Прокуратурата потвърди, че спирането на БНР не е било заради профилактика (допълнена)

Прокуратурата потвърди, че спирането на БНР не е било заради профилактика (допълнена)

© Надежда Чипева, КапиталБезпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на БНР за близо 5 часа на 13 септември не се дължи на профилактика. Не е съществувал технически проблем, който да изисква прекъсване на сигнала, а отговорността за решението е на техническия ръководител на държавното радио, който ще бъде разследван за престъпление по служба.


Това става известно от разпространеното днес съобщение на прокуратурата за резултатите от разпоредената в петък от главния прокурор Сотир Цацаров проверка заради прекъснатото излъчване на държавното радио в петък сутрин. Сигналът беше спрян в продължение на близо 5 часа в разгара на скандал, предизвикан от опита за сваляне от ефир на дългогодишния водещ на сутрешния блок на програма "Хоризонт" Силвия Великова и за отстраняването й от съдебния ресор, в който тя е известна с критичната си позиция към работата на прокуратурата, а в последните месеци след като започна процедурата - и към единствения засега кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев.


Именно Гешев като зам. главен прокурор беше определен да ръководи проверката, извършвана от Държавната агенция "Национална сигурност" и регулаторите - Съветът за електронни медии (СЕМ) и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).
Проверката започна, тъй като по закон БНР е част от стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност, а държавата трябва да гарантира разпространението на програмата му, тъй като осигурява бърз и лесен достъп до информация в случаи на бедствия, аварии и кризи.


Вчера тезата, че отговорността за спряното ефирно излъчване е изцяло на директора на дирекция "Техника" Пламен Костов, разви и генералният директор на БНР Светослав Костов, който беше изслушан от Съвета за електронни медии. В отговорите си към членовете на регулатора директорът неколкократно повтори, че той само е поставил резолюция "Да" на докладната на подчинения си служител, в която се иска профилактика. По време на изслушването стана известно, че сигналът е спрян от централната апаратна на радиото, а не от Националното управление "Радио- и телевизионни системи" (НУРТС), което отговаря за ефирното разпространение на програмите на БНР. Светослав Костов обясни, че причината е била повреда в оптически кабел. Версията на подалият оставка и.д. шеф на "Хоризонт" Николай Кръстев в петък беше, че се правят регулярни профилактики и му е било показано писмо от НУРТС за предстоящо прекъсване, като дори обясни, че генералният директор се е опитал да я отложи за друга дата, но не се получило.


Уведомление за "голям технически проблем"


В съобщението за проверката се припомня, че има регламент, според който техническите профилактики на националното радио се извършват поетапно, така че да се осигури непрекъснат сигнал на радиото, което се изисква от законите за радиото и телевизията и за защитата от бедствия. Проверката е установила, че БНР разполага с резервни студиа за всяка от програмите си и когато се налага профилактика или ремонт, излъчването и студийната работа временно се мести в друго свободно студио или ефирът се запълва с музика или друго съдържание.


Генералният директор на БНР Светослав Костов по време на изслушването пред Съвета за електронни медии в понеделник

© Надежда Чипева, Капитал

Генералният директор на БНР Светослав Костов по време на изслушването пред Съвета за електронни медии в понеделник


"Изцяло извън заложения график за извършване на профилактика на 11.09.2019 г. директорът на дирекция "Техника" към БНР Пламен Костов е изготвил писмено уведомление до генералния директор на БНР за "създаден голям технически проблем", който налага "профилактиране на студийния комплекс на Програма "Хоризонт" за времето от 6 до 11 ч. на 13.09.2019 г." Никъде в това уведомление Костов не е посочил, че ще се извършва спиране на излъчването на програмата и не е довел до знанието на генералния директор такова свое намерение. Генералният директор на БНР Светослав Костов е поставил резолюция "Да" на документа", се посочва в съобщението на прокуратурата.


Според огласените данни Костов е изпратил миналия четвъртък (12 септември) в 9.26 ч. официално съобщение до НУРТС с искане излъчването на програма "Хоризонт" на следващия ден да бъде прекратено на територията на цялата страна от 6 до 11 ч. поради профилактика на студийния комплекс. По обед същия ден е получил потвърждение от мултиплекса и около 16.30 ч. е разпоредил на ръководителя на централната апаратна в БНР да пусне в ефир съобщение за предстояща техническа профилактика и спиране на излъчването на "Хоризонт" в петък (13 септември). Пламен Костов представил на шефа на апаратната собствената си докладна, потвърдена от генералния директор, и в изпълнение на това указание било публикувано съобщение на страницата на БНР за предстояща профилактика, описват от прокуратурата, без да дават подробности за часа на публикуване но съобщението.


Информацията за предстояща профилактика се появи на сайта на БНР в 21.16 ч. в четвъртък. Във времето, когато е планирано прекъсване на излъчването по "Хоризонт", върви сутрешният блок "Преди всички" (този петък сутрин водещ по график е Силвия Великова, на която няколко часа по-рано е съобщено, че няма да води предаването - бел. ред.), а след това започва "Хоризонт до обед". Според източници на "Дневник" част от водещите, които са можели да заместят Великова в ефир в последния момент, са отказали от солидарност с колегата си. Сайтът "Офнюз", позовавайки се на свои източници, съобщи, че никой от потенциалните водещи не е откликнал на молбата да поеме ефира и така се е стигнало до спешното решение за профилактика.

В петък сутрин предаванията, както и новините вървяха, но само онлайн. Водещ на сутрешния блок беше Диана Дончева, която по думите на Силвия Великова във "Фейсбук" е била принудена да поеме предаването в последния момент. Малко преди 11 ч. "Хоризонт" се върна в ефир. Според съобщението на прокуратурата днес категорично е установено, че програма "Хоризонт" не е била достъпна в ефир на УКВ честоти в периода от 6 до 10.42 ч. Подчертава се, че онлайн предаването, макар да е осигурило непрекъснато излъчване, е достъпно само за ограничен кръг слушатели.


ДАНС: Технически проблем не е имало


В съобщението на прокуратурата се посочват четири заключения, до които Държавната агенция "Национална сигурност" е стигнала след разпити и проверка на документацията. Те гласят:


1. Не е извършвана каквато и да е профилактика на студийния комплекс на програма "Хоризонт";


2. Не е съществувал какъвто и да е технически проблем, налагащ профилактиране на студийния комплекс на програмата;


3. Не са съществували и проблеми с преноса на сигнал от студиата на БНР до Централната апаратна;


4. Не е съществувал технически или друг проблем за предаването на сигнала от Централната апаратна до входната точка на НУРТС.


Главният виновник - в отпуск


Всички материали от проверките са изпратени на Софийската градска прокуратура с оглед евентуално извършено престъпление по служба от длъжностно лице от БНР - директор на дирекция "Техника" Пламен Костов, завършва съобщението на прокуратурата (пълния текст на съобщението на прокуратурата можете да прочетете тук).


Няколко часа по-късно генералният директор на радиото съобщи в интервю за "Хоризонт", че Пламен Костов е в годишен отпуск, който "няма нищо общо със случващото се". Той уточни, че техническият директор имал юбилей и си взел почивка (какво още каза Светослав Костов - тук)


Медийният регулатор: Ще има санкции


В съобщението на прокуратура се посочва също, че медийният регулатор не е бил уведомен за решението за спиране на излъчването. Няма информация дали е изпратено задължителното уведомление и до другия регулатор - КРС. В петък сайтът "Офнюз" цитира неназован източник от комисията, според когото надзорниците установили сами за прекъснатия ефир, а когато потърсили БНР за обяснение, получили отговор, че има технически проблем.


"Съветът за електронни медии не разбра защо конкретно е спрян ефирът въпреки изложените технически аргументи от страна на генералния директор. Ситуацията не беше управлявана по най-добрия мениджърски начин, затова без някакъв вид санкции няма да мине", коментира днес в сутрешния блок на "Хоризонт" Розита Еленова, член на СЕМ. На изслушването вчера тя беше критична към Светослав Костов. В интервюто си тя повтори констатацията от изслушването - че БНР е нарушило лицензията си, според която трябва да излъчва непрекъснато, и обясни, че предстои медийният регулатор да прецени каква точно санкция да наложи за това.


Скандалът около БНР вече взе една оставка - на и.д. директора на програма "Хоризонт" Николай Кръстев. Макар да изкара само ден на поста (след неочакваното пенсиониране на дотогавашния шеф на програмата Ивайло Савов), той пое изцяло отговорността за опита за сваляне от ефир и смяната на ресора на Силвия Великова, като обяви, че решението е било лично негово, не му е оказван натиск и се дължи на липсата на управленски опит. Вчера Кръстев обяви във фейсбук, че напуска изобщо БНР. Светослав Костов обяви, че до провеждането на конкурс за титуляр работата на "Хоризонт" ще бъде ръководена и координирана от Мартин Минков.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (179)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Неутрално
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4056 Весело

  Бързо свършена работа от прокуратурата, направо не е за вярване...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 850 Неутрално

  "Не е съществувал технически проблем, който да изисква прекъсване на сигнала, а отговорността за решението е на техническия ръководител на държавното радио, който ще бъде разследван за престъпление по служба."

  Незавидна е съдбата на слугинажа.
  Той се мъчи да угоди на босовете, те го ритат кат въшлива кучка.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  "Вотговорите си към членовете на регулатора Костов неколкократно повтори, че той само е поставил резолюция "Да" на докладната на подчинения си служител, в която се иска профилактика....."
  ..................
  ОчевАдно на подчинения служител е разпоредила чистачката!


 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Весело

  Саботаж
  —цитат от коментар 1 на palav_nik


  Смеш ник!

  Няма, нямало е и няма и да има фирма, където техническият директор сам да си реши и изпълни такова кардинално действие в такъв момент!
  Притова "изненадващо"!

 6. 6 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 382 Неутрално

  1:1 90-те. Няколко бушона по веригата - нашите са непипнати.
  За капак - услужливо разследване.

 7. 7 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вече не можеш да изразяваш несъгласие...

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 8. 8 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Това беше толкова пределно ясно, че обикновен човек от улицата щеше успешно да проведе разследването, а не прокурор...

  And all that jazz!
 9. 9 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 288 Разстроено

  Жалко за човека, шефът му решава да махне неудобн журналистка, работата се размирисва, нескопосано спират цялото радио... И сега изцяло невинен човек ще опере пешкира.

 10. 10 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1580 Неутрално  Примерен диалог между генералния директор Костов и техническия директор Костов:
  - Костов, отиваш и пишеш докладна, че е необходима профилактика.
  - Ама, шефе, не се прави така. Не може профилактика от днес за утре. А даже и при профилактика не спираме сигнала.
  - Не ме интересува. Това е заповед. До час да е на бюрото ми, слагам резолюцията и утре дърпаш шалтера от 6 до 11 часа!
  - Ама, шефе..
  - Млъкни и изпълнявай, ако не искаш да свършиш като оная.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  "....отговорността за спряното ефирно излъчване е изцяло на директора на дирекция "Техника" Пламен Костов...."

  Изглежда Външно е открило доста нови консулства.....

 12. 12 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Досега четох в различни медии/споко, не на делянчо мамин/, новините по темата. Както и очаквах, в Дневник само са дали "щрихите" по новината.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 13. 13 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Оставки на генералния и технически директори на БНР

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 14. 14 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Кой е саботьора , какво значи технически проблем в обект на нац сигурност .

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  Ха-хаааа, ма разбира се, че пак СЛУГИТЕ са се постарали, за да угодят на ГОСПОДАРИТЕ.

  И сега ще си го отнесат, както се полага на слуги - зер, ВСЕКИ става за слуга.

  Както и за консул във Валенсия.

  Четете Дайнов, той умно пише.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Неутрално

  "Безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на БНР за близо 5 часа на 13 септември не се дължи на профилактика. Не е съществувал технически проблем, който да изисква прекъсване на сигнала, а отговорността за решението е на техническия ръководител на държавното радио, който ще бъде разследван за престъпление по служба."

  Дотук всичко е пределно ясно ! От тук нататък идва големия въпрос за носенето на отговорността: КОЙ има капацитета и възможността да спре ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на БНР . Като стане ясно КОЙ, въпросът ЗАЩО ще намери отговор от само себе си ! Аман от обръчите на едни (не)успели млади хора, които задушават цялото ни общество !

 17. 17 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 939 Весело

  Това беше толкова пределно ясно, че обикновен човек от улицата щеше успешно да проведе разследването, а не прокурор...
  —цитат от коментар 8 на gesand

  Аааа, покурорът все пак може да позамаже това онова, покрай неизбежното откритие.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  Слугинажът ще го отнесе ,а бай Х ще се яви в образа на жертва .Пак го клатят...

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Неутрално

  " Вчера тезата, че отговорността за спряното ефирно излъчване е изцяло на директора на дирекция "Техника" Пламен Костов разви и генералният директор на БНР Светослав Костов, който беше изслушан от съвета за електронни медии. В отговорите си към членовете на регулатора Костов неколкократно повтори, че той само е поставил резолюция "Да" на докладната на подчинения си служител, в която се иска профилактика."

  Сега започва нормалното клинчени и прехвърляне на топката, докато публиката се умори от фиаското...и така до следващото такова, спретнато от мракобесието !

 20. 20 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1499 Весело

  пламен костов стефан костов
  сички сте братчеди

 21. 21 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Нямало е нужда от профилактика защото е нямало технически проблем ...
  По тъпо тълкуване не съм чувал .........
  Профилактика се прави за да не настъпи технически проблем , а не обратното....

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Весело

  До коментар [#10] от "BG Territory":

  " Примерен диалог между генералния директор Костов и техническия директор Костов:
  - Костов, отиваш и пишеш докладна, че е необходима профилактика.
  - Ама, шефе, не се прави така. Не може профилактика от днес за утре. А даже и при профилактика не спираме сигнала.
  - Не ме интересува. Това е заповед. До час да е на бюрото ми, слагам резолюцията и утре дърпаш шалтера от 6 до 11 часа!
  - Ама, шефе..
  - Млъкни и изпълнявай, ако не искаш да свършиш като оная."

  Аз викам вече да започваме да разтурваме седянката на олигархията и комфорта на сараите....

 23. 23 Профил на mediaworld
  mediaworld
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Оставка за всички по веригата!!!
  И гилдията да ги гони до дупка! А не като с ПИК, където работата замря и днес Борисов обясни как няма проблем с тях...
  Трябват нови шефове на БНР и БНТ, избрани по нормален начин, а не с предрешен избор. И гилдията най-накрая да довърши битката докрай!

 24. 24 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1499 Любопитно

  Това беше толкова пределно ясно, че обикновен човек от улицата щеше успешно да проведе разследването, а не прокурор...
  —цитат от коментар 8 на gesand


  начи викаш и ти моеше да го проведеш?

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  До коментар [#16] от "samoedin":

  "КОЙ има капацитета и възможността да спре ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на БНР . "

  Технически - онзи, който държи шалтера.

  Политически - ДЪРЖАВАТА (това е национално радио, не е Веселина или Детелина) или някой, който е НАД ДЪРЖАВАТА.

  Спирането на сигнала на националното радио е АКТ НА ТЕРОРИЗЪМ, също като изклучването на сигнала на РВД (air traffic control). Такива решения не ги взема техническият директор и не ги резолира непоследственият над него по веригата, няма какво да ни баламосват.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на simulant1
  simulant1
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Коя спря БНР? Елементарно Уотсън - некой, който е натиснал копченцето "Mute".

 27. 27 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Спирането на БНР не е престъпление,а акт на най-висш хуманизъм!

 28. 28 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Като не става с клошар, парнаджията ще е - "а отговорността за решението е на техническия ръководител на държавното радио, който ще бъде разследван за престъпление по служба."
  А как този техничар може да нареди спирането на сигнала си остава управленска загадка, важното е подбрания за шеф на БНР да е невинен.

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Неутрално

  До коментар [#9] от "Vidin_123":

  " Жалко за човека, шефът му решава да махне неудобн журналистка, работата се размирисва, нескопосано спират цялото радио... И сега изцяло невинен човек ще опере пешкира."

  Хванал ли си се веднъж на хорото с тази власт и нейните задкулисни кукловоди, много трудно е да бъдеш невинен ! Обирането на пешкира е част от сделката и всеки, който решава да се възползва от нейните протекции трябва да е готов да послужи за резервна гума в дадения момент !

 30. 30 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 532 Неутрално
 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Неутрално

  До коментар [#27] от "Влакчо":

  " Спирането на БНР не е престъпление,а акт на най-висш хуманизъм!"

  Както и избиването на невинни хора от мракобесните режими по света и в частност от този в Кремъл, е висш израз на руско православие и хуманизъм, нали руснак ?

 32. 32 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Така си и знаех, но не само аз бях убеден в това. Мисля си обаче, че прокуратурата ще замаже този случай. Радвам се, че истината излезе наяве.

 33. 33 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Който си продава гъза, после го боли. Удобна жертва.

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4056 Неутрално

  Истинска карикатура е сегашния генерален директор на БНР! Само като си спомним кой е първия директор на БНР и какъв ерудит е бил, и какво ниво има настоящия!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":


  Неграмотник,няма никакъ сигнал на РВД!

  Знаеш ли ,че десетки хиляди летища по света и милиони квадратни километри площ нямат нито РВД ,нито каквато и да е техника за управление на самолетите ?

  Преди да правиш неадекватните си сравнения и да правиш от мухата слон,като най-голямата форумна клюкарка-паникьор ,вземи прочети два реда или питай ,този който ти го е казал дали не си прави шега с теб...

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Весело

  До коментар [#15] от "Norman Granz":

  " Ха-хаааа, ма разбира се, че пак СЛУГИТЕ са се постарали, за да угодят на ГОСПОДАРИТЕ.

  И сега ще си го отнесат, както се полага на слуги - зер, ВСЕКИ става за слуга.

  Както и за консул във Валенсия.

  Четете Дайнов, той умно пише."

  Консулските позиции бързо се запълват и не е ясно дали няма да останат свободни места само при бай Ставри.......

 37. 37 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Изцяло извън заложения график за извършване на профилактика, на 11.09.2019 г. директорът на дирекция „Техника“ към БНР - Пламен Костов е изготвил писмено уведомление до генералния директор на БНР за „създаден голям технически проблем“, който налага „профилактиране на студийния комплекс на Програма „Хоризонт“ за времето от 6:00 до 11:00 часа на 13.09.2019 г.“. Никъде в това уведомление Костов не е посочил, че ще се извършва спиране на излъчването на програмата и не е довел до знанието на генералния директор такова свое намерение. Генералният директор на БНР Светослав Костов е поставил резолюция „ДА“ на документа.

  От електронната кореспонденция между Пламен Костов и „НУРТС България“ се констатира, че на 12.09.2019 г. в 9:26 ч. Костов е изпратил официално съобщение до старши мениджър В. Стойкова със следното съдържание: „моля Ви, да бъде прекратено излъчването на програма „Хоризонт“ на 13.09.2019 г. на територията на цялата страна за времето от 6:00 до 11:00 часа, поради профилактика на студийния ни комплекс“. Същият ден в 13:01 ч. Стойкова е изпратила съобщение на инж. Костов, в което го е уведомила, че е информирала колегите си от Оперативно управление и контрол и програмата няма да се излъчва в указаното време. На 12.09.2019 г. около 16.30 часа Пламен Костов е позвънил на И. Павлов – ръководител на „Централна Апаратна“ към дирекция „Техника“ при БНР и му е разпоредил да пусне в ефир съобщение за предстояща техническа профилактика на излъчването на програма „Хоризонт“ на 13.09.2019 г. и спиране излъчването на програма „Хоризонт“. Пламен Костов представил на Павлов докладната, която е изготвил до генералния директор, с поставена върху нея резолюция „Да“ от Светослав Костов. В изпълнение на това указание от Пламен Костов, И. Павлов публикувал съобщение на страницата на БНР за предстояща профилактика. На 13.09.2019 г. в 8:07 ч. П. Костов е изпратил ново съобщение на В. Стойкова, със следното съдържание: „благодаря Ви за съдействието и ако е възможно, да възстановим сигнала към 10,20 часа“.

  Установена е докладна записка от Пламен Костов от 13.09.2019 г. до генералния директор, в която го е информирал за възникнал проблем с оптичната връзка между БНР и предавателите, наложил спирането на Програма „Хоризонт“ от 6:00 ч. до отстраняването на проблема. В тази връзка на 13.09.2019 г. БНР е изготвило уведомително писмо до КРС по случая.

  В хода на извършената от ДАНС проверка е установено, че:

  - не е извършвана каквато и да е профилактика на студийния комплекс на Програма „Хоризонт“;

  - не е съществувал какъвто и да е технически проблем, налагащ профилактиране на студийния комплекс на Програма „Хоризонт“;

  - не са съществували и проблеми с преноса на сигнал от студията на БНР до Централната апаратна;

  - не е съществувал технически или друг проблем за предаването на сигнала от Централната апаратна до входната точка на НУРТС...."
  https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/priklu-ch-ena-e-proverkata-razporedena-ot-glav-148

 38. 38 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  Това е политическо решение продиктувано по нечий властимащ телефон,а не на прокуратурата!

 39. 39 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#19] от "samoedin":

  Преди това обаче следствието ще установи връзки на техническия служител на БНР с Демократична България и Бивол. Бай муй вчера зададе темата - авторите на саботажа били онези, които протестирали.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 40. 40 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2218 Весело

  До коментар [#18] от "hodounski":

  Слугинажът ще го отнесе ,а бай Х ще се яви в образа на жертва .Пак го клатят...
  —цитат от коментар 18 на hodounski


  А, че го клатят - клатят си го ......

 41. 41 Профил на Силвия Георгиева
  Силвия Георгиева
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Примерен диалог между генералния директор Костов и техническия директор Костов:- Костов, отиваш и пишеш докладна, че е необходима профилактика. - Ама, шефе, не се прави така. Не може профилактика от днес за утре. А даже и при профилактика не спираме сигнала.- Не ме интересува. Това е заповед. До час да е на бюрото ми, слагам резолюцията и утре дърпаш шалтера от 6 до 11 часа!- Ама, шефе.. - Млъкни и изпълнявай, ако не искаш да свършиш като оная.
  —цитат от коментар 10 на BG Territory


  Вероятно и правдоподобно :).
  Но в крайна сметка, "...ама Шефе.." заслужава това за овчедушието си. Друг е момента, че една ли ще го отнесе. Сега имат нужда от виновен, но след месец два като се забрави и ще има прекратено следствие или .....

 42. 42 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Естествено, че не е било заради "профилактика"!!!!
  Само дето прокуратурата последна го разбра?!

 43. 43 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4056 Весело

  До коментар [#35] от "Влакчо":

  "Знаеш ли ,че десетки хиляди летища по света и милиони квадратни километри площ нямат нито РВД ,нито каквато и да е техника за управление на самолетите?"


  Е, за Русия е сигурно, фаталните резултати го доказват... И леко с "десетките хиляди", че не се знае въобще имали толкова на света...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 44. 44 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Панически действия на "главанаци", този път съм съгласен с Баце.
  Техн.директор ще изгори без да светне, а главния слуга избран от СЕМ ще продължи да "оглавява и представлява". А трябва да си отиде той, защото или е сложил резолюция "Да" и не е проверил кога, как , защо ... или е казАл : "Дършай шалтера".
  Още едно камъче в каруцата на недоверието към упражняващите властта и техните пионки. И още един случай на "телефонно право" и загърбване на институциите.
  Новоназначеният директор на БНР що не попита коя е Великова ? Даже форума се сети за яките и връзки с Първанов, поздравява се за празници с Него ... била е острие на атаките срещу правителството на ОДС .... човек на статуквото маааалко отклонил се от правата линия. Со кротце, со благо можеха да я "завърнат" и нямаше да я има цялата тази драма. Защото случаят отново освети липсата на държавност, битка на икономически лобита, неглижиране на институции, слугинаж на отговорни агенции и неистовото желание на задкулисието да монтира свой човек за главен прокурор.

 45. 45 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Гешев и Цацаров по-добре ще направят, ако вземат по едно ветрило и да отидат да разхладят мозъка на този, който се е поставил над държавата.

 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  До коментар [#35] от "Влакчо":"Знаеш ли ,че десетки хиляди летища по света и милиони квадратни километри площ нямат нито РВД ,нито каквато и да е техника за управление на самолетите?"Е, за Русия е сигурно, фаталните резултати го доказват... И леко с "десетките хиляди", че не се знае въобще имали толкова на света...
  —цитат от коментар 43 на hamiltonf


  Даже и в русиюшка има близка и далечна приводна , въпреки съвременна навигация в машините това е задължително. Остави го да си говори.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  H xода на извъpшената от ДАНС проверка ycтановихме, че:  - не е извъpшвана каквато и да е пpофилактика на студийния комплекс на Програма "Хоризонт"

  - не е cъществувал какъвто и да е теxничеcки пpоблем, налагащ пpофилактиране на cтyдийния комплекс на Програма „Хоpизонт“;

  - не cа cъщеcтвyвали и пpоблеми c пpенecа на cигнал от cтyдията на БНР до Центpалната апаpатна;

  - не е cъщеcтвyвал теxничеcки или дpyг пpоблем за пpедаването на cигнала от Центpалната апаpатна до вxодната точка на НУРТС.

  Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/7658586 © www.24chasa.bg

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 48. 48 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 720 Неутрално

  "той само е поставил резолюция "Да" на докладната на подчинения си служител"

  Наглост и безочие, пълна некадърност, дори не разбира каква глупост е казал! И това е директор на националното радио...

  Eddie lives... somewhere in time!
 49. 49 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#31] от "samoedin":

  Ти добре ли си?
  Това е шега!

  Обаче ти веднага включи на 6та скорост и си постна веднага опорката за мракобесните режими!
  Ами ти си един от хората,които би станал екзекутор във всеки мракобесен режим с твоето престъпно мислене!
  Хора като теб нямат място в едно демократично общество!
  Вие трябва да гниете по затворите ,докато ви приучат как да се държите с другите граждани и едва когато комисия от психиатри реши,че сте годни да живеете нормален живот между нормални хора да ви освободят...
  Между другото БНР е имало предаване през това време и е било спряно само от предавателите ,а не въобще и се е излъчвало по интернет...

 50. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3270 Неутрално

  "...отговорността за решението е на техническия ръководител на държавното радио..."
  #КОЙ ГЛАВАНАК му е наредил да дръпне шалтера?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 51. 51 Профил на kochoparabellum
  kochoparabellum
  Рейтинг: 220 Весело

  А бе, важното е, че има виновен. Всичко е наред.

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  До коментар [#46] от "К2":

  "Остави го да си говори."

  Той не "говори", а произвежда шум в системата. Неговата функция е да затрупа всички ключови статии с безсмислици, за да може четящите да се откажат да четат, а коментиращите - да коментират, защото на никого не му се надвиква с 500-ватов високоговорител, от който звучи чалга.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Пак наебаха някоя тъпа калинка. Следващият може да е примерно мишето или плебсчето. Умната.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 54. 54 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3105 Неутрално

  И в крайна сметка каква е била причината, ако не профилактика? ;)

 55. 55 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Ако сме държава трябва да има наказателни производство срещу виновните лица! Неслучайно ако някой прави преврат първо превзема радиото!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 56. 56 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 288 Весело

  До коментар [#18] от "hodounski":

  Слугинажът ще го отнесе ,а бай Х ще се яви в образа на жертва .Пак го клатят...

  —цитат от коментар 18 на hodounski


  А, че го клатят - клатят си го ......

  Не казва КОЙ го клати, досега само кметът на Симитли излезе наяве :-)

 57. 57 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  Ха-хаааа, ма разбира се, че пак СЛУГИТЕ са се постарали, за да угодят на ГОСПОДАРИТЕ.И сега ще си го отнесат, както се полага на слуги - зер, ВСЕКИ става за слуга. Както и за консул във Валенсия.Четете Дайнов, той умно пише.
  —цитат от коментар 15 на Norman Granz


  След толкова гръмнали бушони е ред на главното табло.

  SHADOWS of SOFIA
 58. 58 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#43] от "hamiltonf":
  До коментар [#46] от "К2":

  Няма такова изискване и няма техническа възможност да има РВД по цялата земна повърхност!
  Даже в най-развитите европейски държави има клас пространство ,което се нарича uncontrolled airspace class G...
  Може да използвате Гугъл, за да проверите ,но няма как да ви замени образованието!
  Мисля,че ще си умрете неграмотни...

 59. 59 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  До коментар [#46] от "К2":"Остави го да си говори."Той не "говори", а произвежда шум в системата. Неговата функция е да затрупа всички ключови статии с безсмислици, за да може четящите да се откажат да четат, а коментиращите - да коментират, защото на никого не му се надвиква с 500-ватов високоговорител, от който звучи чалга.
  —цитат от коментар 52 на Norman Granz


  Ние пък не се подаваме на фоново внушение! Да си търси подходяща аудитория.

  SHADOWS of SOFIA
 60. 60 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#43] от "hamiltonf":


  Всяка затревена площ , ,където кацат самолети ,както и водни участъци за хидроплани или хеликоптерни площадки ,или балони са летища...
  Явно ти си мислиш,че само реактивните пътнически самолети са летателни апарати,нали?
  Типично за лаик и за пътник веднъж годишно...

 61. 61 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Интервю на Петър Волгин с Весислава Антонова /Капитал/ и Велислава Дърева за предаването „12+3“..."

  http://bnr.bg/post/101166824/velislava-dareva-dvoinikat-e-otroven-po-princip

  По-здрави. :)

 62. 62 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#59] от "К2":

  Вие не сте аудитория а случайно събрани неграмотници,които вместо да си запълват липсващите знания от други участници във форума ,които знаят нещо повече от вас по дадена тема,за пореден път сте се изтъпанили като шопа пред клетката на жирафа и с цяло гърло се дерете в хор:
  -Такова животно НЕМА и НЕ МОЖЕ да има!

  Жалкар чета...

 63. 63 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Подбудителят е по-важен. А най-важен е подбудителят на подбудителя.
  До подбудителя може да се стигне, ако техническия ръководител е със слаби нерви. Но до подбудителя на подбудителя - кауза пердута. Животът е по-ценен от едно наказателно дело.

 64. 64 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4056 Весело

  До коментар [#60] от "Влакчо":

  Да, и тях включвам, и знаеш ли колко е броят на литищата и летищенцата по света?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 65. 65 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#52] от "Norman Granz":


  Грънци за пореден път се издаваш само за няколко дена,че ме четеш усилено!
  Това вече е публична тайна,ме се прикривай...

 66. 66 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 287 Неутрално

  СЪБОТАЖ ,
  и следите водят към ДРАГАЛЕВЦИ ,
  затова снощи ЛИЛАВАТА ДЖУКА ,
  пак е грухтяла за някакви шпиони ? ? ?

  Every little helps
 67. 67 Профил на s_topuzov
  s_topuzov
  Рейтинг: 264 Весело
 68. 68 Профил на boxout
  boxout
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Жалко за човека, шефът му решава да махне неудобн журналистка, работата се размирисва, нескопосано спират цялото радио... И сега изцяло невинен човек ще опере пешкира.
  —цитат от коментар 9 на Vidin_123


  Ще лежи в затвора.

 69. 69 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 828 Любопитно

  Измества се центъра на тежестта.От отстраняване на журналист, към технически проблем. КОЙ е натискал за отстраняването?Гимнастиката с техниката е следствие.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 70. 70 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Гплям смях... Толкова са жалки! Техническият директор спрял радиото... без да има причина... ей така, хрумнало му. А чистачката свалила от ефир Силвия ВЕЛИКОВА !
  А бе в това разследване, Гешев не е ли в конфликт на интереси ?! Главанаци ...!!!

 71. 71 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Неутрално

  "Няма, нямало е и няма и да има фирма, където техническият директор сам да си реши и изпълни такова кардинално действие в такъв момент!"

  Техническият директор е изпратил уведомлението за профилактика на 11. 09.
  Което означава, че е профилактика е планирана и подготвена преди тази дата.
  Той и служителите от неговата дирекция носят отговорност за провеждане й.

 72. 72 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#64] от "hamiltonf":

  Нямам идея но спора не е за това колко е броят им ,а дали има неконтролирани летища и дали има неконтролирано въздушно пространство!
  Щом го има като клас G ясно е ,че има !
  За летищата е 100% сигурно,че само някои граждански летища имат РВД ,на всички други се лети по международните правила на ИКАО ,но няма РВД...

 73. 73 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  Костов е виновен!
  —цитат от коментар 67 на s_topuzov


  Хи хи! Естествено.
  Но по-виновен е Кръпката. Пя спете спокойно и някои още не са се събудили.

  SHADOWS of SOFIA
 74. 74 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#71] от "palav_nik":

  Трябва да ги застрелят пред БНР, за да им държи влага на тези съботьори...

 75. 75 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  " Преустановяването на сигнала на "Хоризонт" е осъществено чрез спиране на звуковия сигнал на входа на кодиращото устройство в централата на „НУРТС България-ЕАД"

  Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/7658586 © www.24chasa.bg

  Как се спира подобен сигнал, мисля че тук е "заровено кучето". И мисля , че е станало чрез хакване на с-та на НУРТС.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 76. 76 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Станиславе-е-е-е, ти за главен директор ли си сложен или за писар- "само е поставил резолюция "Да" "

  техническия, ще го разследват за престъпление по служба....
  а теб за Безхаберие.

  Непонятно ми е, как може такива дръвници, да поставят на такива отговорни места.

 77. 77 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#68] от "black_jack":


  За какво? Че е лишил целокупния народ от бръщолевенрюето на водещата два часа!
  Той е за награда,а не за порицание...

 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  До коментар [#68] от "black_jack":

  "Техническият директор спрял радиото... без да има причина... ей така, хрумнало му."

  Това са басни да наивници. Нека наблюдаваме какво ще стане оттук нататък - ако го вкарат в затвора заедно с оня, който му е резолирал заповедта - ще звучи горе-долу правдоподобно. Ако иде консул в Кастилия ... ясна е работата. :)))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 664 Весело

  Това е част от международния заговор. Сорос спонсорира бели хакери да разджуркат сателитите на УКВ предавателите. БНР спира излъчването, в това време Тодоров пуска пръскачките пред Народното събрание, Малинов и Иванчева правят преврат. И понеже населението не може да бъде уведомено за предстоящия потоп, след престъпното включване на пръскачките, София, а по-късно и България потъват във водните струи на пръскачките. Руснаците отменят идването си в България, защото тя вече е на дъното. Не само в преносния смисъл.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 80. 80 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  До коментар [#75] от "tolkoli":

  "Как се спира подобен сигнал, мисля че тук е "заровено кучето". И мисля , че е станало чрез хакване на с-та на НУРТС."

  ТАД Груп? :)))))

  След като опраскаха пръскачките, останаха ли им компютри, с които да хакват?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 81. 81 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Неутрално

  "Трябва да ги застрелят пред БНР, за да им държи влага на тези съботьори..."

  Секи случай вече трябваше да са си написали молбите за напускане, а не да чакат 25 % увеличение на заплатите...

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  До коментар [#79] от "Albert Hoffmann":

  "БНР спира излъчването, в това време Тодоров пуска пръскачките пред Народното събрание, Малинов и Иванчева правят преврат."

  Хахаха, нещо такова, да. :))))

  Гюлен къде е в цялата тази история, що го няма анадолският хотелиер да обясни?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  До коментар [#67] от "s_topuzov":

  Това е единственото АБСОЛЮТНО СИГУРНО нещо на тази Територия.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 84. 84 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Това е параноя! Колко хора слушат Хоризонт? Колко хора имат радиоапарат вкъщи? Аз нямам. Слушам радио в колата или онлайн. Ама онлайн предаването не е прекъснато!

  ATX
 85. 85 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  ,,... По време на изслушването стана известно, че сигналът е спрян от централната апаратна на радиото,...,,

  Ми по този ночин, журналистите и техниците показват съпричастноста си към уволнената журналистка. А пък ние тука ривем саботааж

 86. 86 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Досега четох в различни медии/споко, не на делянчо мамин/, новините по темата. Както и очаквах, в Дневник само са дали "щрихите" по новината.
  —цитат от коментар 12 на tolkoli


  Би било коректно да добавите към заглавието: "допълнена", защото към момента, в който написах коментара си, имахте само десетина изречения.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 87. 87 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  До коментар [#77] от "Влакчо":

  Как ни тай ктрам ве влакчо. Ми по този начин джурналистите и теиниците са показали помоща сш към уволнената журналиска, па ние тукинка ривеме сабонаааж

 88. 88 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#78] от "Norman Granz":

  За какво да го вкарат в затвора?
  Защото на тебе така ти се иска!
  Живееш на територия ,където даже да блъснеш и убиеш хора ,пак минаваш условно...

 89. 89 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#8] от "gesand":

  Какво е ясно, я виж колко е сложно - правили са профилактика на студиото, а не на предавателите, по време на профилактиката студиото е работело, а предавателите са били изключени...

 90. 90 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#81] от "palav_nik":


  Защо?
  Кой го решава това?
  Ти ли ?
  Кой си ти?
  Господин Никой...

 91. 91 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#75] от "tolkoli":"Как се спира подобен сигнал, мисля че тук е "заровено кучето". И мисля , че е станало чрез хакване на с-та на НУРТС."ТАД Груп? :)))))След като опраскаха пръскачките, останаха ли им компютри, с които да хакват?
  —цитат от коментар 80 на Norman Granz


  Показателно е, че правиш "страничен пас" на коментара ми. На същността му. Но...приемам и това за отговор. Всеки достатъчно грамотен технически, би могъл да преодолее кодирнето. Дали че го наречем "хакер" или престъпник, в случая е все едно.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 92. 92 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#8] от "gesand":Какво е ясно, я виж колко е сложно - правили са профилактика на студиото, а не на предавателите, по време на профилактиката студиото е работело, а предавателите са били изключени...
  —цитат от коментар 89 на usero


  В десетката.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 93. 93 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Любопитно

  "1. Не е извършвана каквато и да е профилактика на студийния комплекс на програма "Хоризонт";
  2. Не е съществувал какъвто и да е технически проблем, налагащ профилактиране на студийния комплекс на програмата;"

  Започва да става интересно.
  Значи след проведените разпити техническият директор си признава, че не е имало нужда от профилактика, обаче на 11 .09. е изпратил уведомление за провеждането й....

 94. 94 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#82] от "Norman Granz":

  Големият липсващ е Путин!

  Не знам защо аз трябва пак да ви свърша цялата работа?
  Бездарници...

 95. 95 Профил на bobisf
  bobisf
  Рейтинг: 264 Неутрално

  оф.. голяма драма с това радио. Някой може ли да каже колко човека точно го слушат? И има ли нужда да се пръскат толкова пари за него, а сега и увеличение на заплатите?

 96. 96 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#93] от "palav_nik":

  И теб да те разпитват и ти ще се отречеш от себе си...

 97. 97 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Бе прави ли ви впечатление, че действията на Бойко Борисов са като в индивидуален мач срещу някакъв всесилен тукашен ФК "Бате Борисов". Само че вместо да рита с топка , говори с телефон. Всички ритат срещу него, а той , всемогъщ, декартовски споделя: "Телефонирам, значи съм жив". И така, главанаците от тукашния ФК "Бате Борисов" напористо ритат срещу Бате Борисов, който телефонира като луд през минута в отговор. На свой ред Гешев иска да мине за СуперГешев. За целта му трябват през минута супер-престъпления, за да арестува, да слага пранги, да намира абсолютни престъпници. И го прави. Сега, има една тънкост тук. От една страна, Бате Борисов налага на тукашния ФК "Бате Борисов" да прави всичко възможно за налагането на Гешев, а от друга - Бате Борисов се сърди на главанаците от ФК "Бате Борисов", че правят саботажи...и изпраща СуперГешев да намира сред тях супер-престъпници. Малко сложно е за разбиране, но важното е и трите страни - Бате Борисов, ФК"Бате Борисов", Супер-Гешев и супер-престъпниците да са в пряк телефонен контакт.

  Дедо Крум
 98. 98 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  Бе прави ли ви впечатление, че действията на Бойко Борисов са като в индивидуален мач срещу някакъв всесилен тукашен ФК "Бате Борисов". Само че вместо да рита с топка , говори с телефон. Всички ритат срещу него, а той , всемогъщ, декартовски споделя: "Телефонирам, значи съм жив". И така, главанаците от тукашния ФК "Бате Борисов" напористо ритат срещу Бате Борисов, който телефонира като луд през минута в отговор. На свой ред Гешев иска да мине за СуперГешев. За целта му трябват през минута супер-престъпления, за да арестува, да слага пранги, да намира абсолютни престъпници. И го прави. Сега, има една тънкост тук. От една страна, Бате Борисов налага на тукашния ФК "Бате Борисов" да прави всичко възможно за налагането на Гешев, а от друга - Бате Борисов се сърди на главанаците от ФК "Бате Борисов", че правят саботажи...и изпраща СуперГешев да намира сред тях супер-престъпници. Малко сложно е за разбиране, но важното е и трите страни - Бате Борисов, ФК"Бате Борисов", Супер-Гешев и супер-престъпниците да са в пряк телефонен контакт.
  —цитат от коментар 97 на Дедо Крум


  +

  SHADOWS of SOFIA
 99. 99 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Да се арестува чистача !!!

 100. 100 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  До коментар [#97] от "Дедо Крум":

  Хаха, изключително остроумна пародия, далеч надхвърляща способностите за разчитане на писмен текст на типичния герберски трол. :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK