Редколегията на БНР опроверга твърдения на Светослав Костов

Редколегията на БНР опроверга твърдения на Светослав Костов

© Юлия ЛазароваРедколегията на програма "Хоризонт" на БНР опроверга пред Съвета за електронни медии (СЕМ) твърдения на генералния директор на държавното радио Светослав Костов, свързани с легитимността на органа.


Писмото, е в отговор на твърдения на Костов в интервю за сайта Оф нюз, дадено ден, след като СЕМ поиска той да подаде оставка като генерален директор на БНР до края на тази седмица. В него Костов изразява съмнения в легитимността на редколегията и заявява, че тя не е изразител на мнението на целия "Хоризонт". В продължение на дни директорът на държавното радио не коментираше пред медиите твърденията за натиск и опит за намеса в редакционната работа, които бяха направени на срещата между редколегията на БНР и СЕМ на 19 септември. До срещата се стигна след опита за сваляне от ефир на журналиста Силвия Великова и последвалото безпрецедентно прекъсване на сигнала на програма "Хоризонт".


В отговор от редколегията изпращат до СЕМ правилниците за дейността на БНР и на редколегията, протокол от заседание, становище по казуса със спирането на сигнала и с опита за сваляне на Силвия Великова. "Надяваме се да вземете предвид тези факти в следващата фаза на процедурата по отстраняване на генералния директор на БНР", се казва в писмото на редколегията до СЕМ.
Пълния текст на писмото, публикувано в журналистическа група във Фейсбук:


Уважаеми членове на Съвета за електронни медии,


Във връзка с разпространяването на неверни твърдения от страна на генералния директор на БНР Светослав Костов относно легитимността на Редколегията на програма "Хоризонт" и опита да бъде омаловажена Редколегията, държим да сте запознати със следните факти, въз основа на които да правите своите заключения. В интервю за Офнюз на 28 септември виждаме следните твърдения, които ще разгледаме едно по едно:


"Първо, така наречената редколегия, която беше в СЕМ, и като казвам т. нар. имам предвид това, че редколегията на Програма "Хоризонт" нито е провела заседание, нито е взела някакво решение, нито има правилник за работа. Така че тази редколегия не може да бъде изразител на мнението на целия "Хоризонт". Част от членовете на редколегията са били подменени, защото не са искали да участват в целия този фарс." Г-н Светослав Костов оспорва легитимността на редколегията със следното твърдение: "Така наречената редколегия, която беше в СЕМ, и като казвам т. нар. имам предвид това, че редколегията на Програма "Хоризонт" нито е провела заседание, нито е взела някакво решение, нито има правилник за работа.


Факт 1: В този си състав Редколегията на програма "Хоризонт" беше конституирана на 15.07.2019 година и съществува въз основа на чл.8 ал. 1 от Правилника за редакционната дейност на БНР и на Правилника за дейността на редколегията на програма Хоризонт. Правилникът за работа на Редколегията е факт и е наличен при секретаря на Редколегията Ирена Гъделева. Прилагаме:


а/ Протокол № 1 от проведеното заседание. Този Протокол е надлежно заведен и в деловодството на БНР.


б/ Молим ви, да обърнете внимание на текста на този Протокол, от който става ясно, че именно по покана на генералния директор представители на Редколегията участват в работната група за промени в Правилника за редакционната дейност на БНР. Следователно не е вярно твърдението на г-н Костов, че Редколегията работи без свои правила и в противоречие на Правилника за редакционната дейност на БНР.


Следователно Редколегията е легитимна, събирала се е и е конституирана в настоящия си състав. И това е добре известно на генералния директор Светослав Костов и проследимо в документи. В същия пасаж от интервюто си Светослав Костов твърди "редколегията на Програма "Хоризонт" нито е провела заседание, нито е взела някакво решение"


Факт 2: Редколегията взе Становище по казуса със спирането на програма "Хоризонт" и свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова в заседание, проведено в съответствие с Правилника на 17 септември 2019г. То е подкрепено от 11 представители от общо 15 представители, тъй като председателят отсъства дългосрочно поради болест. Прилагаме отново текста на това становище, в което изразихме своето недоумение и несъгласие с методите на работа на ръководството и определихме като неистина твърденията на г-н Светослав Костов, че Силвия Великова не е била сваляна от ефир. Това Становище изпратихме до вас. Следователно не е вярно и твърдението на г-н Костов, че не е имало заседание и взимане на решение по казуса с безпрецедентното спиране на програмата и свалянето от ефир на Силвия Великова.


Светослав Костов твърди още: "Част от членовете на редколегията са били подменени, защото не са искали да участват в целия този фарс." Факт 3: По отношение на твърдението за подмяна на определени членове държим да изясним следното - един от двамата представители на звено" Репортери" в програма "Хоризонт" Цветелина Стоянова участва в подробна писмена кореспонденция при обсъждането на въпросното Становище и в последствие заявява, че иска да се оттегли по лични причини от участие в Редколегията. За това е уведомила своите колеги , както и членовете на Редколегията. При нужда можем да предоставим тази професионална писмена кореспонденция.


По силата на Правилника на редколегията, член не може да бъде подменен или изключен, освен ако не бъде "отзован" от колегите, които представлява или сам той не пожелае да се оттегли по различни причини. Следователно не е вярно и твърдението на г-н Костов, че "част от членовете на редколегията са били подменени, защото не са искали да участват в целия този фарс." И накрая да обърнем внимание на още едно твърдение на г-н Светослав Костов: "Така че, тази редколегия не може да бъде изразител на мнението на целия "Хоризонт".


Факт 4: Под всички становища на Редколегията по случая /прилагаме и текста на Становището от 19.09.2019г., с което отказахме среща пред СЕМ с г-н Костов/ са се подписали, след надлежна консултация с журналистите от отделните блокове предавания и звена, които представляват като участници в Редколегията, 11 представители от общо 15, като председателят ни е в болнични. Представителят на Спортна редакция заяви на един по-късен етап, че Спортна редакция запазва неутралитет. Това на практика е над 2/3 от състава на Редколегията и респективно на програмата. Представителите в Редколегията представляват практически всички основни звена – новинари, водещи и редактори в предавания, кореспонденти в страната, музикални редактори и част от репортерите. Следователно не е вярно и твърдението на г-н Костов , че тази редколегия не е изразител на мнението на целия Хоризонт.


Надяваме се да вземете предвид тези факти в следващата фаза на процедурата по отстраняване на генералния директор на БНР, която предприемате като независим и автономен регулаторен орган на електронните медии у нас.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Весело

  Сигурно следва това, подобно на 2001 год., при правителството на Костов, когато един шеф на БНР се заключи в кабинета си, и уволняваше наред...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. Дневник, не е ли редно да публикувате становището на самия Костов и след това чак реакциите по него?
  Аз не съм журналист, но май вече представяте нещата твърде избирателно......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  Тази история става все по-абсурдна. Редколегията е легитимна и пише писма, но не желае среща със сем и ръководството на радиото. Това няма как да е умно.
  Междувременно са започнали да се карат по коридорите за пари. Това адски издига нивото на журналистиката и всички стават много симпатични.

  Доброто е заразно
 4. Напишете за заплатите на клана Великови, за боя и разследването, което се води.....да чуем малко и за девера (света вода не напита)......
  Мислите си, че не четем други медии ли?
  Малко така за балъци ни взимате, не мислите ли?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 5. 5 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1788 Гневно

  Е га ти дебелокожия носорог!

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Любопитно

  Е га ти дебелокожия носорог!
  —цитат от коментар 5 на PisnaMi


  Кой от цялото стадо имаш предвид?

  Доброто е заразно
 7. Между другото, от минусите ви тук печелят само ПИК, БЛИЦ, ГЕРБ,ГЕШЕВ И ДИЕ......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 8. До коментар [#7] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  Сие..... извинявам се за грешката.

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Аз искам да знам дали е вярно, че преди няколко години при смяна на шефа на хоризонт са сменени ресорите на всички, без съдебния.
  И ако тогава е било окей, защо сега не е окей да се смени съдебният и никой от останалите?
  Искам да знам и дали Великова е била в отпуск, когато е ходила да отразява протеста на БОЕЦ.
  И в крайна сметка искам да знам защо Силвия Великова и Петър Волгин не станат съвместно шефове на бнр, за да се престане с лицемерието?

  Доброто е заразно
 10. Така че слагайте минуси, колкото повече по добре, рекорда ми е към 180, ако се хвана сам за една вечер мога да ви сложа 300, така че не се стараете достатъчно......с две думи нахалост ви плащат!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Весело

  До коментар [#10] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  Тоз пък, с минуси плаши!? Ами почвай да слагаш, щом имаш излишно време за губене...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Весело

  До коментар [#13] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  На бас, че не може да ги направиш 300 броя, примерно на мой коментар?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 15. 15 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  За да отсранят, трябва да докажат, че е извършил нещо нередно.
  Или греша?

 16. 16 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1643 Любопитно

  Така! Ако приматът Светослав Костов не си бие камшика доброволно и в интерес на собствената си кожа, ЩЕ ТРЯБВА целият СЕМ да подава оставка.
  ТЕ СИ ГО ИЗБРАХА!
  Той беше най-некадърния и недодялан кандидат в сравнение с останалите, НО беше ощастливен с позиция за която няма и грам интелект. Впрочем и Радио София не ставаше. Разронете финансово там...
  КОЙ как е плащал на СЕМ за този избор те да се оправят.
  Циркът е ясно защо се вихри.
  ЛИКВИДАЦИЯ НА НАЦИОНАЛНОТО РАДИО!
  !

 17. Сега превод на БЪЛГАРСКИ за тролове, когато има някакво твърдение е редно то да бъде публикувано, не само опроверженията му.....
  Някой тук нещо за журналистическа етика да е чувал случайно?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 18. До коментар [#14] от "hamiltonf":

  Не си пожелавай нещо, което може да се случи, казах че няма да си цапам пръстите с платени драскачи!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 19. До коментар [#16] от "AzDebil":

  Колко на коментар?
  Аз ще ти платя повече!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 20. До коментар [#15] от "atmanpg":

  Никак не грешиш даже....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Весело

  До коментар [#18] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  Давай, ще ти преведа по 1 лв. на глас, в която сметка ми посочиш, само ги направи 300, на някой мой коментар!
  Иначе си един най-обикновен лалайджия, трол някакъв...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 22. 22 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Когато си тъп е хубаво да замълчиш, иначе затвърждаваш общото мнение.

 23. 23 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1643 Весело

  До коментар [#19] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":
  Не ставаш за вечерен дежурен идиот. По-ниско ти е IQ-то.
  :)
  !

 24. 24 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5610 Неутрално

  Господин Костов изговори толкова много лъжи, че един "букет" повече или по-малко няма значение. Той вероятно ще бъде освободен, а после ще съди СЕМ :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Неутрално

  До коментар [#25] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  Мухльо ще викаш на баща си, който ти пълни хладилника, а точно на мен да ми се хвалиш с 20 лв. на час (да не са 20 рубли), е малко комично....

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5610 Неутрално

  А ето го и интервюто, което е предизвикало реакцията на редколегията.
  https://offnews.bg/interviu/glavanakat-e-glavoch-glavochat-e-riba-712068.html

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. До коментар [#24] от "penetrating":

  Както сам каза тази сутрин .......
  “Ще видим” :)
  Нищо лично!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 29. До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Личи ти, ама от всякъде!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 30. До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Е не е като десет стинки на коментар, като твоите ...... вярно си е, как мога да сравнявам твоите 10 стинки на коментар с моите 20 евро на час...... ми няма как, по богат си от мен...... за това пиши за да станеш още по-богат троле..........
  Хахахахахаааааааа

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 31. Та до къде стигна дискусията за журналистическатс етика........ до 111 място в световните класации барабар със свободата на словото!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 32. 32 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5610 Весело

  До коментар [#28] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  Съгласен :)
  Няма да залагам на моето предположение. В България "стават чудеса" и хората като шефа на БНР изживяват постоянни катарзиси по подобие Пеевски :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Весело

  До коментар [#30] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  "10-стинки", са 35-пъти повече от 10 копейки...
  Баси, не мога вече да ви сАбера на "Стената на срама", много измет, много нещо...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 34. До коментар [#23] от "AzDebil":

  И на теб ти личи, все пак мерси за комплимента!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 35. До коментар [#32] от "penetrating":

  Ще поживеем ще видим..... ако съм още тук.....с такава едностранчива и пристрастна “журналистика” мисля да се махам от сайт, който няма пари дори да нахрани 5-6 трола....... пет десни с шест трола .......
  Хахахахаааа
  Троловете и десните тук могат да се съберат и изкъпят в едно корито(от тия старите, поцинкованите)....... всъщност започнах да чета Дневник за да си съставя мнение за десните.....
  Искаш ли да чуеш какво е то?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 36. До коментар [#33] от "hamiltonf":

  Млъкни Троле!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Весело

  До коментар [#36] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  Без денги, нещо си изнервен?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 38. До коментар [#37] от "hamiltonf":

  Ден ги нямам. Само евро в сметката.....
  Отразявам те за последен път, после си пиши сам на себе си ( след този коментар)
  Приятна вечер!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4289 Весело

  До коментар [#38] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  Бегом да броиш копейките, трол!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 40. 40 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5610 Весело

  До коментар [#35] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  Не. Мисля, че го знам :)
  Аз се смятам за "десен" по българските понятия, иначе консервативен центрист по европейските класации :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 41. 41 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1643 Весело

  До коментар [#39] от "hamiltonf":

  Ще трябва май да го добавиш в Стената на срама...:)
  :)
  !

 42. Та така другари и другарки журналисти, с “Работническо дело“ си бърсах гъза в тоалет ната на село до 19 годишна възраст, и докато си вършех работата попрочитах това-онова по прилежно нарязаните на правоъгълници страници на същия вестник................
  И сега чета същото..............предлагате ми значи да заменя един тоталитаризъм с друг ли?
  На мен 19 години ми стигат!
  Преди имахме “Политбюро на ЦК на Партията“ , “Пленуми“, “Конгреси“.................с изненада установявам, че някои медии, партии и поддържниците им си живеят още в това време.............
  Та я ми кажете мили “журналисти“ с какво действията ви се различават от пропагандаторите на Путин и Ким?
  И те така като вас................един е аллах и Мохамед е неговия пророк!
  НЕ ШИ ЛИ Е СРАМ ДА ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ НА НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА СТРАНА В СВЕТА ЗА ДА ПРОКАРВАТЕ ПО СЪЩЕСТВО НОВ ТОТАЛИТАРИЗЪМ?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 43. До коментар [#35] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":Не. Мисля, че го знам :)Аз се смятам за "десен" по българските понятия, иначе консервативен центрист по европейските класации :)
  —цитат от коментар 40 на penetrating


  И си един от малкото умни хора тук!
  Моите адмирации за което!
  Но на мен чак толкова в дясно ми дойде като в преди 1989..........ще ме извиниш......
  Не искам да заменям един тоталитаризъм с друг...........само погледни какво става.........

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 44. Въобще ние българите сме уникален народ..............можем да побългарим дори Демокрацията, свободното слово и журналистическата етика!
  НЕВЕРОЯТНИ СМЕ!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 45. 45 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тоя Костов вместо да се свива като шушумига нека изкара документите за да се види какви пари лапат Великова и сие.

 46. Тоя Костов вместо да се свива като шушумига нека изкара документите за да се види какви пари лапат Великова и сие.
  —цитат от коментар 45 на krf54523578


  Това им разправям цяла вечер недялковче...............

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 47. 47 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#15] от "atmanpg":

  Спирането на ефира на радиото за 5 часа + натиска върху журналистите, за да свали определен журналист от ефир, малко ли ти се вижда като нередност?

 48. 48 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 938 Гневно

  Между другото, от минусите ви тук печелят само ПИК, БЛИЦ, ГЕРБ,ГЕШЕВ И ДИЕ......
  —цитат от коментар 7 на Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета

  Май пишеш за ТВОИТЕ минуси, а?
  Недей да се изживяваш като жертва, сополанко!
  Ясно е с кои ПрасеПеевски медии си закърмен.
  Хайде да се навреш обратно в кочината, от която си изпълзял, а?!
  И повече да не се вясваш тук, че миришеш на помия!

 49. 49 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Генерален директор - нахална калинка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 50. И нещо за Сантос..........ей пич, снощи ме нарече “тролче беззъбо“..............
  Имаше предвид себе си ли?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 51. [quote#48:"uporit"][/quote]

  Не си ти трола, който ще ми каже какво да правя!
  За твое голчмо съжаление..........

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 52. Генерален директор - нахална калинка
  —цитат от коментар 49 на neut


  Ок, но къде е неговата гледна точка на страниците на дневник?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 53. До коментар [#15] от "atmanpg":Спирането на ефира на радиото за 5 часа + натиска върху журналистите, за да свали определен журналист от ефир, малко ли ти се вижда като нередност?
  —цитат от коментар 47 на Chubachubs


  Дай другата опорка или флашка, квото там имаш..............

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 54. 54 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 938 Гневно

  [quote#48:"uporit"]
  —цитат от коментар 51 на Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета
  Не си ти трола, който ще ми каже какво да правя!За твое голчмо съжаление..........[/quote]
  Аз ли съм трол, сополанко, или ти?
  От 52 поста досега под тази статия точно 26 са ТВОИ.
  Ти очевАдно не знаеш дори значението на думата "трол", неграмотнико!

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7638 Неутрално

  Държавата Абсурдистан.

 56. [quote#54:"uporit"][/quote]

  Както каза днес КМЕТА - “Пиши бе мойто момче, кой ти пречи?“

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 57. Аре лека, че утре съм на работа.............
  Нямам намерение да висч тук цяла вечер..............

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 58. 58 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#15] от "atmanpg":Спирането на ефира на радиото за 5 часа + натиска върху журналистите, за да свали определен журналист от ефир, малко ли ти се вижда като нередност?
  —цитат от коментар 47 на Chubachubs


  Спирането на ефира е сериозно престъпление, но до момента няма информация, че Костов стои зад него.
  А спирането от ефир на журналист, който е демонстрирал непрофесионализъм, е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на всеки един изпълнителен директор.

 59. 59 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1725 Весело

  До коментар [#21] от "hamiltonf":Мухльо, взимам 20 евро на час....по напълно редовен немски договор с осигуровки и всичко платено......Хахахахааааааа наври си левчето на минус знаеш къде.........Не е много за Германия 20 евро на час, но ми стига да бъда независим и да пиша каквото си искам, не каквото ми кажат!И ходя всяка сутрин на работа с лимузина, която е лично моя!
  —цитат от коментар 25 на Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета


  И СМЕШНИК НЕ СИ А ОКАЯНА ГРОТЕСКА! Пишеш 'зимаш €160/ден, ама праскаш като гламяв коментари тук-над 30 от 20;30 до сега. И още над 60 от пладне до 20;30. И още 10++между 06;00-10;00 българско време (в Европа е един час по рано).

  'Бе я си кажи истината-плащат ти по 20 ст/коментар от позасрано (АКА позитано), и днес си заработи още 5-6 кинта за плякане на 100+коментара. Нищо против пенЦионер с малка пенЦия да заработва още нещо.

  АМА НЕ ДИГАЙ ПОЗИ ЗА ЧАСТНИ ЛИМУЗИНИ ПРИ ЗАПЛАЩАНЕ НА €20/ЧАС!

  СЛУЗ!

  Пишеш "...И ходя всяка сутрин на работа с лимузина, която е лично моя!..." Плащаш я с заработените деньги-€20/час?!?

  До коментар [#26] от "hamiltonf":


  До коментар [#25] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 60. 60 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1725 Весело

  До коментар [#30] от "Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета":"10-стинки", са 35-пъти повече от 10 копейки...Баси, не мога вече да ви сАбера на "Стената на срама", много измет, много нещо...
  —цитат от коментар 33 на hamiltonf


  Прав си! Много слуз, много дрисльоФци! Ами закачи списъка в нета и сложи линк към него в сигнатуратаа си.
  До коментар [#33] от "hamiltonf":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 61. 61 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Дневник, не е ли редно да публикувате становището на самия Костов и след това чак реакциите по него?Аз не съм журналист, но май вече представяте нещата твърде избирателно......
  —цитат от коментар 2 на Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета


  Бързам да ти сложа ++++ докато не са те цензурирали...

 62. 62 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 650 Неутрално

  [quote#6:"АзКлавдия"][/quote]

  Гешев, Борисов, ... и Светослав Костов.

  Eddie lives... somewhere in time!
 63. 63 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Кои са четиримата обадили се?!

 64. 64 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Става все по-явно, че тоя Светослав Костов го държат с нещо. Няма как иначе нормален човек да има подобно поведение. Единственото обяснение е, че вероятно са истина изнудването и заплахите към него и семейството му от страна на свързани с ДПС политици.

 65. 65 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#64] от "4u4o":

  Поведението му е съвсем нормално.
  Това, че "Дневник" му вменява някаква вина, си е проблем на "Дневник".

 66. 66 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 287 Весело

  [quote#58:"atmanpg"][/quote]

  Първо - спирането на ефира за 5 часа е напълно достатъчно нарушение и при най-голямото възможно нарушение в едно - да спреш ефира му, кой според теб е виновен за това? Техническият ли? А кой му е сложил резолюция "ДА" на бележката за спиране за профилактика? И ако не е генералния директор, защо на 2-рата минута от спирането на ефира не заповяда да го пуснат отново?!?!?!?
  Второ - да махнеш/уволниш/затвориш устата на даден журналист, при условие, че ти си му директор, е лесна работа. Проблемът, който ти явно не можеш да проумееш, е че дадения директор махайки/уволнявайки/затваряйки устана на журналиста му е споменал, както и на бившия директор е повторил същото, ЧЕ 4-ма ДУШИ СА МУ СЕ ОБАДИЛИ, ЗА ДА ГО НАПРАВИ! Това е вмешателство в работата на независимата обществена медия и неговите действия показаха послушание и изпълнение на поръчката на тези 4-ма души! Това е още по-голямо нарушение и от спирането на ефира, ако можеш да го разбереш :):):) А най-лесното е, след като главанака Костов не желае сам да си признае кои са 4-мата души, които са му се обаждали, за да извърши дадено действие, парламентарната комисия да изиска подробна разпечатка на входящите обаждания до Костов в период от 1 седмица преди спирането на радиото и хоп - ще се види кои са другите 3-ма обадили се, освен Велислава Кръстева /ПР на ДПС, Доган, ПееФски, а отскоро и на Гешев :):):)/ :):) Та според теб, има ли сериозни нарушения, които да служат като основание за подаване на оставка?!?! Или като основание за искане на оставка от СЕМ и обществото /нали постоянно обяснявате за обществото :):):)/ :):)

 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3312 Неутрално

  "В него Костов изразява съмнения в легитимността на редколегията и заявява, че тя не е изразител на мнението на целия "Хоризонт"."

  Та значи според тази пионка на задкулисието, легитимни са само тези, които му оказват натиск от сараите, дългогодишния колектив на БНР става само да го уволняваме когато някой ни се обади по телефона за това.....
  Ето истинското лице на безличните слуги на лъжата !

 68. 68 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Малоумниците предпочитат да живеят сред суета. Там журналистите се оказаха първи сред равни.

 69. 69 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#66] от "dedo_goshko":

  Спирането на ефира, действително е много сериозно нарушение и ако Светослав Костов действително е знаел за спирането му и не е взел мерки - трябва да си понесе наказанието.
  Въпросът е дали има отношение към спирането на ефира. В момента прокуратурата проверява кой е отговорен за това. Хайде да не се произнасяме, преди разследването да е приключило.
  Що се отнася до журналистката - твърде явно е демонстрирала непрофесионализма си, щом е била забелязана от толкова много хора.
  БНР не и е бащиния. Когато излиза с лозунги и лични мнения в националният ефир - нека бъде така добра да даде думата и на отсрещната страна.
  Иначе създава много грозно впечатление.

 70. 70 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  След като и лелките от СЕМ ги хвана срама от поведението на Костов и му поискаха оставката, няма какво повече да се коментира.
  А това, че той се държи малоумно и вместо тихо и кротко да се беше измъкнал, с упорството си само подхранва и подгярва безспорния скандал, та накрая и тези четиримата много ще съжаляват, че не го покриха. Дето се вика, нямаме ли други консулства, освен заетото вече от Пацо терасата:).

 71. 71 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#70] от "tsvetko_51":

  Лелките от СЕМ, първо трябва да докажат, че Светослав Костов е направил нещо нередно.

 72. 72 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 287 Весело

  До коментар [#70] от "tsvetko_51":Лелките от СЕМ, първо трябва да докажат, че Светослав Костов е направил нещо нередно.
  —цитат от коментар 71 на atmanpg


  Значи сам посочваш, че спирането на радиото е голяма нередност и сега пишеш, че трябвало да се докаже, че е направил нещо нередно?!?!?! Доказано е, че радиото е спряло, доказано е, че на бележката от техническия за профилактиката има резолюция "ДА" от страна на Костов, кой е виновен тогава? :):) Проверката на прокурата ЗАВЪРШИ и оттам казаха, че не е имало причина за профилактика, с две думи - вината е на директора, който не си е свършил работата да възобнови сигнала на радиото, след спирането му :):):)
  И второ - няма значние журналистката каква е /пиша за последен път, защото подобни тролски подмятания след 2-3 обяснения е безсмислено да се пишат!/ - добра, лоша и т.н. ВАЖНОТО Е, че другаря главанак Е ПОЛУЧИЛ НАРЕЖДАНЕ ОТВЪН, за да я уволни!!! И той се е поддал на натиска, което е НЕДОПУСТИМО да бъде признавано и извършвано! Толкова ли е трудно да се проумее подобно нещо, че то е с по-голяма тежест на нередност дори от спирането на радиото!!! Пак повтарям - ако той си я беше махнал САМ, ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ, никой нищо не може да му каже! Но когато ПРИЗНАВА пред ПОНЕ 2-ма души, че 4-ма човека СА МУ СЕ ОБАДИЛИ, за да МАХНЕ журналистката от ефир и той го прави СЛЕД ТЕЗИ УКАЗАНИЯ, то тогава вината му е огромна и трябва да си ходи незабавно! :):):)

 73. 73 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3312 Весело

  До коментар [#72] от "dedo_goshko":

  " Значи сам посочваш, че спирането на радиото е голяма нередност и сега пишеш, че трябвало да се докаже, че е направил нещо нередно?!?!?! Доказано е, че радиото е спряло, доказано е, че на бележката от техническия за профилактиката има резолюция "ДА" от страна на Костов, кой е виновен тогава? :):) Проверката на прокурата ЗАВЪРШИ и оттам казаха, че не е имало причина за профилактика, с две думи - вината е на директора, който не си е свършил работата да възобнови сигнала на радиото, след спирането му :):):)
  И второ - няма значние журналистката каква е /пиша за последен път, защото подобни тролски подмятания след 2-3 обяснения е безсмислено да се пишат!/ - добра, лоша и т.н. ВАЖНОТО Е, че другаря главанак Е ПОЛУЧИЛ НАРЕЖДАНЕ ОТВЪН, за да я уволни!!! И той се е поддал на натиска, което е НЕДОПУСТИМО да бъде признавано и извършвано! Толкова ли е трудно да се проумее подобно нещо, че то е с по-голяма тежест на нередност дори от спирането на радиото!!! Пак повтарям - ако той си я беше махнал САМ, ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ, никой нищо не може да му каже! Но когато ПРИЗНАВА пред ПОНЕ 2-ма души, че 4-ма човека СА МУ СЕ ОБАДИЛИ, за да МАХНЕ журналистката от ефир и той го прави СЛЕД ТЕЗИ УКАЗАНИЯ, то тогава вината му е огромна и трябва да си ходи незабавно! :):):)"

  Когато човек не иска да види или чуе нещо, каквито и да било доводи да му вадиш, само си губи/ш времето ! Има хора във форума, които са представители на същите тия " политически елити" или техни симпатизанти. По липсата на каквато и да е логика ще ги познаеш...Аз не си и губя времето да вадя подробни аргументи, защото просто няма смисъл !

 74. 74 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#72] от "dedo_goshko":

  Дай линк.
  Моята информация е, че прокуратурата все още проверява, кой е дал нареждане за спиране на излъчването.

 75. 75 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#72] от "dedo_goshko":

  Когато някой започне да използва националният ефир за собствени цели - няма нищо по-нормално от това, да има натиск за уволняването му.

 76. 76 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 287 Весело

  До коментар [#72] от "dedo_goshko":Когато някой започне да използва националният ефир за собствени цели - няма нищо по-нормално от това, да има натиск за уволняването му.
  —цитат от коментар 75 на atmanpg


  Е след тази реплика съвсем ме загуби за дискусията :):) Прокуратурата НЕ ПРОВЕРЯВА кой се е обадил на главанака, нейната проверка завърши с отговор "имало ли е технически причини за спирането на БНР или не? и отговора е НЕ - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/09/17/3964003_prokuraturata_potvurdi_che_spiraneto_na_bnr_ne_e_bilo/

  И е доста смешно да кажеш, че е нормално да има натиск за уволняването на когото и да било, защото това е обществена медия, а натиска е политически, не е просто приятелска закачка :):):)

  И последно - след като смяташ, че е нормално да има натиск за уволняване на неудобни журналисти, смяташ ли, че е нормално директора да се ПОДДАДЕ на този натиск /политически, не физически :):)/ или не? :):):) Защото това означава, че реално НЕ ТОЙ ръководи медията, а просто изпълнява заръките на други лица, които според теб било нормално да го подлагат на натиск?!?!?! :):):) За какво и е на една обществена медия директор, който не прави нищо сам, а само под натиск? Тогава да назначат една маймуна - дават й банан и тя си слага отпечатък от лапата под всеки един документ, каква ще е разликата? :):):)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK