Прокурорско-олигархичен преврат или уличен натиск върху съдебния съвет - коментари за избора на главен прокурор

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев и адвокат Михаил Екимджиев коментираха процедурата за избор на нов главен прокурор в предаването на БНР "Неделя 150".

© Дневник

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев и адвокат Михаил Екимджиев коментираха процедурата за избор на нов главен прокурор в предаването на БНР "Неделя 150".От "пълзящ прокурорско олигархичен преврат" с налагането на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор до "уличен натиск върху членове на Висшия съдебен съвет да не изберат Гешев" - тези противоположни мнения изказаха юристи по време на днешното обзорно-политическо предаване "Неделя 150" на Българското национално радио.


Според представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев протестите срещу избора на Гешев целят, първо, да се активира обществена нагласа срещу този кандидат, а второ, да се всее колебание или страх у някои членове на Висшия съдебен съвет "да не гласуват така, както са решили и съобразно качествата на кандидата".


Магдалинчев подчерта, че при предишни избори на главен прокурор в годините не е имало такава организирана кампания срещу определен кандидат.
Запитан кой я организира, отговори, че му е направило впечатление присъствието на протестите на "яки момчета с черни потници и по чехли", които "едва ли толкова добре разбират какво значи избор на главен прокурор", което показвало, че част от криминалния контингент и част от други групировки се чувстват засегнати или пък някой ги използва. Отбеляза и присъствието на протестите и на лидера на "Да, България" Христо Иванов, на когото приписа процедурата по избора на главен прокурор (бел. ред. Иванов подаде оставка като правосъден министър в кабинета "Борисов 2" през 2015 г. именно защото предлаганите от него реформи не получиха в цялост парламентарна подкрепа).


Обратното мнение изказа адвокатът в дела за граждански права Михаил Екимджиев. Според него именно "внедряването на мутрите на протеста срещу Гешев" е белег за "пълзящ прокурорско-олигархичен преврат".


"Няма по-голяма заплаха за националната сигурност от това, институцията, на която сме делегирали да упражнява държавната репресия, да я използва в свой собствен интерес и в интерес на задкулисните си ментори", каза правозащитникът и даде за пример оковаването в белезници на Десислава Иванчева при ареста й, както и т. нар. шпионски скандал, в който на обвинените се приписва шпионство заради политическите им убеждения.


Екимджиев обвини Гешев в юридическа некомпетентност и произвеждане на фалшиви новини в публичното му говорене по разследваните от прокуратурата дела. "Всяко действие се квалифицира като заплаха за националната сигурност - и пръскалките пред Народното събрание, и замлъкването на БНР", иронизира той.


"Гешев прави каквото си иска независимо от законите и конституцията. Ние не знаем какво неговият мозък може да реши утре да направи, защото може да направи всичко - да нареди арест на премиера и президента, например", коментира адвокат Екимджиев. "Когато един човек е дал сигнал, че не може да спазва конституцията при образувани дела, да пришива етикети като шпионски скандали, да се четат обвинения въпреки презумпцията за невиновност, (...) показва, че този човек прави каквото си иска, а не каквото изисква конституцията", заяви юристът. Той отбеляза, че подкрепата за Гешев идва единствено от прокурорските среди, но не и от съдебните и адвокатските.


Боян Магдалинчев отговори непряко, че според него, когато е говорил срещу разделението на властите, което е основен конституционен принцип, Гешев не е бил разбран правилно. Идеята му е да се бори с престъпността с всички възможни средства и, когато е необходимо, да има комуникация между властите, а не отрича разделението на властите, каза представляващият съдебния съвет.


Магдалинчев изказа мнение, че по-добре би било да има повече кандидати за поста на Сотир Цацаров и ВСС да избере най-компетентния, най-знаещия и най-достойния. "Но предвид обстоятелствата трябва да преценяваме качествата на този единствен кандидат", добави той.

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. “да не гласуват така, както са решили и съобразно качествата на кандидата" или както Бибитко с жипката от фейса си го е избрал
  Кое от двете?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 2. 2 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Любопитно

  Дневник, първият човек в държавата е претърпял катастрофа и е в болница. Вие кога смятате да уведомите читателите си? Утре?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 3. До коментар [#2] от "todor._89":

  Сам ли е карал жипката?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 4. До коментар [#3] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  Греда, била Цвета на път за Пекин.....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 5. 5 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#3] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  Прочети конституцията!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#2] от "todor._89":

  "... първият човек в държавата е претърпял катастрофа и е в болница."

  Само без паника:

  "Цвета Караянчева не е пострадала при инцидента." (Фактор)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Идеята му е да се бори с престъпността с всички възможни средства и, когато е необходимо, да има комуникация между властите, а не отрича разделението на властите, каза представляващият съдебния съвет.
  -------------------------------------------------------------------------------
  Борбата с престъпността не се прави с показни арести. Ето това не трябваше да демонстрира Гешев. Има законови норми, които трябва да се спазват и съда е този дето трябва да определя виновността.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 8. 8 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 450 Весело

  е то има ли избор за главен прокурор,така като гледам си е абсолютно назначение

 9. До коментар [#5] от "todor._89":

  Конституцията в България я четат като дявола евангелието, та я сега пак кажи кой е първия, единствен и неповторим Бибитко с жипката из територията и какво точно, не по конституция е госпожата обявила Пекин за столица на Виетнам...
  Хайде да чуем...

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 10. 10 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 869 Неутрално

  магдалинчев е ясен...сериозен лакей на статуквото...и от 20 класденеца да вади вода ,все е тая...няма сериозни аргументи..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 11. 11 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Весело

  До коментар [#9] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":


  До коментар [#5] от "todor._89":Конституцията в България я четат като дявола евангелието, та я сега пак кажи кой е първия, единствен и неповторим Бибитко с жипката из територията и какво точно, не по конституция е госпожата обявила Пекин за столица на Виетнам...Хайде да чуем...
  —цитат от коментар 9 на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover


  Ти па къв си да ти се обяснявам! Лапад

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  До коментар [#5] от "todor._89":

  Какво пише за първия човек там?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо толкова неистово искат да турят Гешев за прокурор?

  Не знам дали си давате сметка, но от самото начало, има напълно достатъчно основания кандидатурата да бъде оттеглена, предвид всеобщото недоволство, подобно на това при избора на Пеевски.

  Троловете ще кажат: ма недоволството не е достатъчно масово. Напротив, неуважаеми. Недоволството е напълно достатъчно за този точно пост, на който би следвало да се избере обединяваща фигура. Та тук съмнение няма: почетеността изискваше кандидатурата да бъде оттеглена.

  Но вместо това, властта създава грозни, откровени постановки, плаща на имбецили и рецидивисти, репресира несъгласните, неистово вманиачена да постави този човек, най-неквалифицирания и противоречив кандидат за главен прокурор в новата история.

  Има нещо чудовищно подозрително в това. Самата идея, че САМО един човек става за този пост към дадения момент е чудовощна, тоталитарна, подозрителна така или иначе. А като видиш КОЙ е този човек, и ти става ясно, че нещата са гнили, ама не се траят.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 14. До коментар [#11] от "todor._89":

  Ааааа, ясно.....
  Добре аз ще ти обясня, Цвета е една безгласна буква поставена на този пост за да може Слънцето Му да говори и управлява чрез нея, по обективни причини Светиня Му няма как да седне на четири стола: Президентски, премиерски, председателски на НС и прокурорски и поради тази причина използва послушни безгласни Калинки които да слушкат и папкат на съответните позиции.....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 15. До коментар [#13] от "КретенКилър":
  Отговорил съм на въпроса ти в поста след твоя.

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 16. 16 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Магдалинчев прила на дърт партиен секретар. Така се и държи.

 17. 17 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Желанието на Магдата да ни убеди, че мутрите са от протестиращите, само доказва съпричастността на на тази част на ВСС около Гешев към тези провокации

 18. 18 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Дали ще е Гешев или някой друг главен Прокурор за мен е без значение. Аз в Прокуратурата не вярвам. Когато на един прокурор или главен прокурор доказваш с факти дадено престъпление и той ти отговори, че престъпление няма. Как да вярваш в законноста на тази държава?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 19. 19 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Пеевски и Тиквата знаят, че ако не сложат Гешев за гл. прокурор с тях е свършено.

 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  До коментар [#9] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":
  —цитат от коментар 11 на todor._89


  Типично по герберски!
  Вместо да отговори като хората, той скача и обижда...
  Абе като нямаш какво да кажеш по-добре си трай бе глупчо!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#19] от "moreee":

  Който и да е главен прокурор все същата ще бъде. Гарван гарвану око не вади -казали са го старите хора. Така е било, така ще бъде.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 22. 22 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Весело

  Проруски-олигархичен преврат.

  Почти уцелихте в десетката, Дневникь

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 23. 23 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Дневник, първият човек в държавата е претърпял катастрофа и е в болница. Вие кога смятате да уведомите читателите си? Утре?
  —цитат от коментар 2 на todor._89


  За #КОЙ първи става въпрос? За Делян Пеевски, за Сотир Цацаров или за Бойко Борисов? Нищо не съм чул.

 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Хубаво е да има повече кандидати, но предвид обстоятелствата... Какви обстоятелства бе, Магдалинчев? Обстоятелството, че #КОЙ си го избра Гешев и вие, слугите, не смеете да възразите? Обстоятелството, че си сложен да председателстваш ВСС, защото си послушко? Обстоятелството, че ако не подкрепяте неуравновесения Гешев, той може да ви погне вас или господарите ви?

 25. До коментар [#23] от "petyo9":

  За калинките на трисвиниума.

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5485 Неутрално

  Бухалките са там за Магдалинчевци

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Слушах ги и двамата,адвокатчето си позволява да вкарва лъжи и внушения без едно доказателство.Разтяга лакърдии през цялото си изказване,и казва откровени глупости.Чак се наложи и водещия да му казва да поспре с пропагандата в полза на ДБ!
  Магдалинчев,направи всичко възможно да не се конфронтира!

  sdg
 28. 28 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#19] от "moreee":

  А по полека с писането на глупости.
  Много удобно за аФтентичните и обкръжението им,да приписват всеки който не е с тях,да е човек на Пеевски.

  sdg
 29. 29 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  "както и т. нар. шпионски скандал, в който на обвинените се приписва шпионство заради политическите им убеждения."------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ето къде ги стяга чепикът,червено лилавите.Подпукаха техните хора:Банев,Стайков,сега руската пета колона и те ревнаха на умряло.

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  Вероятно пише, че е "пръв сред равни"! Нагледахме се на такива "първи"!

 31. 31 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До авторката на сттията.
  Магдалинчев също така каза че:
  За сегашното положение,на разделение на ВСС на съдии и прокурори,е дело на Х.Иванов,с поправките в конституцията.
  И сега същия Х.Иванов,е недоволен от резултата на неговите промени!

  sdg
 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Весело

  До коментар [#14] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  И магаре да бе избрал Светиня Му за кандидат (ако не е Цецка, де), и него щяха да изберат! 🤣😂

 33. 33 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Прокопи протестирва, Бойкикев просто изпълнява.
  А Гешев ще е прокурор, успокойте се.

 34. 34 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Кръгът „Кочина“ забърка каша за 800 млн на Москва и насади Борисов; очаквайте „пулю в лоб“

  Сагата за шпионаж в полза на Русия продължава по сценарий, който Фрог нюз описа часове преди главният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник Иван Гешев да дадат брифинг по скандала. Нещата се развиват по схемата: Цацаров заявява главното, а Гешев допълва подробностите.
  Прес-конференцията е свикана часове преди свикания протест срещу кандидатурата на Гешев за главен прокурор. Всеки може да прецени дали скандалът и брифинга случайно съвпадат с това събитие.  Цацаров и Гешев завъртяха шпионските обвинения около някакъв кръг на руските бизнесмени Константин Малофеев и Дмитрий Косарев, плюс собственика на фалираната КТБ Цветан Василев. Задържаният Николай Малинов бил във връзка с тези лица и това било достатъчно да му се повдигне обвинение в шпионаж.

  Прокурорите изтъкнаха също, че случаят е свързан с придобиването на компанията Виваком - всичко това застрашавало националните интереси.  Незапознатите с темата може и да се хванат на тази въдица - олеле майко, пустите московци дойдоха. Само че Цацаров и Гешев „пропуснаха“ да кажат най-важните неща.  А те са:  Компаниите Empreno (BVI) и LICT (Люксембург), собственост на руския бизнесмен Дмитрий Косарев от 2016 година оспорват във Висшия съд в Лондон продажбата на българския оператор Виваком. Според тях е извършена сделка, при която руската „ВТБ Капитал“ продава на самата себе си Виваком на силно занижени цени. Сделката дори бе обявена за успешна от претендента за собственик Спас Русев. Това съобщава руското издание infopressa.com, както и други медии.
  На 14 май 2019 година по време на открито заседание на съда в Лондон бяха оповестени сензационни разкрития. Техен източник бе г-жа Джойслин Бенет, която се яви в съдебната зала в качеството си на свидетел.  Г-жа Бенет е американска гражданка, която живее и работи в Швейцария. Тя е директор на компанията Leman Nominee Company Limited. Тази компания управлява голям брой фирми и тръстове, в това число и дъщерни компании на „ВТБ Капитал“. С показанията си Бенет потвърди опасенията на ищците – компаниите Empreno Ventures Limited и LIC Telecommunications Sarl, бенефициент на които е Дмитрий Косарев, че придобиването на Виваком е станало на незаконно организиран търг.  Г-жа Бенет категорично е потвърдила фиктивния характер на „аукциона“, проведен от „ВТБ Капитал“. Което по същество доказва целта на аферата: да се продаде българския оператор, свързан със самата ВТБ, заедно с мениджърския екип на купувача - Viva Telecom (Luxembourg) S.A. на силно занижена цена с идеята моментално след това да се препродаде на стратегически инвеститор, но по пазарни цени.
  Г-жа Бенет разкрила също така, че българският бизнесмен Спас Русев, който твърди, че е придобил Виваком, не е имал пари за сделката и ги е получил от „ВТБ Капитал“. Свидетелските показания на Бенет потвърждават всички досегашни съмнения, че сделката с Виваком е незаконна. Това означава пълен обрат в съдебния процес.

  Поради значимостта на разкритията, съдия Малдер е взела решение показанията да се направят на открито заседание, за да станат достояние на широката общественост.

  Припомняме, че българският оператор бе продаден през ноември 2015 г. за 330 млн евро. Реалната му цена обаче е много по-висока. Русев след това я обявява за продажба срещу 1,2 млд евро. Зад Спас Русев в сделката обаче е стояла руската „ВТБ Капитал“, както се разбира от г-жа Бенет. Ако делото се развие в посоката, която задават последните разкрития, то ВТБ ще претърпи загуби за стотици милиони.  Разкрития около сделката бяха правени многократно. Според някои от тях самото разпределение на собствеността било следното: компания на Спас Русев трябва да придобие „Виваком“, след което се дават put options на няколко групи от купувачи, които да разпределят собствеността - разликата между 700 млн. евро и реалната Enterprise Value (стойност – бел.ред.) на компанията от над 1 млрд. евро. Телекомът, със 170 млн. евро годишна EBITDA е продаден на практика на цена от 700 млн. евро – това е съвкупната цена от цената на аукциона от 330 млн. евро и остатък по облигационна емисия на „Виваком“ от малко над 370 млн. евро. Става въпрос за преразпределяне на едни минимум 300 млн. евро в съотношение 20% в полза на ВТБ, около 20% е за братя Велчеви и техният съдружник Красимир Катев като представители на ВТБ в България, и от 43 до 46% за Спас Русев. Вероятно, обаче Русев ще трябва да сподели голяма част от така наречената си печалба, в абсолютно измерение около 135 мил евро, с хората, които са го вкарали в схемата – предполага се – Делян Пеевски.
  Прокуратурата замеси и бизнесмена Емелян Гебрев. И той бил свързан с някакви руснаци. Пълна идиотщина, защото Гебрев бе отровен и съмненията отдавна сочат към тримата от руското ГРУ, които доказано са замесени в отравянето на Скрипал и дъщеря му. Освен това той е конкурент на руски фирми на оръжейния пазар – как точно ще прави дослук с тях?  Прокурорите казват още, че Малофеев бил близък на рукия президент Владимир Путин.  Истината е друга  Близък на Путин е председателят на руската ВТБ Андрей Костин. По време на тазгодишната среща в Давос той заяви пред журналисти: Няма нищо лошо да те свързват с Путин. Той е добър президент и аз се радвам, че той управлява Русия.

  Именно Костин защити като Матросов Путин, който, според разкритията по скандала „Панамски документи“ притежава милиарди в офшорни фирми. Костин казва: Не вярвам г-н Путин да има два милиарда долара, защото не мога да си представя, как ще ги изхарчи тези пари.  Заради санкции на САЩ спрямо ВТБ Костин бе принуден преди година да закрие и продаде представителството в Америка. Санкции спрямо банката са наложени и от ЕС. Конгресът на САЩ прие закон за санкции срещу руски банки, между които се оказа и ВТБ. Подобни мерки срещу руската банка са въвеждани още през 2014 г.
  Излиза, че ако българската прокуратура иска сериозно да разнищи аферата по придобиването и продажбата на Виваком, трябва да разследва в друга посока и други хора. Но не иска… Защото заданието е друго. Тези, които реално трябва да бъдат проверявани и разпитвани, са тези, които поръчват музиката в прокуратурата. С назначаването на Гешев за главен прокрор това няма да се промени.  Цялата тази свинщина ще се стовари на главата на премиера Борисов. Тези юнаци му забъркаха коктейл "Молотов", който трудно ще бъде обезвреден...  И още нещо…  Николай Малинов бил написал някакви текстове за създаване на проруско движение и дори партия. Ето ти заплаха за националната сигурност. Наистина ли? Ами тогава Доган трябва да е в затворите отдавна, а той се вози на луксозна яхта и го пазят руски охранители, въоръжени до зъби. А доскоро даваше мило и драго за Турция... Мюфтийството и то получава пари от турската държава, а колко наши политици са на ясла в турското разузнаване МИТ – само в Анкара знаят.  Да не изброяваме други неправителствени организации и партии, които получават финансова и друга помощ от различни държави.  И накрая, но не по важност…  Истината е проста и ще излезе наяве. Кръгът „Кочина“ е закъсал много пред Москва защото не връща 600-те милиона евро взети покрай „Южен поток“ и още над 200 млн, дадени за купуването на Виваком в измисления търг. Руснаците си искат парите и е вероятно да са настойчиви по руски образец. Тук е настъпила паника и безмозъчният тръст на клуб „Кочина“ е измислил шпионски сюжет, за да изкара руснаците застрашаващи националната ни сигурност. Не, застрашени са само тези, които са взели и са излюскали руските милиони. (Един май дори е ял шамари в Дубай по този повод от руски "туристи"...) Сега те намесват цялата държава, за да се спасяват.  Иначе е повече от ясно, че Русия шпионира в България, както правят всички държави, които имат интереси на Балканите и в Югоизточна Европа. Но да забъркваш такъв буламач от манипулирани факти и нагли лъжи – това струва много скъпо. Някой ще яде дървото, както се изразяват мутрите или „пулю в лоб“, както казват в Русия.  Има арабска поговорка: Да не си муха на задника на женска камила, когато мъжка я натисне за секс.  Някои се залепиха точно там…

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 35. До коментар [#32] от "vassilun":

  Ндаааааа, да беше посочил първото видяно магаре, сега освен магаре премиер щяхме да имаме и магаре (истинско с дълги уши и четири краченца олеле) за президент..... :)

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#19] от "moreee":

  Май за пръв път съм съгласен с тебе!

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Любопитно

  До коментар [#28] от "Svetlio":

  Кого Баце вижда в огледалото?

 38. 38 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Кои обстоятелства налагат, според Магдалинчев, да бъде избран единствения кандидат за главен прокурор, не става ясно.
  Защо МВР, ДАНС, Прокуратурата и голяма част от медиите са подчинени на задкулисните главанаци?
  Защо директно скритите зад Пеевски не излезнат да кажат какво искат и как смятат да продължават да управляват?
  На всеки вече е ясно, че парламента е само за парлама.

 39. 39 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#38] от "mara71":

  Какви доказателства има някой ,че Гешев е човек на Пеевски?
  Хвърлянето на лъжи и внушения в медиите,не го прави автоматична истина!

  sdg
 40. 40 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 845 Весело

  Отдавна не бех ял циганска баничка и ся три хубави филии с олио и малко сол и много лют червен пипер ги гледам докато ме хипнотизират.

  И правилно не избързах та да отворя таз темица за най-хубавата подправка, яростно умнокрасиво безсилийце. Тва простите неща подходящо съчетани мое да са уникални, дайте още циврежи за 'лошия' Гешев, хубаво да поръся

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 41. 41 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Дневник, първият човек в държавата е претърпял катастрофа и е в болница. Вие кога смятате да уведомите читателите си? Утре?
  —цитат от коментар 2 на todor._89

  "първия човек" в държавата е без опасност за живота,но НСО отново са главни герои в този пътен екшън. Коментар на свидетели на пътния инцидент е че при ограничение на скоростта на опасен завой от 60 км /ч колата на НСО се е движила с над 120 км/ч.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 42. 42 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Човекът на Бойко Борисов във ВСС вече не се казва Димитър Узунов а Б. Магдалинчев , а "опитът" му на административен ръководител затвърждава пороците на статуквото в този съвет.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 43. 43 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 628 Весело

  Защо толкова неистово искат да турят Гешев за прокурор?
  —цитат от коментар 13 на КретенКилър


  Ма защо толкова неистово някои НЕ ИСКАТ да турят Гешев за прокурор?

  Жокер: Гузни са! Имат тъмни дела зад гърба си и ги е шубе да не се осветят!
  Ми т'ва е...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 44. 44 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Очаквам още протести. Не изключвам вероятността да има още опити за нагнетяване на напрежението около избора на главен прокурор. Това заяви пред БНР Боян Магдалинчев – представляващ ВСС.

  „С такива действия се целят две неща – да се активира обществената нагласа срещу този кандидат и да се мотивират някои от членовете на ВСС да не гласуват така, както са решили предварително или съобразно качествата на кандидата“, изказа той.

  „Към този момент нямам съмнение в качествата на Иван Гешев, които той показа като заместник-главен прокурор и ръководител на Специализираната прокуратура. Времето ще покаже дали той ще се наложи в съответствие с изискванията на закона като ръководител на прокуратурата, ако бъде избран. Поне засега, той показва една решителност за налагането на закона. Искрено се надявам всичко, което се предприема от страна на прокуратурата, да е в съответствие с Конституцията и изискванията на законите в страната“, коментира Магдалинчев.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#2] от "todor._89":


  « Дневник, първият човек в държавата е претърпял катастрофа ... «


  И какие чувства Бочко ?
  Той ли е шофирал ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2523 Неутрално


  И какие
  И как
  Извинения .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  ""Гешев прави каквото си иска независимо от законите и конституцията. Ние не знаем какво неговият мозък може да реши утре да направи, защото може да направи всичко - да нареди арест на премиера и президента, например", коментира адвокат Екимджиев. "Когато един човек е дал сигнал, че не може да спазва конституцията при образувани дела, да пришива етикети като шпионски скандали, да се четат обвинения въпреки презумпцията за невиновност, (...) показва, че този човек прави каквото си иска, а не каквото изисква конституцията", заяви юристът. Той отбеляза, че подкрепата за Гешев идва единствено от прокурорските среди, но не и от съдебните и адвокатските."

  Няма как да искаш завършил милиционерската школа в Симеоново да бъде компетентен ! Не говоря за главен прокурор, а дори само за прокурор ! Тоя не става и за полицай ! Това, è е кандидат на сараите е съвсем друг въпрос !

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  "Според представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев протестите срещу избора на Гешев целят, първо, да се активира обществена нагласа срещу този кандидат, а второ, да се всее колебание или страх у някои членове на Висшия съдебен съвет "да не гласуват така, както са решили и съобразно качествата на кандидата".

  По - големи петна във ВСС от подобни имена аз не виждам ! Такива хора не заслужават изобщо да им се обръща каквото и да било внимание !

 50. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Аз мисля, че не трябва основният въпрос да е "ЗА или ПРОТИВ" г-н Гешев...... Въпросът е много по-сложен, и ще си позволя да насоча вниманието Ви към една публикация от Блогът на Калин Калпакчиев, член на ВСС относно „евро-модела” на съдебната власт: https://kalinkalpakchiev.wordpress.com/ "Авторите анализират критично словашкия и "един куп" друг опит, който макар и създаден от най-добрите практики на „евро-модела” се е превърнал в „ПОДОБНО НА МАФИЯ " структура за вътрешносъдебно потисничество. Изследователите сочат подобни негативни примери от други страни от ЦИЕ, които установяват силни съдебни съвети, като Унгария, БЪЛГАРИЯ или Румъния, които, според тях, показват същата история: предоставянето на широки правомощия за самостоятелно управление на съдебната система преди извършването на истински вътрешни реформи е ОПАСНО ! "......................................... "Личният контрол се изразява в самовъзпроизвеждане на съществуващите структури: съдии и прокурори със среден капацитет избират послушни и също толкова ограничени млади съдии и прокурори."............................... "В заключение авторите приемат, че моделът на съдебен съвет под формата на т.нар „евро-модел” не е подходящ за страните в преход, в които липсват утвърдени култура на независимост, етични стандарти и т.н. " ........ Препоръчвам я горещо !!! https://kalinkalpakchiev.wordpress.com/

 51. 51 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Както обикновено безупречна диагноза на Екемджиев, изказана точно и на ясен и разбран дори за непросветеното население в България език. Милиционерската измет Цацаров-Гешев са първите, които използват криминалния контингент за внедряването му протести с цел компрометиране на участниците в него и техните искания.Внедрените от милиционера Гешев на протеста лица имат за цел да докажат, че единствено ,,циганите, който правят така" и други криминалогенни или свързани с криминално проявени лица групи са против неговата кандидатура, а от друга страна, да предадат легитимост на изказаната от Гешев позиция ,,за наложеното от радикалната десница разделение на властите"; това беше функцията на присъствието на неонацисти на протеста. Апропо, самото говорене за радикална десница , подкрепяща ,,разделение на властите" е глупост, която може да роди само една милиционерска недоучила тиква или такава сертифицирана с юридическа правоспособност в милиционерската школа в Симеоново, тъй като е нотонно известно, че радикалните , както леви, така и десни политически образования и формации подкрепят тезите и теориите за единовластие - тоест са единствените, които не признават цивилизационното откритие, изстрадано в продължение на векове от целокупното човечество, за разделение на властите.

 52. 52 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  И една закачка, към уважаемият от мен адвокат Михаил Екимджиев ......ха-ха........: ====="Престъпниците се чувстват защитени от адвокатите, които всъщност получават хонорарите си от извършена престъпна дейност" (Цветан Цветанов като вътрешен министър пред Дарик радио 2011 г.)======..........трябва Вие адвокатите, да сте щастливи... че не е някой Цветанов...че... не Ви мърдаше "организирана престъпна група".....шегувам се !!! Това е класика в жанра !

 53. 53 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  До коментар [#34] от "Albert Hoffmann":

  Пич, с тоя коментар пълен с ментета от руски инфоизточници, те обявявам за трол номер едно за деня. Интервали от по пет санта м/у отделните чсти на флашката, липсата на усет да се спреш след ПЕТИЯ метър постинг/да ги беше разделил на две ве пич/....
  Но...не съм ви ядосана..и вие трябва да се храните. Училище за тролове. Основно изискване: липсата на гръбнак...

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 54. 54 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отдавна не бех ял циганска баничка и ся три хубави филии с олио и малко сол и много лют червен пипер ги гледам докато ме хипнотизират.И правилно не избързах та да отворя таз темица за най-хубавата подправка, яростно умнокрасиво безсилийце. Тва простите неща подходящо съчетани мое да са уникални, дайте още циврежи за 'лошия' Гешев, хубаво да поръся
  —цитат от коментар 40 на Saint of Me


  Внимавай с подправките, че от много ползване в последните 5-6 годинки мозъчето ти хептен стана на кашичка.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 55. 55 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Крадците на България - комунягите и техните костококи последователи - теменужено лилавите, са развили атавистичен страх от името Гешев още от 1941 г...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK