Полфрийман имал втора забрана да напуска страната

Полфрийман имал втора забрана да напуска страната

© Георги КожухаровДокато "Дневник" чака отговори от МВР и прокуратурата защо две седмици след предсрочното му освобождаване Джок Полфрийман не може да си тръгне от центъра в Бусманци и от България, се разбра, че той имал още една забрана за напускане на страната. Именно тя в момента се използва, за да не се приложи заповедта за експулсирането му, която е издадена за незабавно изпълнение.


За втора забрана спомена миналата събота вътрешният министър Младен Маринов, но на въпроси на "Дневник" осъденият Полфрийман и адвокатът му Калин Ангелов отговориха, че не знаят за такъв документ, а само за забраната, свързана с досъдебното производство (издадена през 2007г. при задържането му и отпаднала през 2011г. с влизането на присъдата в сила).


От МВР насочиха въпросите към дирекция "Миграция", от дирекция "Миграция" към вече казаното от тях по случая - че трябва да отпадне забраната. А от прокуратурата не отговориха има ли втора забрана, от кога и каква. "Дневник" изпрати всички въпроси и писмено в четвъртък и все още очаква коментар.
Междувременно адвокатът на Полфрийман намери отговор на причината - защо австралиецът хем незабавно трябва да бъде изведен от страната, хем му забраняват да я напусне.


Втората забрана е издадена от прокуратурата през 2011 г.


след окончателното произнасяне на присъдата въз основа на Закона за чужденците, за да се подсигури изтърпяване на наказанието. Това обясни адвокатът на Полфрийман Калин Ангелов, който в петък е обжалвал забраната.


За да стигне дотук, той за един ден извървял няколко пъти маршрута между Дирекция "Миграция", прокуратурата и обратно, докато установи формалното основание защо не пускат Полфрийман да замине за Австралия. Така след въпроси и проверки установил, че има още една забрана. Би трябвало тя да е спряла да действа с предсрочното му условно освобождаване, аналогично на онази от 2007 г., която съдът обяви в четвъртък за отпаднала още през 2011 г. Но се оказва, че въз основа на тази втората забрана Полфийман стои затворен в Бусманци.


По неофициална информация на "Дневник", МВР чака от прокуратурата отговор дали тази забрана е отпаднала, за да премине към експулсирането на Полфрийман. До края на работния ден в петък не получихме официални отговори и от двете институции (вижте въпросите в карето).


От гише на гише, молба след молба


Детайлите по разкриването на забраната от 2011 г. си струват да бъдат описани, защото илюстрират как действат институциите, ако не искат да решат проблем, или ако са водени от някакви други цели извън правния ред.


На 30 септември адвокат Калин Ангелов, заради непрекъснатото позоваване на администрацията в Бусманци и на Дирекция "Миграция", че има и втора забрана, а той не може да я назове като документ с номер и дата, за да я обжалва, пише искане до прокуратурата в общ смисъл: в случай че са налице ограничителни мерки спрямо Полфрийман, издавани независимо кога във връзка с неговото наказателно дело или по друг повод, да бъдат вдигнати. В четвъртък (3 октомври), получава резолюция на прокурор върху искането под формата на разпореждане, което гласи: Предвид обстоятелството, че не са налице ограничителни мерки, молителят да посочи коя точно мярка иска да бъде вдигната, освен онази по чл. 68 от НПК (това е забраната от 2007 г., по която вече съдът се произнесе.)


Така започва одисеята на адвоката между институциите - Бусманци - Дирекция "Миграция" - прокуратурата. В Дирекция "Миграция" му съобщават важен детайл: че


още на 25 септември дирекция "Миграция" е поискала от прокуратурата вдигане на забраната


за да се открие възможност за изпълнение на другата им заповед - за експулсиране на Полфрийман.


Така ми казаха от дирекция "Миграция", не съм виждал писменото им искане до прокуратурата, прави уговорка адвокат Ангелов. След обиколка по институциите и допълнителни справки и разговори, той накрая открива номера и датата на прокурорското постановление от 2011 г. и в петък е отправил ново искане на прокуратурата в смисъл: ето я ограничителната мярка (забраната), която искате да ви посоча и която трябва да бъде вдигната.


Не се очаква още днес да се произнесе прокуратурата, коментира адвокат Ангелов. А и за понеделник (7 октомври) е насрочено заседанието на ВКС по искането на главния прокурор за възобновяване на делото за предсрочното условно освобождаване на Полфрийман. По информация на "Дневник" той не планира да присъства на делото.


Адвокатът му обобщи, че въпреки вчерашния си пробив не е оптимист за ускоряването на развръзката - освобождаването на Полфрийман да напусне страната.


Прости въпроси - липсващи отговори


Цяла седмица МВР коментира темата лаконично, а прокуратурата - не отговаря, а става въпрос за нещо фактологично, което оставя впечатлението, че изясняването на темата с втората забрана и отпадането й умишлено се бави. Неясно по какви причини. Заради делото или други. Публикуваме въпросите, които "Дневник" зададе писмено.


Въпросите, които "Дневник зададе към МВР:


- Кога, от кой орган и на какво основание е издадена заповедта за експулсиране на Джок Полфрийман? Има ли разпореждане за незабавно изпълнение? Ако има, каква е причината заповедта да бъде за незабавно изпълнение? Всички заповеди за експулсиране ли се издават с разпореждане за незабаво изпълнение и ако не – защо тази на Полфрийман е такава? Какви са максималните допустими срокове за изпълнение на заповедта за експулсиране? Важат ли те, ако има наложена забрана за напускане на страната?


- Има ли възможност вече издадена заповед за експулсиране да отпадне и/или да бъде отменена? Какви са условията за това? До какви последици води заповедта за експулсиране – забрана за влизане в страната и/или други и за какви срокове?


- По какъв ред ще бъде изведен Полфрийман от страната? И ако има валидни документи може ли да я напусне сам, когато пожелае и по своя преценка?


Въпросите, които "Дневник" зададе към прокуратурата:


- Има ли Джок Полфрийман наложена забрана за напускане на страната, която е валидна и в този момент? (Различна от тази, за която излезе разпореждане на състав на СГС. Цитирам: "С факта на влизане на присъдата в сила, постановена по НОХД № 866/2008 г. по описа на СГС, Наказателно отделение, 12 състав, е приключило наказателното производство по цитираното дело, което води до отпадане ex lege (по силата на закона) и на самата забранителна мярка, поради което и за съда липсва възможност за произнасяне по същество по депозираната молба, в която се съдържа именно такова искане за отмяна на наложеното ограничение".


- Ако има друга забрана за напускане на страната кога, от кой орган и на какво основание е била издадена тя? Уведомени ли са Полфрийман и адвокатът му за тази мярка?


- Ако има такава забрана, докога би следвало да важи, ако Полфрийман е условно предсрочно освободен от затвора с влязло в сила съдебно определение на състав на САС? По какъв ред би могло да се иска мярката да отпадне?


- Може ли към настоящия момент Джок Полфрийман да напусне страната, ако има издадени валидни документи, и на какво основание продължава престоят му в центъра в Бусманци?


- Ако има издадени едновременно заповед за незабавно експулсиране от страната и забрана за напускане на страната, коя процедура следва да се приложи приоритетно?


- По какъв ред ще бъде изведен Полфрийман от страната и, ако има валидни документи, може ли да я напусне сам, когато пожелае и по своя преценка?


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  Насила му пълнят банковата сметка. Отделно резилът.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Е**м те и държавата. Всеки си прави каквото си иска, а решеният на съда имат тежест на празни приказки.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7613 Неутрално

  Едната ръка не знае, какво прави другата.

 4. 4 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1981 Разстроено

  И накрая ще платим делото в Страсбург.

 5. Това го знаем от преди седмица и повече, лично Маринов го каза пред медиите и мисля беше дори публикувано тук...

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 6. 6 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Искаш да кажеш сметката на монов. Ми нали заради това е целият абсурд. Това се знаеше още в началото на сагата.
  Агентът иска и ще си получи парите. Цялата държавна машина ще работи за това.

 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2600 Неутрално

  Бандата на "Наглите-3" (Цацаров, Маринов, Николов) сама си издава заповеди за каквото им скимне - за експулсиране, за забрана, за временно настаняване и ги крие от засегнатите, за да не се знае дори за какво да си търсят правата пред съда. Тази заповед също ще падне на съд, но междувременно те ще са издали някоя друга.

  Наивно е да смятаме, че администрацията на Английската кралица, чиито поданици са австралийците, ще остави шепа дърти впиянчени ченгета от ДС да се подиграват по този начин, без да ги ритне много скоро по кокалчето. За 400 години колониална история са се оправили с всякакви човекоядци, ще се оправят и с нашите.

  Но ние да му мислим, защото тоя ще си замине след месец-два, ние оставаме.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2911 Неутрално

  Параграф 22 .Станахме за смях

 9. 9 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Монов от ДС се е погрижил.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 10. 10 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#6] от "ju.li":

  Злобарът-доносник спокойно може да пие една студена чешмяна вода.
  А "радостта" на"протестиращите" ще стане главен прокурор, ама друг път...

 11. 11 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 51 Любопитно

  Да дадат на Джок един български паспорт,и да отива на изборете заедно с Деси Иванчева-Неподкупната!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 12. 12 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Щеше да ни е много смешно, ако това се случваше в Абсурдистан, да речем. Но сега е единствено отчайващо гадно.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 13. 13 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Докато не се проведе насроченото в близко време дело от ВСС по казуса Полфрийман, той няма да може да напусне страната.

 14. 14 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  До коментар [#6] от "ju.li":

  Говориш за осъден с влязла в сила присъда убиец на български гражданин!

 15. 15 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1703 Любопитно

  До коментар [#7] от "cinik":

  Мда, тук си прав. Това е Британската империя. Бандата от Симеоново ще ходи на доктор....

  :)
  !

 16. 16 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  Кафка и Джоузеф Хелър ряпа да ядат пред българската цацаратура-гешевтура.

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Поне ще има с какво да си изплати кръвнината...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2600 Неутрално

  Монов от ДС се е погрижил.
  —цитат от коментар 9 на anonim440


  Такава синхронизирана подигравка с правото от прокуратура, МВР, съдебно министерство, МВнР, гранична полиция, Агенция за бежанците, може да стане само с централна координация.

  Наивният български лумпенопатриот може да си мисли, че "нашите горе" действат с патриотични мотиви, но истината е, че библиотекаро-магнаурската сбирка съсипва имиджа на държавата по начин, който приравнява българите с последните нецивилизовани диваци, скарани с елементарни норми на правото.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 19. 19 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  До коментар [#6] от "ju.li": Говориш за осъден с влязла в сила присъда убиец на български гражданин!
  —цитат от коментар 14 на Paolo Di Canio


  Ъъъъъ, монов ли?

 20. 20 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#10] от "vhv":

  Повярвай ми. Иван Гешев този път ще стане главен прокурор.
  После какво ще стане е друга работа...
  !

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#17] от "hamiltonf":

  Няма такъв механизъм. Питай домашната специалистка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Абсолютно падение на Цацаров и мафията.
  Тук не са познали и ще има много силна реакция.
  Ще има яка глоца от офшорните сметки на Борисов, Цацаров, Доган и Пеевски.
  А мониторингът не само, че няма да падне, ноще се коцентрира върху прокуратурата.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти, както винаги си неподготвен, досега е спечелил едно дело в Страсбург за лоши условия в панделата, и присъдените ми над 3 000 евро са преведени в сметката на родителите на убитото момче...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1635 Гневно

  Едната ръка не знае, какво прави другата.
  —цитат от коментар 3 на Роси


  Много по лошо: Една и съща служба (цацаратурата) се прави на незнаеща и иска от молителя да и каже за коя забрана забрана той говори. Поне аз така разбирам следния абзац:

  "...На 30 септември адвокат Калин Ангелов, заради непрекъснатото позоваване на администрацията в Бусманци и на Дирекция "Миграция", че има и втора забрана, а той не може да я назове като документ с номер и дата, за да я обжалва, пише искане до прокуратурата в общ смисъл: в случай че са налице ограничителни мерки спрямо Полфрийман, издавани независимо кога във връзка с неговото наказателно дело или по друг повод, да бъдат вдигнати.

  В четвъртък (3 октомври), получава резолюция на прокурор върху искането под формата на разпореждане, което гласи: Предвид обстоятелството, че не са налице ограничителни мерки, молителят да посочи коя точно мярка иска да бъде вдигната, освен онази по чл. 68 от НПК (това е забраната от 2007 г., по която вече съдът се произнесе.)..."

  Цацаратурата НЕ ЗНАЕЛА колко ограничителни мерки са поискали през годините, и иска адвотатът да им кажел за коя става дума?!?

  Друго ми е интересно: Дали ВКС (ако откаже на цацата да възобнови делото) може и да нареди на прост и разбираем български: ВСИЧКИ ЗАБРАНИ ОТПАДАТ, ДЖОК ДА СЕ ЕКСПУЛСИРА ДО 24 ЧАСА?

  Или трябва се започне някакъв нов съдебен/административен/друг процес за да се иска отпадането на всички забрани?

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#24] от "hamiltonf":

  По чие нареждане са преведени ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":

  Мои приятели имаха подобен случай със сина си. Пет години след приключване на делото му за дребно провинение и реабилитирането на младежа се оказа, че МВР са "забравили" да свалят забраната му за напускане на страната. Той разбра за това съвсем случайно, когато тръгнал да си сменя личните документи. Ако беше тръгнал да пътува извън България, на границата щяха да го спрат и да му съсипят пътуването. Пълно безхаберие и професионална некадърност!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Доста ще почакаме да ни приемат в Шенген...

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#26] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Зачети се малко де, зачети се, недей само с лаладжийски коментари...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31
  carlosestrada
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 32. 32 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Е**м те и държавата. Всеки си прави каквото си иска, а решеният на съда имат тежест на празни приказки.
  —цитат от коментар 2 на Viva la Evolution


  Като едно време, не е важно какво ще каже съда, важно е какво ще каже Партията...

 33. 33 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#14] от "Paolo Di Canio":

  и защо да има значение какво е гражданството на убития? Ако беше нигериец?

  а, да, сетих се, убитият скинар е синче на агент от КаДеСе ... за това виете така прислугата

 34. 34 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Ама ред сълзи, ред сополи за един доказан убиец. Не стига, че го пускат шест години по-рано, сега истерии, че щял да остане още седмица, две. Циганиски истории....

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Още чакам форумните патрЕоти да обяснят какво е правил Андрей Монов на мястото на инцидента?!

 37. 37 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  Закривай държавата. 😎

  Here for the LOLS
 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2600 Неутрално

  Това го знаем от преди седмица и повече, лично Маринов го каза пред медиите и мисля беше дори публикувано тук...
  —цитат от коментар 5 на Петимата от НПО и Шестте ГРАНТаджийчета


  А съдът в понеделник му каза, че забраните отпадат екс леге с отпадане на основанието. Присъдата е завършила с предсрочно освобождаване. Май само той не е разбрал, че да го държи още в страната.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 39. 39 Профил на @
  @
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Пуснете Джоката в Австралия бе, пуснете го там да размахва ножа и да "спасява" малцинствата от "фашистите". Сърбят го ръцете вече. Пускайте го, че ще вземе да заколи някой в Бусманци, и да причини инфаркт на БХК, на Дневник и на всички "автентично десни".

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на shagrat
  shagrat
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Свобода за защитилят си живота Джок ....

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на shagrat
  shagrat
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Долу бкп и дс ченгетата и лигавите им синчета..който търси и вади нож от нож умира

 44. 44 Профил на carlosestrada
  carlosestrada
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#42] от "our12595545":

  явно ти го сънуваш =)

 45. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3768 Весело

  Чудя се дали от някъде няма да излезе и трета забрана ! То като ще е фарс, да е пълен поне......

 46. 46 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 532 Разстроено

  Ще го държат още няколко дни за предизборна употреба и ще го пуснат.
  Иначе ще е доста алармиращ пример за доста разпадната съдебна система.
  То не, че западняците не го знаят, но досега не ги е засягало и си затварят очите за Бацева България.
  Всъщност най- добре ще да го пратят в затвора обратно. А ЕС да се замисли и да активира като отговор предпазната клауза в мониторинга и да се врътне леко кранчето на евросубсидиите!
  Пуснат ли го всичко ще се забрави, а ние ще трябва да продължим да живеем с Гешев, Борисов, Пеевски, Доган и цялата им сволоч!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 502 Весело

  Така сме в територията на Баце и Сатаниш - терор над свободните и стригане на овцете.

 50. 50 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Опитвам се да си представя, как се чувствал Полфрийиман първите месеци/година в затвора. Без познания на езика, мразен дори затова, че е някакъв си чужденец, пролял "българска кръв". Сигурна съм, че татакото на жертвата се е погрижил да му стъжнят живота. Сигурна съм, че е бил физически и психически малтретран. И не е имал с кого да комуницира от останалите затворници.
  Десарят татко Монов, дали щеше да преодолее болката си, ако беше поръчал и убийството му в затвора? Или е искал да го пече бавно на шиш. Садистично удоволствие на социопатен татако. Що ли социопатен? Ами кой, освен един социопат става сътрудник на ДС?!
  Освободете Полфрийман!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 51. [quote#38:"cinik"][/quote]

  Ще го държат колкото си искат........полицията няма нищо общо със съда..........
  Докато си мерят п“шките съдии и прокурори, адвокати и полицаи и разни НПО-та ще е така.............
  Още в началото на скандала казах, че с подобни действия до никъде няма да стигнат........
  Закона в България е доста разтегливо понятие, и за едните и за другите.......
  Извън този сайт и форума му Полфрийман е УБИЕЦ!
  Аз не съм кон с капаци..........

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 52. 52 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  реално погледнато, подобни издевателства търпи абсолютно всеки български гражданин опрял до администрацията без да е намерил връзки до 9-то коляно или да е кихнал някъде... не ви ли се е случвало клявката отсреща да изисква да донесете документ, който е отворен на монитора или мухлясва в папчицата зад гърба и и да отказва да ви даде конкретната информация за него/ номер, дата, служба която го е издала?

  как така прокуратурата ще иска вие да и казвате какво е издавала?
  и как така в "Миграция" изпълняват заповед, на която не знаят номера/датата, отмяната на какво са поискали на 25 септември тогава?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3428 Любопитно

  Отвличане от Сарая.

  Знае се и

  КОЙ е Сарая

 55. 55 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#29] от "bez_ime2":

  Борисов наскоро каза, че вече не е приоритетно влизането ни в Шенген :O :O :O

  Явно е усещал какво ще стане с Джок.....

  Жалка картинка

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Дневник, що не попитате Томислав Дончев какво е това чудо... от колко години си чеше т*аците и мине се-не мине победоносно обявява край на административния тормоз?

 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  ,,...Детайлите по разкриването на забраната от 2011 г. си струват да бъдат описани, защото илюстрират как действат институциите, ако не искат да решат проблем, или ако са водени от някакви други цели извън правния ред....,,

  Ако някой мисли, че имаме независими съд, прокуратура, партии ного са лъже. Всичко това е все още подчинено и овладяно от бившата ДС и комунистическа номенклатура. Бащата на убитият е бивше, а то има ли бивше, ченге от бившата ДС, а и е партиен член на БСП, това обяснява всичко от абзаца ,,...или ако са водени от други цели извън правния ред,,

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Преди 3-4 дена написах защо не може да напусне страната, ама кой да чете, сега ще си копна постовете:
  "И в другата тема го написах, но няма кой да чете. Полфрийман има принудителна административна мярка /ПАМ/ по чл.39а, ал.1, т.5 от ЗЧРБ – забрана да напуска страната, която му е наложена от МВР по искане на прокуратурата след влизане в сила на присъдата. Съгласно чл.43, ал.1 , т.1 от същия закон, забрана за напускане на Република България се налага на чужденец, който е осъден с влязла в сила присъда и не е изтърпял наложеното наказание лишаване от свобода. Двете забрани са въведени в системата на МВР. За да бъдат снети, следва да има официално сезиране от съответните органи. В случая с писма от САС и СГС, съответно с определението за УПО и от разпореждането за оставяне на искането на адвоката на Полфрийман без разглеждане. Едва когато ги получат от МВР ще имат основание да снемат двете забрани от системата. Дотогава ще си пасуват и на никого няма да кажат какво трябва да направи, защото нямат интерес от това, а действията им по задържането ще са си напълно законни. Проблемът вече не е юридически, а чисто технически. "
  "И пак ще повторя - уведомяването на МВР следва да стане по ОФИЦИАЛЕН ред, от САС и СГС, придружено със съответни документи - съдебни актове. Те няма как да по своя инициатива да заличат забраните от системата, позовавайки се на публикации в "Дневник"."
  Може и прокуратурата да ги уведоми, но тя няма да го направи - по обясними причини. И тъй като осъществява надзор във връзка с изпълнението на наказанията, това може да се окаже основание да отговаря за вреди от незаконно задържане, но проблемът е там, а не в МВР - чисто формално погледнато."

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 61. 61 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#29] от "bez_ime2":Борисов наскоро каза, че вече не е приоритетно влизането ни в Шенген :O :O :OЯвно е усещал какво ще стане с Джок.....Жалка картинка
  —цитат от коментар 55 на Chubachubs


  Да... :)

 62. 62 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Следващия път, когато видите син на ДС-доносник или партиен секретар да бие някого на улицата, заставате мирно и отдавате чест...

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  До коментар [#25] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  на тебе майтап ти се вижда, ама тука е така навсякъде

  е наскоро - избираме домоуправител и требе да се занесе протокола в общината; отивам с въпросната съседка за кураж - в приемната в общината наредени 10 патки и над всяка залепена бележка "говорете тихо и с усмивка, ние работим за вас"

  съобщаваме защо сме дошли, при което ни се отговаря да занесем протокола в районната община... айде, аз не живея там, ама и съседката не е чувала да има такова нещо; продължаваме да упорстваме и казваме адреса, който е на точно две пресечки, отсреща вдигат рамене - ами не знам кой е вашия район... в тоя момент съотвено фитила ми свършва - "абе вие подигравате ли се с нас, сериозно ли искате ние да занесем нещо, което ви трябва на вас, но не знаете къде искате да го занесем"... съседните гишета се събуждат и моментално намират адреса... оказва се "стая еди-коя си на първия етаж"

  те такива ми ти веселби в милата ни батковина... за най-елементарните неща дори

 66. 66 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#36] от "bez_ime2":

  Другарю, а какво е правил австралиеца там, спринтирайки да стигне мястото, с нож в себе си?!
  Жалка, манипулативна история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 67. 67 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  Още и още причини човека да съди корумпираната ни държава.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#36] от "bez_ime2":Другарю, а какво е правил австралиеца там, спринтирайки да стигне мястото, с нож в себе си?!Жалка, манипулативна история!
  —цитат от коментар 66 на hamiltonf


  Комсомолец, по-тихичко грухти, не се напъвай толкова...

 70. 70 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#25] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Просто казано - няма наказателно дело, няма мерки за неотклонение и други мерки за процесуална принуда.
  Административните мерки са нещо друго.

 71. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#69] от "bez_ime2":

  Ами, недей да тролиш, другарко...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4714 Неутрално

  До коментар [#68] от "bsu31618977":

  Проявява колегиалност. И той е потомствен кадър на системата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#69] от "bez_ime2":Ами, недей да тролиш, другарко...
  —цитат от коментар 71 на hamiltonf


  Казах ти, грухти по-тихичко...

 74. 74 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Абе, пуснете го, за да ходи да убива някъде другаде...

  В Австралия или САЩ присъдите за убийство почват от 120 години. Тоя няма да издържи и няколко месеца на свобода.

 75. 75 Профил на bai_6ile
  bai_6ile
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Толкова много коментари, как един няма да почете паметта на загинал млад човек или поне да прояеи смирение. Само жлъч, че и обвинения към вече починал.
  Със същата настървеност и убеденост са действали и българите от едно време '44-'48, от които с основание всички трябва да се възмущаваме. Вие (ние) обаче за съжаление сме си все същите.

 76. 76 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Какво чакате от другаря Цацаров ?
  Жадно за власт Комсомолско плямпало, станал най-младия син на партията БКП още в казармата. След това се натикал в масонска ложа и станал член на пловдивската съдийска мафия, известна с това че праща в затвора без да търси особени доказателства за вината, за да отчита актив. И Цацаров доказва , че е достоен неин член като праща невинен човек зад решетките за обир на магазин без да провери охранителната камера, която показва друг извършител. Служи вярно на когото трябва и се сдобива с апетитни имоти на безценица. Естествено е пробутан от клана на КОЙ и с протекцията на Цветанов е назначен от прехваления демократ Плевнелиев ( въпреки сигналите за некадърността му и съмнителните сделки). После верен на кукловодите се обръща срещу Герб и стъкмява заедно Манолова и Бареков аферата Костинброд, когато грубо нарушава изборния закон давайки пресконференция в деня за размисъл. От тогава досега изпълнява политически поръчки сред които атаката срещу КТБ, умишлено срината и разграбена от клана Пеевски, очернянето и тероризирането на всеки заплашващ кадесарското статукво и руското влияние у нас. Наглостта му стигна до там да заведе дело срещу Николай Ненчев, затова че бил нанесъл щети на Русия чрез ремонта на МИГ в Полша. Сега естествено отново излиза на сцената с поредните слугински изпълнения в угода на господарите си.

 77. 77 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Да дадат на Джок един български паспорт,и да отива на изборете заедно с Деси Иванчева-Неподкупната!
  —цитат от коментар 11 на Платон Фъшкиев


  Да му дадат руски, да отива на изборите заедно с Волен.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 78. 78 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1635 Гневно

  До коментар [#25] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Просто казано - няма наказателно дело, няма мерки за неотклонение и други мерки за процесуална принуда. Административните мерки са нещо друго.
  —цитат от коментар 70 на hammurabi


  Липсва ми правната терминология на български, та нещо не ми е ясно. Как аз го разбирам: Цацаратурата иска, и съда отсъжда...(ИЗ)ДАВА) забрана на обвиняем да напуска страна до края на процеса. После цацаратурата иска отново забрана, този път срещу вече осъденият, да не напуска страната преди да отлежи отсъденото наказание.

  Вече разбрах че СГС се произнесе/реши/определи (забравих ли нещо) че всичките (или една специфична, за която е знаел адвокатът на Джок) отпадат екс'леге след като той е приключил да излежава своя срок (пълен или съкратен).

  Което не разбирам е защо има освен гореспоменатите забрани (логични) още и административна мярка "забрана да напуска страната"? И на какво основание (пример би бил добро обяснение).

  Щото отдалече ми прилича на "let's try all the trics in the book, and then some more, to ....make Joc's life more miserable/wait till someone knives him while in custody/drop dead by natural causes/w'ot'e'va...".
  До коментар [#70] от "hammurabi":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 79. 79 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":Поне ще има с какво да си изплати кръвнината...
  —цитат от коментар 17 на hamiltonf


  За пари комунистите не само майките и синовете си, но най-вече държавите си продават. А Монов е истински комунист.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 80. 80 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4744 Неутрално

  До коментар [#17] от "hamiltonf":

  Хамилтоне, аз и ти ще я "платим кръвнината"!

 81. 81 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#80] от "vassilun":

  Цял живот все плащам, все повече и повече, така че, претръпнал съм. Но все пак, да не "слагаме рибата в тигана, преди да я хваната"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 82. 82 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#78] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Няма и не може да има мярка за неотклонение или друга мярка за процесуална принуда, щом срещу него не се води наказателно дело. Затова СГС само каза, че искането е недопустимо, т.е. няма за какво да се произнася.
  Чужденец не може да напусне страната, ако спрямо него има взета принудителна административна мярка за ненапускане. Такава мярка се взема по Закона за чужденците в Република България. Дали е взета такава мярка - не знам. Знам само, че условието за налагането й е лицето да е осъдено с влязла в сила присъда и не е изтърпяло наложеното наказание лишаване от свобода.
  Вероятно се води не задържан, а НАСТАНЕН, докато чака експулсацията.
  До вторник, когато ще се произнесе ВКС. След това вниманието ще се насочи към ВКС.

 83. 83 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#78] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134424576
  Чети от чл. 74 надолу - има много варианти, трудно е човек да се ориентира, ако не работи конкретно с тази материя.

 84. 84 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1635 Гневно

  До коментар [#3] от "Роси":Мои приятели имаха подобен случай със сина си. Пет години след приключване на делото му за дребно провинение и реабилитирането на младежа се оказа, че МВР са "забравили" да свалят забраната му за напускане на страната. Той разбра за това съвсем случайно, когато тръгнал да си сменя личните документи. Ако беше тръгнал да пътува извън България, на границата щяха да го спрат и да му съсипят пътуването. Пълно безхаберие и професионална некадърност!
  —цитат от коментар 27 на murry


  Отмъстителна цацаратура! За съжаление и вв Израел това става-знам лично за подобен случай:

  Приятел бизнесмен е обвинен в митнически престъпления (фалшиви фактури и т.н.). Което по закон от мандаторно време е криминално престъпление. Слагат му запори на де що може да се сложи, и естествено-забрана за напускане на страната, и искане да даде на туземската цацаратура паспорта си. Минават няколко години съд, накрая той е оправдан в голямите обвинение, наложена глоба за нещо дребно. Паспортът му е вече с изтекъл срок, човека отива да си вади нов паспорт 2-3 месеца след крайната присъда. Това след като е проверил в Гранична полиция че няма забрана да напусне страната. Няма такава, съдът уведомил Граничната полиция че с края на судебното дело и платена глоба отпада забраната за напускане.

  Казват му в нашенското МВР (то не е силово министрество, занимава се с регистрации, лични документи...нещо като ЕГРАОН)-ААА, НЙЕТ! Все още имате забрана да си вадите нов (задграничен) паспорт отт митничарската цацаратура (и митниците, и НАП, си имат свои цацаратури).

  Човека КИПВА и отива в цацаратурата и ги пита НА 120 ДЕЦИБЕЛА-що не свалихте забраната да си вадя задграничен паспорт, процесът приключи преди 3 месеца и съдията ви показа среден пръст?!?


  Отговори ли му хрисимо-ами това не ни е приоритет, ако толкоз те напъва-поискай го и ще ти го дадем. Дали му дАкИмента, той го занесъл в МВРто и си получил нов паспорт.

  Цацараторски истории...
  До коментар [#27] от "murry":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Какво чакате от другаря Цацаров ?Жадно за власт Комсомолско плямпало, станал най-младия син на партията БКП още в казармата. След това се натикал в масонска ложа и станал член на пловдивската съдийска мафия, известна с това че праща в затвора без да търси особени доказателства за вината, за да отчита актив. И Цацаров доказва , че е достоен неин член като праща невинен човек зад решетките за обир на магазин без да провери охранителната камера, която показва друг извършител. Служи вярно на когото трябва и се сдобива с апетитни имоти на безценица. Естествено е пробутан от клана на КОЙ и с протекцията на Цветанов е назначен от прехваления демократ Плевнелиев ( въпреки сигналите за некадърността му и съмнителните сделки). После верен на кукловодите се обръща срещу Герб и стъкмява заедно Манолова и Бареков аферата Костинброд, когато грубо нарушава изборния закон давайки пресконференция в деня за размисъл. От тогава досега изпълнява политически поръчки сред които атаката срещу КТБ, умишлено срината и разграбена от клана Пеевски, очернянето и тероризирането на всеки заплашващ кадесарското статукво и руското влияние у нас. Наглостта му стигна до там да заведе дело срещу Николай Ненчев, затова че бил нанесъл щети на Русия чрез ремонта на МИГ в Полша. Сега естествено отново излиза на сцената с поредните слугински изпълнения в угода на господарите си.
  —цитат от коментар 76 на antonio_vivaldi


  Историята ти е що годе вярна, но не е пълна. Действително, кариерата му започва като кадър на БСП/БКП, но през 1996г., се говори, че като председател на Районен съд Асеновград е унищожил делото за развод на Петър Стоянов, при кандидатирането му за президент, и за една нощ е пренаписана цялата книга за делата, за да не остане никаква следва, че такова е съществувало. Тогава се присламчва към СДС. Нели Куцкова и ССБ го лансират за шеф на Окръжният съд в Пловдив. Тогава има и здраво грантове от Америка за България, които сега плюе. Там се сдушва с масоните и Гергов, който и досега му е дружка, но постепенно стопля отношенията и с ДПС, които винаги са държали за гушата съдебна система. Или това е една фурнаджийска лопата и нагаждач, готов да служи на всеки, за да получи власт. Сега в момента прокуратурата си прави оглушки и уж МВР я пита дали трябва да стои административната мярка забрана от 2011г. или не, а оттам не отговарят и мотаят топката. Това е суспендиране на съда - има влязло в сила определение за УПО на САС и МВР следва да бъдат уведомени от прокуратурата, която е направила искането някога, че вече Полфрийман не търпи наказание, за да се свали от системата, но това не се прави умишлено. Това е брутално погазване на съдебните решения, което наложи и ВКС да вземе мерки, за да поправи щетите. Това е равносилно на държавен преврат от страна на прокуратурата - в момента се върши престъпление от прокурори и няма кой да ги разследва. Срам и позор, това не е държава, а кочина...

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 88. 88 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1635 Весело

  До коментар [#78] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134424576 Чети от чл. 74 надолу - има много варианти, трудно е човек да се ориентира, ако не работи конкретно с тази материя.
  —цитат от коментар 83 на hammurabi


  Ааа, мерсиМ за предложението "чети от чл. 74 надолу...и т.н." пък аз НЕ работя конкретно с тази материя. Е, ще си остана неразбрал тънките нюанси и безкрайните възможни варианти в българистанският НПК...наказателния кодекс. Който ми изглежда скроен по мярка, 'ма вероятно греша:)


  До коментар [#83] от "hammurabi":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 89. 89 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5489 Весело

  В България някои, които официално са "в затвора", са си в къщи, а други, които официално са свободни, са в затвора :)
  Правова държава ли сме?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#88:"МОЙШЕ ТОЛКОЗ"][/quote]

  Полфрийман има принудителна административна мярка /ПАМ/ по чл.39а, ал.1, т.5 от ЗЧРБ – забрана да напуска страната, която му е наложена от МВР по искане на прокуратурата след влизане в сила на присъдата през 2011г. Съгласно чл.43, ал.1 , т.1 от същия закон, забрана за напускане на Република България се налага на чужденец, който е осъден с влязла в сила присъда и не е изтърпял наложеното наказание лишаване от свобода. С оглед патардията и издадената заповед за експулсиране, МВР са направили запитване до прокуратурата, дали продължава да важи или не - оттам нямат официален отговор. За да се свали забраната от системата трябва да получат или писмо със съдебния акт и указания от САС, което е по-малко вероятен вариант, или съдебният акт с указанията да им се изпрати от прокуратурата, защото тя следи за изпълнението на наказанията, а и тя е наложила забраната през 2011г.

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 92. 92 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#78] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134424576 Чети от чл. 74 надолу - има много варианти, трудно е човек да се ориентира, ако не работи конкретно с тази материя.
  —цитат от коментар 83 на hammurabi


  И аз първо се подхлъзнах по този закон, но той е само за бг граждани, а Полфрийман не е, затова за него е по ЗЧРБ. Всички си мълчат като комунисти на разпит и човек трябва да си рови сам.

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 93. 93 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#4] от "stedim":


  И накрая ще платим делото в Страсбург.
  —цитат от коментар 4 на stedim


  Тъкмо един доказан убиец ще има пари да плати задълженията си присъдени от българския съд...

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#88] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  НПК е ясен. Там проблем в случая няма, защото има влязла в сила присъда и всички мерки по него са отпаднали по силата на закона още с влизането в сила на присъдата.
  Административните мерки са нещо друго. Самият "задържан" и адвокатите му не знаят и не могат да се ориентират, което е сигурен признак, че някой тупа топката. Ето ги лицата, които имат правомощие да налагат такива принудителни административни мерки.
  Чл. 78. (1) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., предишен текст на чл. 78 - ДВ, бр. 45 от 2002 г.) Принудителните административни мерки се прилагат с мотивирана заповед от министъра на вътрешните работи или от упълномощени от него длъжностни лица да упражняват правомощията по този раздел.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 20.12.2016 г.) Принудителната административна мярка по чл. 75, т. 1 се прилага с мотивирана заповед на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".
  (3) (Нова - ДВ, бр. 45 от 2002 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 20.12.2016 г.) Принудителната административна мярка по чл. 75, т. 2 се прилага с мотивирана заповед на председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията или на ръководителите на службите за сигурност и на службите за обществен ред.
  (4) (Нова - ДВ, бр. 71 от 2005 г., в сила от 31.10.2005 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 20.12.2016 г.) Мярката по чл. 76а се прилага с мотивирана заповед на министъра на вътрешните работи или на упълномощени от него длъжностни лица по предложение или след представяне на становище от председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1635 Весело

  До коментар [#95] от "hammurabi":

  Кхм...Кхм....Джок не е сгазил лука нито в полето на ДАНС/другите служби за сигурност, нито на Държавната агенция за закрила на детето. Остава първото:

  "...Чл. 78. (1) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., предишен текст на чл. 78 - ДВ, бр. 45 от 2002 г.) Принудителните административни мерки се прилагат с мотивирана заповед от министъра на вътрешните работи или от упълномощени от него длъжностни лица да упражняват правомощията по този раздел....".

  И как е мотивирана заповедта на министъра на вътрешните работи?!? Брадата на Джок му е съмнителна...Не ми се харесва прическата му? Мразим Крокодил'дънди, мразим и Джок?


  Е*ало си е Мичката Пайчина к'ви врътки ви правят в Територията България, ако ви вземат не мушка! Това "снишавай се и си трай" трябва да стане националния девиз!
  До коментар [#95] от "hammurabi":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 99. 99 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#88] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":НПК е ясен. Там проблем в случая няма, защото има влязла в сила присъда и всички мерки по него са отпаднали по силата на закона още с влизането в сила на присъдата.Административните мерки са нещо друго. Самият "задържан" и адвокатите му не знаят и не могат да се ориентират, което е сигурен признак, че някой тупа топката. Ето ги лицата, които имат правомощие да налагат такива принудителни административни мерки.Чл. 78. (1) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2001 г., в сила от 27.04.2001 г., предишен текст на чл. 78 - ДВ, бр. 45 от 2002 г.) Принудителните административни мерки се прилагат с мотивирана заповед от министъра на вътрешните работи или от упълномощени от него длъжностни лица да упражняват правомощията по този раздел.(2) (Нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 20.12.2016 г.) Принудителната административна мярка по чл. 75, т. 1 се прилага с мотивирана заповед на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".(3) (Нова - ДВ, бр. 45 от 2002 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 20.12.2016 г.) Принудителната административна мярка по чл. 75, т. 2 се прилага с мотивирана заповед на председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията или на ръководителите на службите за сигурност и на службите за обществен ред.(4) (Нова - ДВ, бр. 71 от 2005 г., в сила от 31.10.2005 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 20.12.2016 г.) Мярката по чл. 76а се прилага с мотивирана заповед на министъра на вътрешните работи или на упълномощени от него длъжностни лица по предложение или след представяне на становище от председателя на Държавната агенция за закрила на детето.
  —цитат от коментар 95 на hammurabi


  ПАМ е по ЗЧРБ, а не по ЗБЛД. Там в чл.44, ал.1 пише кой ги налага, но има и някакви заповеди за настаняване. Нищо чудно и такава да има - затова трябва да му се види досието, което са му направили в Бусманци, всичко ще е вътре. Иначе и да се произнесе ВКС има да го мотаят.

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 100. 100 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  До коментар [#94] от "bsu31618977":

  леле, как звучи това само... записа от камерите и другаръ Колев на заден план... свинете съвсем ще освирепеят

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK