Австрийска фирма е единственият кандидат за зимната поддръжка на пътищата около София

Австрийска фирма е единственият кандидат за зимната поддръжка на пътищата около София

© АПИАвстрийската фирма "Заубермахер" (ЗМБГ) е единствената, която е подала документи за изпълнение на обществената поръчка за почистване и зимна поддръжка на участъци от републикански пътища около София, съобщава "Капитал". Тя е за 8.4 млн. лв. със срок за изпълнение 4 години и обхваща общо 29 км.


Обществената поръчка обхваща два участъка. Първият е за отсечка от републиканския път София - Самоков, която започва от село Кокаляне, минава през Панчарево и стига до София. Другият е по-дълъг - 24 км, които са част от Южната дъга на околовръстното шосе. Става въпрос за пътя, който се отклонява след "Ботевградско шосе" към с. Кривина, минава през "Цариградско шосе", "Самоковско шосе" и "Симеоновско шосе", булевардите "Черни връх" и "България" и излиза на бул. "Цар Борис III".


Дейностите по почистване и зимна поддръжка включват доставка и монтаж на кофи за боклук, ръчно почистване на отпадъци, механизирано и ръчно метене на пътни платна, почистване и тесане на пораснала трева по тротоари и много други. Зимното поддържане се изразява в разпръскването на подходящи смеси, снегопочистване и ръчна обработка на тротоари и пешеходни зони, товарене и извозване на сняг.


Повече по темата четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK