Борисов увери НАТО, че България изпълнява поетия ангажимент за инвестиции в отбраната

Борисов увери НАТО, че България изпълнява поетия ангажимент за инвестиции в отбраната

© Преслужба на Министерски съветБългария успешно изпълнява поетия ангажимент за инвестиции в отбраната, договорени на срещата на върха в Уелс през 2014 г.", заяви премиерът Бойко Борисов на срещата си с председателя на Военния комитет на НАТО сър Стюарт Пийч, съобщи пресслужбата на Министерския съвет..


Той допълни, че страната ще продължи да повишава бюджета си за отбрана с цел постигане на заложените параметри. "От началото на 2018 г. у нас успешно се прилага националният План за нарастване на отбранителните разходи до 2024 г. Със закупуването на 8 броя самолети F-16V Block 70 през настоящата година целта вече е постигната и в края на 2019 се очаква разходите за отбрана на България да надвишат 3% от БВП", посочи Борисов пред сър Стюарт Пийч.


Той изтъкна, че превъоръжаването и модернизацията на Въоръжените сили е ключов дългосрочен приоритет за България с десетгодишен хоризонт. "Приоритетна задача е реализирането на проекти, чрез които се придобиват способности в подкрепа на изпълнението на приетите от нас Цели за способности на алианса", каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK