С отворено писмо шефът на БНР Светослав Костов даде знак, че остава на поста си

Светослав Костов по време на изслушването в СЕМ за спирането на програма "Хоризонт" на 13 септември

© Надежда Чипева

Светослав Костов по време на изслушването в СЕМ за спирането на програма "Хоризонт" на 13 септемвриВ отворено писмо, разпратено до медиите днес, директорът на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов дава знак, че не възнамерява да се оттегли от поста си след тежките обвинения на журналисти за натиск над решенията му, отрича да е налагал контрол върху свободата на словото и заплашва със съд всички, които "са упражнявали" върху името му.


Отвореното писмо е първият коментар на директора на БНР, след като журналисти от редколегията на програма "Хоризонт" разказаха на среща със Съвета за електронни медии (СЕМ) за оказван върху него натиск за сваляне от ефир на водещата на сутрешния блок Силвия Великова и смяната на ресора й - съдебна система, където тя е известна с критичната си позиция към работата на прокуратурата. Самата Великова цитира свой разговор с директора, според който четирима души, чиито имена той отказал да назове, се обадили за отстраняването й. Съветът обяви, че ще сезира прокуратурата за изнесените факти, досега не е известно да е започнала проверка на изнесеното от журналистите.


В петък редколегията на "Хоризонт" поиска оставката на Светослав Костов заради скандала около Великова и последвалото близо петчасово спиране на "Хоризонт" на 13 септември. Регулаторите - СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията, вече оповестиха, че ще санкционират радиото за прекъсването на ефира, за което ръководството на радиото даде разнопосочни обяснения, които бяха отречени от прокурорската проверка по случая.
В отвореното си писмо днес Светослав Костов не отговаря по същество на отправените му обвинения, но заявява, че в радиото има "тревожна ситуация" и уточнява, че то е "подложено на атака, която създава условия за противопоставяне на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия". Тази ситуация по думите му довела до това няколко човека да използват уважаван орган като СЕМ за "проводник на лични интереси, клевети и недоказани твърдения".


"Няма да позволя 20 години кариера в медиите, в която неведнъж съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии", декларира Костов.


Той заявява, че под никаква форма не е упражнявал контрол върху словото и публичното общуване, и посочва като доказателство програмното съдържание на радиото през последните дни.


Директорът посочва, че всяко желание за промяна на статуквото ще среща силна съпротива, но той е абсолютно убеден в правотата си: "Не сме отстъпили от волята си за промени, защото отдавна има нужда от тях. Това искат и близо 1300 служители, работещи всеки ден всеотдайно за радиото."


Шефът на радиото подчертава, че ще потърси отговорност в съда на "всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достойнство и професионални качества", и се зарича да направи всичко възможно да запази "независимостта, свободата на изразяване на мнение и доверието към обществената отговорност, която носят журналистите в БНР".


"Вярвам във всички работещи в БНР, вярвам в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази криза.
Радиа много, БНР е едно!", завършва отвореното писмо.


В петък СЕМ ще се събере на заседание, на което да обсъди ситуацията в БНР, обвиненията на редколегията и бъдещето на Светослав Костов начело на радиото. Според юристи медийните надзорници трябва да преценят дали случилото се в държавното радио отговаря на хипотезата на чл. 67 от Закона за радиото и телевизията, според който мандатът на генералния директор се прекратява предсрочно, ако "извършва или допусне извършването от други лица на груби или системни нарушения на разпоредите относно принципите на дейността на медията" .


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Докато не стане ясно кой звъни на бнр, никаква оставка.

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2965 Неутрално

  Е, па човекът знае, че има и по-големи Главанаци.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Щом Бойко Борисов е зад него няма да му пука от нищо.

 4. 4 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Пеевски няма да го уволни, това е ясно. Трудно ще намерят друго такова влечуго.

 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  Гешев е радост!

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2358 Неутрално
 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#1] от "АзКлавдия":

  Кое/КОЙ не е ясно с бруталното безобразие и свинщина, които бяха извършени в/с БНР ?!?!?!

 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Има си хас с оставка да признае, че са го натискали да осигури комфорт на Гешев. Нали ще го "сготвят", както му били обещали.

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  Не е наглост.
  Ако се изсули с оставката, то никога няма да стане ясно какъв и откъде е натискът върху радиото. А на неговия наследник ще му звънят пак така.
  Този цирей трябва да се спука.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3669 Весело

  ... Шефът на радиото подчертава, че ще потърси отговорност в съда на "всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достойнство и професионални качества" ...

  Тойзи тъй нахъсан другар квалификацията "Главанак" по отношение на особата му как я оценя?
  Надали като "упражняване върху ...".
  И излиза, че констатацията се оказва вярна! Ако не съди ...

  И тази мишкчица с къса опашчица тръгнала да плаши всеки, който я нарече калинка!
  Маааалиййй, мааайкоооуууу! Жив да не бях!

 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "ОТВОРЕНО ПИСМО

  Свидетели сме на тревожна ситуация в Радиото. То е подложено на атака, която създава условия за противопоставяне на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия. А БНР е най-авторитетната медия в България. Тази ситуация доведе до това няколко човека да използват един уважаван от мен орган – Съвета за електронни медии, за проводник на лични интереси, клевети и недоказани твърдения.
  Няма да позволя 20 години кариера в медиите, в която неведнъж съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии.
  Тук е моментът да обърна внимание върху т.нар. „цензура“ в Програма „Хоризонт“. Категорично заявявам, че под никаква форма не съм упражнявал контрол върху словото и публичното общуване. Доказателство за това е програмното съдържание през последните дни.

  Наясно съм, че всяко желание за промяна на статуквото ще среща силна съпротива. Абсолютно съм убеден в правотата си. Не сме отстъпили от волята си за промени, защото отдавна има нужда от тях. Това искат и близо 1300 служители, работещи всеки ден, всеотдайно, за Радиото.
  Ще потърся отговорност в съда на всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достойнство и професионални качества.
  Ще направя всичко възможно да запазя независимостта, свободата на изразяване на мнение и доверието към обществената отговорност, която носят журналистите в Българското национално радио.

  Вярвам във всички работещи в БНР, вярвам в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази криза.
  Радиа много, БНР е едно!"
  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/direktoryt-na-bnr-niakolko-dushi-izpolzvat-sem-za-provodnik-na-lichni-interesi-i-kleveti-2188990

 12. 12 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  Все едно слушам Пацо-Терасо, който в крайна сметка подаде оставка. И при този образ така ще стане ...

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#1] от "АзКлавдия":

  Май само ти не разбра - ТОЙ !!! Събери 1+1= елементарно е !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#9] от "АзКлавдия":

  Не ми е известно оставката да освобождава от ОТГОВОРНОСТ?!?!?!

 15. 15 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Ама че нахалство. Сигурно си мисли, че има много сигурен гръб и никой не може да го мръдне от мястото му. Само че ако журналистите организират протестни действия, при това безсрочни, дали дълго ще е така, още повече че сам си е признал, че го натискат да освободи водещата на сутрешния блок в програма ''Хоризонт''.

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#14] от "selqnin":

  Каква отговорност? За какво? Всичко ще се смете под килима, ако просто го сменят.
  Той не е обвинен в нищо незаконно!

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Гьонсурат.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  Докато не стане ясно кой звъни на бнр, никаква оставка.
  —цитат от коментар 1 на АзКлавдия


  Великова каза, че този я извикал на разговор за "редакционната политика" не в кабинета си, а в парка отсреща.
  Той не отрече. И не отрича.

  Само за това трябва да си дига чукалата като "началник".

  Пак като "началник" се дъни и по основната точка от "оправданието" си - как парафирал с "Да!" без да вдене, ръйшли!, онова "предложение" на другия Костов, техническият директор.
  Та какъв "началник" може да бъде, след като не гледа и не вдява какво подписва?
  Професионалистът "по радиото"?

  Такива михлюзи трябва да се гонят с шут, излитащи през прозореца на кабинета изпреварвайки пти това собствения си вик дори!

 19. 19 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тоя костов не решава, дали остава или не.
  Той си е продал душата ( и някой други части от тялото) и само изпълнява каквто му се нареди. За това и е директор на Радиото.

 20. 20 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Звънят високопоставенте калинки/лакеи на Тиквоний Банкянски. Кой друг.
  Цел - спасение и тишина около "детето му" - Гешев.
  Намерение - да прикриват, замазват и нищоправят срещу кликата и следващите 7 години.
  Мнение на народа - КРАЙНО НЕОДОБРИТЕЛНО.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 21. 21 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3802 Весело

  Разбира се че не иска, услугата вече е платена а него искат да го гонят! Не може тъй!
  Зимай пример от Малария Велева, Лафка Бозукова,Любо Пъпката и останалите продавачи на журналистиката!

  klimentm
 22. 22 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#1] от "АзКлавдия":

  Звънят високопоставенте калинки/лакеи на Тиквоний Банкянски. Кой друг.
  Цел - спасение и тишина около "детето му" - Гешев.
  Намерение - да прикриват, замазват и нищоправят срещу кликата и следващите 7 години.
  Мнение на народа - КРАЙНО НЕОДОБРИТЕЛНО.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#18] от "xm...":

  Не на мен това не ми стига. Негова работа е къде ще се среща с колежка, не ми пука. Явно отношенията им са близки, иначе тя нямаше да иде.
  Интересува ме кой е тоя, дето ще съсипе радиото, ще остави неговия директор на улицата и пр.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 293 Гневно

  Наглец с наглеца му, нагъл...Главанак за европейско развитие на БНР - ГЕРБ.

  www.commcrime.blogspot.com
 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#18] от "xm...":

  Изобщо не съм му фенка на Костов, но вдигне ли чуковете, пак нищо няма да разберем.

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Сега няма ли Лет ит би, значи няма свободни журналисти.

 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3669 Весело

  До коментар [#14] от "selqnin":Каква отговорност? За какво? Всичко ще се смете под килима, ако просто го сменят. Той не е обвинен в нищо незаконно!
  —цитат от коментар 16 на АзКлавдия


  Гешев и ДАНС, дето правиха проверката, така ли казаха?
  А о божем "Националната сигурност"?
  Тя беше ли застрашена, както каза Гешев и както Той спеши ДАНС да разравя, защото ДАНС е на подчинение на Особата, а не на Цацаров?

  Та работата е проста - изволня се тойзи веднагически и се привиква "където трябва" да си каже "Кой".
  После Гешев дава Победна Пресконференция и те така. В новия реформиран прокурорски дух на откритост ...
  И така няма да остане нищо заметено! Пей сърДце! Гешев - радост!

 28. 28 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#25] от "АзКлавдия":

  Казвате :"Като остане истината ще изгрее като ясно слънце...."!!!!
  Извинете ме, но не е разбирам чувството Ли за хумор!!!

 29. 29 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 478 Неутрално

  И аз искам да ги съдя че са спрели Националното радио, ама на кой да се обадя... Пеевски?

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 30. 30 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Даврандисъл се е човечеца, с подкрепата на ня-КОЙ.
  Я как блестят очичките му, кат жълтици.
  ***
  "Той заявява, че под никаква форма не е упражнявал контрол върху словото и публичното общуване и посочва като доказателство програмното съдържание на радиото през последните дни." - Вервамти,че това не е истинаТА
  А на бас, че ще подадеш, след като кажеш.

 31. 31 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2548 Неутрално

  Пик на съвестта!

  SHADOWS of SOFIA
 32. 32 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Той и Пеевски пише едни отворени писма му слагат едни снимки..
  Главанаците и баш главанака , що не се спотайват?

 33. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#27] от "xm...":

  ДАНС проверяваше спиране на излъчването, което е различно от това кой е звънял.
  За спирането на излъчване тоя Костов не е виновен, в писмото до него пишело студийна профилактика.

  Доброто е заразно
 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#28] от "selqnin":

  Не, но докато е на поста, темата ще бъде като трън в петата. Тръгне ли си - край.

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Ех, мишок, мишок... Няма ли да кажеш, кои са "ЧЕТИРИМАТА ПО ТЕЛЕФОНА" ? И ти си като гешеф - единственото удобно мекотело за поста.

 36. 36 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3105 Гневно

  Влечуго без капка достойнство. ,, Човек живее за едното име " Кой ли го е казал?

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3552 Неутрално

  "Няма да позволя 20 години кариера в медиите, в която неведнъж съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии", декларира Костов."

  Сараите в контраатака !

 38. 38 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2548 Неутрално

  До коментар [#28] от "selqnin":Не, но докато е на поста, темата ще бъде като трън в петата. Тръгне ли си - край.
  —цитат от коментар 34 на АзКлавдия


  Да де ама много хора мислят , че скандала е прикрил това което вече се случи. А иначе нека се разкрие генезиса на скандала.Вероятно ще дойде друг скандал за да покрие този и така.

  SHADOWS of SOFIA
 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  За да е толкова брутално нагъл, явно има много широк гръб.

  Вероятно онзи, дето Берлускони го мереше с педи на една международна среща. 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3552 Неутрално

  " Шефът на радиото подчертава, че ще потърси отговорност в съда на "всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достойнство и професионални качества", и се зарича да направи всичко възможно да запази "независимостта, свободата на изразяване на мнение и доверието към обществената отговорност, която носят журналистите в БНР"."

  Не може да се отрече обаче, че калъпът по който работят от сараите е един и същ ! Вече прозира желание освен обичайното :да се гаврят с хората, да мачкат човешкото достойнство, още да те...съдят, че си жертва на безумието им !

 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  До коментар [#18] от "xm...":... Негова работа е къде ще се среща с колежка, не ми пука. Явно отношенията им са близки, иначе тя нямаше да иде...
  —цитат от коментар 23 на АзКлавдия


  Ти да не си петгодишна?

  Фатката с привикване на разговор по градинки е стара практика още от Бай Тошово време! И все още се практикува по таквизи местенца като БНТ и БНР, в министерства и държавни служби!
  Това е стара "техника" за "прокарване по другарски" на "Нареждане от Горе" така, че да не стане скандал. На подлежащия за обработка му се обяснява на четири очи, далеч от телефон и кабинет, изцяло извънинституционално, че "от Горе така и така" и че няма къде да мърда, а ако мърда - ще стане по-лошо. "Ръководният другар", който трябва "да прокара по другарски" нареждането, също по сценарий реди жални за заплахите към него и как нямало какво да направи. "Та да клякаме, другари, да се снишим, да приемем ...".
  Обикновено "ръководният другар" и "другаря, на когото обясняват Обстановката" са също като Великова и Костов стари колеги и поне добри познати. Това е основна част от схемата на фатката!
  И Костов и Великова не са от вчера в радиото и го знаят това. Играли са това хоро и "преди 10-ти" и "след 10-ти". Та до днес ...
  И Костов го прилага, само дето на Великова перките са пораснали и вдигна скандал ...

  Аре па да не да не са ни познати очевадните "симптоми" на ситуацията!

 42. 42 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 57 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":Не е наглост. Ако се изсули с оставката, то никога няма да стане ясно какъв и откъде е натискът върху радиото. А на неговия наследник ще му звънят пак така. Този цирей трябва да се спука.
  —цитат от коментар 9 на АзКлавдия


  Оставайки на поста, как ще стане ясно? И колко още по-ясно?
  Всички знаем откъде идва натиска. Също така знаем, кой разпределя порциите, пардон назначенията.

  ГЕРБ сте една жалка пионка в ръцете на екс ДС. Системата работи добре, всички са изключително доволни. НА ГЕРБ са нужни само апартаменти, защото толкова ви е акълът, а ДС ги раздава охотно, защото това са трохи, на това което получава взамен.

 43. 43 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Разбираема е позицията ти, Светославе... След като се окъка брутално, сега не ти остава друго, освен да си пълен гьонсурат. Ако имаше поне капка достойнство, отдавна щеше да си подал оставка. Явно, обаче, си забравил, че си просто една пионка и ако някой ден вече нямаш гръб, се пиши бегал от журналистиката. Консул в Испания няма да те пратят, ти не си от важните.

 44. 44 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Докато не стане ясно кой звъни на бнр, никаква оставка.
  —цитат от коментар 1 на АзКлавдия


  Аз им звъннах!
  Оставка!!!

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 45. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3552 Весело

  До коментар [#8] от "spiegel":

  " Има си хас с оставка да признае, че са го натискали да осигури комфорт на Гешев. Нали ще го "сготвят", както му били обещали.'

  Те от сараите така или иначе все ще го " сготвят", просто защото в света на корупцията и престъпността сантименти няма, няма и да има !

 46. 46 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3669 Весело

  До коментар [#27] от "xm...":ДАНС проверяваше спиране на излъчването, което е различно от това кой е звънял. За спирането на излъчване тоя Костов не е виновен, в писмото до него пишело студийна профилактика.
  —цитат от коментар 33 на АзКлавдия


  Ха-ха-хаа!
  ДАНС от кога е абревиатура на Държавна Агенция Неизяснени Спирания?
  Някакви влакови спирачи?
  Или жичкаджии?

 47. 47 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#18] от "xm...":Изобщо не съм му фенка на Костов, но вдигне ли чуковете, пак нищо няма да разберем.
  —цитат от коментар 25 на АзКлавдия  Какво има да разбираш, само ти май не си разбрала? Натискът идва от ДПС, които кадруват не само в медиите, но и в съдебната система и по този начин държат реалната власт в страната, а Баце само стои и гледа, щото са го хванали за шлифера.

 48. 48 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Тоя костов не решава, дали остава или не. ...
  —цитат от коментар 19 на 1107a


  Така е. За това решават СЕМ.
  А там са хората на ГЕРБ и на Плевнелиев!

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3552 Весело

  До коментар [#3] от "vxx57592865":

  " Щом Бойко Борисов е зад него няма да му пука от нищо."

  Зад който е заставал татовия, винаги са го хвърляли като изкупителна жертва в подходящия момент ! Винаги, без изключение ! Тука други са, които стоят зад него и очакват да си свърши работата - критика срещу Гешев не трябва да се чува ! А сега се чува......

 50. 50 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Червенобузков да подава оставка и да не се ослушва.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  БНТ, БНР, Нова... олигархията главанаци бавно превзема медиите. Не 111-то място, а извън класацията ще бъдем. Протест срещу Гешев ДО КРАЯ

 53. 53 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 289 Неутрално

  За да е толкова брутално нагъл, явно има много широк гръб.Вероятно онзи, дето Берлускони го мереше с педи на една международна среща. 😈
  —цитат от коментар 39 на Norman Granz


  Страхлив, защо не му напишеш името, бе Планктоний?
  Аз съм написал едно име в коментар №3.

  До коментар [#39] от "Norman Granz":

 54. 54 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1051 Любопитно

  Мисля си за едно ново консулство,в Малага например.Защото в БНР ще трябва да дава отговори на неудобни въпроси.Дано има сертификат за испански.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 55. 55 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#3] от "vxx57592865":... критика срещу Гешев не трябва да се чува ! А сега се чува......
  —цитат от коментар 49 на samoedin


  Ами Гешев е предложен и от Б. Борисов.
  Така както беше предложен и Цацаров.

  До коментар [#49] от "samoedin":

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3882 Весело

  Еми остава да разберем, кой тогава спря радиото!
  Или пък този Светослав Костов трябва да обясни като как спирането на радиото не било налагане на контрол върху свободата на словото.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57
  sanvito
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 58. 58 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1166 Весело

  Много се надявам Силвия Великова да е записала разговора и сега да го пържи на бавен огън😁

 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3882 Весело

  До коментар [#53] от "vxx57592865":

  Хем си тъп, хем се дуеш!
  Човекът си го е казал съвсем точно за кой става дума.
  Виж ако на теб не ти е ясно, ще трябва да се обърнеш към някой специалист по обучение на малограмотни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Всички свине по върховете имат един баща - нерез, който ги е създал, отгледал и им е осигурил копаня и една майка - тоталното беззаконие царящо в територията. Като начало за разбиване диктатурата на свинете - "Кои са четиримата обадили се?"

 61. 61 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Класическа "дървена глава" е този господин.

 62. 62 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Докато не стане ясно кой звъни на бнр, никаква оставка.
  —цитат от коментар 1 на АзКлавдия


  Аз не намирам каквато и да е причина той да подава оставка. Парафирал е с едно "да" разрешение за профилактика на СТУДИОТО, а не прекъсване на излъчаването на цялата територия на страната за пет часа! Къде се покри оня мишок, техническият директор, излязъл удобно спешно в платена отпуска??

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  До коментар [#58] от "ju.li":

  "Много се надявам Силвия Великова да е записала разговора и сега да го пържи на бавен огън..."

  Много е възможно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#9] от "АзКлавдия":

  Циреят ще се спука ако се уволни мулето (на задкулисието) назначено за директор. Повече от ясно е, че тоя никога няма да си признае кой му с е обаждал да уволнява и спира предвания. Този, който ще го разследва е същия, за когото са му се обаждали. Фарс!

 65. 65 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 302 Весело

  Костов, Светославе, Плужек такъв /може и Главанак такъв!/ - що не кажеш нещо в "отвореното писмо" за 4-те обаждания, а? :):):)

  За да помогна на прокуратурата и на нейния ВЕЛИК ВОЖД и ИДОЛ гусин Гешев, лееееекичко ще му подскажа какво да направи - отива в А1, Теленор или Виваком /зависи към кой оператор е гусина Костов/, подава молба за разпечатка на входящите обаждания в телефона му за периода седмицата на събитията, и там се вижда #КОЙ, освен жена му, децата му, майка му, тъщата му и разни негови "приятели" са му звъняли и казуса е ... решен :):):) Но не знам дали гусин Гешев и подчинените му спецпрокурори, сред който е и г-жа Евгения Станкова-Пръскачкова /по фамилия!/, имат необходимия капацитет да напишат подобна молба до мобилния оператор и да разчетат правилно отговора ... Хващам бас, че едно от тези обаждания с леееееки намеци е дошло точно от г-жа Кръстева /ПР на Доган, ДПС и на самия Гешев ... :)/. Ясно е, че прокуратурата ще смотолеви нещо от типа, че обажданията са били от мобилни приложения и не може да познае от какъв номер са /което само по себе си не е вярно, защото няма как да се обадиш на Вайбър или Уотсап абонат, ако нямаш номер и номера се появява на разпечатката :):):), вече съдържанието на обаждането е по-трудно да се изясни, ако е от мобилно приложение ... :)/ или че са от анонимни предплатени карти на мобилни оператори и "случайно" гусин Главанака е говорил с тях по 10-15 минути, без дори да познае гласовете на хората ... :):):) Но е ясно, че едното от обажданията е от г-жа Велислава Кръстева, но вероятно са си говорили за времето, есента, повишаването цените на петрола и изборите в Израел, довели до патовата ситуация там, нищо за работа не са си говорили ... :):):)

 66. 66 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 386 Гневно

  Всички свине по върховете имат един баща - нерез, който ги е създал, отгледал и им е осигурил копаня и една майка - тоталното беззаконие царящо в територията. Като начало за разбиване диктатурата на свинете - "Кои са четиримата обадили се?"
  —цитат от коментар 60 на Мърмор


  Ми то Силвето може утре да каже, че и четирима са я качили бе? Докога ще се прави журналистика на безпринцността "една жена каза"?!!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 67. 67 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 119 Неутрално

  Цялата опозиция да се хваща и да сваля мутрите от власт. Няма друг начин да се върнем към нормалното противопоставяне ляво-център-дясно. БНР е малка подробност от общата картина. На първи тур - всеки за кандидата си, на втория - всички за кандидата на опозицията

 68. 68 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Този нагъл тип хем е страхлив,хем е зависим от някого,който той трябва да каже,хем продължава да се натиска на директорския стол. Нали и утре някой ще му се обади пак да уволни друг неудобен за герберите журналист и той пак ще се опита да го махне,защото не говори това,което герберите искат да чуят и ни ги ласкае. ОСТАВКА.

 69. 69 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Почти няма шанс да остане, времето в което ще се занимават всички с него до 27 октомври е достатъчно за трупане на негативи за тия който го търпят и предостатъчно за оставка .

 70. 70 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Един професор пише така:
  ЗАЩО НЕ ВЯРВАМ
  на журналистката
  СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА?
  Познавам госпожа Великова от 2001 година, тъй като аз лично участвувах в протестите на журналистите от радиото срещу бруталната кадрова политика на Иван Костов спрямо радиото и телевизията.
  ЗНАМ и позицията на журналистката Великова по отношение ролята на прокуратурата, на главния прокурор господин Цацаров и на кандидата за главен прокурор господин Иван Гешев.
  Но тази нейна публично известна позиция никак не ме впечатлява, защото тази позиция намира и доста по-брутални от журналистката изразители.
  Затова НЕ заради нейната позиция аз лично НЕ вярвам на госпожа Великова.
  НЕ ВЯРВАМ на госпожа Великова поради обстоятелството, че нейното публично говорене напуска границите, които са характерни за поведението на ПОЧТЕНИЯ гражданин.
  Какво имам предвид?
  Имам предвид факта, че госпожа Великова вече многократно ПРЕразказва думите на генералния директор Костов, за които думи ЕДИНСТВЕН свидетел е тя самата като един от ДВАМАТА участници в разговор помежду им.
  И не само ПРЕразказва думите на директора Костов, но се включва и в тълкувания за причината, накарала директора да произнася тези думи.
  САМО ЧЕ....
  САМО че когато СЕМ предложи да изслуша госпожа Великова заедно, съвместно с директора Костов, госпожа Великова отказа категорично да вземе участие в такова съвместно публично изслушване.
  Този отказ по никакъв начин НЕ може да се характеризира като поведение на ПОЧТЕН журналист и гражданин.
  Невъзможно ми е да си представя, че аз ПУБЛИЧНО ще ПРЕразказвам какво ми е говорил ЕДИ КОЙ си мой колега и директор в негово ОТСЪСТВИЕ, но ще ОТКАЖА да повторя говореното от МЕН в негово лично и пак ПУБЛИЧНО присъствие.
  КАКВА е тогава ГАРАНЦИЯТА, че АЗ съм ПРЕразказвал ИСТИНАТА за един провеждан наш РАЗГОВОР?
  НЕ е ли моят ОТКАЗ доказателство, че аз се страхувам от публично ОПРОВЕРГАВАНЕ на това, което съм ПРЕразказал като ЕДИН участник в разговор ЕДИНСТВЕНО на ДВАМА човека?

 71. 71 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докато не стане ясно кой звъни на бнр, никаква оставка.
  —цитат от коментар 1 на АзКлавдия


  ного е грозно дет Радан си поръча гласоподаватели у Партизани

  Гешеф треа да разследва

  не че избурити са важни слет Борисов

 72. 72 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Колко интелигентна физиономия начело на Българското радиоса избрали от СЕМ. Като и на други във властта.

 73. 73 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#16] от "АзКлавдия":

  Спирането на национален ефир без причина за часове наред, което не се е случвало от Втората световна насам е законно, така ли? От страх да не бъде "СГОТВЕН" тоя никога няма да подаде оставка. Камо ли да си отвори устата яии поръчки е сложен да изпълнява!

 74. 74 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2548 Неутрално

  До коментар [#58] от "ju.li":"Много се надявам Силвия Великова да е записала разговора и сега да го пържи на бавен огън..."Много е възможно.
  —цитат от коментар 63 на Norman Granz


  И да е записала , това няма да промени системата .Взимането на нечия глава само ще затвърди усещането на безизходност. Но пък от друга страна ще се разбере , че един скандал прикрива друг. В нашия случай прикри подготовката за нахлузване на големия шлем.

  SHADOWS of SOFIA
 75. 75 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хем си тъп, хем се дуеш!
  —цитат от коментар 59 на Храбър


  малкиа принс

 76. 76 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Парафирал е с едно "да" разрешение за профилактика
  —цитат от коментар 62 на tolkoli


  На Коритаров С. Великова каза, че Костов е искал да разговаря с нея в парка, защото кабинетът му се подслушва.
  И за това трябва да подаде оставка.
  Трябвало е да направи като Н.Филчев през 2001г, когато обяви, че са открити „бръмбари“ в апартамента му.

  До коментар [#62] от "tolkoli":

 77. 77 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 905 Весело

  Какво излезе сега, пак ли Костов е виновен?

 78. 78 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#73] от "dedalus":

  къф кефир ве шемет? Радан има преференции у Партизани, па Гешефт несмей разследва теа избулне изгъзице

 79. 79 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 386 Гневно

  Има нещо, което директорът НЕ е направил. Дали е бил длъжен да проконтролира как върви процеса на профилактика на другия ден, дали е трябвало да си пусне радио Хоризонт пон в 8 часа и да реагира веднага като разбере, че няма излъчване...това са въпроси, които трябва по същество да му бъдат зададени.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 80. 80 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Докато не стане ясно кой звъни на бнр, никаква оставка.
  —цитат от коментар 1 на АзКлавдия


  Ами, сикаджията се похвали. Звъннал на Великова да я успокои, а на Костов да я върне не работа.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 81. 81 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какво излезе сега, пак ли Костов е виновен?
  —цитат от коментар 77 на razor  Има нещо, което директорът НЕ е направил. Дали е бил длъжен да проконтролира как върви процеса на профилактика на другия ден, дали е трябвало да си пусне радио Хоризонт пон в 8 часа и да реагира веднага като разбере, че няма излъчване...това са въпроси, които трябва по същество да му бъдат зададени.
  —цитат от коментар 79 на tolkoli


 82. 82 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3669 Весело

  Какво излезе сега, пак ли Костов е виновен?
  —цитат от коментар 77 на razor

  Ми тъй тя ... Де' кОпнеш - 'се Костов излазя!
  У тая дрЪжава све брат'чеТи ...

 83. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  До коментар [#73] от "dedalus":

  "Спирането на национален ефир без причина за часове наред, което не се е случвало от Втората световна насам е законно, така ли?"

  Не, това е акт на ДИВЕРСИЯ и ТЕРОРИЗЪМ, насочен срещу националната сигурност.

  Радиото не е млъквало през бомбардировките, но замлъкна при Трисвиниума.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 84. 84 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  SHADOWS of SOFIA
  —цитат от коментар 74 на К2


  тва се оказа бая слабо. гледа ли го?

 85. 85 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Един професор пише така...
  —цитат от коментар 70 на sokrat41


  Този професор трябва да е от нивото на проф.Бакалов, който след консилиум с Пламен Юруков (от СДС) доказа, че ген.Вл.Заимов не е бил агент на СССР.
  Много на брой са продажните професори !

  До коментар [#70] от "sokrat41":

 86. 86 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 905 Любопитно

  БНР от коя инфраструктура е - от критичната или от некритичната?

 87. 87 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Декларация, в която Светослав Костов нищо не казва! Имало тревожна ситуация и радиото било подложено на атака! Ние това много добре го знаем! Били се упражнявали върху името му!!! Нито отрича, нито потвърждава за натиск. За спирането на БНР нищо не споменава. Имал 20 години кариера в медиите!!! И 100 да се, като се осереш яко няма спасение. Аз лично не виждам, как може да продължи да бъде шеф на БНР. Той вече и чистачката няма да може да уволни (дори и да заслужава)...

 88. 88 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ми то Силвето
  —цитат от коментар 66 на tolkoli


  Кредо Бомум

 89. 89 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#16] от "АзКлавдия":Спирането на национален ефир без причина за часове наред, което не се е случвало от Втората световна насам е законно, така ли? От страх да не бъде "СГОТВЕН" тоя никога няма да подаде оставка. Камо ли да си отвори устата яии поръчки е сложен да изпълнява!
  —цитат от коментар 73 на dedalus


  Не е законно, даже е подсъдимо. Спокойно, ако иска прокуратурата може да образува дело за тероризъм и точно за половин час да разбере, кой е спрял радиото, кой е заповядал спирането и т.н. Ако го вкарат Костов в ареста с обвинение за тероризъм на коя минута ще пропее? Най-вероятно прокуратурата вече знае всичко, но нарочно не се разгласява преди изборите. След тях може и да разберем...

 90. 90 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#1] от "АзКлавдия":

  Ти Крвдия , нещата отидоха натам , хем да не стане ясно кой звъни , хем да няма оставка

 91. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8081 Неутрално

  Не е изпълнил още това, за което са го назначили. Човек без достойнство. Те затова са го и избрали.

 92. 92 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1827 Любопитно

  Светославченце Костово, ти нямаш нито чест нито достойнство. Какво ще дириш в съда?:)
  Гешев работи на друго място, главанако....

  Не послуша здравия разум да си кажеш КОЙ ти нареди да елиминираш ОБЕКТ ОТ СТРАТЕГИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, и сега къщите тези КОЙ ще ти запушат устата. Няма да си спасиш кожата така. ТЕ, господарите ти, действат така.
  Ще си спасиш кожата, ако проговориш, защото ще бъде излишно да те "свИтнат" щом всичко се знае...
  ТИ Светославченце си ТЕРОРИСТ. Това извърши с действие или бездействие. Така че....
  Говори, че жив и мълчащ си много голяма заплаха, и МИШЕНА.
  Нищо не пречи пак да те активират за "дърпане на шалтера", НО този път да извършат и замисления терористичен акт. До сега беше само тренировка. ЗА тестване на реакцията.
  Помисли с агентурната си глава...
  !

 93. 93 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Ми то Силвето може утре да каже, че и четирима са я качили бе?
  —цитат от коментар 66 на tolkoli
  Гнусничко! Гнусно е подмятането ви. Такива като вас превърнаха този някога свестен форум в плювалник.


 94. 94 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  Докато не стане ясно кой звъни на бнр, никаква оставка.
  —цитат от коментар 1 на АзКлавдия  Като деца се шегувахме с « ти каза ли нещо, или си почеса езика ? « .
  За да стане ясно, нали този на снимката трябва да назове имена ?
  Защо не го прави ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 95. 95 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5873 Неутрално

  Марионетката не може да има своя воля. Ня#Кой му е написал писмото и му е казал да стои докато не го свалят. Наглостта продължава...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 96. 96 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":Не е наглост. Ако се изсули с оставката, то никога няма да стане ясно какъв и откъде е натискът върху радиото. А на неговия наследник ще му звънят пак така. Този цирей трябва да се спука.
  —цитат от коментар 9 на АзКлавдия  Пак ще те попитам, как по-ясно трябва да стане ? Нали влечугото на снимката трябва да назове поименно онези, които са му звъняли и оказвали натиск ?

  « Ако се изсули с оставката ... «

  Няма да се « изсулва «, а ще даде ясен и точен отговор служейки си с имена, а другото трябва да реши съда .
  Или ти имаш друго решение ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  До коментар [#9] от "АзКлавдия":Не ми е известно оставката да освобождава от ОТГОВОРНОСТ?!?!?!
  —цитат от коментар 14 на selqnin  Известно е, известно е ...
  Покрай « Апартаментгейт « доста хора подадоха оставка, а отговорността беше НИКАКВА !
  Е, в случая с БНР нито оставка, нито отговорност !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 98 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С отворено писмо шефът на БНР Светослав Костов даде знак, че остава на поста си

  пък Пауновски го набиха! на магистралата! трябва да се обадим на Борисов!

 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  До коментар [#15] от "Voiko":


  « Ама, че нахалство . Сигурно си мисли, че има много силен гръб ... «


  Не си мисли, а е УБЕДЕН, а оттам и огромната доза нахалство и самочувствие !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  Ми то Силвето може утре да каже, че и четирима са я качили бе? Докога ще се прави журналистика на безпринцността "една жена каза"?!!
  —цитат от коментар 66 на tolkoli


  Докога ще тролите на принципа "колкото по-гнусна аконтрапропаганда - толкова по-добре"?

  1. "Силвето" не е казвало такова нещо.
  2. "Силвето каза друго нещо.
  3. "Силвето" го каза лично, а не "е'на жена".
  4. "Силвето" лично и публично посочи "е'ната жена", която "казала" - въпросния Главанак.
  5. Главанакът не отрече, че е казал. И не отрича. Вече две седмици.

  Давай друга активно-мероприятийна простотия ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK