Войната за ефира: денят, в който държавното радио спря

Войната за ефира: денят, в който държавното радио спря

© Велко АнгеловНад 3 минути мълчание на ефира е сигнал за война - това гласи неписаното правило, което се повтаря, къде на шега, къде - сериозно, в Българското национално радио (БНР). То се предава от поколение на поколение журналисти в една от най-авторитетните медии в България като напомняне, че ефирът не търпи и 30 секунди пауза, без причина, и то много основателна.


В петък (13 септември) държавното радио, което излъчва вече повече от 80 години, спря основната си програма за близо пет часа в разгара на скандал, предизвикан от опита за сваляне от ефир на дългогодишния водещ на сутрешния блок на програма "Хоризонт" Силвия Великова и за отстраняването й от съдебния ресор, в който тя е известна с критичната си позиция към работата на прокуратурата, а в последните месеци след като започна процедурата - и към единствения засега кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев.


Официално оповестената причина за спирането на ефирния сигнал беше профилактика на предавателите на програмата. Неофициалните коментари насочват към затрудненията да се осигури заместник на свалената в последния момент водеща и опасенията какво ще звучи в ефир след като се разбра за рокадите.
Безпрецедентно дългото мълчание може да се окаже законово нарушение, доколкото по закон държавното радио е част от стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност, а държавата трябва да гарантира разпространението на програмата му. По-рано през деня в петък прокуратурата обяви, че започва проверка защо е спряно излъчването. Тя ще е под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев и трябва да приключи за три дни.


Директорът на БНР Светослав Костов, който беше избран в края на юни, досега не е коментирал официално казуса. Той не отговаря на мобилния си телефон, а по неофициална информация вече е разпитан от служители на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).


Тишина в ефира


В 21.16 ч. в четвъртък на сайта на БНР беше публикувано съобщение, че от 6 до 11 часа в петък "Хоризонт" няма да излъчва заради профилактика на предавателите. От 6 до 10 ч. сутрин по програма върви сутрешният блок "Преди всички" (този петък сутрин водещ по график е Силвия Великова, на която няколко часа по-рано е съобщено, че няма да води предаването - бел. ред.), а след това започва "Хоризонт до обед".


Според източници на "Дневник" част от водещите, които са можели да заместят Великова в ефир в последния момент, са отказали от солидарност с колегата си. Сайтът "Офнюз", позовавайки се на свои източници, съобщи, че никой от потенциалните водещи не е откликнал на молбата да поеме ефира и така се е стигнало до спешното решение за профилактика. В петък сутрин предаванията, както и новините вървяха, но само онлайн. Водещ на сутрешния блок беше Диана Дончева, която по думите на Силвия Великова във "Фейсбук" е била принудена да поеме предаването в последния момент.


Малко преди 11 ч. "Хоризонт" се върна в ефир.


БНР и националната сигурност


На пресконференция в петък по обяд и.д. шефът на "Хоризонт" Николай Кръстев, чието е било решението за Великова, обясни спряното излъчване с отдавна планирана профилактика на предавателите. Той подчерта, че това не се случва за първи път и уточни, че само през август е имало 3 или 4 дни, в които програмата на националното радио е спирана за по 5 часа на територията на цялата страна.


Според Закона за ДАНС общественото радио е сред стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. Особеният статут на радиото се дължи на възможността чрез ефира хората да получават бързо и лесно достъпно информация в извънредни ситуации като бедствия, аварии или кризи, обясниха експерти. Затова и спирането на излъчване на сигнал е строго регламентирано и следва процедура на съгласуване и уведомяване между БНР, Националното управление "Радио и телевизионни системи" (НУРТС), което отговаря за ефирното разпространение на програмите на БНР, и регулаторните органи - Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и Съвета за електронни медии.


Старата телевизионна кула в София, откъдето се излъчва сигналът на БНР

© Надежда Чипева, Капитал

Старата телевизионна кула в София, откъдето се излъчва сигналът на БНР

"НУРТС не прави профилактика на всички предаватели едновременно, освен това има график, по който те се правят", коментира обаче пред Дарик радио бившият директор на БНР Александър Велев. Той обясни, че обикновено при профилактика на един от предавателите други покриват: "Например в София има три предавателя, от които може да се слуша и ако единият е в профилактика, другите два функционират и може да се слуша програмата".
За "Дневник" друг от бившите ръководители на държавното радио - Валерий Тодоров, обясни процедурата: "Когато се извършват планови профилактики на предавател на общественото радио НУРТС е длъжно да уведоми БНР един месец по-рано. В уведомяването задължително се посочват конкретни ден и час, кой предавател трябва да бъде спрян, с какъв обхват е той и в кой район ще бъде засегнато покритието".


Тодоров каза, че радиото има възможност да прецени според програмата и събитията, които се отразяват, дали да поиска промяна за друга дата и час. След като медиата даде съгласието си, трябва да се уведоми и да се даде потвърждение от КРС и да бъде информиран СЕМ. По думите му, може да се наложи да се направи и извънредна профилактика, но практиката показва, че това се случва изключително рядко и обикновено е за един предавател.

В спешни случаи от НУРТС трябва задължително да уведомят радиото поне 2-3 дни по-рано. При наложителна профилактика, радиото уведомява предварително слушателите си и в програмата си задължително трябва да обяви, че в конкретен район няма да има излъчване за определено време.
"Да се изключи цялата система, означава, че са изключени 58 УКВ предавателя", обясни Тодоров. Уточни, че само от две места може да се прекъсне излъчването - от телевизионната кула, която е частен обект на НУРТС, и от самото радио. "За да се наложи спешна профилактика на всички предаватели, трябва да са възникнали извънредни обстоятелства - война, бедствие, липса на ток и т.н. Досега такова изключване не помня да е имало", заяви Валерий Тодоров.


Кой знае


Съобщението за профилактика снощи така и не беше поставено на видно място на сайта на БНР. В петък сутринта пък във фейсбук страницата на БНР се появи пост, от който става известно, че дори кореспондентите на радиото са изненадани от спряното излъчване. "Това е безпрецедентно. Кой ще обясни какво се случва и защо? Защо е заглушено БНР? Кой ще понесе отговорност за това", се пита в него.


"Дневник" се опита да се свърже с председателя на СЕМ София Владимирова, за да разбере дали регулаторът е бил уведомен за решението за спиране на ефирното излъчване, но тя не отговаряше на мобилния си телефон. Сайтът "Офнюз" цитира неназован източник от КРС, според който комисията също не е знаела за профилактиката. По думите му контролната служба на регулатора констатирала прекъсването и след като били потърсени от ведомството, от "Хоризонт" обяснили, че "има проблем с техническия пренос на сигнала до предавателите" и дали уверения, че ще го отстранят.


Официално от медийния регулатор обявиха, че са поискали информация от БНР и КРС за безпрецедентното спиране на излъчването и ще излязат с позиция, когато проверката им приключи. Оттам съобщават, че следващата седмица ще се срещнат с ръководството на държавното радио.


Ти поиска профилактиката


Разминаване се очерта и в информацията кой е поискал да бъде спряно излъчването.


"Профилактиката на предавателите на БНР се върши регулярно [...] Вчера, когато поех длъжността, ми беше показано писмо от НУРТС, което е постъпило в сряда. В четвъртък, когато встъпих в длъжност, ми беше показано и днес (бел.ред. - петък) се случи. Генералният директор водеше разговори тази профилактика да не бъде провеждана днес, но, уви, технологичните възможности са такива, че тя не може да бъде спряна", обясни в петък и.д. шефът на "Хоризонт" Николай Кръстев.


За "Дневник" от НУРТС съобщиха, че искането за прекратяване на излъчването на програма "Хоризонт" на територията на цялата страна от 6ч. до 11 ч. на 13 септември е дошло от БНР. "Като причина е посочена профилактика на студийния комплекс на радиото. В този часови интервал НУРТС България не е имало технически проблеми да излъчва програмата и не е планирало техническа профилактика, която да доведе до спиране на програма "Хоризонт" в национален мащаб", се казва в писмените отговори от мултиплекса до "Дневник".


В тях се уточнява, че извън конкретния случай НУРТС извършва и друга техническа планова профилактика на отделни предаватели въз основа на годишен график, съгласуван с БНР. "Тази техническа профилактика в отделни случаи може да се осъществява дори и без спиране на сигнала и никога не води до прекъсване на излъчването на територията на цялата страна", уточняват от частното дружество, което понастоящем е част от структурата на БТК (телекомът пък от 2016 г. е собственост на група инвеститори, най-големият от които Спас Русев).


Обрат за едно денонощие


Войната за ефира: денят, в който държавното радио спря

© Цветелина Белутова, Капитал

Скандалът тръгна с кратко съобщение от БНР за рокада в ръководството на програма "Хоризонт", в което се казваше, че досегашният директор на програмата Ивайло Савов е пенсиониран, а за изпълняващ длъжността е назначен новият главен редактор на програмата Николай Кръстев. Назначението беше неочаквано, защото неофициалните информации сочеха, че конкурсът за нов шеф на програмата ще бъде обявен след местните избори в края на октомври, а дотогава рокади няма да бъдат правени.


Часове по-късно Силвия Великова съобщи, че няма да води предаването "Преди всички" в петък сутрин, а освен това ще бъде отстранена от ресора правосъдие и съдебна система, който отразява като репортер от над 15 години. Решението било взето от и.д. шефа на "Хоризонт" Николай Кръстев, а според Великова по-рано вече имало индикации, че ръководството на държавното радио не одобрява критичността й към прокуратурата. От разговорите си с новото ръководство тя разбрала, че натискът за свалянето й от ефир е бил толкова силен, че е заплашвал едва ли не радиото.


Пред "Свободна Европа" - единственото място, където до момента момента е коментирал случая генералният директор на БНР Светослав Костов отрече Великова да е сваляна от ефир и изтъкна като причина тя да не води предаването длъжностната й характеристика - в нея пишело, че Великова е старши редактор, а не водещ, и щяла да остане редактор т.е. не е сваляна от ефир.


След последвалата в рамките на няколко часа в четвъртък вечер остра реакция в подкрепа на журналиста - от работещите в радиото, от колеги от другите медии, от Асоциацията на европейските журналисти в България и от потребители в социалните мрежи, решението беше отменено: Великова остава водещ и ще продължи да отразява и съдебния ресор, но в него ще има и втори човек, който да осигурява плурализма в него.


За решението се разбра късно вечерта в четвъртък, а днес премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че участвал в отмяната на първоначалния план, като е заплашил, че ще поиска чрез парламентарната група на ГЕРБ оставката на директора на радиото, ако не "оправи това безобразие" (още за изявлението на Борисов тук.)


Една оставка като странична щета


Скандалът около Силвия Великова приключи с оставката на и.д. директора на "Хоризонт" Николай Кръстев. Той обяви, че напуска поста си по-малко от 24 часа след назначаването си като пое изцяло отговорността за взетото решение за рокадите в екипа и отрече да му е оказван натиск.


Николай Кръстев

© Велко Ангелов

Николай Кръстев


Решението ми е морален акт, защото смятам, че човек трябва да носи отговорност за делата си, каза Николай Кръстев на извънредна пресконференция в сградата на радиото, която се състоя около час след началото на журналистическия протест пред сградата на БНР в подкрепа на Великова и свободата на словото (още за протеста тук). Той обясни действията си с липсата на административен опит и неколкократно нарече случилото се "лична грешка" (подробности - тук).


Кръстев повтори основните тези от разпространената по-рано днес позиция на държавното радио,според която водещата не е сваляна от ефир, а са направени промени в графика на водещите по две причини: заради наказателно постановление от Съвета за електронни медии за изнесени в ефир лични данни на непълнолетен в подготвено от Великова съдържание, както и за участие на журналиста по време на годишния й отпуск в предаване на БНР с призив слушателите да вземат участие в протест (подробности за позицията на ръководството на БНР - тук).


Коментар "Демонтирай тази държава" - тук.
За протеста на журналистите пред БНР - тук.
Повече за Силвия Великова - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Весисаслава Танчева, Антоанета Цонева, Ивет Добромирова, Иво Мирчев, Илия Илиев....

 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  “...никой от потенциалните водещи не е откликнал на молбата да поеме ефира и така се е стигнало до спешното решение за профилактика.”

  Спирането на сигнала на Националното радио е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ, сравним с изключване на уредбите на РВД (air traffic control). Който го е направил, трябва да бъде съден по законите за контратероризма и вкаран за дълги години в затвора.

  Както и онзи, който е допуснал НУРТС да попадне в ръцете на наш стратегически противник.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 503 Неутрално

  И това доживяхме, да спрат БНР което и през военно време не е спирало!

 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Предаване имаше, защото аз го слушах онлайн - Паргов и Харизанов при Диана Дончева.
  Това прави цялата ситуация още по-дебилна, защото ефир си течеше, а предавателите спрени.
  Ако наистина шефът на радиото е спрял излъчване, той не е само за оставка, но и за наказателна отговорност.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Ако прочетеш до края, нуртс нямат общо.
  Ако не лъжат, де.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Съветът за електронни медии (СЕМ) започва провека за спирането на сигнала на Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио (БНР) в цялата страна.

  Това съобщи председателят на регулатора София Владимирова пред OFFNews. След като експертите на съвета изготвят становище за ситуацията, ще бъде решено какви да са следващите стъпки.

  Тази сутрин в 6 ч БТК изключи предавателите на радиото, като официално съобщената причина е профилактика. Това обаче е първото спиране на сигнала в цялата страна. Досега профилактиката е извършвана поетапно, а сигналът е насочван към друг работещ предавател.

  Съобщено бе, че профилактиката ще се извършва от 6 до 11 ч на 13 септември. Точно по същото време, от 6 до 10 ч, журналистката Силвия Великова трябваше да води сутрешното предаване по „Хоризонт“. В момента програмата може да се чуе единствено онлайн.

  Спирането на „Хоризонт“ може да се окаже и незаконно, тъй като радиото е част от стратегическите обекти от системата на националната сигурност, за да може да информира населението по време на кризи...."

  http://vevesti.bg/225180/sem-proveryava-spiraneto-na-signala-na-bnr/

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3846 Неутрално

  Тъпо и празно е, да пътуваш сутрин за работа, ден след ден, месец след месец, година след година, и в един момент да не чуваш любимото си радио, радио, от което в момента излизаше само мрачна, стъписваща тишина... Намаляваш скороста, търсиш, настройваш - нищо, а това никога не се е случвало, "Хоризонт" винаги са на линия, колкото и лошо да е покритието.
  Прехвърлих на Дарик, Дюзев и Райчев ме открехнаха за какво става дума...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "БНР – грешка след грешка

  Още вчера писах, че със свалянето на Силвия Великова от ефир от ръководството на БНР си вкараха по-красив автогол от майстора на подобни изпълнения Иван Вуцов. И прогнозирах: „Сега само ще гледате каква глупост сътворихте“.

  Естествено последваха Let it be, протести, политически декларации, сигнали до Брюксел…

  Последва спирането /незнайно от кого/ на програмата на БНР за няколко часа в цялата страна, което не се е случвало.

  След като видяха каква каша забъркаха, и след реакцията на премиера Борисов, от ръководството на БНР съвсем се оплетоха в опита си да се измъкнат, като решиха във всеки ресор да се определи по още един журналист, за да се осигурявал плурализмът.

  Това е най-тъпото, инфантилно и нескопосано управленско решение, за което съм чувал.

  Тоест данъкоплатецът ще плаща още, защото основният водещ или редактор не може, или не иска, да си изпълнява задълженията съгласно правилата и добрата журналистическа практика?

  Как си го представяте – единият ще развива собствената си гледна точка по важни обществени въпроси, а другият ще го допълва, или ще го коригира?

  Преди време се опитаха да направят „балансиращо“ предаване след Волгин, което се провали с гръм и трясък.

  Вие да сте чували в Би Би Си или Дойче Веле или където и да е в обществените медии по демократичния свят да има „дублиращи“ журналисти за спазване на етичните норми и професионални правила?!

  Може би и на всеки учител по история да поставим дублиращ, за да има обективно преподаване на историята на комунизма у нас?

  Или да дублираме съдийските състави при мачовете – единият ще свири дузпа, другият ще я отменя. Акълът не ми го побира.

  Като цяло – опозицията със свещ да беше търсила подобна ситуация, нямаше да я намери. Ако бях с по-конспиративни нагласи щях да кажа, че това е добре платена и режисирана провокация срещу управляващите.

  А Управителният съвет да мисли повече, преди да гласува.

  И да се помни народната мъдрост: „Прекален светец и Богу не е драг“.

  А на Борисов с такива приятели, врагове не му трябват.

  Евгени Петров – Гендо"

  http://vevesti.bg/225232/bnr-greshka-sled-greshka/

 9. 9 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 572 Неутрално

  В момента някой /по-скоро някои/ яко клати държавата гонейки тясно партийните си интереси. Друг някой клати държавата слугувайки на чужда държава.

  Поради тази причина стават НЯКОИ.
  Действията им на практика са действия срещу България. НЕЗАВИСИМО ОТ МОТИВИТЕ НА ДЕЙСТВАЩИТЕ!

 10. 10 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Колко човека усетиха спирането? Имам предвид колко слушаха когато прекъсна?

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  Гробарски РЕЗИЛ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Замълчи!

 13. 13 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Новините от днес са други, ето ги накратко - В русенско село циганин убива жена си и ранява животозастрашаващо родителите ѝ; На южната ни граница са заловени цигани, които продават органи на други цигани в Турция; Сливенски цигани скочиха да защитават английски педофил (блудствал със собствените им деца), защото им плаща сметките.
  Както призна преди няколко месеца премиерът, 92% от престъпленията в България се вършат от цигани.
  Който има глава да мисли, нека мисли.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 14. 14 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#10] от "dma12587967":

  Едва ли има хора, които да слушат Хоризонт в днешно време. Трябва да се закрие

 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  08.07.2015г "БТК придоби изцяло НУРТС България"

  14 май 2019 "Започва продажба на БТК
  ...
  Потърсени за потвърждение на информацията, че има нает консултант за продажба, от Vivacom (каквото е търговското име на БТК) отказват коментар, а от Lazard въобще не отговарят на въпросите на Mergermarket. Изданието е потърсило и френската Orange, тъй като източниците я посочват като интересуващ се кандидат-купувач. Оттам обаче също са отклонили въпросите по подготвяната сделка.

  Според Mergermarket освен Orange, който е стратегически играч на централноевропейския пазар, интерес към БТК проявява и неназован финансов инвеститор, който оглежда за покупка активи в региона.

  Компания на бизнесмена Спас Русев в партньорство с руската VTB придоби телекома през 2016 година срещу 330 млн. евро, а впоследствие международен банков консорциум преструктурира задълженията на оператора и това помогна за рефинансирането на голям корпоративен заем от 400 млн. евро. Преди това БТК бе контролирана от консорциум между банкера Цветан Василев (през "Бромак") и VTB Bank, но след фалита на КТБ собственикът спря да обслужва стар заем и БТК бе продадена като обезпечение по него. Телекомът бе приватизиран през 2004 г. и оттогава през няколко години се препродава. ..."
  https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2019/05/14/3905596_zapochva_prodajba_na_btk/

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Сигналът на Националното радио може да бъде изключен или от ДЪРЖАВАТА, или от някого, който е НАД ДЪРЖАВАТА.

  По какъв начин държавата ще разследва СЕБЕ СИ или ПРИТЕЖАТЕЛЯ СИ - моля защитниците на сегашната ОПГ да ми обяснят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  Болшевишка му работа. Първо лъжат, после мислят. Накрая главанаците го отнасят.
  Обаче:
  https://www.dnevnik.bg/comix/255771/?ref=id&_ga=2.12661694.889691633.1566303504-227265393.1527309281

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  " Дневник" се опита да се свърже с председателя на СЕМ София Владимирова, за да разбере дали регулаторът е бил уведомен за решението за спиране на ефирното излъчване, но тя не отговаряше на мобилния си телефон. Сайтът "Офнюз" цитира неназован източник от КРС, според който комисията също не е знаела за профилактиката. По думите му контролната служба на регулатора констатирала прекъсването и след като били потърсени от ведомството, от "Хоризонт" обяснили, че "има проблем с техническия пренос на сигнала до предавателите" и дали уверения, че ще го отстранят."

  Безхаберието става норма на поведение в тая държава ! При това сме стигнали до там да се надяваме, че е наистина безхаберие, а нещо далеч по - лошо....

 19. 19 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  "профилактика на предавателите на програмата" - това, че читавите журналисти не изпълняват сценариите на ОПравниците, е много добре за демокрацията, въпреки, че се правят простотии да ги отстраняват, да неглижират въпросите им, разследванията. Това, че сега протестите на читавите журналисти ще се принизят до нещо, несвързано с действителните простотии, е нещо, с което всички са свикнали. Но, това е времето, което наистина може да бъде разделно - между истинската демократизация на обществото и последователното монополизиране на управлението от маргиналните ни политици. Дано, дано, дано...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#12] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Мечтай си !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  Ееее не! Ежегодно радиото спира на средни вълни за профилактика, а УКВ по отделни предаватели. Винаги излиза сутринта преди спиране съобщение и опции като ... "можете да ни слушате на дълги вълни...".
  Толкова ли не се намери грамотен журналист да звънне в техническа дирекция на БНР и да пита, ако официално поиска ще получи и графика и времето за спиране за последните 5 години....
  Ба си неграмотните манипулации и нагнетяване на напрежение.
  А въпросната безценна журналистка... разбра ли се на колко НПО-та е закачена на хонорар?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 22. 22 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  Прелест.
  До сега - предимно тролчета са се разписали.
  😁

 23. 23 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Много минуси сте ми нацъкали на коментар 11. Не съм ли прав, че Хоризонт трябва да се закрие? Почти никой не го слуша.

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  " "Да се изключи цялата система, означава, че са изключени 58 УКВ предавателя", обясни Тодоров. Уточни, че само от две места може да се прекъсне излъчването - от телевизионната кула, която е частен обект на НУРТС, и от самото радио. "За да се наложи спешна профилактика на всички предаватели, трябва да са възникнали извънредни обстоятелства - война, бедствие, липса на ток и т.н. Досега такова изключване не помня да е имало", заяви Валери Тодоров.'

  Ако в дъното на цялата история пак стои един познат модел, КОЙто трови обществото ни, както изразиха публично и пред камера доста от работещите журналисти в БНР, всеки може сам да прецени колко на дълбоко се е просмукала в обществото ни неговата...утайка т.е успелите млади мъже......

 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  Призовавам управляващия изкуствените плюсове и минуси да хвърля по едно око на коментарите, защото убива цялата идея.

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Нормане, в БГ ли живееш, та това се прави ежегодно!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3846 Любопитно

  Малка проверка, да проверим, кой колко слуша "Хоризонт" през седмицата:
  Кой е доктор Владимиров, и на кое предаване е сериозен, много сериозен фен?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Весело

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  " Спирането на сигнала на Националното радио е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ, сравним с изключване на уредбите на РВД (air traffic control). Който го е направил, трябва да бъде съден по законите за контратероризма и вкаран за дълги години в затвора.

  Както и онзи, който е допуснал НУРТС да попадне в ръцете на наш стратегически противник."

  Да, ама новият фаворит за поста главен прокурор, заедно с позната прокурорска компания зад себе си, нещо е зает да съди за същото ТАД ГРУП ! Там, доколкото разбрах, нещо са искали да хакват и пръскачките....Та се чудя сега не могат ли да ги обвинят и за това ? Заедно с Да, България, Бивол и други обичайни виновни за всичките злини в това общество....

 29. 29 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Сигналът на Националното радио може да бъде изключен или от ДЪРЖАВАТА, или от някого, който е НАД ДЪРЖАВАТА.По какъв начин държавата ще разследва СЕБЕ СИ или ПРИТЕЖАТЕЛЯ СИ - моля защитниците на сегашната ОПГ да ми обяснят.
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  Явно обяснението "Главанаци" трябва да задоволи БУДАлите.Но това не е достатъчно когато разговора мине през национална сигурност.

  SHADOWS of SOFIA
 30. 30 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 704 Неутрално

  По същия начин ВТБ може да спира и МВР, ДАНС и МО. Ама не се налага, защото там са послушни....
  Такива са реалностите в "евроатлантическа" България!

 31. 31 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 704 Неутрално

  По същия начин ВТБ може да спира и МВР, ДАНС и МО. Ама не се налага, защото там са послушни....
  Такива са реалностите в "евроатлантическа" България!

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Весело

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  " Сигналът на Националното радио може да бъде изключен или от ДЪРЖАВАТА, или от някого, който е НАД ДЪРЖАВАТА.

  По какъв начин държавата ще разследва СЕБЕ СИ или ПРИТЕЖАТЕЛЯ СИ - моля защитниците на сегашната ОПГ да ми обяснят."

  По същият, по който КОНПИР - ът, така де, Пламен Терасата, извърши проверка срещу успелият млад мъж и го изкара чист като сълза ! Сега за по - сигурно, властта го крие от обществото, да не вземе да се обърка и да каже нещо неподходящо, че да злепостави своите покровители...Не че не ги знем кои са де....

 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  „Плевнелиев: Медиите ни са завладени с парите от Цанков камък
  Шефът на новините по най-гледаната телевизия се определя от златната акция на г-н Красимир Гергов, казал ексамерикански посланик на бившия ни президент…“
  https://fakti.bg/bulgaria/336566-plevneliev-mediite-ni-sa-zavladeni-s-parite-ot-cankov-kamak

  “Никога досега Русия не е активирала всички възможни сили и сфери на влияние в България – всеки възможен човек, олигарх, медия – всичко, което може да направи днес Русия, го прави. Русия има своя план за България. И ще даде всичко от себе си, за да може България да играе тази роля, която ѝ беше съдено да играе в продължение на много години”
  https://terminal3.bg/plevneliev-rusija-aktivira-vsichki-sili-v-blgarija-mediite-bjaha-nakupeni-ot-korupcionnite-proekti/

  "„Шпионската афера е автентична. Приветствам действията на българските институции и дори ги считам за леко закъснели, защото много отдавна стана ясна силата и размерът на руската хибридна атака в България. За това са изписани не един или два доклада на ДАНС”. Това заяви президентът ‎2012‎ – 2017 г. Росен Плевнелиев в ефира на „Здравей, България”.
  ...
  Той свърза и настоящия президент Румен Радев с изместването на обществените ценности в България заради руска дезинформация.

  „Дотам сме я докарали, че президентът, в реч за 6 септември, излиза и казва, че отдавна нямаме идеал и сме загубили нашата посока и цел. Нима това е така?”, запита Плевнелиев."
  https://nova.bg/news/view/2019/09/13/262522/плевнелиев-шпионският-скандал-е-автентичен/

 34. 34 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 630 Любопитно

  На територията цари хаос. Никой не може да управлява нищо, компетентно и по същество, обаче социолозите надуват рейтингите предизборно на разни мутрафони в политиката. От друга страна някакви полуграмотни цигани, съвместно с татуирани неонацисти скандират "И преди, и сега Гешев значи свобода!" под одобрителните погледи на охранителна полиция. Този път опита за цензура не успя, чест прави на колегите на Силвия Великова за отношението и солидарността им. Обаче не прави чест на мозъците от Академията на МВР какви каши забъркаха за последните три дни. По-добре да си идат с мир, защото напрежението започна да клокочи като вулкан, още една такава изцепка и нещата ще си избухнат.

 35. 35 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 965 Неутрално

  “...никой от потенциалните водещи не е откликнал на молбата да поеме ефира и така се е стигнало до спешното решение за профилактика.”Спирането на сигнала на Националното радио е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ, сравним с изключване на уредбите на РВД (air traffic control). Който го е направил, трябва да бъде съден по законите за контратероризма и вкаран за дълги години в затвора.Както и онзи, който е допуснал НУРТС да попадне в ръцете на наш стратегически противник.
  —цитат от коментар 2 на Norman Granz


  Каква драма ! Който иска да слуша радио да се върне към РАДИОТОЧКИТЕ !

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  " По какъв начин държавата ще разследва СЕБЕ СИ или ПРИТЕЖАТЕЛЯ СИ - моля защитниците на сегашната ОПГ да ми обяснят."

  А иначе, ако трябва да се отговори по сериозно, именно това е въпроса на целия ни 30 годишен преход ! Затова е и тъжната констатация: " само у нас мафията си има държава" ! Та на доста мои съфорумници моите позиции могат да им изглеждат някак патетично и попресиленки, но събитията, които всеки ден ни сполетяват са единствения достоверен съдник за мнението и правотата на всеки един от нас !
  Честно казано, винаги съм се надявал да греша...Правил съм го, разбира се, но не и за мащабите на корупцията и престъпността у нас ! Ако ние не се преборим с тумора, наречен обобщено сараи, никой друг няма да го направи вместо нас !

 37. 37 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  И една малко тъжна за нас новина. Първия танкер със Америйански газ е на пристанището е Одеса. Значи новелата , че газ не се превозва през Босфора. В това време пък гн.Методиев е дал тихичко пари за компресорни станции на Глав Булдарстрой за Бойкова бара.
  Не съм фен на конспирациите но вероятно всички тези скандали да са пушилка с цел тази новина да мине под радара на обществото.

  SHADOWS of SOFIA
 38. 38 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 367 Неутрално

  На никой ли не му прави впечатление, че всички мутренски медии свързани с властимащата върхушка герб-дпс-бсп мълчат пои еъпроса, дори и наскоро закупената национална телевизия в обслужващия я сайт въобще не се споменава нищо за мачкането на журналисти иот хунтата.
  Егати и журналистите с купени дипломи.... Мачкат колегите им и те тихомълком си получават паричките и се радват на завземаето на ефира от "тяхната" медия за още пари.... Като новините им - кръв, убийства и катастрови пълнят първите страници и джобовете на робовладелците им!

 39. 39 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  И една малко тъжна за нас новина. Първия танкер със Америйански газ е на пристанището е Одеса. Значи новелата , че газ не се превозва през Босфора. В това време пък гн.Методиев е дал тихичко пари за компресорни станции на Глав Булдарстрой за Бойкова бара. Не съм фен на конспирациите но вероятно всички тези скандали да са пушилка с цел тази новина да мине под радара на обществото.
  —цитат от коментар 37 на К2


  Извинявам се за грешките но съм на работа и пиша на един планшет.

  SHADOWS of SOFIA
 40. 40 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 276 Весело

  Тролчета, тролчета,тролчета

  Няма почивка за вас

 41. 41 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1156 Разстроено

  За мен е по-тъжен денят в който Дневник умря!

  Машини прости, народ неук.
 42. 42 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1307 Гневно

  Ненагледахме се на прецеденти...
  АБЕ КАКВИ ИДИОТИ СТЕ ВИЕ БЕ!?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#39] от "К2":ТЪП украински мелез , ПАК се издаде МЪРШО МИРИЗЛИВА с ДЕСЕТ НИКА ! ! !в БЪЛГАРИЯ НЯМА ПЛАНШЕТ , ИМА ТАБЛЕТ СВИНЬЮ украинска ! ! !давай влизай с и НИКА СИ ЛАПАМНАПУТИН , САЛО с ЧЕСЪН ! ! !
  —цитат от коментар 43 на Шопов


  Гадно ли ти е цурвул? Страдай тогава.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3846 Весело

  Пак питам, не троловете, за да разберем:

  "Малка проверка, да проверим, кой колко слуша "Хоризонт" през седмицата:
  Кой е доктор Владимиров, и на кое предаване е сериозен, много сериозен фен?"

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5028 Весело

  На ДАНС ще му трябват 10 години да "разбере" какво е станало. На нормалните граждани беше ясно веднага. Както за БНР така и за външното влияние :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Пак питам, не троловете, за да разберем:"Малка проверка, да проверим, кой колко слуша "Хоризонт" през седмицата:Кой е доктор Владимиров, и на кое предаване е сериозен, много сериозен фен?"
  —цитат от коментар 47 на hamiltonf


  И ти ли се ххлъзгаш по тази плоскост> Ами радиото е национална сигурност. При крупни аварии , при катаклизми то единствено информира хората

  SHADOWS of SOFIA
 51. 51 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Айдее мутро-милиционерските шимпанзета налазиха и дуржавното радио. Абе как нема некой по-ербап журналист да им вземе интервю не с микрофон а с една кирка в маймунската гештаповска кратуна ?

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3846 Весело

  До коментар [#50] от "К2":

  По коя плоскост се хлъзгам, е много интересен въпрос?!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 53. 53 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Тиквите не се осраха а се накензаха!!!

 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#50] от "К2":По коя плоскост се хлъзгам, е много интересен въпрос?!?
  —цитат от коментар 52 на hamiltonf


  Ами кой какво и защо слуша? Да вероятно никой да не го слуша в ежедневието си. Но при определени ситуации може да се окаже единственото средство за иннформация.

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#50] от "К2":

  //И ти ли се ххлъзгаш по тази плоскост> Ами радиото е национална сигурност. При крупни аварии , при катаклизми то единствено информира хората//
  ====================================
  ВЕено ли бе тикво....при земетресението в Перник, 10 часа нито една тиква нищо не каза по въпроса!!!

 56. 56 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Всичките тикви на барикадата, особено селяндурските който на ВЕФА, слушат Кидиков и Говорить Мацква!!!

 57. 57 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lich King":

  е и като е спряло каво , има други ,при това колкото щеш Големо важно

  гошо
 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#50] от "К2"://И ти ли се ххлъзгаш по тази плоскост> Ами радиото е национална сигурност. При крупни аварии , при катаклизми то единствено информира хората//====================================ВЕено ли бе тикво....при земетресението в Перник, 10 часа нито една тиква нищо не каза по въпроса!!!
  —цитат от коментар 55 на LudLustrator


  Само си маж бе. Ама като гледам какви ги говориш си от дванадесети картофен пояс.

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Държава в разпад

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 60. 60 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#33] от "plebs":

  //Едва ли има хора, които да слушат Хоризонт в днешно време. Трябва да се закрие//
  ---------------------------------
  Абе тиквоч, вие закрихте държавата, направихте я един тикварник, та едно радио няма да закриете!!!

 61. 61 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#4] от "АзКлавдия":
  До коментар [#7] от "hamiltonf":
  До коментар [#9] от "драган":
  До коментар [#35] от "doroteus":

  Личното ми решение е да публикувам ТУК само цитати, представящи по-малко изопачена картина.

  Със здраве. 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Да го пуснем още веднъж, та да се знае:

  В рамките на три дни (от 9 до 12 септември):

  от медиите на статуквото беше тиражиран абсолютно очевидно фабрикуван компромат, че против назначаването Гешев се готвел преврат;
  на граждански протести против инсталирането на Гешев беше изпратена голяма група провокатори с цел да подменят протеста и да сплашат нормалните участници;
  започна поредната прокурорска пропагандна бутафория, този път срещу руски шпиони;
  беше направен опит да се запуши устата на Силвия Великова заради нейната критичност към Гешев.
  Това показва две неща:

  1) За пореден път се демонстрира, че у нас е изграден прокурорско-медиен конгломерат с общ контролен център, който чрез пропаганда и репресия осигурява безконтролна консумация на власт.

  2) Макар всички изброени по-горе неща да са се случвали и преди поотделно, натрупването им показва недвусмислено, че минаваме на ново ниво на беззаконие и репресивност на режима. И Гешев е определен за главен изпълнител на това ниво.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Така. Никакъв проблем не е имало излъчването да продължи. Например с "Батальона се строява", намнайсе пъти. Ама някой се е сетил, че много щеше да заприлича на един друг момент, когато звучеше само Let it be... Момчета как съм се затъжил за онзи черен екран и Лет ит би...

 64. 64 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#40] от "Vidin_123":

  //Тролчета, тролчета,тролчета//
  =======================
  Тиквоч, тиквоч тиквоч, радвай се че има чума по свинките!!!!

 65. 65 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#1] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Боклук Герберастов...

 66. 66 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  Радиото спря , обаче:
  "прокуратурата обяви, че започва проверка защо е спряно излъчването."

  Ще намери виновните лица , ще им потърси отговорност и ще им повдигне обвинение. Нашата прокуратура бди за това , свободата на словото да възтържествува и хората отново да слушат словата на величавата в своята честност и обективност Великова. Това поведение на прокуратурата няма как да не се отбележи от българските медии, които ще я възхвалят. Образът на Гешев ще стане приемлив за обществото да бъде избран за нов главен прокурор. Човекът е принципен и си върши честно работата. Показа истинското си лице на българофил , който не се поколеба да разобличи дейността на руските шпиони у нас. За какво протестират ония от ДБ против него? Видяхме ги какво представляват. Смъкнаха си маските. Като протестират срещу Гешев , те така защитават руските шпиони. Мръсни русофили се оказаха. Нека Гешев като стане прокурор да им разгони фамилиите на тия продажници.
  Такива неща ще коментират нашите медии и вероятно Силвия Великова , която ще благодари на прокуратурата , че се застъпи за нея да я върне в ефир. Слава на Цацаров , слава на неговия достоен заместник Гешев!

 67. 67 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2699 Неутрално


  Не зная какви други последствия ще има, но поне едно е ясно - днес ГЕРБ загуби изборите в София.

 68. 68 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  "Терористичен акт", както го написа по-горе, е най-правилния коментар!

  Поздрави!

 69. 69 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#62] от "Norman Granz":

  Е, засега наказателните съдии бият шамари на прокурорските безумия по всички параграфи на НК и НПК. Без "Специалния" съд, но него никой не го бръсне за инстанция. По-скоро се явява някакъв генератор на обезщетения.

 70. 70 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5302 Неутрално

  Някога в предприятието , в което работех от 2 450 човека за всеки се знаеше, че няма НЕЗАМЕНИМ човек.

 71. 71 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5302 Неутрално

  Някога в предприятието , в което работех от 2 450 човека за всеки се знаеше, че няма НЕЗАМЕНИМ човек.

 72. 72 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Призовавам управляващия изкуствените плюсове и минуси да хвърля по едно око на коментарите, защото убива цялата идея.
  —цитат от коментар 25 на АзКлавдия


  Признавам, че съм смаян от броя на минусите под тази статия.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  Имаше един филм преди години. "Денят, когато рибите изплуваха".

 74. 74 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Не съм го включвал, че да разбера! Значи не се е случило :)!

  agent
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Разследващият прокурор Гешев не е публикувал още никакви доказателства.
  Защо?
  Гешев, крием ли някой?

 79. 79 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3110 Весело

  Ха ха , нищо чудно в държава която също е “спряла”!

  klimentm
 80. 80 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3110 Весело

  До коментар [#77] от "Мунчету на Боeку":


  Чудно как се преповтаря сценката с президентските избори!

  klimentm
 81. 81 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#58] от "К2":
  //Само си маж бе. Ама като гледам какви ги говориш си от дванадесети картофен пояс.//
  ----------------------------
  Това де не е някъде към Самоков, от където е Компирката от Компирово, другарката по съвеЦки език....?

 82. 82 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#71] от "Peni Nikol":

  //Някога в предприятието , в което работех от 2 450 човека за всеки се знаеше, че няма НЕЗАМЕНИМ човек.//
  -------------------
  Викаш Главаната Тиква може да бъде заменена от друга червена тиква...така си е, ви тикварника всички сте заменими!!!

 83. 83 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#71] от "Peni Nikol":

  //Някога в предприятието , в което работех от 2 450 човека за всеки се знаеше, че няма НЕЗАМЕНИМ човек.//
  ----------------------------
  Така е тикво, всяка тиква инДжинер!!!

 84. 84 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3110 Весело

  Утиде в ряката ловта на рассиянски шпиони които и кучето ми знаеше, ловта на педофили из сливенското гето и прочие героизми на Гешоф!
  За ко беше цялата дандания когато голите им задници лъснаха пак за нищо и никакво?!

  klimentm
 85. 85 Профил на bahurat
  bahurat
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Вместо да молчат, можеше 5 часа да излъчват Катюша, Калинка, Нам нужна одна победа, Смуглянка, Свещенная война и др. да подготвят поне 80% от мат'ряла за евразийския съюз.

 86. 86 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Всичко е толкова просто, та чак не си заслужава коментар. Нещата се случват по модел на БНТ с цел овладяване на националните медии от един синджир корумпирани, които явно толкова свикнаха да разполагат с необезпокоявана от медии и съд власт, че решиха да заглушат и малкото останали критични към тях източници на информация или поне такива с потенциал за независимо мнение. БНР поради традициите си на независимост явно се явява такава в лицето на няколко единични журанлисти.
  А разнобоят между т.нар. регулатори и контролни органи е пародиен и поредното доказателство за опит за замазване на ситуацията. Всъщност и.д. директорът са го сложили, за да 'разкара' журналистката, един вид бушон. Предизвикан е бил нежелан отзвук и бушонът очаквано е изгърмял. Което е добре, понеже означава, че всевластните все още се притесняват от отзвуци, но скоро може и да не е така. А това скоро е твърде вероятно времево да се измерва с назначаването на този самодоволен копой Гешев.

 87. 87 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Бивол ебе тиква.
  Мила родна картина.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 88. 88 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 353 Неутрално

  До коментар [#23] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Аз предлагам МВР-то да се закрие !!! Никаква работа не вършат униформените олигофрени , само хабят данъците на хората и ми се пречкат в краката

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 89. 89 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  От статията, коментарите и оценките разбрах... в тази тема сме чели и коментирали 7-8 грамотни, не "умнокросиви" човека!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Не виждам какво толкова ще загуби радиото ако се назначат нови журналисти? Такива като Петър Волгин и Виза Недялкова да си търсят хляба другаде!Не виждам също какво лошо е БНР да се приватизира като е длъжно еди колко си минути да се дава за държавни съобщения и т.н.т.

  Иначе е тъпо в момента да се показват мускули! Радиото не трябва да спира!

 92. 92 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Простотията в радиото май заглуши за миг простотиятас извиканите стотици татуирани бивши затворници и цигани в защита на Гешев пред Садебната палата. Така и никой не пита, как така са на разположение и организирано изпълняват задачи, кой ги командва, защо, къде гледа шефът на полицията и т.н. Но една снимка на Борисов сред част от същите лица , публикувана вчера и тук, достатъчно ясно доказва връзката на престъпните среди с управляващата мафиотска партия ГЕРБ

  Дедо Крум
 93. 93 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#92] от "Дедо Крум":

  “Но една снимка на Борисов сред част от същите лица , публикувана вчера и тук, достатъчно ясно доказва връзката на престъпните среди с управляващата мафиотска партия ГЕРБ...”

  !!!!!

  Тази снимка показва, наред с конкретния факт на ПРЕСТЪПНИЯ ЗАГОВОР на държавата срещу правото на хората да протестират, също и това, че в ерата на Интернет и социалните мрежи нищо не остава дълго скрито.

  Който ГЛАВАНАК се опита да обяви война на информацията и истината, нека бъде готов информацията и истината да го ухапят по дебелия ***.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 94. 94 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 353 Неутрално

  До коментар [#93] от "Norman Granz":

  Който ГЛАВАНАК се опита да обяви война на информацията и истината, нека бъде готов информацията и истината да го ухапят по дебелия ***.

  +

  а боко нали ходи да черпи опит от Гурбангули Бердимухамедов и много му харесало да си джитка с джипката из Туркменистан и да гледа позлатени статуи на вождове !

  https://rsf.org/en/turkmenistan

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 95. 95 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Националната телевизия имаше за директор,който шофираше пиян .Бе заменен от показващия средни пръсти.Абе Канал1 се "окушлучи"...
  Сега и Националното радио спря.Ние какво правим с ръцете на кръста?Ами гордеем се,че сме българи...

 96. 96 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Нямаш шанс.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK