Избори без избор - кой кой е сред кандидатите за кмет на Варна (допълнена)

Община Варна

© Дневник

Община ВарнаПознати лица, издигнати по неизбежност, краен националист, любител на Путиновата политика, борец "срещу монополите" с отнемани адвокатски права и напълно непознати граждани ще са конкурентите на сегашния варненски кмет Иван Портних в изборите за местна власт. Това показва информацията, разпространена от Общинската избирателна комисия във Варна. Политическите партии и коалиции в страната са издигнали общо 11 кандидати, като единственият независим е отпаднал при регистрацията заради недостатъчен брой подписи, събрани в негова подкрепа.


Без изненади ГЕРБ е регистрирала за участие в изборите досегашния кмет на града Иван Портних.
Кандидатът на БСП за България е депутатът и бивш министър на образованието Анелия Клисарова. Димитър Карбов е издигнат от "Национален фронт за спасение на България".


Както винаги партия "Възраждане" е регистрирала за участие в изборите лидера си Костадин Костадинов, а ВМРО – БНД - Николай Евтимов.
Коалиция "Демократична България – Обединение" издигна за участие в изборите Стела Николова, а Радикалдемократическата партия в България - Милена Димитрова.


Кандидатът на Български социалдемократи е Цветан Атанасов, а от името на коалиция "Ние, гражданите" в изборите ще участва Светлозар Николов.


За участие в предстоящите избори са регистрирани още Добрин Стефанов от коалицията "Движение заедно за промяна" и Костадин Георгиев от "Християндемократическа партия на България".


Общинската избирателна комисия е заличила регистрацията на инициативния комитет, подкрепил кандидатурата на Дойчин Ников като независим кандидат за кмет на Варна. Причината за това е, че след извършената проверка на списъка с избиратели, подкрепящи Ников, в него са установени само 1813 валидни подписа вместо необходимите 2 хил.


Иван Портних

Иван Портних

© Дневник

Иван Портних


(ГЕРБ) стана кмет на Варна за първи път през лятото на 2013 г., когато спечели частичните избори след оставката на злополучния кмет на града Кирил Йорданов. Той подаде оставка в началото на март с.г. след три пълни и един недовършен мандат, които спечели последователно като кандидат на БСП, като независим кандидат, подкрепян от леви формации и най-накрая като кандидатура на ГЕРБ.


Анелия Клисарова

Анелия Клисарова

© Дневник

Анелия Клисарова


беше номинирана за кандидат – кмет на Варна след тежък конфликт между местната организация на БСП и националното й ръководство. Варненската организация на БСП бе решила да подкрепи лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов за кандидат-кмет на Варна, на което остро се противопостави централното партийно ръководство на социалистите. В началото на лятото то свали политическото си доверие от Борислав Гуцанов и поиска той да освободи поста като председател на структурата в морския град, но голяма част от членовете й застанаха зад него. На 15 септември пленум на БСП реши Анелия Клисарова отново да е кандидат за кмет на Варна, както и през 2015 г., а Борислав Гуцанов изобщо да отпадне от листата на партията за представители в Общинския съвет.


Димитър Карбов,

Димитър Карбов

© Скрийншот от Би Ти Ви

Димитър Карбов


който през 2011 г., след разногласия с лидера на "Атака" Волен Сидеров напусна парламентарната група на "Атака" в сегашния състав на варненския Общински съвет, представлява "Национален фронт за спасение на България". През юни т.г. неговото име попадна в скандал заради обвинения на самотна майка, че е била цинично обиждана от него по време на сесия на Общинския съвет в града. Карбов отрече, но с уговорката, че "даже да е имало някаква обида, която да е прозвучала в ушите на някого", е готов да поднесе своите извиня.


Кандидатът на ВМРО проф. д-р


Николай Евтимов


Николай Евтимов

© Дневник

Николай Евтимов


е хирург уролог и до този момент не е участвал в местната власт във Варна.


Кандидатът на "Демократична България – Обединение"


Стела Николова


Стела Николова

© Дневник

Стела Николова


е адвoкaт. Тя е cъoргaнизaтoр нa протестите "Мaрш зa прaвocъдиe" във Варна. Aвтoр и инициaтoр е нa пиcмaта, изпратени от Фeйcбук oбщнocтта на бългaрcкитe aдвoкaти дo прeзидeнтa Румен Радев зa cпирaнe нa избoрa нa Гeoрги Чoлaкoв зa прeдceдaтeл нa Върховния административен съд.


Кандидатът на партия "Възраждане"


Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

© Дневник

Костадин Костадинов


е известен с крайните си националистически, расистки и ксенофобски позиции. Преди да създаде собствената си партия, той премина последователно през ВМРО и НФСБ.


Едно от най-атрактивните представяния на кандидатура за предстоящите избори във Варна беше това на кандидата на Български социалдемократи


Цветан Атанасов.

Цветан Атанасов

© Дневник

Цветан Атанасов


Той е собственик на "Ретро музей" в един от варненските молове и обяви, че ще се регистрира за участие в предстоящите избори в "присъствието" на восъчна фигура на руския президент Владимир Путин. "Аз харесвам неговата политика", казва Атанасов.


Неговият "музей" представлява на практика лишена от контекст антикварна сбирка от вещи, восъчни фигури и автомобили, използвани в периода на комунистическата диктатура в България.


Кандидатът на коалиция "Ние, гражданите"


Светлозар Николов

Светлозар Николов

© Дневник

Светлозар Николов


има твърде противоречива слава. Той е адвокат, който се представя като специалист в защитата на граждани, изпаднали в невъзможност да изплащат кредитите си, но през 2017 г. бе обвинен от своя подзащитна, че е получил хонорар от 3500 лв., без да изпълни задълженията си. По тази причина през 2017 г. Дисциплинарният съд на адвокатурата го лиши от правото да упражнява адвокатска професия в продължение на 9 месеца.


Николов е "инициатор на референдума "Банк стоп" за "финасово освобождение на България" и в продължение на години се представяше за борец срещу банките, мобилните оператори, електро- и топлоразпределителните дружества и др. Той е смятан и за много близък до председателя на СДС във Варна Янко Станев.


Радикалдемократическата партия в България, която издига за кандидат–кмет на Варна


Милена Димитрова


не е разпространила до момента информация за нея. Оскъдни данни могат да бъдат събрани и за


Добрин Стефанов
от коалицията "Движение заедно за промяна".

Добрин Стефанов

© youcomments.com

Добрин Стефанов


Според малкоизвестен варненски сайт, в който статия за него се появи два дни, след като Районната избирателна комисия публикува имената на кандидатите за кмет на Варна, той е адвокат.
"Кара мотор от филма "Мисията невъзможна" също като Том Круз, практикува професията си в 200-годишна варненска къща възстановена лично от него и мечтае всеки варненец да е богат и щастлив, пише още за него.Минава през 5 администрации – Окръжен съд, Административен съд, Областна администрация, Община Варна, а преди това в община Девня".


"Християндемократическа партия на България", издигнала Костадин Георгиев, не е обновявала информацията на сайта си за изборите в България от 2014 г. насам.

Ключови думи към статията:

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 58 Любопитно

  Що без избор!?
  Нема ли поне един умнокрасив кандидат?Ако нема, София мое да подкрепи Варна като и изпрати Деси Иванчева-Неподкупната.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5814 Неутрално

  Камо грядеши, Варна?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Е ако на тоя избор, Спас вика "без избор", какво очаква? Има си и умнокрасавец, какво циври?Ако пък толкоз са лоши всички кандидати, Спас да се кандидатира. С циврене не става нищо смислено, Спасе!

 4. 4 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2977 Весело

  Е ако на тоя избор, Спас вика "без избор", какво очаква? Има си и умнокрасавец, какво циври?Ако пък толкоз са лоши всички кандидати, Спас да се кандидатира. С циврене не става нищо смислено, Спасе!
  —цитат от коментар 3 на niakoi_si  До коментар [#3] от "niakoi_si":

  В магазина.
  - Искам пет яйца,ама аз да си ги избера.
  - Как така?!
  - Еми ей така,както на изборите избираме за кой да гласуваме.
  - Така кажи бе човек,ето ти пет яйца - избирай.

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  Обречени са варненци, никаква читава алтернатива...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Варненската организация на БСП бе решила да подкрепи лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов за кандидат-кмет на Варна,..."

  - Тц, организацията на БСП избра Гуцанов. Той пък предложи Костя Копейкин...
  - В Сандански пък шефовете на БСП с колективна оставка...

  И големият дебат в БСП - бута ли фракцията на Корни партията към авторитарно управление?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Във Варна много отдавна много здраво СМЪРДИ!!!!

 9. 9 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Нямам търпение да прочета и анализа на Спасов за листите. Най-вече чакам са видя какво ще напише за последния в листата на Стела Николова - Васко Касичката на Добрин Митев.

  Няма лоша реклама!
 10. 10 Профил на FL
  FL
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Янко Станев пак в СДС ли е? Какъв човек! Дялан камък - и за тоалетна става, и за дувар.

 11. 11 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  А кой е сред кандидатите за София? Хвани единия, удари другия

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Весело

  ..борец "срещу монополите" с отнемани адвокатски права..."

  Това с отнетите адвокатски права не се ли усещате колко комично звучи точно от вас?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  Дневник, мисля че герберските тролове са на път да ви съсипят форума и.после и сакта. Явно сериозен ресурс се хвърля за целта.

 14. 14 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много тенденциозно са коментирани кандидатите.

 15. 15 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Покрусен съм от визитката на кандидата на ДБ - писач на писма и съорганизатор на протести... Дотам ли я докара варненското десебе?
  Сещам се и друго - само преди около месец местният им "лидер" Васко Василев беше обявил една листа с д-р Митковски начело, сега водача друг.
  А иначе нищо ново от Спас, той няма да е той ако в статиите си не добута фабулата до Я. Станев. Щото и той и СДС са им трън в долната част на гърба.

 16. 16 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Успех на Костадинов желая. Единственият нормален кандидат. Смешно, е че Добрев от БСП каза, че нямат допирни точки. Т.е. БСП свалиха картите: не желаят силна България, не желаят да се помни историята на Родината, не желаят съд и затвор за корумпиранитъе политици, подкрепят ИК и всички промени в закони и наредби за контрол на българското семейство, подкрепят демографската катастрова. Евала Корни, евала Добреффф.

 17. 17 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Избори без край, какво значение има кой кой е, Спасе, дръж простолюдието бедно и гладно за да ти стане доносник (или за да ти е послушно и т.н.) - стара и древна максима, Спасе, сигурно колкото е стар и света.

 18. 18 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  Алтернативата от Марс ли очакваме да слезне? Демокрация е - всеки може да се цани за алтернатива. Ама нещем да се цапаме, нали? Ами като нещем, това е.

 19. 19 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Портних и гербаджиите са виновни, че другите нямат кандидат, популярен извън семейния си кръг. Тази статия, ми е малко като извинение от Спасов, че няма да може да свърши възложените задачи с тоя мат'рял.

 20. 20 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Любопитно

  "Избори без избор - кой кой е сред кандидатите за кмет на Варна"

  Който и да стане кмет все ще е силно зависим от една три-буквена групировка , която се "роди" още през 90-те години на миналия век!

 21. 21 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Любопитно

  До коментар [#4] от "deaf":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Демокрация

 22. 22 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Варна е себе си! Всички заедно в тинята!
  Тоя град има някаква прокоба да е като септична яма буквално и преносно.

 23. 23 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Не е толкова важно кой е кмет, по-важното е състава на общинския съвет. Далаверите минават оттам - и оттам могат да бъдат спрени. В момента във Варна ГЕРБ и ДПС имат мнозинство. Дано след изборите не е така.

  Аз ще гласувам пак за Демократична България, и подканвам всички около мен да направят същото.

 24. 24 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Никой "свестен" не желае да работи "на ползу роду". Във Варна длъжността "кмет" е една формалност, от която не зависи нищо. Конците се дърпат от известното трибуквие ТИМ, което е обхванало в пипалата си целия икономически спектър в града. Необходима е намесата на централната власт за изчистване на този тумор. Но едва ли ще се случи в обозримо бъдеще. ББ се задоволява само с отпускане на замазващи очите грешни пари, които отиват пак в същите ръце.

 25. 25 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Вие г-н Спасов, защо не се кандидатирахте ! Тогава нямаше да са "избори без избор"! Много лесно се критикува от страни, но когато се явиш на избори се вижда къде си в пространството! Можеше и Вашият приятел Йоан Папазян да се кандидатира от бутиковата Камара на геодезистите и .т.н. и т.н.

 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#23] от "shisharko":пак за Демократична България

  Пак? Досега са участвали на колко избори?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#3] от "niakoi_si":

  Ъе се ландидтират,ама не ги.избкрат,за това е рева

 28. 28 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#15] от "TheRedOne":

  Е,ДеБъ като радикална лява структура дотам го докара.Само ремсисти,готови за такива акции.

 29. 29 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#19] от "encor3":

  ДеБъ са хубаеи,ама на-не слчват на народ,и за това се провалят...

 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Във Варна много отдавна много здраво СМЪРДИ!!!!
  —цитат от коментар 8 на selqnin  Нищо не смърди .
  Варненци са джентълмени - без проблем раздават милиони за ТЕЦове, дупки, модернизират улици и кръстовища и за всичко това трябва да се благодари на кмета и мнозинството общински съветници .
  В следващият пост ще помоля знаещите да ми обяснят от коя партия са даващите варненски джентълмени .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 794 Весело

  До коментар [#24] от "Oggie Petkov":

  От Варна ли сте?

 32. 32 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Е как избори без избор? Стела Николова не е ли наш човек?

  Бог да благослови Америка за България!
 33. 33 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Руснак, руска пионка и чат чат някой пълен анонимник. Върви избери!

 34. 34 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Стела Николова е доброто, което могат да изберат. Хората, които имат някакъв гражданско чувство я познават. В листата също са почтени хора с доказана енергия за обществени каузи. Колкото повече влязат в ОС ще е по-добре за Варнрнци. Има рядък шанс да ползваме енергията на тези кандидати.

 35. 35 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 385 Неутрално

  До коментар [#1] от "Платон Фъшкиев":

  Кандидатирай се ти, бе.
  Герб ще те подкрепят. Там, така или иначе сте само нискочели евразийци.

 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Който варненец не подкрепи д-р Николай Евтимов от Демократична България, все едно е подкрепил коалицията "Гешев е радост!" от моята сигунатура

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 37. 37 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#36] от "cinik": извинявай, Стела Николова е кандидатът на Демократична България..

 38. 38 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Умнокрасифците вече хептен не се усещат колко явно се позиционират като радикализирана болшевико-терористична банда! "Аффтура" е изредил 15 лица, които надлежно и чинно са регистрирани от изборната администрация за участие в изборите, обаче според другарина избор нЕмало - вероятно щото "умнокрасивеца", когото са издигнали, има шансове колкото вибромасажера им у Софето… И за туй им бил виновен някой друг, естествено. Ами кажете си бе, другаре - искаме нова ВОСР, лумпенаж, който да излезе и да направи преврат и да ни подари властта, както 1944 с помощта на руските танкове. Единствената проблемация е, че лумпенаж остана малко и е именно подкрепящ лилявите болшевики...

 39. 39 Профил на nickkal
  nickkal
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#36] от "cinik":

  Кандидат е на ВМРО

 40. 40 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 237 Весело

  Ах каква изненада - Никой нормален човек не иска да става политик. Всички искат да са журналисти или да дават интервюта на журналисти, от името на някой институт или фондация и да критикуват властта.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 41. 41 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 237 Весело

  Който варненец не подкрепи д-р Николай Евтимов от Демократична България, все едно е подкрепил коалицията "Гешев е радост!" от моята сигунатура
  —цитат от коментар 36 на cinik  До коментар [#36] от "cinik": извинявай, Стела Николова е кандидатът на Демократична България..
  —цитат от коментар 37 на vasill


  Нагледен пример, че симпатизантите на ДБ са най големите офци. Хич не ги интересува личността и качествата на кандидата, важното било Партията.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  До коментар [#36] от "cinik": извинявай, Стела Николова е кандидатът на Демократична България..
  —цитат от коментар 37 на vasill


  Прав си, текстът е позициониран лошо до чуждата снимка. Този урологът си е баш от коалицията "Гешев е радост!", щом е кандидат на ВМРО.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 43. 43 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#42] от "cinik":

  Ко ти пука? Фъргай там за ДБ, пък ако ще и скопено магаре да са сложили за кандидат. Пък после обиждат гербаджийте и червените, че гласували като овце...

 44. 44 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#34] от "vasill":

  Василе, ти май не си от Варна, не знаеш кой е Васко Касичката и Добрин Митев, щом твърдиш, че листата е изградена от почтени хора. И между другото авторът на тази статия е ПР на Добрин Митев, и пак авторът решаваше коя от медиите да влиза и да излиза в областна управа. На това, ако му казваш почтеност си за много сериозни лекарства. Мога и за фалшивата диплома на Митев да ти пиша, а мога да ти обясня и защо на Васко Касичката му казват Касичка, но се надявам поне до толкова да ти стига капацитета. Колеха и бесеха из града същите тези, които хвалиш!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#42] от "cinik":Ко ти пука? Фъргай там за ДБ, пък ако ще и скопено магаре да са сложили за кандидат. Пък после обиждат гербаджийте и червените, че гласували като овце...
  —цитат от коментар 43 на encor3


  Така фъргат за ДБ във Варна, че чак пушек се вдига! И щото си разбират света по някак извратено му още от 1999-та година, кога избраха Кирил Йорданов (Портних дефакто му е наследник щото е прибрал всичките му замове) и така здраво са се окиречили в изпражненията, че няма вадене от там.
  И така ще продължава още по умаления български пример. Града ще продължава да потъва във формалност, а варненци все повече ще мечтаят разни неща щото не се получава!!

 47. 47 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Умнокрасифците вече хептен не се усещат колко явно се позиционират като радикализирана болшевико-терористична банда! "Аффтура" е изредил 15 лица, които надлежно и чинно са регистрирани от изборната администрация за участие в изборите, обаче според другарина избор нЕмало - вероятно щото "умнокрасивеца", когото са издигнали, има шансове колкото вибромасажера им у Софето… И за туй им бил виновен някой друг, естествено. Ами кажете си бе, другаре - искаме нова ВОСР, лумпенаж, който да излезе и да направи преврат и да ни подари властта, както 1944 с помощта на руските танкове. Единствената проблемация е, че лумпенаж остана малко и е именно подкрепящ лилявите болшевики...
  —цитат от коментар 38 на Reporter US


  Добре, че поне ти плащат за писането на такива абсолютни дивотии.
  Иначе щеше да е клинична картина. Или греша за първото?

 48. 48 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 794 Весело

  До коментар [#46] от "Oleg Shishmanov":

  Теб те знаем, че имаш комплекс от Варна. Заедно със селянина все някакви изпражнения и миризми са ви в главите. Как толкова време не разбрахте, че източника сте вие? Хигиена - нулева , както пее Ицо Хазарта.

 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Някой са абонирани за кметския стол.

 50. 50 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#46] от "Oleg Shishmanov":Теб те знаем, че имаш комплекс от Варна. Заедно със селянина все някакви изпражнения и миризми са ви в главите. Как толкова време не разбрахте, че източника сте вие? Хигиена - нулева , както пее Ицо Хазарта.
  —цитат от коментар 48 на encor3


  Какъв комплекс имам от Варна бе! 20 години съм живял там. 20 пъти се каних да се махам и се отказвах докато накрая ми писна! Там съм изкарал 10 години трудов стаж, там съм учил висше.... комплекс съм имал!!

 51. 51 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#48] от "encor3":

  И така хубаво се нагледах във Варна на хора, които си чакаха оправянето ту от Марешки, ту от Кирил Йорданов и накрая си заминаха 3-4 години след пенсия или от хубавото здравеопазване или от хубавия начин на живот. Да не говорим за уж курортния климат колко предразполага да се развиват вируси почти целогодишно (щото има зими дето февруари е по-топъл от април по други места).

 52. 52 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#50] от "Oleg Shishmanov":

  Пуснах сълза...
  Града е загубил супер ценен кадър. Сакън

 53. 53 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#50] от "Oleg Shishmanov":Пуснах сълза...Града е загубил супер ценен кадър. Сакън
  —цитат от коментар 52 на encor3


  Ама знаеш ли как ми пука за града, дето нямам намерение да стъпя в него в близките години. Пука ми за хората дето ги видях, че са свестни и нещастни и дето от заблуди скачат от работното място в гроба без да взимат пенсия.

 54. 54 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 794 Весело

  До коментар [#53] от "Oleg Shishmanov":

  Виждам, че не ти пука. Първа кипра си с по 10 коментара под всяка статия за Варна. Представям си ако ти пукаше...

 55. 55 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#53] от "Oleg Shishmanov":Виждам, че не ти пука. Първа кипра си с по 10 коментара под всяка статия за Варна. Представям си ако ти пукаше...
  —цитат от коментар 54 на encor3


  Да представям си! Просто има много свестни хора, които не заслужават това, което получават.

 56. 56 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 998 Неутрално


  Последно време все пишете за тази партия възраждане и я редите в статии заедно с големите партии. Така някакя легализирате и я превръщате от екзотичен проект на руската пропаганда който никой не знае освен чичаците четящи теории на конспирациите фб страници във нещо по голямо

 57. 57 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#44] от "Тарасконски": Прав си, че не съм от Варна и не познавам местния фолклор. Но знам как се омаскаряват неудобните на статуквот хора. Наблюдавам и активностите на кандидатите години преди изборите, като г-жа Николова. От местни хора, също има много добри отзиви за кандидатите.

 58. 58 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#16] от "ozd05563707":

  Бях се засилил да посетя историческия парк ама като видях че този руски слуга го рекламира се отказах...........

 59. 59 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 604 Разстроено

  До колкото знам няколко сериозни кандидати са отказали на ДБ и само са обещали да помагат в сянка.
  Реален шанс в града има кандидат, който ясно ще заяви, че един от най-големите проблеми е трибуквеният тумор, който задушава града.
  Но не виждам такива кандидати.
  Дори Стела Николова е доста плаха в изказа си.

 60. 60 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Костадин Костадинов ще спечели и турската медия Дневник го знае...

 61. 61 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Костадин Костадинов ще спечели и турската медия Дневник го знае...
  —цитат от коментар 60 на theduloclan


  Във Варна ще спечели Портних. И мното е вероятно да е на първи тур! Там ако имаше кандидат подобен на Бонев от "Спаси София" щеше да спечели много, защото материал има където и да се обърнеш и то обилен като сироп на толумбичка.
  Защо казвам като Спаси София, а не като ДБ! Ами защото там играе само царица парица! Който я има (Янко Станев напр. и ГЕРБ) изобщо няма значение към коя партия се водят. Например Кирил Йорданов е бил какво ли не - областен управител от СДС, кандидат на БСП, независим, ГЕРБ. Янко Станев е бил СДС, ДСП сега СДС. Който няма пари - например структурата на ДСБ - само си стои отстрани ....

 62. 62 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Ajde pоредните кандидат-крадци и измамници. В България политканите са само некадърници и измамници. Отъ тези няма нито един който да е направил нещо извън това да лъже и мами хората, за да може да ги краде. То затова и сме най-бедната страна в Европа - само крадене и лъжене.

 63. 63 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Честито , Портних! Честито Фъндъкова! Аз черпя

 64. 64 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Авторът явно има нещо против собственика на ретро музея, ама той си работи вече няколко години. Иначе нищо по същество.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#16] от "ozd05563707":Бях се засилил да посетя историческия парк ама като видях че този руски слуга го рекламира се отказах...........
  —цитат от коментар 58 на rdb41527334


  Руски слуга ти е главата. Рекламира го, защото е български проект, рекламиращ България и показващ историята ни. Всъщност, все едно описах и Възраждане.

 67. 67 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Иван Портних е Кмета!
  Другите са пълна пунта-мара!

 68. 68 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  Каква алтернатива ти трябва бе, Раданчо Костов ;)
  Варна си има чудесен кмет от ГЕРБ, града е все по-хубав и чист, строят се нови булеварди, подобрява се всичко!
  Я отивай да напоиш свинете, че ще те бие пак баща ти :)))

 69. 69 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  И Онзи от горе да слезе, не може оправи Варна. Отдавна е кочина. Аз няма да гласувам, няма смисъл. Има голяма вероятност Портних пак да го насадят на кметския стол.

 70. 70 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#23] от "shisharko":

  Малоумниците от ДъБъ колко депутати имат в Парламента ...?!
  Никой не ги иска тия руски шушумиги, само с провокации и раздори се занимават.

 71. 71 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#57] от "vasill":

  Само не ми казвай какво е мнението на истинските варненци точно за тези индивиди!!!! Все едно беше вчера, така си спомям целият град олепен в мазната мутра на Добрин Митев. Изобщо не става дума за омаскаряване и фолклор, а за факти. И аз ти ги дадох горе, но изглежда, че или си част от листата им, или по някакъв начин си финансово стимулиран да пишеш такива коментари.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":Каква алтернатива ти трябва бе, Раданчо Костов ;)Варна си има чудесен кмет от ГЕРБ, града е все по-хубав и чист, строят се нови булеварди, подобрява се всичко!Я отивай да напоиш свинете, че ще те бие пак баща ти :)))
  —цитат от коментар 68 на mop36557620


  Оо трол!
  Чувал ли си, че когато булевард преминава през други булеварди, които са с основния трафик (основния трафик на Варна е запад-изток или квартали-център) се слагат кръгови движения на пресичащия булевард, а не на тези с големия трафик. Щото голям трафик няма как да дойде от водата и от гората, колкото от Младост, Владиславово , Кайсиева....
  Оо трол, ти чувал ли се, че тролейбусната мрежа на Варна е отвратително неподдържана и се нуждае и от разширяване?
  Ооо трол, ти чувал ли си, че на Портних му се купуват електробуси вместо тролейбуси, дето не могат да изкарат на линия цял ден?

 74. 74 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  И Онзи от горе да слезе, не може оправи Варна. Отдавна е кочина. Аз няма да гласувам, няма смисъл. Има голяма вероятност Портних пак да го насадят на кметския стол.
  —цитат от коментар 69 на Petia Nikolova


  Ама като не гласуваш и точно ще ти се сбъдне реченото-казаното! Как ще стане тая работа, като семействата на онези в партийния дом ще си гласуват за Портних?

 75. 75 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#23] от "shisharko":Малоумниците от ДъБъ колко депутати имат в Парламента ...?!Никой не ги иска тия руски шушумиги, само с провокации и раздори се занимават.
  —цитат от коментар 70 на mop36557620


  Друго се и е да се пусне билетната система на 8-мата година от ГЕРБ и да се построи стадиона на 15-тата от ГЕРБ!

 76. 76 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#57] от "vasill":Само не ми казвай какво е мнението на истинските варненци точно за тези индивиди!!!! Все едно беше вчера, така си спомям целият град олепен в мазната мутра на Добрин Митев. Изобщо не става дума за омаскаряване и фолклор, а за факти. И аз ти ги дадох горе, но изглежда, че или си част от листата им, или по някакъв начин си финансово стимулиран да пишеш такива коментари.
  —цитат от коментар 71 на Тарасконски


  Много ви беше мазен ДОбрин Митев на вас! Ама на предварителните избори за кмет на Варна или не отидохте да гласувате или гласувахте за Добрин Митев! Изключоително е идиотско да се хвалиш, че си спасил Варна от Добрин Митев като си го заменил с Кирил Йорданов, заради който се самозапали човек, на който не малко сакове с пари му се занесаха в едни багажници и т.н.

 77. 77 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#76] от "Oleg Shishmanov":

  Онзи глупак дето се запали във Варна си беше болен в главата.
  Кмета беше крадец, и наглец, ама чак да се палиш жив... ;)
  Та идеята на тъпака е била да го изгасят веднага, но от горещината се паникьосва и хуква да бяга.
  На полицаите е повтарял, че не е трябвало така да стане.
  Варна е като нова с кмета Портних.
  От коментиращите тук колко сме варненци, а ?
  Варненци избираха Киро водката много мандати, щото са тъпи!

 78. 78 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#73] от "Oleg Shishmanov":

  Шушляк смотан, аз не съм трол, а Бойковист и за разлика от вас не го крия.
  И не защото вярвам безрезервно на Бойко Борисов, а защото това което е направил досега е най-доброто за България до момента!
  Няма друг построил толкова.
  Няма друг подавал оставка и избиран 3 пъти, нали ;)
  Дали може още по-добре ... да, но трябва всички да се погрижат заедно, а не само да мрънкат по форуми и кръчми ;)

 79. 79 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  До коментар [#77] от "mop36557620":

  Варна е като нова с кмета Портних.

  Вече си има Ниагарски водопад след дъжд

 80. 80 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  До коментар [#77] от "mop36557620":

  Ян Палах и той ли беше зле с главата ?

 81. 81 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Варна се управлява от ТИМ, т.е. другарите от някогашните комунистически служби. Те решават кой да бъде и кой да не бъде кмет.
  Затова и състоянието на "морската столица" е такова окаяно. Достатъчно е да се види автогарата, която прилича на някоя от Африка, не и на европейски кукрортен град. За изоставените и рушащи се сгради -паметници на културата да не говорим.

 82. 82 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#73] от "Oleg Shishmanov":Шушляк смотан, аз не съм трол, а Бойковист и за разлика от вас не го крия.И не защото вярвам безрезервно на Бойко Борисов, а защото това което е направил досега е най-доброто за България до момента!Няма друг построил толкова.Няма друг подавал оставка и избиран 3 пъти, нали ;)Дали може още по-добре ... да, но трябва всички да се погрижат заедно, а не само да мрънкат по форуми и кръчми ;)
  —цитат от коментар 78 на mop36557620


  Твой си е проблема, че си Бойковист! Седи си във Варна и си се тъпчи в 148.

 83. 83 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#77] от "mop36557620":

  Относно мнението ти за човека - 10 Портниха ти е наградата! Демек десеторно от същото, което ти дава кмето!

 84. 84 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#79] от "antonio_vivaldi":


  До коментар [#80] от "antonio_vivaldi":


  До коментар [#81] от "antonio_vivaldi":

  Браво, успя да вместиш всички опорни точки за Варна само в три коментара!

 85. 85 Профил на konstantinnik
  konstantinnik
  Рейтинг: 8 Разстроено

  https://www.facebook.com/OCCUPY.HEARTS.Bulgaria/posts/269428703182050/

  Как точно се случи обединението на десните във Варна зад кандидатурата на Иван Николаевич Портних? Как точно този младеж с подчертан мутренскоченгесарски
  (КПСС+БКП+ДС+Мултигруп+ТИМ) и най-вече НЕБЪЛГАРСКИ произход стана кандидат на десните формации във Варна? Кои са родителите му? Защо никъде Портих (Шивачев) не спомена, че само допреди няколко години е бил чужд гражданин. Изобщо как се появи във Варна?. Това, че на 25-26 години спечели конкурс за Генерален мениджър на комплекс и „Гранд хотел Варна” и то с ЧУЖД паспорт е за наивници. Откъде са тесните контакти на неговата рода с Илия Павлов. ОТ КЪДЕ СА МУ МИЛИОНИТЕ, ВИЛИТЕ И СТРОЕЖИТЕ ? Как се сдоби с български паспорт по бърза процедура, при положение, че етническите българи чакат с години? Все пак не избираме селски кмет! Става въпрос за Варна!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK