Видеозапис от делото "Полфрийман" върна темата за вината на австралиеца (допълнена)


Предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман предизвика ефекта на доминото и доведе до серия от събития и реакции, които върнаха и темата за самия процес, присъдата и нощта на престъплението.
Последната "плочка" от това домино са видеокадри от охранителни камери от нощта на убийството на Андрей Монов, за което бе осъден Полфрийман. Те бяха публикувани във вторник вечер в YouTube със заглавие "Истината за Полфрийман". Видеоклипът е публикуван анонимно и за денонощие събра над 70 000 гледания.


"Дневник" потвърди, че видеозаписът е част от материалите, приложени към делото срещу австралиеца.


Какво съдържа видеото


Видеото е монтаж на кадрите от няколко охранителни камери, които са заснели движението на компанията на Андрей Монов и Джок Полфрийман на 28 декември 2007 г.


То е в две части. В първата към оригиналните кадри са добавени обяснителни надписи, оградени са фигурите на Полфрийман и на Монов и се проследява хронологията на събитията, заснети от камерите на кръстовището срещу църквата "Св. Неделя".


Авторите им посочват, че прокуратурата никога не е разпитвала голяма част от свидетелите на инцидента, които биха могли да го представят в различна светлина. Те задават въпроси за присъдата на Фрийман - справедлива ли е, за намесите по делото, кой има интерес от "медийното моделиране" на друг образ на чужденеца. Припомнят, че според доказателствата по делото - алкохолната проба на Монов показва 2,9 промила, а на австралиеца - 0,15 в кръвта.


Във втората част са само суровите кадри без монтаж и текст. Тe са част от материалите по делото.
На места записът е неясен и с много лошо качество. Освен това, камерите са заснели случилото се преди и след убийството на Монов и раняването на Антоан Захариев, което попада в техния обхват, но не и самия физически сблъсък, довел до смъртта, както не показват и какво се е случило между групата на Монов и хората, след които групата се връща (според първоначалните показания на свидетелите - става дума за двама роми).


За видеозаписите се говореше още по време на делото, но за първи път те стават публични.


Експерти анализират кадрите още през 2009 г.


Уличните видеокамери не са заснели физическата разправа, довела до убийството в центъра на София, обявиха още през 2009 г. вещи лица, които анализираха записите от видеокамерите и представиха заключението си пред Софийския градски съд - първата инстанция, която се произнесе по делото.


Експертизата тогава е изготвена от Йордан Далуков, който казва пред съда, че качеството е много лошо и на места се виждат само сенки и силуети. Действията на някои от участниците могат да бъдат проследени заради специфики във външния вид (облеклото, походката, ръст и телосложение), но не на всички хора и не през цялото време.


Видеоматериалите са събрани от шест улични камери, разположени от подлеза на "Булбанк" до кръстовището на бул. "Ал. Стамболийски" срещу църквата "Св. Неделя". Пред съда експертът тогава посочва, че може да е имало словесен контакт на лица от групата на Монов, защото записите показват как групата около Полфрийман внезапно променя посоката си на движение и се връща към групата българи, сред които е бил и убитият. Уличните камери обаче не могат да записват звук и репликите не са документирани.


В началото на 2008 г. от МВР съобщиха, че уличните камери са толкова добри, че са заснели убийството на Андрей Монов. От полицията тогава заявиха, че се виждат лицата на всички участвали в конфликта. По-късно обаче се оказа, че качеството не е достатъчно добро, за да се разпознаят без съмнение всички участници.


Така например до последно в кориците на делото остават като "неизвестни лица" двама мъже, за които Полфрийман твърди в защитната си теза, че са били роми, нападнати от компанията на Андрей Монов. Те не са установени и не са разпитвани изобщо.


В Министерството на здравеопазването изтрили записите от своите камери


Андрей Монов бе ранен фатално с нож точно пред сградата на Министерството на здравеопазването. Записите от камерите там обаче не били иззети веднага след инцидента и върху кадрите 4 дни по-късно били презаписани нови. Така твърдят още тогава служители на министерството. Въпреки това по делото е правен опит за възстановяване на кадрите от министерството, но без резултат.


Адвокатът на Джок Полфрийман, който го защитава по време на процеса - Динко Кънчев, настоява и пред Върховния касационен съд (ВКС), че липсата точно на тези кадри, е от ключово значение за решаването на делото, тъй като именно пред сградата на Министерството на здравеопазването е станал физическият сблъсък между Полфрийман и компанията на Монов.


"Невъзможността да бъдат приобщени записите от камерите пред Министерството на здравеопазването не е довело до едностранчиво изясняване на обстоятелствата около инкриминираното събитие. Съдът е потърсил други процесуални възможности за установяване на всички релевантни обстоятелства, в тази част чрез изслушване на показанията на свидетеля А.", посочват магистратите от ВКС в мотивите си към окончателната присъда от 20 г. за Джок Полфрийман през 2011 г.


"Следователно невъзможността да се използват записите от охранителните камери на сградата на Министерството на здравеопазването не е попречило за всестранното, обективно и пълно изясняване на съществените факти и обстоятелства, включени в предмета на доказване", добавят тогава магистратите.


Не е ясно дали разследващите са търсили записи от камерите на банката или други частни в района.


Докъде ще стигне ефектът на доминото


Записите от охранителните камери стават публични за първи път едва сега. Обяснителните бележки и въпросите към тях подсказват, че са публикувани от хора, които искат да се обърне внимание и на самия процес срещу Полфрийман - заради съмнения как е протичал; за това, за което е виновен ли е осъден, както и за медийния образ на австралиеца.

Кадър от видеото - с бележки на анонимните автори, които питат и кой е мъжът, който в този момент пази лежящия на земята Полфрийман

© Screenshot - YouTubeChannel

Кадър от видеото - с бележки на анонимните автори, които питат и кой е мъжът, който в този момент пази лежящия на земята Полфрийман


Те са публикувани в навечерието на заседанието по делото пред ВКС по искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на производството по условното предсрочно освобождаване и връщането на австралиеца в затвора.


Първоначално то бе насрочено за 23 октомври, но заради големия обществен интерес по казуса Върховният касационен съд ще го гледа по-рано - на 7 октомври. Полфрийман не е длъжен да присъства и може да бъде представляван само от адвоката си.


Вчера казусът окончателно се заплете и заради няколко паралелно течащи процедури, които предизвикаха объркване и оставиха висящи въпросите дали австралийският гражданин Джок Полфрийман има действаща забрана за напускане на страната, има ли правно основание да е задържан в центъра в Бусманци и може ли да си тръгне още днес от България.


През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди Полфрийман на 20 години затвор, но той е в ареста от декември 2007 г. С решение на Софийския апелативен съд беше предсрочно освободен от затвора, след като излежа почти 12 от наложения му 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов.


Развитието по този казус доведе до безпрецедентна атака към съдебния състав, отекна и в парламента и стана повод за протести и разделение в обществото. Тримата членове на съдебния състав излязоха с публично обяснение защо са решили да освободят Полфрийман предсрочно от затвора. От ГЕРБ пък използваха случая, за да внесат предложения за законодателни промени, с които да се регламентира процедура, която дава възможност да се възобновяват дела за условно предсрочно освобождаване.


"Контра-видео" - от приятелите на Андрей Монов


Ден след публикуването на видеото в сряда се появи нов монтаж с кадрите от камерите. Някои медии го нарекоха "контра-видео". То също е публикувано в YouTube и в описанието към него - авторите се представят като приятелите на Андрей Монов и питат защо се правят манипулации 12 години след убийството.


Те правят свои коментари и обяснения на различни сцени, заснети от камерите. В тях се твърди и за намесата на въоръжена охрана в края на сблъсъците.


Прави впечатление, че върху част от кадрите - надписите закриват случващото се. Авторите не са разрешили и коментарите под видеото. (В първото видео - след 14 минута е необработеният материал. )


Ето видеото с версията на приятелите на Монов:


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (371)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  Дневник защо пуснахте толкова дълга статия за видеото с Полфрийман?! Кой ще ви я чете десет минути?! Трябваше само с две изречения да кажете какво съдържа видеото.

 2. 2 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Любопитно

  Дневник защо пуснахте толкова дълга статия за видеото с Полфрийман?! Кой ще ви я чете десет минути?! Трябваше само с две изречения да кажете какво съдържа видеото.
  —цитат от коментар 1 на deaf


  Ами ти защо пусна толкова дълга тролба под статията?!
  Кой ще ти я чете?!
  Трябваше само с едно изречение да напишеш
  "Българската прокуратура е радост"

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Става все по-ясно, че действията на прокуратура и изпълнителна власт по време на процеса са, меко казано, доста спорни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#1] от "deaf":

  За да четеш (нали не можеш да чуваш?)

 5. 5 Профил на zbs44514268
  zbs44514268
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Доста театрално видео! Убиецът си е убиец! Къде изчезна митичния циганин заради когото станало всичко? Дори БХК не го откри, а и не посмял да го нарочи.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  До коментар [#1] от "deaf":За да четеш (нали не можеш да чуваш?)
  —цитат от коментар 4 на One Hour  До коментар [#4] от "One Hour":

  Да бе,още на третото изречение се отказах. Кой нормален човек ще си губи времето да чете тоя "чаршаф". То може би и това е целта...

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Защо никой не повдига резонния въпрос: "Защо австралиецът носи нож? Той е бил у него, не го е взел от някой ресторант.". Не намеквам, че той го е носил специално, за да убие Монов, но самият факт говори за определени наклонности- например, от цялата останала група от 16 души никой не е носил нож. Това са младежи, които постоянно са в суматохата на софийското ежедневие и явно криминогенната обстановка в София е била такава, че никой не е смятал за необходимо да носи нож за защита.
  По каква причина тогава Джок, намирайки се в същата обстановка, е решил, че трябва да се разхожда с нож в ръката? И не е ли този нож в ръката основният фактор, който го е подтикнал да се втурне да раздава правосъдие в ситуация, която няма нищо общо с неговата персона?
  Тоест, да си играе на супермен. С нож в ръката срещу безоръжни хора - какво рискува? Почти като терористите по Западна Европа!

 10. 10 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  От публичните изяви на бащата, виждаме, че синът е още по-зла и агресивна негова реплика.

 11. 11 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 641 Неутрално

  накрая ще се окаже че на всичко отгоре лигльото Монов младши, който се забавлява да бие случайни хора е умрял от свръхдоза а тате от срам го е преиначил на убийство

  До коментар [#8] от "venci4":

  До коментар [#5] от "zbs44514268":

  доколкото разбрах Монов старши ги е поръчал и те са мъртви отдавна

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 12. 12 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Напоследък нашите телевизии дадоха думата на приятелите на Андрей Монов, които обясняваха колко кротки и хрисими били те, как на мравката път правели и тем подобни глупости.
  Видеото показва истинското им лице.

 13. 13 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Капитализъм със социалистически взаимоотношения, закони, съд, прокуратура, политици, журналисти, бизнесмени не се строи.

  ДБ=БКП
 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 872 Любопитно

  добър, изобличаващ материал, но за Страсбург ,тук цацата няма да му обърне никакво внимание ,българската прокуратура е сляпа

 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  "В момента в който се опитва да стане се виждат как четири масивни камъка (тип павета) падат близо до него, РАЗБИТИ ОТ РИКУШЕТИ В ТЯЛОТО МУ"?!

  Това беше добро, много добро попадение!?! Майко мила!?
  И "рикушета", си пише рикошет....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#9] от "Дон Кихот":

  "Безоръжните хора" хвърлят масивни камъни по безоръжен човек, който е на земята и е ритан от останалата част от "смелчаците", може би и те, достойни наследници на недостойни доносници.

 17. 17 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  В българските ВУЗ-ове не можеш да завършиш от затвора... Странно, как така най-справедливата и най-демократичната и най-образованата държава в Света не дава такова право на затворниците?

  ДБ=БКП
 18. 18 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#17] от "anonim440":

  Не е нужно. В тази"свободна" държава, с една прочетена детска книга, можеш да станеш министър-председател, а без прочетена дори една книга, те издигат за главен прокурор...

 19. 19 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Идва един от някъде си в центъра на София и убива. Още малко ще изкарат, че това е нормално. И досега не се намери циганина, който е бил нападнат и който е бил защитен от австралиеца.
  Стига театър. Шефът на съюза на съдиите го пускат 6 години предсрочно. Същия съюз е НПО финансирана от "Америка за България". Затворническата администрация е против предсрочното му освобождаване, но виждате ли Красимир Кънев го описва като хубав човек заедно с един пастор и един свещеник. Тяхното мнение се оказва по-важно от това на затворническата администрация.

 20. 20 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Истината е, че във видеото не се вижда нищо! "Свободната и независима журналистка" се опитва да внуши, че не само е невинен, ами даже е герой! Защо не оставите видеото без описателната част пък хората сами да си го тълкуват?

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Весело

  И все пак интересна ще е умнокрасивата позиция , ако австралиеца беше руснак .....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#19] от "krf54523578":

  Пропусна да отбележиш само един факт: ... а главният прокурор на страна от ЕС, ходи на инструктаж при чайка.

 24. 24 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Здраво се разсмърдя!!!!
  И къде са били тези кадри до сега...???

 25. 25 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#19] от "krf54523578":

  Чисто хипотетично, има ли значение кой от къде е, ако убива?

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 26. 26 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Случаят с австралиеца е показателн за България, но само за който може да разбира. Доста схеми на БКП се разплитат. Показва се как черното може да се изкара бяло. Как медии и "обществена реакция" са в ръцете на БКП. Показва се какви са законите в България. Нямаш право на самоотбрана реално.

  ДБ=БКП
 27. 27 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Защитниците на Монов вместо да изпишат вежди, извадиха очи. Не се усещат, особено бащата Христо Монов, че не е хубаво толкова да се раздухва случая, за да не се върнем назад и да видим всички как са се случили събитията през онази нощ. Истината е, че тогава прокуратурата не си е свършила работата, а може би си я е свършила така, както са ѝ повелили. Нищо ново – прокуратурата обича изпълнява политически поръчки. И сега продължава в същия дух.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Може би съм само аз, но коментарите във видеото също ми се виждат внушаващи, т.е. не са по-добри от онова, в което обвиняват другите...поне в техническата част.

  Мотивите им не зная.

  Но съм склонен да се съглася, че човек, влязъл в саморазправа и видимо малтертиран от по-голяма група едва ли е злодея, който бива изкаран, включая и тук във форума.

  Някой беше питал защо австралиеца носи нож.

  Да гледа Дънди Крокодила за да разбере.

  За мен австралиецът трябва да бъде пуснат да си замине.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 30. 30 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Защо никой не повдига резонния въпрос: "Защо австралиецът носи нож? Той е бил у него, не го е взел от някой ресторант.". Не намеквам, че той го е носил специално, за да убие Монов, но самият факт говори за определени наклонности- например, от цялата останала група от 16 души никой не е носил нож. Това са младежи, които постоянно са в суматохата на софийското ежедневие и явно криминогенната обстановка в София е била такава, че никой не е смятал за необходимо да носи нож за защита. По каква причина тогава Джок, намирайки се в същата обстановка, е решил, че трябва да се разхожда с нож в ръката? И не е ли този нож в ръката основният фактор, който го е подтикнал да се втурне да раздава правосъдие в ситуация, която няма нищо общо с неговата персона?Тоест, да си играе на супермен. С нож в ръката срещу безоръжни хора - какво рискува? Почти като терористите по Западна Европа!
  —цитат от коментар 9 на Дон Кихот


  Точно това е проблемът на жентълмена. Ножовете не са отбранителни оръжия. Ако носеше аларма, газов или шоков пистолет(палка) или друга лакърдия, сега щяхме да коментираме хулиганство или смъртта на австралица.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  И това става в центъра на София.
  Кога най-накрая ще започнат от полицията да бият с бухалки пияните ултраси независимо на кой отбор са? А не като се качиш в рейс след мач да е някакъв ужас, пълно с пияни и дрогирани крещящи глупости. И в Африка го няма това.

  ДБ=БКП
 33. 33 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#30] от "Mr Punch":

  Ако носеше газов и го стреляше от упор онзи пак щеше да е труп.

  ДБ=БКП
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Става все по-ясно, че действията на прокуратура и изпълнителна власт по време на процеса са, меко казано, доста спорни.
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Така е от поне 70 години на тази територия, за съжаление така е и в голяма част от света.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Любопитно

  Тяхното мнение се оказва по-важно от това на затворническата администрация.
  —цитат от коментар 19 на krf54523578


  БЪЛГАРИЯ Е ОСЪДЕНА от Полфрийман точно по причина

  НЕЗАКОННИТЕ ДЕЙСТВИЯ на затвърническата администрация срещу него.

  ТИ би ли приел срещу теб да свидетелства някой, който

  ТЕ Е ТОРМОЗИЛ ПРОТИВОЗАКОННО,

  ОСЪДИЛ СИ ГО ЗА ТОВА,

  и сега същият този ще дава мнение за теб ?!?!?!?!?!?!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Още на времето беше ясно на всички мислещи хора, че ако тати Монов не беше ченге от ДС и член на българската управляваща мафия, Полфрийман щеше да получи максимум 3-4 години. Същото е като с убийците на Чората - чичо му виден кадър на ДПС, за това и осъдиха ченгетата. Да сте чули някое ченге да влезе в затвора за полицейско насилие? Кукловодите от бивши ДС ченгета, сега настанили се в ДПС;ГЕРБ;БСП;ВМРО;АТАКА;ВОЛЯ;БЗНС и т.н. доведоха държавата ни до пълен разпад. Не материален разпад, а духовен. До пълна липса на доверие между хора и институции, липса на чувство за справедливост. За да се промени всичко това е нужно само едно - малко воля да наложим съдебната реформа, която да доведе до реално разделение на властите. След това има много още работа, до като станем нормално и благоденстващо общество, но дори и да не стане факт през нашия живот, поне да го направим за децата си.

  No Pain No Gain
 41. 41 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#24] от "selqnin":Жалко ,че няма наказание електрически стол в България ,за да издържим австралиеца ,както биха постъпили с него в САЩ,най-великата и най-справедлива демокрация на света!
  —цитат от коментар 31 на Котаранц


  След Вас господине, все ще намерим за какво да Ви изпържим, ако не намерим ще го скалъпим, както са скалъпили обвинение в убийство на Фрииман, като по-скоро става въпрос за неизбежна самоотбрана.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  И все пак интересна ще е умнокрасивата позиция , ако австралиеца беше руснак .....
  —цитат от коментар 21 на дерибеев


  Чисто нехипотетично, Дерибеев, преди време един пиян руснак уби две деца и не влезе в затвора...

 45. 45 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#41] от "Mr Punch":


  За австралиеца не са търсили нищо,просто той си е убиец!
  Разликата между мен и австралиеца е като разликата между стол и електрически стол...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 46. 46 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Поредната пропаганда от БХК!

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 47. 47 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Още на времето беше ясно на всички мислещи хора, че ако тати Монов не беше ченге от ДС и член на българската управляваща мафия, Полфрийман щеше да получи максимум 3-4 години. Същото е като с убийците на Чората - чичо му виден кадър на ДПС, за това и осъдиха ченгетата. Да сте чули някое ченге да влезе в затвора за полицейско насилие? Кукловодите от бивши ДС ченгета, сега настанили се в ДПС;ГЕРБ;БСП;ВМРО;АТАКА;ВОЛЯ;БЗНС и т.н. доведоха държавата ни до пълен разпад. Не материален разпад, а духовен. До пълна липса на доверие между хора и институции, липса на чувство за справедливост. За да се промени всичко това е нужно само едно - малко воля да наложим съдебната реформа, която да доведе до реално разделение на властите. След това има много още работа, до като станем нормално и благоденстващо общество, но дори и да не стане факт през нашия живот, поне да го направим за децата си.
  —цитат от коментар 40 на Умнокрасив


  Абсолютно варно...

 48. 48 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#21] от "дерибеев":

  Ставийски какъв беше?

  ДБ=БКП
 49. 49 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Защо никой не повдига резонния въпрос: "Защо австралиецът носи нож? Той е бил у него, не го е взел от някой ресторант.". Не намеквам, че той го е носил специално, за да убие Монов, но самият факт говори за определени наклонности- например, от цялата останала група от 16 души никой не е носил нож. Това са младежи, които постоянно са в суматохата на софийското ежедневие и явно криминогенната обстановка в София е била такава, че никой не е смятал за необходимо да носи нож за защита. По каква причина тогава Джок, намирайки се в същата обстановка, е решил, че трябва да се разхожда с нож в ръката? И не е ли този нож в ръката основният фактор, който го е подтикнал да се втурне да раздава правосъдие в ситуация, която няма нищо общо с неговата персона?Тоест, да си играе на супермен. С нож в ръката срещу безоръжни хора - какво рискува? Почти като терористите по Западна Европа!
  —цитат от коментар 9 на Дон Кихот


  Откъде знаете дали са били въоръжени. Ножът може да е закупен като сувенир минути преди инцидента. Грозна история, но със сигурност няма умисъл и план за престъпление, което прави присъдата му потресаваща за българските стандарти, ако се сравни с присъдата на Ставийски примерно.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#44] от "bez_ime2":

  Една жена ли ти го каза това или звездите ти нашепват ?

  Остават ти 28 минути до 0900 ,началото на работния ден!
  Тръгвай...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#21] от "дерибеев":

  Още по-интересна ще е вашата позиция, ако беше руснак... но сигурно нямаше да е осъден, за да научим :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 55. 55 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#49] от "Mr Punch":


  Нож купен като сувенир точно преди инцидента!?

  Май и ти не си вярваш!
  Какво значение има кого е купен всъщност?
  Убийството се преследва от закона независимо от обстоятелствата...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 56. 56 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 477 Неутрално

  ... Затворническата администрация е против предсрочното му освобождаване, но виждате ли Красимир Кънев го описва като хубав човек заедно с един пастор и един свещеник. Тяхното мнение се оказва по-важно от това на затворническата администрация.
  —цитат от коментар 19 на krf54523578

  До коментар [#19] от "krf54523578":

  Написаното от Вас е лъжа. В мотивите на съда са цитирани и към делото са приложени документи, издадени от затворническата администрация, в които се описва напредъкът на затворника в неговото поправяне и тези документи, издадени от затворническата администрация (напомням), недвусмислено потвърждават, че затворникът не е агресивен, диалогичен е, осъзнава стореното от него, поправил се е в съществена степен и рискът да повтори извършеното оценен като несъществен. Системата за оценка на този риск е точкова - колкото повече точки, толкова по-голям риск. Интересен факт е, че са му прибавени точки заради получени удари в главата с паве, а в съдебното решение, с което е осъден, се приема, че не е бил ударен. Въпреки тези допълнителни точки, рискът продължава да се оценява като несъществен... Лицето Красимир Кънев изобщо не се споменава в мотивите за предсрочно условно освобождаване, а БХК се споменава само веднъж. За сметка на това, както вече казах, становищата на затворническата администрация са цитирани многократно и са основната причина съдът да приеме, че затворникът се е поправил в достатъчна степен, за да бъде освободен условно предсрочно. Това са фактите по делото, а това, което сте написали Вие са лъжи и манипулации.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 57. 57 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  [quote#30:"Mr Punch"][/quote]

  Може би защото е ранна сутрин тук, но аз не разбрах какво искате да кажете.
  Имам приятели - планинари, които навсякъде ходят с нож.
  Никого не са убили през живота си, но да си дялкат обичаат, а и повтарят, че нож винаги може да потрябва.
  Предполагам, че ако се случи да бъдат удряни може и да им мине мисълта да го ползват срещу човек.
  Но за всичките години за които ги познавам за тях ножът не е оръжие, а инструмент, който ползват непрекъснато.
  Няма закон срещу това и както казах никого на са наранили.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Здраво се разсмърдя!!!!И къде са били тези кадри до сега...???
  —цитат от коментар 24 на selqnin

  Показани са веднъж по време на съдебния процес, на малък екран, около който са се скупчили всички в залата, така че не имало добра видимост. Съдът и прокуратурата фактически не са им обърнали внимание, както и не са се постарали да намерят потърпевшия циганин, разправата с когото е причина за целия екшън.

 59. 59
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  До коментар [#49] от "Mr Punch":Нож купен като сувенир точно преди инцидента!?Май и ти не си вярваш!Какво значение има кого е купен всъщност?Убийството се преследва от закона независимо от обстоятелствата...
  —цитат от коментар 55 на Котаранц


  С идиоти ли да разговарям? Има огромно значение дали едно убийство е планирано и предумишлено или не!

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#59:"Mr Punch"][/quote]

  :)
  Този е точно такъв....

 62. 62 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 477 Неутрално

  "В момента в който се опитва да стане се виждат как четири масивни камъка (тип павета) падат близо до него, РАЗБИТИ ОТ РИКУШЕТИ В ТЯЛОТО МУ"?!Това беше добро, много добро попадение!?! Майко мила!?И "рикушета", си пише рикошет....
  —цитат от коментар 15 на hamiltonf

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  Само тази правописна грешка ли намерихте в надписите към видеото? Има още. Въпросът е, че не правописът е съществен в случая.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 63. 63 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Това същото видео ли е дето 24 часа го пусна преди 3 дена?

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Аз съм ЗА спиране на еврофондовете, сурови санкции и международна изолация за пост-комунистически тоталитарни мутромилицонерски държави !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Доста театрално видео! Убиецът си е убиец! Къде изчезна митичния циганин заради когото станало всичко? Дори БХК не го откри, а и не посмял да го нарочи.
  —цитат от коментар 5 на zbs44514268


  Така де!
  Излежал е 12 години от живота си в затвор и след това съвсем по закона е решено да бъде освободен предсрочно заради добро поведение.
  Не разбирам защо продължават да го задържат.
  За да може и той после да съди държавата и ние да му плащаме ли?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на eat45544539
  eat45544539
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Видеото, паветата, агресията , детайлите по делото и цялата емоция настрана, всеки, който живее и е живял тогава в София и е бил навън нощем в центъра, знае колко хрисими и неконфликтни са т.нар. ултраси, още известни като разглезени и безпътни мамини момченца с неразходван тестостерон, вече заформящи се чичовски шкембенца и завиден интелектуален потенциал. И как тези иначе така свити и неконтактни индивиди, когато са сами, рязко добиват завидна стадна смелост, когато се сберат с побратимите си. Та, представям си как 15-на такива примерни, здрави и в разцвета на силите си млади нашенци, клатушкащи се почерпени (насила, от някой зъл изкусител) вечерта напред-назад, са били със застрашена телесна неприкосновеност от един-единствен супермен злодей чужденец, дето безразсъдно ги е предизвикал на бой (докато те кротко се разхождали и изобщо не им минавали агресивни мисли през послушните главици), те пищели от ужас, изродът ги натръшкал всичките на земята, па и взел в суматохата да заколи един от тях, докато останалите 14 стоели пребледнели и ужасени отстрани като невинни монахини, обръщали се с молитви към своя създтел и горещо със сълзи на очи умолявали насилника да спре издевателствата над беззащитния им приятел (и изобщо не били виждали как изглежда паве, от коя страна се хваща и че ръчичките им могат да служат за друго освен смирено да отгръщат страници от Евангелието). Много правдоподобно!

 68. 68 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Впрочем тук в САЩ вчера приключи делото срещу жена (полицайка), която по грешка (твърди тя) влиза в апартамента на етажа НАД своя и заварвайки там някакъв черньо и бидейки полицайка го разстрелва на място.

  Тя твърди, че се е объркала.

  Обвиненито иска минимум 28 години затвор, законите казват до 90.

  На процеса братът на убития й прощава публично и съда й дава 10 години затвор.

  А биполярните по медиите се надвикват кой какъв е, естествено...и в България и в САЩ са все едни и същи.

  Определено има преекспониране на темата в България. За съжаление подчертавайки го Дневник прави същото...просто с обратен знак.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 69. 69 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Пълни глупости соросоидни. Фактите са ясни - австралийски социопат забива 20 см нож в сърцето на студент и прави опит да убие още един. Кой с какви цигани се е гонил, какви думи са си разменяли и пр. е без никакво значение, нищо не може да оправдае подобно брутално убийство и опит за второ. Това не е неизбежна самоотбрана, защото социопатът не е пострадал по никакъв начин и животът му не е бил застрашен, плюс това целенасочено е търсел конфликта и се е счепкал с другата група.

 70. 70 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#56] от "russian78":

  До края на присъдата му тъкмо ще затвърди прогреса ,който е направил зад решетките...
  Не трябва да се прекъсва този процес с някакво предсрочно пускане!

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 71. 71 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2765 Весело

  До коментар [#32] от "anonim440":

  Защото вече нямаме такива служители на реда,като тези:

  https://www.lostbulgaria.com/?p=5137

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  До коментар [#29] от "Боби Колев":Съдът ще реши дали австралийския убиец да си отиде!Мнението на троловете по форумите няма голямо значение ,освен за ведомостта за заплащането на постингите...
  —цитат от коментар 34 на Котаранц


  Ми то....съдът вече е решил!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#59] от "Mr Punch":

  Това вече е взето в предвид от съда и е произнесена присъдата!
  Какво не ти е ясно?
  Че е осъден на 20 затвор или че е убиец според закона?

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 74. 74 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#72] от "Храбър":

  И къде е убиеца сега?

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Защо никой не повдига резонния въпрос: "Защо австралиецът носи нож? Той е бил у него, не го е взел от някой ресторант.". Не намеквам, че той го е носил специално, за да убие Монов, но самият факт говори за определени наклонности- например, от цялата останала група от 16 души никой не е носил нож. Това са младежи, които постоянно са в суматохата на софийското ежедневие и явно криминогенната обстановка в София е била такава, че никой не е смятал за необходимо да носи нож за защита. По каква причина тогава Джок, намирайки се в същата обстановка, е решил, че трябва да се разхожда с нож в ръката? И не е ли този нож в ръката основният фактор, който го е подтикнал да се втурне да раздава правосъдие в ситуация, която няма нищо общо с неговата персона?Тоест, да си играе на супермен. С нож в ръката срещу безоръжни хора - какво рискува? Почти като терористите по Западна Европа!
  —цитат от коментар 9 на Дон Кихот

  От видеото се вижда, че групата на Андрей Монов също носят нож и се опитват да наръгат ДП. Дори той им го избива, а едно момче го вдига и пак се опитва да го наръга.
  А останалите го целят с павета и го ритат, докато е на земята.
  И изобщо - истината по това дело е била брутално изкривена.

 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  " В Министерството на здравеопазването изтрили записите от своите камери

  Андрей Монов бе ранен с фатално нож точно пред сградата на Министерството на здравеопазването. Записи от камерите там обаче не били иззети веднага след инцидента и върху кадрите 4 дни по-късно били презаписани нови. Така твърдят още тогава служители на министерството. Въпреки това по делото е правен опит за възстановяване на кадрите от министерството, но без резултат.
  Адвокатът на Джок Полфрийман, който го защитава по време на процеса – Динко Кънчев, настоява и пред Върховния касационен съд (ВКС), че липсата точно на тези кадри, е от ключово значение за решаването на делото, тъй като именно пред сградата на министерството е станал физическият сблъсък между Полфрийман и компанията на Монов."

  Истината си е истина - не се поддава на политически манипулации в угода на една престъпна клика ! Самата тази престъпна групировка трови цялото общество....

 78. 78 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 274 Весело

  Защо никой не повдига резонния въпрос: "Защо австралиецът носи нож? Той е бил у него, не го е взел от някой ресторант.". Не намеквам, че той го е носил специално, за да убие Монов, но самият факт говори за определени наклонности- например, от цялата останала група от 16 души никой не е носил нож. Това са младежи, които постоянно са в суматохата на софийското ежедневие и явно криминогенната обстановка в София е била такава, че никой не е смятал за необходимо да носи нож за защита. По каква причина тогава Джок, намирайки се в същата обстановка, е решил, че трябва да се разхожда с нож в ръката? И не е ли този нож в ръката основният фактор, който го е подтикнал да се втурне да раздава правосъдие в ситуация, която няма нищо общо с неговата персона?Тоест, да си играе на супермен. С нож в ръката срещу безоръжни хора - какво рискува? Почти като терористите по Западна Европа!
  —цитат от коментар 9 на Дон Кихот


  Пич, не съм съгласен с теб по следната причина - австралиеца е ДОКАЗАН УБИЕЦ, с влязла в сила присъда и изтърпяно наказание! Диалогът/спорът тук се вихри за меко казано НЕАДЕКВАТНИТЕ действия на прокуратурата по събирането и представянето в съда на доказателства /прочети законите, НК и НПК, в които е записано, че прокуратурата е длъжна да събере и предаде на съда дори и тези доказателства, които оневиняват заподозредния!/, за обществения и политически натиск към съда за постановяване на решението, не на последно място за ФАКТА, че съдията Г. Колев е толкова свързан с управляващата партия ГЕРБ, че не е нужно да се търси конфликт на интереси, т.е. ноторно известно :):):)/, за игнорирането и ТЕНДЕНЦИОЗНОТО тълкуване на представените доказателства от съда, за лъжливите свидетелски показания /ултрасите в началото, пред полицията, са дали едни показания и на процеса дават АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПОЛОЖНИ показания, което е доказателство за съставяне на обща фалшива теория с цел допълнително натопяване на убиеца, за това, че за деянието си австралиеца е получил присъда /без значение справедлива или не/ и си е излежал почти 2/3 от наказанието, а нито един от к.е.л.е.ш.и.т.е. не е по никакъв начин наказан за хулиганското си поведение и т.н.
  И престанете да повтаряте, че нямало циганин - самите ултраси казват в свидетелските си показания, че са имали спречкване с някакъв си мангал ... :):) Не е толкова митичен този образ, просто хипотезите за него са 2 - или е чужбина от деня след инцидента или е на 2 метра под земята, хипотезите са налични :):):) И моля без глупави подмятания - ама нали им били лъжливи показанията, защо цитирам частта от разказите им за мангала, ако са лъжливи - елементартно е, не всичко, което са казали в НОВИТЕ си свидетелски показания, е ЛЪЖА, само 50% от тях :):):)

 79. 79 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  На "Пияния австралиец" промилите му са такива, че може да шофира с тях, без да го глобят. За разлика от него Монов е с 2,9 промила, достойни за жълтите хроники.

  Наръганите Монов и Захариев "коварно в гръб" са всъщност прободени челно в ребрата.

  "Социопатът, който напада без причина" го търкалят 5 минути, докато се опитват да му наместят главата на чалъм, за да почнат да му скачат върху нея по стар български обичай. Затова и патриотите тип Джамбазки, като защитници на "изконните български традиции", са във възторг

  Полфрийман, който ги е гонил с ножа, всъщност бяга от тях. Те се разбягват като пилци едва когато двама от тях са заклани

  Да пожелаем на Полфрийман да се спасява от човекоядците по най-кратката писта, защото в прокуратурата и полицията са татковците на тези, които са му скачали на главата

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 80. 80 Профил на SETT
  SETT
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Неустановени и неразпитани свидетели, неиззети записи, неустановени факти.... ебати правосъдието. Не коментирам кой е виновен и кой не и доколко, просто не става ясно, та това е проблема.

  1. “Присъщият порок на капитализма е неравното разпределяне на благата; присъщата добродетел на комунизма е равното поделяне на нищетата.” Сър Уинстън Чърчил
 81. 81 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#65] от "Albert Hoffmann":


  Мислиш ли.че мнението ти има някакво значение?

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И в този случай както и в случая Соло, няква глутница помияри се почувствали тартори и тръгнали да си търсят кого да пребият за удоволствие.

  Мен така ако някой ве нападне ще убия повече от един. Гарантирано.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 84. 84 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#82] от "Hawaii":

  Всеки убиец се съди индивидуално и всяко дело е различно!
  Както е различен и съдийския състав...
  Няма аналогии!

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 85. 85 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#36] от "Hawaii":

  И кой е този, който осъжда тази администрация ? Някой си в чужбина. Хайде стига номера.

 86. 86 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Случайно или не на същото място, където Полфрийман е защитил ромите от побой, общинският съветник Карлос Контрера нарита клошар, затова че просил на входа. Когато видях пияната тумба как търкаля Джок, автоматично дадох на биячите имена - единия си го кръстих Контрера, другия - Джамбазки, третия - Юлиан Ангелов, четвъртия - Десислав Чуколов, петия - Александър Сиди...

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 87. 87 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#79] от "cinik":


  Най-късата писта за австралиеца е оставащият срок от присъдата!
  Бързо ще минат,може да се образова още ...
  Млад е ,ще излезе запазен...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 88. 88 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Любопитно

  КОЛКО от ПОМИЛВАНИТЕ от ПЪРВАНОВ и АНГЕЛ МАРИН

  ПРЕСТЪПНИЦИ са били държани в Бусманци и не са били

  НЕМЕДЛЕННО освобождавани след помилването.

  Ама тук имаме СЪД и ПРОЦЕС, затова

  КОНСУЛТИРАНАТА ОТ РУСКАТА ЧАЙКА ВЛАСТ ще държи

  когото си пожелае в Затовар, докогато самата тя си пожелае.

  ТОВА САМО В СЕВЕРНА КОРЕЯ и донякъде в РУСИЯ го има.....

 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  ....Убийството се преследва от закона независимо от обстоятелствата...
  —цитат от коментар 55 на Котаранц


  Е, да де!
  12 години е лежал!
  Сега пак по закон го пускат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#66] от "Храбър":

  Никой не иска да държи австралиеца в затвора. Освен бащата на лекето.

  Случая се използва за отговор на нападките срещу Гешев. И това го оправдавам. В някаква степен либерастващата глутница прилича точно на глутницата помияри. И трябва да има отпор.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 91. 91 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#89] от "Храбър":

  Нещо и имат проблеми с пускането...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 92. 92 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#88] от "Hawaii":


  Приеми,че са били по-големи късметлии от австралийския убиец и ще се успокоиш...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 93. 93 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Пълни глупости соросоидни. Фактите са ясни - австралийски социопат забива 20 см нож в сърцето на студент и прави опит да убие още един. Кой с какви цигани се е гонил, какви думи са си разменяли и пр. е без никакво значение, нищо не може да оправдае подобно брутално убийство и опит за второ. Това не е неизбежна самоотбрана, защото социопатът не е пострадал по никакъв начин и животът му не е бил застрашен, плюс това целенасочено е търсел конфликта и се е счепкал с другата група.
  —цитат от коментар 69 на xfh59608894


  Вярно е, че сте надрънкали абсолютни глупости! Съдът и прокуратурата могат да работят само с неопровержими доказателства, а не с клюки ала една жена каза. Такива доказателства няма. Има твърдение от страна на австралиеца, че е бил нападнат от 10+ души.

  Да дойда да Ви арестувам и осъдя на доживотен, защото някой казал, че сте убили някого?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#83] от "Кой се страхува от Иван Гешев":


  Как да те нападне някой като ти не излизаш от форума...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 96. 96 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Любопитно

  До коментар [#88] от "Hawaii":Приеми,че са били по-големи късметлии от австралийския убиец и ще се успокоиш...
  —цитат от коментар 92 на Котаранц


  Таваришче,

  В една бяла правова държава ПРАВОСЪДИЕТО и ЗАКОНИТЕ

  НЕ СА ВЪПРОС на "КЪСМЕТ"

  Такова нещо само в СЕВЕРНА КОРЕЯ и РУСИЯ го има.

  Панимайш ?!?!?!?!

 97. 97 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Пълни глупости соросоидни. Фактите са ясни - австралийски социопат забива 20 см нож в сърцето на студент и прави опит да убие още един. Кой с какви цигани се е гонил, какви думи са си разменяли и пр. е без никакво значение, нищо не може да оправдае подобно брутално убийство и опит за второ. Това не е неизбежна самоотбрана, защото социопатът не е пострадал по никакъв начин и животът му не е бил застрашен, плюс това целенасочено е търсел конфликта и се е счепкал с другата група.
  —цитат от коментар 69 на xfh59608894


  Прочетох внимателно горното. няколко пъти.

  Без дори да познавам реалнфактите смея да твърдя, че в написаното няма нито един цялостно и правдиво отразен факт.

  Виж, откъм мнения и прилагателни е на 100%.
  [quote#82:"Hawaii"][/quote]

  Ама доктоът-убиец *е* преследван от закона и е изправен пред съд.

  Съда решава дали да го оправдае или не.

  Защото ако е при самозащита или други обстоятелства (напр. принуда - ти някого или ние детето ти) може да бъде и оправдано.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Неустановени и неразпитани свидетели, неиззети записи, неустановени факти.... ебати правосъдието. Не коментирам кой е виновен и кой не и доколко, просто не става ясно, та това е проблема.
  —цитат от коментар 80 на SETT


  Били потърсили записите цели 4 (четири) дни след случилото се!
  Това може да се нарече престъпна небрежност от страна на следствените органи!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 872 Любопитно

  До коментар [#83] от "Кой се страхува от Иван Гешев":

  а убиецът доктор от Пловдив, който уби човек ,ей така ,само за спорта, и разбира се от ОМРАЗА ,бе тотално оправдан, и дори аплодиран от същите тези лумпени ?

 100. 100 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  На "Пияния австралиец" промилите му са такива, че може да шофира с тях, без да го глобят. За разлика от него Монов е с 2,9 промила, достойни за жълтите хроники.Наръганите Монов и Захариев "коварно в гръб" са всъщност прободени челно в ребрата."Социопатът, който напада без причина" го търкалят 5 минути, докато се опитват да му наместят главата на чалъм, за да почнат да му скачат върху нея по стар български обичай. Затова и патриотите тип Джамбазки, като защитници на "изконните български традиции", са във възторгПолфрийман, който ги е гонил с ножа, всъщност бяга от тях. Те се разбягват като пилци едва когато двама от тях са закланиДа пожелаем на Полфрийман да се спасява от човекоядците по най-кратката писта, защото в прокуратурата и полицията са татковците на тези, които са му скачали на главата
  —цитат от коментар 79 на cinik


  Употребата на алкохол е по-скоро смекчаващо вината обстоятелство, особено в подобна концентрация. Жертвата е била неадекватна, което говори, че основна вина имат други от компанията. Но и това са по-скоро предположения. Ако се разрови това дело ще замирише много, и ще се плащат големи глоби от държавата.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK