на програмата лични данни на непълнолетно лице, което е нарушение на принципа за защита на личната неприкосновеност на гражданите – чл. 17, ал. 2, във връзка с чл. 10, ал. 1, т. 4 от Закона за радиото и телевизията. Част от съдържанието е изготвено от Силвия Великова.Според Николай Кръстев промяната в графика на водещите в програма „Хоризонт“ следва и от факта, че по време на годишния си отпуск Силвия Великова, в нарушение на Кодекса на труда, е участвала в предаването „12+3“ като в ефир тя е призовала слушателите да вземат участие в протест. Публичното представяне на едностранна позиция в ефира на общественото радио е недопустимо и непрофесионално нарушение на журналистическите стандарти и етични норми.За да бъде осигурен плурализъм на всички гледни точки, УС препоръчва на г-н Кръстев да бъде определен по още един журналист във всеки ресор с цел да се гарантира неприкосновеността на обществения интерес."
  —цитат от коментар 3 на plebs


  Нещо не се получава , както го бяха замислили от трисвиниума?А

  SHADOWS of SOFIA
 13. 13 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Гешев - единствен и неповторим, Силвия Великова с дублажен опонент.
  А Волгин кога ще го балансират?
  Да ви у балансьорите...

 14. 14 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":Това му е четвърта флашка за деня.....
  —цитат от коментар 6 на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover


  Много обича да ни замеря с линкове. Горд е , че се научил да го прави.

  SHADOWS of SOFIA
 15. 15 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#13] от "Лелка":

  И аз това щях да питам. Ами Волгин, Янкулова, студио гаварит масква. Не знам защо им е на БСП телевизия, като си имат националното радио.

 16. 16 Профил на Leonid Reshetnikov
  Leonid Reshetnikov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "К2":

  Силвия Великова да я забутат в някое глухо предаване,вредна е,а Волгин да му дадат и сутрешния блок ,за да може да има повече русофилство в БНР.

 17. 17 Профил на Leonid Reshetnikov
  Leonid Reshetnikov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "kipe":


  Това не е ли проява на свободата на словото и убежденията и изконно право в демокрацията гарантирано от българската конституция или бъркам?

 18. 18 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  Все още милиционер-комунистите в България имат мнозинство.

 19. 19 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Големия липсващ пред БНР е Невялко. Ще е интересно дали камерите ще уловят как летят храчките.

  SHADOWS of SOFIA
 20. 20 Профил на bobisf
  bobisf
  Рейтинг: 269 Неутрално

  само не разбирам защо това радио все още го има? Дават се пари на вятъра за заплати на тези "журналисти", а реално сигурно шепа пенсионери продължават да го слушат, ако изобщо и те все още го правят..

 21. 21 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Я, стига, свобода на словото, само лъжи и манипулации от тези двамата, пу.

 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Мафията трудно ще предаде позиции. Засега слагат втори водещ, ще видим следващите й стъпки.
  —цитат от коментар 8 на noo


  Смятай каква отрепка трябва да си, за да поемеш такава работа. Мюлюцюнерите имат кадрова банка с боклука на нацията, който за друго не става, освен да слухти някъде по ведомствата и да долага на Сараите.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 23. 23 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Снощи се замислих, защо толкова неистово искат да турят Гешев за прокурор?

  Не знам дали си давате сметка, но от самото начало, има напълно достатъчно основания кандидатурата да бъде оттеглена, предвид всеобщото недоволство, подобно на това при избора на Пеевски.

  Троловете ще кажат: ма недоволството не е достатъчно масово. Напротив, неуважаеми. Недоволството е напълно достатъчно за този точно пост, на който би следвало да се избере обединяваща фигура. Та тук съмнение няма: почетеността изискваше кандидатурата да бъде оттеглена.

  Но вместо това, властта създава грозни, откровени постановки, плаща на имбецили и рецидивисти, репресира несъгласните, неистово вманиачена да постави този човек, най-неквалифицирания и противоречив кандидат за главен прокурор в новата история.

  Има нещо чудовищно подозрително в това. Самата идея, че САМО един човек става за този пост към дадения момент е чудовощна, тоталитарна, подозрителна така или иначе. А като видиш КОЙ е този човек, и ти става ясно, че нещата са гнили, ама не се траят.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 24. 24 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Свинщината на това правителство и мафиотската му структура навсякъде надолу убиват всякаква демократична среда, в която да се развива българското общество. Съзираме арогантност, демонстрация на безконтролна власт, стъпкване и буквално лиминиране на инакомислещите, наглост, безочливо поведение и неприкрит стремеж към тоталитарно господство начело с азиатски диктатор.

  Дедо Крум
 25. 25 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Свинщината на това правителство и мафиотската му структура навсякъде надолу убиват всякаква демократична среда, в която да се развива българското общество. Съзираме арогантност, демонстрация на безконтролна власт, стъпкване и буквално лиминиране на инакомислещите, наглост, безочливо поведение и неприкрит стремеж към тоталитарно господство начело с азиатски диктатор.

  Дедо Крум
 26. 26 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7523 Неутрално

  Калинки навсякъде в държавата. Шефовете на БНР не са изключение

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 27. 27 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Очакваме включване от тъмнозелените нискочели поддръжници на Гешев. Трябва да има повече журналисти там!

 28. 28 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  bobisf, много си прост и допълнително затъпяваш от обхваналата те чалга.
  С уважение към журналистите, защитаващи свободата на словото .

 29. 29 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 758 Неутрално

  бръщат страната ни в Прокурорска република, щото зад независимостта на тази институция, мафията може да дърпа конците на всякакви политически и икономически субекти. Правителства и парламенти падат и се сменят, Прокуратурата и Съда си остават. Както и КОЙ. Това е неговият втори дом.

 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Снощи се замислих, защо толкова неистово искат да турят Гешев за прокурор? Не знам дали си давате сметка, но от самото начало, има напълно достатъчно основания кандидатурата да бъде оттеглена, предвид всеобщото недоволство, подобно на това при избора на Пеевски.Троловете ще кажат: ма недоволството не е достатъчно масово. Напротив, неуважаеми. Недоволството е напълно достатъчно за този точно пост, на който би следвало да се избере обединяваща фигура. Та тук съмнение няма: почетеността изискваше кандидатурата да бъде оттеглена.Но вместо това, властта създава грозни, откровени постановки, плаща на имбецили и рецидивисти, репресира несъгласните, неистово вманиачена да постави този човек, най-неквалифицирания и противоречив кандидат за главен прокурор в новата история.Има нещо чудовищно подозрително в това. Самата идея, че САМО един човек става за този пост към дадения момент е чудовощна, тоталитарна, подозрителна така или иначе. А като видиш КОЙ е този човек, и ти става ясно, че нещата са гнили, ама не се траят.
  —цитат от коментар 23 на КретенКилър


  С назначаването на Пеевски, Сараите закопаха БСП. С Гещев ще закопаят и ГЕРБ. Но защо са решили, че времето на тази партия е изтекло, това е големият въпрос. И още по-големият е - кой ще е наследникът. Вероятно нещо с патриоти.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 31. 31 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Не на цензурата в БНР са залепили служителите.
  Е, БУДАли нама как да ни обвинявате , че си измисляме как цензурата е всеобхватна.

  SHADOWS of SOFIA
 32. 32 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5573 Неутрално

  Втория водещ сигурно ще е от ПИК. Те са без етичен кодекс :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 33. 33 Профил на sokai
  sokai
  Рейтинг: 8 Весело

  Ах тези платени, протестиращи журналисти с техните измислени теории за натиск! ББ каза, че не познава шефа на БНР и следователно няма нищо общо това. Кейс клоузд!

 34. 34 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Много жалка постъпка на Христо Иванов и кандидатчето му за кмет да извличат политически дивиденти от този случай. Дори Манолова не е отишла в опит да си вдигне рейтинга.
  А самото уволнение месец преди избори, след като е ясно, че ще има протести е много съмнително. Или някоя тъпа герберска калинка на висок пост пак се е напънала без да мисли, или имат нещо общо точно присъстващите политици на протеста.

 35. 36 Профил на MayDay
  MayDay
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Главанака се уплаши и дръпна ръчната. Защо ли още се ослушва за Гешефт? Или там яко са го хванали за макарите?

 36. 37 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6998 Неутрално

  Сами си създават ядове и предизвикват протести със свалянето на Великова от ефир, по скоро Волгин е за изгонване, но смее ли някой.

 37. 38 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5573 Весело

  А по БНР звучи песента "Силвия, Силвия една не гаснеща любов" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 38. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 903 Неутрално

  На Боце някой нарочно му ака в гащите!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 40 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 690 Разстроено

  Гешефт-радост

  мурзилка
 40. 41 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1692 Весело

  Директорът от пресконференцията е пунта мара
  Мноооого хлъзгав.... явно употребяван.
  Интересно ми е, как ли подобни същества, си представят живота си до дълбоки старини?

 41. 42 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#25] от "Дедо Крум":

  Лиминирането, като ламинирането ли е или, като елиминирането?!

  Нали при предните две герберски правителства крадохте заедно с тях? Да припомням ли НДК, Царските конюшни, живачните ваксини ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 43 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 271 Неутрално

  До кога ще търпим и плащаме прищевките на Бойкикиев?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 43. 44 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Баце е безпрецедентен мошеник и лъжец,
  ако нЕмате грам акъл или гербаджиите са ви стиснАли за врата - вервайте му
  Това същество отрови по немислим начин всичко, до което се докосна
  Убеден съм, че са необходими обединените усилия на ВСИЧКИ, за да бъде унищожен

 44. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3669 Весело

  " Лилия Христовска, отговорен редактор на специализирания сайт "Де факто" и един от най-авторитетните журналисти в съдебния ресор, заяви, че случилото се с Великова е възмутително. Натискът за свалянето на водещата от ефир по думите й очевидно е външен. В отговор на въпрос тя посочи, че не би се учудила той да идва от прокуратурата, но допълни, че ако е така, то е направено фино, чрез посредник. "Силвия очевидно ще бъде върната, но това не е средата, в която сериозен журналист може да работи нормално", добави Христовска."

  За да не бъдем голословни, чакаме имена ! Не че имат особено значение, когато цялата държава е заприличала на да не казвам какво, но поне да видим чрез кого действа мракобесието и да започваме оборката !

 45. 46 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Мен ме уволниха от завода. Някой иска ли да протестира да ме върнат ?

 46. 47 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 444 Гневно

  В тази срана отгоре като мръсна пяна плуват задници! Големи надути задници!
  Не е лошо да бъдат пращани някъде в страните със свободна журналистика, за да знаят какво се иска от тях!
  Нека ги запознават във "факултета по журналистика" с прочутото интервю на Джеръми Паксман. Може пък нещо да вдянат?! Може би да се сдобият с топки / без значение за пола им!/?!
  Едва ли! Робски души, робска орисия?

 47. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7535 Неутрално

  Ами, с всеки от тези журналисти може да се случи. Дотам сме докарали нещата в България.

 48. 49 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Дж. Паксман:
  - Мистър Хауърд, лъгали ли сте някога в публично изявление?
  Майкъл Хауърд:
  - Определено не. Но казах какво и защо сме решили относно коменданта на затвора Мариет и той, тоест вие, избухнахте. Само временното отстраняване на коменданта е обаче според нас политически неуместно, би прозвучало като нерешителност и ще се възприеме като фарс. Но ако аз не променя решението си да уволня комендант Мариет, да се считам уведомен, че той ще отмени заповедта ми. Господин Мариет не беше временно отстранен. Аз имах право да изразя мнението си, имах право да консултирам.
  Дж. Паксман:
  - Вие заплашихте ли го, че ще отмените заповедта му?
  Майкъл Хауърд:
  - Нямах правото да нареждам на Дерек Люис и не му наредих нищо. Истината е, че...
  Дж. Паксман:
  - Заплашихте ли го, че ще отмените заповедта му?
  Майкъл Хауърд:
  - Истината по случая е, че мистър Мариет не беше временно отстранен. Аз му бях...
  Дж. Паксман:
  - Заплашихте ли го?
  Майкъл Хауърд:
  - Аз никога не съм заплашвал...
  Дж. Паксман:
  - Заплашихте ли го, че ще отмените заповедта му?
  Майкъл Хауърд:
  - Бях посъветван какво да правя и какво мога да правя...
  Дж. Паксман:
  - Заплашихте ли го, че ще отмените заповедта, мистър Хауърд?
  Майкъл Хауърд:
  - ...и аз действах според...
  Дж. Паксман:
  - Заплашихте ли го, господине?
  Майкъл Хауърд:
  - Мистър Мариет не беше временно отстранен. Аз се отчетох за решението си да уволня Дерек Люис...
  Дж. Паксман:
  - Заплашихте ли го, че ще отмените заповедта му?
  Майкъл Хауърд:
  - ...подробно пред Камарата на общините...
  Дж. Паксман:
  - Вие не отговорихте на въпроса. Заплашихте ли го?
  Майкъл Хауърд:
  - Това, което най-вече трябва да се има предвид, е, че...
  Дж. Паксман:
  - Сигурно съм ужасно груб. Извинете, но отговорете просто с "да" или "не". Заплашихте ли го, че ще отмените заповедта му?
  Майкъл Хауърд:
  - Аз обсъждах въпроса с Дерек Люис, дадох му да...
  Дж. Паксман:
  - Заплашихте ли, че ще отмените заповедта му?
  Майкъл Хауърд:
  - Аз обсъждах въпроса с Дерек Люис. Дадох му да се възползва от мнението ми. Направих това със строг език, но аз не му нареждах, защото нямах право. Имах право да изразя мнение и това е всичко, което направих.
  Дж. Паксман:
  - Моите уважения, но аз не получих отговор на въпроса - вие заплашихте ли го, че ще отмените заповедта му?
  Майкъл Хауърд:
  - Говорим за това какво съм имал право да направя и какво не съм имал право да направя, за което съм се отчел пред Камарата на общините.
  Дж. Паксман:
  - Моите уважения, но заплашвали ли сте го, че ще отмените заповедта му?

 49. 50 Профил на Kingpin
  Kingpin
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Незабавно и СПЕШНО евтаназиране на чумавите свине борисоф/гешеф/цацаров !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 50. 51 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: 269 Весело

  Имам въпрос до Силвия Великова ... Кой от ръководството на държавното радио ти оказва натиск !!!??? Беше с маска и не можеш да го разпознаеш !!!??? Ахахаха

  Russia delenda est
 51. 52 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 749 Любопитно

  До коментар [#46] от "rdb41527334":

  Че такива останаха ли? Заводи, де...

 52. 53 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 816 Неутрално

  До коментар [#3] от "plebs":

  ууууу чофката, бе!

 53. 54 Профил на Kingpin
  Kingpin
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Сега е момента за НЕЗАБАВНО и спешно евтаназиране на смъртоносния нов щам на мутромилицонерската чума ГЕРБСПДПСАТАКАБСПАБВВОЛЯВМРО !!!

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 54. 55 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 195 Неутрално

  Такива циркове само в държавна медия мофат да стават.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 55. 56 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Това е поредната атака на рецедивистите Цацаров - Гешев срещу свободата на словото в опитите за основаване на Прокуристан; деспотия от милиционерски тип, където свободата на изразяване и позиция, забранена е , а за нарушението на забраната следи служебно българската прокуратура! Най-гнсуното издевателство е това, че изпращат поръчителя на свалянето- отрепката Гешев да разследва себе си и своята роля за нестартиралото излъчване на БНР!

 56. 57 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Обществото е доста нервно и всяка безобразие е доста силен дразнител.

 57. 58 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1385 Весело

  До коментар [#37] от "Peni Nikol":

  То туй БНР освен червените и лилявите кукундрели некой друг слуша ли го? Там Волгин трябва всичките им предавания да води. Да има къде идиотите да се събират на едно място.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 58. 59 Профил на Kingpin
  Kingpin
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Незабавно изрязване на туморът гешеф !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 59. 60 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 983 Неутрално

  БНР е един змиярник, който води антибългарска и антиевропейска пропаганда и служи на най-големия враг на България - руската кочина. И това с парите на българските данъкоплатци. Журналята си въобразяват, че могат да избират прокурор, премиер и да дават акъл по всички въпроси. Трябва да се обясни на тези дебили, че те са там, за да съобщават фактите, а не да казват какво да се прави и да избират управлението.

 60. 61 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Гл. прокурор от продажните журналя на руска ясла ли се избира? Момченцето от Волга и то ли е независимо? И защо е в БНР, а не в Москве?

 61. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3622 Неутрално

  До коментар [#60] от "валентин николов":

  Изразяват си мнението бе глупако!
  И това ли е забранено вече в България?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3622 Неутрално

  От прокуратурата се осират най-планомерно и настъпателно.
  Човек остава с впечатлението, че съвсем целенасочено си търсят белята.
  Да видим още колко ще ги търпи гражданството.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 64 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3593 Неутрално

  Браво на журналистите за този протест!

 64. 65 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3593 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":

  Няма значение как е формулирано ! Целта е ясна и тя е да се "запуши" устата на журналистиката у нас!

 65. 66 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  Ба си цирка, тая грантаджийка се оляла.... ма не може да я накажат.... НПО-шките превзеха БНР!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 66. 67 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2691 Любопитно

  Чакай малко...
  Радио слушам, и то отвреме навреме, само в колата!
  Коя е тая Силвия Великова; каква е нейната позиция; трябва ли въобще да ме е еня за нея?

 67. 68 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  До коментар [#65] от "bat_plamen":


  Целта е ясна и тя е да се "запуши" устата на журналистиката у нас!
  —цитат от коментар 65 на bat_plamen


  Ако ще се запуши устата на Петър Волгин, НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ!
  Дори бих се включил в запушването!

 68. 69 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2691 Неутрално


  До коментар [#54] от "Albert Hoffmann":


  ГЕРБСПДПСАТАКАБСПАБВВОЛЯВМРО !!!
  —цитат от коментар 54 на Albert Hoffmann


  Хей, хей!
  Поспри се малко!
  Какво се пееше в един партиен химн от началото на 20-ти век?

  "Долу всички партии; само наш'та партия..."

  Тая песен сме я слушали! Въпреки че за мене ИК е най-успешния Премиер, не бих фаворитизирал само една партия! За всички има място под Слънцето! Даже някои да са ми омразни! (Като БСП и АТАКА, например!)

 69. 70 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3593 Любопитно

  До коментар [#68] от "gak37608125":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Щом е "запушването" плювавалника на руската подглога Волгин съм на 100% ЗА!

 70. 71 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 536 Весело

  До коментар [#27] от "arcanum":

  Как бе, това са хората - роми и мутри на Иванчева, онзи ден ги спазари с Чикагото, с едни 400хил от Цв. Василев, не разбра ли?! Та това са вашите хора!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 71. 72 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 536 Весело

  До коментар [#27] от "arcanum":

  ДаБългария, БОЕЦ, Иванчева и Чикагото - заедно срещу мафията! Ураааа, напред другари, ще го свалим това правителство на трисвиниума! И тоя прокурор ще свалим, пък после ще видим! Урааааа! :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 72. 73 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  Чакай малко...Радио слушам, и то отвреме навреме, само в колата!Коя е тая Силвия Великова; каква е нейната позиция; трябва ли въобще да ме е еня за нея?
  —цитат от коментар 67 на gak37608125


  ++ ами това една грантаджийка използваща националния ефир да заработва пари като пропагандира тезите на НПО-шките. Направи няколко издънки, и като я наказаха се разрева че ще изтърве грантовете.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 73. 74 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 690 Любопитно

  Гешефт-радост
  —цитат от коментар 40 на Маршалов


  Бах, толкова ли много тъп тролетариат е посетил коментарите днес, които се радват от това, че ще назначат фашиста за главен прокурор и на моята пародия визираща неграмотните вчерашни контрапротестиращи роми и мутри, които не можаха да си прочетат държаните от тях лозунги в подкрепа на Гешев, сте сложили толкова минуси?!?!!???!

  мурзилка
 74. 75 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#62] от "Храбър":

  Неграмотен простако, дръж се културно. Не влизам в спорове и диалози с дебили. Безсмислено е.

 75. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  Е да за вас умните останалите са гяури, простаци, дебили и каквото се сетиш още. Наместо да опонирате културно, почвате с гяуре, простаци, дебили и каквото се сетиш още. Айде лепвайте ми минуситее, кво стоите. Аз дебилът да смея да ви обиждам

 76. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  ,,...Имам чувството, че го правят нарочно", каза премиерът. Попитан кой го прави, отговори: "И аз не мога да схвана кой"....,,

  Ми как кой.БСП и тяхното ОФ, обединението ДБ. ного огладняха горките

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK