Полфрийман: Мога да работя в Австралия, но искам да реформирам затворите в България

Джок Полфрийман излиза предсрочно от затвора, след като изтърпя малко над 11 г. и 8 месеца от 20-годишната присъда, която му бе наложена.

© Георги Кожухаров

Джок Полфрийман излиза предсрочно от затвора, след като изтърпя малко над 11 г. и 8 месеца от 20-годишната присъда, която му бе наложена.Австралиецът Джок Полфрийман, който вчера получи правото да излезе предсрочно от Централния софийски затвор, има осигурена работа както в Австралия, така и в България. Без значение дали ще остане в страната той иска да продължи дейността си като част от Българското затворническо дружество и да инициира реформи в институциите и най-вече в системата на затворите.


Това е заявил самият Полфрийман пред съдиите от Софийския апелативен съд Калин Калпакчиев, Виолета Магдалинчева и Весислава Иванова, които вчера решиха да го освободят предсрочно с изпитателен срок от малко над 6 години и половина. Джок Полфрийман бе осъден на 20 г. затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г., когато при сбиване в центъра на София намушка и неговия приятел Антоан Захариев.


Австралиецът е изтърпял повече от половината от наказанието си, като за излежани му се признават 11 г., 8 месеца и 21 дни, отбелязват в решението си тримата съдии от състава, взел окончателното решение за освобождаването му от затвора.


Не е опасен за обществото и се е поправил, мотивира се съдът
Джок Полфрийман не е опасен за обществото, поправянето му в затвора е необратимо и по-нататъшният му престой там е неоправдан. Според САС определеният от затворническите власти среден риск за обществото, ако бъде освободен, може да бъде изведен единствено от тежкото престъпление, за което изтърпява наказанието си.


Според апелативните съдии зад решетките той не е имал и никакви криминални прояви, за които да е наказван, което също е натежало при решението да бъде освободен.


"Съдът счита, че при тези данни за прояви на осъдения по време на изпълнение на наказанието, които сочат изцяло за положителна промяна у него, може да се приеме убедително, че изпълнението на целите на наказанието е дефинитивно и необратимо постигнато", мотивират решението си магистратите.


Те отбелязват, че преди убийството в София той не е имал никакви други криминални прояви и регистрации. Докато е изтърпявал наказанието си, в нито един момент не е разкрил, че може да представлява риск било за останалите лишени от свобода, било за служителите в администрацията или за когото и да е друг.


"Никоя от неговите прояви не разкрива криминогенен елемент, свързан с насилие или с незачитане на чуждите права, или с незачитане на правилата в социума", пише в определението на съда.


"От всички данни, които се съдържат в досието на осъдения, е видно, че през целия си престой в затвора той се е посветил на това да осмисли със съдържание изпълнението на наказанието, което му е наложено, като включително е регистрирал и сдружение, развило и развиващо понастоящем активна дейност в обществена полза", подчертават магистратите.


Пред Софийския градски съд е бил обсъждан и въпросът с обезщетението, което Полфрийман е осъден да плати на близките на Монов и на Захариев. Апелативните съдии обаче припомнят, че в закона за предсрочното освобождаване няма значение дали е изплатено обезщетението. Въпреки това съдът отбелязва, че Полфрийман е превел на пострадалите парите от делото, което спечели срещу България в Страсбург.


За да го освободят от затвора предсрочно, съдиите вземат предвид и докладите на администрацията, които през последните две години са били изцяло положителни. В тях се казва, че Полфрийман е с добри комуникативни умения, лидерска нагласа, толерантен към останалите, любознателен, с изявени интереси в различни области, активен, инициативен, последователен и упорит при реализация на целите си, сензитивен и реактивен към социалната среда, добронамерен и отзивчив като цяло, без расови и дискриминационни нагласи.


Освен това се посочва, че е емоционално и социално зрял, а докато излежавал присъдата си в затвора, не се конфронтирал, избягвал противопоставяне, бил диалогичен, подбирал обкръжението си и бил устойчив на фрустрация.


Полфрийман: Ще продължа с реформите без значение от коя страна на оградата


"Искам да продължавам моята дейност като част от Българското затворническо сдружение, защото за 12 години, въпреки че съм намерил собствен занаят, дейности в затвора, затворът не ми дал работа за първите 8 години, защото те не са искали аз да имам кръстчета, тоест намаление на присъдата ми. Така че за 12 години най-вече съм учил законите и различни европейски изисквания. Идеята ми е, когато излизам от затвора, да продължавам по тази насока, реформите в институции на българската система", е заявил затворникът пред съда.


Той подчертава и че дори да не бъде освободен предсрочно, ще продължи с реформите в българската затворническа система. Той посочва и че разликата е единствено "от коя страна на ограда ще бъда". Австралиецът добавя и че след толкова години, прекарани в четене на закони, практики, различни европейски норми и правила, това вече се е превърнало в негова "страст и ориентация".


"Имам работа, осигурена навън в няколко държави. Ако съм в Австралия, имам работа там осигурена. В България, в случай че съм тука, имам осигурен работа, има една фирма, където работи предимно на английски език и имат нужда от мен, защото хора там, които работят, не знаят английски език. Имам предложена работа и в Германия. Ако излизам от затвор, имам няколко възможности", заявява пред съда Полфрийман на български език.


През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди Полфрийман на 20 години затвор, но той е в ареста от декември 2007 г., когато след спор и сбиване уби студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.


Преди месец, когато Полфрийман отново поиска да излезе предсрочно от затвора, адвокатът му Калин Ангелов обясни, че той е подавал много жалби, но не е използвал физическо насилие, а е търсил правата си по законов начин, но бил наказван.


В затвора Полфрийман стана председател на затворническо сдружение, което се бори за правата на лишените от свобода. Заради тази му инициатива неговата сънародничка Каролайн Стейпълс го номинира за "Човек на годината" в класацията на Българския хелзинкски комитет (БХК), което предизвика обществен скандал и правозащитната организация оттегли номинацията му.


Преди години австралийските власти поискаха Полфрийман да бъде трансфериран в родината си, където да изтърпи остатъка от присъдата си, но главният прокурор Сотир Цацаров отказа, като се мотивира, че тогава осъденият е извършвал множество груби нарушения на правилата и многократно е бил наказван в затвора.


Бащата на убития: Държавата в лицето на съда се подигра


Психологът Христо Монов, който е баща на убития студент, коментира пред "Дарик", че с предсрочното освобождаване на Полфрийман държавата в лицето на съда се е подиграла на българските граждани.


"След днешния ден просто на човек да му се прииска наистина да се промени Конституцията и гражданите да си избират съдиите. Видя се, че най-големият проблем пред тази държава е съдебната система, и то не прокуратурата, а съдът. Аз вече съм спокоен. Спокойно ще ходя по улицата. Само че те как ще ходят по улицата и дали ние няма да им плащаме охраната", заяви Монов. Той добави, че още не е получил присъденото обезщетение от 600 000 лв.


"Като юрист би трябвало да кажа, че решенията на съда не се коментират, но като човек и като политик казвам, че това е подигравка с жертвите, с техните семейства, с мъките на тези хора, с чувството за справедливост и за възмездие на престъпници, убийци, изнасилвачи", каза Нинова.


Остра беше реакцията и на "Обединени патриоти". Депутатът Милен Михов коментира, че приели новината "с изключителна болка и раздразнение". "Този човек заслужаваше своето наказание. Този човек трябваше да изтърпи своето наказание тук, в България", каза Михов и допълни, че мотивите на съда може би имали само някакво бюрократично основание.


"Аз съм премиер и не мога да коментирам решение на български съд. Никога не съм го правил. Всички знаем отговорът какъв е, но аз не мога да си позволя да го кажа". Така премиерът Бойко Борисов коментира решението на Софийския апелативен съд за предсрочното освобождаване на осъдения за убийство Полфрийман.


Председателят на тричленния състав на САС Калин Калпакчиев дължи обяснение какви са мотивите му за предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман, заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.


"Като гражданин смятам, че председателят на този състав Калин Калпакчиев дължи отговор на близките на убитото момче, да разясни много добре какви са били мотивите му при произнасяне на това решение. Много е интересно как Съюзът на съдиите, чийто председател е уважаваният съдия Калпакчиев, ще се произнесе по такова решение, тъй като обществените реакции са ясни, хората са възмутени, а близките на убитото момче очакват отговор", настоя Ципов.


Той посочи, че самият Джок Полфрийман е заявил, че българският съд е корумпиран. Какво ще каже Калпакчиев за тези изявления, запита бившият заместник-министър на вътрешните работи. Ципов настоя, че нормалната практика е съдът да взима подобни решения, когато става въпрос за една, две или максимум три години преди изтичането на присъдата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (204)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Никой не ти е разрешил престой над три месеца, за да реформираш.
  Ама че нахалство!

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Връзката между Полфрийман и съдията Калпакчиев е Българския Хелзинкски комитет. Мирише та се не трае на умнокрасива сволочь.

 4. 4 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 891 Любопитно

  Лично познавах Андрей. Ако той беше убил тоя в Австралия дали щеше да излезе току тъй?

 5. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  НАГЛЕЦ!!!!!!
  Това очевидно е част от мръсната и недостойна сделка!!!!!

 6. 7 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изключителен човек! Трябва да имаш изключително мъжество и характер да се изправиш сам първо срещу изверяла скинарска глутница, а след това срещу цялата корумпирана, расистка и прогнила българска "съдебна система"!

 7. 8 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7159 Неутрално

  Голямо "признание" на убиеца: Българският съд е корумпиран. Коментарите нататък са излишни

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 8. 9 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Това е съюзът на съдиите в България - с Калпакчиев начело. После БХК, Правосъдие за всеки, Асоциация на европейските журналисти в България, Дневник, Медиапул и т.н.... и естествено и Америка за България накрая. Че без пари закъде...

 9. 10 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Това са умнокрасивите храненици на Америка срещу България дами и господа. Вижте ги в цялата им прелест и помнете какво ни чала ако се доберат до властта. Свинчо Пеевски е като пионерче пред тях.

 10. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#7] от "trashgirl":

  Вземай един касапски нож и заминавай да бъдеш изключителен човек в Сидни или Пърт. Там високо ще оценят изключителността.

  Изключителен човек! Трябва да имаш изключително мъжество и характер да се изправиш сам първо срещу изверяла скинарска глутница, а след това срещу цялата корумпирана, расистка и прогнила българска "съдебна система"!
  —цитат от коментар 7 на trashgirl


  Доброто е заразно
 11. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 13 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Тоя па, махай се от тука, че няма да се гледа с добро око на българоубиец. Историята го показва

 13. 14 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#12] от "puhpuhan4o":

  Мани, дали американците знаят какви ги вършат тук?
  Не искам да повярвам, че целта на спонсорите е да сеят раздори в България, просто не искам...

 14. 15 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Щом продажният съдия пусна този хладнокръвен убиец след само 10 години в затвора, то бащата на убитият студент да вземе правосъдието в свои ръце!

 15. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 909 Любопитно

  До коментар [#12] от "puhpuhan4o":

  Сега пък какво са виновни от Дневник? Не е цитиран вярно ли?

  Доброто е заразно
 16. 17 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Любопитно

  "Остра беше реакцията и на "Обединени патриоти"."

  Има си хас! Убитото скинарче е техен контингент! Изключително гнусно е, че те защитаваха няколко убийци на роми, а сега когато са убили техен човек при самозащита се възмутени...

 17. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  До коментар [#7] от "trashgirl":

  Извинете за личният въпрос- на какви химически субстанции сте?!?!?!
  Риторичен въпрос!

 18. 19 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Има безброй такива отсъждания по различни казуси , че и по-скандални. Ама нали съдията се казва Калпакчиев. Затова е тази врява.

 19. 20 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 619 Весело

  дано го срещнат братята му роми в някоя тъмна нощ и да го реформират

 20. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#16] от "АзКлавдия":

  Ти прочете ли в друга българска медия положителни неща за този убиец?

 21. 22 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Страхотно! Чакаме с нетърпение да реформираш съдебната система така, че такива като теб да не излизат от затвора предсрточно!

 22. 23 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И пак БРАВО на съдията, който е постъпил ПРИНЦИПНО, СПРАВЕДЛИВО и ЗАКОННО, нещо напълно нетупично за българската съдебна система!

 23. 24 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Да изчистим съда от грантаджийската мафия!

 24. 25 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Тоя същия умнокрасавец оправда и обвиняемите по САПАРД. Отмени и доживотната присъда на убиеца на детето и жената Герман Костин.

 25. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  Можеш разбира се, можеш и втори Джасим да станеш, дори първи предвид , че умнокрасавците те подкрепят

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 27 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#21] от "НеКой":

  Виж, кощуня Дневник на къс ден по три пъти, но в случая се цитира самият осъден, съдът и после други хора.
  Това е коментар на Дневник с хвалби и възклицания.
  Дай да сме обективни, колкото може.

  Доброто е заразно
 27. 28 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Тоя определено не го слуша главата, но скинарчетата определено са си го търсили.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 28. 29 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Това са умнокрасивите храненици на Америка срещу България дами и господа. Вижте ги в цялата им прелест и помнете какво ни чала ако се доберат до властта. Свинчо Пеевски е като пионерче пред тях.
  —цитат от коментар 10 на moreee


  Помним тъпогрозните, поставени от савецката армия,които избиха десетки хиляди българи.

 29. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#21] от "НеКой":

  Това *НЕ*е коментар на Дневник...

  Доброто е заразно
 30. 31 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#23] от "trashgirl":

  За вас има трима-четирима свестни съдии в България, знаем ви номерата.
  С Панов, Калпакчиев, Лалов и Тодорова начело.
  Дали, защото всичките са с вашите политически пристрастия?
  И това ви е виждането за съдебна реформа, да си намерите и такива прокурори на топ позиции и България да е ваша.
  Затова ви е крив Гешев, не за друго.
  Ама няма да стане, хората не са слепи.
  Това помилване ще ви разкрие и на тези, на които не бяхте антипатични.

 31. 32 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#12] от "puhpuhan4o":Сега пък какво са виновни от Дневник? Не е цитиран вярно ли?
  —цитат от коментар 16 на АзКлавдия


  По българкси език и литература не са ли те карали да аналзириаш произведенията, начина на изказ, употребата на глаголи и епитети, структурата на написаното и т.н. с цел да разясниш какво се опитва да ти внуши авторът? Ако не, разбирам защо ми задаваш въпрос.

  Но да, правилно - не "Дневник", а ИНА ДРУМЕВА - авторката на тоя балвоч.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 32. 33 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 269 Неутрално

  В такива ситуации започват да ми липсват едни други времена. Куршум в тила, и наглият австралиец потъва в едно място, над което расте магданоз. Сега тук някои ще ревнат че "това нямало да върне убитото момче". Така е, но и това същество също няма да се върне.

 33. 34 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Дневник,
  що не вземете и да направите официално искане до зам.-председателя на Наказателна колегия към ВКС, с искане да бъде публикувано цялото дело, от край до край.

  Щом прокуратурата публикува доказателства, защо пъ съдът да не публикува делото ?!
  Тогава ще лъсне всичко !

  Щом затворническата администрация умишлено е отказвала на Полфрийман да полага труд, а на Очите и други мутрофони, е осигурявала, че даже и на Куювич е надписвала изработените дни, значи тук има политически мотиви по делото.
  Политическите идват от бащата на скинара, психолога и депутат от БСП Монов.
  Що за психолог може да допусне синчето му да стане скинар е друг въпрос.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 34. 35 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#19] от "djb95":

  "Има безброй такива отсъждания по различни казуси , че и по-скандални. Ама нали съдията се казва Калпакчиев. Затова е тази врява."

  Има да, но нали тоя и оня с двуетажното бунгало и богата жена били най-чистите, най-високоморалните, най-некорумпираните?

 35. 36 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Осъденият не е длъжен, но ако беше изплатил обезщетението, бих се примирил с това спорно решение.

 36. 37 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Този никога не е казвал, че съжалява. Даже не бил разбрал и не искал да повярва, че някой е умрял. Все едно Монов се е самонаръгал. Даже е бил бунтар в затвора.
  Колкото до парите, смешно е направо.
  В Турция и Гърция например, ако не си платиш да кажем 50-те евро глоба, няма излизане на колата ти. А тук осъденият да плати 400 хиляди лева кръвнина, нямало значение дали е платил и кога и как ще плати.
  Браво бре, българско правосъдие...

 37. 38 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#17] от "trashgirl":

  Убитото скинарче е синче на депутат от БСП, драги. Каквъв контингент, какви патриоти.

  А ако питаш мен, той не е бил и скинар по убеждение - такива в България няма, а обикновено комплексирано мамино синче с лошо възпитание.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 38. 39 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 659 Неутрално

  За злобарите писали досега, а и следващите: Тази присъда не е прищявка на съдиите, а законно регламент, който се отказва само при големи провинения, които очевидно липсват. 12 години за едно случайно убийство стигат.
  Вторият проблем е по-голям. Колко години затвор биха стигнали на българина за да се задоволи желанието му за мъст? Колко столетия му трябват за да се научи да прощава? А иначе е много горд, че е християнин.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 39. 40 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Съдът е изложил мотивите си. Убедителни са. Няма повод за истерии.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 40. 41 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#32] от "puhpuhan4o":

  Не само са ме учили, ами и доста добре се справям с анализ на текст.
  В случая са предадени факти и дълги цитати. Не забелязвам нито един маркер на оценъчност.
  Заглавието е избрано провокативно, което в случая разбирам напълно.
  Кое те дразни?

  Доброто е заразно
 41. 42 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2645 Неутрално

  Ако не го ликвидират след излизането му, този австралиец здраво ще разтърси българската правораздавателна система. отделно нищо чудно да се появи и някой касов холивудски филм по неговата история, дето да се гледа от стотици милиони по света.
  поживем, увидим.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 42. 43 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#41] от "АзКлавдия":

  То кога ли е било друго.

 43. 44 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Очаквам с нетърпение книга и филм то този случай. След като се появят реномето на България ще потъне до нови низини. ТОГАВА ще има да вият "обединените неонацисти", пардон, патрЕоти...

 44. 45 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 646 Неутрално

  И пак БРАВО на съдията, който е постъпил ПРИНЦИПНО, СПРАВЕДЛИВО и ЗАКОННО, нещо напълно нетупично за българската съдебна система!
  —цитат от коментар 23 на trashgirl


  Принципно, не би следвало да убиеш друго човеко същество, за да защитиш убеждението си. Принципно говоря. дори да се е "поправил".

 45. 46 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "...Те отбелязват, че преди убийството в София, той не е имал никакви други криминални прояви и регистрации."

  Това някак не се вързва с информациите от времето на разследването, че е наръгал двама души почти до смърт в родината си.


  https://www.novinite.com/articles/89006/Australian +Stabber+in+Bulgaria+Accused+Before

  over the under
 46. 47 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#39] от "Емо":

  Задачка: Колко години са нужни за един див, англосаксонски скот, да се излекува от вродената си арогантност???

 47. 48 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1299 Весело

  "Мога да работя в Австралия, но искам да реформирам затворите в България"

  Ех, на сърцето са му легнали тези затвори! Само можем да гадаем какво е станало, та не му се тръгва обратно за родината....

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 48. 49 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#46] от "Отец Сисой":

  Който един път наръгал с нож, ще повтори. Това си е ясно.

 49. 50 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 511 Неутрално

  ИНА ДРУМЕВА - да не ти се налга да пишеш статия след години в Дневник, в която предсрочно пуснатият за убийството на детето ти канадец ти наглее как щял да реформира и той съдебната ни система. А тук във форума на Дневник местните ви поддръжници да ти разясняват как синът ти бил бял и роден в привилегии или каквито и да е други глупости, та затова убиецът всъщност бил истинската жертва. И някои патки да се радват какъв "изключителен човек" е всъщност убиецът на сина ти.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 50. 51 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1408 Весело

  Иска лично да се отблагодари на бай Ставри, че му помогна да прогледне 👀 🤸‍♀️

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 51. 52 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#29] от "4ort":

  "Помним тъпогрозните, поставени от савецката армия,които избиха десетки хиляди българи."

  За ппомагалите на фашистите присъдата е една - смърт. Присъдите на съда тогава са признати за справедливи от ООН.

 52. 53 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "Кой се страхува от Иван Гешев":

  Ми то между "патриотите" и БСП няма никаква разлика. Съвсем уместно би било ак оБСП се прекръсти в Национал-социалистическа партия. И за бежанците и да Истамбулската Конвенция и за ромие позициите им са еднакви - неонацистки.

 53. 54 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2645 Неутрално

  Колко е оскотял форума на дневник...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 54. 55 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Трябва да имаш изключително мъжество и характер да се изправиш сам първо срещу изверяла скинарска глутница..."!
  —цитат от коментар 7 на trashgirl


  Или просто да си пиян до козирката и самочувствие за превъзходство над туземците, и да си имаш скрит нож в джоба.

  over the under
 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 57 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1408 Весело

  И пак БРАВО на съдията, който е постъпил ПРИНЦИПНО, СПРАВЕДЛИВО и ЗАКОННО, нещо напълно нетупично за българската съдебна система!
  —цитат от коментар 23 на trashgirl


  Муня, виждам, че си си сменил пола успешно аха ха ха 😆

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 59 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 677 Неутрално

  За злобарите писали досега, а и следващите: Тази присъда не е прищявка на съдиите, а законно регламент, който се отказва само при големи провинения, които очевидно липсват. 12 години за едно случайно убийство стигат. Вторият проблем е по-голям. Колко години затвор биха стигнали на българина за да се задоволи желанието му за мъст? Колко столетия му трябват за да се научи да прощава? А иначе е много горд, че е християнин.
  —цитат от коментар 39 на Емо


  Тъпак! Ако убият детето ти колко години за "случайния" му убиец ще те удовлетворят? Тъп си, бе, тъп!!! Иди да се гръмнеш и да расте магданозът над теб, нещастнико!

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 59. 60 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#56] от "...And justice for all":

  Прав си. А да им припомня, че и техният издател е дете на комунист.
  И Бойкикев така. И Дайнов. И Кръстев. И още много други.

 60. 61 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Спрете се, бе, малоумни боклуци, спрете се просто! Имайте малко срам пред паметта на Анди! Бил скинар... На майките ви путк*те са скинарски! Това кротко момче го познавах, нито е бил скинар, нито е бил побойник, нито някаква бабанка, както го изкарват тия нещастници тук. Да, беше левскар, беше в агитката и ходеше по мачове. Толкоз! Тия го изкараха по-черен от дявола и се радват над гроба му, само защото е единствено дете на тъп комунист и агент на ДС... Защо Анди да плаща за греховете на баща си? С какво е виновен той, че баща му е малоумник? Защо се радвате над гроба му и танцувате хоро отгоре? Защо се кефите, че е починало детето на един комунист, което не е имало никакви грехове през живота си? Вие сте сволоч! И ако това е умнокрасивата част на нашето общество, СЕР*А ОТГОРЕ му на това общество! Колко трябва да сте нагли, колко трябва да сте малоумни, колко трябва да сте майцепродавци, за да защитавате един УБИЕЦ на едно българско дете, само защото е син на тъп комунист! Вие сте нещастнции! Пожелавам ви съдба, сходна на неговата, защото със сигурност и сред вашите деди е имало комунисти или АБПФК-та! Сган, мръсна и долна сган сте вие! Особено ония тролове като Трашгърл и Кийн, на които с ръка на сърцето им пожелавам да ги изкормят през корема като никулденски шарани и да пуснат убийците им на свобода с условни присъди.
  —цитат от коментар 56 на ...And justice for all


  Цитат, преди от Дневник да са изтрили коментара. Както винаги правят с неудобните им коментари.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 61. 62 Профил на Рабацанелла
  Рабацанелла
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#54] от "DDR":

  От който форум и ти си част...

 62. 63 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1299 Весело

  До коментар [#17] от "trashgirl":Убитото скинарче е синче на депутат от БСП, драги. Каквъв контингент, какви патриоти.
  —цитат от коментар 38 на Кой се страхува от Иван Гешев


  Естествено, че не ебил нито нацист, нито скинар. Трашгърл-а, ака Муньо си е обикновен лъжец, както винаги няма нито една вярна дума в драсканиците му. Само емоции, желания мокри сънища.

  Но дори и убитият да е бил скинар или да си е падал по нацистката идеология, то той е преди всичко човек, има право на процес и спазването на основните му права.
  Не може едно пияно и дрогирано австралийско лайно - разхождащо се с две педи нож из София да раздава справедливост и да си играе на каунтър страйк, само защото е в България и си мисли, че ако убие някого, ще му се размине.
  За поредн път съдът се показа като безкрайно жалък и безпринципен.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 63. 64 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Убийството е при самозащита. Само че жертвата е с гръб във властта + чужденец извършител... Те това е истината.

  А че тези "жертви" са били лекета не се споменава никъде.. за побойщата.. Всичко е наред, а?

 64. 65 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Спрете се, бе, малоумни боклуци, спрете се просто! Имайте малко срам пред паметта на Анди! Бил скинар... На майките ви путк*те са скинарски! Това кротко момче го познавах, нито е бил скинар, нито е бил побойник, нито някаква бабанка, както го изкарват тия нещастници тук. Да, беше левскар, беше в агитката и ходеше по мачове. Толкоз! Тия го изкараха по-черен от дявола и се радват над гроба му, само защото е единствено дете на тъп комунист и агент на ДС... Защо Анди да плаща за греховете на баща си? С какво е виновен той, че баща му е малоумник? Защо се радвате над гроба му и танцувате хоро отгоре? Защо се кефите, че е починало детето на един комунист, което не е имало никакви грехове през живота си? Вие сте сволоч! И ако това е умнокрасивата част на нашето общество, СЕР*А ОТГОРЕ му на това общество! Колко трябва да сте нагли, колко трябва да сте малоумни, колко трябва да сте майцепродавци, за да защитавате един УБИЕЦ на едно българско дете, само защото е син на тъп комунист! Вие сте нещастнции! Пожелавам ви съдба, сходна на неговата, защото със сигурност и сред вашите деди е имало комунисти или АБПФК-та! Сган, мръсна и долна сган сте вие! Особено ония тролове като Трашгърл и Кийн, на които с ръка на сърцето им пожелавам да ги изкормят през корема като никулденски шарани и да пуснат убийците им на свобода с условни присъди.
  —цитат от коментар 56 на ...And justice for all


  Ако наистина ти е бил приятел, съболезнования.

  Доброто е заразно
 65. 66 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#64] от "Петърчо":

  Ти ли определяш кой е леке и кой е за убиване?
  Това ли ви е лелеяната съдебна реформа?
  Пфу...

 66. 67 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Анди" не е убит защото е син на някого, а защото заедно с десетина други неонацисти са нападнали беззащитен човек, а Джок го е защитил. Този път са си намерили майстора. Нека това да е обица на ухото за всички "патрЕоти", че понякога може да си получат заслуженото...

 67. 68 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "... поправянето му в затвора е необратимо и по-нататъшният му престой там е неоправдан"

  Чакай малко, не пишеше ли вчера, че досега му е отказвано помилвине, защото бил труден затворник, постоянно правещ проблеми? Защо ми се струва, че някой отново си е свалил гащите и че този някой на 100% не е с австралийски корени...

 68. 69 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  До коментар [#17] от "trashgirl":

  Полфрийман твърди, че е защитавал нападнат човек. Този човек така и не се намери за да свидетелства пред съда. Дали тезата за нападнатия ром въобще е вярна? И как чужденецът Полифрийман е разбрал, че става дума за нападение по етнически причини, т.е. че нападнатият е ром?
  Струва ми се, че в случая причината е пиянска свада, прерастнала в бой.

 69. 70 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 329 Неутрално

  аман от изкукали българомразци в тоя форум и тая медия. Всякакви боклуци се гаврят с паметта на убитото момче. Изрода го пускат след 10 години затвор, очевидно са е имало натиск и финансова мотивация! Надявам се да има правосъдие на улицата, щом няма правосъдие в залата.

  Дневник достигна дъното и много се изложиха с толерирането на омразните към жертвата коментари. Жалки сте Дневник, жалки и гнусни! Бездарници, ценни единствено с УДОБНИТЕ си пасквили и позиции, вие сте псевдомедия, която е ВРЕДНА за България!

 70. 71 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#69] от "pamela":

  Как е разбрал, да те светна.
  БХК са му казали така да говори.
  Те са специалисти по циганските въпроси.
  И да ни играят по тънката лайсна...

 71. 72 Профил на Момо
  Момо
  Рейтинг: 288 Неутрално

  11 години е малко за убийство на един човек и опит за убийство на втори. От друга страна, доживотен затвор е много.

  Хората, които биха подкрепили такъв човек, просто не могат да се поставят на мястото на близките на убития, тъй като не са достатъчно интелигентни.

 72. 73 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 2348 Неутрално

  Когато правосъдието е в ръцете на партия ГЕРБ, така става.
  Убийци ще са на свобода.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 73. 74 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 677 Неутрално

  [quote#65:"АзКлавдия"][/quote]

  Беше ми приятел, а другото наръгано момче - Тони, който е едва оцеля, ми е още по-близък. А тук ги изкарват едва ли не някакви пропаднали утайки... Анди учеше право, а Тони сега работи в Световната банка. А тоя УБИЕЦ с какво е допринесъл за света? И сега тук го защитават, а БХК само дето не му издигна паметник. Благодаря за съболезнованията, но те няма да върнат едно начетено и будно дете, чиято памет сега поругават анонимни измекяри в един уж либерален форум.

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 74. 75 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#70] от "blahblah":

  Същото беше и за циганинът от Русе, убиецът и изнасилвачът.
  Не бил той, нямало доказателства, наемен убиец убил журналистка и т.н.
  Явно това е модел на отразяване, който цели с натрапването на фалшиви новини да се сее раздор в обществото.

 75. 76 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#67] от "trashgirl":

  Ти не си наред, честно.
  Тук имаше само двама с подобни отклонения - единият либерал, другият - кретен. Сега сте трима вече?

  "Анди" не е убит защото е син на някого, а защото заедно с десетина други неонацисти са нападнали беззащитен човек, а Джок го е защитил. Този път са си намерили майстора. Нека това да е обица на ухото за всички "патрЕоти", че понякога може да си получат заслуженото...
  —цитат от коментар 67 на trashgirl


  Доброто е заразно
 76. 77 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#73] от "Тиква загубена":

  Калпакчиев не е от Герб, направи си справка. Друга е партията.

 77. 78 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#32] от "puhpuhan4o":Не само са ме учили, ами и доста добре се справям с анализ на текст.
  —цитат от коментар 41 на АзКлавдия


  И след като прочете заглавието, което те кара да охкаш и ахкаш над себеотдадеността на убиеца как ще жертва времето и енергията си да "реформира" българските затвори, до какъв извод стигна?

  След като статията започва с това как убиецът имал вече предложения за работа (от кого, изобщо?) и тук и в България, сиреч, вече ще е нормалноработещ гражданин, какво, според тебе, иска да каже авторката?

  След като следващите параграфи са за това колко кротък е всъщност убиецът, как добре се справял в затвора и СУБЕКТИВНИТЕ преценки на останалите му защитници, а мнението на бащата е сбутано накрая, заедно с 2 параграфа за вечните либерастки врагове БСП и НФСБ, какви чувства у тебе предизвиква тази композиция? Мислиш ли, че споменаването на сумата, която убиецът още не е заплатил, не се опитва да внуши на читателя, че бащата едва ли не е един обикновен търговец, който си чака 600те хиляди и заради това, едва ли не, протестира съдебното решение?

  Я виж сега пак как изглежда всичко.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 78. 79 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Убийството е при самозащита. Само че жертвата е с гръб във властта + чужденец извършител... Те това е истината.А че тези "жертви" са били лекета не се споменава никъде.. за побойщата.. Всичко е наред, а?
  —цитат от коментар 64 на Петърчо


  петърчо, дебиле, самозащита означава използване на необходимата за оцеляването ти сила. Убитото момче е прободено в гръб, няма как да е самозащита! Никой не е могъл да намери циганина, за когото този боклук излъга, че бил спасявал. Това е изрод, който е носил 30 см нож, искайки да убива. Наркоман и дегенерат, болен психопат. Такъв човек пак ще убива и трябва той да бъде обезвреден. Като минимум изгонен от България!

 79. 80 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До всички дебили, защитаващи скинарчето и подкрепящи Цацата.

  Порочетете протокола от делото и сами с двете си очи, някои с едно, ще видите, че дори Цацаратурата е съгласна, че се е поправил, само се спори дали от 2016 или от 2019 !!!
  Цацата да вземе да се гръмне три пъти.

  Юрисконсулта на затвора НЕ ПОЗНАВА ЗАНН и действието на наказанията, да не говорим, че счита, че дори да са обжалвани наказанията, трябвало да се счита, че е наказан !!!
  Името на този глупак е спестено, но следва да бъде уволнен !!!

  От протокола се разбира, че на Полфрийман в затвора са му склалъпвали наказания, за да не може да иска предсрочно освобождаване !!!
  Тук следва да има разследване от Цацаратурата, а ма надали

  https://defakto.bg/2019/09/20/защо-съдът-освободи-джок-полфрийман-м/

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 80. 81 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 619 Весело

  До коментар [#23] от "trashgirl":

  ае стига си тролил ве,боклук

 81. 82 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  *Според някои българи, правото на предсрочно освобождаване не важи за всеки и се замества от "правото" на уличния линч. Същите тези хора се обявяват за демократи. Няма демокрация без върховенство на правото, когато всеки е равен пред закона.*
  Това е от разгорелите се страсти в нета. И предсрочното освобождаване не е право само за мутри и властови крадци, които рядко попадат в затвора, уви.

 82. 83 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Впрочем навремето по форумите приятелите на "Анди" от агитката се бяха изпуснали за това какъв е бил. Въобще не е бил тих, ученолюбив студент..
  А какви са приятелите му още могат да се намерят видеа в нета - бръснати глави, "униформи", наркомански погледи. Същите които устройват погроми и побоища след всеки мач. Смао че в онзи ден са попаднали на грешния човек...

 83. 84 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#79] от "blahblah":

  То нали знаеш, българоубиец бял ден няма да види.
  Нищо, че тези родоотстъпници тук пишат простотии.
  Бог да прости жертвата!
  А това човекоподобно австралийче ще го чуете пак някой ден.
  Пак ще наръга някой, я атентат ще направи.
  Щом така благосклонно му прощава Калпакчиев.

 84. 85 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Със съдия Калпакчиев и гранта Америка за България ли ще работи Полчо?
  Все пак претендиращите за реформирана съдебна система аФтенчините комунисти,освободиха убиеца предсрочно.Явно е техен човек!

  sdg
 85. 86 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 980 Гневно

  Бокулизачите и дъртите комуняги до един са се наредили да реват срещу решението на съда.
  А двама от туземните изроди са си наумили да счупят брояча на сайта, толкова са активни!

  До къде стигна падението на отгледаните и възпитани по комунистическо българи ...

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 86. 87 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#78] от "puhpuhan4o":

  Сега ще изкараш, че аз, а не съдия Калпакчиев, съм във възторг от един убиец!
  Както написах, заглавието е провокативно и аз не бих го избрала, но разбирам мотивите.
  Останалото са факти, които възмущават, както и да ги подредиш.

  Доброто е заразно
 87. 88 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  А поради това, че всичките либерални тролове са на страната на убиеца, показва ясно, че това е подготвена акция и цели компрометиране на съдебната система и раздор сред обществото.
  Всъщност нищо по-различно от случая Тад Груп, там хакерите бяха представяни за ангелчета, а ние за виновници, че са ни хакнали личните данни.
  Същото и за случая Иванчева, корумпето беше издигнато до ранг на Жана Д'Арк, боркиня за правда и свобода...

 88. 89 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#83] от "trashgirl":

  А да си чула някой друг да е бил пострадал,при убийството на момчето и раняването на другото?
  А това как се е носил,или дали е бил наркоман,не дава право на някой да му отнема живота.Колкото и да оневинявате убиеца му!

  sdg
 89. 90 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Бокулизачите и дъртите комуняги до един са се наредили да реват срещу решението на съда.А двама от туземните изроди са си наумили да счупят брояча на сайта, толкова са активни!До къде стигна падението на отгледаните и възпитани по комунистическо българи ...
  —цитат от коментар 86 на b_52_strato


  Интересно, либерастите почнаха да защитават съда. После се сърдят, като биват разобличени като пребоядисани истински комунета, каквито всъщност са.

  После що 100 човека и 100 мангала отишли на протест срещу Гешев.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 90. 91 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#87] от "АзКлавдия":

  Е как така ги разбираш тези мотиви?
  12 години затвор за предумишлено убийство?
  Това ли е справедливостта????

 91. 92 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#78] от "puhpuhan4o":Сега ще изкараш, че аз, а не съдия Калпакчиев, съм във възторг от един убиец! Както написах, заглавието е провокативно и аз не бих го избрала, но разбирам мотивите. Останалото са факти, които възмущават, както и да ги подредиш.
  —цитат от коментар 87 на АзКлавдия


  Не те обвинявам, а пояснявам. И естествено, че не си виновна ти. Но понеже попита, затова и ти отговарям.

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 92. 93 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1044 Любопитно

  браво ,правилно и смислено решение ,всеки има право на втори шанс ,дано и да удържи на думата си, и работи за реформиране на системата ,която явно е прогнила

 93. 94 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#89] от "Svetlio":

  Да. Джок беше пострадал.
  И не, не са му отнели живота заради това как се е носил. Отнели са му го, защото ТОЙ и други като него са нападнали друг човек заради цвета на кожата му!

  Какво друго е станало според теб? Някакъв австралиец е пропътувал половината свят само за да убие случаен българин на улицата?

 94. 95 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 329 Неутрално

  [quote#65:"АзКлавдия"]
  —цитат от коментар 74 на ...And justice for all
  Беше ми приятел, а другото наръгано момче - Тони, който е едва оцеля, ми е още по-близък. А тук ги изкарват едва ли не някакви пропаднали утайки... Анди учеше право, а Тони сега работи в Световната банка. А тоя УБИЕЦ с какво е допринесъл за света? . [/quote]

  Вижте, жалки скапаняци!!!! какви скинари, какви агитки, наръганото и оцеляло момче, което наркоманът дегенерат СЪЩО Е ИСКАЛ ДА УБИЕ сега работи в Световната банка!!!!!! Какво ни я лансирате тази скапана утрепка, дегенерат, който никога НЕ Е И РАБОТИЛ, НЕ Е И УЧИЛ!!!! МАХАЙТЕ ГО ТОЯ ОТ БЪЛГАРИЯ, ВМЕСТО ДА НИ ГО НАВИРАТЕ В ЛИЦЕТО И ДА ДРАЗНИТЕ! Прекалявате, жалки продажни грантаджии! Не се изиненадвайте на изборните резултати, защото няма как народ, когото вие презирате, чиято смърт празнувате, да гласува за вас! Продължавайте да усвоявате, но общественото ви влияние е нулево, именно заради очевидната българомразщина. Срамота!

 95. 96 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3979 Разстроено

  Целия този съдебен случай показва колко несправедлива е нашата правосъдна система.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 98 Профил на От Банкя с любов
  От Банкя с любов
  Рейтинг: 262 Любопитно

  Тоя келеш през 2004-та пак е клал някакъв негов сънародник в Австралия... Дали си е взел поука сега е доста спорно..

 98. 99 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Лекенцето и секс си е издействал фрийуеър. Нищо, че е убиец и в затвора.


  Той е и един от затворниците, които спечелиха безпрецедентното дело и извоюваха секс без камери и надзиратели в затвора.

  Тричленен състав на ВАС отмени заповедта на директора на ГДИН, според която подобни срещи по възможност се следят с видеокамери и се провеждат в присъствие на надзиратели.

  Името на Полфрийман нашумя и през 2016 г. В затвора той стана председател на затворническо сдружение, което се бори за правата на лишените от свобода.

  Заради тази му инициатива неговата сънародничка Каролайн Стейпълс го номинира тогава за "Човек на годината“ в класацията на Българския хелзинкски комитет (БХК), което предизвика обществен скандал и правозащитната организация оттегли номинацията му.

  Прочети още на: https://www.dnes.bg/temida/2019/09/19/zaslugi-i-dobro-povedenie-ubiecyt-djok-polfriiman-izliza-na-svoboda.423483

 99. 100 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#97] от "blahblah":

  Точно и ще те допълня с моите наблюдения. Оставял съм коментар примерно 30 плюса и 5-6 минуса. И като го погледна на другия ден - 100 минуса и примерно 35 плюса. И това за вече остаряла статия, която едва ли някой ще тръгне да търси, та и да ми пише минуси.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK