Изборни сблъсъци: кой срещу кого ще играе за кметския пост в големите градове

За спечелилата през 2015 г. в столицата още на първи тур с 60.17% Йорданка Фандъкова този път първите прогнози сочат, че пътят към нов мандат минава през балотаж

© Дневник

За спечелилата през 2015 г. в столицата още на първи тур с 60.17% Йорданка Фандъкова този път първите прогнози сочат, че пътят към нов мандат минава през балотажСлед като преди четири години ГЕРБ спечели кметските места в 23 областни града, на местните избори в края на октомври в немалка част от големите градове управляващата партия ще бъде изправена пред по-сериозно изпитание, за да успее да запази позициите си. Формацията ще трябва да се конкурира, от една страна, с опозицията, от друга – със силни местни претенденти, и на трети фронт – с доскорошни "свои" или с партньори. Това показват първите социологически сондажи за вота и вече обявените кандидати за кметските постове по места.


Часове след като изтече срокът за регистрация на кандидат-кметовете и листите с претенденти за общински съветници, за ГЕРБ изглеждат сигурни победите в Бургас, Стара Загора и Велико Търново, а за ДПС - в Кърджали. БСП ще разчита на пробив в Ямбол, а СДС ще се надява на нов мандат на сегашния кмет в Плевен. Като се има предвид последното проучване на агенция "Алфа рисърч", според което над 47.3% от хората с право на глас биха искали нов кмет, а най-критично са настроени избирателите в големите градове, на останалите места се очертават сериозни сблъсъци.


София с перспектива за балотаж


За спечелилата през 2015 г. в столицата още на първи тур с 60.17% Йорданка Фандъкова този път първите прогнози сочат, че пътят към нов мандат минава през балотаж. Поръчаните в щаба на ГЕРБ-София анализи сочат, че сега формацията може да остане с около 25 общински съветници в София, което е с пет места по-малко от досегашните.
Най-сериозен опонент на Фандъкова според проучванията се очертава независимият кандидат и доскорошен омбудсман Мая Манолова, подкрепена от БСП, Движение "България на гражданите", АБВ и др. Неофициално "Дневник" научи от източници в ДПС, че и партията с почетен председател Ахмед Доган също обмисля подкрепа за Манолова. Още не е известно дали тя ще бъде официално обявена, както и дали ще е от началото на кампанията или при евентуален балотаж.


Десните избиратели в столицата имат избор за първия тур между кандидатите на "Демократична България" - арх. Борислав Игнатов, и на "Спаси София" - Борис Бонев. Ако никой от двамата обаче не достигне до втория тур, на балотажа столичните привърженици на десницата ще са изправени пред сериозно предизвикателство за кого да дадат гласа си.


В нишата на националистите ВМРО залага на традиционния си претендент за всякакви избори Ангел Джамбазки, който в момента е евродепутат, а до 2014 г. беше общински съветник в столицата. В надпреварата се включи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обяви кандидатурата си в последния възможен ден.


Кандидатите за кметския стол в София могат да достигнат 15. Окончателният списък от имена ще излезе в следващите дни, когато общинските избирателни комисии потвърдят кои са регистрираните.


Пловдив ще има нов кмет


През 2015 г. се наложи Административният съд в Пловдив да се произнесе с решение кой е законно избраният кмет на града. И потвърди избирането на кандидата на ГЕРБ Иван Тотев. Жалбата срещу избора беше от останалия втори Славчо Атанасов, който загуби с малко над 1000 гласа.


"Вечер си лягам кмет, нещо става през нощта с броенето, сутринта вече съм втори", коментира наскоро Атанасов. Сега той отново ще види като какъв ще си легне и какъв ще стане, тъй като отново ще се кандидатира за поста, издигнат от ВМРО и НФСБ. Славчо Атанасов бе кмет на Пловдив от 2007 до 2011 г. от ВМРО, а сега е депутат от НФСБ.


Срещу Атанасов ГЕРБ този път няма да заложат на Иван Тотев, към когото в партията имаха много критики и който обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат, след като неофициално разбра, че няма да бъде подкрепен от ГЕРБ. Сега управляващите залагат на областния управител Здравко Димитров.


БСП издига директора на Езикова гимназия "Пловдив" Николай Радев, а - "Демократична България" адвоката Атанас Костов, който е специалист по право на интелектуалната собственост.


По традиция в надпреварата за Пловдив участва и Дани Каназирева – адвокат, общински съветник от "Съюз за Пловдив".


Бургас и Варна изглеждат с предизвестено решение


Сравнително безпроблемни за управляващите се очертават изборите в големите морски гадове Бургас и Варна.


Във Варна за трети мандат от името на ГЕРБ се явява кметът Иван Портних. След скандали във Варна БСП издигна за кандидат за кмет депутата и бивш министър на образованието Анелия Клисарова, макар че местните социалисти искаха да подкрепят лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Политици от партията прогнозираха, че не е изключено това да доведе до отлив на гласове от лявата кандидатура към Костадинов, който ще се яви от името на партията си. Според някои местни политици той има шансове срещу Портних.


Кандидат на ВМРО е хирургът д-р Николай Евтимов, а на НФСБ - бизнесменът Димитър Карбов.


И в Бургас ГЕРБ залага на дългогодишния си кмет Димитър Николов, когото издигна за четвърти мандат. Срещу него за момента не се вижда много сериозна конкуренция. Кандидати за кмет са не твърде известният депутат Николай Тишев от БСП, Живко Табаков от "Движение България на гражданите", Иво Баев от "Демократична България" и д-р Бойко Миразчийски от НФСБ.


Коалиции в Плевен и Монтана, но не и в Добрич


На предишните избори един от малкото пробиви в областни градове беше за Реформаторския блок, които в Монтана подкрепиха с коалиция "Заедно за Монтана" Златко Живков. Тогава Живков взе 54 на сто от гласовете и остави претендента на ГЕРБ на второ място с подкрепа под 25 на сто. Сега управляващите играят на сигурно - отказаха се от своя номинация и заедно със СДС издигат Живков за рекорден шести мандат.


В Плевен обаче двете партии, които са в предизборно споразумение, ще имат отделни кандидати за първия тур. Уговорките им са да се подкрепят взаимно на балотажа. Плевен също е сред "сините" завоевания от 2015 г., когато Георг Спартански, издигнат от местна коалиция и подкрепен от коалиция Реформаторски блок, ВМРО и др., стана кмет. Спартански спечели на втори тур срещу дотогавашния кмет Димитър Стойков (ГЕРБ). Сега Спартански е издигнат от инициативен комитет, а зад него застава обща листа с кандидати за общински съветници на "Демократична България", СДС и БЗНС. ГЕРБ номинира областния управител на Плевен Мирослав Петров. БСП издигна Илиян Йончев – общински съветник, ръководител "Секретариат, европейски програми и проекти" в Медицинския университет в Плевен.


Добрич също беше сред областните градове, в които десните победиха през 2015. До пролетта СДС даваше заявки, че ще подкрепи Йордан Йорданов за нов мандат. Впоследствие след спор между структурите на партията и Йорданов дали той е станал или не е станал член на СДС, както и след заявката на кмета, че няма да е партиен член, формацията реши да не застава зад него за още един мандат.


Сега Йорданов се кандидатира пак, издигнат от местна коалиция "България на гражданите", в която влизат - освен едноименната партия - НДСВ, "Глас народен" и други.


ГЕРБ залага на Надежда Петкова - общински съветник, зам.-кмет по икономическите въпроси в периода 2007 - 2015 г. В ръководството на партията са недоволни от досегашното представяне и мобилизация на местните структури и след евроизборите Борисов изрично поиска сериозна промяна в тази насока.


Кандидатът на БСП за кмет на Добрич е безпартийният Георги Петков, управител на фирма в селскостопанския сектор, а на ДПС - общинският съветник арх. Нежля Ганева.


Неизвестност в Русе


В Русе напрежението за ГЕРБ идва по-скоро по вътрешнопартийна линия, отколкото заради сериозна конкуренция. Управляващите издигат Диана Иванова, която е директор на Професионалната гимназия по облекло в града. До средата на лятото местните структури на ГЕРБ искаха претендент за още един мандат да е досегашният кмет и доскорошен лидер на русенската организация на партията Пламен Стоилов. Той получи и основния брой номинации за поста. Централата обаче избра друг подход и освен нов кандидат смени и лидера на местната структура.


Безпрецедентно членовете на ГЕРБ-Русе не се съгласиха безмълвно с решенията в София и излязоха с декларации в подкрепа на Стоилов. Впоследствие той си направи отвод и обяви, че няма да се кандидатира, като даде да се разбере, че го прави, тъй като няма достатъчно подкрепа на централно ниво.


Сега предизвикателството е дали ГЕРБ ще успее да убеди членовете и симпатизантите си да подкрепят Диана Иванова.


Кандидат на БСП за кмет на Русе е депутатът Пенчо Милков, който е бил адвокат в града. "Демократична България" издига Деана Тонева, която е мениджър в голяма застрахователна компания. ВМРО и НФСБ имат обща кандидатура - Галин Григоров, който е областен управител.


Бившият кмет на Русе Елеонора Николова ще се включи отново в изборната надпревара 17 години след като спечели кметския пост в града Тя е издигната от местна коалиция, в която влизат СДС, Съюзът на свободните демократи (основан от Стефан Софиянски през 2001 г.), Движение "България на гражданите" с лидер Димитър Делчев, БНД на Борислав Великов (което се формира през 2007 г. от отцепили се от НДСВ депутати) и "Движение 21" на бившия депутат от БСП Татяна Дончева. В кариерата си Николова има спечелени частични местни избори през 2002 г и редовни на следващата година като независим кандидат, подкрепен от СДС и още 17 десноцентристки формации. Тя остана на мястото две години, след което стана депутат от СДС, а още две години след това напусна партията и създаде своя - Европейски демократичен път, заедно с Димитър Абаджиев и Мария Капон. До пролетта на 2018 г. Николова работеше в Центъра за борба с корупцията, известен като БОРКОР, който се вля в новата мегаагенция за борба с корупцията (КПКОНПИ).


Велико Търново - още веднъж от същото


След като дългогодишният "втори" и "дясна ръка" на Борисов в ГЕРБ – Цветан Цветанов, беше свален от всички партийни позиции, очакванията бяха за промени и в дългогодишния му избирателен район Велико Търново. Такива обаче не настъпиха.


Общинската организация на ГЕРБ единодушно издигна кандидатурата на настоящия кмет Даниел Панов за трети мандат и за водач на листата за общински съветници, а централата я одобри безпроблемно. Срещу Панов застават двама депутати - Весела Лечева от БСП и Милен Михов от ВМРО. И двамата влязоха в настоящото Народно събрание от търновския район, но предстои да покажат дали могат да се съревновават по популярност с кмета.


По традиция сред кандидатите, които нямат никакви шансове, но винаги участват в кметските избори във Велико Търново, е Димитър Маринов, известен като Митьо Пищова.


Хасково – областният управител срещу бившия кмет


От ГЕРБ свалиха доверието си от кмета в Хасково Добри Беливанов покрай т.нар. кумгейт, в който бе засегнат бившият вече депутат от ГЕРБ Делян Добрев. И издигнаха областния управител Станислав Дечев.


Добри Беливанов обаче отказа да се оттегли от политическата сцена и реши сам да играе за нов мандат с подкрепата на Съюза на свободните демократи.


Ямбол - надеждата за пробив на БСП


И кметът на Ямбол Георги Славов ще поиска подкрепата за четвърти мандат, но вече като независим кандидат.


Изпълнителната комисия на ГЕРБ посочи друг кандидат за кмет на Ямбол - областния управител Димитър Иванов. Причината беше, че на европейските избори през май управляващата партия, чийто областен координатор беше Георги Славов, претърпя сериозно поражение от БСП, а срещу него негодуват неправителствени организации, които го обвиняват в злоупотреба с евросредства по различни проекти. В отговор на отказаната подкрепа Славов напусна партията и ще опита да мобилизира привърженици срещу номинацията на бившите си съпартийци.


Социалистите номинират Катя Георгиева – председател на местната организация на БСП. Партийните им анализи сочат, че Ямбол ще бъде една от възможностите за пробив след успеха на евроизборите и заради проблемите разнобоя при ГЕРБ.


Кърджали и Стара Загора: без интрига


Засега не се очертават сериозни интриги и размествания на кметските позиции в Кърджали и Стара Загора. В Кърджали, където традиционно най-силно се представя ДПС, очаквано за пети мандат се кандидатира Хасан Азис. ГЕРБ ще играе с областния управител Никола Чанев, а БСП - с областния председател на партията Милко Багдасаров, който участва на почти всички избори в града от името на левицата, но досега не е печелил.


В Стара Загора сегашният кмет от ГЕРБ Живко Тодоров ще се състезава за трети мандат. Проф. Иван Върляков - изпълнителен директор на РАО "Тракия" и преподавател в Тракийския университет, е кандидат на БСП.


Пазарджик - вечният кмет срещу пожарникар №1


За четвърти мандат на поста в Пазарджик ще се бори досегашният кмет Тодор Попов, подкрепен от коалиция "Новото време". Около името му неведнъж е имало скандали - най-шумните бяха около луксозната му къща му в Паталеница и след убийството на началника на кабинета му Татяна Стоянова в началото на 2015 г. На предишните местни избори седмичникът "Капитал" отчете, че Попов е спечелил безапелационно всички секции, в които година по-рано - на парламентарния вот, ДПС е регистрирал пълна победа. Пазарджик е избирателният район на депутата от движението Делян Пеевски.


ГЕРБ залага на Иван Панайотов, доскорошен шеф на Регионалната противопожарна служба, който се пенсионира през август след 36-години в пожарната. В началото на 2019 г. той беше обявен за "Пожарникар на годината".


Издигнат от коалиция и с подкрепата на БСП, за втори път на местни избори излиза бизнесменът Благо Солов. Претендент за поста е и областният председател на АБВ Атанас Шопов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  Падне ли София пада ГЕРБ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Гласувайте за Джамбазки! Единственият, който ще сложи разпасалите се цигани на място!!!

 3. До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма да падне, всичките “десни” тук в сайта ще отърчат вкупом да гласуват за ГЕРБ......
  От сега точат бюлетините :)

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 4. До коментар [#2] от "Пуйката":


  Бегай легай при майка си.........

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Падне ли София ..... да му е яко на другия кмет

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Ако никой от двамата обаче не достигне до втория тур, на балотажа столичните привърженици на десницата ще са изправени пред сериозно предизвикателство за кого да дадат гласа си."

  Е, десните да му мислят. За мен тогава предизвикателството ще бъде дали да заведа внуците на планина или на спорт, зависи от времето.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 7. 7 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2768 Весело

  Кметчето сънува как Майският бръмбар гризе кестени ...

 8. 8 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#2] от "Пуйката":Бегай легай при майка си.........
  —цитат от коментар 4 на И да Паднем и да Бием пак ше се НАПИЕМ даже СДС и ГРОБ ше БИЕМ кака Кури има тежката ДУМА нашта система четири четири две


  Първото цигане изквича 🤪🤪

 9. 9 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 264 Разстроено

  А за Мая Манолова - гледам, че разни умни хора се чудят дали това не е начин да се отслаби ГЕРБ или разцепи БСП. Огледален неин вариант пък е новият проект на ЦвЦв.

  Аз съм стар и не разбирам от политика, но помня как на времето имаше такива проекти за разцепване на голямата партия с Евролевица, АСО, сетне АБВ. Резултатът винаги беше един и същи - в крайна сметка отцепените се връщаха при партията-майка и само я правеха по-силна.

  Сега май млади и амбициозни хора имат същите проекти. На теория звучи добре, на практика досега не е проработвало. Така че ако питате стария човек, най-добре си оставете на Титаник да си потъва бавничко и не му се бъркайте в работата.
  Но хубавото е, че никой не пита старите хора, така май е по-добре.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 10. 10 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 52 Любопитно

  Младежа на горната снимка у десния ъгъл, ше спичели изборите!
  Той има и 500 идеи, как да са опраи София!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 11. 11 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Весело

  Чета имената на кандидатите ... жална ни майка :) Кмета на Бургас на една среща преди доста години, когато се бореше за втори мандата заяви, че няма да секандидатира за трети мандат... сега е кандидат за четвърти :) Бардака същия, курвите и те ... че имат и нахалството да говорят за промяна :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Търново и Хасково се очертават като емблеми в тези избори. В Търново двете лица на БСП ярко се демонстрират от Лечева и съпруга и - Манол Велев (бизнесмен). Биографият му е повече от интересна:

  "Започва бизнеса като наемател на общинско кафене. По това време е на 27 години.[3] През 1984 г. Манол Велев, или Мони, както го знаят всички от РСВ – „Ресторанти и спални вагони“, работи като сервитьор в кафе-аперитив „Интер“ в сградата на Централна гара София, до големия ресторант „Лукс“.[5]

  Според информационната система „Дакси“ Манол Велев участва в управлението на „Марти-М – Манол Велев“, сдружение „Футболен клуб Вихър“, „Истър-ССМ“ – АД, сдружение“ТК ВВВ-про тенис“, „Бърт билдинг“, „Мартимор“, „Ная инвест“, сдружение „България завинаги“, Дакс медия“, Невекс лизинг“, сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“, Булгаз системс“, Крииейтив пропъртис“, „Ресторанти и специализирани вагони“. Като собственик участва в „Липник трейдинг“, „Марти – М. Манол Велев“, „Ная инвест“, Дакс-медия“, Корект трасн“, „Невекс лизинг“, „СМ-5“, „Интер пул“ (прекратила дейността си), „Бърт билдинг“, „Профита“, „МРК“, „Мартимор“, „Булгаз системс“ и „Илиянци строй груп“.[6]..." - https://bg.wikipedia.org/wiki/Манол_Велев_ (бизнесмен)

  В Хасково пък Беливанов, заиграл се с БСП, сега се представя от ССД на Софиянски... :) Сват му явно се е потрудил...:)

 13. 13 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Че то най-голяма сметка от предсрочни избори пак има ГЕРБ. Ама понеже ще му се намали подкрепата ако непрестанно хвърля оставки този път Борисов не пуска тоя ход. Въпреки, че след година и половина може да му е по-тежко на ГЕРБ Момента кой ще му се опълчи. Никой.
  Ще имат 110 депутата, а не 95.

 14. 14 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Любопитно

  "Поръчаните в щаба на ГЕРБ-София анализи сочат, че сега формацията може да остане с около 25 общински съветника в София, което е с пет места по-малко от досегашните."

  - Дневник, къде сте публикували "Поръчаните в щаба на ГЕРБ-София анализи"???
  - Кой ги е правил?
  - Как се добрахте до тези данни?
  - Ако са на Алфа Рисърч, защо не го заявите ?

  Дори и да не стане ясно кои социолози стоят зад твърдението за 25 съветника в София, то ще остане като твърдение на Дневник. И ще послужи за оценка както на неназованите социолози така и на Дневник.

 15. 15 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Падне ли София пада ГЕРБ !
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете пак пишеш коментари без да си чел статията, по заглавие! И нея ли "си я гледал директно"? А иначе има да чакаш. То и на коча м.... се клатят ама не падат.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 16. 16 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#14] от "plebs": продължение

  Я виж ти от къде изскочи зайчето за 25 общински съветника на ГЕРБ:

  "Социологически прогнози, поръчани от различни партии, показват, че на предстоящите избори ГЕРБ ще може да вкара не повече от 24-25 общински съветници общо."

  Епицентър, естествено - http://epicenter.bg/article/GERB-registrira-obnovena-lista-za-obshtinski-savetnitsi-v-Sofiya--nachelo-s-Fandakova/193399/2/0

  :) :) :)

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#13] от "Да вярваме на истината":

  Когато той се качи на Шипка !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  "...София с перспектива..."
  Не виждам перспектива за София.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 19. 19 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1645 Неутрално
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#12] от "plebs":

  Тончо мамин- ПАК манипулираш. Велев отдавна е извън игрите . Я кажи кой го поръча и кой е извършителя . Нали всичко казваш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Още по мутрите може да ги изберете. Стига да не се гледате в огледалото.

 22. До коментар [#8] от "Пуйката":

  Циганетата са тия за които агитираш.......колко цигански гласа купихте, а патрЕоте, колко паспорта продадохте?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 23. 23 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#17] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#13] от "Да вярваме на истината":Когато той се качи на Шипка !
  —цитат от коментар 17 на КМЕТ В СЯНКА


  От три дни това е "фундаменталният" въпрос за тебе! Ами много е просто! От както "чинията" ви на "Бузлуджа" е пред разпад русоробите постепенно "припознавате" Шипка за нов паметник на русофилията. Гледайте си "льотчика" да ви говори мазно. На изборите пак ще разбереш народа кой харесва най много, защото на избори всички имат право на глас, а не само русоробите.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Кандидат на Герб и неколко негови патерици. Бай Ганьо прави избори.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. До коментар [#24] от "Darth Plagueis":

  Абсолютно!
  Алеко ще се обърне в гроба...

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 26. 26 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#16] от "plebs":

  Къде е Орлинчо бе 😁😁😁

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 27 Профил на grigos666
  grigos666
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Предизборен лозунг на Фиданка: "Промяната започва от мен!"

 28. 28 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 697 Неутрално

  "...Неофициално "Дневник" научи от източници в ДПС, че и партията с почетен председател Ахмед Доган също обмисля подкрепа за Манолова. Още не е известно дали тя ще бъде официално обявена..."

  Май това е най-интересното от статията?
  БСП, АБВ, ДБГ отново се събират, а към тях се присъединява и ДПС, или по-точно ДПС ги сбира под крилото си.
  А ТЕРБ с Б.Б. остава все по-самотна. Въщност ако стартира и АЕЦ Белене, както стартира и газопровода подарък за ГАЗПРОМ, Бойче е изпълнил задачата си, и може да се оттегли (напр. в Барцелона, или Аруба). И без това този търбух започва да дразни с простоватата си реч.

 29. 29 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Спаси София и Да България. Фандъкова и Манолова са лице на едни и същи кукловоди. Джамбязки, Болен и Воля са там за размива е на вота. Стигнат ли до балотаж обаче тия две кокошки, задължително гласувам срещу ГЕРБ.

 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#27] от "grigos666":

  Т.е., ще променя себе си 😁
  Звучи като тъпо оправдание на двойкаджия петокласник...ма моля другарко, аз повече няма така....😢

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Джамбазки с доспехите (новия си костюм) отиде да громи "мобилността" на Макрон, но се посра. Сега тръгва да превземе с щурм София.
  А през ноември ще отиде да си почива в тризонета си на "Шан-з-Елизе", а партЕотите тук пак ще духат супата.

 32. 32 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Падне ли София пада ГЕРБ !
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Ще ти се ! Фандъкова ще спечели на ПЪРВИ ТУР не защото е от ГЕРБ , а защото , въпреки п"перките " , "дупките " , Иванчева , Паргов , Нинова , а също така и ПРИНЦИПНИТЕ И НЕПОДКУПНИ ИНТЕЛИГЕНТНИ "ДЕСНИ " пРезидента и цялото ДПС ВОЙНСТВО , ТЯ Е ЧОВЕКЪТ , КОЙТО ПРОМЕНИ СОФИЯ , както никой "десен " кмет до сега !

 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  Ако на повечето населени места ще се избира между човек на ГЕРБ и такъв на БСП, тези избори нямат почти никакъв смисъл ! Отделно всеки ще претендира пак да е победител по различни критерии, изтъквайки колко кална е била предизборната надпревара, но все пак е успял да се справи, като в същия момент и двете комунистически формации масово участват и в купуване на гласове, и в мръсна кампания, наливайки огромни средства по медии и реклами.....

 34. 34 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#32] от "doroteus":

  Пий си хапчетата редовно без да пропускаш.

 35. 35 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Весело

  [quote#32:"doroteus"][/quote]

  Тя била човека ... смях в залата :) Тя е човеченцето на Човека- Слънце :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 36. 36 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 213 Весело

  Запитване: 🐝(+) или 🐞(-) ❓

  Гласувайте! 👍🗳🖱

  П.П. Аз залагам на Мая... 😎

  (не се чете)
 37. 37 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 387 Весело

  Идва най големия срам на трипроцентовите ...
  На миналите избори техния кандидат получи цели 10%, на тези ще е след Джамбазки и Бареков от смени софия даже
  Пето място в София , ще бъде закриването на ДъБъГъбарите

 38. 38 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Здравейте уважаеми граждани, купувачи на български паспорти от руско-джамбазката шкембеджийница МВРО;
  Здравейте братовчеди от Банкя с къщи за тъщи в Барселона;
  Здравейте бодри строители на АЕЦ Белене и руско-турски Паток, от двата червени клана герб и бсп;
  Здравейте радетели за големия член на гоце и руснаците;
  Здравейте на всички, които още чакат доказателства за отравянето на семейство Скрипал;
  Здравейте и на тези, които 10 години чакат герберунгелски реформи, а дочакаха стадо апартаментни рецидивисти, хайдуци и строители на къщи за тъщи и откровени простаци;
  Здравейте и на онези мозъци от герб, които изпратиха мутри, за да ни "помагат" в протестите срещу Гешев;
  Здравейте проруски нацисти, националисти или ксенофоби с нови одежди на консерватори!
  Здравейте и на всички проруски мутри от герб, които атакуваха БНР;

  Всички вие трябва да знаете, че в тази държава освен мутри, простаци, комунисти, националисти и ДС ченгета, има и винаги е имало и нормални хора - демократи!
  Тези хора ще гласуват за кандидатите на Демократична България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на Димитър Димов
  Димитър Димов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#11] от "ь":

  Явно не си жител на Бургас.

  Димитър Димов
 40. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#6] от "espresso":

  Да,автентичните са обработвани да гласуват за Манолова от собствените си лидерчета.Но,май не се хващат много.Гласуването за Радев беше малко абстрактно(не зависи много от президента) ,оъкни им държи влага.Но,да си избереш Манолова за кмет напук?!Тук вече ще има последствия,които ще се усетят пряко!

 41. 41 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 387 Весело

  До коментар [#30] от "Darth Plagueis":

  Точно от теб искам да чуя как на балотажа си гласувал за другарката Манолова , а не за учителката
  Такива като теб гласуваха и за Радев, тоест за БСП, а иначе по форумите първи демократи
  Игнатова няма никакъв шанс, дори Левски Подуяне има по големи шансове да спечели ШЛ, от това тя да стане кмет на София

 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#24] от "Darth Plagueis":

  Е,не е като кандидата на ДеБъ-Манолова с няколко нейни колички(ако разбираш) ...

 43. 43 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Не мога да не цитирам извадка от анализа на Дойче Веле ,че ГЕРБ губи подкрепата която имаше в т.н. смесени райони , а тя бе дело на Цв.Цветанов . Това неминуемо ще им изиграе лоша шега не само в София но и в много други градове.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#28] от "historama":

  Тюх,все го оттегляте Борисов.Последно бешв през 2016-таьче свършвали еврофондовете през 2017-та.А,вече сме 2019-та...

 45. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#29] от "GreenBush":

  Мхм,а в количките тримата кандидата ма ДеБъ...

 46. 46 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 387 Весело

  До коментар [#43] от "Чърчил":

  София бил смесен район, където ДПС и 1% не печелят и досега не са имали даже и един общински съветник

  какви хапове пиете

 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#42] от "yanne":

  Ма разбира се. Тая Манолова, дето Баце я издигна, заради която натика Фандъчето в ъгъла 😁😁😁

  Няма как да не си прав.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#37] от "001":

  Не си прав!Най-стене ДеБъ ще има кандидат на балотаж!Мнолова ще стигне до балотаж с Фандъкова.

 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#41] от "001":

  Това сочене с пръст"такива като теб" е типичен комуноиден израз и наистина ти отива много.

  Иначе статистиката е пределно ясна - извън гласовете на БСП, Радев беше избран с най-много гласове на герберасти
  А пък кратката фактология помни, че Майчето стана омбудсман с гласовете на ПГ герб

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#47] от "Darth Plagueis":

  Тая Манолова,дето Игнатов и оня,детонискаше да спира метрото(не мунчомня името) се снимаха с нея,да и идарят едни рамо,че е твхен кандидат.

 51. 51 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Кандидат на Герб и неколко негови патерици. Бай Ганьо прави избори.
  —цитат от коментар 24 на Darth Plagueis


  Страх тресе кочината!
  След като проспа личните данни на 5 милиона българи, Бай Ганьо ще прави избори, като преди това по стар обичай ще мине да покадрува в радиото...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 52. 52 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 288 Разстроено

  Бонев и Игнатов за жалост в голямата си част споделят обща аудитория, което може да отреже шансовете и на двамата. Аз лично ще гласувам за Игнатов, но ми се щеше да има един кандидат, който да олицетвори алтернатива на статуквото за да може да консолидира целия вот.

 53. 53 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#6] от "espresso":Да,автентичните са обработвани да гласуват за Манолова от собствените си лидерчета.Но,май не се хващат много.Гласуването за Радев беше малко абстрактно(не зависи много от президента) ,оъкни им държи влага.Но,да си избереш Манолова за кмет напук?!Тук вече ще има последствия,които ще се усетят пряко!
  —цитат от коментар 40 на yanne


  Надали много от ДБ са гласували за Радев, освен ако някой умник не се е смятал за голям шахматист. Аз лично без удоволствие гласувах за Цачева.

  Случаят с Фандъкова обаче не е същият - от президента зависи немалко във външната политика и не исках България да изпрати например откровен руски шпионин в централата на НАТО.
  Кметските избори обаче са вътрешна политика и там не виждам голяма разлика между БСП и ГЕРБ.
  Все пак БСП са по-опасни, защото ГЕРБ я оцелее, я не, когато ББ съвсем вземе да сдава (на Ваше място бих мислил и за алтернативна инвестиция), а БСП е като зомби, все уж да умре, пък се връща. Така че е голяма глупост това, което правят с Мая Манолова.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 54. 54 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 387 Весело

  Много патерици много нещо бе
  Казаха , че кандидатите за кмет на София били 20

  Мая ще е кмет на София
  Радев президент
  Гешев гл.прокурор
  Нинова премиер

  а трипроцентовите пак ще са с пръст в ...

 55. 55 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Весело

  До коментар [#11] от "ь":Явно не си жител на Бургас.
  —цитат от коментар 39 на Димитър Димов


  Един виц по повод констатацията ви:
  Стои човек на спирка и един подпийнал го заговаря:
  - Ко става Иване
  - Не съм Иван
  - Нали живеш в Бургас
  - Не, не живея в Бургас
  - Аре ве ... ти ше ми кажеш къде живееш :)
  Та жител съм ... от Жишево(Николай) време, когато кметовете ги назначаваха :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 56. 56 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Най-сериозен опонент на Фандъкова според проучванията се очертава независимият кандидат и доскорошен омбудсман Мая Манолова, подкрепена от БСП...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Същите предварителни нагласи ни се предлагаха и на предишните местни избори в София!
  Резутатът - Реформаторския блок стана втора политическа сила с четири общински съветници повече от тези на комунистите от бкп (бсп)!
  След погрома на мутрите от герб върху свободата на словото, след опита да се пробута политическо лице подвластно на герб за Главен прокурор, след АЕЦ Белене и Турски поток, първото място на руската учителка никак не е сигурно...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 57. 57 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Koй срещу кого ще играе, отговорът е много прост:

  "Гешев е позор" (Демократична България) vs. "Гешев е радост" (всички останали)

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#50] от "yanne":

  Ма верно ли така са се снимали 😁😁😁

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Искам балотаж между арх. Игнатов и Бонев. Това е София. Столицата не е червената кака Маяма Нолова или Йордан Кафандъкова

 60. 60 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  2-ма що годе нормални кандидати и другото е тотален леш и игра на статуквото. Но ГЕРБ трябва да падне по един или друг начин. Тази партия е пиявица, която пие кръвта на страната.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 61. 61 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  маямата ще стане кмет на София на 35-ти, ъ18-ти месец, 3012-та година- пада се ШЕСТЪК!!!!!!!!!

 62. 62 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  До коментар [#53] от "espresso":

  Няма никакъв спор за това, че бсп е най-голямото зло за страната ни!
  Десетки хиляди българи избити без съд и присъда, 45 годишен комунистически диктат и три национални катастрофи! Тези които си мислят, че десницата в София ще подкрепи Мая Фандъкова, имат много здраве от Арменския поп!

  Никакъв спор няма и в това, че най-мръсната и подла политическа сила от началото на прехода, това е партията основана от червената мутра, изпълнител на големия шлем на агент Гоце и руснаците - борисов!
  Големи наивници са и онези, които си мислят че избирателите на Демократична България, ще се юрнат да подкрепят Йорданка Манолова!
  И на едните и на другите бих казал отново - имате много здраве от Арменския поп!
  Демократична София ще гласува за архитект Борислав Игнатов!
  За никой друг!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 63. 63 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Десните избиратели в столицата имат избор за първия тур между кандидатите на "Демократична България" - арх. Борислав Игнатов, и на "Спаси София" - Борис Бонев.

  И що за избор е като и зад двете стой Иво Прокопиев !?!

 64. 64 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  "Неофициално "Дневник" научи от източници в ДПС, че и партията с почетен председател Ахмед Доган също обмисля подкрепа за Манолова. "
  *
  Е, накрая ще стане пределно ясно с кого играе ДПС и съответно #КОЙ.
  *
  "Ако никой от двамата обаче не достигне до втория тур, на балотажа столичните привърженици на десницата ще са изправени пред сериозно предизвикателство за кого да дадат гласа си."
  *
  И какви са тези десни, които биха подкрепили кандидат на БСП с такава богата биография?
  Истинските десни никога и при никакви обстоятелства не подкрепят БСП.

 65. 65 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#36] от "Бойчо Огнянов":

  Смирено Ви съветвам да не залагате "професионално"- ще фалирате и ще утежните ситуацията на социалните услуги и безплатната храна в парк...!!!

 66. 66 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#54] от "001":

  Умолявам Ви не яжте тези халюциногенни гъби - действат зле на здравето и особено на хипотетичният ви нано- Разум!!!!!

 67. 67 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 387 Весело

  До коментар [#51] от "Рим":

  Римчо доволен ли си че евродепутата за който гласува , не подкрепи кандидата на ЕНП за еврокомисар, а гласува против заедно с другите евродепутати от БСП и ПЕС

  Гласуваш за рада , получаваш серги

 68. 68 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1543 Любопитно

  Ха-ха, ще си позволя да цитирам един колега от форума тук, който каза, че очаква след инвалидните колички МаяМа, надутия архитект с „разкрепостената“ любима и политическия пеленак Бонев да се снимат и в кувьози! Щото, нали, демографска криза и т. н. И защо не виждам Иванчева като кандидат? М? Да не би щото на евроизборите тези, които гласуваха за нея, лишиха ДеБъ от втори евродУпетат или щото агенция ЕЖК надлежно информира, че след участието си в едно видео въпросната Кума Лиса започнала да пее като колоратурен сопран и подредила всички превратаджии по домовата книга? М? Някаква информация по въпроса?

 69. 69 Профил на georgim
  georgim
  Рейтинг: 281 Неутрално

  That feeling, когато Дневник класифицират “Спаси София” като дясна алтернатива....
  Ало, Дневник, умно-красивитетът и десните избиратели не са едно и също !

 70. 70 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Неофициално "Дневник" научи от източници в ДПС, че и партията с почетен председател Ахмед Доган също обмисля подкрепа за Манолова.
  ----
  Т.е. ще прехвърлят ромския вот от ГЕРБ към Мая. Доста тежък удар за Фандъкова, която силно разчита на купени гласове.

 71. 71 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 849 Весело

  "Бургас.......Живко Табаков от "Демократична България"
  ----------------------------
  Дневник, Живко е ДБГ, а ДБ само го подкрепят. Знам, че истината не ви е приятна, но е грозно да лъжете :)

  Мома, връщай 12 и 12А!
 72. 72 Профил на cozzworth
  cozzworth
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Мая срещу Йорданка, Герб срещу БСП, Атака срещу ДПС, Марешки срещу Лукойл и други плоски вицове.

 73. 73 Профил на profesionalist
  profesionalist
  Рейтинг: 1057 Гневно

  Smart za ruskia 6pion Siderov.Van ot politikata dolna gad!

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#70] от "kapitan_laino":

  Именно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 697 Неутрално

  ...Идва най големия срам на трипроцентовите ...
  —цитат от коментар 37 на 001


  Аз пък си мисля, че победата на МаяМа или Фандъчето ще е пирова. Предстоят затруднения в ЕС, и някакво отрезвяване. И ако глупаците от И.Е, не се осъзнаят, групичката Белгия-Германия-Люксембург-Франция-Холандия ще започнат леко да се дистанцират от другите. Вероятно Чехия и Словакия ще побързат да се закачат за Германия, румънците може да позалъжат Франция, но ние с нашите червени отрепки за кого ще се присламчим?
  Нека те да не се залъгват, но Путин също е пътник, защото май и Медведев се е усетил за настъпващите промени в света.

 76. “Демократите” ще гласуват за ГЕРБ......казах го вече

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 77. 77 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3893 Неутрално

  Ще станем свидетели на изключително мръсна и подмолна изборна надпревара!

 78. 78 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Ще станем свидетели на изключително мръсна и подмолна изборна надпревара!
  —цитат от коментар 77 на bat_plamen


  от няколко седмици е повече от мръсна

 79. 79 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Няма по мерзко нещо от последните двама. Не са хора а руски хлебарки.

  BG e мини империя на злото.
 80. 80 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "В нишата на националистите ВМРО залага на традиционния си претендент за всякакви избори Ангел Джамбазки, който в момента е евродепутат"

  Колко са смешни и жалки Шкембе-войводите петреОтари. За какво тикат това дрънкало Джамбазки след като я ясно, че няма да остави Брюксел, заплатката на евродепутат, мезонета и курвите, с които се е прочул вече.

 81. 81 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 849 Весело

  "Бургас.......Живко Табаков от "Демократична България"----------------------------Дневник, Живко е ДБГ, а ДБ само го подкрепят. Знам, че истината не ви е приятна, но е грозно да лъжете :)
  —цитат от коментар 71 на CINZANO - оправете си сайта!


  Поправям се: Според Флагман ДБ са издигнали Иво Баев за кмет и вече дори не подкрепят Табаков, т.е. инфото на Дневник става още по-невярно :)))

  Мома, връщай 12 и 12А!
 82. 82 Профил на Niraah
  Niraah
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Знам, че не ме питате, но аз ще гласувам за Борис Бонев, възпитаник на Сорбоната, предлагащ реални практики, функциониращи отдавна в Париж. Човекът е с отлично образование, маниери и култура, активен. Игнатов трябваше да го оттеглят след скандала, реномето му просто се срина. Съмнявам се някой от двамата да стигне до балотаж. Ясно е, че ще са двете кокошки, добре позиционирани са и в съгласие с ГЕРБ и БСП. Демократичните партии отново ще загубят от издигането на две кандидатури, както е посочил някой по-горе, отговарящи на една и съща аудитория. Тъжна работа. Това означава, още 4 години да стоим далеч от любимия си роден град и родина, в изгнание. Надежда всяка тука оставете.

 83. 83 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Честит празник на всички съграждани в Добрич!
  Изборите там се очертават като доста заплетени. И тримата водещи кандидати са пълна дупка. Труден мандат за Данчо Пъпеша като цяло... единствената му опора, баща му, почина. От ГЕРБ правеха някакви совалки, в опит да го присламчат в техните си гнили среди, но по някакъв начин момчето събра сили, да ги отбие. Изборите ще ги посрещне с всичко на всичко 10 преасфалтирани улици, докато целият град е остава разкопан, заради подмяната на водния цикъл. Нож с две остриета, от една страна абсолютно наложителен мегапроект при 85% загуба на разтвор на хлор (за някои питейна вода)... от друга страна, и с просто око се вижда, колко некачествено се извършва ремонта... със стърчащите си капаци, калпавите замазки, зиг-загообразното движение за пешеходците и тн. Всички останали проблеми си остават все така затлачени и аз лично намерих града доста, доста сив и унил. ГЕРБ-аджийката е тотална анонимница, дългогодишна общинска калинка, която никой не познава, не е виждал и не е чувал. Ако господарите ѝ се спазарят с циганските барони, може и да го докара до някъде. На база резултатите от евроизборите, БСП-то ги водих фаворит...до преди да си обявят кандидата. Този уж непартиен аграр е тотално нелицеприятен и също като номер 2, никому известен. Не че е особен проблем за електората на партията майка... но за някакъв страничен, лутащ се вот могат да забравят... Общо взето летвата е доста ниско в Добрич, с трима параолимпийци в 100 метров спринт... Моментът беше подходящ за ДБ, да покажат, че съществуват, но уви, скриха се под полата на един младеж, изгубил харизмата и инерцията си

  I shave with Occam's razor
 84. 84 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Падне ли путин разпада се и русия :D

 85. 85 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  До коментар [#3] от "И да Паднем и да Бием пак ше се НАПИЕМ даже СДС и ГРОБ ше БИЕМ кака Кури има тежката ДУМА нашта система четири четири две":

  Еми добре ще е така да стане защото иначе ще се повтори ситуацията от президентските избори когато уж десните помогнаха на руския агент да стане президент.

 86. 86 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Мдаааа, пълно медийно затъмнение по случая Гешев. Партиите - изтривалки(Атака и ВМРО) бяха накарани да инициират протести против Фриймън(не против избирането на Гешев). Избраха Джамбазки за кандидат. Явно на хората им е платено да бълват безсмислени новини и протести за да замърсят медийното пространство до толкова, че случая Гешев да се потули между другите безсмислици.

  Показателни са и протестите против Гешев - няма нито една партия, там явно има консенсус! Елитите впрегнаха и такива обслужващи журналисти да създават безсмислени "новини", за да може да отнеме енергията на форумния полуидиот.

 87. 87 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  "на балотажа столичните привърженици на десницата ще са изправени пред сериозно предизвикателство за кого да дадат гласа си."

  Искрено се надявам в най-лошия случай изборът на десните в София за втори тур да е между Фандъкова и това да не гласуват. За издателите и редакцията на Дневник не знам...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 88. 88 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Сега всички блогъри и драскачи ще се активизират по разни свои дребнотемия. По новините нито дума за продължаващите протести. ДПС се адаптира след фиаското с вездесъщия Пеевски за шеф на ДАНС, сега няма да допуснат такова нагнетяване на страстите, ще има много развлекателни програми, фалшиви новини, дори и да има непослушни журналисти мнението им трябва да бъде размито. Това е прозорец на Овертон(човека издал играта случайно загива в самолетна катастрофа)

 89. 89 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Кви са тея 66 партии бе мамицата ви...50 от тях на предишните избори имат под хиляда гласа за цялата страна,сиреч-гласувала е за тях само родата на кандидата.Такива изпражнения с по 1% подкрепа са напълно ненужни и трябва насилствено да се заличават.На редишни избори е имало случаи на партии с 4гласа за цялата страна,както и на кандидат за кмет с 0 гласа.Демеки самия той не е гласувал за себе си.Но хартия се хаби,за да може да се угоди на Грую Пръдлев да си види именцето на заветната хартишка.Разформировай и тва е.5-10 партии са напълно достатъчни за страна кат БГ.Българска нова педерация,алтернатива на незнамквоси,обединени,съединени,десни,лайна пресни и прочие и прочие фекалии...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 90. 90 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Неутрално

  "Бургас.......Живко Табаков от "Демократична България"----------------------------Дневник, Живко е ДБГ, а ДБ само го подкрепят. Знам, че истината не ви е приятна, но е грозно да лъжете :)
  —цитат от коментар 71 на CINZANO - оправете си сайта!


  И ти нещо си се объркал. В Бургас Демократична България издигна свой кандидат за кмет и не подкрепя Живко от ДБГ.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 91. 91 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Дневник, в Хасково основните кандидати са двама-Дечев от ГЕРБ и Стоев от БСП. Герб се скараха с кмета си Беливанов, но сравнението между направеното през този мандат и направеното от сваления от тях бивш кмет Георги Иванов не е в тяхна полза. А кандидатът на БСП, банкер, депутат от ВНС от БСП е с доста добра репутация в града.

 92. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Ще играят дебилите срещу гражданите.

 93. 93 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 372 Неутрално

  МаяМа, Юрданка, Ангел Дж. и Долен са едно и също нещо - ДПС.

  Борис и Борислав са свежия полъх и е цяло чудо, че са се съгласили да участват в тази мазна просташка игра, наречена "Избори БГ". В интерес на всички е те да бъдат подкрепени.

 94. 94 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Чета имената на кандидатите ... жална ни майка :) Кмета на Бургас на една среща преди доста години, когато се бореше за втори мандата заяви, че няма да секандидатира за трети мандат... сега е кандидат за четвърти :) Бардака същия, курвите и те ... че имат и нахалството да говорят за промяна :)
  —цитат от коментар 11 на ь


  ЪЪЪЪ, ти бил ли си в Бургас наскоро? Еми ще се изненадаш много. Това не е Бургас от 90те.
  Не съм Гербохолик, но човека си върши работата, за разлика от много други Гербави кметове и министри.

  За Пловдив, излезна проучване че СлавчУ пИчели и отива на балотаж срещу Зико. Най ми е хубаво че БкСП няма да подушат власт в града повече. Дай България ги дават към 3%.

  Кърджали има шанс за разцепване на монопола на ДПС, само и единствено ако общината се сведе до рамките на града, а не селата да гласуват за кмет. Гербавите правят някакви опити - ФК Арда се върна в А група, ББ беше в града много пъти от тогава, обещава наред за стадиони и зали. Ще видим.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 95. 95 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4995 Неутрално

  Пазете се от червената чу...пардон от маямата.

 96. 96 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Гласувайте за Джамбазки! Единственият, който ще сложи разпасалите се цигани на място!!!
  —цитат от коментар 2 на Пуйката


  само пълни наивници вярват че Джамбазки ще се откаже от европарите!

 97. 97 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  "Най-сериозен опонент на Фандъкова според проучванията се очертава независимият кандидат и доскорошен омбудсман Мая Манолова"

  Кои са тези проучвания ? На слугинажа от т.н. социологически агенции ли ?

 98. 98 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  "Ако никой от двамата обаче не достигне до втория тур, на балотажа столичните привърженици на десницата ще са изправени пред сериозно предизвикателство за кого да дадат гласа си."

  Никакво предизвикателство няма, защото разлика между двете няма.

 99. 99 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  До коментар [#67] от "001":

  Урсула е пълно безличие и нагаждачка. А ЕНП покровители на мутренското статукво в България. А за гласуването вече е ясно - гласуваш за Борисов - побучаваш Пеевски и Путин в комплект.

 100. 100 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  До коментар [#29] от "GreenBush":

  Йорданка Манолова и Мая Фандъкова - и двете слугини на Пеевски и Русия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK