Съдийската колегия най-сетне призова обществото да зачита независимостта на съда

Съдийската колегия на ВСС на заседание

© Анелия Николова

Съдийската колегия на ВСС на заседание"Призоваваме българското общество да зачита конституционно установената независимост на съдебната власт, която е предпоставка за върховенството на закона и гаранция за справедлив процес."


Този призив разпространи днес Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.
Призивът идва ден след като съдии от цялата страна се обърнаха за подкрепа от гражданите по повод безпрецедентните нападки в медиите срещу конкретни съдии заради техния съдебен акт, с който бе условно предсрочно освободен от затвора австралийският гражданин Джок Полфрийман.


Призивът на Съдийската колегия, който може да бъде прочетен по-долу, идва два дни след като Съюзът на съдиите с остро отворено писмо осъди поведението на Съдийската колегия, която не защити съдиите, срещу които вече се носеха и физически заплахи, но откликна на сигнала на младежката организация на ВМРО, споделяйки "безпокойство от нарушения баланс между правото и справедливостта". Така на практика Съдийската колегия се присъедини към критичния хор на политици срещу определението на съда по случая Полфрийман.
Сега - едва след като над 300 съдии от цялата страна потърсиха подкрепа от гражданите, Съдийската колегия на ВСС заявява, че "всяка форма на вербална атака, насочена срещу личността на магистрата, опит за физическо въздействие и заклеймяването на съдии във връзка с изпълнението на служебните правомощия, е засягане на независимостта на съдебната власт".


При гласуването на документа отвод са си направили представляващият ВСС Боян Магдалинчев и членът на колегията от съдебната квота Севдалин Мавров. А против са гласували двама членове от парламентарната квота - Боян Новански ("Атака") и Стефан Гроздев (ДПС).


Следва пълният текст на призива, разпространен от ВСС:


Призив на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет


Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет следи със загриженост продължаващото ескалиране на общественото напрежение по повод постановения съдебен акт от въззивен състав на Апелативен съд – София, за условно предсрочно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман.
Независимостта не е прерогатив на съдебната власт и привилегия на отделния съдия, а съществува в интерес на тези, които търсят или очакват правосъдие, защото законосъобразното и обективно разглеждане на съдебните дела е от съществено значение за демократичното общество. Независимостта на съдиите не е безусловна и рамките на нейното проявление са законово установени в чл. 117, ал. 2 КРБ, който предвижда, че при осъществяване на функциите си българските магистрати се подчиняват само на закона. Съдийската колегия на ВСС изпълнява задължението си да осигурява и отстоява независимостта на магистратите, като спазва приетите Стандарти за независимост на съдебната власт.


Тези стандарти предвиждат, че в случаи на направени изказвания от представители на изпълнителната и законодателната власт, политически партии или на медийни публикации, в които се сочат конкретни обстоятелства за нарушения в правораздавателната дейност и на морално-етичните норми на поведение от съдия, или се създават съмнения за неговата почтеност и за наличие на корупционни практики, с цел защита на магистратите и запазване на доверието в съдебната система твърденията трябва да бъдат проверени и разследвани, а предприетите действия и резултатите от тях следва да се оповестят публично. Това беше причина Съдийската колегия на 24.09.2019 г. да сезира ИВСС за извършване на проверка, на основание чл. 175к, ал. 3 и ал. 4 ЗСВ.
Стандартите обаче са категорични, че недопустимо поведение е отправянето на обиди, клевети и манипулации, поставящи под въпрос професионалната компетентност на съдия, както и призиви за саморазправа с магистратите, на което сме свидетели към настоящия момент.


Призоваваме българското общество да зачита конституционно установената независимост на съдебната власт, която е предпоставка за върховенството на закона и гаранция за справедлив процес. Всяка форма на вербална атака, насочена срещу личността на магистрата, опит за физическо въздействие и заклеймяването на съдии във връзка с изпълнението на служебните правомощия, е засягане на независимостта на съдебната власт.


Ескалиращата словесна агресия създава опасност за социалния мир и може да прерасне в насилие и физическа саморазправа, поради което Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет се обръща към всички с молба да се въздържат от провокации, да спазват установения законов ред и да зачитат независимостта на съдебната власт.

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Корумпираният съд и съдииската колегия трябва да бъдат разпуснати.

 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2325 Весело

  Пуснете Фрийман и либертоносните соросови съдии да му долежат присъдата, пък БХК да им издигне кандидатури за "човеци на годината"...и това ще подкрепя!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 435 Гневно

  "След дъжд - качулка"
  Като ветропоказатели са тия от съдийската колегия на ВСС. Ама и съдиите сами са си виновни - ТЕ са си ги избрали!

  VD
 4. 4 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Вместо призиви към обществото, съдиите трябва да си почистят къщичката щото е много вмирисана...

 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Това са реалните членове на Съюза на съдиите на Калпакчиев, 300 души.
  От 2200...
  Подсетили са ги вероятно от УС.
  Имам само едно въпросче.
  Защо тези оплакващи се съдии не спрат да хленчат.
  Калпакчиев подмени мнението на четири други съдийска състава, които потвърдиха 20 годишната присъда на австралийския убиец Джок Полфриймън. Трите инстанции плюс обжалването пред СГС по-рано тази година.
  Та въпросът е и - защо трябва да се доверяваме на последния съд, който както знаем има и политически пристрастия.
  Не може всички да сме от Да България.
  Та те са една шепа хора...

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  Да премахнат от присъдите си мотото "В името на народа"! Да сложат "В името на Иво, Цветан и Иван Костов"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Когато съдът не раздава справедливост и обвинява обществото, че реагира бурно се нарича НАГЛОСТ.

 8. 8 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 927 Неутрално

  "Като ветропоказатели са тия от съдийската колегия на ВСС. Ама и съдиите сами са си виновни - ТЕ са си ги избрали!"

  Не само.
  Партиите също имат квоти във ВСС. То и затова нема осъдени политици...

 9. 9 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 837 Неутрално

  "Съдийската колегия най-сетне призова обществото да зачита независимостта на съда"
  =============
  Прокуратурата не е ли част от съдебната система?
  Съдиската колегия ще призове ли най-сетне либерасткото обществото да зачита независимостта на съдебната система при избора на главен прокурор?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3131 Гневно

  Нещастици ! Цяла седмица комунисти, националисти и цаци издевателстват над съда ,а те мълчаха като бити з@дници .Сега , като се зададе международен скандал ,регират. Къде е бай Х да каже за главанаците?

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3561 Весело

  Усетили са се какви Главанаци се показаха и сега се пльоснаха в другата посока да лижат ...

 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3131 Гневно

  До коментар [#6] от "lz2":

  В името на Доган?

 13. 13 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 315 Весело

  Това са реалните членове на Съюза на съдиите на Калпакчиев, 300 души.От 2200...Подсетили са ги вероятно от УС.Имам само едно въпросче.Защо тези оплакващи се съдии не спрат да хленчат.Калпакчиев подмени мнението на четири други съдийска състава, които потвърдиха 20 годишната присъда на австралийския убиец Джок Полфриймън. Трите инстанции плюс обжалването пред СГС по-рано тази година.Та въпросът е и - защо трябва да се доверяваме на последния съд, който както знаем има и политически пристрастия.Не може всички да сме от Да България.Та те са една шепа хора...
  —цитат от коментар 5 на НеКой


  Пич, спри се с лъжите бре :);) Един състав постановява присъдата, втори състав я потвърждава, ВКС отхвърля обжалването процедурно /за по-ограничените като теб означава, НЕ ЧЕ присъдата е справедлива, а че няма правно-процедурно основание за обжалване!/, един състав преди няколко месеца ОТХВЪРЛЯ молбата за условно предсрочно освобождаване /Въобще никой не говори за потвърждаване на присъдата!/ и сегашния състав постановява условно предсрочно освобождаване. Австралиецът обаче, позовавайки се на чл. 41, ал. 3 от НК след ПО-МАЛКО от година ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕН, защото реално отработеното време в затвора се изчислява по формулата - 2 дни затвор, 3 дни присъда. Та Калпакчиев и Ко. ли са виновни, че ОСВЕН ЧЕ ОТГОВАРЯ на буквата на закона за условно предсрочно освобождаване!, убиеца ПО СИЛАТА НА ЗАКОНА след по-малко от година ЩЕ БЪДЕ СВОБОДЕН, без да има значение нито Цацаров, нито Гешев, нито никой друг? Ако можеш да мислиш, отговори на този въпрос - какви глупости щеше да пишеш след по-малко от година, когато австралиеца бъде свободен, при това ИЗЛЕЖАЛ ПРИСЪДАТА СИ /защото сега той е условно предсрочно освободен, ако извърши друго престъпление, ще си излежи и остатъка от тази присъда/? Дай идея какво би сторил ти? Би се хвърлил от някой мост с релса или? :):):):):)

 14. 14 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 642 Весело


  Капакчиев и Панов и независимата ни съдебна система

 15. 15 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 315 Весело

  Да премахнат от присъдите си мотото "В името на народа"! Да сложат "В името на Иво, Цветан и Иван Костов"!
  —цитат от коментар 6 на lz2


  Съгласен, но да добавят и Гешев, Цацаров, ПееФски и Доган там, съгласен ли си? :):):)

 16. 16 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  Ами това си е опит за държавен преврат от страна на Гогов и други самозабравили се ченгесари. И не пропускайте коментарите на Гогов за това, как всички, които са били срещу него, вече са умрели.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 17. 17 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  "и заклеймяването на съдии във връзка с изпълнението на служебните правомощия, е засягане на независимостта на съдебната власт"."

  С други думи ние, обикновените данъкоплатци нямаме никакво право да критикуваме съдебната власт?
  Защото са безгрешни, може би?
  Защото са неподкупни?
  Може би защото са недосегаеми и безконтролни.
  Защото се превръщат във върховния хищник на Държавата!

  Panta rhei....
 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3561 Весело

  До коментар [#5] от "НеКой":
  Престанете да се излагате!

  Аз също има своите претенции и към освождаването на Полфрийман, и към театрото като цяло, но тия от ВСС се оляха и чисто юридически.
  Те затова сега дават заден - защото се изложиха като кифладжии дори пред съдиите, нечленуващи в съюза на Калпакчиев.
  Имам даже пресантиман, че на вчерашното закрито заседение дори Барню им е набил кофите поради тази причина и им е дал "ускорение" да обръщат палачинката ...

 19. 19 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  [quote#13:"dedo_goshko"][/quote]

  Да, да, ще се спре. Под съседната статия колегата му влакче вече заработи пет пъти по петдесет. Това са им доходите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 20 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 304 Любопитно

  Видяха, че се обединяват съдиите от цялата страна, и решиха да пуснат нещо, поне да не ги е срам после. А интересно на прокурорската колегия становището какво е. Също какви са мотивите на гласувалите против - те срещу независимостта на съда ли са?

  And all that jazz!
 21. 21 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 304 Любопитно

  Видяха, че се обединяват съдиите от цялата страна, и решиха да пуснат нещо, поне да не ги е срам после. А интересно на прокурорската колегия становището какво е. Също какви са мотивите на гласувалите против - те срещу независимостта на съда ли са?

  And all that jazz!
 22. 22 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  Капакчиев и Панов и независимата ни съдебна система
  —цитат от коментар 14 на 001


  Точно тези двамата ли са зависимите?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 23. 23 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":В името на Доган?
  —цитат от коментар 12 на hodounski


  Може и Доган да сложат, ама в края трябва "и светия Сорос, Амин!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  А защо не се обърне и към прокуратурата ,и политиците?

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#18] от "xm...":

  Виж сега, излагат се лилявите.
  Писна ми само убийци и изнасилвачи да помилват и хвалят техните съдии.
  Писна ми от либерални извращения с правото.
  Не може 10 години за предумишлено убийство на невъоръжен човек, както и за опит за убийство и наръгване с нож на още един, оцелял по чудо.
  Не може Иванчева корумпето да е невинна за целия дневникарски форум, както и ТАД груп, които ни хакнаха данните.
  Не може Лозан Панов и Калпакчиев да слагат тапа на всяко дело.
  Та писна ми.

 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Весело

  "..Съдийската колегия най-сетне ГУЗНО призова обществото да зачита независимостта на съда..."

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Независим съд?
  От кой?
  От Боко Мутрата известен повече като Бойко Тиквата?
  Нада ли.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 28. 28 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Корумпираният съд и съдииската колегия трябва да бъдат разпуснати.
  —цитат от коментар 1 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Че вашите хора ще останат без работа бря.
  Поне , като си трол си чети мейлите от партийната централа.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 29. 29 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Весело

  А тези 4-мата са от квотата на Цацаров и "Кой", не от тази на съдиите :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 30. 30 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  оня ден тея изхълцаха неква друга повърня... кое е фейк стейтмънта в крайна сметка?

 31. 31 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Весело

  Този ВСС бяга след събитията и от истината

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 32. 32 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#13] от "dedo_goshko":

  Дедо Гоше, понеже си много отворен, какво означава присъдата е справедлива, за теб?
  Да не съдят от вашите хора ли?
  Или да оправдават УБИЙЦИ?

 33. 33 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Мисля, че е крайно време БХК и Съюзът на съдиите в България да учредят нова награда и тя да се казва "Убиец на годината".
  За 20109 година същата категорично се печели от Джок Полфриймън...

 34. 34 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  Това са реалните членове на Съюза на съдиите на Калпакчиев, 300 души.От 2200
  —цитат от коментар 5 на НеКой


  мдам... едни 2000 боклука се разписаха, че обслужват политконюнктурата и "съдят" според "обществените нагласи"и ВСС се сети за конституционно установената им "независимост" хахах

 35. 35 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#34] от "extraCACA":

  Викаш боклуци на съдиите, нема как да не си от Да България.

 36. 36 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Сетиха се, че са неадекватни.

 37. 37 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Ако нямаше всеобщо чувство за пълна липса на справедливост, обществото нямаше да е толкова чувствително за всеки правен казус и съдебно решение. Съдебната система е длъжник на обществото и самите съдии и прокурори носят огромна вина за това положение, колкото и да се жалват, че вината е само в политиците. Съгласен съм, че съдиите трябва да са независими, но за това е нужно доверие, а то се печели, не идва даром. А ВСС си е направо за разпускане, няма такива амебовидни слуги на незнамсиКОЙ. И съдиите като искат независим ВСС да си изберат независими съдии в него, не калинки на Сульо и Пульо.

 38. 38 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 913 Любопитно

  а фашизоидите от мвро и разните други патриотични партийки, ще бъдат ли разследвани и наказани за отправените заплахи към НЕзависимият съд, или футболните агитки, бялата златка и шкембе войводите са НАД закона ?

 39. 39 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#35] от "НеКой":

  от България съм, да... то не мое сички да са от Марс

 40. Аз като лаик само да попитам...... независимост свободия ли значи и лично облагодетелстване?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#25] от "НеКой":
  Драги, за да не ти писва се насочи към Народното събрание.
  Които да не ти приемат законите с "вратички".
  Които да не ти приемат закони за конкретна персона и "фатка".
  Които да не ти обезсмислят законите с прословутите "преходни и заключителни разпоредби".
  Които да не извращават законите с допусканите подзаконови нормативни актове.

  Ако не им дават инструмента да взломят "касата" - няма и да мишкуват така из нея!

 42. 42 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  До коментар [#41] от "xm...":

  Законът е направен за нормални съдии, с оглед да се стигне до бързо производство.
  През последните години се осъдиха доста сериозни криминални елементи точно по тази процедура.
  Че Калпакчиев чете закона като дяволът Евангелието, аз нямам вина.

 43. 43 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 315 Весело

  До коментар [#13] от "dedo_goshko":Дедо Гоше, понеже си много отворен, какво означава присъдата е справедлива, за теб?Да не съдят от вашите хора ли?Или да оправдават УБИЙЦИ?
  —цитат от коментар 32 на НеКой


  Пич, присъдата трябва да е ЗАКОННА, т.е. да е съобразена със закона! Справедливостта е психологическа категория и тя е различна за всеки! Ето ти считаш, че не е справедливо да пускат убиец предсрочно на свобода /незнайно защо под статията за предсрочно освободените убийци на Чората не си изказал възмущението си?!?!?!?!/, хиляди лумпени считат същото /въпреки че закона е спазен!/, аз и вероятно хиляди не толкова първосигнални типове считаме, че справедливостта е налице, тъй като хем присъдата не е била справедлива /дори да приемем, че е била съобразена със закона, за което също не съм никак сигурен!/, хем сега, на по-късен етап, справедливостта възтържествува /по-добре късно, отколкото никога, нали? :)/ и убиеца /това не го поставям под съмнение, въпреки разнопосочните мнения и по тази тема .../ е на свобода, изтърпял повече от половината си наказание ... И моите хора са само тези от близкия ми приятелски кръг и семейството, а тях все още, и надявам се и за бъдеще, не са ги съдили за извършване на престъпления :):):)
  И още нещо - оправдани убийци има и винаги ще има, защото е важно при какви обстоятелства е извършено убийството .... И да, ще продкрепям винаги да оправдават убийци, когато те са били в правото си да извършат убийството ... Примерно смятам, че доктора, който утрепа онзи мангал Плъха /и който 30 минути го е гледал какво се опитва да открадне .../ трябва да бъде наказан за умишлено убийство, а не за превишаване пределите на неизбежната отбрана, Опиц си излежа присъдата отново за умишлено убийство, не смятам, че беше справедливо съда да не вкара в затвора Максим Ставийски, но ... има много случаи на оправдани убийци и това е нормално ... Само пример ще ти дам от американското правосъдие - популярния футболист О Джей Симпсън беше оправдан за убийството на жена си и любовника й, само защото кървавия нож като веществено доказателство, бе неправилно съхраняван след изземването му и поради тази причина съда го отхвърли като доказателство. И знаеш ли какво пише в мотивите на присъдата - пише намерени са отпечатъци на футболиста, от камерите е видно, че никой друг не е влизал в къщата преди, по време на и след убийството, но тъй като основното веществено доказателство не трябва да се приема, въпреки всички останали косвени улики и доказателства, обявявам футболиста за невинен ... Е, роднините на жертвите го съсипаха после от граждански искове за обезщетения, които спечелиха изцяло, въпреки оправдателната присъда, защото реално в мотивите на съда пише, че той е убиеца, но ПРОЦЕСУАЛНИТЕ пропуски в съхранението на вещественото доказателство не са позволили на съда и съдебния състав да го осъди :);):) Но не си казвал, че САЩ са несправедливи в присъдите, които издават, нали? :):))

 44. 44 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#42] от "НеКой":

  остай ти тея глупости, ми кАжи колко санта е днеска ножката... чухнахте ли метровката докато ме нямаше

 45. 45 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Когато съдът не раздава справедливост и обвинява обществото, че реагира бурно се нарича НАГЛОСТ.
  —цитат от коментар 7 на tosho_toto


  Съдът не е СИК и Баце! Няма за цел да раздава "справедливост", а да прилага закона. Виж Баце и герберите са тези, които "коват законите"... на чело със Сатанаил Кирилов.

 46. 46 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  "Призоваваме българското общество да зачита конституционно установената независимост на съдебната власт, която е предпоставка за върховенството на закона и гаранция за справедлив процес."


  Точно така трябва да бъде!
  А не разни нпо-та и комитети да се месят в работата на съдебната власт и да вряскат на всички несъгласни с тяхното мнение и да ги наричат фашисти, консерватори, крайнодесни и прочие.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 47. 47 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#13] от "dedo_goshko":Дедо Гоше, понеже си много отворен, какво означава присъдата е справедлива, за теб?Да не съдят от вашите хора ли?Или да оправдават УБИЙЦИ?
  —цитат от коментар 32 на НеКой


  Принципно, аз смятам, че не е справедливо неграмотни платени тролове като теб да имат изобщо правото на достъп до нет. Ама а де, виж каква епична вселенска несправедливост, с която всички трябва да живеем.

  Умберто Еко за твоята порода е казал специално:

  "Ammettendo che su sette miliardi di abitanti del pianeta ci sia una dose inevitabile di imbecilli, moltissimi di costoro una volta comunicavano le loro farneticazioni agli intimi o agli amici del bar – e così le loro opinioni rimanevano limitate a una cerchia ristretta. Ora una consistente quantità di queste persone ha la possibilità di esprimere le proprie opinioni sui social networks. Pertanto queste opinioni raggiungono udienze altissime, e si confondono con tante altre espresse da persone ragionevoli"

  Оставям ти го на италиански, да се позанимаваш да си го преведеш и да спреш да спамиш за малко поне.

  Кое е справедливо и кое не, определя само СЪДА, никой друг.
  Вече беше обяснено поне 100 пъти, че присъдата няма нищо общо с предсрочното условно освобождаване на австралиеца от САС, при което СЪДА Е ПРИЛОЖИЛ ЗАКОНА, ТОЧНО И ОБОСНОВАНО, НА БАЗА НА ПРЕДСТАВЕНИТЕ МУ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
 48. 48 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  [quote#47:"idiotstavrev"][/quote]

  Май-май не е "ПРИЛОЖИЛ ЗАКОНА, ТОЧНО И ОБОСНОВАНО, НА БАЗА НА ПРЕДСТАВЕНИТЕ МУ ДОКАЗАТЕЛСТВА.", ами ги е пренебрегнал!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на МИЛАН МОМЧИЛОВ
  МИЛАН МОМЧИЛОВ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В България няма добро и обективно правосъдие! Аз съм свидетел и потърпевш! Плюя на такова правосъдие!!!!!!!!!!

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Всяка форма на вербална атака, насочена срещу личността на магистрата, опит за физическо въздействие и заклеймяването на съдии във връзка с изпълнението на служебните правомощия, е засягане на независимостта на съдебната власт.
  —цитат от коментар 0 на матряла


  Ясно е кого са имали предвид

  Българският съд трябва да бъде абсолютно независим, включително и от политиците. Но ние сме свидетели как една политическа партия си е поставила само и единствено за цел намеса в независимата съдебна власт. Тази политическа партия от сутрин до вечер протестира по жълтите павета и се намесва в избора на главен прокурор. Тази политическа партия от сутрин до вечер кадрува в съдебната власт.

  https://trud.bg/евродепутатът-ангел-джамбазки-пред-2/

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на RadiMiles
  RadiMiles
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Каквото и да си говорим - за много строителни фирми у нас законите не важат

 60. 60 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 654 Весело

  Позицията на ВСС:
  "СетИла се Мара да се побара"

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 61. 61 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 463 Неутрално

  тия корумпета да призовават каквото си искат те сасипаха цялата система с долните си практики сега реват марш в канала.

 62. 62 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 971 Неутрално

  ами той др.Цачич оплю съдиите,после защо другите ги плюели.

 63. 63 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  При гласуването на документа отвод са си направили представляващият ВСС Боян Магдалинчев и членът на колегията от съдебната квота Севдалин Мавров. А против са гласували двама членове от парламентарната квота - Боян Новански ("Атака") и Стефан Гроздев (ДПС).

  Магдалинчев не е посмял да защити дори дъщеря си.
  А ДПС и Атака – ръка за ръка.

 64. 64 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  Кафевите сополивци пак се пенявят, дреме ми на шмайзера за некакви изпърдяни чичаци и герберастчета.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 65. 65 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Призивът на съдийската колегия на ВСС е един познат "файл " , взаимстван от една друга колегия , във връзка с атаките срещу "единствената кандидатура", сменени са само местата на запетайките. Този "призив" е по скоро размахване на пръст ,но не към митингуващите срещу съдебното решение а към непослушните съдии ,които имаха смелостта да поискат оставките на бюрократите във ВСС.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 66. 66 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Е, кога пък съдиите са били независими? От партията ли са били независими? От корупцията ли? От америка за българия ли са независими? Или от Цецо Мустака, или от следователя Свинчо ли са независими? От Бойко ли са независими или от Барни Ръбъл?

  Съдиите (ВСИЧКИ ДО ЕДИН) са некадърни и корумпирани връзкари без морал!

 67. 67 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 538 Неутрално

  [quote#57:"dosetliv"][/quote]

  Съдебна власт във всяка нормална държава е само и единствено съдът. Той решава. Прокуратурата е страна в един процес и няма никакво място там.
  Да не говорим за българската прокуратура-тая лайняна структура трябва да се разпусне и там да се почва начисто.

 68. 68 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 644 Неутрално

  "А против са гласували двама членове от парламентарната квота - Боян Новански ("Атака") и Стефан Гроздев (ДПС)."

  Топлата връзка между атакистите и депесарите е добре известна от много време. Още от времето, когато Доган даде на Волен пари да основе партията си.

 69. 69 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2725 Неутрално

  Няма как съдиите да са независими. Все трябва да се отчитат на някой.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK