Елеонора Лилова: Никой не планира нарочно отнемане на деца от училище

Елеонора Лилова: Никой не планира нарочно отнемане на деца от училище

© Георги КожухаровНикоя институция не предвижда нарочни действия по отнемането на деца от училище или от семействата им. това обяви в ефира на БНТ председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова. В понеделник в няколко града родители от ромски квартали панически прибираха децата си от училище заради получена информация, че ще им бъдат отнети.


Лилова обясни, че освен това социалните работници не действат на своя глава, когато трябва да вземат мерки за деца в нужда, а изпълняват решения на местните съдебни органи. Те се включват, когато има случай, който ясно е записан в закона за закрила на детето – изоставено дете, такова, чиито родители са починали, когато има злоупотреба с него или експлоатация , блудство и т. н.


По данни на агенцията до август са взети мерки за защита на общо 2132 деца, които са 0.16% от всички деца.
Посочи, че дори в случаите, когато децата биват изоставяни още след раждането, държавата търси възможност първо да бъдат настанени при роднини. До август общо 500 са тези случаи на изоставени деца. В отговор на въпрос посочи, че общо 2 хил. са приемните семейства в страната.


Заради нападките срещу телефонната линия, на която деца могат да подават сигнали за проблеми, тя посочи, че редовно надзирава дейността на линията, че децата наистина имат нужда от нея и че гражданите трябва да са спокойни, че там не се извършват злоупотреби.


В репортаж от Сливен Антония Захариева, представител на ромска асоциация за закрила на децата, коментира, че не знае какви са причините за разпространяването на слуховете, но изрази предположение, че всичко това е заради предстоящите избори. Според нея "някой е решил, че трябва по някакъв начин да сплаши хората да не гласуват". Допълни, че тези слухове се разпространяват от повече от 10 дни. "Явно на някои хора това им е работата - да измислят провокации", обяви тя и се обърна към хората, че никой няма интерес да им взима децата. На социалните служби не им е това работата да ходят да прибират децата на хората, а да действат спрямо тези, които са жертва на насилие или неглижирани, но не да ги прибират, защото са роми, заключи тя.

Ключови думи към статията:

Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  Нема да плашите! Динко е излезнал на лов за Норвежци!

  SHADOWS of SOFIA
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  Цялото статукво на амбразурата. И после защо хората не им вярват. Една промяна на ЗЗД би свършила по-добра работа. Ама те не го променят
  Тези текстове са СРАМ за всяка правова държава.
  Явно Бг НЕ Е ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Като си прост и необразован всеки те манипулира !!!

 4. 4 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1507 Весело

  Климатът се променя, в Норвегия слънцегреенето вече е по-вредно за светлата кожа на местните и са предприели мерки за "потъмняване" на следващите поколения. Внос на циганета директно от класните стаи 😎

 5. 5 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 721 Неутрално

  "Лилова обясни, че освен това, социалните работници не действат на своя глава, когато трябва да вземат мерки за деца в нужда, а изпълняват решения на местните съдебни органи." Това е лъжа (поредната). Съгласно промените в законодателството не е нужно да има съдебно решение, за да се изведе детето от дома си. При последните нашумяли случаи на отнети деца също няма съдебно решение за това, а родителите дори не са уведомени, че има риск да им вземат децата. Не се работи с родителите за повишаване на капацитета им, просто отиват и им вземат децата...

  "Те се включват, когато има случай, който ясно е записан в закона за закрила на детето – изоставено дете, такова, чиито родители са починали, когато има злоупотреба с него или експлоатация , блудство и т. н." Ако извеждане на дете ще става само в тези случаи, защо изрично не е посочено в закона, а умишлено законът е оставен като широка врата в полето и дава свобода за волни интерпретации на социални и НПО-та (то е ясно, за да се изнудват и манипулират родителите, но поне нямайте наглостта да лъжите толкова явно). Последните случаи на извеждане на деца не са по никой от посочените критери... защо тогава децата са изведени? Това нарушение на закона ли е или си е напълно законно и сега ни лъжат какво пише в закона? Поредни лъжи!


 6. 6 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  В закона за закрила на детето няма краен брой изписани основания, а по преценка на органа.
  В Закона за закрила на детето няма въведен задължителен медицински преглед за установяване на общо здравословно състояние и констатиране на насилие.
  В Закона за закрила на детето не се допуска в съдебното производство по отнемане на детето по чл. 28 да присъстват родителите.
  В Закона за закрила на детето се допуска по административен ред по чл. 27, то да бъде изведено за един месец без съдебно решение

  Родителите могат да обжалват само по административен ред заповедта за извеждане, което силно ограничава защитата им.
  Защото съдът разглежда само процедурата по издаването на заповедта, но не и нейното фактическо основание, защото в закона пише "По преценка на органа" а това е преценка по целесъобразност, която не подлежи на съдебен контрол.

  Готвят ни тотална кражба на деца, които после да бъдат ползвани като бизнес от приемни семейства.
  Закона за закрила на детето директно нарушава чл. 47, ал. 1 от Конституцията, като изземва правата и задълженията на родителите по отглеждане на децата и ги прехвърля на НПО-та пълни с педофили.
  Чл. 47 (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.

  Норвежкия фонд е подкупил ГЕРБ, за да ни наложат с нашите данъци системата на Барневарн.
  НЕ !
  ГЕРБ ще бъдат изритани от властта още на местните избори !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3996 Весело

  До коментар [#4] от "Тони КОСТОВ":

  Освен това количеството желязо в технологична зрялост(готово за бране) се въди безконтролно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3996 Весело

  Странно изглежда отсъствието на Росен под темата последните месеци

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#8] от "дерибеев":

  Росен има много какво да каже по темата но се страхувам, че вече са го профилактирали.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Странно изглежда отсъствието на Росен под темата последните месеци
  —цитат от коментар 8 на дерибеев  Намерих последният му коментар, а той е разтърсващ.
  Ето какво ни готви ГЕРБ. Кражба на деца, даването им за отглеждане от приемно семейство и после осиновяване и айде в Норвегия.
  ГЕРБ подготвят кръвен данък, какъвто не сме плащали и по турско,

  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1842; 00:11, 18 сеп 19
  Неутрално ;

  Айде на час по лъжичка.
  Помисли над текста на чл. 93 от семейният кодекс. Провери дали не лъжа.

  Чл. 93 Осиновяване без съгласие на родителя
  Чл. 93. (1) Осиновяване без съгласие на родителя се допуска, когато той трайно не полага грижи за детето и не дава издръжка или го отглежда и възпитава по вреден за развитието му начин.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.) Осиновяване без съгласие на родителя се допуска и когато детето е настанено в социална или интегрирана здравно-социална услуга за резидентна грижа и родителят в срок до 6 месеца от датата на настаняването по административен ред съгласно Закона за закрила на детето без основателна причина не е поискал прекратяване на настаняването или промяна на мярката и връщане на детето или настаняването му в семейство на роднини или близки по реда на Закона за закрила на детето. Искането може да бъде направено и в производството за настаняване по съдебен ред, образувано съгласно Закона за закрила на детето.
  (3) (Нова - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г., изм. - ДВ, бр. 24 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.) Осиновяване без съгласие на родителя при условията на ал. 2 се допуска и когато детето е настанено в приемно семейство и е вписано в регистъра на деца за пълно осиновяване.
  (4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г.) В случаите по ал. 1 родителят се призовава, за да бъде изслушан от съда.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 11. 11 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  ГЕРБ са подготвили кражба на деца по текстовете от Закона за закрила на детето, после даване за отглеждане в приемно семейство по Закона за социалните услуги, и накрая продажбата им на чужденци под формата на осиновяване без съгласието на биологичните родители по чл. 93 от Семейния кодекс.

  ГЕРБ са за трепане !!!

  Народе или ГЕРБ ще ни вземе децата или ние ще се вдигнем и ще ги изметем !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 12. 12 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  Много е дразнеща тази дезинформация по темата.
  Лошото е, че се интересуват само хора с малки деца.

  12 години стигат! София има нужда от промяна.
 13. 13 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  "285 - толкова са децата, настанени извън семействата си през 2018 г., защото са станали жерви на насилие от биологичните си родители или настойниците си.

  Те са част от общо 3023 деца, разделени от семействата си през 2018 г. От тях 1058 са изоставени. Част от останалите са останали без биологични родители, защото те са починали. Други са разделени от родителите си, защото са станали жертви на физическо, психическо или сексуално насилие, принуждавани са да просят или дори да проституират.

  Общо 11 061 са децата, които не живеят с биологичните си родители към 30 ноември 2018 г. по различни причини. Това показват отговорите на Агенцията за социално подпомагане (АСП), изпратени до Свободна Европа.

  Повече насилие, по-малко сигнали

  Постъпилите през 2018 г. сигнали за насилие над деца са 1106 (през 2015 г. те са били 3 741), а работа е започната по 387 случая. Няма информация каква е причината по останалите 719 сигнала да не се отворят случаи. По данни на прокуратурата, цитирани в „Бележник 2019“ на Национална мрежа за децата, само в периода януари-юни 2018 г. 1947 деца са пострадали от престъпления."

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30023689.html

  12 години стигат! София има нужда от промяна.
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#11] от "ironhorse":

  Виж, че дори най-върлите им тролове са се покрили в миша дупка.
  Има един социален от Пазарджик - Тодор 89 - той ще ни разкаже от първа ръка за корупционните практики но и той се е скрил.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2555 Неутрално

  За елиминиране на бъдещи проблеми трябва да бъде декларирана недосегаемост на деца в обществени учреждения. Каквито и да е процедури могат да бъдат започвани само в присъствието на родител. Това трябва да бъде конституционно право. Явно има някакви прецеденти, за да се връзват толкова лесно родителите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 16. 16 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Който иска да покаже на ГЕРБ, че са тръгнали през просото е като не гласува за тях.
  Ако причиним тотален крах на ГЕРБ на местните избори, много бързо ще омекнат и променя т законите за кражба и след това продажба на деца.
  Освен това, ще причиним тотални мъки на главния крадец Бойко Борисов, защото тогава Цацаратурата или Гешефтурата първа ще му се нахвърли, защото ще падне от власт. А както знаем прокуратурата не обича падналите от власт, а ги стъпква.
  Да види и Боко, какво ни причинява с този Норвежки фонд и кражбата на деца.

  Долу ГЕРБ !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3996 Весело

  4
  ****
  22:33, 08 окт 19
  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:
  И във флагмана на свободното слово , ако не си съгласен с доносници ти се полага триене

  Успех на редакцията

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Т.е. социалните гарантират с честна дума, че няма да спазват закона. Защото много от ромчетата са си за извеждане от семействата, ако се вземат предвид условията на живот и легалните доходи на семейството.

 19. 19 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Цялото статукво на амбразурата. И после защо хората не им вярват. Една промяна на ЗЗД би свършила по-добра работа. Ама те не го променят Тези текстове са СРАМ за всяка правова държава.Явно Бг НЕ Е ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Давайте да измислим друга абревиатура, че хората първо мислят за Закона за задълженията и договорите (трети за Закона за защита на държавата).

 20. 20 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Странно изглежда отсъствието на Росен под темата последните месеци
  —цитат от коментар 8 на дерибеев


  Да не са го осиновили от някоя служба и сега да е на някой таван/мазе.
  Я да вземем да се преброим, че взехме да се губим.
  Иначе по темата Росенчо поназнайва доста неща.

 21. 21 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  Едно от най-страшните предложения в този Закон е член 84, защото той дава право на властите да влизат в домовете ни и да извеждат децата ни за спешно настаняване.KRISENZENTRUM 2

  Няма изискване за доказателства, или разследване, че такива опасности наистина съществуват, преди детето да бъде изведено. Нужен е само сигнал, а чл.210 разрешава разглеждането на анонимни жалби и сигнали, които се отнасят до насилие над дете. Това създава възможност за незабавно извеждане на детето от семейството без съгласието на родителите, а основанията за това са недоказуеми, тъй като няма предвидено призоваване в съда нито на родителя, нито на свидетели. Г-жа Шабани e тази, която признава, че “Всяка година държавата ни дава 12 млн. лева за 1350 деца в домовете за деца с увреждания, но въпреки това има гладни и недохранени“ и тя е тази, която “ поиска конкретни доказателства за смъртни случаи заради немарливост в детските домове” по повод публикуваните данни за смъртта на 238 деца с уврежадния, убити само през последните десет години у нас. http://www.svobodata.com/page.php?pid=4019&rid=154.

  12 години стигат! София има нужда от промяна.
 22. 22 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  БЕЗМИЛОСТНИЯТ КЛИН В БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО

  https://www.viennadnes.com/spodeleno/34-bezmilostniya-klin.html

  12 години стигат! София има нужда от промяна.
 23. 23 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2337 Весело

  Не се планирало “нарочно отнемане” на деца, но е разработена стратегия за избирателно отнемане.
  Никой не бил планирал, но се насърчава “търговията с деца” - едно “нормално” семейство (на средна работна заплата) не получава детски надбавки; “интегрирано” ромско да получва максимум 400 лв., но търговец “приемно семейства” получава по 700 лв.
  По медиите се вихрят войнствени НПО-шки, които щели “да изкореняват” (по Истанбулската конвенция) традициите, семейните ценности и семействата чрез психологическа агресия върху децата в училището. И после, наглите грантаджии и правителствените “калинки” чакат някой да им предостави децата в училище. А наглостта им е безгранична - обвиняват хората, че не са се подали на тяхната, уж модерна манипулация, за която били похарчени много пари. Похарчени са, ама за глупости. А реален резултат за защита и подпомагане на семействата няма.

 24. 24 Профил на jobssboj
  jobssboj
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  След като приеха след корупционнен натиск норвежкия модел сега след акто ги крадат и лъжат сега на просрия бг матрял ще им взимат децата и ще го осиновяват в чужбина. Прост по -прост, най прост и после идат българите .

 25. 25 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Е ПА ДА НЕ БЕХТЕ ПРАВИЛИ ОПИТИ ДА ГО ОКРАДЕТЕ ДЕТЕТО НА ОНОВА МАМЕ ОТ РОДОПИТЕ ХУБАВО БЕЛО БЪЛГАРЧЕ С ЦЕЛ ПРЕПРОДАЖБА , ДА НЕМА ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ , КОЛА НЕМАЛА А БЕ А ШЕ ВИ...................И МУТРИТЕ ГНУСНИ НЕНАЯДЕНИ..........

 26. 26 Профил на jobssboj
  jobssboj
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  До коментар [#23] от "wanderer":

  Ти си малко прост - ти не виждаш ли че нарочно искат да загробят България той си мисли че някой въобще има намерение да му помага на семействата. чрез корумпираните политкани чуждите НПО та зад които стоят глобалните пари прокарват геноицидните си идеи. Било в икономиката, било в здравеопазването, било в демографията- целта е тотален геноцид.

 27. 27 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3671 Неутрално

  Не знам защо така се подценяват хората - от незнание, от високомерие, от какво точно? Няма да ви помогне, ако неглижирате проблема - изборите, агитацията, манипулирането, остава да вкарате и хибридната война, че да се заформи поредната опорка. Проблемът си го има и като го премълчавате, от това той нма да изчезне. Нито като се стараете да маргинализирате тези, които го казват на глас! Да, барнвернет отнема деца в Норвегия. Да, против нея има протести по цял свят, а и в самата Норвегия. Да, норвежки пари се вливат в български НПО-та, които се бъркат и в училишата, и в детските градини дори! Да, някои от положенията, които проповядват, са скандални! Ето, това са фактите, а вие продължавайте да ги неглижирате и да се опитвате да затворите устата на тези които ги казват, с удари под кръста. Но това е замитане на трохите под покривката!

  Мърфи е оптимист!
 28. 28 Профил на jobssboj
  jobssboj
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  чудо ще е ако до 2о години България оелее след тотлания геноцид прокарван че корумпираните у нас. Не са само политканите това са и НПО-та и чиновници и част от т.н. държавни бизнеси които работят само на държавни поръчки и са само частни за да могат да точат обществен ресурс. Обаче зад всички тях стоят всъщност ччужди интереси които само използват корупционния интерес за да прокарват тоално вредни политки в България които имат за цел унищожението на България.

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5167 Неутрално

  "Елеонора Лилова: Никой не планира НАРОЧНО отнемане на деца от училище"...


  А-ха...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 30. 30 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Ошашавиха народа. Тъпи управници, тъпи манипулатори, жалко законодателство, прост народ. Какво още им трябва на някои персони, за да се чувстват прекрасно и да действат безнаказано. "...Лилова: Никой не планира нарочно отнемане на деца от училище...". От този израз следват директно - първо, ненарочно отнемане все пак ще има и второ, от училище не, но от всякъде другаде (дори по-тежък вариант) - да. Рекапитулацията на положението в страната показва ясно едно - тотална деградация на власт, правосъдие, семейство, повсеместна цигания, бандитизъм и простотия. Сценарият за България се осъществява прекрасно - сценаристите дори не вярват на късмета си. Затова управляващите свине да се заемат с възстановяване на реда в държавата или да се измитат, или ще бъдат изметени. И четирилъчевата звезда няма да ги спаси!

 31. 31 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#22] от "hope":

  Кой закон се визира в статията? ЗЗД има 46 члена, а Правилника - 74.

 32. 32 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1813 Весело

  Откакто започна тази комедия със случая в Сливен и Ямбол, не мога да спра да се смея. Все съм виждал умствено ограничени хора, но такива като въпросните родители копаят дъното. Дори вече сълзи ми потекоха. Но от смях ли, от мъка ли, не знам. Толкова прости и наивни индивиди, които вярват, че властите ще отидат нарочно в училищата и ке отвлекат децата им оттам, все едно се намираме в 1619, а не в 2019 г. Но в този цигански извод няма нищо странно, защото по съзнание самият цигански етнос живее в 1619 г. и нищо от тогавашните порядки не му е чуждо бай циган.

  Смея се. От сърце се смея. Убеден съм, че по същия начин се смеят и още стотици българи, както и целия западен свят, научил за този невероятен случай. Дори на "Ало Ало" не съм се смял така, както на тези неандерталци.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 33. 33 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Думай бе кмете!? Що щеш? За разлика от тебе аз не кисна 24/7 във форумите.Ти покри ли си чаавеата или ша ги оставиш лошият чичко тиква да ги изяде?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 34. 34 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3764 Разстроено

  До коментар [#32] от "Lou":

  А дали ще ви стане смешно, ако си оредставите как се чувства 12 годишното момиченце от село Балша, взето на 16.09.19 от час по физическо и настанено в приемно семейство? Какво се случва в душата му към този момент.
  Ако случайно сте расист, да кажа че е българче и другите две деца са настанени в различни семейства!!!
  Такива, като вас наистина трябва да им текат сълзи, но не от смях!

  12 години стигат! София има нужда от промяна.
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9134 Неутрално

  Това е деликатна работа. Социалните трябва да са много добре подготвени, а не да газят през просото.

 36. 36 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#8] от "дерибеев":Росен има много какво да каже по темата но се страхувам, че вече са го профилактирали.
  —цитат от коментар 9 на КМЕТ В СЯНКА


  Росен, когато за последен път говорихме, ми изсипа една купчина чуждоезични линкове, които трябваше да ми докжат как в скндинавието ще узаконят инцеста между баща и дъщеря, и никой от линковете му не казваше такова нещо. Явно е отишъл на етнографско изследване, да проучва от първа ръка скандинавския инцест.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 37. 37 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9474 Неутрално

  Прости и необразовани хора се манипулират лесно, че няма ли между тях умни и разсъдливи хора, които да мислят реално.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK