По делото ЕВН: Мавродиев повтаря твърдения, вече отхвърлени от съда

Бившият шеф на КФН най-сетне дойде в Специализирания съд да свидетелства по делото ЕВН срещу инвестиционния посредник "Булброкърс" ЕАД, част от холдинга "Алфа финанс" на Иво Прокопиев

© Георги Кожухаров

Бившият шеф на КФН най-сетне дойде в Специализирания съд да свидетелства по делото ЕВН срещу инвестиционния посредник "Булброкърс" ЕАД, част от холдинга "Алфа финанс" на Иво ПрокопиевБившият шеф на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев най-сетне се яви пред Специализирания съд като свидетел по делото за продажбата на миноритарния дял на електроразпределителното дружество ЕВН, по което подсъдими са бившите министри на финансите и на икономиката Симеон Дянков и Трайчо Трайков заедно с тримата брокери от инвестиционния посредник "Булброкърс" ЕАД и собственика на холдинга "Алфа финанс" Иво Прокопиев, част от който е посредникът "Булброкърс".


По думите на Мавродиев КФН щяла да реагира срещу продажбата на държавния дял на ЕВН, но установила, че имало нарушения, едва след проверката, когато продажбата била вече осъществена.


Нарушенията според него са, че инвестиционният посредник "Булброкърс" е представлявал и двете страни - и мажоритарния собственик ЕВН, и продавача - агенцията за приватизация. Трябвало да има клауза в избора на инвестиционен посредник, която да забрани на посредника да работи и за двете страни. Мавродиев не казва кой е трябвало да предложи такава клауза и защо той не е посочен в сигнала му до прокуратурата.
От разпита пред съда на Мавродиев, който е подателят на сигнала до прокуратурата за неизгодна приватизационна сделка на държавния дял в ЕВН, въз основа на който е образувано делото, се разбраха две неща:


- Че КФН е откривала и издавала актове за нарушения и пазарни манипулации по сделката, които не той лично е установявал, а съответните дирекции в комисията. Актовете обаче са отменени от съда, което той премълчава или не си спомня добре.


- Че между Мавродиев и Прокопиев се водят от години съдебни дела. И че в "Дневник" и в "Капитал" са публикувани критични материали за КФН и председателя й, което разкрива и за съда публично известния факт за отношенията между инициатора на делото и подсъдимия издател.


Защо сигналът е срещу "Булброкърс", като цената е потвърдена от Агенцията за приватизация?


Според Мавродиев минималната цена на акциите е била занижена от инвестиционния посредник "Булброкърс". Той обаче заобиколи факта, че анализът на стойността е изготвен от лицензиран оценител "Инженеринг сервиз", чийто представител защити тази цена пред съда преди лятната ваканция. Освен това минималната цена е потвърдена от изпълнителния и от надзорния съвет на агенцията за приватизация. Така отговорите на Мавродиев пораждат въпроса защо сигналът е срещу "Булброкърс", а не срещу оценителите или служителите на АСПК.


Освен това е нямало достатъчно време за публичното предлагане на акциите на ЕВН, каза Мавродиев, мотивирайки се с това, че на 8 декември 2011 г. бил обявен проспектът от посредника, а в края на месеца се състояла продажбата, и веднага предизвиква следващ въпрос: Кой, ако не държавата в лицето на Агенцията за приватизация, има правомощието да решава кога да продаде своя собственост? Извън това на предишните заседания на съда бе подчертано, и то от брокери от други фирми, че най-големият оборот на фондовата борса се наблюдава през декември, затова е бил избран този период.


Мавродиев говори за пазарна манипулация, но не казва, че твърдението на КФН беше отхвърлено от съда


Според Мавродиев участието на мажоритарния собственик ЕВН в сделката на борсата по метода смесен закрит аукцион е довело да пазарна манипулация. Той премълчава обаче, че постановлението на КФН за пазарна манипулация е било обжалвано от мажоритарния собственик и е окончателно отменено от съда.


На въпрос на "Дневник" в кулоарите защо е сигнализирал прокуратурата само за ЕВН, като и другите ЕРП-та са участвали в продажба на акции по същия метод, на тях правени ли са им проверки и защо не са им налагани и на тях санкции, Мавродиев оправда избирателността на своя сигнал и действия с това, че при другите били по-малки загубите за държавата.


Пред съда Мавродиев не си спомни дали е имало критични публикации срещу него в "Капитал" и "Дневник" преди да подаде сигнала за сделката ЕВН през септември 2013 г. Истината е, че още в началото на 2013 година, когато по делото за наркотрафик срещу Евелин Банев-Брендо Мавродиев беше призован като свидетел, тъй като е бил консултант по някои от сделките на Банев, за това написаха изданията на "Икономедиа". Шефът на КФН започна непрекъснати проверки и санкции на фирми на съиздателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев, а комисията наложи и безпрецедентни глоби на "Капитал", които по-късно бяха отменени от съда.


Мавродиев обаче си спомни и гордо обяви в съдебната зала, че е "осъдил за клевета журналист от "Капитал", визирайки Росен Босев. Като премълча, разбира се, че съдията по делото бе многократно критикувана в статии на журналиста преди процеса и че журналистът на това основание поиска отвода й, но тя не се отведе. На същото основание Росен Босев сигнализира още през юли главния прокурор да поиска възобновяване на делото заради пристрастност на съдията, но отговор няма.


Обобщено, разпитът на главния свидетел и инициатор на делото ЕВН - бивш шеф на КФН и сегашен директор на държавната Българска банка за развитие, разбули за пореден път липсата на логика в един наказателен процес за неизгодна продажба, в който липсва ролята на продавача - в случая Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.


Делото продължава на 4 декември, тогава ще започне изслушването на вещите лица, които са изготвили финансовите експертизи.


Още за делото - четете тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5427 Неутрално

  Тоя не беше ли близък с един дето избяга от правосъдието ? Прякорът му започваше ли с Б.?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Никак не е случайно ,че цял билюк корпоративни либертоносци се занимават с назначенията в Комисията за финансов надзор!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  Този е сред малцината, имащи "таланта" ди изглеждат противни преди да си разбрал, че са такива и отвътре!!!!!

 4. 4 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Неутрално

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/01/03/2893311_sled_traikov_prokuraturata_se_priceli_v_diankov/
  Цитат на коментар 11 от “jordani”:
  „Холандският аукцион е публичен, докато БФБ използват смесен закрит аукцион. Имат общо само донякъде. Автора да вземе да го прочете - все пак име основателни претенции, че е добър журналист. Статията е прибързана и самоотвержена, все едно един Матросов я писал.
  Още повече, че методологията на смесеният закрит аукцион е подробно описана на сайта на БФБ - забележете, с документ датиран от 08.12.2011.
  http://download.bse-sofia.bg/BSE-Rules/Mixed_Auction_Description.pdf

  Инак в проспекта на борсовият посредник е написано, че методологията "смесен закрит" е вече одобрена от БФБ, а проспекта е датиран 27.11.2011, горе-долу две седмици преди датирането на документа с описанието на методологията.
  http://bulbrokers.com/media/uploads/prospect_evn_bulgaria_elektrosnabdyavane_ad.pdf

  'Ма много сетени тези от Булброкърс бе, какви топли връзки с БФБ - сякаш знаят каква методология е одобрена, преди да е публикувана.
  Въобще, цялата сделка протича изключително скоростно - явно Дянков е имал спешна нужда от тези пари. Или борсовият посредник е имал нужда. Или всички са били в нужда. Като се случи нещо свързано с пари у нас за по-малко от една година - не питайте дали има корупция, а кой е взел парите.

  Проспекта си струва да се прочете, бтв, има доста разминавания между него и публикуваното на сайта на прокуратурата - чудя се, дали не подготвят поредното дело тип Бисеров.
  Шум преди изборите, предварително заложени капани в обвинението и ако слушкаш по време на изборите - то обвинението се проваля.“

 5. 5 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Неутрално

  "В Проспекта било уточнено, че публичното предлагане на акциите на „ЕВН България Електроразпределение” АД ще се извърши на приватизационен пазар на Българска фондова борса чрез организиран „Смесен закрит аукцион” за продажба. Въпреки, че през 2008 г. БФБ преминава на платформа за търговия Ксетра /Дойче Бьорзе/, към 2011 г. е взето решение приватизационните сделки да продължат да се извършват чрез смесен закрит аукцион на платформа РТС /руска търговска система/. Тази платформа за търговия допуска манипулация, тъй като сървърът за провеждането й се намира в сградата на БФБ и достъп до поръчките в реално време е възможен от служители на борсата. Това е установено в хода на разследването от назначените съдебно-технически /компютърни/ експертизи.

  От назначената по делото борсова експертиза се установява, че методът „смесен закрит аукцион“ противоречи на основните принципи на прозрачност и състезателност в борсовата търговия, ограничава реалната конкуренция между потенциалните купувачи и подлежи на контрол от регулатора Комисията за финансов надзор.

  Важно обстоятелство от разследването е и фактът, че инвестиционният посредник „Булброкърс“ ЕАД е въвел в заблуждение инвестиционната общност и възможните купувачи на акциите, като са посочили в проспекта невярното обстоятелство, че мажоритарният собственик ЕВН АГ Австрия няма намерение за покупка на акции след допускането им за търговия...."
  https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/sofijska-gradska-prokuratura-obvini-bivshiya-minis

 6. 6 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Мавродиев е просто един от многото момчета за специални поръчки. Нищо добро за България не е произлязло от работата му.

 7. 7 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3111 Неутрално

  Какво ли пък ще бъде, когато свърши работата, за която сега е назначен?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 8. 8 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  "По думите на Мавродиев КФН щяла да реагира срещу продажбата на държавния дял на ЕВН, но установила че имало нарушения едва след проверката, когато продажбата била вече осъществена."
  Т.е. искал бил, но нямал желание. Смешник на повикване.

 9. 9 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  Мавродиев не е надежден свидетел и не може да му се вярва:
  КАК СТОЯН МАВРОДИЕВ ИЗЛЪГА В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР
  https://bivol.bg/как-стоян-мавродиев-излъга-в-ефир-за-кр.html

 10. 10 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  2016: ПРОКУРАТУРАТА: СТОЯН МАВРОДИЕВ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ПАРИЧНАТА И КРЕДИТНАТА СИСТЕМА
  https://bivol.bg/mavrodiev-crime.html

 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  2 years later:

  "Щях да реагирам срещу раздаването на кредити от ББР на кухи фирми, но открих че са кухи след като не си ги събрахме!"

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 12. 12 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Изключително нечистоплътна личност!

  Погледнете го - кой би си купил кола втора ръка от този мушмурок?

 13. 13 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5682 Неутрално

  Радко неприятна личност изглежда е този Мавродиев

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 14. 14 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Ха ха, егати комика е този

 15. 15 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 602 Весело

  Проблемът на цялото дело е, че по време на сделката, шеф на Агенцията за приватизация е Емил Караниколов- човекът на Волен/Доган, който по случаЕност сега е мин на икономиката и по друга случаЕност предложи Мавродиев за шеф на ББР.
  Ако не беше така спец съда отдавна, отдавна да ги е сготвил и Прокопиев и Дянков. Ма пусто някак си трябва да опазят Караниколов и са се овъртолили като пилета в кълчища :)

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 16. 16 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  На амбразурата, друари.

 17. 17 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Този "изтъкнат професионалист" от икономическото лоби на ГЕРБ си е поставил за задача да превърне ББР в " банка с визия". С помощта най силното лоби в паррламента това на ДПС и Пеевски-Доган с промените в"Закона за публичните предприятия" ,банката ББР бе" изключена от засилен контрол". Това в превод означава ,че парите на данъкоплатеца които държавата налива в тази банка не търпят контрол ,което навява спомена за Цветан Василев и тогава изключената от контрола на БНБ ЦКБ. ри при КТБ ЕТи ГЕРБ сътвори това което Ц.Василев не без помощта на прокуратурата сътвори с КТБ

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Ето този е един от отговорните за чадъра, разпънат над голямото източване на КТБ.Съответно неговото място в съда не трябва дабъде само в качеството му на свидетел....

 19. 19 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  Тоя не беше ли близък с един дето избяга от правосъдието ? Прякорът му започваше ли с Б.?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  А Иво Прокопиев не беше ли МЕГА приватизатор от Разград , където татко му беше известен с близки отношение по ЛОВДЖИЙСКА линия с които Комунистически ВОЖДОВЕ - наши и чужди - се сетите :
  Нека приложим към Иво Прокопиев матрицата, която безпогрешно дезавуира истинските биографии на знаковите политически и бизнес диверсанти на прехода. Какви са връзките му с комунистическата номенклатура? Дебели и отдавнашни, идват чак от дълбините на времето. Бащата Георги Прокопиев е бил сред управителите на любимия резерват на Тодор Живков – представителното ловно стопанство (ПЛС) „Воден” край Разград. Комунистическият диктатор е посрещал там най-скъпите си гости, вкл. Леонид Брежнев

 20. 20 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ТОЯ МИШОК Е МНОГО СИЛНО ЗАВИСИМ ОТ МАФИЯТА ИМА И ПОДВИЗИ В СТИЛ АЛА СТРОСКАН АМА 4И4Е то дето беше ви заподал инфото по темата го заблокирахте пожизнено , ако бяхте чели вместо да заблокирате много неприятности щяхте да си ги спестите дневник ..........

 21. 21 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3900 Любопитно

  "Бившият шеф на КФН Стоян Мавродиев пред съда: Щяхме да реагираме срещу продажбата на акциите на ЕВН"

  Ами да сте реагирали бе , смотаняци.............???!!!

 22. 22 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3900 Любопитно

  До коментар [#3] от "selqnin":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Много и интересно /и в същото време точно/ определение!

 23. 23 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#19] от "doroteus":

  Омотали са се като свински черва и тези и онези.

  Panta rhei....
 24. 24 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1555 Гневно

  ванродиев,главок такъв,я кажи КОЙ ти нарежда да *захлебваш* доган и обкръжение?!?

 25. 25 Профил на today
  today
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Че това не ели опит за клевета от страна на Мавродиев? Той май много ревностно защитава интересите на ДПС, които обикновено са коренно различни от интересите на обществото.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 26. 26 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  покажете друга държава на картата, на която шефът на съответната КФН прави в свободното си време офшорки на международноизвестни трафиканти, и това да е ОК!

  всички виждаме каква безнадзорна кочина са определени държавни образУвания, но обществената енергия (за съжаление) се отпушва или само при някаква супер екстремна простотия (като ДП шеф на ДАНС примерно), или от някаква супер тъпотия като ИК, "божке Зеха ни децата да ги дадат на норвежките гейове" или кое "култово" произведение, писано преди няколкостотин години, е изпаднало от учебника по литература!

 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7930 Неутрално

  "отговорите на Мавродиев пораждат въпроса защо сигналът е срещу "Булброкърс", а не срещу оценителите или служителите на АСПК."
  Ами защото така е наредил неговият ментор, Пеевски.

 28. 28 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Тотално компрометиран и корумпиран е Мавродиев.

  Защо ако не да?!
 29. 29 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2724 Неутрално


  Не трябва да се забравя, че Стоян Мавродиев даде на Гинка Върбакова писмена гаранция, че ББР ще я финансира за покупката на ЧЕЗ. Това поне не беше толкова отдавна.

 30. 30 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6927 Гневно

  Главанак с главанак, не знаел, че защо си там и получаваш огромна заплата за да знаеш и правилно да преценяваш.

 31. 31 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  Милиционерскси свинщина!
  Булброкерс-а от двете страни на сделката!
  Нямало кой да отбележи милиционерския конфликт на интереси!
  Е, момчета, лакоми момчета ще си сърбате попарата.
  Трагедията на България е, че бизнес елита й е затрит из дъно.
  Само милиционерски некадърни издънки се джавкат и действат както са им деднали татовците - кради, давай, сега ти се е паднало времето да наринеш в коша!
  Булброкерс-а тогава - опаа, тия са прости, ще ги ринем и чупим кинтите.
  Сега.
  Тъпи, милиционерски издънки.
  Дори ги е домързяло да регистрират друг посредник по сделката.
  Отврат.
  Е, ми сърбайте си попарата...
  Едва ли тогава са си мислили, какво ги чака...
  Тъпанари!

 32. 32 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Укоримо е, че Мавродиев премълчава отношенията си с Прокопиев, но няма проблем когато Калпакчиев премълчава връзките си с БХК...

  Защото сте платени и лъжливи журналя, дано да осъдят сингапурския крадец!

 33. 33 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  Укоримо е, че Мавродиев премълчава отношенията си с Прокопиев, но няма проблем когато Калпакчиев премълчава връзките си с БХК...Защото сте платени и лъжливи журналя, дано да осъдят сингапурския крадец!
  —цитат от коментар 32 на Джони Глупавия


  Проблемът съвсем не е в отношенията на Мавродиев и Прокопиев.

  Проблемът е, че под носа на Мавродиев се случи разграбването на КТБ *въпреки* сирените, които Прокопиев дълго биеше чрез Капитал.

  Ако го е направил нарочно значи трябва да бъде осъден за съучастие в кражба в особено големи размери, ако го е направил от незнание е най-големия идиот в държавата и на думите му като свидетел не може да се вярва и за 5 стотинки.

  Прокопиев си мълчи за много неща от миналото си, но поне това, което казва за другите излиза общо взето вярно.

  А Мавродиев е едно леке.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 34. 34 Профил на Никола
  Никола
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Метода за продажба на ЕВН - добър/лош,но поне имаше някакъв търг.Всеки можеше да участва.Вярно,че цента в последствие се вдигна почити двойно.Но да си спомним как Караниколов продаде Булгартабак?При продажбата акцията бе оцененна на окололо 32лв,а само година и половина по-късно мина 100 лв. Е колко е щетата за държавата от тази продажба?Там се нарушава и приватизационния договор,но никоя институция не се задейства въпреки множеството публикации.

 35. 35 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 721 Неутрално

  мавродиев, ти кво гнусно и мризливо, долно леке си...
  думите "продажник" и "подлога" са направо комплимент за теб.
  през цялото си съществуване КФН (преди това КЦКФБ и КЦКБ) никога не е имала по-голямо корумпе за председател от теб!

 36. 36 Профил на cvetomir_borisov_11_22
  cvetomir_borisov_11_22
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Ейй не те се спря г-н Мавродиев. Ти и твоите приятелчета Пеевски, Андон Георгиев, Митрев и т.н. Не се наядохте. Не ви ли е срам от това, което правите?

 37. 37 Профил на Дилян Пеев
  Дилян Пеев
  Рейтинг: 52 Неутрално

  В началото на април, след бурята около отпуснат от Българската банка за развитие кредит от 75 млн. лв. за колекторска фирма насред пандемията, министър-председателят Бойко Борисов максимално публично "уволни" цялото ръководство на институцията по телевизията. Почти веднага след това главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев беше отстранен.

 38. 38 Профил на stasyyy1
  stasyyy1
  Рейтинг: 53 Неутрално

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица

 39. 39 Профил на Камелия Романова
  Камелия Романова
  Рейтинг: 10 Неутрално

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица, сподвижници от предишните му кариерни стъпки - като офшорен адвокат и като председател на Комисията за финансов надзор (КФН)

 40. 40 Профил на Галина Латунова
  Галина Латунова
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Първият работен ден на Мавродиев в сферата на финансите е директно на поста председател на Комисията за финансов надзор, а първият му ден като банкер е на поста изпълнителен директор именно на ББР. Как се постига това?

 41. 41 Профил на Йоан Владиславов
  Йоан Владиславов
  Рейтинг: 71 Неутрално

  Подкрепям вашите тези. Чувал съм от познати как се приготвят продуктите на Маджаров. Внимавайте и избягвайте употребата им.

 42. 42 Профил на Константина Станимирова
  Константина Станимирова
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Част от внушителната заплата на Мавродиев (а може би и цялата) подлежи на конфискация в полза на държавата. За целта е нужно просто Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да приложи логиката на скорошното си решение, с което в аналогичен казус установи конфликт на интереси при доскорошния шеф на БЕХ Петьо Иванов.

 43. 43 Профил на Величка Константинова
  Величка Константинова
  Рейтинг: 50 Неутрално

  "Господин Мавродиев има отношение към схемата за пране на пари, по която подсъдим е Евелин Банев. Чрез свои действия той е улеснил изпирането на сума, придобита от наркотрафик."

 44. 44 Профил на Nikola Kalchev
  Nikola Kalchev
  Рейтинг: 47 Неутрално

  И какво се оказва накрая, че Стоян Мавродиев е непоклатим и прави каквото му скимне без да бъде наказан за действия си ? В каква държава живеем ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK