Мартин Минков ще отговаря за "Хоризонт" до избора на нов директор (коригирана)

Генералният директор на БНР Светослав Костов и членове на Управителния съвет на обществената медиа.

© Надежда Чипева, Капитал

Генералният директор на БНР Светослав Костов и членове на Управителния съвет на обществената медиа.Начело на програма "Хоризонт" до избирането на нов директор ще бъде Мартин Минков. Той ще ръководи, организира, координира и контролира дейността на най-популярната програма на Българското национално радио (БНР).


Името на Минков, който ще замести подалия оставка в петък и.д. директор Николай Кръстев, беше оповестено от генералния директор на радиото Светослав Костов по време на днешното изслушване в Съвета за електронни медии (СЕМ). По-късно от медиата разпространиха съобщение, в което изрично подчертаха, че Минков не е посочен за нов и.д. шеф на "Хоризонт", а Управителният съвет на БНР му и възложил да ръководи програмата до провеждането на конкурс за титуляр.


Минков е програмен директор на БНР от 2016 г. насам. Той има 40-годишен стаж предимно в БНР, като беше дългогодишен кореспондент на радиото в Скопие и има и управленски опит в структурата на медиата. Комисията по досиетата го огласи като секретен сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним "Максим".
Светослав Костов беше извикан пред регулатора след опита за сваляне от ефир на водещата на сутрешния блок Силвия Великова и смяната на ресора й, както и след безпрецедентното спиране на ефирното излъчване в петък, обяснено от ръководството на медиата тогава с профилактика на предавателите.


Председателят на СЕМ София Владимирова и председателят на Комисията по регулиране на съобщенията Иван Димитров.

© Надежда Чипева

Председателят на СЕМ София Владимирова и председателят на Комисията по регулиране на съобщенията Иван Димитров.


По време на изслушването членовете на СЕМ неведнъж изразиха разочарованието си от действията на Костов. Това беше особено силно подчертавано от тези от тях, които преди малко повече от два месеца гласуваха за неговото назначаване.


В краткото си изложение пред членовете на СЕМ Костов обясни прекъсването на сигнала с


профилактика на оптичен кабел


По негови думи тя се е осъществила по предложение на шефа на дирекция "Техника" в БНР Пламен Костов и е била планирана още на 11 септември. Той призна обаче, че нито СЕМ нито Комисията за регулиране на съобщенията са били уведомени за това, въпреки изричните изисквания за това, тъй като по закон БНР е част от стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност, а държавата трябва да гарантира разпространението на програмата му.


Светослав Костов

© Надежда Чипева

Светослав Костов


"Проверката ни показа, че профилактики не са правени от години. Може би тези неща са довели до проблема", каза той. На няколко пъти по време на изслушването беше подчертано, че не става дума за спиране на предавателите, а


сигналът е спрян от БНР


Костов избегна настойчивия въпрос на председателя на регулатора София Владимирова чие е било решението за прекъсването на сигнала, като подчертаваше, че просто е отговорил с "да" на предложението на директора на дирекция "Техника" в БНР.


"Значи


остава загадка кой взе решението


за безпрецедентното спиране на програма "Хоризонт", заключи Владимирова.


"Въпросите са два - събитията в четвъртък, отнемането на ефира на Великова и ресора й и спирането на сигнала", каза Ивелина Димитрова, член на СЕМ от квотата на президента Румен Радев. Тя заяви, че я притеснява обществената реакция, която вижда ограничаване на свободата на словото, както и това, че журналистите в радиото, не приемат аргументите на Костов.


Ивелина Димитрова

© Надежда Чипева

Ивелина Димитрова


"Няма цензура в БНР", заяви Костов. "Никой не е казвал, че ресорът й е отнет. Единственото, което беше направено, е промяна на отразяването на Гешев", продължи той, аргументирайки се с информация за провокации и възможни физически стълкновения на протеста срещу кандидата за главен прокурор. По негови думи плурализмът в БНР е застъпен в "почти всички ресори без един-единствен ресор" - този на Великова и новото ръководство е взело решение да поправи този пропуск.


"Бих искала да Ви върна в реалността. Проблем в БНР има. Неглижирате този наш разговор", заяви членът на СЕМ Розита Еленова, подчертавайки краткото експозе и лаконичността на Костов. "С Вашето поведение вие направихте 3 в 1 - нарушихте комуникацията си със СЕМ, с КРС и със служителите на поверената Ви обществена медиа", каза още тя. По нейни думи посланията, които Костов изпраща, са изключително разнопосочни и не е редно СЕМ да се информира от публикации в медиите.


"Как ще управлявате в тази криза?",


попита тя генералния директор на БНР. Костов отговори, че напрежението не е в ръководството на обществената медиа и че разчита на професионализма на новия директор на програма "Хоризонт" Мартин Минков за нормалния работен процес в програма "Хоризонт".


Розита Еленова

© Надежда Чипева

Розита Еленова

Бетина Жотева, също член на СЕМ, изтъкна, че има 3 начина да се излъчва сигнала на БНР до слушателите - 2 оптични кабела и радиорелейна връзка. "Как така се случи, че нямаше само "Хоризонт"? Нали нямате оптика само за "Хоризонт"?", попита тя, без Костов да отговори на въпроса й. Тя подчерта още, че от общо 60 предавателя 57 са работели. Генералният директор на БНР отвърна, че програмата не е била спирана и е излъчвана онлайн. "Хоризонт не е програма, която да се излъчва онлайн", заяви София Владимирова.


"По линия на СЕМ Вие


имате нарушение на лиценза


за часовете, в които не сте излъчвали", констатира Жотева.


София Владимирова резюмира в края на изслушването, че все още нищо не е ясно и очевидно ще трябва да се чакат становищата на КРС и на прокуратурата, визирайки уклончивите отговори на Костов. Тя обърна внимание на факта, че едва след малко повече от два месеца на кормилото на БНР генералният директор е успял да провокира протест за свободата на словото. "Как ще гарантирате свободата на журналистите в БНР?", попита тя, а в отговор Костов се опитваше да изтъкне, че се виждало как "от едната страна на протестите е един и същ човек".


Владимирова обяви, че позицията на СЕМ ще стане известна в сряда. Днес трябваше да бъдат оповестени и резултатите от разпоредената в петък от главния прокурор проверка заради безпрецедентното спиране на излъчването на държавното радио в петък сутрин. До края на работния ден от държавното обвинение не излязоха със заключение от проверката.


Бетина Жотева

© Надежда Чипева

Бетина Жотева


Три дни след като подаде оставка като и.д. шеф на "Хоризонт"


Николай Кръстев напусна БНР

Той беше назначен в четвъртък временно начело на програмата до провеждането на конкурс след изненадващото пенсиониране на Ивайло Савов. По-малко от 24 часа по-късно се оттегли, поемайки изцяло отговорността за свалянето на Силвия Великова от ефир и и отрече да му е оказван натиск, обяснявайки случилото се като недоразумение в резултат на липсата на управленския опит. Днес Николай Кръстев обяви, че освен поста, напуска изобщо БНР. "Вярвам, че не силата е достойнство, а достойнството е сила", написа той в профила си във "Фейсбук".


Скандалът около общественото радио в последните дни предизвика поредна размяна на реплики между президента и премиера. Пред журналисти държавният глава обяви, че свободата на словото е в криза и повдига въпроса кой и как управлява обществените медии. "Очевидно е и че държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите, както е нормалната европейска практика. На това нещо е време да се сложи край", заяви Румен Радев (още за позицията му тук). "Ако е неговият телефон - разбирам. Той може би знае", отговори Бойко Борисов, който в петък даде да се разбере, че участвал в отмяната на решението за Силвия Великова, като е заплашил, че ще поиска чрез парламентарната група на ГЕРБ оставката на директора на радиото, ако не "оправи това безобразие" (какво още каза Борисов - тук).


Днес беше обявено също, че проектът за бюджет на БНР предвижда повишаване на заплатите на служителите на медиата с 25%. За да увеличението стане факт обаче, проектът за бюджет на БНР трябва да бъде одобрен от правителството.

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Опит за сваляне има и друго значение...
  Иначе за Силвия Великова, ставате вече безинтересни.
  Тя ще е с друг човек в ресора, което е нормално.
  не можеш да си налагаш само твоето мнение на слушателите, всеки си има своите предпочитания, които не е задължително да клонят към крайния либерализъм.

 2. 2 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Интервю на Петър Волгин с Весислава Антонова /Капитал/ и Велислава Дърева за предаването „12+3“..."

  Приятно слушане. :)

  http://bnr.bg/post/101166824/velislava-dareva-dvoinikat-e-otroven-po-princip

 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Закономерно, но оставка и на генералния директор Светослав Костов заради опитите да замаже и оправдае "демократичните" действия на подчинения си

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  " Новият шеф на "Хоризонт" Мартин Минков е с 40-годишен стаж предимно в БНР, дългогодишен кореспондент на радиото в Скопие, като има и управленски опит – бил е зам.-директор през 1997 г., директор на радио "Експрес" и директор на Радио Бургас. От 2016 г. е програмен директор на БНР, припомня БНТ.'

  Дано се окаже по - достоен от своя предшественик и не се поддава на " непоносимия натиск" да сменя неудобните журналисти, ясно от кого упражняван.... !

 5. 5 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 847 Любопитно

  Комунизма се е върнал.
  Бдете чеда ,деца и ...журналисти.
  Когато един го...си мълчахме ,
  когато друг... се олсушахме..
  и сега всеки може да е един или друг!!

 6. 6 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Кой е другия директор, който ще осигурява плурализъм? Двама и.д. директори, двама генерални директори и така надолу по систегмата - всички журналисти по двама. Чиста работа!

 7. 7 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Докато слушате водещи като Волгин,да налагат само и единствено собственото си виждане в предаването,и гостите му са само и единствено със сходни виждания.Все ми е на акъла,че подобни водещи трябва да работят в националното радио!
  Нещо подобно е в аФтентичните медии,само и единствено едностранно предаване на фактите,както заповяда собственика на медията.А и той предварително си е подбрал такива журналисти,които са на неговата позиция!

  sdg
 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  До коментар [#6] от "4u4o":

  Ми нема да е протестър, може да си сигурен, има и неутрални журналисти.

 9. 9 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Естествено, че ще има нов директор, след като има подадена оставка. 40 годишен стаж никак не е малко и предполага познаване на работата в радиото и работата на журналистите. Надявам се, че изборът наистина е добър.

 10. 10 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 521 Весело

  Великова била известна с критичната си позиция
  леле!
  извесна само на грантажиите и бабите им
  я да застанат на Графа па да питат ората коя е силвиа великова
  ше се види колку е извесна

 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Ще си има ли всяко предаване ЗКПЧ, пардон, ЗКПО (заместник-командир по плуралистичното отразяване)?

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 857 Неутрално

  не е достъчно ,уволнението на генералният директор, както и разпускане на слугинският сем , са абсолютно задължителни

 13. 13 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#6] от "4u4o":Ми нема да е протестър, може да си сигурен, има и неутрални журналисти.
  —цитат от коментар 8 на НеКой


  Къде, в ПИК ли? Да не ни пуснат пъшкане по радиото само.

 14. 14 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Гневно

  Мартин Минков - Агент Максим!!! #ЛУСТРАЦИЯ

 15. 15 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#11] от "cinik":

  В медиите на Прокопиев едва ли - тука ще се развява знамето на умнокрасивизма щото така иска гранта. А в БНТ отдавана е наложително, все пак за нея плащаме всички данъкоплатци и е логично да има балансирано представяне.

 16. 16 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#12] от "Stewie":

  И кой да сложим на тяхно място - Бойкиев и Радан ?

 17. 17 Профил на Eд
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#10] от "bruno__dante":

  Не става въпрос за индивидуалното лице, а за прецедента. Правиш ли разлика? Мисля, че правиш, но умишлено изопачаваш...

 18. 18 Профил на Eд
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#16] от "m17":

  Намесваш нещо, което няма нищо общо. Изключително слабо, дори за тролски похват.

 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3409 Неутрално

  Колко мило, колко мазно
  гънат театро въртогъзно!

  А беше ДАНС, и беше Гешев,
  които требеше да схрускат
  гнездото главанашко на злодеи,
  посегнали нарочно да Го друсат.

  Но тях ги няма в таз картина!
  ПуснАли са ни сал' двамина,
  една калинка и един бунак,
  похарчен зарад прекален мерак.

  Sic transit страшната Завера!
  Утече, спихната до жалка мера
  на някаква си словоблудна далавера ...

 20. 20 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 857 Весело

  До коментар [#16] от "m17":

  не бе троле ,на тяхно място ще сложим недялко и беновска

 21. 21 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#18] от "Кози Крак":

  Кое няма общо - че БНТ като обществена медия се финансира с данъците на всички граждани ?. Или че гражданите са с различни мнения и съответно заслужават балансирана журналистика ?.

 22. 22 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Вместо да закрият БНР, те тая лелка я направиха известна, дето кюта 20 години без никой да я познава...

 23. 23 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Що нея не я сложат за директорка, че нещата да си дойдат на местата? Така и така ще си вилнее и ще си прави, каквото й текне и скимне, а Покровителят ще ги замита мълчешката под покривката и с един телефон ще прогонва осмелилите се, дето не си знаят мястото! Що толкова сложно?

  Мърфи е оптимист!
 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2811 Весело

  До коментар [#16] от "m17":

  Бай Х . Виж как ги задейства по телефона.

 25. 25 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1597 Гневно

  Гнералният директор и директорчето на "Хоризонт" най-бездарно лъжат! При това не само лъжат, А УМИШЛЕНО ВКАРВАТ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ГРАЖДАНИТЕ!
  НЯМА НАЧИН ЗА СПИРАНЕТО НА БНР ДА Е ВИНОВЕН ЕДИН(!!!!)
  КАБЕЛ.
  Това не е селска пивница, а НАИСТИНА ОБЕКТ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗВАЧЕНИЕ! Така е проектиран и строен, че НЕ ЗАВИСИ ОТ ЕДИН КАБЕЛ!
  Системите са многократно резервирани. Захранването е многократно резервирано. Връзките са многократно резервирани. Студията са многократно резервирани!
  И това не е само от сега или от социализма!
  Още на времето преди втората световна война Радио София е имало резервни студия във Вакарел.
  Затова се и прави резервирането - за време на Война, Бедствия, Преврати, кризи от всякакъв характер!!!
  Само си представете какво има отдолу на обърнатата пирамида на сградата на БНР! Издържа на ядрен удар!
  Има изнесени резервни студия, автономни захранвания, комуникационни канали...
  Един кабел, А?!?!?!?!
  Тия са прекъснали ВСИЧКО!!!! Или просто не са включили резервното!
  И разбира се това е умишлено!!!!!!
  Те са за разстрел!
  Или от изграденото нищо не е останало, защото вече е било унищожено като "социалистическо". Но много се съмнавам.
  Ако е така пак са за разстрел. Само че още престъпници!

  ТА ТАКА!
  Не се оставяйте да ви правят на идиоти!
  Няма начин един кабел да е само!!!
  НЯМА!
  Иначе РАЗСТРЕЛ!
  Идиотите наситина трябва да се подведат под отговопност да ВРЕДИТЕЛСТВО, САБОТАЖ и ШПИОНАЖ!
  И да се разстрелят!
  !!!

 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  Опит за сваляне има и друго значение...Иначе за Силвия Великова, ставате вече безинтересни.Тя ще е с друг човек в ресора, което е нормално.не можеш да си налагаш само твоето мнение на слушателите, всеки си има своите предпочитания, които не е задължително да клонят към крайния либерализъм.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Смешко!
  Никой не ти налага своето мнение.
  Великова има право да си каже нейното мнение, а ти имаш правото да угасиш радиото или да смениш станцията!
  Това е свободата на словото!
  Това твоето си е жива цензура!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3412 Любопитно

  А на Волгин ще му сложат ли още един наблюдаващ, който да гарантира демократичността?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3412 Весело

  Ясно!
  На Волгин не дават да има наблюдаващ!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7286 Неутрално

  "По линия на СЕМ Вие имате нарушение по линия на лиценза за часовете, в които не сте излъчвали"
  Жотева най-малко трябва да говори за нарушения, след като гласува за Кошлуков, който с измама влезе в БНТ.

 30. 30 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1597 Любопитно

  До коментар [#27] от "Храбър":
  То по тая "логика" и на всеки олигарх да сложим по още един за плурализъм...:)
  Примерно до Шиши трябва да е някой хърбав, но да делят милиардите...
  Това са идиотизми. Така и теб могат да отстрелят, както и мен и всеки друг. Пруралистично.
  Само си представи задължително да пишеш в "Дневник" заедно с още един противена твоето мнение...
  !

 31. 31 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#28] от "Храбър":

  ни единия ни другия . по нищо не се различават.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3412 Весело

  До коментар [#30] от "AzDebil":

  Абе тази ли беше думата бе?
  ПЛУРАЛИЗЪМ!
  Брех, че като ми изчезна от акъла.....
  Мани, мани!
  Голям проблем!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1597 Любопитно

  До коментар [#32] от "Храбър":

  Плурализъм, я! Виж сега как звучиш едностранчиво като си сам.:)
  :)
  !

 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3412 Весело

  ....Само си представи задължително да пишеш в "Дневник" заедно с още един противена твоето мнение...!
  —цитат от коментар 30 на AzDebil


  Аз за моя плурализъм гарантирам.
  Аз съм като онзи панТвърдко, дето се поздравлявал с пан Твърдко от огледалото и му казал:
  - На здраве пан Твърдкко. Да пием за здравето на нашия общ приятел пан Твърдко!

  Така че моят плурализъм е гарантиран.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Волга, Волга, мать родна,Волга руская река....

 36. 36 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Мое ли до валерката и воеводата да сложим по един джендар ейтъй за плурализъм?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3412 Неутрално

  До коментар [#31] от "sarunka":

  Аз съм съгласен да съм наблюдаващ на Волгин.
  Голям кеф!
  Хем ще му плюя по тъпите опити да разсъждава, хем ще му взимам половината заплата....Щото то....нали си остава една щатна бройка.....Или?
  Или стават две щатни бройки!?
  Че къде го дават така?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Поредното ДС - коп€^€!

 39. 39 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#11] от "cinik":В медиите на Прокопиев едва ли - тука ще се развява знамето на умнокрасивизма щото така иска гранта. А в БНТ отдавана е наложително, все пак за нея плащаме всички данъкоплатци и е логично да има балансирано представяне.
  —цитат от коментар 15 на m17


  За състоянието на медийния пазар можеш да прочетеш словоизлиянието на Веждичката. Той го описва най-точно. Виж ми сигнатурата - заради такива като теб го пазя.

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 40. 40 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5373 Весело

  Опитват се да размият отговорността :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 41. 41 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 537 Весело

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Руските подлоги на "НаКой" да мълчат и да си сменят бельото....

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 42. 42 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1280 Гневно

  До коментар [#4] от "samoedin":

  И... сътрудник - разбирай доносник - на Държавна сигурност. Докога такива???

 43. 43 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 264 Весело

  тридесет години след уж "падането на каманизЪма" в измислената държавица булгаристан продължават да се назначават на управленски длъжности агенти на ДС

  е за това ще си останете бедни, роби!

 44. 44 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#26] от "Храбър":

  А не, така може да действа в нейния си блог, видеоблог или частна медия - ако собственика е съгласен. Щом се финансира от данъци, ще се наложи да осигури поне малко плурализъм. Няма вариант аз хем да плащам данъци, хем да тя да си прави каквото и кефне.

 45. 45 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#27] от "Храбър":

  Волгин е за директно за изхвърляне щото е непоправим. Ама пуста свобода - как ще му отнемем думата, нали жуналистическата гилдия на умно-красивите ще скочи да го защитава. И ще ни посъветва да си сменим станцията щом не ни кефи.

 46. 46 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Отговорът на въпроса "#КОЙ?" си остава загадка не отсега, а от едно известно време насам.
  Струва ми се, че дори вече е модерно.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 47. 47 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  След 30 години уж демокрация шеф на "Хоризонт" е доносник на ДС.

 48. 48 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Новият шеф на БНР-Хоризонт е Мартин Минков - агент "Максим" на ДС. Няма отърване от тази проказа. #Лустрация

  Решение N° 56
  от 18.12.2008
  Българско национално радио
  Агент "Максим" Мартин Михайлов Минков
  Дата на раждане: 26.11.1955
  Място на раждане: Гр. София
  Мартин Михайлов Минков Дата на раждане 26.11.1955 г. Място на раждане Гр. София Вербувал го служител О. р. Страцимир Никифоров на 09.04.1987 г., регистриран на 27.04.1987 г. Ръководил го служител О. р. Страцимир Никифоров Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление 06-09-01, управление 06-01-05 Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент Псевдоними Максим Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр. и обр. 6; писмо вх. № 1029/ 27.02.1990 г. за унищожаване с протокол № 235/ 07.01.1990 г. личното и работното дело на аг. "Максим". Снемане от действащия оперативен отчет Публична длъжност или публична дейност Главен редактор от 01.01.1988 г. до 31.01.1995 г. Зам. генерален директор от 25.08.1997 г. до 15.02.1998 г. Завеждащ кореспондентски пункт от 16.02.98 г. до 30.11.2000 г. Завеждащ кореспондентски пункт от 01.10.2002 г.
  https://agenti.bivol.bg/?q=Мартин +Минков&fbclid=IwAR2Tc6uNNIQB-l93b3y8la8RlEu3HsxyMuyapdijka0Py1b8NNZRdyxqKf0#results

 49. 49 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Този Светослав Костов е невероятен подлец! Изми си ръцете с нещастния и.д. директор Николай Кръстев (за Силвия Великова), а сега стоварва вината върху директора на техниката (за спирането на радиото). Три дена мълчи и се крие, за да се договори с прокурорите (Цацаров и Гешев) какво да лъже и пак не са го измислили както трябва - Костов говори нелепости, а на Гешев му е нужна цяла седмица, за да разбере кой е наредил спирането на сигнала. Е толкова ли е сложно?!

 50. 50 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Олеле, Чампоева колко е одъртяла... Беше една от най-красивите водещи в телевизията навремето.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 51. 51 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 994 Неутрално

  А това за дублирането на водещи - дебилно е. Едно на ръка.
  Оруел му вика "двумисъл" ("контрол върху действителността" по стар стил) - способността да се придържаш едновременно към две противоположни убеждения и да ги приемаш и двете.
  Сега по радиото искат да ни учат на това - и е така, и не е така, и е вярно, и не е вярно, и ти си прав, и аз съм прав.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 52. 52 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 994 Неутрално

  До коментар [#44] от "m17":
  Ама, драги, ти слушал ли си предаванията на Силвия Великова?
  Защото според мен изобщо не си и си говориш наизуст. Защото е невярно и всъщност е голяма простотия да я сравняваш с недоразумението Волгин.
  Силвия е критична към случващото се в съдебната система, без значение кой е на власт и кой е главен прокурор, откакто се появи в радиото.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 53. 53 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Калинка до калинка, смрадливка до смрадливка... Некадърност, посредственост и наглост до шия....

  В ГЕРБ имат много от тия, затова не им е трудно - като искат да съсипят нещо, просто пращат една калинка....

 54. 54 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Главанаци. Като почнеш от Баце и стигнеш до дребните му проксита. А най-големите главанаци са тези от СЕМ дето са го назначили тоя мушморок само преди два месеца , а сега са се нахвърлили като псета върху него, белким някой забрави кой го е назначил.

 55. 55 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#52] от "keen":

  Т.е щом нейната линия е успоредна на разградската линия, значи всичко е наред. Но Волгин, понеже не е "наш" няма проблем да бъде махнат ?. Аз лично нямам нищо против да бъде силно критична, стига изразените позиции да се базират на факти и да се отразяват и другите гледни точки поне по малко.

 56. 56 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  До коментар [#51] от "keen":

  Така е в демокрацията - няма универсална истина. Има гледни точни, има различни мнения и всеки има право да вярва в каквото си реши. Знам че е трудно за лилавите болшевики да свикнат с плурализма но ще ви се наложи.

 57. 57 Профил на novatel
  novatel
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма ли "заслужен отдих" за всички доносници? Мартин Минков не трябваше ли вече да се пенсионира - той поне има, надяваме се необходимия трудов и осигурителен стаж - тази година се пенсионират мъжете, родени 1955? Толкова ли няма кадри, освен доносници?!?!?!?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK