Лозан Панов към съдиите: Искат да ви пречупят, не се огъвайте

Председателят на ВКС Лозан Панов

© Велко Ангелов

Председателят на ВКС Лозан ПановБългария прекрачи границата, отвъд която законността и правото стават жертва на конюнктурния произвол и политическата целесъобразност, заявява председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в обръщение , разпространено днес по повод случая с австралийския гражданин Джок Полфрийман. Панов се обръща към съдиите, на които им предстои да разгледат искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото за условното предсрочно освобождаване на Полфрийман и възлагането му на друг съдебен състав, който да го върне в затвора.


На 19 септември Полфрийман бе условно предсрочно освободен от състав на Апелативния съд и въпреки че определението на съда влезе в сила, той беше откаран в мигрантския център в Бусманци, където остава четвърта седмица без обяснение за основанието, на което не му е разрешено да напусне центъра и страната.


На 7 октомври съставът на ВКС изслуша искането на главния прокурор и възраженията на защитата и се очаква да се произнесе в законовия срок от два месеца.
Междувременно дипломати от мисията на Австралия в Атина, както и австралийският външен министър Н. Пр. Марис Пейн изразиха загриженост от продължаващото задържане на Полфрийман и призоваха българското правителство да гарантира, че казусът ще се реши при стриктно прилагане на законите.


Следва пълният текст на обръщението:


Обръщение на председателя на Върховния касационен съд по повод случая "Джок Полфрийман"


България прекрачи границата, отвъд която законността и правото стават жертва на конюнктурния произвол и политическата целесъобразност. Умело манипулирани от обслужващи задкулисни интереси медии, българските граждани изглежда, че с готовност биха се лишили от правата и свободите си в името на отмъщението за "пролятата българска кръв". През последните седмици една човешка трагедия послужи на цинични играчи умело да стимулират крайни обществени настроения срещу съдии, провокирайки улицата и политиците да решават дела. Дано на привържениците на "площадното правосъдие" не им се наложи някой ден да изпитат на гърба си прилагането на закона от определен по нечие усмотрение "законен съдебен състав". С обръщение


За съжаление, процесът на демократизиране на страната ни не бе съпроводен с достатъчен дебат или масова образователна кампания. На гражданите не се демонстрира какво представлява правото, как то действа и защо трябва да се спазва. Днес именно рентиерите на царящата безпросветност са тези, които използват казуса на австралийския гражданин Джок Полфрийман за користни цели. Ялова илюзия е, че една присъда – каквато и да е тя – би могла да запълни пропастта в сърцата на родители,
изгубили детето си. По тази причина едно от най-забележителните достижения на съвременната цивилизация е, че присъдите се постановяват от съдии, а не от жертвите на престъпленията. Посредствените лидери, които жонглират с най-низките страсти на хората, не са български феномен. Страшното обаче би дошло, когато до тях застанат магистрати, за които "законът" е това, което на същите лидери им се иска. Затова и се търси правилният човек, който да пречупи онези, които все още стриктно спазват законите, или всъщност вече са го намерили. Струва ми се, че съвсем скоро предстои
да узнаем.


Призовавам сценаристите на истеричната кампания по повод на условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман да не подпалват Рим само защото в този момент им е належащо да обвинят християните.


Във връзка със спекулациите, че австралийският гражданин е лишен от право на свободно придвижване заради предстоящото решение на Върховния касационен съд (ВКС), призовавам съдебния състав с председател и докладчик Жанина Начева и неговите членове Бисер Троянов и Надежда Трифонова максимално да съкратят срока си за произнасяне по този елементарен, от правна гледна точка, казус, за да се сложи край на това беззаконие и произвол – тежък удар върху имиджа на страната ни. По този повод със съгласието на състава бе изтеглена и датата на заседанието, защото ВКС не бива да участва в създаването на предпоставки за осъдителна присъда в Европейския съд по правата на човека. Призовавам Ви, уважаеми съдии, да поемете Вашата отговорност, защото срамът от грубото потъпкване на българските закони няма да е само Ваш, а на цялата институция.


Считам също така, че председателят на върховната съдебна инстанция не бива да мълчи и когато изпълнението на съдебен акт се е превърнало в политически въпрос par excellence. Призовавам вътрешният министър незабавно да изпълни определението на Софийския апелативен съд, тъй като грубо нарушава правото на австралийски гражданин свободно да се придвижва.


Преди време предупредих, че сме изправени пред система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и най-вече съдебната система. Действията ú не се огласяват, а се държат в тайна. Грешките ú не се изваждат на показ, а се премълчават и укриват; противниците ú се преследват докрай, а тайните ú – то те са много грижливо пазени и не могат да бъдат разкривани.


Призовах колегите си да се изправим лице в лице, без страх, срещу тази машина. Днес с огромна болка повтарям тази молба. Защото тази машина успя да овладее цялата ни институционална инфраструктура. Тя може да короняса или да унищожи всеки и всички, които ú се изправят по пътя ú към пълното овладяване на държавата.


И въпреки всичко място за отчаяние няма, защото съдът е стражът на демокрацията, а отчаяният демократ е един оксиморон. Отстоявайте законността, колеги, защото смисълът на земния ни престой е много повече от това да удовлетвориш първичните си желания. Не се огъвайте пред силните на деня, защото опазването на индивидуалните права за нас не е въпрос на избор, а професионален дълг.


Бъдете силни и пазете достойнството на тогата и в онези моменти, в които липсата на опора в мрежата от обвързаности на бившата Държавна сигурност ще Ви карат да се чувствате като дърво без корени! Зная, че за истински независимите сред Вас, които следват закона и са безпристрастни, "подкрепата" на Висшия съдебен съвет ще се изразява в дисциплинарни производства.


И въпреки това не предавайте съвестта си! Ще Ви атакуват и институционално, а медийният линч на пропагандната машина ще бъде нечовешки, но знайте, истинската вяра не може да се пречупи! Обречени сме да успеем, защото заставайки на страната на правото, ние заставаме на страната на истината, а истината е пазена свише!


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (211)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  Този какви глупости говори!?

 2. 2 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Браво на Лозан! Не всички българи са роби на шепата впиянчени ченгета от библиотекаро-сарайския кръжок!

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Весело

  Не се огъвайте! Не подавайте отвод, дори да има и 200%-ви основания за това!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Да си припомним знаменития монолог на Вежди Рашидов от 30.07.2013 в кулоара на Народното събрание. 6 години по-късно, вместо българите да се освободят, Веждичката се пороби и той. Но казаното си остава и един ден ще ще бъде издялано на фасадата на Дондуков 1 със златни букви, защото това е съвременният еквивалент на "О, неразумний юроде?", който засяга всеки жив българин:

  "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му ... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват? Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: О, моля ти се, недей. После звъня в "Стандарт" на Славка Бозукова, нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник", "Капитал", в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар, то това ви е нацията на 1300 години - е*ал съм ви циганската нация! Това го напишете, ама няма да посмеете. "

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Смаяна съм от подобно нахалство.
  Това е натиск върху български съдии, на който ги призовавам да не се поддават.
  Нито от шефа си, нито от другиго.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  Положението е още по-сериозно. Искат да ги засрамят, че вземат пари от БХК. Ако наглеците успеят утре ще е срамни и от Организацията за честна и независима съдебна система "Митьо Очите" да вземат лекторски и други.

 7. 7 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 980 Неутрално

  В България отдавна нещата са излезли извън контрол и нормалност и затова е призива на Панов. Иначе в нормална ситуация би предизвикало учудване, но набезите на псевдоправисти, милиционери, и всяква пасмина от настоящия управляваш "елит", правят този призив абсолютно необходим и на място.
  По принцип не е работа на Председателя на ВКС да се занимава с тези нещо, но толкова са излезнали нещата извън контрол, че е абсолютно наложително и малкото останнало нормалност в съда да бъде защитена.
  В БГ няма демокрация, има каскетаджии и сикаджии на власт, които гледат да окупират всичко и всички - на принципа , който не е с мен е против мен.
  Стар комунделски принцип.

 8. 8 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#2] от "cinik":

  Браво на Лозан! Не всички българи са роби на шепата впиянчени ченгета от библиотекаро-сарайския кръжок!
  ................
  Мдааа
  друго си е да те "обучават"от БХК.

 9. 9 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2736 Весело

  Този с някакъв садомазохизъм нанася удар след удар по авторитета на съдиите! Унищожава го със същото наслаждение, с което "умнокрасивите" унищожават авторитета на "дясното". И от едното, и от другото не е останало почти нищо.
  Но все пак съдиите са няколко идеи по-добре, дано намерят начин да се реабилитират- никой не смята, че всички сред тях са "гнили ябълки".

 10. 10 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Смаяна съм от подобно нахалство.Това е натиск върху български съдии, на който ги призовавам да не се поддават. Нито от шефа си, нито от другиго.
  —цитат от коментар 5 на АзКлавдия


  Прекрачени са всички правила за безпристрасност и независимост на съда от ЛОЗАН ПАНОВ ! Това подлежи ли на някаква санкция.???

  Водеща новина
  Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман
  Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

 11. 11 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Положението е още по-сериозно. Искат да ги засрамят, че вземат пари от БХК. Ако наглеците успеят утре ще е срамни и от Организацията за честна и независима съдебна система "Митьо Очите" да вземат лекторски и други.
  —цитат от коментар 6 на blondofil


  Я пак?

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Смаяна съм от подобно нахалство.Това е натиск върху български съдии, на който ги призовавам да не се поддават. Нито от шефа си, нито от другиго.
  —цитат от коментар 5 на АзКлавдия


  Вземането за заложник на чужд гражданин на какъв натиск е резултат? Тези ако се огънат пред дъртите пияници с висши офицерски ДС-чинове, могат директно да забравят за професията си. Много скоро ще работят писарушки на дъртите ченгета и бодрата смяна, която усилено подготвят.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 13. 13 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#8] от "buljubei":

  Нали, а още по добре в милиционерския техникум - ковачница на силни юридически умове като Гешев. Да попитам, някой знае ли колко прависти от ГЕрП има в парламента, с какво са се занимавали преди, къде са завършили и покриват ли теста за интелигентност над 30 точки поне.

 14. 14 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Съдиите се срамуват както от гнилите соросоидни ябълки в системата си, така и от Лозан Панов.

 15. 15 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1830 Неутрално


  Водеща новина
  Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман
  Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца!
  Защо толкова много се страхува един висш ПРАВОЗАЩИТНИК от ПРАВОТО ????
  И от ПРОКУРАТУРАТА СЪЩО ????

 16. 16 Профил на uchuden
  uchuden
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Лозан беше издигнат за председател на ВКС от пионките на Боко и Пеевски Узунов и председателя на ВАС Колев. Този човек няма правото да говори за морал, а като съдия и да политиканства. Дано един ден си правят компания с Цацаров "на топло"

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Лозя да им каже как да си купят вили евтинаро по морето.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#12] от "cinik":

  Въобще не ме интересува конкретният казус. Ама никак!! Отвлечен, ограбен, измамен - решава съдът, не Лозан, нито Панов!

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#9] от "Дон Кихот":

  Естествено че не всички са гнили ябълки. Има и гнили сливи. Доста.

 21. 21 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Един от малкото независими от мафията съдии. Учудваме се на смелостта му, като гледам колко са ужасени повечето съдии и прокурори в системата. Все още има съпротива в тази кочина. Такива хора трябва да бъдат подкрепяни.

  Защо ако не да?!
 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#12] от "cinik":Въобще не ме интересува конкретният казус. Ама никак!! Отвлечен, ограбен, измамен - решава съдът, не Лозан, нито Панов!
  —цитат от коментар 19 на АзКлавдия


  Той го е решил и съдът напомни, че не му се изпълнява решението. Библиотеката е направила държавен преврат с помощта на МВР:
  https://www.segabg.com/hot/sudiite-koito-osvobodiha-polfriyman-proizvol-e-da-e-busmanci

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 23. 23 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1342 Неутрално
 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#22] от "cinik":

  Не, не го е решил, както виждаш от текста.
  Решението се очаква.

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  13(1)Конституцията на Република България (чл. 130 –чл. 130б)регламентира състава, структурата, правомощията и дейносттана ВСС, като нормата на чл. 133от КРБ изрично предписва, че „организацията и дейността на ВСС, на съдилищата, на прокурорските и на следствените органи, статутът на съдиите, прокурорите и следователите, условията и редът за назначаване и освобождаване от длъжност на съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите, както и за осъществяване на тяхната отговорност,се уреждат със закон“. В устройствения закон на съдебната власт (чл.16 отЗСВ)същое посочено, че „Висшият съдебен съвет представлява съдебната власт, осигурява и отстоява независимостта ѝ, определя състава и организацията на работата на съдилищата, прокуратурите и следствените органи и обезпечава финансово и технически тяхната дейност, без да се намесва в нейното осъществяване!
  Дали е наясно с тези простички правила ЛОЗАН ПАНОВ ????

 26. 26 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3942 Весело

  Смаяна съм от подобно нахалство.Това е натиск върху български съдии, на който ги призовавам да не се поддават. Нито от шефа си, нито от другиго.
  —цитат от коментар 5 на АзКлавдия


  Вярно! Друго си е да се подаваш на ннатиска на педесетолевките и столевките а така на едни голи думи няма файда!

  klimentm
 27. 27 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#22] от "cinik":Не, не го е решил, както виждаш от текста. Решението се очаква.
  —цитат от коментар 24 на АзКлавдия


  Пише и на едното, и на другото място, че делото във ВКС няма нищо общо с освобождаването на Полфрийман от библиотекаро-милиционерски плен

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 28. 28 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Браво! Апел точно на място! Дано имат достойнство и смелост и се вслушат в него.

 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Този го удари на политика. Това противоречи на длъжността, която заема.

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#27] от "cinik":

  Разбира се, че има общо.
  Нека не извеждаме спора до пълни абсурди.

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 298 Весело

  Лозанчо, па ти направо им нареди как да решат делото, чедо! Па ако се бръкнеш и платиш 400 бона кръвнина вместо Джоки, цена няма да имаш. Ако не стигат от джобни, Прокопи ще ти помогне.

 32. 32 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 879 Неутрално

  това щом го казва шефа на ВКС може да си представите докъде са стигнали нещата. това вече е мутренска държава, в която един човек построи, зали, магистрали ... с европейски пари разбира се, но това едва ли има някакво значение.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 33. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#27] от "cinik":

  Между другото най-пострадали от тези оперетни изяви са точно съдиите и негови колеги, които даже поименно е изброил.
  Вариант първи - отсъждат, че поддържат решението на първата инстанция. Отзив "Тия шубелисаха от шефа и гледай ги сега.
  Вариант втори - отхвърлят решение на първата инстанция -" Тия ги купиха за некви пари, щото добрият Лозан Панов беше против"
  И в двата случая е гадно и недостойно.

  На тяхно място публично бих му натрила носа.

  Доброто е заразно
 34. 34 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#27] от "cinik":Разбира се, че има общо. Нека не извеждаме спора до пълни абсурди.
  —цитат от коментар 30 на АзКлавдия


  По закон няма нищо общо. За теб има инстинктивно, защото си робиня на един дебел, грозен. Това ти е средата. Или бачкаш за Библиотеката, или цялата ти среда е от роби на един дебел, грозен (от заинтерсованост или от характерното за широки прослойки животинско невежество)

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 35. 35 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Панов като иска да се занимава с политика да си подаде оставката, да направи партия файтон или да се качи на този на ристю и да се бори за убежденията си.

 36. 36 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Нямам му вяра.

  Нямам му никаква вяра на Панов.
  Мошеник си пада , и това е от години.

 37. 37 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#27] от "cinik":Между другото най-пострадали от тези оперетни изяви са точно съдиите и негови колеги, които даже поименно е изброил.Вариант първи - отсъждат, че поддържат решението на първата инстанция. Отзив "Тия шубелисаха от шефа и гледай ги сега.Вариант втори - отхвърлят решение на първата инстанция -" Тия ги купиха за некви пари, щото добрият Лозан Панов беше против"И в двата случая е гадно и недостойно. На тяхно място публично бих му натрила носа.
  —цитат от коментар 33 на АзКлавдия


  Е да де ама е казано на бодлива крава , Господ рога не дава.

  SHADOWS of SOFIA
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Нямам му вяра.Нямам му никаква вяра на Панов.Мошеник си пада , и това е от години.
  —цитат от коментар 36 на WWW


  Мошеник едва ли, но леко го бие шайбата.

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#34] от "cinik":

  Бе я се разкарай.
  Тук смятах, че водя разумен диалог, той тръгнал да ми обяснява на кого съм робиня.
  Плавай напред и си намери друг мющерия.
  В моята среда никой не си говори на "бате к"ре ", може да си се изплеснал нещо, вземи мерки.

  Доброто е заразно
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  До коментар [#2] от "cinik":Браво на Лозан! Не всички българи са роби на шепата впиянчени ченгета от библиотекаро-сарайския кръжок!................Мдааадруго си е да те "обучават"от БХК.
  —цитат от коментар 8 на buljubei  До коментар [#8] от "buljubei":

  Искаш да кажеш че това е лошо? Сигурно да те обучава др. Чайка е връът?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 43. 43 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Брилянтно , докато има личности като Лозан ,има и надежда

 44. 44 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#33] от "АзКлавдия":

  И в двата случая е гадно и недостойно.
  ...............
  Мчи така се прави. Радан как номинира Плевнелиев без да го пита?
  Знаят ги те номерата.

 45. 45 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  "... не предавайте съвестта си! Ще Ви атакуват и институционално, а медийният линч на пропагандната машина ще бъде нечовешки, но знайте, истинската вяра не може да се пречупи! Обречени сме да успеем, защото заставайки на страната на правото, ние заставаме на страната на истината, а истината е пазена свише!"

  Респект, господин Панов!

 46. 46 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Любопитно

  До коментар [#37] от "К2":

  Коя е кравата в случая?
  Защото участва цяло стадо в тази драма.

  Доброто е заразно
 47. 47 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3942 Весело

  Панов като иска да се занимава с политика да си подаде оставката, да направи партия файтон или да се качи на този на ристю и да се бори за убежденията си.
  —цитат от коментар 35 на von_seeckt


  "Считам също така, че председателят на върховната съдебна инстанция не бива да мълчи и когато изпълнението на съдебен акт се е превърнало в политически въпрос par excellence."

  klimentm
 48. 48 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Учудваме се на смелостта му, като гледам колко са ужасени повечето съдии и прокурори в системата.
  —цитат от коментар 21 на ages


  хехехе, айде без... тая "с ужасените жертвички на системата" вече я играхме покрай лустрацията

  тея там, "ужасените" са си съвсем активни и доброволни участници в цялото това безобразие наоколо и единственото, от което могат да се ужасят е това, че някой е посочил слона в стаята

 49. 49 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  До коментар [#18] от "О, ко ма напрай!":

  По добре е Борисов - къща в Барселона - НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3942 Весело

  До коментар [#46] от "АзКлавдия":

  'Призовах колегите си да се изправим лице в лице, без страх, срещу тази машина. Днес с огромна болка повтарям тази молба. Защото тази машина успя да овладее цялата ни институционална инфраструктура. Тя може да короняса или да унищожи всеки и всички, които ú се изправят по пътя ú към пълното овладяване на държавата."

  klimentm
 51. 51 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#47:"klimentm"][/quote]

  Въобще не е политически въпросът, а правен.

 52. 52 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  До коментар [#25] от "doroteus":

  Като си такъв добър юрист би ли обяснил на какво основание австралиеца е задържан?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 521 Неутрално
 55. 55 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#37] от "К2":Коя е кравата в случая? Защото участва цяло стадо в тази драма.
  —цитат от коментар 46 на АзКлавдия


  Ей , ти да не си помислиш , че е обида . Поговорка за понижаване на напрежението.А ако продължаваш да твърдиш , че е купен занеси доказателствата си в ВСС.

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#42] от "д р Чарли Мишкин от ГРУ":

  Искаш да кажеш че това е лошо? Сигурно да те обучава др. Чайка е връът?
  ............
  За мен е едно и също. Недопустимо е!
  Какво има да обучаваш един висш магистрат?
  За какво е учил толкова години право и кой има повече опит - той или оня грозник Кънев?
  А после, бил работил "про боно".
  Колко ли трябва да си наивен за да вярваш в тези локуми?

 57. 57 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#25] от "doroteus":Като си такъв добър юрист би ли обяснил на какво основание австралиеца е задържан?
  —цитат от коментар 52 на д р Чарли Мишкин от ГРУ


  Най вероятно Заповед за екстрадиция.

 58. 58 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Между другото най-пострадали от тези оперетни изяви са точно съдиите и негови колеги, които даже поименно е изброил.Вариант първи - отсъждат, че поддържат решението на първата инстанция. Отзив "Тия шубелисаха от шефа и гледай ги сега.Вариант втори - отхвърлят решение на първата инстанция -" Тия ги купиха за некви пари, щото добрият Лозан Панов беше против"И в двата случая е гадно и недостойно. На тяхно място публично бих му натрила носа.
  —цитат от коментар 33 на АзКлавдия


  никакви два случая нема другарке... закона е един и законния вариант е един

  останалото са болните ви партийни фантазии

 59. 59 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#43] от "Stewie":
  Брилянтно , докато има личности като Лозан ,има и надежда
  .............
  С такива като бай Лозан дълго няма да "отлепите ютията"от 3-те процента.
  И по-добре за всички, според мен.

 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Как не се намери един журналист, да попита съдия Панов, какво му е мнението за това, трябваше ли да даде отвод един небезизвестен вече съдебен състав? Ей това искам да чуя, неговото мнение - съгласен или не, защо, с какви аргументи и т.н.
  Но няма, само тишина някаква, по тази тема табу...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  До коментар [#57] от "von_seeckt":

  Е като е "Заповед за екстрадици" защо не го екстрадират??????????????????????

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 65. 65 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#55] от "К2":

  Аз за никого и нищо не твърдя.
  Градя хипотези.
  Стана ми интересно кого визираш с поговорката.

  Доброто е заразно
 66. 66 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 879 Неутрално

  това ще го четат и на запад, и както се казва "забавя, но не забрава".
  местните идиоти дете се панът тук да ми обясняват какъв бил панов, да вземат да кажат нещо по писаното, кое не е вярно? няма уважаващ себе си адвокат които да не каза, че това което прави цацаратурата е абсолютен произвол.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 67. 67 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  [quote#58:"extraCACA"][/quote]

  Напоследък е тънко обидчива. Да минат най-после тези избори и да поуспокоят партийните емоции .

  SHADOWS of SOFIA
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#57] от "von_seeckt":Е като е "Заповед за екстрадици" защо не го екстрадират??????????????????????
  —цитат от коментар 64 на д р Чарли Мишкин от ГРУ


  Питай, политическия началник, който отговара затова.

 70. 70 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#69:"von_seeckt"][/quote]

  полицейския началник

 71. 71 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#55] от "К2":Аз за никого и нищо не твърдя. Градя хипотези. Стана ми интересно кого визираш с поговорката.
  —цитат от коментар 65 на АзКлавдия


  И аз мога да градя хипотези но ги пазя за себе си. Освен теза има и анти теза в следствие на което идва синтеза.

  SHADOWS of SOFIA
 72. 72 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  До коментар [#69] от "von_seeckt":

  Прасчо ли?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 73. 73 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#71] от "К2":

  No shit?
  Но не ми отговори за визираната крава.
  Хайде, моля.

  Доброто е заразно
 74. 74 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#69] от "von_seeckt":Прасчо ли?
  —цитат от коментар 72 на д р Чарли Мишкин от ГРУ


  Обикновено полицаите са подчинени на министъра си.

 75. 75 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  До коментар [#70] от "von_seeckt":

  Твърдиш, че полицейския началник е нарушил закона?
  Къде е цацата или гешефта - да му повдигнат обвинение???

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Модераторе, били обърнал внимание на т.н. idiotstavrev. Нарича участници в този форум, боклук.
  —цитат от коментар 68 на von_seeckt


  рашка, забравил е да добави и теб.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 78. 78 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#70] от "von_seeckt":Твърдиш, че полицейския началник е нарушил закона? Къде е цацата или гешефта - да му повдигнат обвинение???
  —цитат от коментар 75 на д р Чарли Мишкин от ГРУ


  КОй закон е нарушен?

 79. 79 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Този какво, нарежда на подопечните си как да решат процеса ли? Абсурд! И това е висш магистрат? Срам!

  Мърфи е оптимист!
 80. 80 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#58] от "extraCACA":

  Каква другарка съм ти пък на теб бе, алоу?
  Кой ви е учил как да се държите в цивилизовано общество, не мога да се начудя?
  Пиши по темата и не прибягвай до ad hominem, защото това е пълно поражение.

  Доброто е заразно
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  При Веско Дремджиев гостенка е Весислава Танчева. Който има интерес ТВ 1 ТВ +

  SHADOWS of SOFIA
 83. 83 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#80] от "АзКлавдия":
  Кой ви е учил как да се държите в цивилизовано общество, не мога да се начудя?
  .....................
  Интересен факт
  Умнокрасивите , дето са все срещу "мафията"са най-невъзпитаните и най-талибански мислещите в тоя форум.
  Как им се връзва хамалския език и злобните плюнки с благородните каузи, дето уж защитават?
  Някакво психичèско разтройство ще да е

 84. 84 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Този с някакъв садомазохизъм нанася удар след удар по авторитета на съдиите! Унищожава го със същото наслаждение, с което "умнокрасивите" унищожават авторитета на "дясното". И от едното, и от другото не е останало почти нищо.Но все пак съдиите са няколко идеи по-добре, дано намерят начин да се реабилитират- никой не смята, че всички сред тях са "гнили ябълки".
  —цитат от коментар 9 на Дон Кихот


  ++++++ за това как умнокрасивите унищожиха дясното!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1342 Весело

  До коментар [#80] от "АзКлавдия":

  ах, прекрасната госпожа не харесва предмета на обръщението на Панов, поради което следва да сменим темата?

  нима?

 87. 87 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Кой да подава отвод? Апелативните съдии ли? Ами ПРБ дори е го е искала по време на делото. Или касационните? А по Иванчев що не подават съдиите?

 88. 88 Профил на gg2
  gg2
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Този какви глупости говори!?
  —цитат от коментар 1 на svoboden


  Каза че има доста глупави българи и демокрацията за това не върви. Вие към кои сте?

 89. 89 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":Кой да подава отвод? Апелативните съдии ли? Ами ПРБ дори е го е искала по време на делото. Или касационните? А по Иванчев що не подават съдиите?
  —цитат от коментар 87 на Oleg Shishmanov


  Прочети закона и не плямпай.

 90. 90 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#87] от "Oleg Shishmanov":

  по Иванчев що не подават съдиите?
  ...............
  А защо да подават?
  Да не са награждавани от едно и също НПО?

 91. 91 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3745 Неутрално

  " Дано на привържениците на "площадното правосъдие" не им се наложи някой ден да изпитат на гърба си прилагането на закона от определен по нечие усмотрение "законен съдебен състав"."

  Достойнството, ерудицията, независимостта си казват думата - нищо общо с клакьорите на сараите ! Поне едно достойно име сред висшите магистрати, което да ни отсрами от глутницата мижитурки, приставащи на всякакви задкулисни интереси !
  Поздрави за доблестната позиция на председателя на ВКС Лозан Панов !

 92. 92 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Триъгълникът Калпакчиев,БХК,Полфрийман е доста съмнителен.

 93. 93 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3745 Неутрално

  " И въпреки това не предавайте съвестта си! Ще Ви атакуват и институционално, а медийният линч на пропагандната машина ще бъде нечовешки, но знайте, истинската вяра не може да се пречупи! Обречени сме да успеем, защото заставайки на страната на правото, ние заставаме на страната на истината, а истината е пазена свише!"

  Пожелавам твърдост и постоянство на всички магистрати, които не искат да се пречупят пред лицето на ширещата се престъпност у нас !

 94. 94 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Браво на Панов! За съжаление малко са смелите магистрати като него.

  Когато осъдят България в Стасбург по този абсурден случай, ще плаща не Цацаров, Гешев или Барни Ръбъл, а всички ние.

  Крайно време е някой да се сети, че глобата трябва да се плаща от виновника, а не от хазната. Затова, ако някой политик предложи да се търси финансова и дисциплинарна отговорност от виновните магистрати за страсбургските присъди, без колебание ще гласувам за него.

 95. 95 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#91] от "samoedin":

  " Дано на привържениците на "площадното правосъдие"
  ..............
  Добре, бе ....маамустара.
  Точно тези дето са все на протести по площадите и врещят ката ден. Точно те ли са срещу "площадното" правосъдие?
  Ама съвсем се оплетохте , бе клети умнокрасавци.

 96. 96 Профил на gg2
  gg2
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Смаяна съм от подобно нахалство.Това е натиск върху български съдии, на който ги призовавам да не се поддават. Нито от шефа си, нито от другиго.
  —цитат от коментар 5 на АзКлавдия


  Уважаема, натиск е когато не е направено публично. А защо не сте смаяна от беззаконието? От кога измислиците на прокуратурата са върховенство на правото в България?

 97. 97 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Грант даден, грант приет ...

 98. 98 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3745 Неутрално

  " Отстоявайте законността, колеги, защото смисълът на земния ни престой е много повече от това да удовлетвориш първичните си желания."

  Каква разлика в ценностите на някои хора у нас и престъпната клика, която всеки ден ни поднася нова и нова порция смрад от първичните си нагони, свеждащия до едно скотско съществувание...
  Много добре казано, Лозане ! Все така напред и никакво отстъпление пред олигархията !

 99. 99 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Корупцията отдавна ги е счупила, време е за справедливост.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 100. 100 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Този с някакъв садомазохизъм нанася удар след удар по авторитета на съдиите! .
  —цитат от коментар 9 на Дон Кихот


  Ами и него сикаджията го избра.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK