Гешев за професионалните си качества: Съдебният съвет вече ми даде висока оценка

Иван Гешев бе поканен да присъства на заседанието на комисиите по професионална етика и по атестирането и конкурсите към ВСС, на които бяха обсъждани качествата му

© Анелия Николова

Иван Гешев бе поканен да присъства на заседанието на комисиите по професионална етика и по атестирането и конкурсите към ВСС, на които бяха обсъждани качествата муПо мои обвинителни актове са осъдени над 233 лица и това е една отлична оценка за работата ми – не само количествена, но и качествена. Така зам. главният прокурор Иван Гешев отговори на писмото на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов до главния прокурор Сотир Цацаров от тази сутрин.


С писмото си Панов поставя въпроса за необходимостта от преценка на качеството на изготвените от кандидата за главен прокурор Иван Гешев обвинителни актове, а не само на количествените показатели за неговата дейност.


Гешев заяви, че за речника си и изразите, които използва, не може да коментира нищо, и добави, че не се притеснява от работата си.
"Оценката за работата на един прокурор дава съдът. ВСС е установил, че имам високи професионални качества, и ми е дал висока оценка за работата. Нямам представа защо Лозан Панов се интересува. Единственото ми обяснение е, че през годините си мислех, че той има фиксация към Сотир Цацаров, а сега мисля, че фиксацията му е към фигурата на главния прокурор", обясни Гешев, които е и единствен кандидат за поста главен прокурор.


"Имам приятели съдии, уважавам съда и не съм си позволявал никога да коментирам съдебни решения, нито съда като цяло. Но виждам, че това не е подход, възприет от други", посочи Гешев.


Той заяви, че без значение кой е кандидат за главен прокурор, атаки и напрежение със сигурност щяло да има. Кандидатът за главен прокурор смята, че тези атаки идват от един "тесен, много малък кръг, включително и политически, към който спадат и някои магистрати, които не харесват прокуратурата". Той припомни, че отдавна е предвиждал какво ще се случи, ако се кандидатира за поста, и сега всичко това е факт.


Гешев отново припомни процедурата за избор на Борис Велчев, който също беше единственият номиниран за поста главен прокурор, и попита защо тогава това не е било проблем.


"Бяха трима и по време на избора на Цацаров и се твърдеше, че състезанието било формално. Става въпрос за безпринципно отношение от този кръг. Който и да е извън този кръг и бъде номиниран, реакцията ще е същата – компромати в медиите, доноси в ЕС", убеден е Гешев.


Гешев е единственият кандидат за поста, който Сотир Цацаров предстои да освободи, след като през януари изтече седемгодишният му мандат. Гешев е издигнат единодушно от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, а писма в негова подкрепа изпратиха прокуратури, полицейски структури, ДАНС, УНСС, група учени и фигури, свързани с дейността на бившата Държавна сигурност.


Срещу Гешев обаче имаше и масови протести на граждани заради противоконституционния му коментар, че разделението на властите е ненужно. Междувременно активността на Гешев, който в момента заема поста зам. главен прокурор, нарасна с участието му в шумни дела и пресконференции за тях, каквито бяха показният арест на бившия кмет на софийския район "Младост" Десислава Иванчева, разследването за шпионаж срещу членове на "Русофили", източването на данни от Националната агенция за приходите, задържането на престъпна група, занимавала се с рекет и наркотици.


В неговата концепция за управление на прокуратурата е залегнала и вече прилаганата избирателно идея да се огласяват доказателства по все още водени разследвания.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8541 Неутрално

  Пък и скромен, скромен...

 2. 2 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1560 Весело

  Гешефт е радост! Гьонсуратлък без граници ...

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1560 Весело

  Интересно тролчетата набили минусчета на първия коментар, ама не смеят да се обадят ... Занят как ще ни развеселят и също се правят на скромни ;)

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Да си ни честити тия славни сладури!
  Мязат на едни други селяндури

 5. 5 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 1469 Разстроено

  Пък и скромен, скромен...
  —цитат от коментар 1 на Роси


  Тека е, Дневникъ!

  Всичко Дефи кьорфишек,плачеш за брутален тек!Група либерални роми,да те лашкат в парк на пейка,ти покрита с хематоми да завиеш кат линейка! BACHO LUD
 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  Гешев пак се сравнява с Б.Велчев , но сравнението не е в негова полза

 7. 7 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1948 Неутрално

  Гешев "Радостта" е кандидат на Свиннчо Пеевски, това е извън всякакво съмнение.

 8. 8 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 1469 Разстроено

  Гешев не е приятел на приятелите на кръгъ "Каолинъ",не е фен и на ДеБъ,следователно не става за главен прокурор!

  Всичко Дефи кьорфишек,плачеш за брутален тек!Група либерални роми,да те лашкат в парк на пейка,ти покрита с хематоми да завиеш кат линейка! BACHO LUD
 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  Ако излезе наяве, а то рано или късно ще стане, че "мои обвинителни актове 223 броя с осъдени по тях", високата оценка е дадена на база на невярна информация и трябва да се ревизира, защото е налице крупна измама, за каквато самото място в системата е под въпрос

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 10. 10 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2227 Неутрално
 11. 11 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Професионално качество:
  -да разследваш хора които те критикуват и ти спъват "кариерата"
  -да обвиниш човек за който има доказателство за предателство в шпионаж
  -.... etc etc etc

  Ако някой се сеща да добавя. На мен ми замириса на пеевски от тази "новина" .

  This is the place where puddings die.
 12. 12 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Скритото сътрудничество между ГЕРБ и ДПС започна да става все по-видимо и да се материализира в стотици милиони левове към фирмите на ДПС. И тъй като милионите имат нужда от главен прокурор, който да ги пази, това обяснява и сюжета около номинацията на Иван Гешев. И не на последно място: на европейските избори гласоподаватели на ДПС неочаквано започнаха масово да гласуват за ВМРО на някои места, което, според злите езици, също издава тайния сценарий.

 13. 13 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1293 Весело

  Лозан не харесва Иван, но това има ли някакво значение! Единствено има значение, чии олигарси са по-силни в момента. На Лозан олигарсите са по съвместителство и подсъдими, единия даже емигрира и ръси мозък и пари дистанционно.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 14. 14 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Гешев: "Оценката за работата на един прокурор дава съдът. ВСС е установил, че имам високи професионални качества, и ми е дал висока оценка за работата."
  Maй гешеф нe знаe че ВСС нe e съд 😲 CГC или BKC напримep издаваm приcъди.

 15. 15 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Гешев е радост, кажи сега за 2135-те споразумения сключени от прокуратурата с мафията източила 16 милиарда ДДС?

  https://frognews.bg/novini/boets-razkri-roliata-prokuraturata-iztochvaneto-16-mlrd.html?fbclid=IwAR1XGaJisv06yZspN15CdwDxI3QvwyCR1os7v1elMhEeIVEc5UNzOB3SRWw

  "С постановление от 02.12.2010г. прокурор Иван Гешев РАЗДЕЛЯ ПРОИЗВОДСТВОТО без каквато и да е причина за това, като отделя материалите – една част делото продължава да се води по чл.253 от НК и чл.255 от НК – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери (над 1 млн. и 200 хил. лева!!!!), а друга част от материалите продължават да се водят по чл.321 от НК – за ръководство и участие в ОПГ. Без аргументи, без доводи, с това си действие Иван Гешев парира всякаква възможност за възстановяване причинената на бюджета щета и осигурява бъдещото „успешно“ приключване на случая. Всички обвиняеми сключват споразумения с прокуратурата и постиган условни присъди!
  ПАРИТЕ НЕ СА ВЪЗСТАНОВЕНИ!

 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3556 Весело

  Ми има си бележка от кошаревските си свидетели и у днешна ни България това е най-важното.

  Пък Панов досажда по същество само и само, за да ни развали радостта!

 17. 17 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 793 Неутрално

  ГОШЕВ ТИ ПРИКРИВАШ КРИМИНАЛИ С МЕЖДУНАРОДНИ ДОКЛАДИ ЗА КОНТРАБАНДА И ПОДПОМАГАЩИ ТЕРОРИСТИ , ТОВА Е ОПГ В КОЕТО И ТИ СИ ВОДЕЩА ФИГУРА ПОДЛЕЦО

 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  Само Гешев! И оня преди 9-ти и сегашния! Треперете комундери!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Гешев за професионалните си качества: Съдебният съвет вече ми даде висока оценка ...
  —цитат от коментар 0 на Заглавие


  Твоята оценка я даде обществото!
  Нула! Кръгла нула! Това е оценката за професионалните ти качества!
  Такава приблизително е оценката и за работата на прокурватурата, като цяло!
  Във вторник - 8 октомври отново излизаме на протест, за да ти напомним за тази оценка на обществото!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 20. 20 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 841 Весело

  Ма в кой съд са осъдени тия 223мата? Първа инстанция, втора, туй онуй...
  За какво са осъдени? За хулиганство? За кражба на автомобил? За кражба на банка?
  На какво са осъдени? Административно наказание т.е. глоба или на някакъв срок лишаване от свобода?
  Ако наистина не се съмнява Гешев, че е профи, нека да я даде тая информация- тя само ще потвърди думите му.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 21. 21 Профил на cxc41622326
  cxc41622326
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Защо си учил "Право" в милиционерската школа, а не в СУ ?

 22. 22 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Гешев е радост, кажи сега за 2135-те споразумения сключени от прокуратурата с мафията източила 16 милиарда ДДС?https://frognews.bg/novini/boets-razkri-roliata-prokuraturata-iztochvaneto-16-mlrd.html?fbclid=IwAR1XGaJisv06yZspN15CdwDxI3QvwyCR1os7v1elMhEeIVEc5UNzOB3SRWw "С постановление от 02.12.2010г. прокурор Иван Гешев РАЗДЕЛЯ ПРОИЗВОДСТВОТО без каквато и да е причина за това, като отделя материалите – една част делото продължава да се води по чл.253 от НК и чл.255 от НК – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери (над 1 млн. и 200 хил. лева!!!!), а друга част от материалите продължават да се водят по чл.321 от НК – за ръководство и участие в ОПГ. Без аргументи, без доводи, с това си действие Иван Гешев парира всякаква възможност за възстановяване причинената на бюджета щета и осигурява бъдещото „успешно“ приключване на случая. Всички обвиняеми сключват споразумения с прокуратурата и постиган условни присъди!ПАРИТЕ НЕ СА ВЪЗСТАНОВЕНИ!
  —цитат от коментар 15 на SaveBG


  ++++++++++++++++++++++++++

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 23. 23 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#12] от "Анти Шишковци":

  Цитираш статии от преди малко 😉

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  Умря циганката дето го хвали!!!!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 26. 26 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Иначе Гешеф не струва нищо, без положителната оценка на Д(п)С.

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4066 Неутрално

  Гешев е радост, кажи сега за 2135-те споразумения сключени от прокуратурата с мафията източила 16 милиарда ДДС?https://frognews.bg/novini/boets-razkri-roliata-prokuraturata-iztochvaneto-16-mlrd.html?fbclid=IwAR1XGaJisv06yZspN15CdwDxI3QvwyCR1os7v1elMhEeIVEc5UNzOB3SRWw "С постановление от 02.12.2010г. прокурор Иван Гешев РАЗДЕЛЯ ПРОИЗВОДСТВОТО без каквато и да е причина за това, като отделя материалите – една част делото продължава да се води по чл.253 от НК и чл.255 от НК – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери (над 1 млн. и 200 хил. лева!!!!), а друга част от материалите продължават да се водят по чл.321 от НК – за ръководство и участие в ОПГ. Без аргументи, без доводи, с това си действие Иван Гешев парира всякаква възможност за възстановяване причинената на бюджета щета и осигурява бъдещото „успешно“ приключване на случая. Всички обвиняеми сключват споразумения с прокуратурата и постиган условни присъди!ПАРИТЕ НЕ СА ВЪЗСТАНОВЕНИ!
  —цитат от коментар 15 на SaveBG


  Е, той не твърди, че има резултати срещу сараите...Все пак не се прави нищо срещу началството, нали ? Срещу кокошкари, иди - дойди....

 28. 28 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Принципно, изборът на гл.прокурор се прави от пленума на ВСС, т.е. имат право да поискат такава информация, за да вземат решение. Тази информация обаче е подадена от прокурорската квота - преценили са, че имал високи нравствени и професионални качества. Няма начин съдийската квота да оспори тази оценка. При дадена вече оценка, по реда, предвиден в ЗСВ, действително е абсурдно да се иска подобна справка. Все едно следващата номинация за председател на ВКС, която не може да се прави от прокурорската квота, при приета оценка за кандидата от съдийската квота, прокурорите да искат справка и да проверяват оценката, дадена от компетентния орган и да протестират против номинацията на съдиите. Тогава не знам как съюза на съдиите ще приеме подобно оспорване. Всъщност знам - ще каже, че прокуратурата оказва натиск и се меси в работата на независимия съд. Явно Гешев ще е гл.прокурор, а напъните на Лозан Панов и останалите протестиращи са абсурдни.

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4066 Неутрално

  Гешев защо тска се крие от обществото, което уж ще защитава от утре зад ВСС ?

 30. 30 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 841 Весело

  А колкото до избора на Велчев, колкото и да не ми харесва произходът му, човекът стана главен прокурор, след научна кариера в областта на наказателното право т.е. няма как да се оценяват действията му като прокурор, защото не е бил такъв. Всеки, който имаше желание можеше да се запознае с академичните му постижения.
  Много тъпо сравнение

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 31. 31 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 980 Весело

  До коментар [#8] от "Платон Фъшкиев":

  платон лайнарев пак усмърдя форума!

 32. 32 Профил на Кайзер Созе
  Кайзер Созе
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Не закачайте Иван, не сте на нивото му!

 33. 33 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2656 Гневно

  Позволим ли на Гешев да е прокурор седем години, няма на кого да се оплачем. Или на кого да се сърдим, освен на себе си.
  Гласуваш за ГЕРБ - получаваш Гешев, Пеевски, Доган и бонус Киро Каптагона

 34. 34 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  "Имам приятели съдии, уважавам съда и не съм си позволявал никога да коментирам съдебни решения, нито съда като цяло. Но виждам, че това не е подход, възприет от други", посочи Гешев.

  Г-н Гешев, кои са тези други, дето коментират съдебни решения? Те подкрепят ли Вашата кандидатура?

 35. 35 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#14] от "event_horizon":

  ВКС не постановява присъди, а ВСС, в частност прокурорската колегия, оценява работата на прокурорите - атестации се правят. За кариерното израстване се взема предвид атестацията, не броя осъдителни присъди. Гешев може и да е прост, но знае кой дава оценка на работата му, за разлика от теб.

 36. 36 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  КОЙ мълчи за това писмо - ЗАЩО ???

  543
  7
  Кому е изгодно да не бъде номиниран и евентуално избран за гл. прокурор Иван Гешев?

  Иван Гешев, номиниран за главен прокурор
  Шест академици и двама чл.-кореспонденти излязоха с отворено писмо по повод дебатите около кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

  Позицията е под надслов: Кому е изгодно да не бъде номиниран и евентуално избран за гл. прокурор Иван Гешев?

  "Правен свят" публикува цялото писмо на учените:

  През последните дни в публичното пространство се надигна неудържим поплак от малки, но шумни, групи граждани, които протестират срещу номинацията на г-н Иван Гешев за главен прокурор на Република България. Свикнахме вече в любезното отечество да се протестира за щяло и не щяло, с повод и без повод, смислено и безсмислено, интелигентно и плебейски настървено и пр., и пр.

  Не бихме били изненадани и този път, ако не съзирахме като вдъхновители и организатори на процесите не до там почтени и принципни персони, обслужващи предимно интересите на няколко грантови структури, които необезпокоявани от официалните държавни институции вече години наред извършват покушение срещу българската национална идентичност и тровят обществения морал със своята арогантност, алчност и войнстващ нихилизъм.

  В такива случаи винаги е необходимо да се зададе главният въпрос – кому е изгодно? И наистина на кого е изгодно да не бъде номиниран и евентуално избран за главен прокурор Иван Гешев? Най-разтревожени, вижда се, са соросоидите и някои олигарси, които има от какво да се страхуват. Те не предоставят никакви аргументи срещу професионалните качества на кандидата за главен прокурор Иван Гешев, но тръбят денонощно, че не било демократично да има само една кандидатура.

  Иначе същите тези хора по най-демократичен начин участваха в разграбването на националното богатство през последните тридесет години, прикривайки се в синьо-червено-жълтата мъгла на прехода и представяйки се като невинни младенци, целите в бяло…

  Струва ни се, че единственият критерий за такъв висок пост трябва да бъдат професионалните качества на кандидата, почтеността и разбира се, безстрашието, храбростта и целеустремеността да се изправи дори и срещу силните на деня (от каквито и партийни разцветки да са те) в името на строгото спазване на конституцията, законите и високите нравствени принципи, които движат цивилизованите общества

 37. 37 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#28] от "zlo38528262":


  .. Тази информация обаче е подадена от прокурорската квота - преценили са, че имал високи нравствени и професионални качества. Няма начин съдийската квота да оспори тази оценка. ....
  —цитат от коментар 28 на zlo38528262


  Ми тогава за какъв дявол ще гласуват и съдиите?

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  Ако излезе наяве, а то рано или късно ще стане, че "мои обвинителни актове 223 броя с осъдени по тях", високата оценка е дадена на база на невярна информация и трябва да се ревизира, защото е налице крупна измама, за каквато самото място в системата е под въпрос
  —цитат от коментар 9 на cinik


  Слагам и една питанка накрая. Ако утре прокуратурата представи три страници извлечения с тези дела, журналистите ще ги проверят за 2-3 часа и въпросът е приключен.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 39. 39 Профил на Vrijheid
  Vrijheid
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Въпросът е може ли да се противопостави Борисов на този фронт, който разполага с огромен финансов ресурс и цели институции срещу него? Говорим за война, в която залозите са колосални. Вероятно премиерът има с какво да ги изненада, но ще му трябва решителност и подкрепа от други политици. Най-силното му оръжие обаче е принадлежостта на страната ни към ЕС и НАТО. Брюксел и Вашингтон няма как да подкрепят Пеевски, Доган и Цветанов, защото това би означавало подкрепа за олигархично-престъпна шайка. Именно все още нерешения проблем с тях е е дна от причините държавният секретар на САЩ Майк Помпео да подмине България по време на обиколката си в Италия, Гърция, Черна гора и Северна Македония. Вашингтон дълго време мълча за разследванията на Пеевски по закона „Магнитски“, Нюйоркския процес и по закона РИКО на ФБР, защото сме натовска държава. Дошло е времето да научим повече какво се случва по темата.
  Прокуратурата ще заеме своето място в този триумвират, което след време ще се окаже най-важното. Защото планът предвижда в един момент тук да се възцари диктатура на прокуратурата. Тази мечта Пеевски споделял още преди 5-6 години…

  Заговорниците обаче не са отчели нещо много важно: на крадци и предатели никой не вярва. Презират ги еднакво и в Брюксел, и във Вашингтон, и в Москва, и в Анкара, и в Лондон. Изчерпано е търпението и на българските граждани. Дори тези, които им подгъзват сега, с радост ще им забият нож в гърба при първи удобен случай. А медиите от пеевската кочина… Те как ще громят сегашните си господари, бедна им е фантазията. Ще е чудна гледка и най-важното – няма да чакаме дълго.

  Екип на Фрог нюз

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 40. 40 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Шопите имат една приказка.
  "Ти му думаш , бачо Иване, той все гледа за к-ро да се фане"

 41. 41 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 667 Неутрално

  То това е притеснителното. Че цялото ВСС са същите боклуци!

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Ауу Гешевъ, толкова си добър, че дори не правиш разлика между ВСС и Прокурорската Колегия на ВСС! Мучачо, дали са ти тая висока оценка досега само хора, на които си началник (нали си ЗАМ.ЦАЦА) и ще им бъдеш още по-голям началник като(ако) станеш БАШ ЦАЦА!

 44. 44 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Гешев е радост, ама за сарайско - библиотекарския...
  За нормалните хора е поръчкова бухалка, от най - простите, най - наглите и послушни милиционери...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 45. 45 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10410 Весело

  "Пък си и хубав, бе! Еийх" (Инспектор Тюхчев, Бон шанс, инспекторе)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 46. 46 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Принципно, изборът на гл.прокурор се прави от пленума на ВСС, т.е. имат право да поискат такава информация, за да вземат решение. Тази информация обаче е подадена от прокурорската квота - преценили са, че имал високи нравствени и професионални качества. Няма начин съдийската квота да оспори тази оценка. При дадена вече оценка, по реда, предвиден в ЗСВ, действително е абсурдно да се иска подобна справка. Все едно следващата номинация за председател на ВКС, която не може да се прави от прокурорската квота, при приета оценка за кандидата от съдийската квота, прокурорите да искат справка и да проверяват оценката, дадена от компетентния орган и да протестират против номинацията на съдиите. Тогава не знам как съюза на съдиите ще приеме подобно оспорване. Всъщност знам - ще каже, че прокуратурата оказва натиск и се меси в работата на независимия съд. Явно Гешев ще е гл.прокурор, а напъните на Лозан Панов и останалите протестиращи са абсурдни.
  —цитат от коментар 28 на zlo38528262


  Ами тази процедура за избор е съществена част от съдебната реформа на Иванов. Никой друг да не може да предлага кандидат за гл. прокурор. И няма нужда да си завършил дори милиционерската школа, за да се сетиш още тогава, че резултатът ще е такъв, какъвто е днес. Затова тогава Цацаров пое удобно подадената топка от групичката около Панов и гробарите с готовност гласуваха с коалиционните си партньори "съдебната реформа", касаеща разделянето на ВСС на колегии и избора на съдии и прокурори. Малко по-късно Иванов се усети, че е изигран от големите в съдебната система и напусна. Да беше се сетил, че и двамата сикаджията ги избра.

  ""За да имаме независим съд, трябва да имаме една отделна колегия, която наистина да бъде доминирана от съдии, които са избрани пряко от всички съдии в страната", каза правосъдният министър. Защити и създаването на прокурорска колегия, с която ще има колективен публичен процес на взимане на решения на прокуратурата, където сега има привидност или реалност за единоначалие, за първи път ще се взимат колективно решения в прокуратурата."
  Ето, прокурорите взеха колективно решение за Гешев.

  Никога повече мутри начело на България.
 47. 47 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#37] от "lz73":

  Защото изборът е въпрос на избор. То и 20 кандидата да има, ясно е, че всички, формално, ще са с високи нравствени и професионални качества. Може естествено някой от членовете на ВСС да направи възражения по оценката, като противопостави на нея скандал, гаф, осиране, свързани с кандидата. Може дори да даде пример с конкретно дело, провалено поради работата на кандидата. Но това не означава, че членовете на съдийската колегия могат да извършват проверка на всички или част от съдебните актове по обвинения на кандидата. Това е извън тяхната компетентност, по закон. Ако Съюза на съдиите не беше прокарал безумното разделение на колегиите във ВСС, оценката на атестационната комисия щеше да бъде приета/отхвърлена от целия ВСС. Сега, по силата на правилата, прокарани от ССБ, тази оценка се дава само от съответната колегия. Няма процедура, по която тя да бъде оспорена от съдийската колегия. Няма процедура, по която съдийската колегия може да даде своя оценка на работата на прокурорите. Т.е. съдийската колегия няма правомощия да проверява делата на оценения вече прокурор и по тази причина не може да иска подобна справка. Който каквато информация е събрал, ползва я за да оспори кандидатурата или за да я подкрепи. В крайна сметка всеки гласува и или избират кандидата или не. Това е, а сега ще се види и некомпетентността на ССБ. Във ВСС съдийската колегия има повече гласове, та след като отделиха прокурорите и следователите в отделна колегия със знаменития аргумент - да не можел гл.прокурор да се меси и да влияе на съдиите, искам да видя, как същите ще изберат кандидата на Цацаров, понеже сега той вече няма влияние върху тях. Още при обсъждането на този законопроект казах, че отделянето не е добър вариант, понеже така ще изолират прокуратурата и гл.прокурор ще може безконтролно да прави каквото си поиска. Ако аз съм се сетил за това още тогава, колко малоумни трябва да са били идеолозите от ССБ. Сега са се разврещели на умряло, понеже берем плодовете на собствената им несъстоятелност.

 48. 48 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1379 Весело

  Тази характеристика от Съдебния съвет не ме интересува. По- вано е какво мислят от Радио Ереван ... ама все още си мълчат :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 1140 Весело

  До коментар [#37] от "lz73":Защото изборът е въпрос на избор. То и 20 кандидата да има, ясно е, че всички, формално, ще са с високи нравствени и професионални качества. Може естествено някой от членовете на ВСС да направи възражения по оценката, като противопостави на нея скандал, гаф, осиране, свързани с кандидата. Може дори да даде пример с конкретно дело, провалено поради работата на кандидата. Но това не означава, че членовете на съдийската колегия могат да извършват проверка на всички или част от съдебните актове по обвинения на кандидата. Това е извън тяхната компетентност, по закон. Ако Съюза на съдиите не беше прокарал безумното разделение на колегиите във ВСС, оценката на атестационната комисия щеше да бъде приета/отхвърлена от целия ВСС. Сега, по силата на правилата, прокарани от ССБ, тази оценка се дава само от съответната колегия. Няма процедура, по която тя да бъде оспорена от съдийската колегия. Няма процедура, по която съдийската колегия може да даде своя оценка на работата на прокурорите. Т.е. съдийската колегия няма правомощия да проверява делата на оценения вече прокурор и по тази причина не може да иска подобна справка. Който каквато информация е събрал, ползва я за да оспори кандидатурата или за да я подкрепи. В крайна сметка всеки гласува и или избират кандидата или не. Това е, а сега ще се види и некомпетентността на ССБ. Във ВСС съдийската колегия има повече гласове, та след като отделиха прокурорите и следователите в отделна колегия със знаменития аргумент - да не можел гл.прокурор да се меси и да влияе на съдиите, искам да видя, как същите ще изберат кандидата на Цацаров, понеже сега той вече няма влияние върху тях. Още при обсъждането на този законопроект казах, че отделянето не е добър вариант, понеже така ще изолират прокуратурата и гл.прокурор ще може безконтролно да прави каквото си поиска. Ако аз съм се сетил за това още тогава, колко малоумни трябва да са били идеолозите от ССБ. Сега са се разврещели на умряло, понеже берем плодовете на собствената им несъстоятелност.
  —цитат от коментар 47 на zlo38528262


  Прав си за всичко, което си написал, но пропускаш едно нещо - Панов иска просто качествена разбивка на представената количествена такава, при това го иска в качеството си на шеф на ВКС, а не в качеството си на член на съдийската квота във ВСС . И го иска точно защото количество не значи качество ...:):) И неслучайно писмото е му насочено към Цацаров, защото той е адресат точно на подобни запитвания, не прокурорската квота във ВСС :) :):) А че гусин Гешев не прави разлика между количество и качество, това е очевидно, но пък той е радост, друго не му трябва ... :):);)
  Най-накрая предлагам на 24.10.2019г. да дадат на Гешев тест за интелигентност на Менса примерно, нищо друго да не го питат и да гледат резултата/сеира - ще е знаменателно, гарантирам! :):):)

 52. 52 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 1768 Весело

  Стоял гешев пред огледалото и си мислел:
  - Като гледам колко съм убав, па като знам и колко съм умен, чак се чудя: как мое да съм толкова скромен!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#51] от "dedo_goshko":

  Ами добре, обаче шефът на ВКС не може да иска такава справка - това е извън провомощията му. Може да иска такава за Мирослава Тодорова, за Калин Калпакчиев и др. съдии, но за прокурор - на какво основание. Не ми харесва Гешев, не че познавам работата му, но за нея съдя от простотиите, които говори по различни казуси по телевизията. Въпросът обаче е извън компетенциите на обществото и съдиите. Писна ми да облъчват гражданите с внушения за некомпетентност и корумпираност. Че прокурорите, в голямата си част са некадърни, това го знаят всички, които са що-годе правно осведомени. Обаче не е нужно на гражданите да се внушава, че прокуратурата е некомпетентна, слаба, управлявана от ДПС, Библиотекарския университет, а гл.прокурор е върховното зло в Републиката. Разбирам да го правиш, ако има положителен ефект от това. Пък ефекта е, че вече не остана никакво доверие в прокуратурата, а доверието в съда не се е покачило и на йота. Прокурора може много да се е осрал, но пострадалия вижда, че поддържа обвинението. Всичките глупости, които плещи като доказани, за пострадалия са святата истина и накрая недоумява по каква причина съда оправдава подсъдимия. Кой ще е виновен - естествено съда. Прокуратурата твърди, че съда необосновано е оправдал извършителя, гражданина смята, че съда е корумпиран, подсъдимия, ако е осъден твърди, че съда е в сговор с полиция и прокуратура и го преследва, пък обвинението изобщо не е доказано, в крайна сметка в Европа смятат, че от нашата съдебна система по-лоша на земята няма. Аз пък смятам, че съдебните грешки в България са в пъти по-малко от тези, допускани в останалата част на Европа. Обаче само аз съм на това мнение. Та в крайна сметка - няма доверие в полиция, прокуратура, съд, хем от страна на гражданите, хем от страна на ЕС. Не мога да разбера това кого ползва, но със сигурност не ползва обществото, в частност съда. Та това е резултата от безсмислените протести, упреци, нападки към основната институция в България, която може да разследва, повдига и поддържа обвинение. Практически нямаме друга, като не визирам делата от частен характер. В заключение - хем не могат да издигат кандидатура, хем не искат да приемат издигната по правилата на закона, хем накрая ще гласуват както гл.прокурор иска. И всички цъкаме с език и псуваме държавата, която за нищо не ставала

 55. 55 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Нека бъдем по снизходителни към Гешев ,че той е единствено което ни остана като кандидатура. Ами ако го пратят консул в Танзания къде ще търсим човек с такава забележителна биография 233 осъдени .................кокошкари.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 56. 56 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#54] от "zlo38528262":

  Ммм, нещо не схващате или аз нещо не схващам!
  Според моето скромно мнение Панов е член на ВСС и ще трябва да избере дали да гласува за или против Гешев. За да си състави собствено мнение му е необходимо да разбере как се е справял Гешев като прокурор, т.е. нужни са му точно данните, които е поискал. Някак несериозно звучи, че просто трябва да вярва на преценката на останалите прокурори...
  И още нещо. Не е нормално прокуратурата да се меси в работата на съда. Нормално е съдът да се меси в работата на прокуратурата, като им набива канчетата и им разпорежда какво да свършат, когато са се осрали. Свиквайте, така е в белия свят.

 57. 57 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#56] от "lz73":

  Мчи според мен не схващаш, че отговора беше до dedo_goshko, който е казал: "Панов иска просто качествена разбивка на представената количествена такава, при това го иска в качеството си на шеф на ВКС, а не в качеството си на член на съдийската квота във ВСС". Та затова съм казал, че като шеф на ВКС може да иска справки за съдии, но не и прокурори. Пък по-горе съм казал какво би казал ССБ, ако гл.прокурор поиска такава справка за излъчения от съдийската колегия кандидат за шеф на ВКС/ВАС. Това съм имал предвид.

 58. 58 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 319 Весело

  До коментар [#9] от "cinik":

  Медиите, които им е останало достойнство, следва да поискат по закона за достъп до обществена информация, точни и конкретни данни за обвинителните актове на Гешев и окончателни съдебни актове по тях.

  Когато се избира главен прокурор от един единствен кандидат, обществото трябва да знае конкретно какво и колко е свършил през годините като прокурор.

 59. 59 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan": "Гьонсуратлък без граници .."
  - Точно....и некадърник.

 60. 60 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  ТОЗ ДОЙДЕ ЛИ НА ВЛАСТ КАТО ГЛ. ПРОКУРОР ДА ЗНАЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ИЗПРАЗНИ , МЛАДИТЕ ЩЕ БЯГАТ ОЩЕ СЛЕД ГИМНАЗИЯ И ЩЕ СЛЕДВАТ В ОМРАЗНИТЕ ЗАП.ЕВРОПА И САЩ ! !
  ГОРКО НА ЗАДУНАКСКАЯ ГУБЕРНИЯ ! ! !

 61. 61 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Ама не можете да си представите как ще си паснат с Вожда Битко , така че и налъмите ще цъфнат у нас , ама няма да има кой да им се радва ! !

 62. 62 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2407 Неутрално

  [quote#38:"cinik"][/quote]

  Никой не се интересува от истината, повтарят се партийни лозунги.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 63. 63 Профил на Marin Petrov
  Marin Petrov
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До сега само слушахме клишета от съветски тип.. Да не се правят на интересни, от типа "Главчо Главчев от Първо Главно и главанаците" и да викат "Вервайте ни" ами да отговарят и дават информация.... колко обвинетелни актове е внесъл в съда Гешев като прокурор и колко от тези дела са стигнали до присъда. Колко от осъдените 233 лица по негови прокурорски актове са от споразумение и колко – с наложена административна глоба.....да се представят изготвени от кандидата за главен прокурор обвинителни актове по приключили наказателни производства, по които е протекъл редовен инстанционен съдебен контрол......

 64. 64 Профил на Marin Petrov
  Marin Petrov
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  .... Правата на гражданите всекидневно се нарушават от прокуратурата и при сега действащия НПК, който не предвижда съдебен контрол на актовете на прокурора по привличане на някого като обвиняем или отказа да образува разследване.................
  Виц: Полицаите: "О, имаш казан! Сега ще те глобим за варене на ракия!"
  "Ама аз не варя ракия!"
  "Имаш казан, значи вариш!"
  "Тогава ме арестувайте за изнасилване!"
  "Защо? Ти изнасилвач ли си?"
  "Не съм, но имам инструмент за изнасилване."... "Много си отворен бееее" ..., казал наблюдаващият прокурор Гешев, огледал насъбралите се да видят какво става съселяни, помислил, помислил и заключил: "ква глоба бееее....я ги прибирайте всички, ще им повдигнем обвинение за организирана престъпна група.........

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK