Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Как да се решат проблемите на икономиката: Позициите на Кирил Петков, Мартин Димитров и Драгомир Стойнев

Как да се решат проблемите на икономиката: Позициите на Кирил Петков, Мартин Димитров и Драгомир Стойнев

Виж видеото
Кабинетът реши как ще подпомогне бизнеса заради високите цени на тока

Кабинетът реши как ще подпомогне бизнеса заради високите цени на тока

Виж видеото
"Изправени сме пред голяма опасност": Брифингът на здравните власти

"Изправени сме пред голяма опасност": Брифингът на здравните власти

Виж видеото
Специалист по медицинско право: Проверката на сертификата не нарушава личните данни

Специалист по медицинско право: Проверката на сертификата не нарушава личните данни

Виж видеото
Само с COVID документ в университети и ресторанти: Най-важното за новите мерки в 2 минути

Само с COVID документ в университети и ресторанти: Най-важното за новите мерки в 2 минути

Виж видеото

Дневник" покани кандидатите за кмет на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, арх. Борислав Игнатов и Борис Бонев да отговорят кратко на едни и същи въпроси. Пръв се отзова кандидатът на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов. Какво каза той вижте във видеото. Още вижте тук и тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Защо архитект Игнатов е правилният избор?
  Демокрацията е междупартийно състезание. Така е поне на теория. В България обаче управляващите "подобриха" теорията, като създадоха мрежа от политически и икономически субекти, която може да оцелее във властта, дори когато някои нейни части загубят изборите. Така например през 2013 година ГЕРБ загуби властта, но Мрежата оцеля. През 2014 година ГЕРБ се върна на власт и Мрежата процъфтя, макар че остана без някои свои звена – като Цветан Василев и елементи от БСП.
  Формално в момента на власт е коалиция от ГЕРБ и т.нар. патриоти. Реално на власт е Мрежата, която съдържа ГЕРБ, ДПС, бизнесите и медиите на ДПС, "патриотите", големи части от магистратурата и присъдружни звена като Марешки, Кирил Домусчиев и новите му медиийни придобивки. Дори части от БСП могат да бъдат считани за асоциирани членове на Мрежата (Георги Гергов и Румен Овчаров, например) или поне за кандидати, чието членство е било временно замразено.
  Мрежата не е строго йерархизирана структура – в нея има известна хоризонталност и автономност на субектите. Това не е мафиотска организация, в която един началник (capo di tutti capi) нарежда на останалите (дори и този началник да прилича на Марлон Брандо от "Кръстника"). По-скоро става дума за задруга, която помага на всеки един от участниците да реализира своите интереси и се простира далече зад границите на България - собственикът на Теленор, новият собственик на БТВ е известен като чешкият Делян Пеевски.
  През последните две години се научихме да интерпретираме "стабилността" на управлението, като способност на Мрежата да се възпроизвежда и да оцелява. И наистина, във формалната коалиция "партньорите" могат да стигнат и до физическа разправа (Сидеров и Джамбазки, например), но това не променя много реалната структура на властта.
  Как функционира Мрежата (паралелната власт)?
  В Мрежата също стават размествания: с отстраняването на Цветан Цветанов тежестта на официалния политически елемент (ГЕРБ) в нея отслабна за сметка на ДПС и свързаните с движението икономически субекти. Затова сега и Борисов под сурдинка се оплаква, че Иван Гешев не бил "негов" кандидат за главен прокурор. Дори това да е просто театър, правдоподобността му идва от споменатите вътрешномрежови промени.
  Мрежата е някаква гаранция за стабилност на властта, но тя има и своите негативни страни:
  – Участието в мрежата се осребрява чрез публично финансиране на частни субекти. Студеният резерв замина в правилните ръце, Българската банка за развитие развива основно мрежовите бизнеси, при държавните поръчки няма случайни печеливши и т.н.;
  – Привилегироването на определени фирми и икономически интереси води до концентрация на собственост (много видима в медиите) и некачествени, скъпи и кухи проекти;
  – Мрежата става все по-амбициозна и се стреми да реализира многомилиардни проекти - като АЕЦ "Белене" и турско-българския поток - които са спорни от гледна точка на националния интерес, но със сигурност ще направят определени мрежови играчи изключително богати;
  – Доминацията на Мрежата води и до сериозни изкривявания в медиите и съдебната система: те се превръщат в инструменти на нейното възпроизводство ("бухалки", по-просто казано).
  В България възходът на Мрежата има и един друг притеснителен страничен ефект: покафеняването на публичната среда. "Патриотите" са важна нейна част - те отговарят за камуфлажа ѝ като "коалиция". За тази цел те получават неограничена трибуна и тезите им се леят от националния ефир. Е, стигна се до злополучния мач с Англия, когато резултатът от нагнетяването на омраза в обществото ни лъсна в световен ефир.
  Вярно е, че навсякъде има расисти и объркани младежи. Вярно е, че навсякъде службите на държавата опитват да инфилтрират крайнодесните агитки и партии. Например в Германия през 2003 година съдът отказа да забрани неонацистката партия, защото се оказа, че значима част от ръководството ѝ са сътрудници на службите.
  Само че никъде в утвърдените демокрации крайнодесните и техните говорители не са получавали такова комфортно място в самите структури на властта и такава трибуна да разгръщат хомофобски и ксенофобски дискурс. В България участието на такива елементи в Мрежата – било като членове на формалната коалиция или като агитки по протести срещу кандидат за главен прокурор – водят до липса на властови отговор на расизма. И това, а не писанията в таблоидната преса, е разликата между България и Англия.
  Изборите в София ще са поредното изпитание, при което Мрежата ще трябва да се възпроизведе във властта. Стратегията ѝ в столицата е следната. Първо, разбира се г-жа Фандъкова е предпочитаният мрежови кандидат. Това е така, защото Фандъкова може да се похвали с реални успехи в градоустройството и да бъде демонстрация, че пребиваването на Мрежата във властта носи и обществени ползи. Ако г-жа Фандъкова спечели изборите, сегашните баланси в Мрежата ще се запазят.
  Резервната стратегия на Мрежата е да кооптира г-жа Мая Манолова, която се позиционира като политическа алтернатива на ГЕРБ. Мрежата има основание да счита Манолова за един от "своите" с временно замразено членство: в крайна сметка политическата кариера на "червеното острие" тръгна нагоре с Костинбродската афера и управлението на Орешарски. Нещо повече, и след падането на Орешарски Борисов "възнагради" Манолова с омбудсманското място в опит да я запази (като Румен Овчаров в "Лукойл") в по-широкия мрежови периметър. Разбира се, човек се променя и през това време е възможно Манолова да се е превърнала в автентичен опонент на Мрежата и потениален борец с нея. Проблемът обаче е, че не го е заявила ясно и недвусмислено - мълчанието ѝ по отношение на номинацията на Гешев за главен прокурор е показателно.
  И тук не става дума за личностни нагласи и катарзиси: Манолова наистина може би съжалява за участието си в управлението "Орешарски". Въпросът е, че голямата политическа подкрепа за нея е от БСП на Корнелия Нинова, която в цялост е просто аспирант за мястото на ГЕРБ в Мрежата. Нещо повече, БСП може да влезе в мача като смяна едновременно и на ГЕРБ, и на "патриотите", защото тя толкова се "патриотизира", че вече кара Ангел Джамбазки да се изчервява, докато слуша социалистите. За да докажат, че са годни за игра, БСП, както и Манолова, мълчат по централния приоритет на Мрежата през есента - избора на нов главен прокурор.
  Архитект Игнатов не е приемлив за Мрежата и затова таблоидите се насочиха към него още от самото начало. Към останалите кандидати – с изключение на "нейния" Джамбазки – Мрежата е по-скоро неутрална – те внасят фонов шум, който ѝ е по-скоро полез
  "Демократична България" е фактор на изборите в София. Затова в момента и двамата водещи кандидати се опитват да привлекат нейните избиратели за евентуален втори тур.
  Стратегията на ГЕРБ и г-жа Фандъкова е да демонстрират, че са чувствителни към исканията на "градската десница". Фандъкова каза добри думи за архитект Игнатов, Борисов се изказа против искането на ВМРО за забрана на БХК. Манолова каза, че ако отпадне, ще подкрепи избора на Демократична България. Проблемът на тази стратегия е, че изборът на главен прокурор е дни преди избора на кмет. Ако Иван Гешев бъде избран въпреки сериозните възражения срещу кандидатурата му, ГЕРБ и Борисов трудно ще могат да поискат подкрепа от демократичната десница за своя кандидат за кмет. Солидарността с "дясното" ще дрънчи особено силно на кухо, тъй като ще е ясно, че водещо за ГЕРБ не е идеологията, а мрежовият интерес.
  Стратегията на г-жа Манолова е да убеди десните демократи, че един шок в системата е потенциална възможност за промяна. Вярно е, че една загуба на ГЕРБ няма автоматично да изведе Мрежата от властта, но някои нейни елементи (Борисов), ще загубят влияние и авторитет. Проблемът на стратегията на Манолова е, че при неин успех други елементи на Мрежата ще размразят членството си (БСП) и ще има нужда от множество нови договорки. Накратко, преформатирането ще е безспорно шок и неудобство. Но най-вероятният му резултат ще е нова кръпка в Мрежата под формата на БСП. Дали това е по-добре е въпрос на политически вкус.
  Възможно ли е управление отвъд Мрежата? Да, разбира се. Но, първо, нейното съществуване трябва да бъде ясно и категорично назовано. Второ, борците с "модела на управление" трябва да са автентични опоненти на Мрежата, а не просто нейни елементи с временно замразено членство. Останалото е политическо умение за общуване с хората, почтеност и компетентност. Като цяло трудна, но не непосилна задача.
  P.S.: Особен нюанс в предизборната ситуация може да дойде от новината за отпадане на мониторинга от ЕС на България и Румъния дни преди изборите. Мрежата ще интерпретира тази новина като окончтелно справяне с проблемите с корупцията и вот на подкрепа от страна на ЕС за кандидатурата на Иван Гешев.
  Истината е друга: ЕС вече е фрустриран от многогодишното писане на доклади без особен прогрес по тях и смята да замени нашия мониторинг с по-ефективен, общ за всички държави членки механизъм. Т.е. пак ще получаваме критични доклади, но вече заедно с Полша и с Унгария, а не само с Румъния, и тези доклади ще са обвързани по-тясно с финансовите механизми на ЕС.

 2. 2 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 446 Неутрално

  БСП/СестраГалева не е алтернатива на модела ГЕРБ/ДПС
  Избирателят обаче не може да изпрати нужното послание на ГЕРБ/ДПС, гласувайки за БСП или различните “патриоти”, защото те не са алтернатива на наложения модел. Нещо повече: в управлението си БСП нееднократно е доказвала, че постига дори по-лоши резултати, като същевременно запазва гореописаните корупционни характеристики. И в настоящата им електорална листа най-яркият икономически експерт е професор Румен Гечев - човекът, чиято политика се увенча със срив на цялата банкова система, хиперинфлация и радикално обедняване на българите по време на Виденовото правителство. Тогава беше извършена измамата с така наречените приватизационни бонове, в резултат на което всички фирми, около 200 инвестиционни посредници, станаха собственост на бивши БКП/ДС номенклатури, продължение на схемата, придобила известност като "раздаването на куфарите с пари" на свои другари. Циреят КТБ се спука при последното пребиваване на социалистите във властта (2013-2014 г.) и така възроди спомена за злощастните 1996-1997. “Патриотите” пък се наложиха просто като удобен пълнеж за правителства, които поддържат описания корупционен модел на управление: както „Атака" направи възможна коалицията “Орешарски”, така и “Обединени патриоти” са смокиновият лист, зад който ГЕРБ и ДПС де факто управляват заедно.
  Тази дилема на избирателя ще има един сигурен ефект - доста хора просто няма да отидат да гласуват. Социолозите прогнозират ниска активност, като част от избирателите на ГЕРБ вече оттеглиха подкрепата си за тази партия - именно това доведе до крехка временна преднина за БСП. Подобен наказателен вот обаче рискува да даде незаслужен антикорупционен бонус на БСП, както и да реабилитира “консервативния завой” на лидерката Корнелия Нинова.

 3. 3 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Русата свръх амбиция и ловка манипулаторка, завършила в Москва за заслуги (там се изпращаха само комсомолски активисти или наследници на партийни номенклатури - да се знае колко е независима) стъпи на пистата към властта като семейство, съвместно с кюстендилския бизнес бос, започнал като редови митничар. Като бивш комсомолски секретар, митничаря умело се ориентира в трансферните канали и по естествен път се озова в големия бизнес като съдружник на братя Галеви. Бизнеса на митничаря започна като редови служител на митницата и бързо влезе в съдружие с братята, поради особеностите на взаимните им интереси. И до днес контролира "трафика" там. Съдружието им по разбираеми причини, като всеки голям и успешен бизнес не можеше да се развива без участието на местната власт (както навсякъде в държавата), и редовно бизнес срещите се осветяваха от отблясъците на русокоската. Съгражданите и свързаха обществените изяви на русата амбиция и спецификата на големия местен бизнес с криминален оттенък, неотделим от местната власт с прякора, който и лепнаха - сестра Галева. На тези бизнес срещи, сестрата прозря, че властта е сладко нещо и реши да си откъсне опашката, като заряза митничаря и прехвана в полет кмета, който също си падаше по русото. Както се казва, русо гладно нема. Съгражданите и очакваха момента, когато и кмета ще бъде зарязан, защото знаеха, че русата амбиция няма спирачки. Скоро последва замяната на кмета с един друг политик, от по-високите етажи на властта, който също се оказа със слаби ангели пред блестящо русото. Със сигурност, амбицията и в перспектива включва президентската институция с междинно стъпало - кмет на София. Героичните пози, като на Маша картечарката, която демонстрира русата амбиция, защитавайки успешно развиващото се момче на мама, призвано да оглави Националната сигурност, допадна на политическите инженери зад завесата и затова я направиха обдусман, като подготовка за бъдещото и развитие към висотите на властта, т.е. като кмет ще защитава интересите на същите големи пари, които превзеха държавата през периода, известен в държавата като раздаването на "куфарите" с червени пари, а за по-запознатите, периода на набързо създадените червени банки и скорпостижните им фалити за замазване на следите по източването им от червените другари.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Дано вече е научил къде са намират селата Яна, Негушево и Ботунец...
  Смях в залата !

 6. 6 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Интерсно ще бъде, дали собствениците на дюкяни и работещите в тях ще го подкрепят, имайки предвид програмата за ”дедюкянизация”, пък била тя само и в подлезите.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 7. 7 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1586 Весело

  ..........ветер......иии......мъглааа.........!!!!!?????!!!!!........може ли това крехко момче да се СПРАВИ с ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА на МЕГАПОЛИСА.......?????!!!!!!?????........аааааа.........!!!!!????!!!!....аЙде по СЕРИОЗНО........!!!!!......СОФИЯ.......!!!!....иии.....СОФЯНЦИ .....!!!!????!!!!....не са ви ДЕТСКА ГРАДИНА......!!!!.......аман от """"артисти" и секви """специалисти"""".....включае и АРХИТЕКТИИИ............

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 8. 8 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#7] от "kesh":

  Крехката женица Фандъкова колко мандата изкара? Сигурно и за нея така си казвал в началото. Е, сега ви спускат и една устата женица, за да имате избор. А иначе едни и същи хора им дърпат конците и на двете.

 9. 9 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 664 Неутрално

  ...програмата за ”дедюкянизация”...
  —цитат от коментар 6 на DDR


  Тази програма вече е в ход, Лавката измести много по-дребни собственици.

  Eddie lives... somewhere in time!
 10. 10 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  нормалните софиянци ще изберем фандъкова от раз. така ще спестим на лилавите болшевики с погнуса да гласуват за галева.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 11. 11 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  До [#5] "NIKE":
  Добрият лекар не лекува пациентите си с наизустяване на адресите им и
  Игнатов не се кандидатира за шофьор на джипка.

 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Весело

  Кратко , ясно, не избягва неудобните отговори и право в целта. А неговата цел е и моя цел.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#11] от "Ще върнем България в Европа":

  Не е необходимо да знае адресите на хорста, но е задължително лично да се е срещнал с твх, ”простите” по време на предизборната си обиколка. Инак —Сураттефтер чок, избиратели йок. 😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 14. 14 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Весело

  До [#5] "NIKE":Добрият лекар не лекува пациентите си с наизустяване на адресите им иИгнатов не се кандидатира за шофьор на джипка.
  —цитат от коментар 11 на Ще върнем България в Европа


  Да де , но ако не е гениален колкото Игнатов поне му е нужно да познава пациента и заболяването.

 15. 15 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#10] от "sarunka":

  Нормалните? Които имате затруднения с писане на български?

 16. 16 Профил на qzu22624827
  qzu22624827
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#13] от "DDR":

  Игнатов се среща с избиратели по-няколко пъти в седмицата. В някои квартали до сега е направил по тру срещи.

 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Неутрално

  До коментар [#15] от "truly":

  Вече това е нормата...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Задава се поредното оакване!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#13] от "DDR":Игнатов се среща с избиратели по-няколко пъти в седмицата. В някои квартали до сега е направил по тру срещи.
  —цитат от коментар 16 на qzu22624827


  Това е добре. Дано е успял да намери общ език и с 80% товите.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  До коментар [#1] от "Анти Шишковци":
  До коментар [#2] от "Анти Шишковци":
  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":
  ++++++++++++++++++

 25. 25 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1114 Весело

  Дано вече е научил къде са намират селата Яна, Негушево и Ботунец...Смях в залата !
  —цитат от коментар 5 на NIKE


  нема шанса да научи
  София е голема за него

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#20] от "Matrix":

  Естествено...! Поне аз не съм чувал за софиянец, който да не е кореняк. Дедите му поне до трето коляно, също. :)))

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#23] от "DDR":

  80-те процента са незаобиколим фактор. Точно поради това, Игнатов няма шанс.

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на perro
  perro
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Аз пък си мисля, че който не и не живее в София да си трае. И, да, това е моя избор.

  perro -si yankees - no
 31. 31 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 411 Весело

  До коментар [#20] от "Matrix":

  Виждам ви какви сте граждани като дойдете с токчета на плажната ивица

 32. 32 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  До коментар [#14] от "NIKE":

  Проблемите са едни и същи в цялата периферия.
  Лоши пътища, липса на тротоари, канализация, осветление. Лошо ел. снабдяване, стара водопроводна мрежа, незаконно строителство, безстопанствени кучета, замърсен въздух зимно време и т.н.

 33. 33 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1114 Весело

  да не се абите с коментарите!
  Сова Харис от неска
  Игнатоф 8 процента преку сили
  Бонев един процент

 34. 34 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 524 Неутрално

  нормалните софиянци ще изберем фандъкова от раз. така ще спестим на лилавите болшевики с погнуса да гласуват за галева.
  —цитат от коментар 10 на sarunka


  И двете са еднакво гнусни пионки на задкулисието, просто едната е по - устата, а другата има по - мило видно излъчване сякаш не е в час с далаверите в общината с обществени поръчки и подкупи за строежи.

 35. 35 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#23] от "DDR":80-те процента са незаобиколим фактор. Точно поради това, Игнатов няма шанс.
  —цитат от коментар 29 на Petleshev


  Ами да се учи да работи с тях. Н е есложно, иска само да си поспихнеш малко егото. Той народа не е само от умни и красиви. Който не може да работи с 80%.ните хич и да не се захваща с политика.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Напред, напред, напред лилавите! Напред за победа, за тази публика!

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 37. 37 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 8 Весело

  На тоя съжителката му ще събере повече гласове, ако се кандидатира. Поне изглежда добре на някои снимки.

 38. 38 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Архитект, професионалист, умерен, точен... за e-прозрачност и благо демократично устройство на отдавна нерешени проблеми.
  Той е.

  Едно буди безпокойствие само ;)
  Щом стане столичен кмет, ще разпореди ли гражданите и гражданки
  да ходят плешиви и небръснати?
  За некои не е проблем, но за други - жива дискриминация

  "За бъдещето на София - с по една дума:
  арх. Борислав Игнатов, кандидат на "Демократична Българ"

 39. 39 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2233 Весело

  Гледах дебата по бТВ.
  Игнатов беше най-голямото недоразумение - лъснаха всичките съмнения, когато се хванаха за гушите с Бонев! Ще си призная, че най-неприятно впечатление ми направи презентацията с дома му - приличаше на съветска панелка особено с онзи кармазъ тапет пред червения диван. Досущ като в една галерия на Дневник...
  Няма как да не пропусна да гласувам за него - разбира се с най-добри чувства!
  ...а и нека не забравяме, че номинацията му е еманация на най-доброто от селекцията в дясно - тези, които следва Иван Костов, както сам призна!

  :-)

  I Want To Believe
 40. 40 Профил на zxq111076303
  zxq111076303
  Рейтинг: 173 Неутрално

  До коментар [#39] от "2.5":

  Игнатов демократ питай варненци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK