Цацаров поиска Полфрийман да се върне в затвора

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Върховния касационен съд да спре изпълнението на определението, с което Полфрийман бе освободен от затвора

© Георги Кожухаров

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Върховния касационен съд да спре изпълнението на определението, с което Полфрийман бе освободен от затвораДелото за условното предсрочно освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман да бъде възобновено, а изпълнението на определението, с което той беше пуснат от затвора, да бъде спряно. Това поиска главният прокурор Сотир Цацаров от Върховния касационен съд (ВКС).


Днес до главния прокурор е била изпратена молба от родителите на убития Андрей Монов – Аксения и Христо Монови. Близките на Монов също са поискали възобновяване.


В искането си за възобновяване на делото Цацаров заявява, че определението на тричленния състав на Софийския апелативен съд (САС), с което беше освободен предсрочно осъденият за убийство Полфрийман, е постановено при съществено нарушение на процесуалните правила. Според Цацаров съставът е трябвало да се произнесе с решение, а не с определение.
Главният прокурор посочва и че нарушението е съществено, защото поставя ограничения пред евентуалната проверка на съдебния акт. Според чл. 419, ал. 1 от НПК на възобновяване подлежат всички влезли в сила присъди и решения, но не всички определения.


В искането си до ВКС главният прокурор посочва и че постановеният съдебен акт има характер на решение, доколкото основание за произнасянето на съда е била жалба на защитника на Полфрийман срещу определението на градския съд, с което му беше отказано предсрочно освобождаване.


В искането си Цацаров посочва и че председателят на състава Калин Калпакчиев и докладчикът Весислава Иванова е трябвало да си направят отвод заради връзки с Българския хелзинкски комитет.


Главният прокурор цитира акта на апелативните съдии за освобождаване на Полфрийман, в който те се позовават и на положителната характеристика, дадена от председателя на БХК Красимир Кънев. Според него съдиите Калпакчиев и Иванова е трябвало да си направят отвод, а произнасянето по казуса да бъде направено от друг съдебен състав, за да се гарантира, че делото ще се гледа от безпристрастен и непредубеден съд. След като не са го направили, актът им подлежи на отмяна, посочва Цацаров.


"Публично известни са контактите между председателя на съдебния състав и съдията докладчик с Българския хелзинкски комитет. Съдия Калпакчиев е награждаван в ежегодно провеждани конкурси "Човек на годината", организирани от БХК, а съдия Весислава Иванова е включена в авторския колектив на годишния доклад на БХК за 2016 г.", пише в искането си главният прокурор.


По думите му сами по себе си такива контакти с неправителствени организации не са укорими. В конкретния случай обаче те обуславят основанията за отвод, смята главният прокурор.


По-късно пред журналисти прокурор Румяна Арнаудова обясни, че председателят на състава Калин Калпакчиев два пъти е бил награждаван от БХК, а член на съдебния състав - Весислава Иванова, е участвала в работата на правозащитния комитет.


По думите на Арнаудова те е трябвало да си направят отвод и да не разглеждат искането на Полфрийман, а по него да се произнесе друг съдебен състав.


"Това поставя под съмнение законността на съдебния акт", коментира Арнаудова и допълни, че всички граждани имат право да получат безпристрастно правосъдие.


Днес от Хелзинкския комитет излязоха с позиция, в която изразяват и безпокойство, че решението на съда се използва с неприкрита политическа цел — фронтална атака срещу Съюза на съдиите в България, на който председателят на съдебния състав е ръководител. За тази атака, според БХК, тон е дал главният прокурор Сотир Цацаров с коментар по темата още преди да е прочел решението на съдиите за Полфрийман.


Австралиецът Джок Полфрийман беше предсрочно освободен от затвора с решение на Софийския апелативен съд. Той излежа почти 12 от наложени му 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Развитието по този казус доведе до критики към съдебния състав, отекна и в парламента. Тримата членове на съдебния състав излязоха с публично обяснение защо са решили да освободят Полфрийман предсрочно от затвора.


През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди Полфрийман на 20 години затвор, но той е в ареста от декември 2007 г., когато след спор и сбиване уби студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.


Преди месец, когато Полфрийман отново поиска да излезе предсрочно от затвора, адвокатът му Калин Ангелов обясни, че той е подавал много жалби, но не е използвал физическо насилие, а е търсил правата си по законов начин, но бил наказван.


В затвора Полфрийман стана председател на затворническо сдружение, което се бори за правата на лишените от свобода. Заради тази му инициатива неговата сънародничка Каролайн Стейпълс го номинира за "Човек на годината" в класацията на Българския хелзинкски комитет (БХК), което предизвика обществен скандал и правозащитната организация оттегли номинацията му.


Преди години австралийските власти поискаха Полфрийман да бъде трансфериран в родината си, където да изтърпи остатъка от присъдата си, но главният прокурор Сотир Цацаров отказа, като се мотивира, че тогава осъденият е извършвал множество груби нарушения на правилата и многократно е бил наказван в затвора.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (216)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Цацата е строг ,но справедлив...

 2. 2 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1497 Весело

  Цацата преди да сдаде поста почва да прилича на прокурор...

 3. 3 Профил на Storm Of Change
  Storm Of Change
  Рейтинг: 1257 Весело

  Цацата на изпроводяк почнА да работи наистина. Ти да видиш.

  Разни хора - разни алкохоли!
 4. 4 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Браво, Цаца!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4809 Неутрално

  Кого се опитват да заблуждават предизборно ???
  Когато истинта лъсне ще има много гузни магистрати и политици!
  На това заседание ИМАЛО ЛИ Е ПРОКУРОР !?!?!?!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  При толкова истински убийци, разхождащи се н свобода или получили минимални присъди се хванаха за клетото австралийче, което доста си е полежало, за това че е утрепало някакъв скинар, побойник.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 7. 7 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Ето затова България не е нормална правова държава и нормалните хора не харесват цацаратурата: делото е поначало сбъркано, не са взети доказателства предвид (https://dnes.dir.bg/obshtestvo/advokatat-na-polfriyman-pokaza-kadar-ot-video-bilo-e-neizbezhna-samootbrana ), човекът е осъден несправедливо и сега, когато съдът най-после постъпва законно и справедливо цацаратурата се намесва в полза на несправедливостта и се нарежда до неонацистите и агентите на ДС...

 8. 8 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Опитният юрист Цацаров отлично знае, че определенията на въззивните съдилища по исканията за условно предсрочно освобождаване СА ИЗКЛЮЧЕНИ от обхвата на възобновяване на наказателни дела (чл. 419 НПК).
  Съжалявам да го кажа, обаче това е по-тежък ПР-камуфлаж и от този на ранните Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
  Сега ВКС би следвало да ПРЕКРАТИ делото пред себе си (защото искането на главния прокурор е НЕДОПУСТИМО), при което обичайната реакция на публиката ще е: позор за корумпирания ВКС и пр. и пр.
  Вместо това, отговорният към обществото Цацаров (дали?), следваше да постъпи достойно: да зададе въпрос/препоръка към народните представители:
  ИЗМЕНЕТЕ НПК така, че определенията като това по делото на Полфриймън, ДА ПОДЛЕЖАТ на възобновяване пред ВКС. Защото към момента НЕ подлежат и топката е в полето на Народното събрание, а не на ВКС...

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7900 Неутрално

  Цацаров направо полудя. Толкова години казва, как да се променя или да не се променя НПК, а когато се изпълни закона, се прави на много ядосан. Не е виновен съдия1та, виновни са ония малоумници в НС, дето приемат закона.

 10. 10 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1744 Весело

  Пак театри костинбродски. Не минава номера.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4809 Весело

  До коментар [#10] от "spiegel":

  Банкянски са тези.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  Ти да видиш! Трябвало да си направят самоотвод?
  Има някаква мижава логика, ама много мижава!
  Само да попитам, когато една съдийка осъди един журналист, писал доста статии с/у нея, къде беше Цацаров?
  https://clubz.bg/83633-rosen_bosev_ot_kapital_osyden_ot_sydijka_koqto_e_kritikuval

  Или "всички граждани имат право да получат безпристрастно правосъдие", с изключение на журналистите от Капитал?

 13. 13 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  До коментар [#8] от "inn":

  Значи оревахте орталъка когато Дончева промени закона заради един човек (Ванко-1),а сега искате пак заради един човек да се промени закона!?

 14. 14 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 748 Любопитно

  Цаца, йессс!!!
  Ама що само на финала, бе? Де да беше тъй през изминалите седем години...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 15. 15 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#13] от "deaf":

  Къде го чукаш, къде се пука...

 16. 16 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 287 Неутрално

  "акта на апелативните съдии за освобождаване на Полфрийман, в който те се позовават и на положителната характеристика, дадена от председателя на БХК Красимир Кънев."

  Тоест, съдиите от кръга на БХК се позовават на председателя на БХК като основание за освобождаване на хладнокръвния убиец! Това е скандално и показва нагледно зависимостите в соросоидните среди. Грантаджиите са постигнали затворен цикъл на производство. Имат си и медии от същия кръг, които хвалят решението на съда. 100% мафиотска структура.

 17. 17 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 58 Любопитно

  Не бива, така!
  По -добре да му дадем един български паспорт и да стане член на ДеБъ!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 18. 18 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Хайде сега русото роси, TRASH-ът и останалата безродна пасмина на митинг в защита на главореза, дето твърди, че е невинен, ама се е бил поправил! БХК ви зове! Хващайте по един гол ятаган в ръка да се справите с тия футболни хулигани, дето само клане му е майката! Абе, вие нормални ли сте?

  Мърфи е оптимист!
 19. 19 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Какъв хубав ПР си спретнаха на базата на един доста спорен и сложен правен казус. Кой ти гледа съдебна практиката при подобни случаи, какви са законите и прочие подробности. Важното е да бъде очернен критикуващия Калпакчиев.

  Не ме търсете преди обяд
 20. 20 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  И ето, че правната култура на Цацаров се оказа силно надценена.
  Сега този като юрист ли се изказва, или като бял хакер (като какъвто се изказа преоблеченият като "правосъден министър" Барни Ръбъл)

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 21. 21 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И добре, че Полфриймън не се е "поправил", тоест не почнал да смята, че 16 души скинари да бият един човек е нещо нормално и не трябва да се намесва. Слава богу, че не е се пречупил и "поправил"!

 22. 22 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изключително долни и малодушно е от страна на Цацаров впрочем да действа предизборно и под натиск на неонацистките, пардон, "патриотичните" партии и да се опитва да се хареса на шкембе-патриотите.
  И БРАВО на съдията Калпакчиев, БХК и всички други, които знаейки каква патрЕотична истерия, псувни и заплахи ще последват са застанали на страната на справедливостта, закона и морала.

 23. 23 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 682 Весело

  Аз пък не искам Цацаров за Главен Прокурор!

 24. 24 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#21] от "trashgirl":

  Силно се надявам Полфрийман да намери начин и да осъди безумната ни държава, която открадна толкова години от живота му.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 25. 25 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  "акта на апелативните съдии за освобождаване на Полфрийман, в който те се позовават и на положителната характеристика, дадена от председателя на БХК Красимир Кънев."

  Тоест, съдиите от кръга на БХК се позовават на председателя на БХК като основание за освобождаване на хладнокръвния убиец!
  —цитат от коментар 16 на izt21595181


  He бе- и някакъв пастор на затвора дал положително становище.

  Не става ясно поискали ли са становището на Главно Мюфтийство и на Дружеството на филателистите... 😂😂😂

  Има обаче и нещо мътничко в цялата работа. Из мрежата се носят слухове, че имало видео от охранителни камери, де се виждало, че австралиецът наистина искал да помогне на цигане, бито от скинари. Та скинарите наскачали на австралиеца, та той се бил защитил. Съдът обаче не взел предвид видеото, и т.н.

  За слуховете- разбрахме. Някой може ли да даде линк към това видео?

  Щото- ако това, което се говори за видеото е вярно- може и късно да са го освободили... Е- ако е вярно, де...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4242 Неутрално

  "Публично известни са контактите между председателя на съдебния състав и съдията докладчик с Българския хелзинкски комитет. Съдия Калпакчиев е награждаван в ежегодно провеждани конкурси "Човек на годината", организирани от БХК, а съдия Весислава Иванова е включена в авторския колектив на годишния доклад на БХК за 2016 г.", пише в искането си главният прокурор."


  Това наистина е скандално, скандално, меко казано, много меко казано!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#21] от "trashgirl":
  Ти нормален ли си? Дневник, нали уж триете постове, призоваваши към насилие? Я вижте тоя TRASH какви ги каканиже! Слава богу, че не се е поправил! Да продължава в същия дух! Че и адмирации си получава! Що за форум е това?

  Мърфи е оптимист!
 28. 28 Профил на xlz18524590
  xlz18524590
  Рейтинг: 237 Разстроено

  Потъването на прокуратурата продължава.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  идиотско и арогантно искане от цацаров

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 32. 32 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#21] от "trashgirl":Силно се надявам Полфрийман да намери начин и да осъди безумната ни държава, която открадна толкова години от живота му.
  —цитат от коментар 24 на keen


  Коментарът ти е толкова малоумен, колкоо са малоумни и протестите срещу освобождаването на австралиеца. Никой нищо не му е откраднал - излежал си е необходимия минимум от справедливата присъда, има законово основание да бъде освободен, освободен е. Толкоз...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 33. 33 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Хайде сега русото роси, TRASH-ът и останалата безродна пасмина на митинг в защита на главореза, дето твърди, че е невинен, ама се е бил поправил! БХК ви зове! Хващайте по един гол ятаган в ръка да се справите с тия футболни хулигани, дето само клане му е майката! Абе, вие нормални ли сте?
  —цитат от коментар 18 на султана глаушева


  Прав си ! А "мотивите " на "уважаемите " съдии - протестъри са просто НАИВНИ или по - скоро - СМЕШНИ :
  Джок Полфрийман не е опасен за обществото, поправянето му в затвора е необратимо и по-нататъшният му престой там е неоправдан. Това е един от мотивите, с които Софийският апелативен съд е уважил молбата на осъдения на убийството на студента Андрей Монов австралиец да бъде пуснат на свобода шест години и десет месеца преди края на 20-годишната си присъда.

  Според апелативните съдии Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, доказателствата по делото са показали, че Полфрийман се е поправил в затвора "
  Христо Иванов къде е в случая ????
  "Правосъдният министър Христо Иванов защити правото на неправителствената организация, ръководена от осъдения на 20-години затвор за убийство австралиец Джок Полфрийман, да участва в работна група по реформа на местата за лишаване от свобода. Това става ясно от писмен отговор на Иванов до депутат от Реформаторския блок, предаде БГНЕС. Номинацията на Полфрийман за "Човек на годината", конкурс организиран от Българския хелзински комитет и участието на Българското затворническо сдружение за рехабилитация в работна група на Министерство на правосъдието срещнаха сериозно обществено недоволство Копирано от standartnews.com

 34. 34 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#12] от "lz73":

  Има разлика между дело от частен характер и дело от общ (обществен) характер.

 35. 35 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 471 Неутрално
 36. 36 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Някой може ли да даде линк към това видео?
  Щото- ако това, което се говори за видеото е вярно- може и късно да са го освободили... Е- ако е вярно, де...
  —цитат от коментар 25 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  За съжаление не успявам да го намеря в интернет. Едно време имаше сайт, посветен на случая и там беше качено един от няколкото видеозаписа. Там ясно се виждаше какво се случва.
  Вчера адвокатът на Полфрийман е качил кадър от друго видео, но според мен то не е толкова показателно:
  https://dnes.dir.bg/obshtestvo/advokatat-na-polfriyman-pokaza-kadar-ot-video-bilo-e-neizbezhna-samootbrana

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 37. 37 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2458 Неутрално
 38. 38 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Никой нищо не му е откраднал - излежал си е необходимия минимум от справедливата присъда, има законово основание да бъде освободен, освободен е.
  —цитат от коментар 32 на CINZANO - оправете си сайта!

  Ако се докаже, че е вкаран в затвора поради отказ от правосъдие (в което съм убеден), не мисля, че "никой нищо не му е откраднал" е вярно

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 39. 39 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1450 Весело

  Браво Цаца! Кит няма да станеш, но накрая направи нещо справедливо. А мъртателите, довели до това решение, да долежат вместо Полфрийман!

  Малинчо
 40. 40 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#8] от "inn":

  Там е другият трън в очите им - Лозан Панов. Ще намерят как да го изкарат виновен, въпреки че ВКС няма никаква правомощия по този случай.

  Не ме търсете преди обяд
 41. 41 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ilian Vassilev

  Като гледам безобразията на Цацаров, който пропусна посегателства срещу националната сигурност - спирането на радиото, вече седмица след като обеща да каже какво е станало и какви обвинения ще има, се захвана за Полфрийман, като съзнава че когато прокурорите започнат да одобряват или да отричат решенията на съда, той престава да бъде съд.
  Все повече се убеждавам, че народът ни ще бъде разделен непоправимо от тази паразитна пасмина, която се обогати отвъд всякакво мислимо приличие.
  Велико Народно Събрание става единствената опция за да се промени Конституцията.

 42. 42 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 575 Неутрално

  "председателят на състава Калин Калпакчиев и докладчикът Весислава Иванова е трябвало да си направят отвод заради връзки с Българския хелзинкски комитет.

  Нещата идват на мястото си

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 43. 43 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 294 Весело

  бутафорният сламен човек - цаца, продължава да доказва, че е много просто човече

 44. 44 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#29] от "keen":
  Ето го и следващият изпълзя! И продължава с речника си! Вижте го, порадвайте му се на това съкровище, дето нарича жертвата “отрепка”! Вижте се и вие, дето адмирирате такъв психопат! Докъде сте стигнали? Сега и останалите ще изпълзят!

  Мърфи е оптимист!
 45. 45 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  престъпник да си в тази хубава страна , запазват ти се всичките права .

 46. 46 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#35] от "WWW":

  силно, силно - колко да е силно - колкото една цацичка в корема на една чайка

 47. 47 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Цирковете на Цацата - епизод последен. Важното е да се мятат димки и да се отвлича вниманието на обществото от важните теми.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Ето къде е корупцията, съдиите да имали отношения, които са ги задължавали да дадат самоотвод. Къде е БХК да потърси справедливост. Или когато става въпрос за ляво-либерално-анарахистичната помия, тогава няма проблем?

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 50. 50 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Като бивш съдия, Цаци знае, че тази работа няма как да стане. Явно и той се включва в общия хор на крякане срещу Калпакчиев. Но не си дава сметка, че в съдебния състав е дъщерята на друг един крепител на статуквото в съдебната власт - членът на ВСС Б. Магдалинчев.

 51. 51 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#33] от "doroteus":
  За какво говорим? Уважаваният Калпакчиев с равностойна втора награда за човек на годината 2016 на бхк! Трябваше и австралиеца на го направят човек на годината, че двамцата да са в една компания, да са си лика-прилика! Идилия!

  Мърфи е оптимист!
 52. 52 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Ако Гешев се обяви срещу разделението на властите, Цацаров се обяви срещу разделението на функциите на прокурора и съдията в рамките на съдебната власт. Цялата съдебна власт в ръцете на главния прокурор и отгоре на всичко Кой - това е руският модел, пренесен на крилете на една руска чайка в България и приложен от Цацаров.

 53. 53 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#48] от "carlosestrada":
  Ти ще се погрижиш ли по въпроса? Да ти дам линк за продажба на ножове, дето колят безотказно тези, дето не ви хареесват?

  Мърфи е оптимист!
 54. 54 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#8] от "inn":

  Ами не е лошо ВКС един път да излезе и да каже, че Цацаров пуска искания, които са очевадно неоснователни - следователно или е тотално некомпетентен или прави политика от един съдебен казус. Интересно как ГешеФта се покри по тоя случай.

  Защо ли не го натовари Цацата ГешеФ да пише лично това искане да го видим колко е "невероятен" като прокурор.

 55. 55 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4247 Любопитно

  " "Публично известни са контактите между председателя на съдебния състав и съдията докладчик с Българския хелзинкски комитет. Съдия Калпакчиев е награждаван в ежегодно провеждани конкурси "Човек на годината", организирани от БХК, а съдия Весислава Иванова е включена в авторския колектив на годишния доклад на БХК за 2016 г.", пише в искането си главният прокурор."

  А като е " публично известно" зависимостите на настоящия главен прокурор от моделът КОЙ какво следва ?

 56. 56 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5521 Весело

  БНР и Монов - два решения, една цел...
  Къде ми бяха пуканките?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 57. 57 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Айде, Гешев, Цацаров, както пускахте "доказателства" срещу тоя и оня, сега пуснете "доказателствата" и срещу Полфрийман.
  Дайте видеото, на което да се убедим как 16 изрода нападат един и после този един се оказва "виновен":
  https://dnes.dir.bg/obshtestvo/advokatat-na-polfriyman-pokaza-kadar-ot-video-bilo-e-neizbezhna-samootbrana

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 58. 58 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 466 Неутрално

  бутафорният сламен човек - цаца, продължава да доказва, че е много просто човече
  —цитат от коментар 43 на carlosestrada


  Не е просто човече ...Добър служител е на КОЙ

 59. 59 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Само като погледна гласуванията под коментарите и колко хора са застанали зад един убиец и ми се плаче. Ние сме нравствена разруха наследена от комунизма и продължена от синовете им неолиберали. Единственото хубаво нещо е, че всеки ясно е заявил на коя страна застава на тъмната или на христовата.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4247 Неутрално

  " Преди години австралийските власти поискаха Полфрийман да бъде трансфериран в родината си, където да изтърпи остатъка от присъдата си, но главният прокурор Сотир Цацаров отказа, като се мотивира, че тогава осъденият е извършвал множество груби нарушения на правилата и многократно е бил наказван в затвора."

  Ако с подобна строгост се гледаха делата на приятелите на властта ( ако изобщо стигат до дело в съдебна зала де !), то България щеше да бъде съвсем различно място за живеене, далеч по - добро и справедливо ! Уви, не е !

 61. 61 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Имитират дейност на гърба на нещастния Полфрийман.
  В държава, където дават условни присъди за предумишлени убийства.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 62. 62 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Браво на Цацаров!
  Сега да вкарат в затвора и Калпакчиев и Кънев от БХК. Може и Лалов, за да има хора за четворка белот...

 63. 63 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#49] от "Мизийски":

  И от кога един петреОтарската шкембе дружинка почна да разбира от правосъдие и право? Я марш на лозето на агент Иван да пазиш чепките.

 64. 64 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#57] от "keen":
  Абе не ти ли писна да пееш една и съша опорка? Като развалена грамофонна плоча. Давай, продължавай с “изродите” и “отрепките”, на твоето конто се трупа! Сам каквото си направиш, никой не може да ти направи !

  Мърфи е оптимист!
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 416 Любопитно

  Председателят на състава Калин Калпакчиев и докладчикът Весислава Иванова е трябвало да си направят отвод заради връзки с Българския хелзинкски комитет

  А Цацата кога ще си направи отвод за връзки и срещи с Чайка и други образи в ЦУМ

  АПАРТАМЕНТГЕЙТ: #КОЙ ДА РАЗСЛЕДВА СЕРИЕН ИМОТЕН СИМУЛАТОР ГЛАВЕН ПРОКУРОР?
  ЦАЦАРОВ ПРИДОБИЛ ЛУКСОЗНА ВИЛА НА ПОЛОВИН ЦЕНА
  А кога ще си направи самоотвод заради тая вила :

  https://bivol.bg/cacarov-vila.html

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 67. 67 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#59] от "Мизийски":

  я кажи Христос какво казва по въпроса за защитата на слабите и онеправданите - например на тези, които са скочили да ги бият 16 скинара?

  или ще се изуеш като ***** от потурите на дядо си

 68. 68 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Набъбналата Цаца вече не се вмества в 200 литра каца. И започна да командва структурите на съдебната система. Този технологичен отпадък на неспирния преход може и да влезе в учебницит с днешния подвиг.

 69. 69 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  Цацаров, който като съдия натика невинен човек в затвора за обир на магазин, защото нямаше време да провери охранителните камери, които показаха друг извършител и който в нарушение на закона спретна аферата Костинброд, да ми се прави на компетентен защитник на правото, е гнусно и нагло. Но от такъв, коъно е станал член на БКП в казармата друго не може да се очаква.

 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4247 Неутрално

  Тъжно ми е да гледам как един евтин популизъм се опитва да експлотира чувствата на хората и да ги манипулира - вижте го несправедливия съд, ето го лошия убиец, а ние сега, прокуратурата, добрите демек, защитаваме справедливостта.....
  Но истината е, че още от римско време максимата е била: хляб и зрелища, та и тук важното е да се имитира дейност ! Цялата ни държава превърната в оплетени схеми тип свински черва, прокуратурата прилага първична демагогия.....А какво направи по повдо откровенното признание на почетния :

  Много фино ви будалкат с разни дарения, лични фирми, което може да се приеме, но не е цялата истина. Всъщност в цял свят - като започнете от Америка и до Япония - всяка партия си има, така да се каже, "обръч от фирми"

  Жалка работа !

 71. 71 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1212 Весело

  "Публично известни са контактите между председателя на съдебния състав и съдията докладчик с Българския хелзинкски комитет. Съдия Калпакчиев е награждаван в ежегодно провеждани конкурси "Човек на годината", организирани от БХК, а съдия Весислава Иванова е включена в авторския колектив на годишния доклад на БХК за 2016 г.".

  А, ето къде бил ключът от бараката...

  И пак както при освобождаването на Ахмет Читаев (атентаторът на летище Ататюрк) преди 3 години - освобождаването е станало под натиска на известни правозащитни организации.

  Да, картинката е ясна. Наистина у нас съдът е корумпиран и взема често решения под влияние.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 72. 72 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#67] от "carlosestrada":

  Не убивай!-говори ли ти нещо?

 73. 73 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Ами сега?!
  Нма значение какво са решили съдиите - важно е какво заръчва шефа.
  Не се радвайте. Утре това може да се обърне срещу вас.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#65] от "carlosestrada":
  Кълнеш като дърта циганка. Отива ти

  Мърфи е оптимист!
 76. 76 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 416 Весело

  "Пожелавам на моя наследник да е свидетел на времето на Цацаров и на другите бг лица които са направили всичките усилия нито един корумпиран политик нито един бандит да бъде осъден."

  Това написа в профила си в Туитър бившият френски посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан

  https://clubz.bg/45766-do_kaban_pojelavam_na_moq_naslednik_da_e_svidetel_na_vremeto_na_cacarov

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 77. 77 Профил на tach0
  tach0
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това момче нашата "правосъдна система" го "сготви" много грозно под натиска на родителите на убития(навремето баща му беше депутат). Следствието, прокуратурата и съда погазиха всички законови и морални норми за да го осъдят. Истината не трябваше да излиза наяве. Цената беше без значение.

 78. 78 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Гешев няма ли да врътне и той едно пируетче в стил "Дръжте мъ ша им разплача мамицата на лошите"

 79. 79 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  До коментар [#59] от "Мизийски":

  Объркал си полюсите на акумулатора си, галеба... И моралните категории, съответно.

 80. 80 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4247 Неутрално

  До коментар [#61] от "Полковник за европейско развитие на България":

  " Имитират дейност на гърба на нещастния Полфрийман.
  В държава, където дават условни присъди за предумишлени убийства. "

  Прокуратурата е един от основните виновници да се стигне до тук ! С подходящите контакти и/или подходящата банкнота 30 години сме свидетели не на правосъдие, а на престъпен произвол точно в съдебната система !

 81. 81 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4242 Неутрално

  Румяна Узунова каза още:
  "Съда е следвал да се произнесе с РЕШЕНИЕ, не с определение, тъй като такъв е закона, такъв е НПК, но въпреки това и въпреки, че не е спазена тази форма, Софийския апелативен съд се е произнесъл по начин, който противопоставя невъзможност да се поиска възобновяване на това производство"!

  Супер скандално, страхотна неграмотност и явни зависимости произлизат от грубото погазване на закона!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 82. 82 Профил на trashgirl
  trashgirl
  Рейтинг: 8 Любопитно

  А защо Цацаров не поиска да отиде в затвора скинарчето, осъдено на 2 (ДВЕ) ГОДИНИ УСЛОВНО ЗА УБИЙСТВОТО на ром в Самоков?

  "По 2 години условно за убийците на Аспарух от Самоков

  Софийски окръжен съд осъди Георги Стробански, Стефан Цонев и Стефан Ангелов на 2 години условно за убийството на 17-годишиния Аспарух Асенов от Самоков.
  Наказателното производство по отношение на четвъртия участник в жестокия побой, Кристиян Иванов, е прекратено, тъй като той е в много тежко здравословно състояние след претърпяна катастрофа.

  Четиримата младежи са осъдени за това че в съучастие са убили по непредпазливост Аспарух Асенов, като убийството е вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

  Припомняме, 17-годишният Аспарух Асенов беше убит на 21 август 2007 година в Самоков в близост до полицейското управление."

 83. 83 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Първоинстанционният съд се произнася с определение.
  Чл. 440. (1) Съдът се произнася с мотивирано определение.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2017 г., в сила от 07.02.2017 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) Определението на съда подлежи на обжалване от осъдения и от началника на затвора и на протест от прокурора по реда на глава двадесет и втора. Определението се изпълнява незабавно след изтичането на срока за обжалване, освен ако е подаден частен протест или жалба, които не са в интерес на осъдения.

  Но въззивният съд (в случая Софийският апелативен съд) трябва да се произнесе с решение. Проблемът не в самото наименование като такова, а за това, че определението не подлежи на възобновяване. Т.е. ВКС ще има задачата първо да каже дали искането на прокуратура е допустимо. Ако приеме, че е допустимо, значи съдията е допуснал грешка и е трябвало да се произнесе с решение. Но това все още не значи, че ВКС ще каже, че искането е и неоснователно. Да му мисли съдебният състав от ВКС. Ще му трябват много убедителни мотиви да тушира общественото недоволство.

  Съдържание на решението на въззивната инстанция
  Чл. 339. (1) В решението си въззивната инстанция посочва: по чия жалба или протест се е произнесла, основното съдържание на присъдата, жалбата и протеста, кратко съдържание на доводите, изложени от страните в съдебното заседание, и решението си по жалбата или протеста.
  (2) Когато потвърди присъдата, въззивната инстанция посочва основанията, поради които не приема доводите, изложени в подкрепа на жалбата или протеста.
  (3) Когато въззивната инстанция постановява нова присъда, прилагат се изискванията на чл. 305.

 84. 84 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Първоинстанционният съд се произнася с определение.
  Чл. 440. (1) Съдът се произнася с мотивирано определение.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2017 г., в сила от 07.02.2017 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) Определението на съда подлежи на обжалване от осъдения и от началника на затвора и на протест от прокурора по реда на глава двадесет и втора. Определението се изпълнява незабавно след изтичането на срока за обжалване, освен ако е подаден частен протест или жалба, които не са в интерес на осъдения.

  Но въззивният съд (в случая Софийският апелативен съд) трябва да се произнесе с решение. Проблемът не в самото наименование като такова, а за това, че определението не подлежи на възобновяване. Т.е. ВКС ще има задачата първо да каже дали искането на прокуратура е допустимо. Ако приеме, че е допустимо, значи съдията е допуснал грешка и е трябвало да се произнесе с решение. Но това все още не значи, че ВКС ще каже, че искането е и неоснователно. Да му мисли съдебният състав от ВКС. Ще му трябват много убедителни мотиви да тушира общественото недоволство.

  Съдържание на решението на въззивната инстанция
  Чл. 339. (1) В решението си въззивната инстанция посочва: по чия жалба или протест се е произнесла, основното съдържание на присъдата, жалбата и протеста, кратко съдържание на доводите, изложени от страните в съдебното заседание, и решението си по жалбата или протеста.
  (2) Когато потвърди присъдата, въззивната инстанция посочва основанията, поради които не приема доводите, изложени в подкрепа на жалбата или протеста.
  (3) Когато въззивната инстанция постановява нова присъда, прилагат се изискванията на чл. 305.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#81] от "hamiltonf":

  Вече го написах, но да повторя. Съдържанието на съдебният акт е важен, т.е. реквизитите му. Самото в случая е важно, защото определението не подлежи на възобновяване, т.е. ако ВКС се съгласи, че актът трябва да е определение, трябва да отхвърли искането на прокуратурата като НЕДОПУСТИМО. Това значи, че няма да разглежда съдебният акт дали е ОСНОВАТЕЛЕН.

 87. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  До коментар [#6] от "Viva la Evolution":

  "Клето австралийче" с 30 см нож ?!Дано не сте красиви,колкото сте умни,щото...

 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Цацата преди да сдаде поста почва да прилича на прокурор...
  —цитат от коментар 2 на BiGman1  А до сега на какво ти приличаше ?
  На политик ( Костинброд ), на банкер ( събираше консилиум за оздравяване на КТБ, вместо да подгони бандюгите ), на приватизатор ( изкупените от него ниви на безценица ), или просто на СЛУГА НА # КОЙ ???

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Цацата на изпроводяк почнА да работи наистина. Ти да видиш.
  —цитат от коментар 3 на Storm Of Change  И как според теб работи « на изпроводняк « ?
  Кой е той за да нарежда на съда . На този съд може да не признае присъдата само по-горна съдебна инстанция .
  Отново да попитам : Кой е Цацаров и с какво право си позволява да ревизира каквато и да било присъда, на който и да било съд ?
  ГИДИ ТРИСВИНИУМ ПРЕСТЪПЕН !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 90. 90 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#82] от "trashgirl":

  Защото е при смесена вина. Умисълът е бил по отношение на телесната повреда, но вероятно е паднал при мелето се е ударил смъртоносно.
  Може би пропускаш и че редуцираното наказание е защото осъдените са непълнолетни.

 91. 91 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  БСП и ГЕРБ заедно срещу съда и Полифрийман .
  Вълка и Ковачки заедно в бизнеса с боклука на София .


  Случаенос !?

 92. 92 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 466 Неутрално

  На всички е ясно,че аргументите на Цацаров няма да минат пред ВКС.Целата е да се удари Лозан Панов ,за да може КОЙ да завладее целата съдебна система.

 93. 93 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Най-нормалното нещо е отвод на Калпакчиев и този състав и нова произнасяне по искането за освобождаване.

 94. 94 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Ей тия червени соросоиди срам нямат ! Глей го тоя Първанов как помилва убийци !

  Българският президент Георги Първанов разреши на Англия да освободи Майкъл Шийлдс, който през 2005 година се опита да убие с тухла българския барман Мартин Георгиев в курорта Златни пясъци, съобщи английската преса във вторник.

  Писмото на президента Първанов е от октомври и е подписано от съветника по правните въпроси на президента Сашо Пенов в отговор на множеството писма, получени от редица британски обществени организации, съобщи Дарик, като се позова на президентството. В него се посочват възможностите предвидени в Конвенцията за трансфер на осъдени хора в чужбина и това, че казусът може да бъде решен от съответните органи в Обединеното кралство, но по никакъв начин не става въпрос за помилване от страна на българския държавен глава .

 95. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  До коментар [#7] от "trashgirl":


  « ... цацаратурата се намесва в полза на несправедливостта и се нарежда до неонацистите и агентите на ДС ... «


  Ще се намесва и още как, когато другарят е в беда !
  Христо Монов, бащата на убития, също е ченге на ДС !

  « Които си приличат, се и привличат «

  Френска поговорка

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 96. 96 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  До коментар [#9] от "Роси":


  « Цацаров направо полудя . «


  Ти почакай да видиш какъв ще е Гешев, ако бъде избран ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 97 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 463 Весело

  Що не вземат да скрият Полфрийман в генералното консулство на РФ. Искам да видя как най-големите лизачи Болен, Corny и Бай Иван скачат срещу Марушка си 😁😂😀

 98. 98 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 859 Неутрално

  отпепките в ткзс-то на една барикада с цацаров... отива ви, боклуци :D
  дано да се измъкне от комунистан човека!

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 99. 99 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Ако утре ви нападнат няколко обирджии и насилници по тъмно - първо ги питайте дали имат във фамилията служители на ДС и управляващата коалиция , и ако ви кажат че нямат , то тогава можете да се защитавате !

  Тия комунисти се държат с раята по-зле и от башибозука навремето !!!

 100. 100 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 294 Весело

  Супер силен ход Цаци! Виж само какво оживление настъпи! Няма никакво значение какво ще реши ВКС. Контрата остава в него. Най-важното обаче е че цяла България обсъжда връзката на Калтакчиев и Иванова с БХК. Тук е заровено кучето! БХК воглаве с Кънев и ССБ воглаве с Калтакчиев получават грантове от Америка за България и са от кръга на Прокопи. Така замитаме и информацията, че Бай Х е натиснал съдиите, понеже му е мерак да се срещне с кралицата, а австралийският премиер го блокира. Изводът е, че съдът с нищо не е по добър от прокуратурата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK