Кратки новини: Отпада изискването за тесни специалисти в ТЕЛК

Кратки новини: Отпада изискването за тесни специалисти в ТЕЛК

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Отпада изискването за тесни специалисти в ТЕЛК


Отпада изискването в съставите на трудово-експертните лекарски комисии (ТЕЛК) да има специалист по заболяването на явяващия се. Това следва от приети днес от правителството промени в Правилника за устройство и организация на работата на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинските експертизи. Целта е максимално да се улеснят хората с увреждания и органите на медицинската експертиза, се казва в съобщението за решението. То се налага след като на много места заради липса на медицински специалисти не могат да се съставят телкове.


Кабинетът отпусна 1.5 млн. лв. за притежатели на лихвоточки


Министрите одобриха 1.5 млн. лв. да бъдат преведени в Националния компенсационен жилищен фонд за изплащане на натрупаните задължения за левови компенсации на граждани - притежатели на многогодишни жилищно-спестовни влогове. Около 50 хил. души очакват компенсации от държавата за това, че в годините на социализма са държали на влог парите си с цел да си купят апартамент по тогавашната система с лихвоточки. Срокът за обезщетяването им изтича в края на годината.


Националният исторически музей кани на "Приключения в Древния свят"


На 18 и 19 октомври Националният исторически музей организира фестивал на древните култури "Приключения в Древния свят". В двата дни децата и техните родители ще могат да се научат как се четат и пишат египетски йероглифи, да сглобяват макет на древноегипетски храм, ще се запознаят с римската мода и прически и римските
настолни игри. Националната гимназия за древни езици и култури ще представи света на древните гърци и римляни с театрално ателие.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK