Джок Полфрийман: Намесих се да спася човек, не да убия

(Откъс от интервюто пред "Дневник")


"Намесих се да спася човек, не да убия." Така в дълъг разговор с "Дневник" в първия ден на свобода (16 октомври) австралийският гражданин Джок Полфрийман, който на 19 септември бе освободен от затвора предсрочно от съда, но веднага бе вкаран в мигрантския център в Бусманци, откъдето излезе на 15 октомври, обяснява защо се е стигнало до фаталния сблъсък на площад "Света Неделя" на 27 декември 2007 г. В сблъсъка бе убит студентът Андрей Монов и ранен Антоан Захариев, заради което Полфрийман получи 20-години затвор.
Австралиецът разказва, че в таксито, с което пристига за срещата с "Дневник", е бил разпознат от шофьора. Казва, че не се притеснил, а започнали разговор за затвора. Някои реплики и познания на шофьора за живота зад решетките го учудили и си помислил, че или е бил надзирател, или още работи като такъв, защото знае, че това е практика. Оказало се, че шофьорът е бивш затворник, който излежал двегодишна присъда. "Вози ме колега", смее се Полфрийман на иронията на случката.


По-малко от 24 часа след напускане на центъра за бежанци, Полфрийман е под адреналина на първия ден на свобода. Не може да каже да е усетил нещо специално. Телефонът му звъни непрекъснато - най-често от Австралия, но и от приятели и познати в България.


Приема всякакви въпроси, приема с "благодаря" и забележките, когато не изговаря нещо правилно на български, и го повтаря по правилния начин; фокусиран е да повтаря колкото е необходимо нещата, които смята за несправедливи спрямо него, задава на висок глас въпроси, навлиза в детайли; краен е към българските институции и не са страхува да казва каквото мисли за прокурори, шефове на затвора, корупцията вътре, често се смее нервно...


Въпреки че през последните десетина дни много пъти са описвани въпросите и неяснотите около задържането му след решението за предсрочно освобождаване, минаваме отново през всичко, което се е случило между 20 септември и 15 октомври вечерта, за да изясним факти и детайли от неговата гледна точка.


Защо е отсъствал адвокатът му, когато го откарват в Бусманци


На 20 септември адвокат Калин Ангелов е в затвора от 8 ч. сутринта, но до 15.30 никой от администрацията не казва дали и кога ще бъде освободен Полфрийман, въпреки че съдебното определение е влязло в сила още с произнасянето на съда. Към 15.30 Полфрийман предлага на адвоката си да напусне сградата за половин час, за да се разбере какво предстои, какво смятат да правят, защото очевидно той пречи. Веднага след излизането на адвоката пристигат трима цивилни мъже, без значки и без униформи, извеждат го с вързани ръце и го вкарват в автомобила - този кадър бе разпространен от телевизиите у нас и по света - без да му кажат, че го карат в мигрантския център в Бусманци. Не знае защо завързват ръцете му.


Държи да нарича центъра за бежанци "затвор" и поправя въпросите. Твърди, че е затвор, защото като човек, който е бил и на двете места, можел да направи сравнение.


Мистерията с паспорта: Никой не ме попита имам ли документи


Австралийското посолство в Атина е издало паспорт на Полфрийман още на 22 септември. Но дипломатите не му го дали веднага, защото се опасявали да не бъде откраднат в мигрантския център. Те обаче информирали всички компетентни институции, да знаят, че той има паспорт, обяснява Полфрийман в интервюто пред "Дневник".


Заради твърденията на институциите през медиите, че причината да продължава да е задържан в Бусманци е, че няма лични документи, дипломатите все пак му връчили паспорта скоро след издаването му, но никой не го е питал има ли или няма личен документ. Когато на 10 октомври главният прокурор казва пред журналисти, че причината Полфрийман да стои в мигрантския център е липсата на валидни лични документи у самия него, той веднага публикува на страницата си във "Фейсбук" снимка на паспорта си, с който - казва, че е разполагал от преди изявлението на Цацаров. Този е паспортът, който полицията конфискува на 15 октомври, часове преди да бъде пуснат от Бусманци. Заради забрана за напускане на страната от 2011 г. - това каза тогава директорът на дирекция "Миграция" към МВР старши комисар Николай Николов.


Забраната за напускане на страната не важи след 19 септември


Забраната за напускане на страната от 2011 г., която му представили като документ едва след визитата на австралийския посланик при вътрешния министър, е била издадена някога за да обезпечи изтърпяването на присъдата. В нея пишело, че действа "до отпадане на основанието". Затова Полфрийман обжалва пред съда не забраната, а бездействието на институцията, която не му разрешава свободно придвижване.


Няколко пъти Полфрийман настоява, че такава забрана отдавна няма.


Тя обаче е "топката", която си прехвърлят МВР и прокуратурата през последните две седмици - на въпроса защо не може да напусне страната.


Има ли корупция в затвора


"Да, корупция има и тя се проявява както в изготвянето на заключенията за предсрочното освобождаване, така и за осигуряване на работа на затворниците. Анкетите които се правят от неправителствени организации или институциите, са формални и не покриват неграмотните затворници, които излизат от затвора без никакъв шанс и надежда да се интегрират", обяснява Полфрийман.


Една от целите на затворническото сдружение, което е основал, е да помага на затворниците, особено на неграмотните, на близките на такива осъдени, както и на задържани под стража, за които близките не знаят къде са и ги откриват едва след като ги обявят за издирване.


Казва, че досега сдружението се издържа с дарения, предимно от негови приятели от Австралия и Канада, но иска да разшири дейността му.


За какво е наказван в затвора


Наказанията, които са му налагани в затвора са от такъв характер, че отпадат след изтичане на година от налагането им, обяснява Полфрийман. Той твърди, че е наказван например за това че не иска да се обръсне; също - че не свалил шапката си пред началника на затвора; за обидно според затворническото ръководство съдържание на стикер, който залепил на стената, на който пише: "Когато несправедливостта е закон, съпротивата е дълг".


Повечето от наказанията освен по закон се отменяли от наградите, които получавал във вид на отпуск без гривна - веднъж за 8 часа и два пъти по два дни.


Защо се намира в София през декември 2007


По това време бил войник в британски пехотен полк, получил отпуска и дошъл да я прекара в България, при негов приятел, който имал къща в софийско село. На 27 декември през нощта тръгнали да се разходят из центъра на София. На площад "Света Неделя" става фаталният сблъсък с групата на Андрей Монов.


За какво съжалява и ще съди ли българската държава


Без колебание - отговаря с "да" и на двата въпроса. Казва, че съжалява за смъртта на Андрей Монов.


"В първите години исках аз да съм убит".


Но надигащата се през годините агресия, и то напоследък от институции и политици срещу него му пречи да моли за прошка. "Агресията ми пречи да сваля гарда". Затова не можел да демонстрира публично и единствено разкаяние.


Ще съди българската държава за задържането му след 19 септември. А ако върховните съдии възобновят делото за освобождаването му и друг съдебен състав му наложи да доизлежи присъдата, ще се подчини на решението и ще се върне в затвора. А след време отново ще поиска предсрочно освобождаване.


Съобщава още, че австралийският посланик към ЕС е сигнализирал миналата седмица Европейската комисия за задържането му в мигрантския център и ограниченото му право на придвижване.


Носите ли нож? "Не."


Независимо какво може да му се случи и какви съвети му дават - да се пази, включително и от провокации, твърди, че не се страхува да се разхожда по улиците в София.


Какво още каза за вината и наказанието, за системата, за бъдещето, защо иска да остане в България - гледайте утре интервюто с Пол Фрийман в "Дневник".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (295)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  "Казва, че съжалява за смъртта на Андрей Монов. "В първите две-три години исках аз да съм убит"."


  Е, поне няколко форумни "следователи", "детективи", твърдящи денонощно и ден след ден, че австралиеца не е убил никой, могат да се поуспокоят...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1450 Любопитно

  Всичко много убаво, ама къде са циганите, които е "спасявал"? Добре са го подучили от БХК..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  "Ще съди българската държава за задържането му след 19 септември. А ако върховните съдии възобновят делото за освобождаването му и друг съдебен състав му наложи да доизлежи присъдата, ще се подчини на решението и ще се върне в затвора. А след време отново ще поиска предсрочно освобождаване."

  Ще съди българската държава т.е всички нас, но защо трябва да носим ние отговорността за своеволията на една престъпна клика, която е обсебила институциите в тази държава и петни името и всеки ден където може !

 4. 4 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  В България много неща не са наред, българите или не ги виждат, или се правят че не виждат. Нищо никога не се оправя от само себе си. Изисква се ум и усилие в дадена посока за да тръгнат да се променят нещата. Само с кибичене и с глупост не става.
  И пак чужденец тръгва да прави нещо. Българите или не могат, или не искат.

  ДБ=БКП
 5. 4 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 924 Неутрално
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Виждам ,че си корифей по Правото та да те попитам- в колко случаи съдът е присъдил 600 000 "кръвнина" !?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Гневно

  Вижте сега, НЕ Е НОРМАЛНО, НЕ Е ЕТИЧНО И НЕ Е ПРАВИЛНО да се героизира лице, което е ОСЪДЕНО С ВЛЯЗЛА В ЗАКОННА СИЛА ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО, КОЕТО ИМА ОЩЕ МИНИМУМ ШЕСТ ГОДИНИ ДА ИЗТЪРПЯВА НАКАЗАНИЕТО СИ И КОЕТО ТЕПЪРВА ТРЯБВА ДА СЕ РЕСОЦИАЛИЗИРА. ЗАЩО не разкажете нещо за МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, КОИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ ОСЪЖДАНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР , ЗА УБИЙСТВО И НЯМАТ ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА, ВЛЯЗЛА В ЗАКОННА СИЛА, КАКТО И НИКОГА НЕ СА ПРЕБИВАВАЛИ В ЗАТВОРА ИЛИ ТЕ НЕ СА ИНТЕРЕСНИ ЗА ЛИБЕРТАРИАНСКАТА ПАСМИНА...ОТВРАТЕНА СЪМ И СЪМ СКАНДАЛИЗИРАНА ОТ ТАЗИ РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА- ЛИЦЕТО Е ОСЪДЕНО С ВЛЯЗЛА В ЗАКОННА СИЛА ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА, НА ВСИЧКО ОТГОРЕ В МОМЕНТА НЕ СЕ ПРОВЕЖДА ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНОТО МУ ДЕЛО И ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ВЪПРОСА ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ВИНАТА МУ1 КОГО ОПРАВДАВАТЕ- ЕДИН ОСЪДЕН ОТ ЗАКОНЕН БГ,. СЪД УБИЕЦ...

 8. 8 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  И циганите така викат.

 9. 9 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Това е втората му версия.
  Първата беше за самозащита, но беше оттеглена,след като излязоха резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които показват, че Полфрийман е мушкал в гръб в нападение и дори е имал свободна възможност да вложи усилие за да извади дългия нападателен нож, заклещен в ребрата и да мушка отново.

  А, въпросното измислено "лице", което уж бил спасявал според измемената си версия така и не беше открито.

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#2] от "venci4":

  Прав си - там където са изчезналите записи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Достоен човек, изправил се срещу цяла глутница нацисти.

 13. 13 Профил на Ивайло Вълчев
  Ивайло Вълчев
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#3] от "samoedin":

  "Тая престъпна клика" точно от нас идва.

 14. 14 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  Така работят нещата. Никой не съди по намеренията, а по крайния резултат.

  Не случайно в Библията е записано "По плодовете им ще ги познаете".

 15. 15 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Респект и от мен!

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 16. 16 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Адвокат Марковски правилно, който е виждал какво ли не, каза, че присъдата му е несправедливо малка.
  А изтърпяния срок - абсолютен скандал.

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#7] от "cmy12603507":

  Няма Логика в написаното от вас. Я кажи какво е незаконен съд ! Знам че ще ни осветлиш с желание.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  ""Намесих се да спася човек, не да убия."

  Целия този поръчков процес е бил дирижиран от интересите и връзките на едни бивши номенклатури с влияние в прокуратурата и днес ! Записите от камерата, ако са наистина автентични и неподправени, показват нещата такива, каквито съда и прокуратурата отчаяно не е искал да бъдат, но малко по малко истината ще излезе наяве. Първо трябва да се мине през ЕСПЧ и възобновяване на делото пред нашия съд !

 19. 19 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Джок, бъди жив и здрав! Ти си пример за много хора!
  Искам да задам два въпроса към бандата на Дебелите, които стопанисват прокуратурата- Има ли г-н Полфрийман работна виза за България и ако няма как е работил и кой носи отговорност за незаконната работа , която му е дадена? Втори въпрос- след като е живял повече от 10 г. законно на територията на Бг няма ли право на постоянно пребиваване и Бг паспорт? Защо бандата на дебелите го заплашва с екстрадиране!

 20. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Само се показва, че ако тръгнеш в България да се защитаваш, или да защитаваш някой друг те вкарват в затвора, а ако си човек на някой те пишат жертва.

  ДБ=БКП
 21. 21 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#16] от "Стабилно крадене": Д.П. е завършен психопат и умишлено разиграва театър- така е посъветван, така и постъпва.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#11] от "cmy12603507":

  Ако ви е възможно без "БЕ" !!!
  тук сме възпитани хора с малки изключения както е видно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " Наказанията, които са му налагани в затвора са от такъв характер, че отпадат след изтичане на година от налагането им, обяснява Полфрийман. Той твърди, че е наказван например за това че не иска да се обръсне; също - че не свалил шапката си пред началника на затвора; за обидно според затворническото ръководство съдържание на стикер, който залепил на стената, на който пише: "Когато несправедливостта е закон, съпротивата е дълг"."

  Тия неща няма как да не дразни комунистическото статукво и ченгетата у нас - какви са тия свободолюбиви изпълнения на наша територия ?

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#16] от "Стабилно крадене":

  На фона на излежаното от Стависки е цяла епоха.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Весело

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Колко според теб струва погубено бъдеще и живот на един студент?! Отделно, редовно за убити граждани на възраст 30, 40, 50 год. и нагоре, съда присъжда по над 200 000, 300 000?!
  Издишаш...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Иначе съм съгласен, че обществото няма право да влияе на съдиите във вземането на решения.
  Въпросът, обаче е, имат ли право да правят това НПО ?

 29. 29 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  за обидно според затворническото ръководство съдържание на стикер, който залепил на стената, на който пише: "Когато несправедливостта е закон, съпротивата е дълг"
  —цитат от коментар 24 на samoedin


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 30. 30 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Камерата показва истината, но българският "съд" и "прокуратура" си имат вече готова теза, защото са на подчинение на ДС. А Монов е човек на ДС.
  Само се вижда колко България е непроменена. Утре на мястото на австралиеца може да е всеки и всеки да го бият в центъра на София, без последствия. Защо хулиганите от записа не са в затвора? Откъде да знам, че един тези хулигани (ултраси на "Левски") не е един от тези, които викаха расистки възгласи на мача с Англия? Защото и онези от мача бяха ултраси на Левски.
  Значи какво на дрогираните ненормалници от агитките им е позволено всичко?

  ДБ=БКП
 31. 31 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#26] от "cmy12603507":

  БЕ ти в час ли си БЕ? Мрази Полфрийман, играй си на адвокат, на каквото искаш си играй, но айде по- полека с клетвите. Бива ли да кълнете, като дърти цигани БЕ м@м@ му стара. Съвсем изперкахте вече.

 32. 32 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Я стига повтарял като папагал опорката! Освен този дорум никой не ти вярва! Щото сега си жив, а момчето гние в земята! За малко и другото! Пфуй!

  Мърфи е оптимист!
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#26] от "cmy12603507":

  Няма да падам на нивото ви . Кажете на колко хора е присъдена "кръвнина" 600 000 за убийство в България ?
  Кажете каква е устойчивата съдебна практика на съдия г. колев !!
  Ще ви бъдем признателни преуважаема другарко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Весело

  До коментар [#33] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кръвнината не е ли 400 000, другарю?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#27] от "hamiltonf":

  Не знам. Затова те питам. Дай ни други примери !!! Просто е.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#32] от "султана глаушева":

  вие милиционерите си умирате да говорите и издавате присъди от името на целият народ, ТЪПО ,пфуУУУййййй

 39. 39 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1224 Гневно

  До коментар [#27] от "hamiltonf":
  "Колко според теб струва погубено бъдеще и живот на един студент?!"

  Хайде стига сте титулували един скинар "студент"! Погубено бъдеще! Нямаме нужда от такива излишъци!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#36] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, този път ти свалям шапка. Ако може, след като мине през твоята да я пратиш и към моята?

 43. 43 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Само си спомням как медиите в България тогава представиха случая. А какво се оказа?
  Сега трябва да има ново дело, и онези дето са го били да влязат в затвора за опит за умишлено убийство. А австралиеца да осъди България за този скалъпен процес и вече нов процес да каже точно каква е трябвало да бъде реалната присъда.

  ДБ=БКП
 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  До коментар [#37] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами, чети бе другарю, чети:
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7602986

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 45. 45 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#36] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, пак на барикадата за този убиец! Като малък за една верига от колело с каишка колко бой отнесох... От тогава никога не съм ходил по улиците с оръжие и знам, че оръжието не решава проблеми, а ги създава. Този"миротворец" с нож в джоба тръгнал да брани! Тия само на тебе минават.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Колко ли са българите, които се разхожзат из столицата на европейска държава с нож под ръка?

 49. 49 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf":Виждам ,че си корифей по Правото та да те попитам- в колко случаи съдът е присъдил 600 000 "кръвнина" !?!?
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Има такива присъди. Не е да няма. Мога да ти дам един пример. Помниш ли този случай?
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/18/2124904_vzriv_v_zavedenie_v_centura_na_sofiia_ima_11_raneni/
  Китайците са осъдени окончателно 4 години по-късно на много сериозна сума от съпругата на сервитьор, българин, сега жив труп. Но за съжаление тази сума е несъбираема.

  Бог да благослови Америка за България!
 50. 50 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 332 Неутрално

  сега кучетата и слугите, персонала на ткзс, целият клуб на глупака може да започне да лае!

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Полфрийман заслужава свобода. Той я изстрада.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 53. 53 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Делото срещу България е слънце. Ганьо да стяга кесията, ше се плаща!

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Просто явно доста хора не са яли бой в София. Центърът е идеалното място да ти скочат група българи да те бият. Да, не цигани, а българи. Българите са много смели, когато са повече. Иначе не. Иначе бягат. Но ако са повече, ела да видиш Бай Ганьо бияч. Това си беше така по времето на комунизма в София, и сега си е така.
  И не съм про цигански настроен, напротив циганите в София вече тотално са изпуснати, и се държат провокативно през цялото време и си го търсят боя. Но и глупавият българин "патриот" и той не е стока.

  ДБ=БКП
 58. 58 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#53] от "L Glassman": Ако обаче България НИЩО няма да плаща, ще се съгласиш ли някой бг. прокурор да те скъси с една горна глава- щото много лаеш, но зад компа и не ти стиска да защитиш по този начи твърденията си, а същевременно оправдаваш умишленото убийство, извършено от един чужденец- социопат, спрямо българин в центъра на София...

 59. 59 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Само си спомням как медиите в България тогава представиха случая. А какво се оказа?Сега трябва да има ново дело, и онези дето са го били да влязат в затвора за опит за умишлено убийство. А австралиеца да осъди България за този скалъпен процес и вече нов процес да каже точно каква е трябвало да бъде реалната присъда.
  —цитат от коментар 43 на anonim440


  Не съм следила тогава делото, имах си други грижи. Но от последните екшъни около Полфрийман съм прочела достатъчно. Адски е долно случаят да се политизира. От който и да е.
  Ония двама българи, дето затриха по особено жесток и мъчителен за жертвата начин живота на студента Борилски /да почива в мир/, дали са носили ножовете в себе си? И какво ако са били "чисти" на улицата. Та това са почти 100 удара с нож и размазан череп със спортна гиричка....
  Единият, е вече свободен. От януари. Защото такава е практиката във всички "бели" държави. Дали е справедливо?? Не ставайте смешни! Няма справедливост на тази Планета, не е и имало. Има закони /добри или лоши/ и те трябва да се спазват.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#2] от "venci4":

  Ми циганска работа бе, никакво благородство и даже благодарност. Гледат го как гние в затвора ама няма да дойдат в съда да кажат, бате тоя ни спаси живота.
  Освен ако няма такива. ама пък що да лъжат. По-добре да си мислим, че те циганите са си такива.
  Пардон имаше и версия, че дъртият Монов е убил и изял спасените цигани, за да не свидетелстват.

 63. 63 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#9] от "Стабилно крадене":

  Има версия, че дъртият Монов го е убил и изял.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Кажете на колко хора е присъдена "кръвнина" 600 000 за убийство в България ?
  —цитат от коментар 33 на КМЕТ В СЯНКА


  отпреди два дни
  "
  Осем години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, наложи Старозагорският Окръжен съд на 65-годишен мъж. Той е признат за виновен, в това че на 7 януари умишлено умъртви 25-годишната си жена.

  Съдебният състав присъди обезщетение за неимуществени вреди на наследницата на пострадалата и подсъдимия – малолетната им дъщеря.
  ------
  сумата е в размер на 100 000 лв при първоначално предявени 250 000..."

 66. 66 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#38] от "Stewie":
  Господ забавя, но не забравя. Такава мръсна гавра с паметта на мъртвия ще си получи наказанието, рано или късно!

  Мърфи е оптимист!
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Господ забавя, но не забравя. Такава мръсна гавра с паметта на мъртвия ще си получи наказанието, рано или късно!
  —цитат от коментар 66 на султана глаушева

  Султано, така ще кълнеш хората като си в Анкара! И второ, Господ не го мисли, гледай си пророка...

 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Весело

  Щом и "Кмета Позитанко" се съмнява, позволява си квартални коментари по решенията на цели три съдебни състава, положението е лошо, другарите се внадигат, мислят си, че се завръщат на "бял кон"!
  Кво беше, "Мая, Победа"!?
  Жалка история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 70. 70 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#59] от "tolkoli":

  Има закони /добри или лоши/ и те трябва да се спазват
  —цитат от коментар 59 на tolkoli


  Дали? Джок Полфрийман е носил такъв стикер:

  "Когато несправедливостта е закон, съпротивата е дълг"

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#62] от "blondofil":

  Интересно къде са записите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 773 Весело

  До коментар [#69] от "hamiltonf":

  То настроението му е "революционно" преди вички избори, но като за него е казана онази:
  Тръгнахме каТ аслани, върнахме се нас...ни.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 73. 73 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Да съди до дупка. Ако може да осъди конкретно виновните за задържането след 19ти септември, ще е голям кеф!!

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 74. 74 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ++++++++

  Точно!

 75. 75 Профил на deinakz
  deinakz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За мен е достатъчно показателно, че сите патреоте са в паника. Днес закани и средни пръстове, утре - щурмове по площадите. Болен ще си обяви кандидатурата за главен патриарх на държавата и ще настане пак радост. Джок е умен и борбен човек и това изключително ги дразни. Не са свикнали на такава съпротива. Но е срам за нас, че сме го допуснали.

  Когато несправедливостта е закон, съпротивата е дълг.
 76. 76 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 283 Любопитно

  Браво на Полфрийман! А форумните рубладжии лъжеха, че е кръвожаден психопат и сериен убиец с помощта на много медийни инженерства.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 77. 77 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#69] от "hamiltonf":

  По-просто е да отговориш с примери от съдебната практика в Бг и в частност на съдия колев !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Скучаят Полфрийман отдавна е политизиран.
  Има явна намеса на БХК и либерални медии, политици, журналисти и анализатори.
  Има намеса на либерални съдии.
  Превърна се в епизод от войната между Специализираната магистратура и съдилищата на Панов и Калпакчиев.

  Който разчита само на юридически мотиви , за да разбере ставащото, не вижда цялата картина.

  Държавата срещу БХК- това е битката.

 80. 80 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Голям праз, че са пуснали предсрочно някакъв убиец, който някои чуждопоклонници се опитват да превърнат в жертва, герой. Да се маха от България и повече да не се връща!

 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#67] от "cmy12603507":

  Туй в кристалнат топка ли го видяхте или в кристалната течност ?
  Чакам да ни кажете за незаконния съд и как същия съди в Бг.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  "Намесих се да спася човек, не да убия." Така в дълъг разговор с "Дневник" в първия ден на свобода....бла бла бла"
  =========
  Бе той и със съдиите е водил дълъг разговор, ма не са му повярвали.
  Пък като е толкова разговорлив, да беше провел дълъг разговор с Андрей Монов вместо да го ръга с ножа.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 83. 83 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#82] от "clarkv622":

  С пияно скинарче да водиш дълъг разговор, ти добре ли си.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Sociopathic Agoraphobic
  Sociopathic Agoraphobic
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Стигнали сме и до австралийския сенат. Да видим дали гробарите ще посмеят отново да фалшифицират доклада по МСП. Ако ЕС им го позволи, то значи фактори вътре в самия ЕС работят за разпадането му.


  "While the parole decision itself cannot be appealed, the prosecutor general is questioning technicalities about the handling of the case," Senator Payne told parliament on Thursday.

  "We understand that this is outside Bulgaria's normal legal process and we would be concerned if non-legal issues were seen to have an influence on this process."

  The minister also told the Senate she had raised Palfreeman's case with her Bulgarian counterpart twice, and also with a European Union representative.

  "I stress that we respect the independence of the Bulgarian court and wish it see make a decision according to the rule of law."

  https://www.sbs.com.au/news/bring-jock-palfreeman-home-government-pressures-bulgaria-to-allow-aussie-to-return

 86. 86 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#71] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Монов и тях ги е унищожил.

 87. 87 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#70] от "Боян Таксиров":

  Жалко, че от целия ми коментар си разбрал само това. Цялата агитка на ГЕРБ ме намрази покрай този казус. Аз май съм единствената, която не влизам в калъпа. За ментова момче му отнеха неправомерно 12 години. Защото ако не се беше защитил с/у глутница от повече от дузина пияни и вероятно дрогирани , сега щеше да е или мъртъв, или инвалид.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 88. 88 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Кажете на колко хора е присъдена "кръвнина" 600 000 за убийство в България ?Кажете каква е устойчивата съдебна практика на съдия г. колев !!
  —цитат от коментар 33 на КМЕТ В СЯНКА


  за прободно-порезната рана с размер 2/1 см. на Антоан Захариев, чиято кръв НЕ Е открита върху ножа, с който е убит Монов обезщетението е 50 000

 89. 89 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Каквото и да се е случило в онзи фатален ден, Джон Полфрийман показва достойно поведение, как човек трябва да се бори за правата си.
  А фактът, че политическите слуги (Цацаров и сие) на уж незнайни господари се чудят как да извъртят правилното решение на българския съд и да обслужат техните интереси, е неоспорим. Дано Полфрийман да успее да докаже правотата си и да ги осъди.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 90. 90 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Нека сега живее рамо до рамо с въпросното "човек", докато събере дължимата сума за обезщетението. Защото в правораздаването, още от най-дълбока древност, има основен принцип на реципрочност. Дори във Великата книга е казано "око за око, зъб за зъб" Не може за блъскане по невнимание, да режеш глава. Не може да се месиш в конфликт, за който нито знаеш какъв е, нито имаш някакви основания, да предполагаш, че ще завърши фатално и да провокираш участниците, след като първоначалния конфликт е завършил и накрая да си търсиш оправдания за най-тежкото престъпление - убийство. Самият факт, че се опитва да се изкара невинен или да си търси оправдания, показва ясно, че изобщо не се е поправил, нито че наложеното му наказания е успяло да коригира противообщественото му поведение. Спомняма си и изявлението му от вчера, където обясняваше как отново ходел с НОЖ!!! Сякаш не причини достатъчно злини на жителите на Европейската на столица!? Всичко това, както и бъдещите жертви на австралиеца, ще тежат на съвестта на съдиите, освободили го предсрочно.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#87] от "tolkoli":

  Останалото е ясно и не казваш нищо ново...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 93. 93 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 557 Неутрално

  интересно, ако мистър Джок не беше комунист, а той непрекъснато натяква, че е такъв, лилавите болшевики пак ли щяха да го обичат толкова?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 94. 94 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 206 Неутрално

  "Казва, че съжалява за смъртта на Андрей Монов. "В първите две-три години исках аз да съм убит"."Е, поне няколко форумни "следователи", "детективи", твърдящи денонощно и ден след ден, че австралиеца не е убил никой, могат да се поуспокоят...
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf


  +++ Едва ли не го изкараха новия Левски.

 95. 95 Профил на deinakz
  deinakz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#90] от "ivanpopov":

  Абе вие сте като латерни, бе! Навили са ви пружинката и едно и също бълвате. Барем нещо оригинало да бяхте измислили, а то все на "пролята българска кръв" ви избива. Кажете, напънете се там и турете някоя история как е клал клети кенгурута в детската градина или е роднина с Чарлз Менсън. Аз ли да ви вършим цялата работа, м? Ще има ли копейки и за мен?

  Когато несправедливостта е закон, съпротивата е дълг.
 96. 96 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Нека сега живее рамо до рамо с въпросното "човек", докато събере дължимата сума за обезщетението. Защото в правораздаването, още от най-дълбока древност, има основен принцип на реципрочност. Дори във Великата книга е казано "око за око, зъб за зъб" Не може за блъскане по невнимание, да режеш глава. Не може да се месиш в конфликт, за който нито знаеш какъв е, нито имаш някакви основания, да предполагаш, че ще завърши фатално и да провокираш участниците, след като първоначалния конфликт е завършил и накрая да си търсиш оправдания за най-тежкото престъпление - убийство. Самият факт, че се опитва да се изкара невинен или да си търси оправдания, показва ясно, че изобщо не се е поправил, нито че наложеното му наказания е успяло да коригира противообщественото му поведение. Спомняма си и изявлението му от вчера, където обясняваше как отново ходел с НОЖ!!! Сякаш не причини достатъчно злини на жителите на Европейската на столица!? Всичко това, както и бъдещите жертви на австралиеца, ще тежат на съвестта на съдиите, освободили го предсрочно.
  —цитат от коментар 90 на ivanpopov


  Не е нормално чужденец да ходи с нож под ръка из улиците на европейска столица. Аз ако се разхождам с нож в джоба из улиците на Виена и полицията ме спре за проверка ще ме арестуват без окото им да мигне. На нашите чуждопоклонници им дай да хвалят чужденците, даже убийци да са.

 97. 97 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#70] от "Боян Таксиров":Жалко, че от целия ми коментар си разбрал само това. Цялата агитка на ГЕРБ ме намрази покрай този казус. Аз май съм единствената, която не влизам в калъпа. За ментова момче му отнеха неправомерно 12 години. Защото ако не се беше защитил с/у глутница от повече от дузина пияни и вероятно дрогирани , сега щеше да е или мъртъв, или инвалид.
  —цитат от коментар 87 на tolkoli


  то и хитлер така е викал - че ако не убием евреите, сички ше Омрем

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 98. 98 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 283 Любопитно

  Бих седнал на една маса с Полфрийман и дори бих го черпил, че изтърпя несправедливата присъда в затвора.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Съдебният състав, който трябва да се произнесе по възобновяването къде се е скрил? В цялата ни следосвобожденска история е нямало случай на ревизиране на присъда от последна инстанция. Случаят е толкова елементарен, че трябваше да сложат Цацаров и лумпените, които се надяват на чудо, още същия ден на обяд на мястото.

  Ако се пречупят, догодина по това време те и колегите им ще са само стажанти и машинописци на някакви неуки красьочерньовци с напечатани дипломи в Милициоерскио и Югодзападнио, сложени в кабинетите им да им казават как да отсъждат. Като през цялото време ще пушат вътре, че се чешат по слабините с ключа за колата и ще се храчат в саксиите.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK