Политолози: Тактика на Сидеров е да предизвиква, истинският скандал са патриотарите във властта

Политолози: Тактика на Сидеров е да предизвиква, истинският скандал са патриотарите във властта

© ДневникЛидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе във вече традиционния си предизборен стил снощи в предаването на БНТ "Референдум". По време на участието си той направи скандал, заради който беше принуден да напусне студиото. "Дневник" събра мнения на политолози и анализатори за случилото се и как то ще се отрази на кампанията за местни избори, на които Сидеров се кандидатира за кмет на София.


Евгений Дайнов: Тази тактика продължава да работи и ще качи гласове


"Да не подценяваме Волен Сидеров, той прави един и същ тактически ход, който всеки път му носи ползи – като наближат избори, в каквото и мнозинство да участва, започва рязко да се отдръпва и да се препрофилира като опозиция. За да привлече внимание към това, че отново играе опозиция на статуквото, отново започва да се кара, скача и произвежда скандали. Това е негов патент", коментира пред "Дневник" политологът Евгений Дайнов. Според него това поведение на Сидеров ще качи подкрепата за него в предстоящите местни избори. "Не много, вече се изхаби. Но определено ще му качи гласове. Тази тактика сякаш продължава да работи. Действително все по-малко, но работи", допълни анализаторът.


На въпрос доколко това поведение е преднамерено, обмислено или се дължи по-скоро на емоционален или друг вид изблик, Дайнов отбеляза: "Познавам Сидеров от 30 години, гарантирам, че е напълно с акъла си и знае какво прави."
Политологът припомни, че още през 2005 г., когато в едно телевизионно студио били поканили представител на прясно избраната "Атака", той е предложил да се направи пояс на медийно мълчание – да не бъдат коментирани, канени, да не се влиза в дебат с тях. "По простата причина, че те носеха още тогава онази атака срещу приличното, учтиво говорене, отношение между хората, което е в основата на цивилизацията. Още тогава беше ясно, че целта на "Атака" е да разруши тази основа на цивилизацията, на учтивостта. Никой не послуша, никой не послуша и в световен мащаб подобни съвети. Резултатът е налице – политици, които насъскват едни групи хора срещу други групи, са големите звезди към днешна дата", коментира Дайнов.


Според него дори и сега политика на налагане на "пояс на мълчанието" не би била безсмислена. "Както правителствата не преговарят с терористи, така и би трябвало да има принцип да не се поддържа диалог с политици, които не се вписват в изградената цивилизация. Вчера по време на случващото се в ефира на БНТ политиците отново изпуснаха момента някой от тях да заяви и да се ангажира със заявката, че ще се опита да върне основите на цивилизацията, които са тежко разложени в България, като например напусне студиото", допълни политологът.


Огнян Минчев: Тактиката е останалите да се чувстват безпомощни


"Потискащо впечатление правят многобройните опити във "Фейсбук" поведението на Волен Сидеров в предаването "Референдум" да бъде обяснено с психично разстройство, употреба на опиати или на други причини за загуба на нормално съзнание. Грешите. Поведението на този човек е абсолютно преценено, хладнокръвно и целенасочено", написа във "Фейсбук" профила си политологът Огнян Минчев.


Той също отбелязва, че винаги, когато Сидеров има нужда от повишаване на рейтинг, предприема предварително организиран публичен скандал, с което кара останалите да се чувстват безпомощни. "Така беше в НАТФИЗ, така беше на уличния магазин на ул. "Раковски"... Режисираният публичен скандал води до възторг сред определени слоеве социални дегенерати, които подкрепят и гласуват за този индивид и партията му", смята анализаторът.


"Безпомощното поведение на екипа на БНТ, който не успя да помогне на водещата - въпреки присъствието на охранителна полиция и достатъчно здрави мъже наоколо, е свидетелство за институционален разпад, провокиран от страх. Ние вече се страхуваме - масово се страхуваме от отмъщението на мутрите, овладели обществения живот. Наблюдавайте как ще се "разсеят" всички останали, които имат отговорността и властта да спрат рецидиви на подобна свинщина", коментира той.


Даниел Смилов: Обществото да почне да преодолява национал-патриотарския вирус


"Скандалът не са изцепките на Сидеров в БНТ. Истинският скандал е ролята на ВМРО и "Атака" във властта. ВМРО, както каза и Сидеров, са параван на ДПС, зад който беше създадена Българската банка за развитие на Пеевски и студеният резерв за притопляне на Доган. Всъщност обаче и "Атака" изпълнява тази роля, но на Сидеров ще му трябва още един "Референдум", за да прозре и този факт", е коментарът на политолога Даниел Смилов пред "Дневник".


"За да не се "забелязват" тези реални ефекти от патриотичното участие в управлението, непрекъснато трябва да се създават димки като "забраната" на БХК, атаките срещу съдии, както и традиционните "македонски" изхвърляния. Тези изхвърляния освен всичко друго са и дълбоко вредни за българския интерес, който е Северна Македония да започне преговори за ЕС членство", допълни той.


По думите му Сидеров и Каракачанов ще продължат да "тровят обществения ефир" с посланията си, базирани на омраза и раздухване на най-ниски страсти. "Въпросът не е в тяхното лично превъзпитание - то никога няма да се случи. Въпросът е обществото да почне да преодолява национал-патриотарския вирус. В Австрия има позитивни сигнали вече - време е и у нас този клон на политическото себепринизяване на нациите да бъде подрязан. И да си остане безвкусна декорация в периферията на публичната сфера", заяви анализаторът.


Според него вече е време тези, които мислят, че национал-патриотарите изразяват обществения интерес по някакви реални проблеми, да посочат кои са тези проблеми в крайна сметка. "След цялото отприщване на речта на омразата от възникването на "Атака" насам какво успяха Сидеров, Каракачанов&сие да артикулират като важна тема и добра политика за обществото? "Циганската" престъпност? Истанбулска конвенция? Предателите НПО? Лошият ЕС, който ни отнема идентичността? Спасяването на децата от норвежците? "Патриотите" като пазители на "българщината"? Има ли някой, който все още мисли, че зад тези "теми" и предложените от патриотарите "решения" има нещо друго освен политическа арогантност, комплекси и предразсъдъци, хибридна логика и инструментализация на политически дебилизъм? Ако има такива, те заслужават непрестанно да гледат предавания като снощния "Референдум", допълни Смилов.


"И не, Сидеров не е по-лош от Каракачанов. Абсолютно еднакви са. А иначе прав е Коушлуков да наложи ембарго на Сидеров в БНТ, но проблемът е в сидеровщината, която е доста по-широко явление. А и самият Кошлуков, чиято професионална медийна кариера се дължи на ТВ7 и телевизията на "Атака", е част от него", каза политологът.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 697 Неутрално

  останалите участници в предаването са същите долни същества като Сидеров, щом като повече от половин час седят с него на маса и го слушат без ред, поне Джамбазки прояви достойнство (ха ха чак след половин час)
  ако ги бяха изненадали с предаването с порно на живо кютуците които участват сигурно щяха накапани със сп@рма да си чакат реда да кажат някоя блага дума за кандидатите си

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 2. 2 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 697 Неутрално

  даже и да изчезне сидеров, статуквото има нужда от него:
  ДПС - за да плаши по-простите си неплатени избиратели какво ги чака ако не слушат
  ГЕРБ - за да има винаги по-глупави наоколо, и техните парфюмирани л@йна да изглеждат различни
  БСП - те нямат идеи и винаги имат нужда от нещо за копиране

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  Трябва да свикаме една 1-седмичина международна конференция-симпозиум, да напълним залите на НДК с лектори на тема "Какво да се направи, за да не отиват гласовете на опростачените народни маси при популистите". Как да привлечеш простака, без да се правищ на простак. Телевизиите трябва да излъчват директно.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 4. 4 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Да влезе келепир-нихилисткия вирус.

 5. 5 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  И Джамбазки, и Сидеров участват в тези избори, за да търгуват гласове за втория тур и да приберат я кеш, я постове

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Генчо, Генчоооо, поне една прогноза да беше улучил за тези години.....зер си "професор"!!!!
  Ама не би!
  И пак няма да познаеш!
  Бялата рубладжийска златка додея на всички много отдавна с калташките си номера!!!!

 7. 7 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "...."Потискащо впечатление правят многобройните опити във "Фейсбук" поведението на Волен Сидеров в предаването "Референдум" да бъде обяснено с психично разстройство, употреба на опиати или на други причини за загуба на нормално съзнание. Грешите. Поведението на този човек е абсолютно преценено, хладнокръвно и целенасочено", написа във "Фейсбук" профила си политологът Огнян Минчев...." Абсолютно съм съгласна с това мнение. Съдът НЕ МОЖЕ да осъди 5 ОТДЕЛНИ ПЪТИ все за едно и също престъпление- за хулиганство- лице, което:
  1. По време на извършване на престъпните деяния не е разбирало свойството и значението на извършеното от него
  2. По време на извършване на деянията е в т. нар. тъмна фаза от заболяването си- обичайно тази фаза е характерна за циклофрениите , една от които е шизофренията
  Ненормалното и неморалното нещо е лице с ПЕТ осъдителни присъди за ХУЛИГАНСТВО, които са влезли в законна сила, да се кандидатира било за кмет на София, било за народен представител. Петте осъдителни присъди за хулиганство, които са влезли в законна сила доказват, че - казано на човешки, а не на юридически език- на сидеров НЕ МУ ПУКА за никой и никого; той ПЛЮЕ в очите на всички хора и цялото общество, той се счита за недосегаем за законите на България, а по силата на кандидатурата си би следвало да ЗАЩИТАВА интереса на обществото. Поведението му на гамен и доказан хулиган, чрез плюене в очите на обществото и безочливо поведение на обществени места, с грубо нарушаване и незачитане на общественият ред, говори за изградено криминално съзнание и е в абсолютна противоположност с изискването за защита на публичният и обществен интерес на позициите, за които той се кандидатира. Не може манталитетът на нискоразрядна мутра да защитава и да работи в полза на обществото - време е това най- накрая да се разбере от всички. Целта на субекта е да се докопа да обществените пари- казано най- просто- и да краде от тях на воля, безконтролно и ненаказуемо от законите и обществото. Който желае- нека му дава гласа си на каквито и да е било избори- негов си проблем...

 8. 8 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  Еазправят, че и Доган бил рубладжия, вярно ли е?

 9. 9 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Е тая тактика, ако продължава да работи...... Е@а и обществото начи

 10. 10 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  Xайде стига с този Сидеров! Не ви ли омръзна да се занимавате с арогантен простак като него?
  Той искаше внимание и получи даже повече от необходимото. Защо не го игнорирате?

 11. 11 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Минат не минат една две години и цялата територия пак се занимава с "подвизите" на белата златка. Доста печално.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Сидеров в БНТ:
  "Евгений Дайнов: Тази тактика продължава да работи и ще качи гласове"

  Глупости. няма да качи гласове. А безочието е същото, с което съдиите на БХК газят закона. Същият беше напъна с тълкувателно решение да се обърне наопъки смисъла на стария закон за конфискация.

  Ог нян Минчев:"Поведението на този човек е абсолютно преценено, хладнокръвно и целенасочено".
  Абсолютно същото се отнася за воплите около апартаментгейт примерно. Да, и за "Бай ..."

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  На мен ми хареса предаването .Лъсна в целият си блясък управлението на държавата .Ето за това сте галсували =трима се псуват в ефир ,а другите ги слушат и си траят ,защото тези им крепят стабилността.Всеки народ си заслужава управляващите!

 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Прилича си на сценарии цялата работа на водещата и Сидеров!
  Джамбазки ако е хетеро мъж с мъжете да осъди Сидеров за клевета , както и Шкембака ако не разпродава военни имоти и ако има обяснение за крещяща нужда от свръх скъпите самолети да го съди !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  До коментар [#10] от "pamela":

  Първо трябва да го „игнорира” лидерът на партията мандатоносител. Има управляваща коалиция, имат си разписано споразумение коалиционните партньори, нали така?

 16. 16 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#10] от "pamela":

  Той искаше внимание и получи даже повече от необходимото. Защо не го игнорирате?
  —цитат от коментар 10 на pamela


  Баце игнорирал ли го е? Правителството му се крепи и на неговия глас. А пък мчинистърът на икономиката , дето действа като агент н на Пеевски , Доган и Путин , май е точно атакист.


 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Политолозите горе са само от един определен сой. Редовни анализатори в това издание. И това, което пишат, изобщо няма общо с реалността. Волен е имал много повече избиратели. До балотаж на президентски избори стигна - той сам, мажоритарно. Но тогава не си служеше с такъв махленски език, не вилнееше тук и там, а аргументираше така, както и пишеше - златно перо и взривяваше площадите с разнородна публика! Сега и един процент няма да добута с тая “тактика”, дето уж била според вас печеливша! Че точно тя му изяде главата! Що ли сте я учили тая политология, като не виждате очевидни неща?

  Мърфи е оптимист!
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  На мен ми хареса предаването .Лъсна в целият си блясък управлението на държавата .Ето за това сте галсували =трима се псуват в ефир ,а другите ги слушат и си траят ,защото тези им крепят стабилността.Всеки народ си заслужава управляващите!
  —цитат от коментар 13 на hodounski


  Чудесно пресъздаване ++++

 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  Xайде стига с този Сидеров! Не ви ли омръзна да се занимавате с арогантен простак като него? Той искаше внимание и получи даже повече от необходимото. Защо не го игнорирате?
  —цитат от коментар 10 на pamela


  Много си права!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  Политолозите правилно са уловили ефекта от цялото фиаско ! Именно това е целта на кукловодите зад този човек ! Защо ? Не е трудно да се отговори на този въпрос !Политическата ни система цялата е отдавна, много отдавна дискредитирана и то не от някакви просто ексцентрични или крайни дела на някакъв български политик/ци, а от корупцията, кражбите, бруталността и арогантността на почти всички, били на власт до сега ! Тези, които стоят зад Сидеров имат точно обратната цел - всички да се вторачват в него, да го сочат с пръст, да викат, че е луд, болен и пр. и пр., а на този фон останалите политици, потънали отвсякъде в схемите на почетния, да се явяват нормални, приемливи, едва ли не симпатични и така престъпното статукво да продължава да се възпроизвежда и да стои на власт ! Честно казано, това е едно от по - добрите попадения на Кремъл, който всячески се опитва да манипулира обществото ни само и само неговите схеми да продължават по същия начин ! На фона на Волен стават напълно симпатични и доскорошните му коалиционни партньори, и ДПС, и ГЕРБ, и по - " нерадикалния" вариант на Кремъл у нас - БСП, а всички тия са именно гръбнака на олигархията и модела на сараите ! А и много по - опасни от Сидеров, който никого с нищо нито може да учуди, нито изненада, нито дори да впечатли...Лично в мен поражда съжаление и недоумение защо продължава да се пързаля по същата пързалка, която го унищожава чисто като човек, макар че вече е късно да се откъснеш от ролята, в която доброволно си се поставил .....

 24. 24 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 834 Неутрално

  В Тубата някой е качил запис от случая с Монов и Полифрийман , вижда се ясно как 16 червени кхмерски синчета и дъщери нападат австралиеца , и в следващия момент Болен Пидеров прави скандал в студиото на БНТ . Случаенос !?

 25. 25 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#23] от "samoedin": ++++++++++++++++++!

 26. 26 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1555 Любопитно

  абе няма ли кой да полира напоително физиономията на този проруски ексремент ?
  един път май има той тоя късмет, ама явно му беше малко !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 27. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#24] от "Dankol":

  Толкова ясно се вижда, направо като бял ден.
  Големи лъжци сте, в далечен план не се вижда абсолютно нищо, а и половината клип е БХК агитация.
  Слаб 2, седни...

 28. 28 Профил на bobisf
  bobisf
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Просто трябваше всички да станат и да напуснат студиото.. да бяха оставили това куку да си приказва сам. Само не ми е ясно защо постоянно закача Джамбазки, че бил гей - и да е, и да не е - това си е негова работа, няма нужда да признава или каквото й да било друго..

 29. 29 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Кога тези политолози са познали или предвидили верно? Те са от "същия дол дренки" с колегите им журналисти. Според двата клана няма скандал провоциран от Болен, а от другите, защото били във властта. Само дето не се сещат, че тази е волята на народа, суверенът конфигурирал парламента. И какво излиза според малоумниците? Скандалът е дело на народа!? Ей такива нищожества получават заплати и хонорари, а разни клакьори им мултиплицират глупостите, за да получат и те своя дял.

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  Всеки народ си заслужава политиците. Ние явно сме заслужили лудия Сидеров. Обидно е !

 31. 31 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Понеже си харесвам коментара към другата статия, ще го притуря в редактирана и леко допълнена форма към казаното от обичайните заподозрени:

  Псевдобунтът. Прекъсването на нещо, в което никой не вярва, с нещо, което никой не би могъл да приеме. Същата схема като корифея Вучков, но таргетиран от милюционерите към друга аудитория. Разполагаш с половин час в национална медия -- ако си бунтар, за пет минути можеш да кажеш МНОГО. Щото в студиото се влиза само по милюционерския списък -- да попаднеш там не по сценарий е рядък шанс. Но нашият "бунтар" половин час само прекъсва другите и повтаря две глупости като развалена грамофонна плоча. Така говори ром, хванат да краде жица. Ама дали Сидеров наистина не може да говори другояче или просто такъв му е маркетингът -- иди проверявай, ако си нямаш друга работа...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 32. 32 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#31] от "zyb18561487":

  Сидеров може да говори смислено, вервай ми. Доста умен човек е.
  Но е страшно безпринципен и вероятно харесва и паричните знаци твърде много.
  В началото говореше като патриот - 2005-2009. После поомекна сближи се и с БСП и с ДПС, после и с ГЕРБ. После започна истинското падение, продаде се на руснаците, телевизия Алфа въртеше само руски филми, като БНТ преди 1989 година. Подеше на партийни срещи в Русия всеки месец, даваха му награди, вероятно и други неща.
  Сега обаче разбира, че само изключително остър скандал му дава някакъв шанс, макар и минимален.
  За мен е свършил като политик, просто ще е златен пръст до края на този Парламент...

 33. 33 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  останалите участници в предаването са същите долни същества като Сидеров, щом като повече от половин час седят с него на маса и го слушат без ред, поне Джамбазки прояви достойнство (ха ха чак след половин час)ако ги бяха изненадали с предаването с порно на живо кютуците които участват сигурно щяха накапани със сп@рма да си чакат реда да кажат някоя блага дума за кандидатите си
  —цитат от коментар 1 на t5eyes


  Щеше да е вярно, ако Джамбазки беше участвал в предаването. Но в известен смисъл е вярно, както във вица "А, топлофикацията ли сте..."

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 34. 34 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Агентите на ДС се скарали...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 35. 35 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Напълно съм уверен, че това е част от плана на г-н Сайдеров да привлича лумпен-електората. С оглед на понижаващата подкрепа, очаквам да агресира още повече в оставащите 3 седмици. После пак тишина.

 36. 36 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Не мисля, че в България ще може да има легитимен политически живот докато агентите на ДС са в политиката. Трябва лустрация на вскякави нива, не само в политиката, а във всичко.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 37. 37 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5568 Неутрално

  Труден въпрос е как с леаглни средства да опонираш на рецидивист...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  От доста време им казама "УЖпатриоти", точно, защото до сега нищо полезно не са произвели за България.
  Който се съмнява в това ми твърдение нека отново прочете цитата от статията горе -
  ""След цялото отприщване на речта на омразата от възникването на "Атака" насам какво успяха Сидеров, Каракачанов&сие да артикулират като важна тема и добра политика за обществото? "Циганската" престъпност? Истанбулска конвенция? Предателите НПО? Лошият ЕС, който ни отнема идентичността? Спасяването на децата от норвежците? "Патриотите" като пазители на "българщината"? Има ли някой, който все още мисли, че зад тези "теми" и предложените от патриотарите "решения" има нещо друго освен политическа арогантност, комплекси и предразсъдъци, хибридна логика и инструментализация на политически дебилизъм? Ако има такива, те заслужават непрестанно да гледат предавания като снощния "Референдум".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 697 Неутрално

  В Тубата някой е качил запис от случая с Монов и Полифрийман , вижда се ясно как 16 червени кхмерски синчета и дъщери нападат австралиеца , и в следващия момент Болен Пидеров прави скандал в студиото на БНТ . Случаенос !?
  —цитат от коментар 24 на Dankol


  До коментар [#27] от "НеКой":

  на видеото става ясно че Анрей Монов организира или участва редовно във масови побои, само по времето на видеото е пребил заедно с тълпата си слуги двама души преди да пребие Австралиеца.
  така че Полфрийман ако имаше връзките на жертвата щеше да е с условна присъда, или баша му (съдия) щеше да го оправдае. Според мен е излежал достатъчна част от присъдата си. Да убиец, но е убил човек който редовно напада случайни хора из невиделица!

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Национален спорт е всеки да се прави на друг. Тук политолози се правят на психолози и дори психиатри??? Баси... Прочее, Волен демонстрира тежко личностно разстройство от нарцистичен тип. Това не го прави невменяем или ненаказуем. Просто му помага в политическата кариера. На лесен език - перде и самовлюбен досадник с висока самооценка.
  И понеже в електората винаги присъства стадо, дето се кефи на такива - има електорална тежест, макар и малка.
  Адски по гнусни са тези политици, дето се коалират с него, само заради допълнителни гласове. Справка - "патреотите". Ама БГ хорицата и това ще преглътнат.

  roo
 42. Кво викате начи, да сложим умнокрасивите.............ами те бяха, питайте пинокио и рада.............

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 43. 43 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 675 Неутрално

  За всеки влак си има пътници. Скоро ще видим колцина е омаял да гласуват за него.

 44. 44 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Поздравления за коментара на Даниел Смилов. По-точно не може да се опише ситуацията - потискаща простащина и лумпенска истерия.
  Важното е да има стабилност!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK