Адвокатът на Полфрийман е поискал възобновяване на делото за убийство (обновена)

Джок Полфрийман бе осъден окончателно на 20 г. затвор през 2011 г. и бе освободен от затвора предсрочно, след като изтърпя близо 12 години от присъдата си.

© Георги Кожухаров

Джок Полфрийман бе осъден окончателно на 20 г. затвор през 2011 г. и бе освободен от затвора предсрочно, след като изтърпя близо 12 години от присъдата си.(Текстът е обновен на 4 октомври, след като адвокат Калин Ангелов уточни, че искането до прокуратурата е било направено още през юли. Софийската градска прокуратура е отказала възобновяване на производството на 30 юли 2019 г.).


Адвокатът на осъдения австралиец Джок Полфрийман – Калин Ангелов, е поискал от Софийската градска прокуратура да сезира Върховния касационен съд с молба за възобновяване на делото за убийството на Андрей Монов през 2007 г. Полфрийман вече бе осъден на 20 г. затвор по това дело (окончателно през 2011г.) и излежа близо 12 г. в затвора, след което бе освободен предсрочно.


Повод за искането на защитника е видеото, което бе публикувано в Youtube със заглавие "Истината за Джок Полфрийман". Според адвоката, има много факти, които са останали неустановени, макар че кадрите са част от делото. Освен това има и свидетели, заснети от камерите, но те не са били открити и разпитани по делото.
В искането си до Софийската градска прокуратура през юли адвокат Ангелов посочва, че има нови факти и обстоятелства, които налагат делото да бъде преразгледано. Според него, проверката извършена върху тези видеофайлове, може да изясни някои въпроси, на които не е отговорено в делото срещу Джок Полфрийман. В същото време, защитникът е на мнение, че тези въпроси съществено променят фактическите заключения, до които е достигнал съда.


Според адвокат Калин Ангелов, на кадрите не е идентифициран Андрей Монов и не е проследено неговото движение по време на двете конфликтни ситуации (такава задача дори не е била дадена на експертизата). Не е идентифициран Джок Полфрийман и не е проследено неговото движение по време на конфликта.


В искането си защитникът твърди и че не е установено правилно къде е възникнал първоначалния конфликт между групата на Андрей Монов и пострадалия Антоан Захариев и двете неустановени по делото лица от ромски произход.


"Нещо повече, приетата по делото експертиза неправилно говори за едно единствено такова лице, като погрешно възприема другото такова за част от групата на Монов и Захариев. Не е отговорено на въпроса за движението на цялата група на Монов и Захариев при първоначалния конфликт", подчертава защитникът.


Той обяснява и че при първоначалното разглеждане на делото и прегледа на кадрите не е отговорено на въпроса за появата на Джок Полфрийман и движението му в посока "Булбанк".Адвокат Ангелов посочва още няколко въпроса, които са породени от видеозаписите и които, според него не са намерили отговор по време на делото. Той самият е направил пълен анализ на видеоматериалите.


Ден след публикуването на кадрите, близки и приятели на Андрей Монов направиха свой прочит на случилото се в нощта на убийството и публикуваха контравидео със собствен анализ на кадрите. Прави впечатление, че върху част от кадрите, надписите закриват случващото се. Авторите не са разрешили и коментарите под видеото.


Адвокат Калин Ангелов смята, че видеокадрите разкриват нови факти и обстоятелства около нощта на убийството, които не са били проверени.

© Анелия Николова

Адвокат Калин Ангелов смята, че видеокадрите разкриват нови факти и обстоятелства около нощта на убийството, които не са били проверени.


Защитната теза на австралиеца на всички инстанции до момента винаги е била, че е действал при самоотбрана и че преди това се е опитвал да помогне на двама мъже от ромски произход, които били нападнати без причина от компанията на Монов. Съдът обаче отхвърли тезата за самоотбраната и прие, че Полфрийман е действал по хулигански подбуди.


Прокуратурата отказала възобновяване на производството


"Възобновяването на наказателни дела е извънредно производство за проверка на влезли в сила съдебни актове, което цели да се възстанови правилното приложение на закона и изпълнят целите и задачите на Наказателно-процесуалния кодекс, когато при постановяването им, са допуснати особено съществени нарушения на закона, нарушения на основните начала в процеса, довели до неизпълнение на целите на наказателния процес", пише в отказа градският прокурор на София Емилия Русинова.


"След запознаване с материалите по делото такива нарушения, които да предпоставят възобновяване на горепосоченото наказателно производство, не са установени", посочва Русинова.


"Факт е, че наведените съображения обаче са само в една насока – несъгласие с фактическите изводи, направени от съдилищата. По същество, изводите формулирани от първоинстанционния, въззивния и касационния съд не съпадат с оценката на доказателствата, направени от адвокат Ангелов", допълва градският прокурор на София и отказва да отмени влезлия в сила съдебен акт.


Видеокадрите бяха публикувани в навечерието на заседанието по делото пред ВКС по искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на производството по условното предсрочно освобождаване и връщането на австралиеца в затвора. Първоначално то бе насрочено за 23 октомври, но заради големия обществен интерес по казуса Върховният касационен съд ще го гледа по-рано - на 7 октомври. Полфрийман не е длъжен да присъства и може да бъде представляван само от адвоката си.


Вчера казусът окончателно се заплете и заради няколко паралелно течащи процедури, които предизвикаха объркване и оставиха висящи въпросите дали австралийският гражданин Джок Полфрийман има действаща забрана за напускане на страната, има ли правно основание да е задържан в центъра в Бусманци и може ли да си тръгне още днес от България.


С решение на Софийския апелативен съд беше предсрочно освободен от затвора, след като излежа почти 12 от наложения му 20 години затвор за убийството. Развитието по този казус доведе до безпрецедентна атака към съдебния състав, отекна и в парламента и стана повод за протести и разделение в обществото. Тримата членове на съдебния състав излязоха с публично обяснение защо са решили да освободят Полфрийман предсрочно от затвора.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (436)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Сега вече целия свят ще разбере, как се раздават присъди в България.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Има и едно друго видео, което обаче, се подминава, както "бърз влак малка гара":

  https://www.youtube.com/watch?v=4iZDHu1Lnd4&feature=youtu.be

  Нали искаме обективност, да се чуят двете страни и т.н.!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Логично. Сега ще трябва да се докаже, че гамените са невинни. Според мен трябва цялата група от хулигани, които са пребили австралиеца да влезе в затвора, а австралиеца да бъде реабилитиран, защото е действал при самоотбрана.

  ДБ=БКП
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  Въпросът сега е дали прокуратурата ще уважи молбата. Кофти пас за отиграване.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  "В момента в който се опитва да стане се виждат как четири масивни камъка (тип павета) падат близо до него, РАЗБИТИ ОТ РИКУШЕТИ В ТЯЛОТО МУ"?!


  "Истината", само "истината"!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Така.
  Сега да видим на какво основание са го осъдили на 20 години затвор, при положение че е бил нападнат от група пияни хулигани, защото се е притекъл на помощ на един ром...
  Имало ли е давление върху съда от ДС агент Андрей Монов - баща на единия от нападателите:

  "Трите имена - Христо Цветанов Монов; Дата на раждане ….; Категория сътрудник - агент; Псевдоним Гогов; От строго секретния рапорт се разбира, че още преди да бъде вербуван Монов е предал на срещата с двамата офицери от ДС сведение за създадената в Софийския университет организация за подпомагане на преустройството. Монов е разговарял с офицерите и за политическите възгледи на студентите във Факултета за детски и начални учители (ФДНУ). „Своевременно подаваше информация за настроенията и проблемите сред студентската младеж, а също и за някои движения, създадени във връзка с преустройството с периода отпреди 10 ноември …….агентът е работил честно с органите на ДС"; Христо Монов е един от депутатите на БСП, който през юни 2013 г. два пъти гласува за избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Дори се обявява в него защита. В интервю Монов заявява за Пеевски: „Познавам биографията му доста отдавна. Той е в политиката повече от 10 години и за такъв период от време не може да е еднозначно мнението за него. Явно е засегнал нечии интереси. Явно е, че целенасочено е създаден определен негов образ."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 7. 7 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 702 Любопитно

  Много добра контраатака на Адвокат Ангелов. И сега ще лъснат едни прикрити факти и обстоятелства.

 8. 8 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  А можеха просто да го бяха пуснали да си отиде в Австралия и сега нямаше да имат главоболия...

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  Гледай фактите. Не се хващай за думите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Любопитно

  ОК, ама не тук, а в Страсбург ,доста лекомислено е да се смята че нещо се е променило в съдебната ни система, през последните десет години

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Факти?! Ти изгледа ли видеото към ком. 2? Отдели 6-7 минути, и после ми се обади.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 12. Видеото публикувано тук в дневник си е откровен преразказ по картинки......
  Появи се и друго видео...... и там същата работа .......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 13. 13 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Точно така! Сега ще го изкарат и невинен, след което ще осъди България за няколко десетки милиона. Грантаджийската проститутка - БХК, ще си е свършила работата и "всички" ще са доволни.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 14. 14 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 759 Неутрално

  За синовете на комунисти правосъдието явно не важи. Както виждаме - изчезнали ключовите записи от министерството на здравеопазването на същинския момент, в който е извършено убийството, изтрити. Както изчезна тефтерчето на Златанов. Не намерили свидетелите, не намерили защитниците. Не разпитали всички, очевадно. И както всички доказателства, способни да уличат някой, свързан с комунистическата буржоазия. Някой да се учудва от свинщината в прокуратурата?

 15. 15 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  Нека води делото, но на първо време - да се спасява през глава от човекоядците в сигурна дестинация. Вижда се, че във властта работят неформални командни вериги, които с едно позвъняване могат да приспят или обратното - активират цели институции.

  Какво отговори вчера АССГ - Фрийман има работа в лагера за бежанци точно толкова, колкото и в Делфинариума във Варна или в профилакториума в Сандански. Защо тогава е все още заключен там от бандата на "Наглите-3" (Цацаров, Младен Маринов, Николов) ?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 16. 16 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  Изключително гадно видео, където надписът прикрива случващото се. Никой добронамерен няма да прави такъв надпис. А що се отнася до якето и прическата това са глупости, прическата е хипарска а хипитата не са воинствено настроени, но това, че си си направил такава приеска нищо не значи. За якето също е глупаво да се твърди, че само определена група хора носи такова яке. А също е невярно за кубинките, значи скинарите се движели само с кубинки според видеото.

  ДБ=БКП
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#6] от "Рим":


  Така. Сега да видим на какво основание са го осъдили на 20 години затвор, при положение че е бил нападнат от група пияни хулигани, защото се е притекъл на помощ на един ром.
  —цитат от коментар 6 на Рим


  Точно така, дайте наистина да вземем правосъдието в правилните ръце и отсега нататък да не се занимаваме със съдии и глупости, а просто да се гласува с плюс и минус и каквото кажат експертите сред нас.
  И да отправим накрая официална покана към цялото антифа движение да дойде с по един боен нож и да помогне за справедливост и обществен ред по българските улици.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Адвоката не ли предложил освен възобновяване на делото да го води Калпакчиев ?

 19. 19 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Сега ще им се стъжни на всички, които вдигат врява, защото плочата се обръща и вече не се знае какво ще стане. И България вече не е България от преди 12 г. Сега да не се окаже, че в затвора да влязат бащата Монов и приятелчетата му.

  ДБ=БКП
 20. 20 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Видеото не става. Защо и как е изчезнал записът от МЗ, и не са потърсени кадри от камерите на Булбанк е отделен въпрос. Съмнявам се да бъдат намерени ромите, а и едва ли ще има промяна в показанията на младежите от групата.

 21. 21 Профил на Suicyco
  Suicyco
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Браво!
  Евала!

  Trump=Putin=Orban=Maduro=Borisov
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  Гледах го. Добре, че не си юрист.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на dalechen
  dalechen
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  добра идея, току виж нещата в бг-то малко се пооправили като поизчезнат от хоризонта типове като Монов & сиe.

 24. 24 Профил на LFC
  LFC
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сега ще им се прииска да го бяха пуснали.

 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2588 Любопитно

  Адвокат Калин Ангелов минал ли НЛП към БХК?
  Иначе фактите са такива убийство и опит за убийство при възможна самозащита! А и той какво прави с голям нож в столица на чужда държава?
  Ако е искал само да се защити е можел да размаха ножа и да се оттегли ама май е размахвал ножа и за това са го замерили с камъни или как?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Любопитно

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, а ти юрист ли си?

 27. 27 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Прекалено много станаха заигравките с общественото мнение се набраха по случая.

  Адвокат Калин Ангелов е направил този публичен ход (да поиска от СГП тя да сезира ВКС с искане за възобновяване на наказателното дело), но той не може да не знае какво точно казва НПК за въпросното основание за възобновяване:
  Чл. 421, ал. 1 НПК: "Наказателното дело се възобновява, когато:

  3. чрез разследване се разкрият обстоятелства или доказателства, които не са били известни на съда, постановил присъдата, решението, определението или разпореждането, и имат съществено значение за делото"

  В смисъл, елементарно е: последователността е ПЪРВО да е имало разследване - ново, след влизане в сила на присъдата, по което да са събрани НОВИ доказателства или установени НОВИ факти, а чак СЛЕД ТОВА - сезиране на ВКС с искане за възобновяване.

  В смисъл - на ВКС трябва да се сервира нещо НОВО и ГОТОВО. То това ще му е и работата на ВКС, за да се произнесе по искането - да види какво е събрано като доказателства при НОВОТО разследване, на база на които нови неща се произнесе възобновява ли, или не наказателното дело, по което е произнесена 20-годишната присъда на Полфриймън.

  Но това извънредно средство (чл. 421, ал. 1, т. 3 НПК) не позволява обратната последователност - дайте да го възобновим делото, че след това да видим до какво ще доведе евентуалното ново разследване.

  Накратко:
  - дори и да има някакви индикации в полза на Полфриймън, той е в ръцете на прокуратурата, която да пожелае тепърва да прави ново разследване.
  - трябва тези доказателства да не са били известни на съда, постановил присъдата, която е влязла в сила.
  - по-скоро адвокатът на Полфриймън предприема контракампания срещу прокуратурата, провокиран от грозните изпълнения на политиците и пр. крясъци, които последваха предсрочното му освобождаване...

 28. 28 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Личното ми мнение на основа на видеото е, че става дума за повече или по-малко нещастен инцидент.

  Да, австралиецът е убил човек. Да, заслужава наказание за това и го е получил.

  Да, компанията очевидно го напада и рита. Да, те също заслужават наказание за това, а действията им са определено смекчаващи вината му обстоятелство.

  Да, вярвам, че е имало вътрешен натиск от страна на Манов-старши върху процеса.

  Да пази Господ, ако на моето дете му се случи същото вероятно и аз бих използвал каналите си да потърся някакво възмездие.
  Не е оправдание, но е обяснение за логично случващото се.

  Не, не мисля, че Полфрийман е психопат търсещ саморазправа с група от 10 и повече човека. Това би го направило пълен глупак, а не психопат.

  Мисля, че по една или друга причина се е включил в съществуващ вече конфликт и по-доброто обяснение е, че е искал да помогне на друг, преследван от 10.

  Има и такива хора, особено сред НЕ софиянците.

  Да, мисля, че ролята му в конфликта е изкривена и е очернен, въпреки неоспоримата вина за отнемане на човешки живот - вина, за която, отново - е бил вече осъден и излежал по-голямата част от тази присъда.

  Срамно е за България и българското правосъдие да няма присъди за никой от групата, която го е налагала.
  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 29. 29 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Както пееше Емил Димитров (не ревизоро):

  "Ти закъсняваш понякога истино, но винаги идваш, идваш при нас."

 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  Има и едно друго видео, което обаче, се подминава, както "бърз влак малка гара":https://www.youtube.com/watch?v=4iZDHu1Lnd4&feature=youtu.be Нали искаме обективност, да се чуят двете страни и т.н.!?
  —цитат от коментар 2 на hamiltonf


  Видяхме го отдавна. Боят над цигани няма отношение към случая, скачането на глава е "неизяснена картина, която може да е всичко". Но абсурдът - с цел оправдаване на биячите моментът на съсичането е изтеглен с 2 минути по-рано, ужким да му вземат ножа. Наръганите жертви още 2 минути се бият себеотрицателно преди Монов да се строполи.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 31. 31 Профил на dalechen
  dalechen
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#25] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  сигурно те е търсил да ти отреже топките, ама тях отдавна ги няма на мястото им.

 32. 32 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Европейските данъкоплатци няма да си дават парите на страни ( и рубладжийски мутро-милиционерски диктатури) без върховенство на закона !

  https://www.mediapool.bg/timermans-evropeiskite-danakoplattsi-nyama-da-si-davat-parite-na-strani-bez-varhovenstvo-na-zakona-news297637.html

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Добре наистина, че не съм, при тази оплетена като "агнешки чревца на фурна" правосъдна система.
  Да не забравяме, че присъдата на австралиеца не е произнесена от прокуратурата, а от съдийски състави. Но в този Форум явно има и следователи, и прокурори, и съдии.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#30] от "cinik":

  Ти къде видя цигани?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#26] от "zle_platen_trol":

  Защо любопитстваш? Прочети досието.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  ,,Адвокатът на Полфрийман поиска възобновяване на делото за убийство,,

  Те тука вече е направена грешка. Даден съдийски състав е освободил предсрочно. Не се иска ново дело, защото не се знае какъв ще е резултата

 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Намирам за гнусно и отвратително всяко подмятане по отношение на убитото момче и това кой е баща му, както и намеците, че едва ли не "така му се пада".
  Това е падение, от което по-надолу няма.
  Бащата и неговото минало нямат нищо общо с трагедията да завършиш живота си на 20 години.
  Спрете се.

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Точно така! Сега ще го изкарат и невинен, след което ще осъди България за няколко десетки милиона. Грантаджийската проститутка - БХК, ще си е свършила работата и "всички" ще са доволни.
  —цитат от коментар 13 на rumata


  Ако могат да го "изкарат" виновен тогава защо да не могат да го "изкарат" невинен?

  Истината само една ли е?

  Може ли да е виновен в убийство, но да има смекчаващи вината обстоятелства, като например да е бил бит от голяма група хора и да се е страхувал за живота си?

  Ако Вас ви бият 10-на човека групово ще разъждавате ли върху риска да отнемете техните животи или ше мислите за своя?

  А могат ли да се докажат НАМЕРЕНИЯТА му когато е отишъл при групата?

  Дали е имал НАМЕРЕНИЕ да го попребият преди да убие някого или това се е случило спонотанно и просто малко го е забавило за да изпълни намерението си да убие някого?

  Колко крайно може да разсъждава човек на чужд гръб?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  Делото, направо на последна инстанция, с председател на съдийския състав К. Калпакчиев!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Весело

  Да бе мирно седяло не би чудо видяло! Сега ще лъсне задника на милицюнерската родна прокуратура! Гешев къде си?!

  klimentm
 41. 41 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Така, каквото трябваше за да получиш надника го написа. Сега отговори на въпроса, ако обичаш.

 42. 42 Профил на томат
  томат
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Грантаджийската проститутка - БХК, ще си е свършила работата и "всички" ще са доволни.
  —цитат от коментар 13 на rumata


  Рума, да не ти се налага да опреш до БХК. Тогава е е страшното!

 43. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Весело

  До коментар [#37] от "АзКлавдия":

  О ако татко е използвал връзките си за да се сдобие непременно с осъдителна присъда?!

  klimentm
 44. 44 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Весело

  До коментар [#37] от "АзКлавдия":

  Значи виждам някакви двойни стандарти в разсъжденията ти, да знаеш!

  klimentm
 45. 45 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Тоя циганин/и дето бил защитен няма ли да се появи да изкаже благодарност, че му е спасил живота. Неблагодарни хора ей.

 46. 46 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#37] от "АзКлавдия":

  ТиКлавдия, наистина си права, че миналото на бащата няма нищо общо. Но ако наистина се окаже, че в едно по-близко минало е влияел и повлиял върху процеса, вече това не може да бъде отменено поради давност.

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#36] от "сидер":

  Явно и ти не си юрист. Питай някой по-учен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#43] от "klimentm":

  Какво говориш? Че баща му с осъдителната присъда вече е щастлив и доволен, че няма син, но има присъда?
  Че и "весело" настроение!
  Как не те е срам!

  Доброто е заразно
 49. 49 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ето, и ти да си опресниш мозъка:

  https://www.24chasa.bg/novini/article/7680928

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Весело

  До коментар [#41] от "zle_platen_trol":

  Няма ли да ме предразположиш първо ? Или пък да ми пратиш една призовчица ?
  Ти в кое Управление служиш ?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  Намирам за гнусно и отвратително всяко подмятане по отношение на убитото момче и това кой е баща му, както и намеците, че едва ли не "така му се пада".Това е падение, от което по-надолу няма.Бащата и неговото минало нямат нищо общо с трагедията да завършиш живота си на 20 години.Спрете се.
  —цитат от коментар 37 на АзКлавдия


  Според мозъчния тръст на кръговете професионални форумни либерасти и режисиралите специални ефекти на "документален" филм , това е справедливо възмездие за лошото дете на комунягата който жали за сина си и момента на истината за "невинния" му убиец с отклонения в поведението!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 52. 52 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Цацаратурата пак настъпи мотиката

 53. 53 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Весело

  Според акъла и интелекта на дамбазките и каракачановите акълии, би трябвало утре да чуем искане за отнемане на адвокатската практика на Калин Ангелов, защото защитава чужденец, убил българин...
  Нали така?
  Според логиката на обвиненията отправени от мвро-ксенофобите срещу БХК, би трябвало да очакваме някаква сходна по идиотщина позиция...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 54. 54 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#46] от "8th_ball":

  Може да бъде преразгледано, предполагам.
  В един съдебен процес всичко е възможно, ако е имало въздействие - да излезе наяве. Така трябва.

  Доброто е заразно
 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#49] от "hamiltonf":

  Тоя парцал не го чета.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Любопитно

  До коментар [#44] от "klimentm":

  В кое виждаш двойни стандарти?

  Доброто е заразно
 57. 57 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  До коментар [#30] от "cinik":Ти къде видя цигани?
  —цитат от коментар 34 на hamiltonf


  Сложи му кавички, защото това беше цитат от алтрнативното видео . Иначе, че са цигани, се знае от кориците на делото. Ако за мелето не се вижда добре, то ловът на човеци се вижда пределно ясно - отблизо и на осветено.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на dalechen
  dalechen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#48] от "АзКлавдия":

  татенцето, ако беше държал синчето изкъсо и да го научи че на тоя свят всички хора са равни, а не че комунетата са нещо много над нас простолюдието, синчето със сигурност щеше още да е живо.

 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#55] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А този:

  https://www.duma.bg/za-ninova-reshenieto-za-polfriyman-e-pozor-n200050

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 61. 61 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Намирам за гнусно и отвратително всяко подмятане по отношение на убитото момче и това кой е баща му, както и намеците, че едва ли не "така му се пада".Това е падение, от което по-надолу няма.Бащата и неговото минало нямат нищо общо с трагедията да завършиш живота си на 20 години.Спрете се.
  —цитат от коментар 37 на АзКлавдия


  С идеята Ви съм принципно съгласен - да не се ползва положението и миналото на бащата с очевидната нередност на отнемане на човешки живот.

  Само че мисля, че нещата са по-сложни.

  Както казах по-горе склонен съм да приема вина за убийството. Самозащита или не само може да промени оценката на вината...макар и това да е широка тема...ако не е извадил първи нож, а е бил атакуван от голяма група и се е чувствал заплашен за живота си мнозина биха казали, че дори никаква вина няма.

  Но нека да кажем, че вина има.

  Ролята на родителя е съвсем отделна от тази работа и не е редно да се пренебрегва ако родителят (или все едно кой) има мотивацията (а родителя на убития очевидно има) и възможностите (не зная дали ги има, но да приемем, че да) да манипулира обстоятелствата и представянето им.

  Това е много, много различно от "така му се пада" - израз, който съм напълно съгласен, че е неуместен.

  Но и не бива да бъде използван за да се заличи връзката с възможността за изкривяване на правосъдието.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 62. 62 Профил на Sredan
  Sredan
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":

  Присъдата е произнесена преди 12 години...

  В Дневник около 9септ2019 започна същата бясна цензура ,както едно време! Так держать!
 63. 63 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2327 Весело

  Е кажи сега туй някой да ти спаси живота и ти да не свидетелстваш в негова полза, не е ли циганска работа.

 64. 64 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#54] от "АзКлавдия":

  Още повече, не само това въздействие, аз питам защо прокуратурата още на същата минута, когато са пристигнали, не са изискали записите от камерите на Министерството? Оправданието на "министрите", че са унищожили записите на 4 ден, щото не са им били поискани, означава само едно - под отговорност трябва да бъдат подведени и прокурори.

 65. 65 Профил на Sredan
  Sredan
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#38] от "Боби Колев":

  Делото отдавна е приключило.
  Джок е опандизен за 20 год. при бай Ставри.

  В Дневник около 9септ2019 започна същата бясна цензура ,както едно време! Так держать!
 66. 66 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Този ме кефи, след като подзащитният му сам е признал убийство и опит за убийство, вярно в стил аз извадих ножа, ама те сами се нанизаха, какво ще доказва новия процес? Че Андрей, Лека му пръст, е бил с картечница?

 67. 67 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 636 Любопитно

  И най важното никой никъде не обясни как се минава граница с нож в джоба или в раницата , ако не го е внесъл от чужбина къде го е купил.
  А дали хора тръгнали да прочистват София и България от емигранти и цигани ходят без ножове .

 68. 68 Профил на Sredan
  Sredan
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonim440":

  Малко е,трябва да му дадат на убиеца и орден Стара планина преди да отпътува!

  В Дневник около 9септ2019 започна същата бясна цензура ,както едно време! Так держать!
 69. 69 Профил на veselyak
  veselyak
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#37] от "АзКлавдия":

  има, нарича се КАРМА

 70. 70 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  До коментар [#37] от "АзКлавдия":

  Според мен миналото на бащата има много общо сьс смьртта на сина. Само леке от ДС може да вьзпита у сина си чувството за безнаказаност, което е довело до фаталния инцидент. Точно както се случва сьс сина на Филип Боков.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 71. 71 Профил на Sredan
  Sredan
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#8] от "deaf":

  Дано да си отиде и там да корми местните с мачете...

  В Дневник около 9септ2019 започна същата бясна цензура ,както едно време! Так держать!
 72. 72 Профил на Sredan
  Sredan
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#8] от "deaf":

  Дано да си отиде и там да корми местните с мачете...

  В Дневник около 9септ2019 започна същата бясна цензура ,както едно време! Так держать!
 73. 73 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ако се възобнови делото,да не се наложи Д.П. да излежи цялата присъда че и отгоре.
  Ей така,докато адвоката му е много сигурен че ще го оправдаят?!

  sdg
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#60] от "hamiltonf":

  И този не го чета.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#38] от "Боби Колев":Делото отдавна е приключило.Джок е опандизен за 20 год. при бай Ставри.
  —цитат от коментар 65 на Sredan


  Е, и?

  След като делото е приключено и са излежани 12 години от 20 годишната присъда, съшият този съд е позволил предсрочно излизане, което е напълно в правомощията на съда и което се прави за десетки други осъдени.

  Защо тогава е всичката тази врява и всички тези напъни да се задържи осъдения?

  Значи когато на някой му изнася съда е отсъдил и делото е приключило, но когато същия този съд се коригира - повтарям, напълно законно! - тогава изведнъж следва медийна истерия?!

  Това е то двоен стандарт - едно и съща институция е добра, когато ни харесва и лоша когато не ни.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 76. 76 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  И най важното никой никъде не обясни как се минава граница с нож в джоба или в раницата , ако не го е внесъл от чужбина къде го е купил.А дали хора тръгнали да прочистват София и България от емигранти и цигани ходят без ножове .
  —цитат от коментар 67 на lout66


  Никак не е важно всъщност, а всеки, който наистина е пресичал границата знае как се минава с нож, без изобщо да е задължително да е в джоба.

  Никак не е важно и защото няма никакво значение дали е минал границата с нож или го е купил в България.

  Абсолютно нищо от казаното от Вас няма отношение към случая.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 77. 77 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1034 Разстроено

  Цацаратура; Българско "Правосъдие"; Правосъден МинистЕр-Шушуминга...
  ...
  Пак "ще дадем нещо на Света"!

  Тия принуждават куп българи да отбягват да отговорят на въпроса "А вие, откъде сте?"...

 78. 78 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  На видеото се вижда, че австралиецът е нападателят. Каква самоотбрана, какви пет лева?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 79. 79 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Време е ЕС да създаде апелативен съд с правомощия на територията на целия съюз, който да разглежда такива дела със скълъпени присъди! Трябва някой да раздаде справедливост, защото случая с този австралийски гражданин не е единствен такъв в Бг! Надявам се г-н Полфрийман да бъде оправдан и обееззвъзмездеен доколкото това е възможно в живота!

 80. 80 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Още нещо.Д.П. не е пуснат защото някой е доказал че не е убиец,а защото един съдия политически обвързан с адвоката на Д.П. го ПОМИЛВА,най безочливо.А за причина изтъкнаха писмо от К.Кънев шефа на БХК,който пък е обвързан с съдията.
  Три съдийски състава са го осъдили на 20 години затвор,дали според "експертите" тука,тези състав не са били запознати с видеото,показанията на всички свидетели и участници,зад а се дрънкат хиляди глупости от аФтентичните медии,и последователите им,колко невинен е убиеца?!

  sdg
 81. 81 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 817 Неутрално

  След всичко прочетено и видяно аз лично смятам, че Полфрийман е лежал достатъчно. Жертвата определено не е била невинна и е предизвиквала/излъчвала агресия, но и извършителят е постъпил глупаво, намесвайки се с хладно оръжие. Десет години, убийство от афект е правилната присъда. Той е лежал повече, да го пускат.

 82. 82 Профил на LFC
  LFC
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Намирам за гнусно и отвратително всяко подмятане по отношение на убитото момче и това кой е баща му, както и намеците, че едва ли не "така му се пада".Това е падение, от което по-надолу няма.Бащата и неговото минало нямат нищо общо с трагедията да завършиш живота си на 20 години.Спрете се.
  —цитат от коментар 37 на АзКлавдия


  Нека ти напомня все пак - не е само бащата на единия. Няколко такива татковци са. И висшестоящ военен, и полицаи...
  Впрегнали са връзките и са осъдили невинен човек.

  А сега използват името на убития си син, за да си правят предизборна политическа пропаганда.
  Никакво съжаление за такива...гадове, пардон... родители.

 83. 83 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#81] от "4okuto":

  Що жертвата е убил някой,и за това ли заслужава да бъде убит?
  Вие напълно се деморализирахте тука!

  sdg
 84. 84 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Колкото и на много хора да не им се иска, хепиендът на тази история е нарисуван, макар и с 12 години закъснение. Материал за сценарий за Оскар също имаме. Жалко само за съсипания живот на едно момче с по-друг манталитет, хукнало да помага на напълно непознат.

 85. 85 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#80] от "Svetlio":

  Не е един съдия, а състав. И са го освободили, защото са спазили закона - какъвто е към момента. Стига с тези глупости за вменяване на вина! Има стотици случаи на предсрочно освободени, но не съм чул да недоволствате. Има и множество случаи на по-тежки престъпления с по-леки присъди. Не разбирам какъв е този вой и защо толкова усърдно се опитвате да върнете времето назад - никой няма да е щастлив от това.

 86. 86 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#48] от "АзКлавдия":татенцето, ако беше държал синчето изкъсо и да го научи че на тоя свят всички хора са равни, а не че комунетата са нещо много над нас простолюдието, синчето със сигурност щеше още да е живо.
  —цитат от коментар 59 на dalechen


  Де да бяха толкова прости нещата.
  Момчетата са пияни, превъзбудени и разпищолили се, при това са в глутница
  И пълнолетни.
  Алкохол, тестостерон, адреналин и господ знае още какво.

  Не хваля родителите им, само казвам.

  Доброто е заразно
 87. 87 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Сега се оказва, че Вероника Имова от ВСС е била жена на адвоката на семейство Монови Пеню Грозев! Ето как е произнесена присъдата срещу г-н Полфрийман!

 88. 88 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Мисля, че в Австралия трябва да направят игрален филм за това, което се е случило с г-н Полфрийман!

 89. 89 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 237 Гневно

  До коментар [#3] от "anonim440":Малко е,трябва да му дадат на убиеца и орден Стара планина преди да отпътува!
  —цитат от коментар 68 на Sredan


  Трябва да го направят посланик на добра воля в България. И пак да се разхожда с нож в джоба из центъра на София.

 90. 90 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Гешеф беше ли правил коментари послучая?... Айде сега, да се сбогува с илюзията, че ще стане главен прокурор.
  А доносникът, да пие една студена вода. България да приготви десетки милиони евро за обезщетение на Полфрийман.

 91. 91 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Видеото не става. Защо и как е изчезнал записът от МЗ
  —цитат от коментар 20 на truly

  Това за мен е една от най-тъмните страни в цялата история. Пазели видеото от камерите само 4 дена?

  За първи път виждам такъв кратък срок на съхранение на видеозапис. И защо точно 4 ? Хайде 3, 5, 10. Ама 4? Странен брой. Нещо не се връзва.

  Някой работи ли в МЗ да провери колко дълго ги пазят записите? Щото да не се окаже, че само един от записите са го трили след 3 дена.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 92. 92 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Още нещо.Д.П. не е пуснат защото някой е доказал че не е убиец,а защото един съдия политически обвързан с адвоката на Д.П. го ПОМИЛВА,най безочливо.А за причина изтъкнаха писмо от К.Кънев шефа на БХК,който пък е обвързан с съдията.Три съдийски състава са го осъдили на 20 години затвор,дали според "експертите" тука,тези състав не са били запознати с видеото,показанията на всички свидетели и участници,зад а се дрънкат хиляди глупости от аФтентичните медии,и последователите им,колко невинен е убиеца?!
  —цитат от коментар 80 на Svetlio


  Твърденията Ви, напълно възможно верни, са недоказани.

  Можете ли да докажете, че въпросното помилване е "най-безочливо", а останалите няколко десетки помилвания на осъдени са справедливи?

  Можете ли да докажете, че "политическата обвързаност" е условие за предубеденост?

  Не следва ли от това, тогава, че всички магистрати, а защо не и всички от силовите ведмоства, следва да бъдат безпартийни?

  Или "политическата обвързаност" е проблем само когато пречи на собствените Ви разбирания?

  Забележете никъде не твърдя колко е невинен убиеца. Казвам само, че е напълно възможно да е невинен за убийство, стига да се е почувствал заплашен за живота си.

  Познавам лично човек, оправдан от съд в Тексас - впрочем напълно политически необвързан с обвиняемия, който, като повечето американци е не просто аполитичен, а направо анти-политичен - защото е бил заплашен с нож в ситуация на обир.

  Без значение как човекът вади пушка и прострелва крадеца.

  Съдят го и го оправдават напълно, въпреки, че е действал трезво и е имал възможността, например, да простреля нападателя в крака или дори само да даде предупредителен изстрел срещу някой въоръжен само с нож.

  Казвам го само защото очевидно и други съдилища могат да намерят убиец невинен.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 93. 93 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Видеото не става. Защо и как е изчезнал записът от МЗ, и не са потърсени кадри от камерите на Булбанк е отделен въпрос. Съмнявам се да бъдат намерени ромите, а и едва ли ще има промяна в показанията на младежите от групата.
  —цитат от коментар 20 на truly


  Другото е защо няма запис от подлеза? Там май има камери.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 94. 94 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Сега ще им се прииска да го бяха пуснали.
  —цитат от коментар 24 на LFC


  Нищо чудно накрая да го експулсират с черен печат.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 95. 95 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#88] от "amg32":

  Г-н Полфрийман, моля ти се! Който получил една лекция в кръчмата за скинари, цигани и агитки, моментално всичко разбрал и вдигнал меч тип пеперуда да възцари справедливост от името на световния анархизъм.
  Вече съвсем му изтървахте края!
  Остава и фондация на негово име да направим!

  Доброто е заразно
 96. 96 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Яжно Монов сам е паднал на ножа на Пок, няколко пъти.
  А ножа Пок е носил срещу крокодили.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 97. 97 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#91] от "Николов":

  Ако са желаели са могли да възстановят записите . Винаги остават следи. По Инструкция се пазят най-малко 30 дни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 98. 98 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#91] от "Николов":

  Едно време бяха на видеокасета записите. Пазят няколко касети и после трият, записвайки отгоре.
  Виждала съм такива, но какъв е случаят - не знам.
  Наистина подозрително.

  Доброто е заразно
 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#98] от "АзКлавдия":

  Говориш за миналия век другарко !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 100. 100 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#98] от "АзКлавдия":

  Знаеш ли колко касети отиваха за 1 денонощие ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK