Съдът потвърди, че Полфрийман може да напусне страната, но не и Бусманци (допълнена)

Откакто излезе от затвора Джок Полфрийман е настанен в центъра за временно настаняване на чужденци в "Бусманци".

© Георги Кожухаров

Откакто излезе от затвора Джок Полфрийман е настанен в центъра за временно настаняване на чужденци в "Бусманци".Паралелно течащи процедури предизвикаха объркване и оставиха висящи въпросите дали австралиецът Джок Полфрийман има действаща забрана за напускане на страната, има ли правно основание да е задържан в центъра в Бусманци и може ли да си тръгне веднага от България.


Софийският градски съд и Административният съд - София град се произнесоха днес по две различни жалби, подадени от адвоката на австралиеца. Едното разпореждане показва, че Полфрийман няма забрана да напусне страната, а другото - че не може да задължи миграционните власти да го пуснат незабавно от Бусманци.


Забраната за напускане на страната е отпаднала още през 2011 г.


Освободеният предсрочно от затвора австралиец Джок Полфрийман няма забрана за напускане на страната, тъй като тя е отпаднала още в момента, в който присъдата му е влязла в сила. Това се казва в разпореждане на съдия Даниела Талева от Софийския градски съд (СГС).
Тя е оставила без разглеждане молбата от адвоката на Джок Полфрийман. С нея се иска да му бъде отменена наложената в качеството на обвиняем в досъбедното производство мярка за процесуална принуда "Забрана за напускане пределите на Република България".


Забраната е наложена от прокуратурата в момента, в който Полфрийман е бил задържан за убийството на Андрей Монов през декември 2007 г., и целта на налагането й била да спре евентуален опит на Полфрийман да напусне страната, преди делото срещу него да е приключило.


"С факта на влизане на присъдата в сила, постановена по НОХД № 866/2008 г. по описа на СГС, Наказателно отделение, 12 състав, е приключило наказателното производство по цитираното дело, което води до отпадане ex lege (по силата на закона) и на самата забранителна мярка, поради което и за съда липсва възможност за произнасяне по същество по депозираната молба, в която се съдържа именно такова искане за отмяна на наложеното ограничение", посочва в разпореждането днес съдия Даниела Талева. Разпореждането е окончателно.


Съд отхвърли искането му незабавно да бъде освободен от Бусманци


Междувременно Административният съд София-град (АССГ) отхвърли искане на Джок Полфрийман за незабавното му освобождаване от центъра за временно настаняване на чужденци в "Бусманци", където бе настанен, след като излезе от затвора.


Адвокат Калин Ангелов е подал молба в АССГ, с която е поискал от съда да задължи директора на дирекция "Миграция" на МВР Николай Николов да преустанови противозаконните действия спрямо Полфрийман и той да бъде освободен от центъра в Бусманци, съобщи lex.bg.


За целта адвокат Ангелов е посочил, че след като Полфрийман беше предсрочно освободен от затвора, са му били наложени принудителни мерки за експулсиране от страната и забрана за влизане и пребиваване в ЕС за 5 години. След това шефът на дирекция "Миграция" Николай Николов е издал заповед за настаняването му в Бусманци, докато се изпълнят принудителните мерки.


От своя страна Полфрийман е подписал съгласие за доброволно напускане на страната в присъствието на консулски представители на Австралия, които му предоставили паспорт и резервирали самолетни билети за заминаване. Въпреки това, служителите на дирекция "Миграция" отказвали да освободят Полфрийман, като му пречили да напусне центъра и страната без обяснения и мотиви за действията си, подчертава адвокатът пред съда.


Затова той е поискал освобождаването на Полфрийман на основание на чл.250 от АПК. Според него всеки, който има правен интерес, може да иска прекратяване на действия от административен орган или длъжностно лице, които не се основават на административен акт или на закона.


В случая обаче съдия Елеонора Попова приема, че действията по настаняване на Полфрийман се основават на закон – този за чужденците, и са извършени в изпълнение на издадените заповеди. В последната обаче шефът на дирекция "Миграция" изрично е посочил, че заповедта за експулсиране подлежи на незабавно изпълнение.


"Защитата по чл. 250 от АПК се отнася само до фактически действия, извършвани без правно основание от органите на администрацията и включени в състава им длъжностни лица. В случая действията по принудително настаняване в СДВНЧ на Полфрийман са извършени от страна на овластен административен орган, предприети са въз основа на закона и в изпълнение на издадени административни актове (заповеди), с оглед на което съдът приема, че защитата по реда на чл. 250, ал.1 от АПК е неприложима и искането следва да се отхвърли", се казва в разпореждането на съдия Попова.


Съдебният акт обаче не е окончателен и може да бъде обжалван пред Върховния административен съд.


Остава неясно има ли друга забрана за напускане на страната


От думите на министър Младен Маринов в събота се разбра, че за Полфрийман има наложена и друга забрана от прокуратурата за напускане на страната – във връзка с изтърпяване на наказанието "Лишаване от свобода". Не е ясно и дали тази забрана все още действа след решението за предсрочно освобождаване или не, тъй като никой от МВР и прокуратурата не отговори официално на въпросите на "Дневник".


Според неофициална информация на "Дневник" вътрешното ведомство чака отговор от прокуратурата - отпаднала ли е тази забрана, за да пристъпи към експулсиране. Досега публично от прокуратурата са коментирали само, че Фрийман може да напусне страната, ако получи документите си и ако съдът реши да възобнови делото, тогава ще има основание за задържане отново. Няма коментар колко забрани за напускане на страната има и как действат.


"Аз не знам за такава втора забрана за напускане на страната. Не ми е предоставена – нито на мен, нито на Полфрийман", заяви адвокатът на австралиеца Калин Ангелов на въпрос на "Дневник" защо не е обжалвал другата забрана. "По принцип такава забрана може да бъде издадена от МВР по Закона за чужденците, макар че не виждам правно основание за това, но такава забрана не ми е представена", каза още Ангелов.


Ако такава забрана няма, на практика МВР трябва да пристъпи към експулсирането на Полфрийман. Заповед за експулсиране му е издадена от директора на дирекция "Миграция" към МВР Николай Николов и тя подлежи на незабавно изпълнение. От МВР и прокуратурата не пожелаха да обяснят как действат едновременно и забрана за напускане на страната, и заповед за експулсиране. Полфрийман вече има издадени валидни документи за самоличност и този мотив за задържането му вече е отпаднал.


На Полфрийман и адвокатът му не е представен документ за забрана, ако е издадена такава, и по повод искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на производството във ВКС. Делото по искането на Цацаров първоначално бе насрочено за 23 октомври, но заради големия обществен интерес по казуса Върховният касационен съд ще го гледа по-рано - на 7 октомври.


Междувременно австралиецът е получил призовката си от ВКС за заседанието на 7 октомври. Той обаче не е длъжен да се яви и може да бъде представляван само от адвоката си.


През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди Полфрийман на 20 години затвор, но той е в ареста от декември 2007 г., когато след спор и сбиване уби студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.


Полфрийман беше предсрочно освободен от затвора с решение на Софийския апелативен съд през септемри тази година. Той излежа почти 12 от наложени му 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Развитието по този казус доведе до критики към съдебния състав, отекна и в парламента и стана повод за протести. Тримата членове на съдебния състав излязоха с публично обяснение защо са решили да освободят Полфрийман предсрочно от затвора.


От ГЕРБ пък вчера внесоха предложения за законодателни промени, с които да се регламентира процедура, която дава възможност да се възобновяват дела за условно предсрочно освобождаване.


Австралия призова Полфрийман да бъде пуснат "незабавно" да се прибере - четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (299)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1975 Весело

  Ще има истерии пак.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Дръжте го да не избяга.

  Абе Калпакчиев къде се покри????

  Няма шики-мики.
 4. 4 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Едно правилно решение!

  Макар че аз се съмнявам в невинността му, и за мен не е никакъв герой, какъвто много тук се опитват да го изкарат .

  Freedom of speech
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  Разпореждането е окончателно.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Бе то и определението на Калпакчиев беше окончателно, ма ся пак някъв съд щял да се произнася, щото Цацаров искал някакво си възобновяване.

  Аз пък искам да хвърча.

  Стана някаква яка каша. Толкова ли е сложна тази юридическа материя бе, хора?

  Юристите учат по 5 години, и накрая- от 5 юриста- 10 мнения...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 7. 7 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Театърът продължава. Явно от доста високо ниво е уредено измъкването на тоя убиец. А сега за пред публиката някои се правят на дръж ми шапката.

 8. 8 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Пи ар балонът на Цацаров се спука.

 9. 9 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  файнали. правилно.
  беозбразие да се използва случая политически и цялата държава подскача, като че ли дали ще лежи този човек още й е най-големия проблем. как се връзваме на всяко разсейване което кукловодите спускат, не е истина.
  на негово място ше се изнеса на секундата.

 10. 10 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Де юре може, де факто не. Да пробва ако му стиска.

 11. 11 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Естествено - законът е ясен за всички, освен за прокуратурата.
  Всъщност и на тях им е ясно, но прокуратурата всъщност е организирана група от злодеи.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5665 Неутрално

  Когато ви го казах, че забраната е загубила сила тук много експерти спореха начело с пловдивската Кучкова.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  Щом съда се е произнесъл ,решението трябва да се спазва ,дори на никой да не му харесва, още повече ,че излезлите в последно време видеоклипове показват ,че виновника не е бил провокатора на боя , но все пак съда решава всичко все още !

 15. 15 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Естествено - законът е ясен за всички, освен за прокуратурата.Всъщност и на тях им е ясно, но прокуратурата всъщност е организирана група от злодеи.
  —цитат от коментар 11 на Rhapsody of Fire


  Защо мислиш така?

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  дано да се евакуира по бързо от тази мафиотска територия, и да я осъди в Страсбург подобаващо, за много пари

 18. 18 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 882 Неутрално

  За убиеца от Соло никой не се възмущава, за оня дето уби два пешеходци на булевард България също, за изчезналите милиарди от КТБ никой не се интересува.
  Тоя австралиец, който е излежал 2/3 от присъдата, ни е проблемът!

 19. 19 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  За убиеца от Соло никой не се възмущава, за оня дето уби два пешеходци на булевард България също, за изчезналите милиарди от КТБ никой не се интересува. Тоя австралиец, който е излежал 2/3 от присъдата, ни е проблемът!
  —цитат от коментар 18 на 1107a


  Що говориш глупости- при всички изредени от теб случаи- форумите вряха- точно както сега...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 20. 20 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  До коментар [#18] от "1107a":

  ++++++
  екзактли.

 21. 21 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 747 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=-KTTFSoVEiU

  Всеки да си прави изводите сам,без ГЕШЕФТурата.

 22. 22 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4419 Неутрално

  Нищо лично към съдия Калпакчиев, не симпатизирам на убиец. Но, законът си е закон и съдия Калпакчиев според дадените му доказателства е изпълнил закона. Присъдата не е намалена както някои се опитват да манипулират, ако знаят, че в Австралия ако отиде и направи тежко престъпление по време на изпитателния срок остатъкът на присъдата се увеличава двойно освен новата присъда. А и още нещо, освобождавайки предсрочно дори убиец, България ще покаже пред света, че тука законите се спазват

 23. 23 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  тва нещо сега ше го плащат гробарките, нали така

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2504 Весело

  Агитпроп на корем... :)

  "Съдът потвърди, че Полфрийман може да напусне страната"
  и
  "Забраната на Полфрийман да напуска страната остава в сила" - https://faktor.bg/bg/articles/sadat-ne-razgleda-molbata-na-polfriyman

  Наздраве...
 25. 25 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1442 Гневно

  До коментар [#18] от "1107a":++++++екзактли.
  —цитат от коментар 20 на owen


  файнали, екзктли... ай сиктир...

 26. 26 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2205 Весело

  България ще покаже пред света, че тука законите се спазват
  —цитат от коментар 22 на сидер


  ъхъх... ако че съда току-що е казал обратното, нали така бавен

 27. 27 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1442 Гневно

  Нищо лично към съдия Калпакчиев, не симпатизирам на убиец. Но, законът си е закон и съдия Калпакчиев според дадените му доказателства е изпълнил закона. Присъдата не е намалена както някои се опитват да манипулират, ако знаят, че в Австралия ако отиде и направи тежко престъпление по време на изпитателния срок остатъкът на присъдата се увеличава двойно освен новата присъда. А и още нещо, освобождавайки предсрочно дори убиец, България ще покаже пред света, че тука законите се спазват
  —цитат от коментар 22 на сидер


  А нещо за незаконният съдебен състав?

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Прокуратурата пак се изложи зверски. И отново се оказа, че истина съвсем не е такава, каквато се опитаха да наложат. Корумпирани некадърници! Ето я истината:
  https://www.mediapool.bg/poyavi-se-anonimno-video-podkrepyashto-tezata-che-polfriyman-e-zhertva-news298578.html

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Онези двата толупа дето вчера се изтъпаниха на кажат защо не го пускали (МВР шефа и грухчото с фуражката) къде ще си подадат оставките и кога?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#15] от "von_seeckt":

  Защото отчитам и анализирам фактите и правя съответните изводи.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4878 Весело

  "Тя е оставила без разглеждане молбата от адвоката на Джок Полфрийман..."

  "С факта на влизане на присъдата в сила, постановена по НОХД № 866/2008 г. по описа на СГС, Наказателно отделение, 12 състав, е приключило наказателното производство по цитираното дело, което води до отпадане ex lege (по силата на закона) и на самата забранителна мярка, поради което и за съда липсва възможност за произнасяне по същество по депозираната молба, в която се съдържа именно такова искане за отмяна на наложеното ограничение"!  Много неграмотен адвокат е имал Полфрийман, иска нещо, което вече е факт!

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 36. 36 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Вече има достатъчно основание да осъди България и да му плащаме обезщетение. Виновен-невиновен, поправил се-непоправил се да си отива в Австралия - няма нужда заради комплексите на психолога комунист Монов и истерични олигофрени - "патриоти" да му плащаме и обезщетение.

 37. 37 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1442 Гневно

  Изпратете го с цветя, и го поканете пак да дойде.

 38. 38 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боби Бобев":

  Ами няма незаконен състав, освен в дрогираното престъпно съзнание на филчев, цацаров и всички перверзни апологети на злото.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 39. 39 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 747 Любопитно

  До коментар [#35] от "hamiltonf":
  Дали адвоката на Полфриман е неграмотен, или олигофрените и идиотите са другаде, защото заради тази забрана, която се оказа че не съществува на Полфрийман не му позволяваха да напусне страната?

 40. 40 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#35] от "hamiltonf":

  Напротив - доказано най-неграмотни са фолчев, прокуратурата, МВР, псевдополитицита и целия шумен хор от лайняно-кафяви медии.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 41. 41 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#15] от "von_seeckt":Защото отчитам и анализирам фактите и правя съответните изводи.
  —цитат от коментар 34 на Rhapsody of Fire


  Слабо анализираш!

 42. 42 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#37] от "Боби Бобев":

  По българските закони Полфрийман е свободен човек, незаконно задържан от варварска власт във варварска държава.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 43. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4622 Весело

  До коментар [#36] от "blagoj":

  Ами така ще излезе най накрая! Матряла както винаги ще плати масрафа за гяволъка на хората които е избрал да го управляват! Хак ни е!

  klimentm
 44. 44 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Цацаров и шефьорчето на Илиенския готови ли са с оставките?

 45. 45 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#41] от "von_seeckt":

  Не си уцелил на опонент.
  Най-джентълменски ти предлагам да не спориш с мен по тази тема, защото съм много наясно с правото.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 46. 46 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Де юре може, де факто не. Да пробва ако му стиска.
  —цитат от коментар 10 на our12595545


  Как беше онзи лаф?-Царя разрешава, пъдаря-ЙОК!

  Иначе казано : Съдът се произнася ОКОНЧАТЕЛНО-НЯМА ЗАБРАНА ДЖОК ДА НАПУСНЕ СТРАНА! Отпаднала "екс'леге".

  Обаче "Миграция" мънкат-ама нямал паспорт, ама за негова сигурност, ама цацаратурата иска ВКС да възобнови нещо....Как каза на дядо Кольо униката-ами и аз искам да летя, ама...

  Интересно какво още ще се случи докато този Джок напусне България. След това нещата са ясни-съд и Монов старши получава парите. Освен ако не реши да си отмъсти на Монов и НЯМА да съди България.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4878 Неутрално

  До коментар [#39] от "blagoj":

  Блажко, имаше заплахи за живота му...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 48. 48 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#41] от "von_seeckt":Не си уцелил на опонент. Най-джентълменски ти предлагам да не спориш с мен по тази тема, защото съм много наясно с правото.
  —цитат от коментар 45 на Rhapsody of Fire


  Не ти личи много! Цацаров никога не се е изказвал по въпроса за правото на австралиеца да напусне страната.

 49. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4878 Неутрално

  До коментар [#40] от "Rhapsody of Fire":

  Тези са доказани, говорим за конкретния случай...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 50. 51 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#41] от "von_seeckt":Не си уцелил на опонент. Най-джентълменски ти предлагам да не спориш с мен по тази тема, защото съм много наясно с правото.
  —цитат от коментар 45 на Rhapsody of Fire


  Остави го. Рабфак.

 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 54 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 882 Неутрално

  [quote#19:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]

  И колко години излежаха, тия убийци?
  А какво установи прокуратурата,. къде са активите, купяни с пари от КТБ?
  На КОЙ са бтк, НУРТС, Булгартабак и всичките по списъка?
  Как се промени имотното състояние на "основният свидетел на прокуратурата" след затваряне на банката? Той дали има някакъв материален интерес от станалото и колко е той? Някой интересувал ли си е?
  Джок Фрийман ни е дерта, че излязъл 6 години предсрочно.
  Нали?!?

 54. 55 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1110 Весело

  ...Цацаров никога не се е изказвал по въпроса за правото на австралиеца да напусне страната.
  —цитат от коментар 48 на von_seeckt


  ЛЪЖЕШ БЕТЕР ДЪРТА ЦИГ...анка!

  Цацата само поиска от ВКС да възобнови делото за предсрочното освобождаване на Джок (демек да не пускат от пандиза да си 'оди в Австралия).
  До коментар [#48] от "von_seeckt":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 55. 56 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#29] от "4u4o":

  Имаш влязла в сила присъда. Повтарям - влязла в сила. Каква прокуратура търсиш при окончателен осъдителен СЪДЕБЕН акт.

 56. 57 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  Забраната може да е отпаднала формално, но за да се снеме от информационната система трябва да има съответното постановление от този, който я е наложил, така че ако утре Полфрийман тръгне да напуска страната, той няма да бъде пуснат, въпреки казаното от СГС.

 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 59 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#48] от "von_seeckt":

  Защото отлично знае, че Полфрийман може законно да я напусне, затова напълно злоумишлено подаде незаконно искане за възобновяване.
  Няма да му се получи и това ще стане ясно на 07 Октомври- освен ако състава на ВКС не се огъне и прегази закона.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 59. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 61 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#33] от "anty":

  Ти гледа ли видеото ,пуснато от адвоката му?
  Виждаш ли как Д.П. напада групата в гръб на светофара?
  Има ли значение,ако убият твоето дете,дали ще си министър или просяк?!

  sdg
 61. 62 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#58] от "ilib":

  Явно, имаш предвид себе си.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 62. 63 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#35] от "hamiltonf":

  Проблемът не е в него. Той си върши работата - защитава интереса на лицето, което го е наело. Казват му от държавен орган, че подзащитният му не може да напусне страната, защото има мярка. Той се обръща към друг държавен орган и пита така ли е. Пречката за заминаването е премахната. Държавата ни е пред прага на сериозен дипломатически скандал. Това няма нищо общ с личността на освободения, става въпрос за стандарти.

 63. 64 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Имаш влязла в сила присъда. Повтарям - влязла в сила. Каква прокуратура търсиш при окончателен осъдителен СЪДЕБЕН акт.
  —цитат от коментар 56 на hammurabi


  еми, всички видяхме че г-н Цацаров МОЖЕ да отменя съдебни актове, що да не търси

 64. 65 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#48] от "von_seeckt":Защото отлично знае, че Полфрийман може законно да я напусне, затова напълно злоумишлено подаде незаконно искане за възобновяване. Няма да му се получи и това ще стане ясно на 07 Октомври- освен ако състава на ВКС не се огъне и прегази закона.
  —цитат от коментар 59 на Rhapsody of Fire


  Това искане няма силата да попречи напускането на страната. Това може да постанови единствено ВКС на 7ми като обезпечителна мярка. А очевидно искането е законно т.е. допустимо щом ВКС образува производство. Дали искането му е основателно е вече друг въпрос.

 65. 66 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#35] от "hamiltonf":Проблемът не е в него. Той си върши работата - защитава интереса на лицето, което го е наело. Казват му от държавен орган, че подзащитният му не може да напусне страната, защото има мярка. Той се обръща към друг държавен орган и пита така ли е. Пречката за заминаването е премахната. Държавата ни е пред прага на сериозен дипломатически скандал. Това няма нищо общ с личността на освободения, става въпрос за стандарти.
  —цитат от коментар 63 на hammurabi


  Каква мярка е постановена?

 66. 67 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  Полфрийман може да осъди държавата , че е невинно осъден. Обезщетенията за 12 годишното пребиваване в затвора ще са големи. Ще ги плаща българския данъкоплатец. Разните съдии , прокурори и следователи, съсипали младостта на Полфрийман отново ще са невинни. Скапана държава е тази , която няма правосъдие.

 67. 68 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1110 Весело

  [quote#46:"МОЙШЕ ТОЛКОЗ"]
  —цитат от коментар 52 на von_seeckt
  Главчо, съдът няма как да се изкаже оконачтелно при положение, че не се изказал по съществото по жалбата. Разпореждането е окончателно единствено по отношение отказа му да обазува производство.[/quote]

  Фон Шайзе, СГС не разглежда жалбата защото тя се отнася до свалямето на забраната за напускането на страна. Поради причината че тя е отпаднала ЕКС ЛЕГЕ. Както твърдяха пол'вината юристи тук. Въпреки че друг юрист тук (Поуерулф) твърдеше че за свалянето на забраната трябва нова процедура, И ЦИТИРА КОНКРЕТНИ ПРИМЕРИ ЗА ТОВА.

  Ай' спри да джафкаш бетер пЦихясал пинчер!
  До коментар [#52] от "von_seeckt":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 68. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5665 Неутрално

  До коментар [#57] от "Voiko":

  Интересно кой ще го спре ако го придружават австралийски дипломати както се очаква !?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 70 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#54] от "1107a":

  Така като си започнал, може да стигнеш до приватизацията на Костов.
  или още по назад във времето?
  А иначе сме се възмущавали за всички очевидни неправди от съда.Само че тогава медиите на аФтентичните го смотолевят в една статия,и забравят.
  НО тука сега става дума за техния кадър Калпакчиев,човек хранещ се от гранта и един ден,може да осъжда присъда на Прокопи,значи трябва да се защити с всички сили,от тези медии!

  sdg
 70. 71 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Гледам, форумните дебили почнаха да раздават правосъдие...

 71. 72 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Полфрийман може да осъди държавата , че е невинно осъден. Обезщетенията за 12 годишното пребиваване в затвора ще са големи. Ще ги плаща българския данъкоплатец. Разните съдии , прокурори и следователи, съсипали младостта на Полфрийман отново ще са невинни. Скапана държава е тази , която няма правосъдие.
  —цитат от коментар 67 на tacheaux


  Ръгал викаш с 20 см. нож, ама неивинно осъден - на видеото дето уж го оневинявало ясно се вижда как той напада първи в гръб

 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 75 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 2003 Весело

  До коментар [#56] от "hammurabi":

  Айде честито - печелиш "оня" спор отпреди няколко дена с @?

 75. 76 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10792 Весело

  Хм, Цацаров ще направи протест, за да бъде падението му пълно :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 76. 77 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Сега ще гледат по-бързо да се отърват от него, защото май се оказва, че лежал в затвора вследствие на съдебна грешка.

 77. 78 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Това е ясно, но има и заповед за експулсиране и им трябва техническо време да я приведат в изпълнение, дотогава ще седи в Бусманци. Предполагам, че ще му насрочат полета за 8-ми сутринта - ще дадат възможност на съда окончателно да се осере

 78. 79 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2292 Весело

  До коментар [#75] от "idiotstavrev":

  Аз го знаех още тогава. Не защото чета съдебни решения, а защото нямаше логика в това, което ти твърдеше. Затова беше веселият ми коментар за покойниците. Продължаваме напред. Сега ми е интересно какво е правното основание за задържането на освободения. Вероятно нашите власти няма да устискат до седми, защото стана много напечено.

 79. 80 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2292 Весело

  До коментар [#77] от "krummm":

  Вече не сме "май", към октомври сме. За съдебна грешка трябва да говориш, ако делото бъде възобновено и съдът го оправдае. Другото са лакърдии за селския мегдан.

 80. 81 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1110 Весело

  До коментар [#56] от "hammurabi":Айде честито - печелиш "оня" спор отпреди няколко дена с @?
  —цитат от коментар 75 на idiotstavrev


  Честито и от мен:) Ти и "Инн" се оказахте прави, според СГС. Не помня дядо Гошко какво твърдеше, да се обади и припомни. Пауерулф твърдеше че трябва нова процедура за свалянето на забраната, и цитира няколко примера за това. Явно в цитираните примери съдилищата не приели че забраната е отпаднала екс'леге, и са се произнесли по молбите за сваляне на забраната.
  До коментар [#56] от "hammurabi":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 81. 82 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2292 Любопитно

  До коментар [#78] от "dlh48570945":

  Ако иска да се "експулсира" преди определената му от нашите власти дата, какъв е проблемът. Пълнолетен, вменяем, с дипломатическа подкрепа. Въпросът е има ли правно основание да бъде задържан. Никой нищо не казва за такава административна мярка, значи няма.

 82. 83 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 571 Неутрално

  беозбразие да се използва случая политически и цялата държава подскача, като че ли дали ще лежи този човек още й е най-големия проблем. .
  —цитат от коментар 9 на owen

  Може би не най-големия проблем, но е проблем, да.
  Защото в момента хиляди други, лежащи в затворите за много по-дребни деяния и с много по-примерно поведение по време на изтърпяване на присъдата ще продължат да са там. Ще останат в затвора.
  И най-вероятно ще са там и докрая.
  Защото те нямат връзка с БХК и нямат връзка с чужди държави, посолства. Защото са българи.
  И всеки на свобода, който извърши убийство ще вярва, че ще лежи най-много половината,от това, което му се полага.

 83. 84 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2292 Любопитно

  До коментар [#66] от "von_seeckt":

  В рамките на процедурата за експулсация - възможна (и явно незаконна) би била мярка за ненапускане на страната ни.

 84. 85 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Кой беше главен прокурор тогава? Велчев ли? Или "Плод Зеленчук"

 85. 86 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#54] от "1107a":Така като си започнал, може да стигнеш до приватизацията на Костов.
  —цитат от коментар 70 на Svetlio


  А! Дойдохме си на думата.
  Именно Костов е виновен! Вече трийсет години. Това е по силите само на истинска историческа личност.

 86. 87 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#66] от "von_seeckt":В рамките на процедурата за експулсация - възможна (и явно незаконна) би била мярка за ненапускане на страната ни.
  —цитат от коментар 84 на hammurabi


  Не знам да има такава процедура в случая и честно казано не съм запознат с материята. Къде е уредена? Освен това за каква експулсация говорим при положение, че австралиецът има право основание да пребивава в страната, все пак има насрочено дело?

 87. 88 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1913 Любопитно

  Мдаа-а-а.. И ВСИЧКИ ЗАБРАВИХА ЗА ГЕШЕВ!!!

  Иван ГЕШЕВ е ГАДОСТ!
  Останалото е прах в очите!
  !

 88. 89 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Гербаджии - служители на МВР. Шизофреници.

 89. 90 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#87] от "von_seeckt":

  Процедурата по експулсация е от административен характер и се прилага за чужденци, на практика го гоним от държавата си, дори и да иска да остане (с аргумент, вероятно, че представлява опасност за обществения ред). Парадоксалното е, че в случая искаме да го задържим. Причината за това е течащата процедура по извънреден способ за контрол на влезлия в сила съдебен акт за предсрочно освобождаване. Какво е правното основание за задържането му - не знам. Знам само, че чужденец не може да напусне страната, ако спрямо него има взета принудителна административна мярка за ненапускане. Такава мярка се взема по Закона за чужденците в Република България. Дали е взета такава мярка - не знам. Знам само, че условието за налагането й е лицето да е осъдено с влязла в сила присъда и не е изтърпяло наложеното наказание лишаване от свобода. Може да са му наложили такава мярка с ясното съзнание, че ще бъде отменена от съда, но докато тече тази процедура, той ще бъде на разположение за другата процедура пред ВКС. Задава се дипломатическо цунами и се надявам да не са му налагали такава мярка, защото ще станем смешни.

 90. 91 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10792 Весело

  Бусманци е Австралия :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 91. 92 Профил на Vrijheid
  Vrijheid
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Ако България не беше в ЕС , сигурно вече НАТОвска спасителна мисия щеше да е проснала на паважа мафиотите в тоги от Прокурватурата и да ги завлекат с пранги в межународния съд в Хага за престъпления срещу цивилни граждани и да им свият сърмите като на идола им Милошевич !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 94 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#87] от "von_seeckt":

  Той няма интерес от това дело. Дори не е длъжен да присъства. Достатъчно е само да бъде уведомен. Веселбата ще е пълна, ако ВКС допусне искането и реши, че е основателно.

 94. 95 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#79] от "hammurabi":

  Да, по принцип имаше много повече логика в това, което беше написал, както споделих и аз. Не мога да намеря онази тема, в която спорихте. Линк?

 95. Кой съд, тоя на пинокио ли?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 96. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4530 Неутрално

  Едно правилно решение!Макар че аз се съмнявам в невинността му, и за мен не е никакъв герой, какъвто много тук се опитват да го изкарат .
  —цитат от коментар 4 на Petar Ivanov


  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1240&v=z2mzO3-6QTA

  Гледай клипа!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4530 Весело

  Едно правилно решение!Макар че аз се съмнявам в невинността му, и за мен не е никакъв герой, какъвто много тук се опитват да го изкарат .
  —цитат от коментар 4 на Petar Ivanov


  Кои много видя?
  Та ти си само четвърти!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK